Fresh Pings

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Fresh Pings

Page 2 of 11729

Result Amri Membanggakan - Sekolah Ulul Albab

Keputusan peperiksaan anak-anak dah keluar. Alhamdulillah, saya dan isteri berkesempatan untuk pergi menyemak keputusan peperiksaan anak-anak di sekolah. Semua keputusan peperiksaan diperoleh baik. Manakala, anak sulong kami, iaitu Amri di Sekolah Ulul Albab, kekal mendapat keputusan yang cemerlang. Result...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 days and 8 hours ago.

 

#SyawalGiveaway - My First Giveaway

Jom Join Ramai - Ramai..Due Date - 30 Julai 2018Nak join boleh klik Banner diatas ye..Hadiahnya menarik juga..wish me luck okey hehe..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via Miss BaNu StoRy
3 days and 8 hours ago.

 

Dim Sum Mooncakes @ Oriental Chinese Cuisine, Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Dim Sum Mooncakes @ Oriental Chinese Cuisine, Pullman Kuala Lumpur BangsarIt was an afternoon of delicious dim sum and delightful sweet mooncakes over at Oriental Chinese Cuisine, Pullman Kuala Lumpur Bangsar. It’s that season again, where one gets to purchase and savour all those beautifully made...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog isaactanjs isaactanjs via Isaactan.net | Events • Food • Tech • Travel
3 days and 9 hours ago.

 

Tips Pilih Freelancer Siapkan Projek Kerja Sampingan

Hari ini saya nak kongsikan tips untuk usahawan dan peniaga online, atau sesiapa sahaja yang mencari freelancer untuk membuat kerja-kerja sampingan. Aha... skop kerja freelance di Malaysia ini masih lagi terhad. Ada tu ada, tapi tak ramai. Mungkin mereka ini tak tahu pasal Jobdirumah untuk mencari peluang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 days and 9 hours ago.

 

Pertama Kali Merasa Buah Durian Hutan dari Selama, Perak

Anda pernah makan Durian Hutan tak? Aha, kalau kat Semenanjung ni, Durian Hutan memang sukar nak ditemui, berlainan dengan di Sabah atau Sarawak. Di hutan Borneo, anda boleh jumpa banyak spesies Durian Hutan, tetapi kalau kat Semenanjung ni, nak jumpa satu spesies Durian Hutan pun susah. Kalau anda jenis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 days and 9 hours ago.

 

Bersama 10 Selebriti Hebat Di COSMOPOLITAN Fun Fearless Life 2018

Bersama barisan panel dan selebriti terkenal tanah air yang akan berkongsikan tip untuk tampil lebih bergaya dan trendy, inspirasi dan pengalaman hebat dalam hidup, nasihat untuk kerjaya yang kamu impikan, serta idea untuk gaya hidup sihat. Tiba masanya untuk kamu serlahkan keterampilan dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
3 days and 11 hours ago.

 

Promosi Barangan Bayi Jauh Lebih Murah Dan Menjimatkan

Dengan taraf hidup yang semakin meningkat, menjaga anak-anak hari ini boleh menjadi sangat mahal. Tetapi demi memberikan yang terbaik buat anak dan juga segala keperluan lengkap tanpa terjejas itu semua tiada masalah. Tapi sekarang ada peluang untuk berbelanja dengan berhemat dan masih mendapat kualiti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
3 days and 13 hours ago.

 

Cara Semak Kelayakan 'Free Speed Upgrade' Unifi Streamyx

Anda pengguna Streamyx macam saya tak? Jika ya, dah tahu pasal free speed upgrade dari Telekom Malaysia (TM) tak? Dah semak ke samada layak atau tak? Dah tengok samada di tempat anda ada kemudahan free speed upgrade untuk Streamyx? Aha, jika belum, anda boleh membuat semakan dan seterusnya pendaftaran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 days and 16 hours ago.

 

Wordless Wednesday #115 - Open House

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Wordless Wednesday #115 - Open House22 Syawal 1439 H Menghadiri jamuan hari raya office sendiri ngeh! ngeh! ngeh!Mulanya Mrs. A macam malas nak pergi tapi bos kata datanglah sekejap pun takpe tunjuk muka. Hurm... iyolah bos saya yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
3 days and 16 hours ago.

 

Smartphone Honor 7 Pada Harga Diskaun Kontest Fotografi Honor 10

Nak smartphone Honor dengan harga diskaun? Aha, ini peluang anda untuk cepat-cepat dapatkan harga promosi diskaun menarik smartphone Honor di laman web rasmi HiHonor. Tawaran menarik ini adalah untuk bulan Julai 2018, melibatkan harga lebih murah untuk Honor 7. Selain itu, anda boleh dapatkan harga diskaun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 days and 17 hours ago.

 

Episod 9 Hingga 14 Drama Andainya Takdir 2

Sinopsis Episod 9 Hingga 14 Drama Andainya Takdir 2Drama Andainya Takdir 2 yang disiarkan di TV3 dah nak masuk episod ke 15 dah, sekejap saja dah nak habis drama ini yang mempunyai 20 episod. Antara pelakon drama Andainya Takdir 2 ini adalahShukri Yahaya, Nina Iskandar, Puteri Balqis, Mas Khan,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via DaRi HaTi Miss MuLaN
3 days and 18 hours ago.

 

8 Foto Cantik Nadiyah Shahab, Bakal Isteri Ben Ali

Nadiyah Shahab. Anda kenal dengan nama pelakon cantik berasal dari Singapura ini? Jika anda mengikut drama-drama Encik Suami Mat Salih Celup, Mr. Hijab dan terbaru Shah Zam, tentu kenal dengan wajah seakan-akan anak patung ini. 8 Foto Cantik Nadiyah Shahab, Pelakon Dari Singapura Bakal Isteri Ben Ali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 days and 19 hours ago.

 

VIRAL! PENGASUH PEDOPHILIA LESBIAN JADIKAN ANAK ASUHAN MANGSA

VIRAL! PENGASUH PEDOPHILIA LESBIAN JADIKAN ANAK ASUHAN MANGSA. Belum reda isu pengasuh yang menyebabkan kematian seorang bayi 5 bulan kemudian sembunyikan pulak mayat baby tu dalam peti ais rumah dia.. Bagi alasan kat parents budak tu baby tu ada orang yang mengaku bapak dia datang ambil. Mati mati orang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
3 days and 22 hours ago.

 

Shopee’s Electronics Expo 2018 - Up to 90% Discounts on Over 1000 Electronic Products

Shopee’s Electronics Expo 2018 - Up to 90% Discounts on Over 1000 Electronic ProductsLet me tell you when would be the best time to shop online for your favourite electronic products. It would be on Shopee’s platform this 23rd to 26th July 2018! Why’s that? Shopee’s Electronics Expo - Lowest Price...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog isaactanjs isaactanjs via Isaactan.net | Events • Food • Tech • Travel
3 days and 22 hours ago.

 

Wantan Mee @ Triple San Restaurant (333 小食店), Cheras, KL

For fans of333 小食店, this family-owned noodle stall has recently relocated to a shoplot in Taman Orkid Desa (look out for the signboard Triple San). They are most famous for their wantan mee with various toppings, as well as their tong sui dessert. Other than that, they also offer pork noodles,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
3 days and 23 hours ago.

 

Bazaar of Hope @ CITTA Mall Happening This Weekend!

Bazaar of Hope @ CITTA Mall this Weekend!Bazaar of Hope, what a name. With it comes a weekend of activities held at CITTA Mall organised by the Sunway Damansara Metro Lions Club. Happening this 21st and 22nd July 2018, the event is a collaboration with the sponsored LEO Clubs – Leo Club of Sunway...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog isaactanjs isaactanjs via Isaactan.net | Events • Food • Tech • Travel
3 days and 23 hours ago.

 

Running Through The Rain

Imagine if it is raining right now…imagine raindrops are crashing against the grass outside your home while you are sipping coffee right now. Ask yourself this question, "When was the last time you played in the rain?" Here's a story that I want to share with you about running through the rain.Sometimes...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tekkaus tekkaus via Tekkaus
3 days and 23 hours ago.

 

Buat FBLive-Macam mana nak tolong diri sendiri?

Oleh : Iryani AhmadBismillahirrahmanirrahimSemalam kan, buat pertama kalinya dapat buat FB LIVE. Perasaannya masa mula-mula nak buat tu teruja, sebab ramai komen nak join tengok, FB baru buat tak sampai sebulan, ada 100 komen campur yang mesej dan whatsapp dah tanya soalan macam-macam, terasa seperti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog idzaney idzaney via Kembara Ummi
3 days and 23 hours ago.

 

Penyakit Kencing Manis @ Diabetes

mengenali penyakit kencing manis atau diabetesApakah diabetes mellitus@kencing manis?Penyakit diabetes mellitus @ kencing manis adalah satu keadaan di mana paras glukos (gula) adalah tinggi di dalam darah disebabkan oleh kekurangan atau kurang keberkesanan insulin.Keadaan ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via bydrazlan
3 days and 23 hours ago.

 

Sikap positif ibu hasilkan anak yang hebat

Doa ibu adalah mustajab. Positif ibu maka positif lah anak. Sebagai ibu penting bagi anda bersikap positif atau anak anda akan jadi apa.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
4 days and an hour ago.