Tag: 'tips'

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Pings Tagged 'tips'

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 62

Cara Isi Minyak Guna Kad Mesra Petronas

Kad Mesra Petronas. Apa yang anda perlu tahu?Ramai diantara kita yang mengumpul mata ganjaran Kad Mesra setiap kali mengisi minyak atau berbelanja di kedai Mesra Petronas. Ramai juga yang mungkin tahu bahawa mata ganjaran ini boleh ditebus untuk mengisi minyak atau berbelanja di kedai mesra. Tapi... Baca...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog dGeothite dGeothite via KFZoom
19 hours and 49 minutes ago.

 

FIRST TIME TRAVELLER : JOM TERJAH KOREA! (TIPS TRAVEL MUDAH)

Korea Selatan merupakan salah sebuah negara yang semakin popular dalam kalangan masyarakat Malaysia. Korea Selatan menjadi destinasi pelancongan kerana populariti Kpop dan K-Drama yang semakin menular sehingga ke seluruh dunia. Ramai rakyat Malaysia mula mengunjungi Korea Selatan untuk mengenali dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SyazaRedzu SyazaRedzu via Syaza Redzuu | Lifestyle Blogger | Traveler
1 week and 3 days ago.

 

Idea bisnes terbaik adalah berasaskan minat

Idea bisnes terbaik adalah berdasarkan minat yang mendalam. Kenapa begitu? Ini adalah bagi menjamin kelangsungan bisnes dan ketahanan mental anda. Tentu ramai yang selalu berfikir [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
1 week and 4 days ago.

 

Idea bisnes terbaik adalah berasaskan minat

Idea bisnes terbaik adalah berdasarkan minat yang mendalam. Kenapa begitu? Ini adalah bagi menjamin kelangsungan bisnes dan ketahanan mental anda. Tentu ramai yang selalu berfikir [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
1 week and 4 days ago.

 

PENGALAMAN INTERNSHIP : PENENTU MASA DEPAN?

Hai dan salam kepada semua pembaca baru dan pembaca tegar blog SR! Hehe. Blog ini tak banyak sangat membincangkan pengalaman SR sepanjang belajar di UniKL Business School. Kebanyakan entri blog ini berkisarkan pengalaman program pertukaran pelajar (ERASMUS+) di Kozminski University, Poland.Entri kali ini SR...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SyazaRedzu SyazaRedzu via Syaza Redzuu | Lifestyle Blogger | Traveler
2 weeks and 3 days ago.

 

Ketahui cara borong 1688

Jom baca sini. Adalah satu kerugian bagi mereka yang tak tahu nak borong china 1688. Apa citer 1688 ni? Tentu masih ramai yang tak tahu dan pada masa yang sama tak sabar nak tahu. 1688 tu adalah nama website lubuk

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
2 weeks and 6 days ago.

 

LOVELY HORRIBLY : USAHA TANGGA KEJAYAAN (5 CARA MENULIS TERBAIK)

Gelombang K-drama tidak asing lagi pada tahun 2018. Jika dulu, K-drama ni tak lah popular macam sekarang. Ada satu K-drama terbaru yang kini menjadi fav list aku : Lovely Horribly.Yang paling best, watak heroin dilakonkan oleh Song Ji Hyo. Siapa tak kenal Song Ji Hyo ni kan. Dia sememangnya famous melalui...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SyazaRedzu SyazaRedzu via Syaza Redzuu | Lifestyle Blogger | Traveler
3 weeks and 3 days ago.

 

4 TIPS BERJAYA : KISAH BUDAK JUTAWAN THAILAND

Sedang aku sibuk menghadap laptop untuk memikirkan idea menulis, aku tengok adik aku ralit memakan snek. Snek warna hijau gelap? Nipis? Dia makan seaweed snack. Aku pandang packaging dari luar nampak comel packaging snack tu. TaoKaeNoi (nama Thai ni).Jenama tu memang ada dekat mana-mana terutamanya dekat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SyazaRedzu SyazaRedzu via Syaza Redzuu | Lifestyle Blogger | Traveler
3 weeks and 3 days ago.

 

Lirik Lagu Kita Punya Malaysia – Sayangi Malaysiaku

Lirik Lagu Kita Punya Malaysia 31 Bulan 8, 57 Perjuangkan pertahankan tanah airku Impian aku gemilang baru Satu suara laungkan (Merdeka!) Bangkit semua demi negara

1Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
4 weeks and a day ago.

 

Hidup terasa sempit?

Di kisahkan pada suatu ketika dahulu, datang seseorang kepada Rasulullah ﷺ lalu menceritakan tentang kehidupannya yang dalam kesempitan. Kemudian Rasulullah ﷺ mengajar dia 2 amalan

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
1 month ago.

 

Bagaimana nak hasilkan ayat menjual yang meyakinkan pembeli?

Saya baru sahaja menonton video Julian Treasure How to Speak with Power and Charisma. Video ini bukanlah tentang menjual atau berbisnes tapi ianya masih

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
1 month and a week ago.

 

TIPS : EDISI 'GAMBARU' - OH MY ENGLISH!

Ada sesiapa yang tahu apa itu 'GAMBARU'?'GAMBARU'- Perkataan berasal dari bahasa Jepun yang bermaksud 'strive for perfection in everything that we do'.Aku mendapat inspirasi untuk menulis entri ini ketika sedang melayari Facebook untuk mencari tajuk yang sesuai sebagai entri blog. Terjumpa satu page...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SyazaRedzu SyazaRedzu via Syaza Redzuu | Lifestyle Blogger | Traveler
1 month and a week ago.

 

ERASMUS+ VS ISEM : 9 PERKARA ASAS (SELEPAS MENDAPAT TAWARAN)

DAH BACA KE? : PERKONGSIAN A-ZBagi yang sudah mendapat tawaran untuk program pertukaran pelajar, anda harus ada :1. SURAT PENERIMAAN (ACCEPTANCE LETTER)Selepas mendapat pengesahan keputusan akhir ISEM/ERASMUS+, pastikan anda mendapat surat penerimaan asal (original acceptance letter) daripada host...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SyazaRedzu SyazaRedzu via Syaza Redzuu | Lifestyle Blogger | Traveler
1 month and a week ago.

 

AFFORDABLE PRICES AND DEALS OF FLOWERS FROM A BETTER FLORIST MALAYSIA

hai guysAffordable Prices And Deals Of Flowers From A Better Florist MalaysiaIf you have a deep passion for flowers, or even if you just love gifting flowers on all the special occasions in your life, you have to check out A Better Florist, the best florist in Malaysia. This florist is fresh and new, and...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 2 weeks ago.

 

Fikir positif kunci kejayaan dan rahsia kekayaan

Kunci rahsia kekayaan yang seterusnya adalah ‘berani berfikir tentang Kekayaan’. Mengapa orang kaya semakin kaya dan orang miskin makin miskin? Kerana orang kaya selalu berfikiran

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
2 months ago.

 

Sikap positif ibu hasilkan anak yang hebat

Doa ibu adalah mustajab. Positif ibu maka positif lah anak. Sebagai ibu penting bagi anda bersikap positif atau anak anda akan jadi apa.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
2 months ago.

 

Durian oh Durian! Tips Memilih Durian

AssalamualaikumSekarang ni bila zati buka facebook je, penuh kat wall tu update pasal durian. Alahai terliur tau! Ni salah satu buah yang paling zati minat. Kalau betul-betul sedap , 3 biji pon sekali zati boleh hadap hahha dashat tak ?Sebut pasal durian ni , banyak juga yang kena tipu dengan penjual,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Izatie Izatie via Nur Izatie
2 months and a week ago.

 

Kisah positif QATAR dengan Flying Cows

Cerita menarik ini berkisar tentang bagaimana Qatar menjadikan suatu masalah dan menukarnya menjadi suatu peluang dengan mengambil sikap positif dan profesional. Tahukah anda beribu ekor

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
2 months and 2 weeks ago.

 

5 faedah berfikir positif

Nak hidup dalam keadaan yang lebih tenang? Hidup jadi lebih teratur dan relaks bila kita anggap hidup ni sentiasa ok. Dan hidup jadi stress bila

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
2 months and 3 weeks ago.

 

DIY Perangkap Nyamuk Super Mudah!!

Gambar GoogleAssalamualaikumSemua orang tahu bahaya nyamuk ni kan. Boleh kena DENGGI! Tambahan sekarang ni musim hujan kan, lagi lah nyamuk ni bertambah dan berkeliaran. Macam zati kat rumah ni memang 24 jam pasang ubat nyamuk. Sampai rumah pon dah bau asap dia. Bukan tak nak guna yang jenis sembur...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Izatie Izatie via Nur Izatie
2 months and 3 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »