Fresh Pings

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Fresh Pings

Page 14 of 11687

MYCYBERSALE - 50 Peratus Diskaun Massa Collections

MYCYBERSALE kembali lagi, lebih banyak tawaran menarik, dan lebih banyak syarikat ambil bahagian. Jika anda kaki shopping online, inilah masa terbaik untuk berbelanja dengan bijak. Saya pasti, tawaran yang diberikan dalam kempen #MYCYBERSALE pasti berbaloi untuk anda. Tahun 2017, adalah merupakan tahun...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
1 week and a day ago.

 

WZ Satu warns investors of possible mining segment loss

THE reversal of a bauxite mining boom in Kuantan following the Government’s ban last year is likely to take a toll on Main Market-listedWZ Satu BhdIn a filing with Bursa Malaysia on Thursday, WZ Satu Bhd, whose substantial shareholders include the Regent of Pahang,the civil engineering and...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog GengIndustry GengIndustry via 庚 Geng Industry
1 week and a day ago.

 

9 Smartphone Terbaik Kategori Bawah RM500 Ada Dual Lense

Atas sebab berhajat untuk mencari smartfon baru bagi menggantikan smartfon lama (taklah lama sangat, setakat baru pakai 3-4 tahun), admin mencari senarai smartfon terbaik kategori di bawah RM500. Perasan atau tidak, gajet² sekarang ni nama saja smart, tapi semakin canggih teknologi semakin tak tahan lama...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
1 week and a day ago.

 

9 Tips Untuk Rambut Cantik Sihat Buat Wanita Berhijab

Rambut adalah mahkota wanita, ia adalah bahagian paling berharga untuk seorang wanita. Tanyalah mana-mana wanita, mereka pasti sukakan rambut yang cantik, walaupun mereka bertudung atau berhijab. Rambut yang nampak cantik, selalunya adalah rambut yang sihat dan segar. Wanita berhijab sering dikatakan...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
1 week and a day ago.

 

Tukang apa

Tukang apa yang kalau kita panggil dia, dia tengok kat atas? Lihat jawapan disini. The post Tukang apa appeared first on TekaTeki.org.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog feysal feysal via TekaTeki.org
1 week and a day ago.

 

Manfaat Coklat Kepada Kesihatan

Coklat dengan kandungan kakao atau koko (biji coklat) yang lebih dari 70% memiliki manfaat untuk kesihatan, kerana coklat kaya dengan Berikut adalah ringkasan artikel-artikel menarik daripada PanduanPercuma.info pada kemaskini kali ini... Sila lawat PanduanPercuma.info untuk lanjutan artikel. Terima...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokjogho tokjogho via Sumber Info dan Panduan Percuma
1 week and 2 days ago.

 

The Japs - Suri Hidupku

Ikuti mereka di Facebookdan Instagram.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azmiramin azmiramin via Music Speaks Louder Than Words
1 week and 2 days ago.

 

Hormati Hak Orang Lain

Hormatilah hak orang lain. Saya berpesan pada diri sendiri, bahawasanya setiap manusia yang dilahirkan di dunia ini ada hak masing-masing. Pun begitu, hak tersebut perlu tidak melampaui batas atau berlebih-lebih. Hidup ada peraturannya supaya batasan ini tidak dilewati. Ramai antara kita sering bercakap...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
1 week and 2 days ago.

 

75% Statistik Rakyat Marhaen Tiada Simpanan Kecemasan Sebanyak RM1,000

Bekerja kuat bukan sahaja bertujuan memenuhkan kehendak, tapi ia turut untuk memenuhkan simpanan kecemasan bila kita memerlukan. Sering terjadi bilamana kepada pemuda yang telah berjaya mendapat kerjaya dan menerima gaji bulanan sekaligus menghabiskannya dalam satu masa. Ia bukanlah perbuatan yang baik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via Sekejung
1 week and 2 days ago.

 

Kepentingan Mempelajari Sirah Nabawiyyah

Pernahkah kita terfikir mengapakah kita perlu mempelajari sirah Rasulullah saw?Adakah kita mempelajari sirah hanya untuk mengetahui mengenai apa yang terjadi

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizmdrahim hafizmdrahim via Pisang Panas
1 week and 2 days ago.

 

Wartawan Jepun Mati Setelah Mencatat Bekerja Selama 159 Jam

NHK berkata pegawai buruh menyimpulkan bahawa wartawan politik berusia 31 tahun meninggal akibat kegagalan jantung yang berpunca kerana menghabiskan masa untuk bekerja. Jepun, yang terkenal The post Wartawan Jepun Mati Setelah Mencatat Bekerja Selama 159 Jam appeared first on DTBN.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via DTBN
1 week and 2 days ago.

 

Senarai Blog Dalam Bloglist Akhir Tahun 2017

Saya dah mula memasukkan senarai blog-blog yang telah sudi menyertai segmen anjuran saya, iaitu Segmen Bloglist Akhir Tahun 2017. Ia merupakan satu segmen untuk saya pilih 30 blog terawal untuk dimasukkan ke dalam bloglist terbaru saya. Blog-blog yang disenaraikan ini telah saya semak kandungan entri...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
1 week and 2 days ago.

 

Jadual Takwim Persekolahan Tahun 2018

Jadual atau Takwim Persekolahan untuk tahun 2018 telah pun dikeluarkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia. Ibubapa yang ada anak-anak bersekolah, boleh jadikan jadual takwim ini sebagai rujukan di rumah. Saya kongsikan kepada anda dalam bentuk gambar (jpg) supaya anda boleh muat-turun dan cetak andai...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
1 week and 2 days ago.

 

Teka-Teki Agama: Siapkah perempuan pertama yang mati syahid dalam islam?

Teka-Teki Agama: Siapkah perempuan pertama yang mati syahid dalam islam? JawapanKlikDi SiniSumayyah binti Khabbat RA

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Soalan Teka Teki
1 week and 2 days ago.

 

PG MALL DAN POS MALAYSIA JALIN KERJASAMA

Pg Mall dan Pos Malaysia jalin kerjasama logistik untuk perluas e-dagang iaitu beli belah barang dan perkhidmatan online melalui perkhidmatan pos laju PG MALL iaitu Public Gold Mall adalah anak syarikat Public Gold merupakan platform atau pusat beli belah barangan dan perkhidmatan online malaysia melalui...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zaidiemas zaidiemas via PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD MALAYSIA
1 week and 2 days ago.

 

うまい鮨勘 Umai Sushikan @ Tokyo, Japan

When in Tsukiji Market, what shall one eat? Sushi of course! (besides the many snacks you can find there). We visited Tsukiji Market on day 15 of our Japan trip. It was our last full day in Japan before flying home. I skipped those famous sushi shops where throngs of sushi fans form the long lines.... ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog CheCheh CheCheh via Messy Witchen
1 week and 2 days ago.

 

Tokyo Day 15 16: Tsukiji Market, Meiji Jingu Goodbye

Day 15. What did I have for breakfast? I dunno anymore. Haha Before we leave our hostel to enjoy our very last full day in Japan, we requested our hostel to book a taxi for the next day at the wee hours of 5am. We also took this chance to soak in the atmosphere of Sumida river that is situated... Click the...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog CheCheh CheCheh via Che-Cheh
1 week and 2 days ago.