Fresh Pings

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Fresh Pings

Page 8 of 12077

Pengangguran di Malaysia Meningkat kepada 778.8 ribu orang sehingga April 2020

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..Berdasarkan laporan terkini Jabatan Perangkaan Malaysia, kadar pengangguran melonjak kepada 5.0 peratus. Pengangguran meningkat 48.8 peratus berbanding tahun sebelumnya kepada 778.8 ribu orang. Penutupan operasi bagi sebahagian besar perniagaan semasa Perintah Kawalan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nuargto nuargto via Carian Homestay Malaysia
2 weeks and a day ago.

 

4 Ways to Practice Self-Care At Home

Thanks to the ongoing pandemic, many of us have been forced to hunker down at home. But even with restrictions slowly easing around the world, it doesn’t mean life is back to normal right away. Until the situation completely blows over, we’re all likely to be staying indoors for a while. Despite these...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
2 weeks and a day ago.

 

Popular Tidak Bermaksud Berpengaruh Di Kalangan Petani Kemboja

Sudah menjadi amalan biasa bagi NGO dan agensi pembangunan persekitaran untuk menggunakan ‘influencer’ untuk melancarkan amalan pertanian lestari, tetapi ini bukan kaedah yang paling berkesan, kata penganalisis rangkaian sosial dari University of Sydney.Diterbitkan dalam International Journal of...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
2 weeks and a day ago.

 

Hadiah Bernilai Lebih Dari RM100,000 Sempena Kempen “Come Win” Menanti Pengunjung The...

Sepanjang pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP), para pengunjung telah beralih memasuki kehidupan normal baru dan semestinya teruja untuk mengunjungi kedai kegemaran masing-masing! Bagi memudahkan kehidupan rakyat Malaysia dalam gaya hidup normal dan dalam usaha untuk terus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
2 weeks and 2 days ago.

 

7 Ways To Save Money On Food Expenses

Ever wonder how much a family spends on food every month? According to our Finance Minister, we Malaysians spend 31.2% of our disposable income on food. That means every month, we are using a staggering one third of our monthly salary on food expenses. Isn't that scary? Let's find out how we can save money...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tekkaus tekkaus via Tekkaus | Lifestyle . Gadget . Food . Travel
2 weeks and 2 days ago.

 

不脫襪的人 A Fishy Story You Should Watch

Info Inquirer Have you heard of the Hong Kong movie called 不脫襪的 A Fishy Story? No, Im not talking about the 2013 flick A Fish Story directed by Matt Birman. Im referring The post 不脫襪的人 A Fishy Story You Should Watch appeared first on Info Ruckus.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kertoon kertoon via Info Ruckus
2 weeks and 2 days ago.

 

Alahai Adik McDelivery

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Alahai Adik McDelivery. Setelah beberapa tahun tidak order melalui McDelivery hari ini ntah sawan apa datang time lunch malas nak keluar (cause takde gang) terus dail nombor McDelivery yang memang dah lama ada tersimpan dalam phone Mrs. A...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 weeks and 2 days ago.

 

Honda Malaysia panggil balik 55,354 model 2018 dan 2019 bagi tujuan penggantian pam bahan api

Tugas utama pam bahan api adalah untuk mengepam bahan api ( petrol atau diesel) masuk ke dalam enjin.Kebiasaannya pam bahan api terbahagi kepada 2 jenis iaitujenis mekanikal danelektronik.Jenis mekanikal kebiasaanya digunakan pada kenderaanjenis carburator dan kedudukannya berada di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
2 weeks and 3 days ago.

 

Gaji penjawat awam akan dipotong dan tiada bonus tahun ini

Ini berita yang kurang enak untuk dikongsikan. Ditambah lagi sekarang seluruh dunia sedang bergelut dengan pandemik covid-19. Terkadang keputusan yang tidak popular perlu dilaksanakan oleh pihak kerajaan. Diharap pihak yang terkesan dengan keputusan ini dapat menghadapi ujian ini dengan tabah dan semoga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
2 weeks and 3 days ago.

 

Xin Value Lunch Pack Supreme Rice Dumpling

What’s for lunch? Hey if you are craving for your comfort food and don’t feel like going out for lunch because of the harsh weather. Well, you can check out this Xin Cuisines  Value Lunch Packnew takeaway and home delivery menu. Its only RM15 per portion and there are 15 choices s of rice and...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
2 weeks and 3 days ago.

 

Update Microsoft Windows to version 2004 - Windows 10 May 2020 Edition

Microsoft Windows 10 May 2020 Edition (version 2004) is available now, free for update from existing Windows 10 to version 2004. It is also free for upgrade from eligible older Windows 7, 8, 8.1 to this Windows 10 May 2020 Edition. Existing Windows 10 users can search for this update in Settings ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ppfoong ppfoong via The 8th Voyager
2 weeks and 3 days ago.

 

Thule Tepui Hybox Wedge Rooftop Tent Doubles Up As A Cargo Box

Anybody here is a big fan of car camping? Basically car camping means your vehicle-the car, will be used as part of your camping experience. If investing in a caravan or RV (recreational vehicle) is too expensive for you, you can always consider a rooftop tent for your car camping trip. Enter Thule Tepui...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tekkaus tekkaus via Tekkaus | Lifestyle . Gadget . Food . Travel
2 weeks and 3 days ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
2 weeks and 3 days ago.

 

The Children's Protection Society Bina Pantri Makanan #AyamWithYou, Bantu Komuniti George Town

The Children's Protection Society Bina Pantri Makanan #AyamWithYou, Bantu Komuniti George TownGeorge Town, Jun 16, 2020– Walaupun negara kini menghadapi situasi sukar akibat wabak Covid-19, semangat saling mambantu, murah hati dan saling percaya-mempercayai tetap utuh dalam kalangan rakyat.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via Miss BaNu StoRy
2 weeks and 3 days ago.

 

NASA ulas penemuan tulang manusia di Marikh

Marikh mempunyai tempat penting dalam imaginasi manusia disebabkan dipercayai ada makhluk hidup di Marikh. Ini disebabkan perjumpaan "terusan Marikh" oleh Percival Lowell (13 Mac 1855 – 12 November 1916), seorang penulis dan ahli astronomi Amerika yang menyatakan ia merupakan struktur buatan oleh penduduk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
2 weeks and 3 days ago.

 

Bil Elektrik Bulan Jun 2020 cuma RM3 sahaja? Ini Realitinya....

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..Sekarang ni sedang hangat diperkatakan di media Sosial tentang Bil Elektrik pada bulan Jun 2020 yang dikatakan tidak masuk akal. Ramai yang terkejut bila melihat bil elektrik masing-masing meningkat 2 hingga 4 kali ganda yang kebanyakannya diambil dalam tempoh melebihi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nuargto nuargto via Carian Homestay Malaysia
2 weeks and 3 days ago.

 

Lagu Aisyah Isteri Rasulullah yang super duper merdu

Lagu Aisyah Isteri Rasulullah ni dinyanyikan oleh adik Hirzi Fakhrin, Qori Cilik yang berasal dari Lombok, Indonesia. Sangat merdu suaranya.Lagu asal bertajuk Aisyah nyanyian Projector Band diubah liriknya kepada Aisyah Isteri Rasulullah yang pada mulanya atas tujuan dakwah tiba-tiba menjadi viral di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
2 weeks and 4 days ago.

 

Kerusi roda selesai masalah pundi renang ikan emas

Seorang pereka fesyen berjaya membina kerusi roda untuk ikan emas kesayangannya yang sukar berenang akibat kecacatan di Seoul.Daily Mail melaporkan, Henry Kim, 32, berusaha mencari idea di enjin carian Google sebelum mengolahnya sendiri menggunakan bahan plastik bagi membolehkannya membantu ikan itu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
2 weeks and 4 days ago.

 

KELEBIHAN EMAS DINAR

Kelebihan emas dinar yang merupakan mata wang sunnah nabi untuk simpanan, aset harta, pelaburan, insurans kecemasan dan pelindung kejatuhan nilai wang. Dinar emas merupakan mata wang berasaskan emas berteraskan mata wang Islam yang pernah digunakan di negara Madinah al-Munawwarah pada zaman Rassulullah Nabi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zaidiemas zaidiemas via PANDUAN PERNIAGAAN PELABURAN PELANCONGAN
2 weeks and 4 days ago.

 

TERNGANGA TENGOK BIL ELETRIK TNB

hai assalammualaikumTernganga Tengok Bil Eletrik TNB - Hah, kecoh sekarang, kecoh oii..kecoh pasal bil TNB ni. Mana taknya, kebanyakan bil yang diaorang dapat naik mendadak dari biasa, berganda naiknya. Ada biasa puluh je bayar, sekali ni dapat beratus, ada tu pulak beribu. Mana tak bengangnya, mana tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 4 days ago.