Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

Tips

Do you have a great tip solve a problem? Share with us your useful tips and tag 'tips' to get featured this week!

Responses:

 

Fresh Pings

Pelancaran Kanta Lengkap Aveo Vision di Malaysia Yang Paling Selamat Digunakan

Hubungan antara anda dan lensa adalah seperti mana-mana hubungan lain, ia perlu sihat. Apabila kanta lekap tidak dijaga dengan baik, terdapat risiko jangkitan mata yang lebih tinggi, yang boleh membawa kerosakan yang kekal kepada mata anda. Pilihan lensa kontak dan tabiat penjagaan anda adalah penting untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
1 hour and 58 minutes ago.

 

HARGA PROMOSI PUN RM300?

Seluar sukan casual dan leisure yang nih harga pasaran sehelai sekitar RM90++ ke atas.Ada yang buat promosi couple dengan harga RM176.00 atau promosi jimat beli 3 percuma satu dengan harga RM300.00Ok yang tu depa lah buat camtu... kalau harga #mhmhype di page facebook.com/mhmhypermartDUA HELAI...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
2 hours and 10 minutes ago.

 

99 Roses Bouquet Your Perfect Romantic Gift

There is no doubt that a 99 Roses Bouquet shows ultimate affection or emotion. With a Flower Delivery Singapore of lovely hand bouquet composed of 99 red Roses, expressing your love has never been easier. The Florist knows that the language of Roses in red colors and in big bouquet of 99 stems speak about...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kin10 kin10 via apekinah.com
4 hours and 43 minutes ago.

 

Lulu Hypermarket Department Store Sudah 2 Tahun Di Malaysia Meraikan Promosi Deepavali

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Tahniah kepada Lulu Hypermarket Department Store yang kini sudah 2 tahun beroperasi di Malaysia sebagai sebuah pasaraya pilihan ramai. Maha adalah salah seorang pembeli setia untuk pasaraya ini sejak mula...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
7 hours and 43 minutes ago.

 

John Penang Prawn Noodle @ Restoran Meng Yang Two, Kota Damansara

This is just an update post to let you guys know that Johns Penang Prawn Noodle has relocated to Meng Yang Restaurant Two in Kota Damansara. That happened about 2 years ago shortly after I blogged about his prawn noodle back in 2016. The reason he told me was, the previous coffee shop simply did...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog vkeong vkeong via Malaysia Food Travel Blog
13 hours and 37 minutes ago.

 

3 kunci utama elak sakit mental kemurungan (depression)

Sakit mental merupakan jenis sakit yang bakal meningkat kepada yang kedua penting selepas sakit jantung di Malaysia menjelang tahun 2020. Punca utama sakit mental adalah [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
14 hours and 9 minutes ago.

 

Pantai Pengkalan Balak, Melaka

Assalamualaikum semua.Beberapa minggu yg lepas, aku berkesempatan ke Melaka. Aku pergi dengan family masa tu kerana ada urusan di sana. Masa pergi tu waktu dah nak dekat petang. Pergi ke sana dari petang bawa ke malam hari. Masa petang tu sempat singgah di Pantai Pengkalan Balak dan Teluk Gong. Waktu-waktu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
14 hours and 20 minutes ago.

 

Jalan-jalan cuci mata di Kong Heng Square, Ipoh Perak

Kong Heng Squarepelbagai barangan kraftangan dan cenderahati ada diKong Heng SquareKong Heng Square yang terletak di Ipoh Perak ni merupakan salah satu tempat tumpuan orang ramai dan pelancong tempatan. Masuk ke sini aku rasa macam duduk kat Hong Kong plak. Apa taknya, komposisi kaum yang datang sini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
17 hours and 51 minutes ago.

 

Download Soalan Percubaan SPM 2018 Mengikut Negeri Semua Subjek

Kepada semua ibu bapa dan pelajar-pelajar yang akan menduduki peperiksaan SPM tidak lama lagi, boleh la ulangkaji semua soalan-soalan percubaan SPM2018Soalan Percubaan SPM 2018 Mengikut Negeri Semua SubjekMRSM : http://bit.ly/2zB5Lx7SBP : http://bit.ly/2DDKruXYIK : http://bit.ly/2OhcxAdKelantan :...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
20 hours and 21 minutes ago.

 

Makan ayam goreng Chicking di TESCO Bertam, Kepala Batas

Restoran Chicking, di TESCO Bertam, Kepala BatasRestoran Chicking ni lebih kurang macam KFC je aku tengok. Chicking ni pun dalam kategori makanan fast food. Menu pun macam lebih kurang KFC jugak, tapi bukan 100% sebjik macam KFC, cuma konsep je aku rasa. Rasa tak sama la kalau nak compare.kaunter nak beli...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
1 day and 5 hours ago.

