Fresh Pings

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Fresh Pings

Page 3 of 11745

Tazkirah : Allah Menyukai Orang Bertaubat

Allah sangat suka pada hamba-Nya yang bertaubat. Sampai-sampai Allah lebih bergembira dibanding seseorang yang kehilangan haiwan tunggangannya yang membawa bekalnya, lalu haiwan tersebut tiba-tiba datang lagi kembali.Dari Abu Hamzah Anas bin Malik Al Anshori, pembatu Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nursyarifah Nursyarifah via wannursyarifah
2 days and 3 hours ago.

 

Top 5 London’s most interesting places to visit

London is the most exciting city of UK! It has so much to offers and everyone will finds its own liking within this wonderful city. I am going to list the top 5 most interesting... The post Top 5 Londons most interesting places to visit appeared first on Chaseeker.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bradlock80 bradlock80 via Chaseeker
2 days and 5 hours ago.

 

Mek Zumbie 2k18 Giveaway

Hari ini saya nak joinMek Zumbie 2k18 Giveaway, Tarikh Tutup Giveaway ini adalah pada bila - bila masa saja. Jadi cepat - cepat join okey, plus hadiah yang ditawarkan juga memang best - best belaka, kalau menang memang untunglah kan, hope ada rezeki kat giveaway ini. Good Luck untuk semua. Hadiah yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via DaRi HaTi Miss MuLaN
2 days and 9 hours ago.

 

JDT vs Muangthong United pusingan kedua kelayakan Piala ACL 2018

Hairulafiz.com Hairulafiz.com - Bukan Sekadar Perkongsian JDT vs Muangthong United pusingan kedua kelayakan Piala ACL 2018 . Ini adalah perlawanan pusingan kedua antara pasukan JDT atau Johor Darul Tazim vs pasukan Muangthong United dalam kelayakan AFC Champions League 2018 atau Piala ACL 2018.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog baretta79 baretta79 via Hairulafiz.com
2 days and 13 hours ago.

 

11 Keajaiban di Dunia Beku

Di daerah kutub dan daerah dingin lainnya, terdapat es, salju dan formasi air yang tidak biasa, unik, dan beberapa dari mereka begitu indah sehingga membuat kita takjub. Seperti yang dikutip dari versesofuniverse.blogspot.com, Sebagian besar keajaiban alam ini biasanya hanya dapat dikunjungi oleh para...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog semut0812 semut0812 via Semut merah
2 days and 14 hours ago.

 

CNY 2018: Shanghai Restaurant, JW Marriott Kuala Lumpur

Usher in the Year of the Dog with classic Shanghainese cuisine at the newly refreshed Shanghai Restaurant in JW Marriott Kuala Lumpur.The culinary symphony that is performed at the renowned restaurant is led by Executive Chinese Chef Wong Wing Yuek, who is dedicated to serving only the best and most...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
2 days and 15 hours ago.

 

5 Olahraga Terunik dan Lucu di Dunia

Biasanya olahraga yang sering kita saksikan di TV atau media lainnya adalah sepakbola, badminton, volly, renang dan lain-lain, tapi pernahkah anda menikmati olahraga yang unik, yang tentunya berbeda dengan yang lain?.Berikut 5 olahraga paling unik di dunia, seperti yang dikutip dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog semut0812 semut0812 via Semut merah
2 days and 15 hours ago.

 

Millau Viaduct – Jembatan Tertinggi di Dunia

Jembatan tertinggi di dunia adalah Millau Viaduct yang melintasi lembah sungai Tarn daerah Millau Perancis Selatan. Pilar tertinggi dari jembatan ini tingginya 343m atau 43 meter lebih tinggi dari menara Eiffel, dan diresmikan tanggal 14 Desember 2004.Jembatan Millau Viaduct (bhs Perancis : le Viaduc de...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog semut0812 semut0812 via Semut merah
2 days and 15 hours ago.

 

Open to responsible mining

KUANTAN:Pahang is open to further exploration and mining of its vast and rich mineral resources.Pahang Mentri Besar Datuk Seri Adnan Yaakob however emphasised the importance of responsible mining and sustainable development when carrying out such activities.“Pahang is a state blessed with abundant...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog GengIndustry GengIndustry via 庚 Geng Industry
2 days and 16 hours ago.

 

3 Reasons Why I Adore A Better Florist

The best florist in Singapore is without a doubt A Better Florist, and if you haven’t yet had the pleasure of buying flowers from the best flower delivery in Singapore, then you’re in for quite a treat. There are several reasons why ABF differs from other flowers shops, but here are my top 3 reasons why...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
2 days and 16 hours ago.

 

Cara simpan duit gaji

Tips dan idea simpan duit gaji Tahun ni dikatakan tahun yang mencabar dari aspek kewangan. Samaada benar atau tidak bergantung kepada ekonomi global dan kebijaksanaan pemimpin negara. The post Cara simpan duit gaji appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
2 days and 20 hours ago.

 

Dry Aged Beef at Prime, Le Meridien Kuala Lumpur

Everyone knows how much I love my meats, especially steaks. It’s no secret that my default for a great night out involves beef or steak in some form and while we’re on the subject of steaks, let’s dwell a little on the best steak place in town in my opinion – Prime at Le Meridien [] The post...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bangsarbabe Bangsarbabe via Bangsar Babe
2 days and 21 hours ago.

 

Lucky Peaches @ Plaza Arkadia, Desa Park City

Lucky Peaches is a newly opened casual restaurant in Plaza Arkadia, Desa Park City. Their menu features both tried and tested and contemporary dishes that are prepared with an Asian twist. Menu prices are reasonable considering the location, larger than usual portion size and quality of ingredients used.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog vkeong vkeong via Malaysia Food Travel Blog
3 days ago.

 

PLASTIK SIMPANAN SUSU DARI LUNAVIE MENJIMATKAN RUANG ( BREASTMILK STORAGE BAGS )

hai assalammualaikumPlastik Simpanan Susu Dari Lunavie - Hah!!, salah satu list nad masukkan dalam senarai keperluan barang bayi. Plastik simpanan susu untuk simpan susu ibu. Memang sebelum ni, nad tak pernah pam susu nad, nad bagi direct je dengan Fariza. Ni kali pertama nad nak cuba perah dan simpan susu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 days ago.

 

Pelancaran Produk Flora Skincare by N’Adore Meriah

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua para pembaca yang saya kasihi sekalian, semoga anda semua berada dalam keadaan sihat sejahtera The post Pelancaran Produk Flora Skincare by NAdore Meriah appeared first on AMIRNAWAWI.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog amirnawawi amirnawawi via AMIRNAWAWI
3 days and an hour ago.

 

Kisah Paranormal, Rishi Si Pengawal Keselamatan (Bahagian I)

Salah satu hobi aku ialah mengumpul cerita seram. Aku suka semua literatur yang berkaitan dengan dunia paranormal dan minat aku hanya setakat itu sahaja. Aku bukan pencari hantu macam Uncle Seeker. Aku ni jenis bila kau cakap aku ada cerita hantu. Handphone aku dah siap di tangan untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
3 days and an hour ago.

 

Tanda Tanda Kemunculan al Mahdi Semakin Dekat

Foto Hiasan (Replika Pedang Saidina Ali bin Abi Thalib r.a)“ Aku khabarkan berita gembira mengenai Al-Mahdi yang diutus Allah ke tengah ummatku ketika banyak terjadi perselisihan antar-manusia dan gempa-gempa. Ia akan penuhi bumi dengan keadilan dan kejujuran sebagaimana sebelumnya dipenuhi dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nursyarifah Nursyarifah via wannursyarifah
3 days and an hour ago.

 

‘Patutlah Pakaian Mereka Comot-Comot’ – Kisah 2 Beradik Yang Pendiam Dan Hiperaktif

Kerana bangku pecah, semuanya terdedah, demikian tulis guru lelaki ini yang tidak menyangka dua murid yang juga adik beradik ini rupa-rupanya datang dari keluarga yang susah. Dua beradik itu dijaga oleh bapa mereka, manakala si ibu telah mengambil keputusan untuk memilih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
3 days and 2 hours ago.

 

Apabila Anak ‘Buang’ Ibu Bapa

KALAU seorang bayar RM2.99 juta, bayangkan kalau anda ada lima orang anak yang masing-masing berjawatan tinggi, pasti RM14.95 juta berada dalam tangan. Anda tidak lagi perlu bergantung kepada duit pencen atau dana Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) pada usia tua selepas bersara kelak. Malah, tidak perlu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
3 days and 2 hours ago.

 

Jangan Tinggal Anak Sendirian Di Rumah

MEMBACA laporan demi laporan mengenai kanak-kanak yang maut selepas ditinggalkan sendirian di rumah menimbulkan pelbagai pe­rasaan pada penulis. Sedih ada, kesal ada malah nak marah pun ada selepas kanak-kanak itu ada yang ditemui mati terjatuh dari apartmen yang dihuni, malah ada yang ditemui mati...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
3 days and 2 hours ago.