Tag: 'tips'

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Pings Tagged 'tips'

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 65

Bagaimana Sekumpulan Rakan Ini Tidak Dibenarkan Berlepas Ke Perth, Australia

Perth, Australia antara tempat yang menarik dan sesuai untuk dilawati oleh rakyat Malaysia khususnya. Ini kerana tempat yang cantik, langit biru, pantai cantik dan negera yang sepertinya anda berada di Eropah.  Selain itu, tempoh penerbangan ke Perth hanya 5 jam berbanding ke Eropah dengan tempoh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via mohtravel
1 week and 4 days ago.

 

BigPay Memberikan Currency Exchange Rate Di Luar Negara Yang Terbaik

Jika anda tidak tahu lagi apa itu BigPay yang katanya berbaloi digunakan ketika travel, anda boleh baca artikel sini, apa itu BigPay. Kelebihan yang ditawarkan semestinya berbaloi dan sesuai digunakan ketika travel. Kenapa admin berkata sedemikian? Ini kerana, jika anda melancong ke luar negara, BigPay...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via mohtravel
1 week and 5 days ago.

 

Apa Itu BigPay? Betul Ke Bagus Untuk Travel?

Mungkin ramai lagi masih tertanya apa itu BigPay? Kenapa katanya bagus guna untuk travel? Jimat snagat ke kalau guna? Inilah persoalan yang admin timbulkan sebelum menggunakan BigPay. Ternyata banyak faedah rupanya. BigPay: Challenge Banking ni dalam erti kata mudah ada perkhidmatan e-wallet dimana anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via mohtravel
1 week and 6 days ago.

 

Cara Semak No Seat Flight. Takut Seat Tiada Tingkap!

Jika anda berpeluang untuk pilih seat flight, anda boleh semak no seat flight tersebut sebelum membuat tempahan. Ini kerana ada no seat di beberapa Airlines yang tidak mempunyai tingkap. Jadi anda tidak boleh lah nikmat pemandangan indah ketika berada di udara dengan melihat pemandangan bumi. Sekiranya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via mohtravel
2 weeks and a day ago.

 

Tips Putihkan Gigi Menggunakan Kaedah Tradisional

(gambar hiasan)Tips Putihkan Gigi Menggunakan Kaedah TradisionalRamai orang inginkan gigi putih bersinar, tetapi tidak semua tahu kaedah tradisional yang terbukti lebih baik berbanding kaedah moden yang banyak menggunakan peralatan canggih. Gigi anda pasti nampak lebih putih berseri selepas mengamalkan tips...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via DaRi HaTi Miss MuLaN
1 month and 2 weeks ago.

 

Tip Persedian Sebelum Pergi Bercuti Luar Negara

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. AirAsia buat promo lagi? Memang rugi sangatlah kalau ada yang tak grab promo hari tu. Maha punyalah nak lepaskan gian lama tak pergi travel, almaklumlah lebih setahun berehat daripada pergi bercuti luar negara ni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
2 months and 3 weeks ago.

 

Merdekakan Kewangan Anda

Maksud asal merdeka ialah bebas. Kalau nak detailkan lagi maksud merdeka mungkin maknanya lebih mendalam.Bendera Malaysia dari wikipedia.Merdeka? Merdeka!Dalam topik kali ni saya nak kongsikan pasal merdekakan diri dari masalah kewangan. Kepada yang memang takde masalah kewangan tu bersyukurlah kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
3 months and a week ago.

 

Cara Bermain 9-Ball Pool

Untuk kali ini Jamal telah diminta oleh boss untuk menulis mengenai permainan pool iaitu bagi

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via LIGAKAMPUNG
4 months ago.

 

SEO Teknikal - Yang Perlu Dibuat Yang TAK Perlu Dibuat

SEO - Search Engine Optimisation bermaksud proses mengoptimakan kandungan laman web secara menyeluruh bagi tujuan mesra enjin carian (search engine), dengan matlamat laman web kita akan terpapar pada ranking pertama, atau sekurang-kurangnya pada kedudukan 3 atau 5 teratas dalam Googlesearch result.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
4 months and 2 weeks ago.

 

Tips Mudah untuk Mengurangkan Masalah Rabun

Ada orang tak suka pakai cermin mata. Yelah, mula-mula power cermin mata tu sikit je, lama-lama nak kena tambah power. Banyak nak pakai duit tu.Kalau buat rawatan lasik lagi mahal. Anggaran kos RM3000 ke RM7000. Lagi banyak nak keluarkan duit!Dalam topik kali ini saya nak kongsikan tips yang tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bebas Bebas via Tajuk Bebas
4 months and 3 weeks ago.

