Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

My travels!

This week, we ask you to share with us your travel stories. Where did you go and what did you do? Tell us about it and tag your entry with 'travel' to get featured!

Responses:

 

Fresh Pings

9 Khasiat Buah Black Sapote Rasanya Seperti Puding Coklat (Sawo Hitam)

Buah Black Sapote atau nama saintifiknya Diospyros nigra kini semakin viral. Ada beberapa buah iklan menular di Facebook sehingga saya sendiri tertarik dengan buah ini.  Buah ini adalah spesis persimon

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mustaffa07 mustaffa07 via Mustaffa Yasin
1 hour and 23 minutes ago.

 

JOKER vs PUSAKA

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. JOKER vs PUSAKA. Kisah movie days out last two weeks. Time ni Mrs. A keluar bersama Aryssa dan Adik sahaja. Along tak nak ikut Mr. A pulak ke Tanjung Piai. Walaupun macam malas-malas tapi keluar jugaklah cos kesian pulak dengan si Adik tu.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 hours and 3 minutes ago.

 

HUKUM BERWUDUK KETIKA HAID

HUKUM BERWUDUK KETIKA HAID. ni nak jadi setajah megi sekejab kat blog lekatlekit boleh ka? Alah.. boleh la.. Sesekali feeling setajah walau sekadar umpama megi segera cepat di masak sedap di makan katanya. Bukan apa haritu.. dah lupa bila nampak seorang kawan kat facebook tanya soalan berkaitan ni.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
2 hours and 15 minutes ago.

 

40 Tahun Resipi Warisan Turun Temurun Restoran Uncle Chong's Bukit Jalil

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Siapa yang duduk area Bukit Jalil dan yang sekawasan dengannya kini korang boleh mencuba makanan resipi turun temurun sejak 40 tahun lamanya. Sebelum ini restoran ini berada kat Foch Avenue K.L atau sekarang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
6 hours and 18 minutes ago.

 

Korean Drama Review - Strangers From Hell

Review Drama Korea - Strangers From HellKorean Drama Strangers From Hell ni antara drama Korea yang baru saja aku tengok, kebiasaannya aku akan buat review drama Korea mengikut senarai yang dah aku susun, tapi kali ni terlebih rajin sikit untuk terus buat review lepas habis menonton kesemua episod drama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via Miss BaNu StoRy
15 hours and 28 minutes ago.

 

Siapa Bakal Menggantikan Dato Sri Siti Nurhaliza Dalam Separuh Akhir Muzik-Muzik 34

Minggu lepas Muzik-Muzik ke 34 telah mengumumkan senarai lagu yang berjaya ke peringkat separuh akhirnya. 30 buah lagu yang hebat bersaing selamat setahun ini kini bakal berentap di tiga peringkat separuh akhir yang akan bermula pada 15, 22, dan 29 November ini. Nampak penyertaan kali ini sembang antara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
15 hours and 44 minutes ago.

 

Dental implant surgery: Purpose, Treatment and Results

Dental implant is easily the best tooth replacement option today. Whether you have one or more of your natural teeth missing or lost, implant can [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Health Blog Centre Info
15 hours and 59 minutes ago.

 

Hadapi 'Writer Block'? 5 Cara Ini Dapat Menjana Idea.

Hadapi 'Writer Block'? 5 cara ini dapat menjana idea. 'Writer Block' adalah situasi yang berlaku apabila penulis kebuntuan idea untuk menulis sehinggakan sukar untuk menghasilkan penulisan baru. Sebagai blogger. kekangan idea untuk menulis artikel akan menyebabkan blog menjadi kurang aktif kerana tiadaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kyrulnizam kyrulnizam via KyrulNizam Dot Com
17 hours and 36 minutes ago.

 

Koyak Plastik CAMP C8 Folding Bike

Niat untuk mencari sebuah folding bike / basikal lipat ni secara tak sengaja timbul sejak seminggu dua ni. Rasanya senang kalau ada folding bike ni boleh letak dalam kereta atau bawa ke mana-mana. Itu cadangnya.Pengalaman saya memilik folding bike sebelum ni membuatkan saya lebih sedikit teliti untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via GEREKTOUR - Jauh Perjalanan Luas Pandangan
1 day and 13 hours ago.

