Fresh Pings

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Fresh Pings

Page 14 of 11713

Failure Is Necessary For Success

If you are trying to achieve success, make no mistake that at the same time you are risking failure as well. Like it or not, failure is always the first step towards success. In other words, if we do not step our of our comfort zone and risk failing, we will never get the opportunity yo succeed. As long as...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tekkaus tekkaus via Tekkaus
2 weeks and 2 days ago.

 

Bantu Remaja Keciciran Menerusi 'Kempen Peluang Kedua' Projek Iqra'

Jom Taja Kempen Peluang Kedua Projek Iqra'. Mungkin ramai yang tidak sedar bahawa terdapat golongan dalam kalangan belia dan remaja yang tercicir dalam kehidupan mereka. Golongan ini biasanya terdiri daripada remaja yang tamat atau berhenti sekolah lebih awal atas sebab-sebab tertentu. Bantu Remaja...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 2 days ago.

 

Electric Powered Scooters: Why You'll Want One

There’s a new wave of green tech on the rise and it’s one you can comfortably ride on; electric-powered scooters. A new innovation which offers ease of travel in a nature friendly way along with an arguably affordable price range. So if you are an environmentally conscious individual who is looking for...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
2 weeks and 2 days ago.

 

How to Choose the Best POS System for Your Business

A point-of-sale system (POS) allows you to accept payments and ring up sales. It works like a cash register and is made up of hardware, software, and a payment system. The hardware part allows you to accept the payments including through credit cards, cash, and mobile payments. The system also prints...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
2 weeks and 2 days ago.

 

How to Register a Company in Malaysia Online through ezBiz (by SSM)

There are a total of 1,267,941 companies registered under Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) as of 30th April 2018, with 1,263,165 local[...] The post How to Register a Company in Malaysia Online through ezBiz (by SSM) appeared first on Skeneur.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simon0520 simon0520 via Skeneur
2 weeks and 2 days ago.

 

Tahun Melawat Melaka 2019 : Melaka bakal wujud variasi pakej pelancongan

Tahun Melawat Melaka bakal berlangsung pada tahun hadapan. Ramai dari kita terutama mereka yang terlibat dalam industri pelancongan di Melaka menantikan dasar dan pelaksanaan yang bakal direncanakan oleh Kerajaan Negeri Melaka yang baharu. Walaupun perbezaan dari segi ideologi namun kerajaan baharu pimpinan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog melakacool melakacool via Melaka Cool
2 weeks and 2 days ago.

 

Storan Percuma Untuk Backup Fail Penting

Hai semua, assalamualaikum. Kali ini aku akan share senarai laman web storan percuma untuk backup fail-fail penting yang aku gunakan secara peribadi. (Free cloud storage to backup your priceless data) Sediakan payung sebelum hujan Aku sudah belajar daripada pengalaman iaitu sentiasa buat backup fail-fail...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alidanial alidanial via SANAZI.MY
2 weeks and 2 days ago.

 

OVERSOLD STI STOCKS … NOW

Dear readers, yesterday, I shared with you the overview of Singapore stocks and how I thought the outlook would still be bearish for the Singapore stocks now. You can read the post here again.Read more »

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sgshortstories sgshortstories via SINGAPORE STOCKS INVESTING (SSI)
2 weeks and 2 days ago.

 

Resepi Nasi Goreng Kampung Viral dari Yatie Kitchen

Saya seorang yang memang sukakan Nasi Goreng Kampung. Dek kerana suka, saya juga boleh dikatakan pandai jugalah membuat dan memasak Nasi Goreng Kampung ni. Dah macam-macam cara saya masak Nasi Goreng Kampung ni, tapi apa yang dikongsikan oleh Yatie Kitchen ni, saya belum pernah cuba lagi. Kalau ikutkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 2 days ago.

 

Lelaki Derita Tumor Seberat 14.9kg Sejak 47 Tahun Lalu

Sekumpulan pakar bedah di China mengambil masa hampir 10 jam untuk membuang tumor seberat 14.9 kilogram daripada leher seorang warga emas. Menurut Encik Zhao Xingfu, 64 tahun, tumor tersebut yang dikenali sebagai lipoma, mula tumbuh 47 tahun lalu dan pada awalnya ia hanya sebesar sebiji telur...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog izamdgreat izamdgreat via Informasi Santai Dan Menarik
2 weeks and 2 days ago.

 

7 Cara Elak Biskut Raya Mudah Menjadi Lemau

Cara Nak Pastikan Biskut Tidak Mudah Jadi Lemau. Ada yang dah mula membuat biskut raya ke? Awal-awal buat biskut raya ni bagus juga .. sebab nanti, di akhir ramadan boleh tumpukan untuk beribadah dan mencari malam 1000 bulan. Cuma kadangkala bila dah buat biskut awal-awal ni, kita risau ia akan jadi lemau.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 3 days ago.

 

Semak Bacaan Ujian Kesihatan Hati , LIVER FUNCTION TEST (LFT)

Menjadi satu amalan, apabila doktor ingin memulakan sesuatu rawatan ubatan, pesakit akan menjalankan ujian fungsi hati. Ujian ini amat penting bagi mengetahui status hati kita. Selepas pengambilan ubatan beberapa bulan, [] The post Semak Bacaan Ujian Kesihatan Hati , LIVER FUNCTION TEST (LFT)...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nadia5716 nadia5716 via Panduan dan Info Kesihatan
2 weeks and 3 days ago.

 

3 Tanda Malam Lailatul Qadar Telah Berlaku

Apabila tiba 10 malam terakhir bulan Ramadan, maka berlumba-lumbalah ramai umat Islam untuk beribadah lebih hebat daripada kebiasaan. Tujuannya adalah satu, iaitu untuk mendapat keberkatan dan kelebihan yang ada pada malam yang disebutkan sebagai Malam Lailatul Qadar (Al-Qadr). Ada banyak pendapat ulama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 3 days ago.

 

Berbuka Puasa Dengan Hidangan Ikan Patin Di Anjung Patin Ville, Kampung Baru

Juadah Ikan Patin Pembuka Selera Berbuka Puasa Di Anjung Patin Ville, Kampung Baru  Nama Anjung Patin Ville sahaja sudah memberitahu maksud pada kita bahawa tempat ini menyediakan menu utama mereka yang istimewa iaitu ikan patin. Bagi penggemar ikan patin, anda... The post Berbuka Puasa Dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hannyabdullah hannyabdullah via Diary Mama
2 weeks and 3 days ago.

 

Datuk Seri Vida lancar lagu raya

SETELAH single pertamanya, I Am Me berjaya menarik perhatian ramai, jutawan kosmetik terkenal, Datuk Seri Vida kembali dengan buah tangan terbaharunya.Bagaimanapun, Vida kali ini tampil dengan sebuah lagu raya, "Lavida Raya" sempena sambutan Aidilfitri yang bakal diraikan dua minggu lagi.Lagu yang berentak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog izamdgreat izamdgreat via Informasi Santai Dan Menarik
2 weeks and 3 days ago.

 

Siti Saerah Mengandung Anak Ke-4

Adik kepada Datuk Seri Siti Nurhaliza iaitu Siti Saerah mengumumkan bahawa dirinya kini sedang hamil selepas tiga bulan berkahwin dengan Mohd Sharidan Johari pada 24 Februari lalu.Saerah memuat naik berita itu kepada pengikutnya berserta dengan foto imej imbasan kandungannya di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog izamdgreat izamdgreat via Informasi Santai Dan Menarik
2 weeks and 3 days ago.

 

#HidupTanpaKepuraan - Video Raya 2018 Bank MBSB

Hidup ini tak perlu berpura-pura. Kenalah hidup dengan jujur dan penuh ikhlas, terutama sekali bila dibandingkan dengan kehidupan di dunia alam maya. Ramai yang nampak bagus sangat bila kongsi kisah di media sosial, tetapi hakikatnya semuanya itu untuk menunjuk dan berpura-pura. Ada je insan-insan sebegini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 3 days ago.

 

Filem Pendek Raya 2018 Hot FM - Mana Angah?

Anda dah tonton filem pendek Raya 2018 daripada Hot FM tak? Best siut filem pendek ni, ia kisah bertajuk "Mana Angah?". Baru je keluar di YouTube pada 31 Mei 2018... dah capai views sampai 100,000 lebih waktu saya pertama kali tonton filem pendek raya Hot FM ni. Filem Pendek Raya 2018 Hot FM - "Mana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 3 days ago.

 

Ketupat Untuk Nenek

Ketupat Untuk Nenek | Tiba-tiba rajin pulak melayan cerekarama malam ni. Ketupat Untuk Nenek merupakanarahan Zulhuzaimy Marzuki. Sedih pulak tengok cerita ni. Siapa layan cerita ni tadi?Ketupat Untuk NenekJom kita cerita sikit sinopsis Ketupat Untuk NenekSINOPSIS KETUPAT BUAT NENEKMengisahkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kin10 kin10 via apekinah.com
2 weeks and 3 days ago.

 

Twitter Dan Astro Bekerjasama Sempena Piala Dunia FIFA Rusia 2018

Tinggal beberapa minggu sehingga kick-off, Twitter dan Astro hari ini mengumumkan kerjasama utama untuk Piala Dunia FIFA 2018 Rusia ™. Astro adalah rumah Piala Dunia FIFA 2018 Rusia di Malaysia. Sukan adalah hidup dan sosial di Twitter sebagai peminat menonton, perbahasan dan meraikan sukan kegemaran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
2 weeks and 3 days ago.