 

Apa Yang Silap Dengan Akaun Instagram Anda?

Tumpuan utama akaun Instagram adalah untuk membantu anda menjadi lebih berkesan, menjimatkan masa untuk perkara yang lebih penting, dan membantu anda menjangkau orang yang tepat mengenai produk atau perkhidmatan anda. Di sini dikongsikan kesilapan yang paling biasa yang anda tidak patut buat dalam Pemasaran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
6 months ago.

 

Signature Market Snacks Review

Signature Market is the 1st online marketplace in Malaysia that focuses on natural and organic products and was founded in September 2014 by Edwin Wang and John Cheng. They sell over 500 organic and... {{ Visit http://www.sinfully-delicious.net to continue reading this sinfully interesting entry! }}

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokyotenshi tokyotenshi via Sinfully Delicious
6 months and 2 weeks ago.

 

Senarai Pelepasan Cukai 2018 untuk e-Filing 2019

Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDNM) telah mengeluarkan senarai pelepasan cukai 2018 untuk e-Filing 2019. Sekiranya pendapatan anda melebihi RM34,000 setahun maka anda wajib mendaftar fail cukai... [[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog donlot donlot via Download Free
7 months and a week ago.

 

Che Tam Jangan Sombong

Baru-baru ni viral orang nak mintak Che Tam buatkan baju pengantin. Respons dari Che Tam tu kasar betul. Cuba baca wasap dorang ni.Wasap antara prospek dan Che Tam.Teruskan baca lagi.Dialog gambar kedua.Orang bertanya.Nk upah bju mcm ni leh buat x? Kain pun nak songket mcm tu.kite dah bajet dlm rm350 upah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
7 months and 3 weeks ago.

 

Get additional online purchases cashback through Shopback, including Grab calling

Nowadays online merchants and/or e-commerce websites tend to give rebates in the form of special discount, free shipping, coupons, vouchers, cashback, etc. to maintain their attractiveness in having customers purchasing with them.In addition, if you make payment with certain cashback credit cards for your...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ppfoong ppfoong via The 8th Voyager
7 months and 3 weeks ago.

 

Inilah Masanya

Tak lama lagi nak masuk bulan Ramadhan. Kepada orang yang biasa ambil tempahan buat kuih raya tu memang dah sibuk sekarang ni.Gambar hiasan tart bunga dari myresipiHabis tu, kalau baru nak mula hari ni sempat ke?Insha Allah sempat asalkan mula sekarang. Tak kiralah pandai buat kuih raya jenis apa sekali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
7 months and 3 weeks ago.

 

New Look Concept for NESCAFÉ GOLD

NESCAFÉ unveiled its new look and concept for its NESCAFÉ GOLD range at The Square, Publika, reaffirming its authentic, accessible premium appeal and ensuring the continued relevance of the brand... {{ Visit http://www.sinfully-delicious.net to continue reading this sinfully interesting entry! }}

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokyotenshi tokyotenshi via Sinfully Delicious
7 months and 3 weeks ago.

 

‘Warna-Warni Ramadhan’ Buffet 2019 @ Putrajaya International Convention Centre (PICC)

In the advent of the season of togetherness, goodness, and patience, Putrajaya International Convention Centre (PICC) ushers in Ramadhan by announcing its special “Warna – Warni Ramadan” buffet 2019... {{ Visit http://www.sinfully-delicious.net to continue reading this sinfully interesting entry! }}

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokyotenshi tokyotenshi via Sinfully Delicious
7 months and 3 weeks ago.

 

‘Juadah Warisan’ Ramadhan Buffet 2019 @ Pacific Regency Hotel Suites KL

Pacific Regency Hotel Suites KL is offering 'Juadah Warisan' Ramadhan Buffet 2019 this year. Their experienced and award-winning chefs are set to prepare extravagant flavors of sumptuous spread, a... {{ Visit http://www.sinfully-delicious.net to continue reading this sinfully interesting entry! }}

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokyotenshi tokyotenshi via Sinfully Delicious
7 months and 3 weeks ago.

 

“Kembara Iftar” Ramadhan Buffet 2019 @ WEIL Hotel Ipoh

This year, WEIL Hotel Ipoh chose the theme Kembara Iftar, meaning Journey of Ramadan in which they will showcase two Ramadan menus, featured on a rotation basis. It is the journey of discovering the... {{ Visit http://www.sinfully-delicious.net to continue reading this sinfully interesting entry! }}

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokyotenshi tokyotenshi via Sinfully Delicious
7 months and 4 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »