Fresh Pings

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Fresh Pings

Page 11 of 11695

PENGALAMAN INTERNSHIP : PENENTU MASA DEPAN?

Hai dan salam kepada semua pembaca baru dan pembaca tegar blog SR! Hehe. Blog ini tak banyak sangat membincangkan pengalaman SR sepanjang belajar di UniKL Business School. Kebanyakan entri blog ini berkisarkan pengalaman program pertukaran pelajar (ERASMUS+) di Kozminski University, Poland.Entri kali ini SR...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SyazaRedzu SyazaRedzu via Syaza Redzuu | Lifestyle Blogger | Traveler
1 week and 6 days ago.

 

PJ’s Bar Grill @ New World Petaling Jaya

PJ’s Bar Grill @ New World Petaling JayaFancy getting yourself a treat to some exceptionally good, freshly grilled noms? Throw in a perfectly positioned 360 degrees view of the city, and PJ’s Bar Grill at New World Petaling Jaya comes off as one of the must try spot in town. It’s a...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog isaactanjs isaactanjs via Isaactan.net | Events • Food • Tech • Travel
1 week and 6 days ago.

 

Cara Jual Barang di Shopee

Hari ini saya nak berikan panduan dan cara nak berniaga online menggunakan platform Shopee. Tak susah sebenarnya gunakan Shopee ni. Semuanya dah dipermudahkan, anda hanya perlu ikut step diberikan sahaja. Bisnes di Shopee sangat sesuai buat mereka yang ada produk sendiri atau boleh juga untuk dropship. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 6 days ago.

 

Wordless Wednesday #117 - Thank You Kak Paridah Ishak

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Wordless Wednesday #117 - Thank You Kak Paridah IshakBerbanyak-banyak terima kasih Mrs. A ucapkan buat K.PI iaitu tuan blog KARYAKU PARIDAH ISHAKkerana bermurah hati memberi Mrs. A sebuah buku Antologi Cerpen Wanita Malaysia bertajuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
1 week and 6 days ago.

 

Moon Dream Mooncakes This Mid-Autumn Festival @ The Westin Kuala Lumpur

Moon Dream Mooncakes This Mid-Autumn Festival - The Westin Kuala LumpurMooncakes for all, this Mid-Autumn Festival, have you had yours yet? Did you know the tradition of eating mooncakes actually came from the act of offering to the moon? Well, cool story. I was at The Westin Kuala Lumpur the other day to...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog isaactanjs isaactanjs via Isaactan.net | Events • Food • Tech • Travel
1 week and 6 days ago.

 

Musa dijangka Angkat Sumpah Hari ini

Bekas Ketua Menteri Sabah, Tan Sri Musa Aman dijangka mengangkat sumpah sebagai Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Sibuga, hari ini.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
1 week and 6 days ago.

 

Lucky Peaches, Plaza Arkadia, Desa Park City, KL

With its industrial chic vibes and inventive Asian-inspired dishes, Lucky Peaches Eating Hall + Barin Desa Park City is fast becoming a popular component of Plaza Arkadia's dining scene.The restaurant is casual yet cosy and definitely Instagram-worthy, with the elegant bar area housing a selection of...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
1 week and 6 days ago.

 

Lazada Shopathon Blogger Contest

Lazada Shopathon Blogger ContestHari ini aku nak joinLazada Shopathon Blogger Contest pula, untung - untung kalau ada rezeki dapatlah menang nanti kan hehe. Good news untuk semua sebab Lazada ada buat jualan hebat gitu iaitu9.9 Festival Saleyang akan berlangsung pada 6 hingga 9 September...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via DaRi HaTi Miss MuLaN
1 week and 6 days ago.

 

Apa Itu Hosting? Nah .. Ini Dia Penjelasannya

Apakah anda sering membaca istilah hosting? Jika anda sering membaca blog di idwebhost.com, pasti sering sekali menemukan kata hosting ini. Mungkin ada sebahagian dari anda yang masih bingung sebenarnya apa itu hosting? Apa perbedaan hosting dan domain? Oleh karena itu, di artikel ini saya akan menjelaskan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 6 days ago.

 

BERCUTI KE SEENGAPORE LEBIH JIMAT DENGAN PROMOSI TRAVELOKA PROMOTION

hai assalammualaikumBercuti Ke Seengapore Lebih Jimat dengan Promosi Traveloka - Bila ada cuti panjang ni, mesti rasa nak bercuti kan. Ambil peluang untuk rehatkan diri dan berseronok, tapi tak tau nak pergi mana? Apa kata nad cadangkan korang ke Singapura. Cakap je Singapura, mestilah ramai yang tau kan.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 6 days ago.

 

Idea Jual Makanan Sebelah Petang

Topik ni khas untuk orang yang baru nak cari idea berniaga tepi jalan waktu petang. Terus-terang harga barang sekarang agak dahsyat. Apa-apa hal, berniaga tetap berniaga.Berniaga tepi jalan..Jom kita tengok top 10 jual makanan tepi jalan.Pisang gorengEpok-epokUbi getukKeledek gorengCucur sayurBurgerPutu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
1 week and 6 days ago.

 

Resepi Nasi Goreng Cili Kering

resepi nasi goreng cili kering yang sedap dan senangok lar...hari nie kita belajat buat nasi goreng lar plak ye..bosan jugak klau asyik dok belajar kek dan biskut.so hari nie kita belajar buat nasi goreng..nak buat nasi goreng lar yang paling senang..sebab..campak2 dah ciap kan..sape kat sini peminat nasi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
1 week and 6 days ago.

 

Digital Wellness - What’s It All About?

Digital Wellness - What’s It All About?In recent times, we have all had that moment where we start caring more about our health, taking up jogging again, going to the gym and what nots. That’s all good and awesome, but with the greatness of technology in recent times, we tend to neglect our so-called...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog isaactanjs isaactanjs via Isaactan.net | Events • Food • Tech • Travel
2 weeks ago.

 

Ombak Kitchen Makan Pakai Tangan Jer Biar Kotor Janji Puas

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Jauh sikit perjalanan kali ini untuk membawa korang ke satu lagi restoran makanan laut yang segar dan berkualiti premium di Shah Alam. Maha pergi sampai ker Bukit Jelutong sana semata-mata nak mencuba makanan laut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
2 weeks ago.

 

Lovely By Billie Eilish Khalid-A Haunting Song About Depression

Lovely is definitely one of the most haunting songs that I have ever listened to. You know it is obviously about something gloomy and bleak but it still sounds unbelievably well..."lovely". This unexplainable sensation of wanting to be imprisoned by this song is down to the spellbinding voice of Billie...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tekkaus tekkaus via Tekkaus
2 weeks ago.

 

Senarai Harga Telefon Terbaru 2018

Anda sedang mencari telefon pintar baru? Berikut disenaraikan harga terkini telefon pintar/smartphone/handphone terbaru yang telah dan masih berada dipasaran Malaysia. Senarai harga terkini dan model terbaru telefon akan ditambah dan dikemaskini setiap bulan, dari masa ke semasa. # Bulan Ogos... Baca...

0Disike this ping 2Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog dGeothite dGeothite via KFZoom
2 weeks ago.

 

Baca Online Novel Bahagia Bukan Bidaan

Baca Online Novel Bahagia Bukan BidaanNovel Bahagia Bukan Bidaan karya novelis Hessa Widad telah diadaptasikan menjadi drama bersiri di slot Samarinda TV3. Nora Danish akan melakonkan watak sebagai Hana (Ain Farhana), manakala Dato Adi Putra akan melakonkan watak sebagai Nik Zachary. Zamarul Hisham pula...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via Miss BaNu StoRy
2 weeks ago.

 

Corat-coret Majlis Perkahwinan #cousinhusband

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Corat-coret Majlis Perkahwinan #cousinhusbandCorat-coret majlis perkahwinan cousin Mr. A di Kelang. Cousin Mr. A ni adalah anak kepada maklang paklang to be exact maklang tu adik kepada Mil. Excited we all tau! time nak ke majlis ni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 weeks ago.

 

Hujan pun hujanlah

Pagi-pagi pukul 8 lebih tadi hujan lebat. Tengah hari pun hujan sikit-sikit. Lepas Zuhur, hujan makin reda.Hujan di tepi jalan.Pagi-pagi hujan ni terasa nak tido je..Walaupun hujan kena berniaga jugak. Saya tak kisah hujan tapi kalau hujan lebat siap angin kuat tu yang mencabar. Buat saya teringat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 weeks ago.

 

Home Tuition - 13 Kelebihan Kebaikan Tuisyen di Rumah

Home tuition atau tuisyen di rumah bukan perkara baharu, malah konsep ini sudah lama popular dan diterima dengan baik sekali oleh ibubapa terutama sekali di luar negara. Di Malaysia, konsep home tuition sudah mula diterima apabila impak positif serta kelebihannya sudah mula diperkatakan oleh ramai ibubapa. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks ago.