Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

Family

Share with us something about your family. Is there a special family member that you would like to highlight? Share with us and tag your entry with 'family' to get featured!

Responses:

 

Fresh Pings

Tips mudah tulis artikel yang dilupakan

Bapak mudah je tips ni. Tapi selalu lupa. Bukan lupa pun. Malas yang sebenarnya. Nak income tapi malas. Apa ke hal? Memang tak bertanggungjawab. Kau

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Salam Blogger
4 hours ago.

 

Next Big Thing – mobile friendly offer

Tadi baru sahaja menonton satu video. Video ni cerita pasal trend terkini yang ramai orang tak ambil pot. Semua orang guna teknologi ini tapi dalam

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Salam Blogger
4 hours and 27 minutes ago.

 

Terima kasih pelawat blog

Sudi lagi rupanya orang melawat dan membaca blog ni walaupun trafik blog dah drop separuh. walaupun takde yang nak komen-komen. trafik tu tetap ada

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Salam Blogger
5 hours and 16 minutes ago.

 

Gambar Tempat Makan Seafood Best Di Sinsuran KK (9 Gambar)

Tempat Makan Seafood Best Di Sinsuran KK - foto oleh @kundasangtrip_bajet_tour_sabah Percutian ke Sabah - Gambar Tempat Makan Seafood Best Di Sinsuran KK | Kalau korang nak makan seafood yang murah, banyak, pelbagai pilihan dan terhindang dalam pelbagai jenis menu masakan (sama ada masakan stail ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog borneoholidaysblog borneoholidaysblog via Percutian Ke Sabah
6 hours and 29 minutes ago.

 

Mari Mengenal: Maksud Sarang Labah-Labah

Assalamualaikum w.b.tHari ini merupakan hari ke-3 Blog Mr Kosong. Pada hari ini kita akan bincangkan satu tajuk tentang Sarang Labah-Labah. Sarang Labah-Labah jika diterjemahkan dalam bahasa inggeris maka ia akan digelar SPIDER WEB. Dalam bahasa arab pula ia digelar Al-ANKABUT. Mudahkan nak mengenal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog MrKosong MrKosong via Mr. Kosong
6 hours and 41 minutes ago.

 

Senja Merah Signal Hill

Percutian ke Sabah - Senja Merah Signal Hill | Signal Hill merupakan viewing spot yang terdapat di Bukit Bendera di tengah-tengah bandaraya Kota Kinabalu. Tempat ni dinamakan Signal Hill kerana berhampiran dengan kawasan perumahan yang juga memiliki nama yang sama. Signal Hill terkenal dengan pemandangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog borneoholidaysblog borneoholidaysblog via Percutian Ke Sabah
6 hours and 52 minutes ago.

 

Softsrve, Damansara Uptown

After a satisfying dinner at Super Big Don House, we dropped by Softsrve for dessert. As we were quite full, we shared their signature Cereal Vanilla Milk ice cream (RM9.90). Though the portion is pretty small, tastewise it was delicious - light and creamy with a distinctive cereal taste, which is what...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
9 hours and 6 minutes ago.

 

Tonton online dekatkan jarak kita episod 9

Dekatkan jarak kita episod 9: Mak ijah tuh masih lagi nak kenenkan dengan riena. Tapi tasriq tak suka sebenarnya dengan riena tuh. Huhu Mama dah tahu ke belum? Nih laki sofia/alyysa memang giler... Ini cuma intro jer, kena tekan link diatas kalau nak baca penuh artikel ini. Sekian terima kasih!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zikrihusaini zikrihusaini via Zikri Husaini
10 hours and 6 minutes ago.

 

BY TERRY Preciosity 2017 Holiday Collection

BY TERRY Preciosity 2017 Holiday CollectionBY TERRY’s holiday collection unveils Holographic waves which bring to life iridescent powders and precious liquids to create a sensual glow inspired by the pure perfection of D-Flawless diamonds. BY TERRY celebrates the festive season with...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel
16 hours and 31 minutes ago.

 

Review Filem Tombiruo Penunggu Rimba

Review Sinopsis Filem Tombiruo Penunggu RimbaFilem Tombiruo : Penunggu Rimba sudah ditayangkan di pawagam pada 12 Oktober 2017 yang lalu. Ternyata filem Tombiruo ini mendapat sambutan hangat dari penonton dan rata - ratanya memuji - muji filem ini. Antara Pelakon Filem Tombiruo Penunggu Rimba ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via Miss BaNu StoRy
17 hours and 36 minutes ago.

 

Zaman WhatsApp

Zaman WhatsAppZaman sekarang, penggunaan WhatsApp memang sangat meluas dan penting, tambah - tambah ianya free pula. Terpikir juga kalau nanti - nanti WhatsApp mengenakan bayaran untuk setiap mesej, agak - agak korang apa yang jadi nanti ye? hahaha teringat masa zaman - zaman SMS dulu hehe. Infografik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via Miss BaNu StoRy
18 hours and 4 minutes ago.

 

Caudalie 2017 Holiday Collection Preview

Caudalie 2017 Holiday Collection We had a Grappie time at Caudalie 2017 Holiday Collection Preview at Caudalies Boutique SPA in Bangsar Shopping Centre, Kuala Lumpur. For those who love natural products especially grape do check it out as there are many irresistible Caudalie’s bestsellersand special...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel
18 hours and 41 minutes ago.

 

Sparkling Holidays with The Coffee Bean Tea Leaf®

Sparkling Holidays with The Coffee Bean Tea Leaf®Let’s eat, drink and be merry this festive season with a special selection of treats at Sparkling Holidays with The Coffee Bean Tea Leaf® (CBTL). Omg… I can’t wait to dig in the comforting favourites like the Classic Holiday Log to...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel
20 hours and 4 minutes ago.

 

Stress! Buat kesilapan yang sama berulang kali

Stress! Buat kesilapan yang sama berulang kali | Assalamualaikum salam sejahtera. Lama dah tak menulis kat sini. Semuanya sebab fokus pada membangunkan blog baru. Yang tujuannya tak lain tak bukan, memberikan pendapatan sampingan dan mungkin 1 hari nanti, memberikan pendapatan utama kepada pemiliknya,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
20 hours and 11 minutes ago.

 

Tonton online drama dia episod 22

Owh minta maaf tertinggal pulak episod malam semalam. Ego puan fatimah masih terlalu tebal. Dia masih enggak menerima cucunya. Adit datang ke rumah ibu mertua, bagitahu kalau tak suka dia , tapi... Ini cuma intro jer, kena tekan link diatas kalau nak baca penuh artikel ini. Sekian terima kasih!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zikrihusaini zikrihusaini via Zikri Husaini
20 hours and 38 minutes ago.

 

Pentingnya penamaan harta! Ayah mertua rebut harta lepas anak terlibat dengan kemalangan maut.

Pentingnya penamaan harta! Ayah mertua rebut harta lepas anak terlibat dengan kemalangan maut | Urusan pampasan insurans kemalangan dia yang uruskan. Permohonan sijil faraid di mahkamah syariah pun dia yang uruskan itupun sebab syarikat insurans yang arahkan, kalau nak keluarkan pampasan insurans kena...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via SukaShares
21 hours and 16 minutes ago.

 

MyIPO Lindungi Karya, Idea, Ciptaan Jenama Anda

Tahukah anda bahawa terdapat sebuah badan berkanun yang dapat melindungi harta intelek milik anda? Badan ini sebenarnya telah lama wujud, malah sejak sebelum tahun 1983 lagi. Ianya bertujuan untuk mendaftarkan dan melindungi harta intelek di Malaysia yang merangkumi jenis hasil dari idea atau minda seperti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
21 hours and 30 minutes ago.

 

Dreams are Brought To Life at Santa’s Toy Factory

Santa’s Toy Factory Gift Bank @ Sunway Putra Mall Hey! get ready to travel all the way to the North Pole as you step into Santa’s Toy Factory @ Sunway Putra Mall this festive season. Wow! this 23-foot Christmas Toy Rack with Santa on top at the main concourse. I am sure you will be transported to...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel
21 hours and 47 minutes ago.

 

BANTAL BUSUK, KOTOR BERDAKI CUCI DENGAN DELOURVA JE

BANTAL BUSUK, KOTOR BERDAKI CUCI DENGAN DELOURVA JE. Sapa yang ada anak anak.. Mesti ada bantal busuk kan?Alah.. korang sendiri pun sampai beranak pinak ada bantal busuk lagi. Walaupun namanya bantal busuk tak semestinya tak perlu cuci perlu kekalkan segala peta air liur basi, daki bau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
21 hours and 47 minutes ago.

 

ARAYYAN KIDS BANTU ANAK SIHAT, CERGAS, OTAK KUAT DAN MINDA CERDAS

hai assalammualaikumPilihan saya Vitamin Arayyan KidsVitamin Arayyan Kids Untuk Kanak-kanak - Fariza bila dia lakukan sesuatu mesti dia akan fokus, masa tu otak dia akan berjalan dan menangkap apa yang dia lihat. Sejak usia dia setahun, dia dah minat dengan pen dan kertas. Sekarang, memang suka menulis,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
21 hours and 51 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »