User Profile: mahamahu

Show pings in: English | Malay | All

 

mahamahu

Your avatar

Real Name: mahamahu

Member Since: 16th October 2013


Blogging about food review and technology update especially gadget.


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 25

Chefmanship Akademi Mempertingkatkan Modul Pendidikan Untuk Pengurusan Sisa Dan Lebihan Makanan

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Chefmanship Akademi (CA) yang dikelolakan oleh Unilever Food Solutions (UFS) kini memberi nafas baru untuk program inovatif dengan memperkenalkan modul baru iaitu pengurusan sisa dan lebihan makanan.CA merupakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Blog Bicara Makan
3 days and an hour ago.

 

Sempurna Raya Membawa Rasa Pedas Bercheese Ayam Panggang Di Kenny Rogers Roasters

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Wow Ramadan ni macam-macam promosi menarik untuk pilihan berbuka puasa. Betul lah kata orang luar sana yang Malaysia ni syurga makanan memang terlalu banyak makanan. Tapi mana satu yang sihat dan bagus untuk kita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Blog Bicara Makan
3 days and 13 hours ago.

 

Resipi Kerabu Kerang Ala Thai Sanggup Memasak Untuk Berbuka Puasa

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Beberapa hari jer lagi bakal menjelang Ramadan dan ibu antara orang paling sibuk kerana apa nak plan untuk memasak terutama masa berbuka puasa dan juga masa bersahur. Kalau nak makan kat bufet Ramadan tu sekali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Blog Bicara Makan
4 days and 20 hours ago.

 

Khas Untuk Warga Segamat Bufet Ramadan Bertemakan Selara Al-Mubarak Di VIP Hotel

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Selalu Maha cite pasal tempat buka puasa area KL jer kan tapi kali ni Maha nak bawa korang nun jauh di selatan tanah air untuk orang-orang Johor berbuka puasa. Kali ni kita travel sikit sampai ker Segamat Johor...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Blog Bicara Makan
5 days and 13 hours ago.

 

Tahniah UNIC Juara Gema Gegar Vaganza Musim Pertama

Akhirnya pertandingan berkonsepkan Islamiah di Astro telah menemui juaranya. Gema Gegar Vaganza Akhir telah berlangsung semalam dan menobatkan UNIC sebagai juara pertama. Tahniah buat kumpulan yang dianggotai Bazli, Fakhrul dan Najdi juara dengan membawa pulang wang tunai RM100,000 dan trofi.Manakala...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
5 days and 21 hours ago.

 

Juara Pertama Rockanova Mel Berjaya Bawa Pulang Wang Tunai RM80,000

Finalis berasal Johor, Mel dinobatkan sebagai juara Rockanova di konsert akhir yang berlangsung baru-baru ini. Mel atau nama sebenarnya Malisa Janudin telah menewaskan saingan terdekatnya, Azmi yang pada awalnya menjadi jangkaan beberapa pihak untuk bergelar juara pada konsert tersebut.Dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
1 week ago.

 

Warisan, Kini Selamanya Tema Bufet Ramadan Special Di Restoran Fuze The Everly Putrajaya

Selamat sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. First day Ramadan nanti mesti ramai plan nak balik kampung sebab nak berbuka bersama keluarga. Nak makan menu masakan kampung yang sedap-sedap dan juga air tangan ibu kita. Tapi tak semua orang berkesempatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Blog Bicara Makan
1 week and a day ago.

 

My Southern Food And Culture Festival 2017 Anjuran Pelajar ASWARA

Dalam usaha untuk memperkenalkan seni dan budaya Malaysia melalui aspek makanan, aktiviti kesenian dan kebudayaan, dengan bangganya Pelajar Fakulti Pengurusan Seni dan Budaya, Akademi Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan (ASWARA) akan menganjurkan My Southern Food And Culture Festival 2017. Maklumat festival...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
1 week and a day ago.

 

Sreat Thai Sediakan Bufet Ramadan Penuh Dengan Hidangan Popular Thailand

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Satu lokasi yang menyediakan bufet Ramadan dengan lebih 60 jenis makanan semuanya berasal dari Thailand. Kalau mereka yang suka travel ker negara gajah putih tu harus datang untuk buka puasa kat sini. Tempat yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Blog Bicara Makan
1 week and 2 days ago.

 

Bagaimana Anda Boleh Bertahan Daripada Serangan Ransomware Yang Menggugat Dunia

Serangan WannaCry dari virus ransomware yang telah memberi kesan kepada kira-kira 300,000 pengguna di 150 buah negara adalah panggilan untuk bangun bagi semua pihak. Mike Hinchey, Presiden IFIP, hari ini memberi amaran bahawa WannaCry adalah yang terbaru dalam satu siri serangan dalam talian yang mungkin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
1 week and 2 days ago.

