Tag: 'tips'

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Pings Tagged 'tips'

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 56

7 Benda Yang Aku Belajar Dari Pengalaman Travel Dengan ‘Cruise Ship’

Bila orang sebut tentang kapal cruise, apa yang bermain di fikiran anda? Travel secara mewah? Orang banyak duit saja yang boleh naik cruise? Drama cinta Titanic? Leonardo DiCaprio? Dan bagi yang pernah berlayar dengan cruise, apakah pendapat anda? Anda rasa seronok tak? Atau anda rasa macam ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
1 day and 3 hours ago.

 

Cara Untuk Mendapatkan Anak Perempuan

tips untuk mendapatkan baby girlMenurut Dr Fadzilah Kamsah, kajian menyatakan bahawa lelaki membawa kromosom X Y manakala wanita hanya mempunyai kromosom X. XX - akan hasilkan anak perempuan XY - akan hasilkan anak lelaki Kromosom X mempunyai jangkahayat yang lebih lama, bergerak lambat, tahan dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via bydrazlan
2 days and 7 hours ago.

 

Cara Untuk Mendapatkan Anak Lelaki

petua untuk mendapatkan anak lelakiok...sebelum saya share tips untuk mendapatkan anak lelaki..anda perlu faham bagaimana anak lelaki boleh terjadi..bagi mereka yang anda latar belakang sains mesti dah tahu kan..untuk mendapatkan anak lelaki anda memerlukan chromosome XY..isteri hanya mempunyai chromosome...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via bydrazlan
1 week and 2 days ago.

 

Inilah Aplikasi Call Blocker Terbaik Patut Ada dalam Smartphone Anda

Selalu di ganggu dengan panggilan yang tidak di ingini contohnya oleh nombor yang sama, apabila anda jawab, senyap je  panggilan akan di tamatkan beberapa saat kemudian? Atau mungkin dari seseorang yang anda kenali tetapi mahu block nombor...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mhbso mhbso via FanastiK
2 weeks and a day ago.

 

Macam Mana Nak Kemas Beg Dengan Efisien dan Pantas “Like A Pro”?

Sama ada anda baru nak berjinak-jinak dalam dunia travel, mahupun seorang yang sudah berpengalaman, bila masuk bab kemas beg ini, ia memerlukan teknik yang betul supaya kita dapat membawa barang kita tanpa melepasi had berat yang ditetapkan. Dulunya, aku berpandukan pada sehelai kertas untuk senarai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
2 weeks and 2 days ago.

 

Cara Lembutkan Daging Dan Ayam Beku Dalam Masa 5 Minit

Memang agak melecehkan apabila terpaksa menunggu daging yang kita bekukan dalam peti sejuk menjadi lembut sebelum dimasak. Biasanya, daging direndam dalam air untuk dilembutkan namun ia mengambil masa yang lama (kira-kira sejam) untuk menjadi lembut. Antara cara paling cepat dan mudah ialah dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
2 weeks and 3 days ago.

 

Kenal Pasti 7 Tanda Untuk Elak Dari Memilih Travel Buddy Dari “Neraka”

Bila cerita tentang travel ni, ada yang suka travel dengan kawan-kawan, dan ada pula yang suka travel secara solo. Aku pernah rasa pengalaman travel dengan teman, dan aku juga pernah rasa travel solo. Kedua-duanya mempunyai kelebihan dan kekurangan yang tersendiri. Kalau dapat travel buddy yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
2 weeks and 3 days ago.

 

Senarai Laman Web Beli-belah Yang Murah Harganya Selamat

Saya pasti ramai di antara para pembaca gemar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mhbso mhbso via FanastiK
2 weeks and 5 days ago.

 

8 Petua Wajah Kelihatan Cantik Dengan Ais Batu

AssalamualaikumBismillahTernyata AIS BATU bukan setakat menyejukkan minuman, tetapi boleh jadi petua kulit cantik! Sebenarnya ais batu, bukan sebagai salah satu petua kulit cantik yang dapat merawat kecantikan wajah. Ada banyak manfaat lain yang boleh digunakan untuk mengubati masalah jerawat yang muncul di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog siinurul siinurul via Sii Nurul
1 month and a week ago.

 

5 Tips Memilih Bilik/Rumah Sewa Untuk Pelajar Universiti

AssalamualaikumBismillahHari ini aku dengan sukacitanya ingin berkongsi "Tips Memilih Bilik/Rumah Sewa Untuk Pelajar Universiti".Setahu aku, pelajar universiti hanya tinggal di hostel selama setahun. Kalau kat UMS biasanya macam tu. tak tahulah kalau kat Universiti lain. Insya'Allah tips ini boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog siinurul siinurul via Sii Nurul
1 month and a week ago.

