Fresh Pings

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Fresh Pings

Page 2 of 11856

Lata Berkoh Mendamaikan, Mesti Pergi Jika Bercuti di Taman Negara Pahang

Lata Berkoh, Taman Negara. Lata Berkoh terletak di Sungai Tahan, Taman Negara Pahang. Ia merupakan salah satu lokasi yang wajib anda pergi seandainya bercuti ke Taman Negara Pahang. Di sini anda bakal menikmati keindahan alam semulajadi yang segar dan cantik. Saya dah merasai pengalaman berada di Lata...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 days and an hour ago.

 

20 kelebihan dan kebaikan bersedekah yang tidak diketahui semua orang

20 kelebihan dan kebaikan bersedekah yang tidak diketahui semua orang | Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Alhamdulilah, syukur kepada yang maha esa kerana memberi nikmat yang tak terperi sehingga ke hari ini, alhamdulilah. Hari ini dah masuk hari ke 7 seluruh umat islam berpuasa. Tapi walaupun baru...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 days and 4 hours ago.

 

BABY CARRIER ERGOBABY MEMUDAH BAWA BABY KE MANA SAHAJA

hai assalammualaikumBaby Carrier Ergobaby Mudah Digunakan Dan BerkualitiBaby Carrier Ergobaby Memudahkan Bawa Baby Ke Mana Sahaja - Memang nad pernah beli baby carrier masa Fariza baby. Yela, fikir senang dan mudah nak bawa baby ke mana-mana. Nak pegang mesti la tak larat. Boleh lenguh oo tangan ni dukung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 days and 5 hours ago.

 

Hong Leong Bank BR (Base Rate) and BLR (Base Lending Rate)

Click here to check for the latest BR(Base Rate) BLR (Base Lending Rate) in Malaysia As many already know, Hong Leong Bank Berhad is a regional financial services company based in Malaysia. It has presence in other countries like Singapore, Vietnam, Cambodia, Hong Kong and China. Hong Leong Bank...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mohdgazali50 mohdgazali50 via Base Rate Malaysia BR BLR rates
2 days and 5 hours ago.

 

DBS VICKER: A BUY CALL ON THIS STOCK WITH 31.2% POTENTIAL UPSIDE

Dear readers, DBS Vicker has a Buy call on this stock with a potential upside of 31.2%. Read more »

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sgshortstories sgshortstories via SINGAPORE STOCKS INVESTING (SSI)
2 days and 6 hours ago.

 

Resepi Kuih Bakar Kemboja Pandan

resepi bingka pandan bijannie resepi bingka panda atau resepi kuih bakar kemboja??urm..bagi admin sama je..kuih bakar ke...kuih bingka ke..kuih kemboja ke...kenapa admin cakap sama??sbb cara2 untuk buat kuih nie lebih kurang sama je..tapi sebab resepi nie admin ambik dari cikgu azlina ina..so nama resepi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
2 days and 8 hours ago.

 

Senarai Kabinet Malaysia 2018 angkat sumpah jawatan dan setia serta sumpah simpan rahsia pada 21...

Adat bertanding, adamenang dan ada yang kalah. Yang menang bukan akan sentiasa memang, yang kalah bukan bererti mengalah. PRU14 kali ini yang dijalankan pada 9 Mei 2018 menyaksikan satu gelombang besar yang berjaya menumbangkan gergasi besar Barisan Nasional (BN) melalui kesepakatan parti pembangkang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
2 days and 8 hours ago.

 

RESEPI GULAI KUNING IKAN TONGKOL BERSAMA BUNCIS PALING SENANG

RESEPI GULAI KUNING IKAN TONGKOL BERSAMA BUNCIS PALING SENANG. Dah masuk hari ke tujuh umat Islam berpuasa bagi tahun 2018 ni... Amacam? Ok ke? Berapa beg plastik hitam dah berjaya terkumpul.. kekekeke.. Alolo.. gurau je pun. Tahu pembaca blog lekatlekit ni semua rajin berpuasa. tak join geng beg plastik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
2 days and 9 hours ago.

 

Clean Water For Communities Project by Raleigh x Coca Cola at Kampung Tikalod, Sabah

Sometimes we take things for granted, we let the tap running while we’re brushing our teeth. Do you know that some people in our country don’t even have clean water for drinking, cooking and cleaning. So next time make sure you don’t waste water, because every single drop of water is precious.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
2 days and 9 hours ago.

 

‘Meetings Imagined’ At Renaissance Kuala Lumpur Hotel

‘Meetings Imagined’ At Renaissance Kuala Lumpur HotelFancy having your meetings outdoors, or indoors, at the beautiful Renaissance Kuala Lumpur Hotel? Recently I was invited to experience how a meeting can be held differently, with beautiful ambiance, comfy atmosphere, and lots of nice food. 'Meetings...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog isaactanjs isaactanjs via Isaactan.net | Events • Food • Tech • Travel
2 days and 9 hours ago.

 

7 Tempat Menarik Wajib Kunjungi Jika Bercuti ke Turki

Jika anda mencari pakej percutian ke Turki, pastikan 4 tempat ini berada dalam senarai itenari anda. Apakah 4 tempat yang best dan wajib untuk dilawati jika bercuti ke Turki ini? Aha, mari baca sedikit perkongsian saya mengenai tempat-tempat menarik di Turki yang wajib anda singgah andai bercuti ke Turki. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 days and 10 hours ago.

 

ONE WAY TO PROFIT FROM RISING OIL PRICES WHILE THE RALLY IS ON!

Dear readers, if you have noticed, oil prices have rebounded and is trending up. But if you take a look at whether this positive development has cascaded to oil-related and energy stocks to head up price-wise; the result would be a mixed picture. Not all energy stocks related to oil have benefited from the...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sgshortstories sgshortstories via SINGAPORE STOCKS INVESTING (SSI)
2 days and 11 hours ago.

 

Buka Puasa Ala Kampung Di Warung Makcik Kiah Sri Petaling

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Hari ni tak silap Maha dah masuk hari ketujuh kita semua umat Islam di Malaysia berpuasa. Meriah puasa tahun ini kerana ada banyak tempat buka puasa yang menarik dan sedap. Satu daripadanya adalah Warung Makcik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
2 days and 12 hours ago.

 

Hottest New Features for Luxury Car Segments

The luxury car segment epitomizes technological advancement in the motor industry. Luxury vehicles are packed with some space-ship like features. Every single year, the motoring industry awes the world with new features that are incorporated in the luxury vehicles. In the recent past, the followings are the...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
2 days and 19 hours ago.

 

Tak Jadi ke Tandas Sebab Ada Gajah Liar

Hari tu, ada heboh pasal seekor gajah jantan liar telah tersesat memasuki kawasan Hentian Rehat dan Rawat di Puncak Titiwangsa di Jalan Raya Timur-Barat, Grik. Memang hebohlah di media sosial, apabila ada yang berkongsi video kejadian menunjukkan gajah jantan itu seperti sedang mengamuk memusnahkan pagar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 days and 23 hours ago.

 

7 Things You Need To Know Before Renting A Storage Unit

Are you thinking about renting a storage unit near your home? If you have never rented a storage unit before, there are some things you may want to know about. Following these tips will ensure that you are getting your money’s worth from the unit.Click here to READ MORE

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
3 days ago.

 

“Dari Dapur Bondaku” Ramadhan Buffet 2018 @ WEIL Hotel Ipoh

WEIL hotel Ipoh has chosen the theme "Dari Dapur Bondaku" (A taste from mother's kitchen) for this year's Ramadhan buffet spread at TIFFIN Restaurant. Diners will be able to enjoy not only the... {{ Visit http://www.sinfully-delicious.net to continue reading this sinfully interesting entry! }}

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokyotenshi tokyotenshi via Sinfully Delicious
3 days ago.

 

“Juadah Silka” Ramadhan Buffet 2018 @ Curvz Cafe, Silka Cheras Hotel

Silka Cheras and other branches of Silka Hotels Malaysia are having a sumptuous spread of culinary delights this Ramadhan with 'Juadah Silka buffet dinner'. From 17 May until mid-June 2018, urbanites... {{ Visit http://www.sinfully-delicious.net to continue reading this sinfully interesting entry! }}

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokyotenshi tokyotenshi via Sinfully Delicious
3 days and 2 hours ago.

 

WW : Prinsip Jualan RM1 Juta Ringgit

Assalamualaikum dan Salam Sejatera..Kredit to - Klik Di SiniBersempena dengan keberkatan Bulan Rumadan ini...Doakan semoga saya berjaya menghasilkan jualan sekurang-kurangnya:3 UnitCondo Mewah The Trees Damansara4 Unit Rumah teres 1 tingkat di Taman Manjung Point (Seksyen 2)5 Unit Rumah di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nuargto nuargto via Coretan Anuar
3 days and 3 hours ago.

 

Mian, Aman Suria: For Awesome Noodles Char Siew

Located in Aman Suria (aka Sunwaymas Commercial Centre), Mian serves several types of noodles along with various roast meats such as BBQ pork (char siew), roast pork (siew yuk) and poached village chicken.We got here pretty early, so only the char siew was ready. Roast pork (siew yuk) is only available on...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
3 days and 4 hours ago.