 

Kempen Masakan Pensonic Chef’s Like Memasuki Musim Keempat Dengan Hadiah Lebih Hebat

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Tup tup tahun 2017 adalah tahun keempat penganjuran kempen Chef's Like dari Pensonic. Maha pun rasa seronok sebab tahun lepas berjaya menyertai kempen ini bersama produk yang dipercayai oleh rakyat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Blog Bicara Makan
1 week and 4 days ago.

 

Tetikus Design Baru Dari Logitech Doodle Collection 2017

Logitech menjemput anda untuk meneroka kreativiti anda dan impian yang besar di meja anda dengan pengenalan Logitech Doodle Koleksi 2017. Diilhamkan oleh reka bentuk yang aneh dunia khayalan, Koleksi Doodle menggabungkan cerita visual yang kuat dengan lukisan tangan halus aksara, corak dan simbol. Koleksi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
1 week and 5 days ago.

 

Sate Tuna Bakal Beri Pulangan Lumayan Kepada Usahawan Berani

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalia. Tajuk pun dah menarik sapa sini pernah rasa Sate Tuna. Ini betul yer Maha sendiri dah rasa Sate Tuna ni kalau sapa pernah pergi MAHA 2016 lepas. Masa itu ia baru dipekenalkan kepada peminat sate di Malaysia.Rupanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Blog Bicara Makan
1 week and 5 days ago.

 

Tahniah Fattah Amin Bintang Paling Popular Anugerah Bintang Popular 30

Malam tadi berakhirnya satu anugerah yang sudah cecah usia 30 tahun penganjurannya dan telah menobatkan bintang paling popular setiap tahun. Anugerah yang memberi peluang kepada pemenangnya untuk start demand dan letak harga mahal lepas itu. Inilah dia Anugerah Bintang Popular Berita Harian 30 yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
1 week and 5 days ago.

 

Popcorn Berperisa Tom Yum Special Promosi Masa terhad dari Garrett Popcorn

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Kepada pecinta rasa Tom Yum ini adalah peluang korang untuk menikmati Popcorn dalam perisa ini. Di ilhamkan daripada makanan popular itu diserapkan kepada popcorn pasti lain dariapda lain. Itulah yang membuatkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Blog Bicara Makan
2 weeks and 2 days ago.

 

Meraikan 20 Tahun Sambutan Hotel Bangi Putrajaya Dan Pelancaran Restoran Funtasia

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Hotel Bangi Putrajaya yang sebelum ni dikenali sebagai Hotel Equatorial Bangi Putrajaya telah mengubahsuai restoran dalamnya kepada image yang baru. Sebelum ni restoran ini dikenal sebagai Cafe Lavista dan pada 1...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Blog Bicara Makan
2 weeks and 2 days ago.

 

Ibu Ratu Hati Ku Diraikan Di Restoran Royale Songket Grand Blue Wave Shah Alam

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian, Grand BlueWave Hotel Shah Alam mendedikasikan hari yang istimewa untuk anda dan ibu anda sebagai tanda penghargaan dalam memberi penghormatan dan juga meraikan ibu dengan menghabiskan kualiti masa pada hari ibu di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Blog Bicara Makan
2 weeks and 3 days ago.

 

Sambutan Hari Peladang, Penternak dan Nelayan Kebangsaan (HPPNK) 2017 Bakal Lebih Meriah

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Bulan September hingga Oktober tahun ini akan belangsungnya satu lagi aktiviti besar-besaran kerajaan dalam mengiktiraf pengusaha dalam industri pertanian, penternakan dan nelayan. Akan diadakan sambutan Hari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Blog Bicara Makan
2 weeks and 3 days ago.

 

Makan Di Shah Alam Restoran Alaturka Turkish Cuisine Masih Gunakan Dapur Kayu Api

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Korang pernah tengok tak ada restoran yang sediakan masakan dalam dapur kayu api yang seperti mana orang zaman terdahulu masak. Susah nak cari sekarang kerana teknologi telah mengatasi semuanya. Tapi sebenarnya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Blog Bicara Makan
2 weeks and 4 days ago.

 

Senarai Top 5 Anugerah Bintang Popular Berita Harian 3.0

Anugerah setiap tahun tidak pernah miss dan tahu ni telah ceccah usia 30 tahun penganjurannya. Telah banyak menobatkan bintang popular di Malaysia dan telah menaikan banyak nama. Tahun ini giliran siapa pula untuk menang lagi dalam ABPBH3.0. Bakal diadakan secara langsung di TV3 dan di PICC Putrajaya pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
2 weeks and 5 days ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »