Fresh Pings

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Fresh Pings

Page 14 of 11668

Pengguna Keretapi Beaufort-Tenom mahu dinaiktaraf

BEAUFORT: Penumpang mahu kereta api yang menghubungkan Beaufort ke Tenom dinaiktaraf bagi memastikan keselamatan dan keselesaan penggunanya sentiasa terjamin.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
1 week and 5 days ago.

 

TIDAK RASMI: Sungai Kandis kekal milik PKR

DEWAN Undangan Negeri (DUN) Sungai Kandis kekal milik PKR, selepas keputusan tidak rasmi menunjukkan calonnya, Mohd Zawawi Ahmad Mughni, 48, memperoleh 15, 347 undi. setakat ini.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
1 week and 5 days ago.

 

Keputusan tidak rasmi PRK Sungai Kandis

BERIKUT adalah keputusan Tidak Rasmi bagi Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Kandis, sehingga 6.30 petang, hari ini

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
1 week and 5 days ago.

 

Serangan Mainan 2.0 Di Sungai Petani

Toys Attack muncul kembali di Sungai Petani. Dengan nama Toys Attack 2.0, ia masih lagi bertempat di Lokalic Art Space, Sungai Petani. Hari ini kita kembali menyaksikan satu ruang yang kecil diisi dengan peminat dan pengumpul dari Sungai Petani serta kawasan berdekatan. Saya sendiri dari Bukit Mertajam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shafique shafique via I Am Mr Shafique
1 week and 5 days ago.

 

Blogwalking Time #August2018

Assalamualaikum Hye Bloggers ❤Happy weekend semua! Memandangkan cuti ni tak ada apa nak buat, so Nadia nak blogwalking ke blog yang mungkin Nadia tak kenal sebelum ni. Alang-alang tu Nadia terus buat event untuk August 2018.Steps to join event:1.Create post "Blogwalking Time #August2018"2.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nadiaafarhanaa nadiaafarhanaa via nadiaafarhanaa
1 week and 5 days ago.

 

Own the HUAWEI nova 3i with Attractive Postpaid Plans

Get Yourself HUAWEI nova 3i with Malaysia Postpaid Plan (Celcom/Maxis/Digi)*Best view on landscape mode on mobile/tabletEquipped with a powerful Dual 24MP camera system in the front, the newest nova features a total of four cameras powered by Artificial Intelligence (AI). The HUAWEI nova 3i made its...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog soon1992 soon1992 via Breakthrough | Experience | Event | Movie | Tech | Food | Review
1 week and 6 days ago.

 

Keburukan makan maggi secara keterlaluan

​Kesan buruk makan maggiDulu satu ketika teman bergelar seorang budak U.Belajar di UiTM Arau tahun 2000-2003 course diploma in plantation industry management.Course ini membekalkan graduan untuk bekerja di sektor perladangan. Kebanyakan Pengurus-pengurus ladang di Malaysia yang berbangsa Melayu adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
1 week and 6 days ago.

 

“Angin kencang, ombak 3 meter hentam rumah saya”

Rumahku tenggelam depan mata SEBUAH keluarga di Kampung Mempakad Laut, di Pitas, berdepan detik cemas apabila rumah atas air yang didiami mereka runtuh akibat dipukul ombak kuat, tengah hari semalam. Ketika kejadian pada kira-kira jam 1 tengah hari itu, ada tiga orang berada di rumah berkenaan iaitu seorang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
1 week and 6 days ago.

 

Perfect Flower Combination for a Teacher Day Celebration

Gifts can come in different types and if you are looking for a perfect present for your teachers, flowers will always be at the top on the list. As what they say, if English is the universal language, flowers are the universally accepted present. Therefore, in giving gifts to your teachers on their special...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
1 week and 6 days ago.

 

Serbuan syarikat balak: Mungkin ada perkara perlu diambil tindakan – Mohd Shafie

Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Mohd Shafie Apdal berkata tindakan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menyerbu beberapa syarikat pembalakan di Sabah adalah kerana tugas dan tanggungjawab mereka.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
1 week and 6 days ago.

 

Masa Musa Aman semakin dekat

Mana tidaknya, Musa Aman bakal kehilangan kerusi DUN Sungai Sibuga jika dirinya gagal mengangkat sumpah sebagai Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) dalam tempoh tiga bulan bermula  11 Jun lalu iaitu  kali pertama Dewan Undangan Negeri bersidang selepas PRU 14 berakhir.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
1 week and 6 days ago.

 

Malaysian passport is TOP 6 in the world

Malaysian passport is TOP 6 in the world | Berita ini keluar pada 24 Februari 2018, tak pasti dah pernah pos di memana socmed ke tidak. Apa pun, passport Malaysia yang dinobatkan ke-6 'terkuat' di dunia menandakan kita perlu menjaganya bagaikan menjaga nyawa sendiri. Nilainya di pasaran gelap sangat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 6 days ago.

 

Pesta Makanan Thai Sabai Sabai 2018 Diseluruh HeroMarket

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Maha suka makan makanan Thailand seperti keropok ikan, kekacang dan macam-macam lagi kerana enjoy sangat sambil tonton tv boleh kunyah-kunyah buat kudapan. Cuma nak cari makanan ini agak susah kat Malaysia kalau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
1 week and 6 days ago.

 

Lelaki tempatan nekad gantung diri di Ranau

RANAU: Ekoran masalah rumah tangga dan kewangan, seorang lelaki tempatan berusia 33 tahun nekad membunuh diri dengan menggantung diri di sebuah rumah dekat sini pada Rabu.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
1 week and 6 days ago.

 

MENANGI TIKET PERCUMA BANGI WONDERLAND DAN BERSANTAI BERSAMA ARTIS PILIHAN

hai assalammualaikumMenangi Tiket Percuma Bangi Wonderland - Bulan 8 ni bulan Kemerdekaan, korang dah rancang nak bercuti dan rehatkan minda dekat mana-mana tak..Hah!1, nad cadangkan korang pergi je Bangi Wonderland, mandi manda dan main permainan dekat situ. Nad pergi ke sini dua kali dah, memang best.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 6 days ago.

 

Althea Angels | Althea Turns 3 Real Fresh Skin Detoxer

Althea Angels | Althea Turns 3 Real Fresh Skin Detoxer - Dalam tak sedar Althea dah masuk 3 tahun weh. Wahhh sekejap jer rasa dah 3 tahun. Untuk pengetahuan korang, mama setia dengan Althea ni dari tahun pertama lagi. Tahniah Althea!!! Selamat Ulang Tahun ke 3 Althea dan semoga menjadi shopper...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
1 week and 6 days ago.

 

Bumbung sekolah di Kota Belud diterbangkan angin

KOTA BELUD: Bumbung sebuah bangunan Sekolah Kebangsaan (SK) Pekan Kota Belud, di sini, rosak selepas diterbangkan angin pada tengah hari tadi.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
1 week and 6 days ago.

 

Tuaran diisytihar kawasan wabak penyakit selesema burung

Kerajaan negeri Sabah hari ini mengisytiharkan Tuaran sebagai kawasan wabak penyakit selesema burung.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
1 week and 6 days ago.

 

Pemuda Umno Sabah yakin mampu kembalikan sokongan Sabahan

Pemuda UMNO Sabah yakin akan mampu memenangi kembali sokongan belia di negeri ini dengan menjadi platform suara rakyat di semua peringkat akar umbi.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
1 week and 6 days ago.

 

Pembayaran Peringkat Ketiga Bantuan Sara Hidup

Pembayaran Bantuan Sara Hidup berjumlah RM1.6 bilion akan diagihkan kepada kira-kira 4.1 jutamenjelang sambutan Aidiladha pada 15 Ogos ini

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
1 week and 6 days ago.