 

Avail of the Fast Fruit Basket Delivery in Singapore

It is best to book your fruit basket ahead of time as it can save you from the regrets of forgetting. The good news is that whenever you order these food items, some reliable companies would make sure that they could deliver it on same day or 3 hours after you have made the purchase.This is actually...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kin10 kin10 via apekinah.com
1 day and 5 hours ago.

 

GIVEAWAY PLANNER 2019 by SHFYQHAZHR.COM

Assalamualaikum semua.Tengah ada mood nak join giveaway lagi ni hehe.Dah lama usha giveaway ni jadi nak joinlah hari ni.Hadiah dia planner 2019 yang menarik dan cantik.Kalau nak tengok planner dia boleh klik banner di bawah ya.Syarat giveaway pun simple-simple hehe.GIVEAWAY PLANNER 2019 by...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 day and 16 hours ago.

 

GIVEAWAY PLANNER 2019 BY SHFYQHAZHR.COM

GIVEAWAY PLANNER 2019 by SHFYQHAZHR.COM KLIK BANNER GIVEAWAYSYARAT - SYARAT :1. Follow blog shfyqhazhr - (click here)*wajib2. Follow ig FB -@shfyqhazhr|Shafyqah Azahar*takwajib3.Copy banner dan buat satu entry bertajuk GIVEAWAY PLANNER 2019 by SHFYQHAZHR.COM...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SyazaRedzu SyazaRedzu via Syaza Redzuu | Lifestyle Blogger | Traveler
1 day and 17 hours ago.

 

Mikoshi Shabu Shabu Buffet Restaurant @ Damansara Uptown

Damansara Uptown has a handful of shabu shabu restaurants and two of them are buffet style, namely Sukishi and Mikoshi. Since Mikoshi got some good reviews from personal friends, we purposely dropped by last weekend for lunch. But ultimately ox tongue is the biggest reason we came all the way here from...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog vkeong vkeong via Malaysia Food Travel Blog
2 days ago.

 

INILAH 10 RAHSIA UNTUK MULAKAN BISNES KEK DAN ROTI DARI RUMAH

ASSALAMUALAIKUM...Bagi sesiapa yang minat bakeri, selalu buat kek dan pastri, dan bila ada orang nak order, mesti excited nak siapkan tempahan customer kan. Dalam fikiran yang baru permulaan nak buat bisnes bakeri, mesti macam - macam fikiran yang bermain dalam kepala.Kalau ada orang nak ambil untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog wanisukarno wanisukarno via Blog Wani Sukarno
2 days and 3 hours ago.

 

RESEPI KUIH SAGU PALING SENANG DI ATAS MUKA BUMI

RESEPI KUIH SAGU PALING SENANG DI ATAS MUKA BUMI. Lama tak bersiaran entri dari dapur sekangkang kera lekatlekit kan? Dah lama dapur tak berasap ke macam mana pun tak tau la. Berasap la juga.. Cuma sekarang ni mengaku la jarang masak atas faktor tak berapa sihat nak hadap bau bauan menumis bagai. Jadi kita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
2 days and 4 hours ago.

 

Pentingnya Penyusuan Susu Ibu | Breastfeeding

Assalamualaikum semua.Apakah kepentingan penyusuan susu ibu (breastfeeding) kepada anak-anak ya?Umumnya, penyusuan susu ibu ini sangat penting untuk pertumbuhan mental dan fizikal bayi. Sebaik-baiknya, bayi hendaklah diberikan susu awal ibu atau kolostrum sejak hari pertama dilahirkan lagi. Kolostrum...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 days and 4 hours ago.

 

Eco-Conscious Skincare: Arsainte Eco-Therapy by THE FACE SHOP Review

Hey! Do you know that eco-conscious skincare is the future of beauty. Nowadays we are all moving towards a more sustainable world and environment friends products be it our beauty, fashion food, or even our daily necessities. And today I am going to introduce a new range of skincare made with eco-certified...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
2 days and 5 hours ago.

 

Habbatus sauda meningkatkan kesuburan lelaki dan wanita

Habbatus sauda merupakan suatu herba yang sangat bermanfaat untuk kesihatan. Secara amnya ia melancarkan perjalanan darah. Apabila perjalanan darah lancar, semua fungsi anggota badan akan [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
2 days and 7 hours ago.

 

Visit Sarawak More To Discover

Hey! It has been a while since my last Visit to Sarawak, to be exact it was 5 years ago. I guess now it’s time for me to go to Sarawak again soon. With the recent launched of Visit Sarawak More To Discover, I discovered that there are many unique places, food, festival and many more that I wish to...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
2 days and 9 hours ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »