Fresh Pings

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Fresh Pings

Page 10 of 11989

Amalan-Amalan Sunat Diamal Pagi Raya Aidil Adha

Syukur alhamdulillah, kita beruntung kerana diberikan kesempatan oleh Allah S.W.T untuk meraikan Hari Raya Aidil Adha tahun ini. Hari Raya Aidil Adha atau juga disebut Hari Raya Korban adalah hari kebesaran umat Islam seluruh dunia disambut pada hari ke-10, 11, 12 dan 13 Zulhijjah setiap tahun. Sambutan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and a day ago.

 

Blogger Challenge 2 : Current Relationship

Theres we go, the second challenge. Blogger Challenge 2 : Currently Relationship. Relationship huh? I dont have so much experience when it comes to relationships. I know this kind of relationship means boyfriend/girlfriend or husband/wife, not relationship with friends or family.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ernihasmiza ernihasmiza via Mijablur
2 weeks and a day ago.

 

Blogger Challenge 2 : Current Relationship

Theres we go, the second challenge. Blogger Challenge 2 : Currently Relationship. Relationship huh? I dont have so much experience when it comes to relationships. I know this kind of relationship means boyfriend/girlfriend or husband/wife, not relationship with friends or family.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ernihasmiza ernihasmiza via Mijablur
2 weeks and a day ago.

 

Singgah sarapan roti canai kejap di Penaga, Pulau Pinang

warung sarapan roti canai di PenagaJalan-jalan pagi-pagi nak pergi Penaga, perut rasa lapar pulak. Terperasan warung roti canai di Kampung Permatang Tok Berim, Penaga. Layan je makan roti canai pagi-pagi sambil hirup udara kampung yang fresh.roti canai banjirsantai-santai minum teh tarikOk dah makan, jom...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
2 weeks and a day ago.

 

Apple Jatuh Dari Penjualan Tiga Besar Smartphone

Apple Jatuh Dari Penjualan Tiga Besar Smartphone Saat ini Apple terjatuh dari penjualan tiga besar smartphone untuk pertama kalinya dalam satu dekade karena saat ini banyak para pelanggan yang sudah berpaling dari iPhone. Jatuhnya penjualan iPhone ini dapat dilihat dari Apple yang mulai tergelincir...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bloggerborneo bloggerborneo via BloggerBorneo.Com
2 weeks and a day ago.

 

Ujian Sebenar Jemaah Ketika Mengerjakan Ibadah Haji

Saya masih ingat lagi waktu saya kecil, hantar arwah Opah saya pergi ke lapangan terbang Ipoh untuk memulakan perjalanan menunaikan ibadah Haji di Mekah. Ia merupakan antara ingatan paling kuat mengenai Opah saya. Masih terbayang lagi betapa seronoknya arwah Opah dapat peluang menunaikan ibadah ini. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and a day ago.

 

Puas Hati Beli Kabel Charger Smartphone, Harga Bawah RM1

Memang syok bershopping online ni. Anda boleh dapat harga barang yang anda inginkan pada harga yang memang gila-gila murah. Malah, anda boleh dapat berganda penjimatan walaupun harga telah ditambah dengan kos pengeposan. Memang murah betul !! Baru-baru ni, saya beli beberapa kabel smartphone secara online.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and a day ago.

 

7 Langkah Pertama Buat Duit Menjadi Personal Shopper

Nampaknya dah semakin ramai orang yang teringin menceburi kerjaya sebagai Personal Shopper. Mana tidaknya, ia merupakan satu kerjaya yang menyeronokkkan, apatah lagi ianya boleh dilakukan secara part-time, dan mengikut kelapangan masa anda. Saya ada ramai kawan-kawan dan kenalan yang telah menceburi bisnes...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and a day ago.

 

7 Ways To Keep Yourself Sane During A Move

Moving can be an overwhelming process. With all the things that need to be accomplished, it can be challenging to keep track of what you do. There may be some tears, more arguments, and some hurt feelings that can upset you during the move. Without proper planning, the process may send you to the brink of...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tekkaus tekkaus via Tekkaus | Lifestyle ⦁ Gadget ⦁ Food ⦁ Travel
2 weeks and 2 days ago.

 

Sunplay Skin Aqua Uv Watery Essence SPF50+

Im back with another product review which is a sunscreen. My last review is about a moisturizer lotion from Olay brand, you can read the review Olay Moisturising Lotion Review. I never wrote any specific review of sunscreen before though Im already used a few bottles of sunscreen like Biore...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ernihasmiza ernihasmiza via Mijablur
2 weeks and 2 days ago.

 

Jualan Kopi Oleh Seller Malaysia Cecah USD 2,036,282.58 di Pasaran USA!

Anda pasti terkejut dan tak sangka jualan kopi di pasaran ebay USA oleh ebay seller Malaysia mengikut statistik dari data terapeakbermula dari 6 Feb 2017 sehingga 6 Feb 2018 telah mencecah 2 juta USD dalam masa setahun. Banyak kan? Dalam ringgit Malaysia bersamaan dengan RM7.95 juta! Ini adalah data...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
2 weeks and 2 days ago.

 

Western food, Big Tas' Tea, Pokok Sena Kepala Batas

Big Tas' Tea, Pokok Sena Kepala Batasruang makan big Tas' TeaBig Tas' Tea, Pokok Sena, Kepala Batas, Pulau Pinang. Nak makan westren food yang ohsem dan sedap boleh datang sini. Restoran yang agak luas dan selesa. Masa aku datang nak makan, ramai orang ada dalam restoran. Pada firasat aku, kalau dah ramai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
2 weeks and 2 days ago.

 

Review Drama Korea - Kingdom

Korean Drama Review - KingdomToday aku nak buat review drama Korea Kingdom pula,It isNetflix's first original Korean series and the series is adapted from the webcomic seriesThe Kingdom of the Gods dan release pada 25 Januari 2019. Drama Korea Kingdom ini hanya mempunyai 6 episod untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via Miss BaNu StoRy
2 weeks and 2 days ago.

 

12 Jenis Produk Kosmetik Yang Bahaya

Sila boikot produk-produk keluaran yang ada dalam artikel ni. Bukan tak nak support produk buatan Malaysia, cuma tolak produk-produk yang merbahaya je. Tak kiralah produk tempatan atau luar, kalau bahaya kita boikot.Bahaya bahan terlarang dalam produk kosmetik.Ada 12 jenis produk dari 7 founder yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 weeks and 2 days ago.

 

Kembara Suci Di TV AlHijrah Sempena Hari Raya Aidiladha

Hari Raya Korban atau atau Hari Raya Aidiladha adalah antara hari kebesaran Islam yang Allah SWT kurniakan kepada hamba-Nya setelah berjaya menunaikan perjuangan ibadah yang cukup besar iaitu ibadah haji.Tidak mahu ketinggalan untuk meraikan hari yang penuh hikmah dan sarat dengan kisah pengajaran ini, TV...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
2 weeks and 2 days ago.

 

Road To KSR Mini Karnival - pt 1

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Road To KSR Mini Karnival - pt 1. Okay meh! sini Mrs. A nak sambung lagi kisah road to KSR mini karnival yang akan diadakan penutupnya pada 05102019 nanti. Bagi pertandingan bowling yang Mrs. A turut serta itu Alhamdulillah telah pun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A
2 weeks and 2 days ago.

 

Jom Shopping Barangan Korea Di Gyeonggi Korean Food Fair MyTOWN Shopping Centre

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Kalau korang terlepas promosi produk Korea yang Maha kongsikan sebelum ini, sekarang ia telah kembali lagi. Gyeonggi Korean Food Fair kini berada di Ground Flour MyTOWN Shopping Centre bermula dari 6 Ogos hingga 18...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
2 weeks and 2 days ago.

 

Exploring Coorg in The Monsoons

Exploring Coorg in the MonsoonsEvery year, as the monsoon hits the city, the wanderlust bug inside me awakens. Although the rains have a calming effect on my mind and body, my spirits seem to be on a joyride, wanting to go out and into nature. What better way to fuel that fire than indulge in a trip to a...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
2 weeks and 2 days ago.

 

Yoodo Presents: One-Of-A-Kind Concert by Yoodo

Yoodo Presents: One-Of-A-Kind Concert by YoodoImagine catching a concert by our local indie bands online. Imagine again, being at the venue where these bands are playing in front of you, and their performance is streamed online. Both are pretty awesome, but to be at the venue itself, even better! Yoodo...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog isaactanjs isaactanjs via Isaactan.net | Events • Food • Tech • Travel
2 weeks and 2 days ago.

 

Makam Hang Tuah bukan di Tanjung Kling?

Makam Hang Tuah bukan di Tanjung Kling? | Seingat aku sewaktu rombongan sekolah di tingkatan dua dulu kami pernah melawat perigi Hang Tuah. Lama sangat dah. What a wonderful experience dapat ikut rombongan sekolah bersama kawan-kawan. That's why aku izinkan je anak-anak ikut program sekolah jika kami mampu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 2 days ago.