Fresh Pings

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Fresh Pings

Page 5 of 12008

Tukar LCD Smartphone Huawei Nova Lite

Assalamualaikum dan salam sejahteraKali ini aku nak cerita dan berkongsi pengalaman aku tukar LCD peranti pintar kesayangan aku iaitu Huawei Nova Lite. Sudah hampir 2 tahun aku menjadi pemilik peranti ini dan Alhamdulillah, selama 1 tahun setengah tiada sebarang masalah hinggalah suatu hari, aku ambil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aerillhassan aerillhassan via Aerill Hassan™
6 days and 11 hours ago.

 

Resipi Ayam Penyet MUDAH dan sedap

Resipi Ayam Penyet MUDAH dan sedap | Hari cuti rehat ni ialah hari para ibu bekerja menyediakan makanan enak untuk keluarga. Isnin hingga Jumaat sibuk bekerja, balik ke rumah pun seringnya sudah lewat untuk menyediakan makanan segar. Alternatifnya, tapau je dari restoran. Sesetengahnya pula masak banyak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 days and 12 hours ago.

 

Texas Chicken Menyambut Hari Merdeka Dan Hari Malaysia Dengan Promosi Hebat

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Masih dalam mood bulan kemerdekaan Malaysia apa cara yang korang lakukan untuk meraikannya. Mengibarkan Jalur Gemilang di rumah atau di kenderaan korang atau membuat sesuatu yang membanggakan negara sehingga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
6 days and 13 hours ago.

 

Tips For Father To Get More Involved In The Journey Of Parenthood

Tips For Father To Get More Involved In The Journey Of Parenthood When bringing a child into the light of the world is something that requires the role of two people, it does not seem fair that the responsibility of looking after the newborn falls entirely on the mother while the father is busy signing...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
6 days and 18 hours ago.

 

Rumah Warisan Haji Su | Rumah mewah tinggalan pedagang Melayu

Rumah Warisan Haji Su | Bukan semua perkara boleh dinilai dengan ringgit dan sen. Sepertimana pembelajaran seni khat yang dipertikaikan sesetengah orang kerana dikatakan tiada nilai kewangan, ia sebenarnya mampu mencungkil bakat seseorang pelajar dan mengasah motor di otak mereka.Kedatangan ke Terengganu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week ago.

 

RED HONG YI AND PETER TABICHI HIT THE HEART OF EDUCATION AT THIS YEAR’S LEAPS OF KNOWLEDGE...

Assalamualaikum dan salam sejahteraRED HONG YI AND PETER TABICHI HIT THE HEART OF EDUCATIONAT THIS YEAR’S LEAPS OF KNOWLEDGE CONFERENCEEarly bird tickets go on sale on 10 September 2019The Leaps of Knowledge Conference is back again this year to invite everyone to be a game changer in...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aerillhassan aerillhassan via Aerill Hassan™
1 week ago.

 

Cara Nak Beli Tiket Zoo Negara, Legoland Malaysia Dan Aquaria Lebih Murah

Cuti sekolah dah dekat ni dan juga anak-anak ramai dah habis peperiksaan seperti UPSR dan juga peperiksaan akhir tahun. Sekarang masa yang sesuai untuk ibu bapa merancang untuk percutian yang lebih bermakna dengan anak-anak. Kalau nak bawa bercuti luar negara mungkin kos agak tinggi. Jadi plan sahaja...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
1 week ago.

 

RESEPI NUGGET AYAM PALING MUDAH

RESEPI NUGGET AYAM PALING MUDAH. Hamboi!!! lama na.. Takdak segmen dapur lekatlekit ni. Update blog pun dah tak daily macam dulu. Masak pun macam tu. Kadang kadang tapau je sebungkus untuk makan sorang. Kadang masak je apa yang ada kat rumah. So jangan tanya la pasai pa 4 bulan lepas beranak boleh dapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
1 week ago.

 

10 ikan prasejarah yang masih hidup sehingga kini

10HagfishAccording to the fossil record, hagfish have existed for over 300 million years, which means they were already old when dinosaurs took over the world! Found in relatively deep waters, these animals are sometimes called slime eels, but they are not really eels, and actually, they may not even...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
1 week ago.

 

Pasang Monolock Rear Box dan Monorack Pada Motorsikal

Assalamualaikum dan salam sejahteraKali ini aku nak kongsi pengalaman aku pasang "kotak" atau monobox di motorsikal aku. Motor yang aku guna sekarang ini dibeli pada bulan Februari yang lalu. Motor apa? Motor biasa-biasa sahaja. 2018 SYM E Bonus 110. Aku belum cerita lagi kut tentang motor ni. Jom aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aerillhassan aerillhassan via Aerill Hassan™
1 week ago.

 

Korean Drama Review - The Fiery Priest

Review Drama Korea The Fiery PriestMacam biasa hari ini aku nak buat review drama Korea yang bertajuk The Fiery Priest yang mula disiarkan di channel SBS pada 15 Februari 2019 dan tamat episodnya pada 20 April 2019. Antara pelakon drama Korea The Fiery Priest ini adalah Kim Nam Gil, Kim Sung Kyun, Lee...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via Miss BaNu StoRy
1 week ago.

 

12 Tips Memilih Krim Wajah yang Aman untuk Wajah Anda

Akan tetapi, tidak semua krim pemutih wajah yang dijual di pasaran aman untuk Anda gunakan. Apalagi, saat ini banyak krim wajah palsu dan tidak berizin beredar luas di pasaran. Sebagai konsumen tentunya Anda dituntut untuk lebih jeli dan teliti dalam memilih krim wajah yang akan digunakan. Bagi Anda para...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bloggerborneo bloggerborneo via Blogger Borneo Network
1 week ago.

 

Blogger Challenge 3 : Handwriting

Blogger Challenge 3 post finally is here. This time, its about handwriting. So Im happily post my handwriting picture on this post though Im not in the mood to blog but one thing that I know, I need to update my blog. Believe it or not, I only de-stress when I on my blog. Leave ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ernihasmiza ernihasmiza via Mijablur
1 week ago.

 

The Causes of and the Solutions to Poor Water Pressure

The Causes of and the Solutions to Poor Water Pressure  Nothing starts a day off quite as badly as a weak shower. If you’ve ever had to suffer through a dribbling shower, which barely warms you up or gets you clean, then you will understand the importance of home water pressure. It’s not just the...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
1 week ago.

 

6 Underappreciated Ways to Save Big Money

6 Underappreciated Ways to Save Big MoneyEven if you’re already mindful about sticking to your budget and not overspending, we can all do better in saving money. While you may have already minimized impulse buying and bundled services to save on monthly entertainment costs, chances are that there are...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
1 week ago.

 

Recognizing Your Needs: Can Hearing Loss Lead to Social Isolation?

Recognizing Your Needs: Can Hearing Loss Lead to Social Isolation?Losing an ability is not something that is easy to go through, and a lot of people don’t want to tell anyone about the problems they are facing. There can be the fear that no one is going to understand, or that you are going to be a burden,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
1 week ago.

 

Philips SpeedPro Max Aqua - The Fastest Cordless Vacuum with 3-in-1 Cleaning

Assalamualaikum dan salam sejahteraBaru-baru ini aku telah pergi ke pelancaran produk terbaru dari jenama Philips iaituPhilips SpeedPro Max Aqua, sebuah vacuum yang berkuasa tinggi dan mempunyai pelbagai ciri-ciri menarik yang pastinya menarik minat mereka yang suka membersih. Nak tahu lebih lanjut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aerillhassan aerillhassan via Aerill Hassan™
1 week and a day ago.

 

Cuckoo Water Filter Air Filter - Adakah Ia Pilihan Terbaik?

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, ramai rakyat Malaysia yang sudah menyedari akan kepentingan mendapatkan air dan udara yang bersih. Ia sangat berbeza dengan dahulu. Jika nak dibandingkan dengan zaman tok nenek kita dahulu, kualiti air dan udara memang tak sama dengan apa yang kita ada sekarang. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and a day ago.

 

Jom Tulis Buku!

Tinggal beberapa hari lagi untuk kelas penulisan kreatif ini. Kawan-kawan yang berminat untuk menceburi bidang penulisan memang abang galakkan untuk mendaftar kelas ini.Mana tahu selepas kelas ini nanti manuskrip atau pun idea-idea penulisan yang ada tersimpan dalam kepala itu boleh dibukukan.Rahsia-rahsia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via Lelaki Bersut
1 week and a day ago.

 

Road To KSR Mini Karnival - pt 3

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Road To KSR Mini Karnival - pt 3. Okay sambung lagi kisah netball [SINI] siapakah yang telah berjaya dalam selection untuk wakil team HQ pada penutup mini karnival yang telah reschedule pada 28 September 2019 nanti. Dalam selection yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
1 week and a day ago.