 

Queue Management System ( QMS ) for Klink Kesihatan Segambut

Klinik Kesihatan Seambut has ordered two sets of Queue Management System ( QMS ) with Voice Module from us via a contractor.One for their Farmasi and the other for their Makmal respectivelyDisplay for Klinik Kesihatan Segambut for FarmasiDisplay for Klinik Kesihatan Segambut for their MakmalFull set of...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Arbirage Arbirage via 辛 Arbirage
1 day and 15 hours ago.

 

Malaysia Bawah 18 Tahun Sah ke Pusingan AKhir AFC 2020

KUALA LUMPUR, 10 Nov Malaysia mengesahkan tempat ke pusingan akhir Kejuaraan Bawah 19 Tahun

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via LIGAKAMPUNG
1 day and 15 hours ago.

 

How heavy lifting at work affects cardiovascular health

New research suggests that high intensity, sports based exercise has benefits for cardiovascular health, but continual heavy lifting at work may have a negative impact. [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Health Blog Centre Info
1 day and 15 hours ago.

 

How To Come Back From 10 Credit Horror Stories

Do you have experince getting credit problem? It become our worst nightmare and will keep haunt us. Lets read this 10 credit horror stories and learn how they come back []

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Your Financial Blog
1 day and 16 hours ago.

 

Using handphone to pay Selangor KL street parking and parking compound with Smart Selangor...

The traditional ways of paying street parking to municipal council is no doubt inconvenient, be it using the parking meter or parking coupon.Using parking meter means you need to get ready some shillings, park your car, find and walk to the parking meter, feed the parking meter, print out the receipt, walk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ppfoong ppfoong via The 8th Voyager
1 day and 19 hours ago.

 

Top 5 Best E-Wallets In Malaysia That You Should Install Right Now

If you are using your smartphone a lot, most probably you do have at least 1 e-wallet app installed in your device that you carry around every day. Though not all of us Malaysians are very tech-savvy, more and more are jumping onto the e-payment bandwagon to pay their bills. Since the advent of the first...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tekkaus tekkaus via Tekkaus | Lifestyle ⦁ Gadget ⦁ Food ⦁ Travel
1 day and 19 hours ago.

 

Jalan-jalan Muzium Arkeologi Lembah Bujang, Merbok Kedah

Muzium Arkeologi Lembah BujangMuzium Akreologi Lembah Bujang, Merbok, Kedah adalah tempat tinggalan sejarah yang banyak dipamerkan barang-barang purba terutamanya batu.Ianya juga adalah muzium arkeologi yang pertama yang dibina di Malaysia. Muzium ini telah dibuka secara rasmi oleh sultan Kedah Duli...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
1 day and 20 hours ago.

 

Keputusan Perlawanan Persahabatan Antarabangsa – Malaysia vs Tajikistan

Sebentar tadi telah pun tamat perlawanan persahabatan antara Malaysia menentang pasukan Tajikistan di Stadium Bukit

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via LIGAKAMPUNG
2 days and 14 hours ago.

 

How Traditional Yoga is different from Modern Yoga?

Yoga teaches you that the entire universe is inside you, so you don’t ever have to feel alone. The emergence of Yoga is a treasured-miracle [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Health Blog Centre Info
2 days and 14 hours ago.

 

Telefilem 7 Netizen (Astro Citra)

Telefilem 7 Netizen Lakonan Nafiz Muaz dan Mimi Lana (Astro Citra)Telefilem 7 Netizen akan disiarkan di slot Citra Exclusive Astro Citra pada 9 November 2019, jam 9 malam. Antara pelakon telefilem 7 Netizen ini adalahNafiz Muaz, Mimi Lana, Yusuf Bahrin, Kak Girl, Azri Sabri, Aepul Roza, Bunga, Mat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via DaRi HaTi Miss MuLaN
2 days and 16 hours ago.

 

The VOID- Avengers: Damage Control Review

Combining Hollywood characters and storylines with state-of-the art technology, physical stages and multi-sensory effects, The VOID offers the most immersive virtual reality experience in the world. The VOID Resorts World Genting is the first of its kind in Asia and unlike any other VR you can see, smell,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog garfieldwtf garfieldwtf via Wut!? Not Syok Ar? Bite Me Lar!
2 days and 16 hours ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »