Fresh Pings

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Fresh Pings

Page 8 of 11564

Where to Buka Puasa Ramadan 2017: Imperial Chakri Palace

The Imperial Chakri Palace KLCC Chakri Palace Pavilions Tantalizing Tastes of Thailand buffet dinner will be available daily from 30th May 2017. The buffet items are rotated from three different menus specially prepared for the month of Ramadan and is open from 7.00 pm...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog garfieldwtf garfieldwtf via Wut!? Not Syok Ar? Bite Me Lar!
3 days and 13 hours ago.

 

Doctor On Call (DOC) – Your Medical Needs At Your Fingertips

Falling sick sucks. I bet you agree with me on this. When I fall sick, I am guaranteed to get The post Doctor On Call (DOC) Your Medical Needs At Your Fingertips appeared first on ENVEEUS.COM.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bella Bella via ENVEEUS.COM
3 days and 15 hours ago.

 

Melihat Hilal Menyambut Ramadhan

Contoh Hilal (Direkd Pada Tahun 2013)‫سنن الترمذي ٣٣٧٣: حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ بَشَّارٍ حَدَّثَنَا أَبُو عَامِرٍ الْعَقَدِيُّ حَدَّثَنَا سُلَيْمَانُ بْنُ سُفْيَانَ الْمَدِينِيُّ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nursyarifah Nursyarifah via wannursyarifah
3 days and 16 hours ago.

 

Isu Perlantikan VC UMS Wajar Rujuk Parti Ketuai Kerajaan

Berita Selanjutnya Suara Masyarakat Sabah Isu perlantikan Naib Canselor Universiti Malaysia Sabah (UMS) menjadi topik hangat selepas terdapat dakwaan yang mengatakan terdapat individu yang berkepentingan sudah merancang dan menentukan pengganti untuk mengisi kekosongan jawatan itu. Penyandanng terdahulu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
3 days and 16 hours ago.

 

Servis Repair iPhone di IPro Ampang Secara Face2Face

Masalah pada iPhone anda? Tak tahu mana nak mencari tempat atau kedai servis repair iPhone yang dipercayai dan memberikan servis terbaik secara face-to-face? Aha .. jika anda berada dan tinggal sekitar Kuala Lumpur, khasnya Ampang, Pandan Indah, Gombak, Wangsa Maju mahupun Batu Caves, saya ada berita baik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 days and 16 hours ago.

 

Pullman Miri Waterfront Hotel : Ramadhan Client Appreciation Night

The Invitation While covering the recent 2017 Borneo Jazz Festival, I received a whatsapp buzz from Joe. Enquired on the Sarawak Bloggers team’s availability to [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LadyBird LadyBird via A WOMAN'S DIARY
3 days and 16 hours ago.

 

MAKAN TAK KIRA MASA BILA ADA SAMBAL HITAM NI

hai assalammualaikumMemang tak boleh berhenti nak makan kalau ada sambal hitam ni. Makan macam tu saja, memang sedap. Makan dengan nasi, dengan roti. Kalau malas masak, makan sambal hitam ni dengan roti pun kenyang. Bukan satu roti tapi sampai tiga roti..hahaa. Memang asyik nak makan je bila ada sambal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 days and 16 hours ago.

 

Cara Mengatasi Masalah Homepage Yang Hanya Terpapar 1 Entri

Cara Mengatasi Masalah Homepage Yang Hanya Terpapar 1 Entri. Rasa terkejut bila tengok homepage blog hanya keluar 1 entri atau post sebentar tadi. Selama ini, saya tak pernah mengalami masalah seperti ini, biasanya kalau edit mengedit kod HTML ni boleh lagi tapi kalau paparan hilang atau tak betul memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 days and 18 hours ago.

 

Ronaldo kongsi gambar kekasih

Berita Selanjutnya Suara Masyarakat Sabah CRISTIANO Ronaldo akhirnya mendedahkan hubungan cintanya dengan Georgina Rodriguez secara rasmi di laman Instagram. Setelah menjalin hubungan hampir setahun, Ronaldo memuatnaik gambar sedang berpelukan bersama gadis pilihannya itu, awal pagi Jumaat dengan kapsyen...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
3 days and 19 hours ago.

 

TROLL RAMADHAN.. 'FENOMENA 'DONE'

TROLL RAMADHAN.. 'FENOMENA 'DONE'. Sejak dua tiga hari ni dah muncul troll2 ramadhan terutama fenomena 'Done'. Masing2 dok post sindiran pasal golongan 'Done' yang bakal muncul esok hari. Sebab bermula 1 Ramadhan ni.. Maka bermula juga episod 'Done' di media sosial. Bagi yang blur blur lagi tak tau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
3 days and 19 hours ago.

 

Where to Buka Puasa Ramadan 2017: Swiss-Garden Hotel Residences

Itll be Ramadhan again and this time, Swiss Garden Hotel Residences will feature an array of Citarasa Kampung Ramadhan Buffet starting from 27th May to 24 June 2017. Heres sharing some of the highlights that will be featured in The Citarasa Kampung Ramadhan Buffet:...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog garfieldwtf garfieldwtf via Wut!? Not Syok Ar? Bite Me Lar!
3 days and 20 hours ago.

 

Warga tempatan mencuri di surau dipenjara setahun

Berita Selanjutnya Suara Masyarakat Sabah KOTA KINABALU: Seorang lelaki warga tempatan yang mencuri di dalam surau kompleks membeli-belah dikenakan penjara setahun, oleh Mahkamah Majistret di sini kelmarin. Majistret Jessica Ombou Kakayun menjatuhkan hukuman itu terhadap Mohd Syahmi Saripuddin, 27, selepas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
3 days and 21 hours ago.

 

IT Roo Cafe, Johor Bahru

IT Roo Café in Johor Bahru claims to serve the best chicken chop in town – and judging from the crowd and queue when I paid them a visit, that claim must have been true. Either that, or it’s the hype. Jien and I got ourselves a table inside IT Roo, where space is a [] The post IT Roo Cafe, Johor...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bangsarbabe Bangsarbabe via Bangsar Babe
3 days and 21 hours ago.

 

Rumah Asap Borneo KL, Cheras, KL

We were happy to learn about Rumah Asap Borneo KL, a new restaurant in Cheras serving Borneo cuisine. Rumah Asap Borneo KL operates a food court concept, whereby you will find several stalls, each serving their own specialty within the shoplot. Simply place your order at the stall, grab a table and the food...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
3 days and 22 hours ago.

 

Ramadan Buffet Offerings @ Grand BlueWave Hotel Shah Alam

Ramadan Buffet Spread @ Grand BlueWave Hotel Shah AlamI've been to quite a number of Ramadan buffet previews lately, so it's now time to bring out the posts of all these awesome Ramadan buffet spreads at various hotels and restaurants. Today's entry would be to share onGrand BlueWave Hotel Shah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog isaactanjs isaactanjs via Isaactan.net | Events • Food • Tech • Travel
3 days and 22 hours ago.

 

Senarai Pemasang Berdaftar MYTV Dekoder

Senarai Pemasang Berdaftar MYTV Dekoder. Sudahkah anda menyemak status penerima Dekoder MYTV Percuma? Untuk pengetahuan anda, pemilihan penerima dekoder percuma mytv ini dipilih secara random dikalangan 2 juta penerima terbawah dalam Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 2016 dan mereka adalah beralamat dikawasan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 days and 22 hours ago.

 

HUKUM-HUKUM PUASA

Pengertian puasa :Menurut istilah syara’ berarti menahan diri dari sesuatu perkara yang membatalkan puasa dari masuk waktu subuh sampai masuk waktu maghrib dan dengan niat.Dalil wajib puasa Ramadhan ialah Firman Allah Ta’ala yg bermaksud : “Hai orang-orang yang beriman, diwajibkan atas kamu semua...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Koxy01 Koxy01 via Koleksi Ceramah Mp3 DLL
3 days and 23 hours ago.

 

JADUAL WAKTU IMSAK WAKTU BERBUKA PUASA SELURUH MALAYSIA

JADUAL WAKTU IMSAK WAKTU BERBUKA PUASA SELURUH MALAYSIA. Hari ini hari Jumaat, Insya Allah esok seluruh umat Islam akan menyambut 1 Ramadhan 1438H bersamaan 26 Mei 2017. Hari ni ramai dah sampai ke kampung halaman mungkin ada yang baru gerak nak balik kampung untuk sambut puasa dengan keluarga.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
3 days and 23 hours ago.

 

AKU BUDAK 90-AN.SALAM RAMADAN 2017

Amboi kemain tajuk entry aku, budak 90-an kunun hehe hakikatnya memang pun aku dah dah agak tua :D . Walaupun zaman kanak-kanak aku dah lama berlalu tapi masih ada lagi cebisan memori aku masa bulan ramadan zaman kecik-kecik dulu. Masa tu aku masih menetap di Kedah, then, masa aku nak masuk usia 7...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
3 days and 23 hours ago.

 

Motherhood.com.my - Syurga Beli Belah Buat Ibu dan Anak

MOTHERHOOD.COM.MY SYURGA BELI BELAH BUAT IBU BAPA l Teringat peristiwa 3 tahun lepas semasa tengah sarat bersalinkan Syafi. Bekerja sebagai seorang juruaudit luar yang sangat sibuk dengan dateline sepanjang tahun menyebabkan urusan untuk menyediakan kelengkapan buat si kecil menjadi satu perkara yang sangat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
3 days and 23 hours ago.