Fresh Pings

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Fresh Pings

Page 2 of 11568

Gaya Stailo KJ Di Pagi Raya

Selamat Hari Raya from the Jamaluddins! A post shared by Khairy Jamaluddin (@khairykj) on Jun 25, 2017 at 12:38am PDT Sudah adat menjadi figura awam, pasti setiap gerak geri akan diperhatikan. Kali ini, Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin yang terkenal dengan jiwanya yang sentiasa dekat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
1 day and 23 hours ago.

 

Tiada petunjuk pengganas masuk ke Keningau

Berita Selanjutnya Suara Masyarakat Sabah KENINGAU Ketua Polis Daerah Keningau, Deputi Superintendan Ahmad Jawila mengesahkan tiada petunjuk saki baki pengganas dari Marawi di Mindanao, selatan Filipina, menyusup masuk ke kawasan pendalaman Sabah khususnya di Keningau. Beliau berkata belum ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
2 days and 3 hours ago.

 

Family Dinner @ Royal Canton, DC Mall, KL

After our scrumptious dim sum lunch at Royal Canton KL last month, we returned over the weekend to sample some of their famous roasted meats and other items off their a la carte menu.We ordered a Peking duck (RM148) and it arrived in its glistening, crispy glory. I was already salivating at the sight of it...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
2 days and 9 hours ago.

 

Time Adventure

Kadang-kadang masa terasa macam sayang untuk dibuang. Masa itu Emas, kata orang. Berharga. When im going out alone, jemput orang from airport or going for church music practice whatever, mesti akan ada masa that you have to spend time waiting without doing anything. That is why satu perkara yang jadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog marco marco via I AM ANDY
2 days and 11 hours ago.

 

Sampul Dan Kad Raya 2017

Sampul Raya Dan Kad Raya 2017Assalammualaikum..Alhamdulilah, tiap - tiap tahun aku masih menerima Kad Raya walaupun jumlahnya tidaklah sebanyak mana, tapi okeylaa dari takde kan hehe. Teringat masa zaman sekolah, masa kat universiti dulu, memang seronok menghantar dan membalas kad raya, rasa tak lengkap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via Miss BaNu StoRy
2 days and 18 hours ago.

 

Segmen Sesuci Lebaran 2017 By Hani Rahman

Jom Join Ramai - Ramai..Due Date - 9 Julai 2017Nak Join boleh Klik Banner diatas ye..Selamat Hari Raya Buat Semua :)

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via Miss BaNu StoRy
2 days and 19 hours ago.

 

TEGURAN RASULULLAH S.A.W. KEPADA SAHABAT YANG KETAWA

Suatu ketika Rasulullah s.a.w. dalam perjalanan untuk menunaikan solah lalu Baginda s.a.w. ternampak satu kumpulan orang yang sedang ketawa berdekah-dekah

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizmdrahim hafizmdrahim via Pisang Panas
2 days and 20 hours ago.

 

Tukar bearing dan pam brek (brake pump) tayar

Saya kongsikan pengalaman menukar bearing dan pam brek pada tayar belakang kereta saya.Kisahnya bermula dari bunyi bising yang datang dari belakang kereta. Bunyinya dah semakin kuat. Pada mulanya saya tak berapa pasti dari mana punca bunyi tersebut. Dari tayar ke atau bumper. Tiba-tiba teringat sebelum ni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog brownb7483 brownb7483 via Norza Zaman Ber-blog-an
2 days and 21 hours ago.

 

Hukum Amalan Memberi Duit Raya

Kita sudah sedia maklum bahawa apabila tiba musim perayaan Aidilfitri, ramai akan menyambut Syawal dengan gembira. Sudah tentu kanak-kanak merupakan golongan yang paling gembira kerana di samping dapat menikmati kuih raya yang enak semasa menziarahi rumah jiran tetangga dan saudara mara, mereka juga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog YunFila YunFila via YunFila
3 days and 4 hours ago.

 

myBurgerLab @ Seapark, Petaling Jaya

I finally tried myBurgerLab after 5 years of telling myself lets go there one day. The main reason I skipped myBurgerLab for so long is because of the queue to get in during the peak of their popularity. But even after the opening of 3 additional branches, there is no sign of their popularity...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog vkeong vkeong via Malaysia Food Travel Blog
3 days and 6 hours ago.

 

Nam Heong Vintage, Pavilion Elite, KL

This long Raya break, we opted to stay back in KL and enjoy the traffic-free roads and quiet(er) malls. We were in Pavilion KL to jalan-jalan with the kids, and when lunchtime came, we let them decide what they wanted to eat... and they chose the newly opened Nam Heong Vintage, as they wanted to eat their...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
3 days and 8 hours ago.

 

Ribena Mint Soda

Sepanjang Hari Raya Aidilfitri ini cuba hidangkan tetamu air Ribena Mint Soda. Cara membuat koktel ringkas dan menyeronokkan ini ialah campurkan kordial Ribena bersama air aiskrim soda. Kemudian bubuh daun pudina dan ais secukup rasa ke dalam campuran. Rasanya sangat nyaman bila diminum dan pasti tetamu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog YunFila YunFila via YunFila
3 days and 8 hours ago.

 

Rahsia TERSEMBUNYI Waktu Solat

1. Waktu Subuh Perhatikan juga, kalau waktu selepas subuh dan fajar menjelang, warna langit itu (kalau cerah) berwatna biru yang

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizmdrahim hafizmdrahim via Pisang Panas
3 days and 9 hours ago.

 

Dosa Dan Larangan Rasulullah S.A.W Mengenai Melintas Depan Orang Solat

Pastinya anda pernah melalui situasi apabila anda di dalam surau atau masjid dan sedang solat, seseorang melintasi betul-betul depan anda,

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizmdrahim hafizmdrahim via Pisang Panas
3 days and 23 hours ago.

 

Inspirasi Kisah Oprah Winfrey

Bermodal keberanian menjadi diri sendiri, Oprah menjadi presenter yang paling popular di Amerika dan menjadi wanita selebriti terkaya versi majalah Berikut adalah ringkasan artikel-artikel menarik daripada PanduanPercuma.info pada kemaskini kali ini... Sila lawat PanduanPercuma.info untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokjogho tokjogho via Sumber Info dan Panduan Percuma
4 days ago.

 

Skuad Hoki Lelaki Malaysia kalah di separuh akhir Kejohanan Separuh Akhir LIga Hoki Dunia

Pasukan hoki negara yang melakar kejayaan layak secara merit ke Piala Dunia 2018 nampaknya tidak mampu untuk menumbangkan pasukan no 1 dunia, Argentina. Dalam perlawanan separuh akhir Kejohanan HERO Separuh AKhir Liga Hoki Dunia di Pusat Hoki dan Tennis Lee valley di London, skuad negara bermula garang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Ligakampung.com
4 days ago.

 

Ending Drama Seharum Mawar

Ending Drama Seharum MawarAssalammualaikum..Drama 30 episod Seharum Mawar yang disiarkan sepanjang bulan Ramadan ini di Slot Widuri TV1, sememangnya menghiburkan, memberi pengajaran serta menjadi kesukaan penonton. Episod akhir Drama Seharum Mawar telah menjawab segala persoalan dan turut mengejutkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via Miss BaNu StoRy
4 days and 4 hours ago.

 

Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri 2017

Bersempena Sambutan Aidilfitri ini, kami warga kerja Ligakampung.com ingin mengucapkan selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua umat Islam di seluruh dunia. Kami juga berpesan agar anda tidak melupakan aktiviti sukan untuk kesihatan anda pada bulan Syawal nanti. Jangan banyak makan dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Ligakampung.com
4 days and 6 hours ago.

 

Teochew Seafood Noodle House @ Damansara Jaya

B Best is usually the go-to-place for Teochew seafood noodle, and undeniably the most popular in PJ. But if for some reason you are looking for an alternative thats equally good, check out Teochew Seafood Noodle House in Damansara Jaya right next to Atria Shopping Gallery. This shop has been...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog vkeong vkeong via Malaysia Food Travel Blog
4 days and 7 hours ago.

 

Resepi Biskut Raya - Biskut Kelapa

Resepi Biskut Raya - Biskut KelapaAssalammualaikum..Kejap je masa berlalu, esok dah nak raya, pastinya hari ini semua pun sibuk mengemas rumah, memasak dan sebagainya. Jadi dikesempatan ini, aku nak ucapkan selamat hari raya Aidilfitri buat semua pengunjung dan pembaca Blog Miss Banu Story ini. Dalam entry...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via Miss BaNu StoRy
4 days and 8 hours ago.