 

Tips memilih gogal untuk berenang

Berenang memang merupakan aktiviti menyihatkan. Ia juga boleh dijadikan sukan yang membantu kita memperbaiki tubuh fizikal kita. Antara peralatan yang penting untuk berenang adalah gogal (kaca mata ) untuk berenang. Ia penting bagi memastikan air tidak memasuki mata serta memudahkan penglihatan kita di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Ligakampung.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Nak Travel Dengan OKU? Ini 7 Benda Yang Kita Wajib Tahu

Travel sekarang menjadi lebih mudah dengan adanya kemudahan untuk travel secara bajet dan juga lambakan travel artikel di media sosial. Tapi adakah kita sedar akan berapa banyak artikel yang ada tentang pengalaman travel sebagai orang kehilangan upaya (OKU)? Seorang pembaca telah bertanyakan pada aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Kad raya untuk android percuma je

Dulu dulu kad raya kertas memang nostalgia siap beli setem bagai beratus kat pos opis. Ada juga kad raya yang siap ada lagu memanglah spesel bukak je kad boleh dengar lagu. Syahdu gitu. Kemudian kita ada pulak e-kad. e-kad Read more

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
1 month and 3 weeks ago.

 

Tips Menghias Rumah Ketika Musim Perayaan

cara menghias rumah ketika hari rayapic kredit to google imageamboi yuk...puasa baru je cukup seminggu dah prepare untuk raya ke..hihi..biasalar..klau bab2 raya nie mmang semangat ckit..klau nak menghias rumah untuk hari raya kena lar awal2..bukan ape..bulan puasa nie.memang letih ckit kan..so kita kemas2...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
1 month and 3 weeks ago.

 

Cara iklan promosi jual biskut kuih raya di FB

Bila tiba nak raya ni yang pastinya semua nak berbelanja ikut keperluan menyambut bulan Syawal yang ditunggu-tunggu. Bagi yang nampak peluang pula inilah masanya kita cuba nasib dalam menyediakan keperluan orang yang sangat memerlukan. Walaupun akhirnya kita akan fikir untung Read more

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
1 month and 3 weeks ago.

 

Tips Menduduki Temu duga untuk Memasuki Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP) di Kampus...

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Hari ini, saya akan mengongsikan tips kepada calon yang bakal ditemu duga untuk melayakkan diri mengikuti pengajian Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP) yang ditaja oleh Kementerian Pendidikan Malaysia di bawah Institut Pendidikan Guru Malaysia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog MohdSuhaimin MohdSuhaimin via CIKGU SUHAIMIN
1 month and 3 weeks ago.

 

Menu Sahur Berkhasiat Untuk Ibu yang Menyusu!!

Ok.. Masih berkisar pasal Breastfeeding di bulan Puasa. Kalau last week aku share pasal [Tips Untuk Maintain Susu Di Bulan Puasa]. Tapi hari ni aku nak share pasal Menu Sahur Berkhasiat Untuk Ibu Yang Menyusu pulak. Penting sangat tau menu berkhasiat untuk ibu yang menyusu ni sebab penghasilan susu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog FizaRahman FizaRahman via SuperMOM With SuperKIDS
1 month and 3 weeks ago.

 

Semakan KADS1M Secara Online Akan Mula Berkuatkuasa Pada 1 Jun 2017

AssalamualaikumBismillahBaru-baru ini Kementerian Pendidikan Tinggi (KPT) telah menyatakan di dalam facebook berkenaan dengan Semakan KADS1M Secara Online yang mana akan mula berkuatkuasa pada 1 Jun 2017.Berikut merupakan link SEMAKAN SECARA ONLINE STATUS KADS1M. Aku berharap dengan adanya sitem online ini,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog siinurul siinurul via Sii Nurul
1 month and 4 weeks ago.

 

Tips Untuk Mengelak Daripada Malas Berblogging

AssalamualaikumBismillahKebelakangan ini ada tak perasaan malas berblogging dan berasa kurang produktif dalam menulis blog? Biasalah, menulis ini pun ada kalanya mood macam roller coaster ada turun naiknya. Tapi kalau malas sampaikan blog bersarang labah-labah tak ber'update, then you need to do something.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog siinurul siinurul via Sii Nurul
1 month and 4 weeks ago.

 

Tips Minum 8 Gelas Air Di Bulan Puasa

#Puasa#Selamat Berpuasa

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Koxy01 Koxy01 via Koleksi Ceramah Mp3 DLL
2 months ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »