Tag: 'tips'

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Pings Tagged 'tips'

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 55

6 Tips Untuk ‘Spot’ dan Elak Jadi Mangsa Penipuan Pakej Travel Murah

Pakej travel murah mula tumbuh bak cendawan di media sosial bila semakin ramai berkongsi pengalaman dan gambar travel diaorang di Facebook atau Instagram. Ada yang tawarkan pakej untuk tengok Sakura di Jepun, pakej travel kulinari Bangkok, pakej travel aktiviti lasak di New Zealand, to name a few. Apa yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
11 hours and 12 minutes ago.

 

Trik Youtube Yang Harus Anda Tahu

Info Semasa Info Semasa - Infomasi Dihujung Jari Siapa tidak tahu akan Youtube. Boleh dikatakan jika anda seorang yang mengikuti perkembangan dunia media soasial pasti tahu atau pernah menggunakan youtube. Tahukah anda ada beberapa tips atau trik Youtube untuk anda. Senang ceritalah, Youtube adalah antara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog infosemasa infosemasa via Info Semasa
3 days and 5 hours ago.

 

Feeding the Giraffe at Lost World of Tambun, Ipoh

One of the most amazing, coolest thing we did during the recent school holidays was getting to see, touch and feed Rain the Giraffe upclose at Lost World of Tambun, Ipoh. Rain is a 2-year old male giraffe born in Zoo Negara on a rainy day (hence the name). Now, Rain lives with other safari animals such as...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
6 days and 20 hours ago.

 

30 Cerita, Tips dan Teladan Yang Aku Belajar Dari Dunia Travel

Kalau nak dibandingkan keadaan aku masa aku mula-mula travel pada tahun 2011, dengan keadaan sekarang, memang macam langit dengan bumi. Bagaikan kain putih yang sungguh bersih, kain itu telah dicorak dengan pelbagai pengalaman dan kisah teladan yang aku hadapi sejak dari 2011. Ini adalah 30 benda yang aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
1 week ago.

 

30 Tanda-Tanda Hati Kotor

1. Gelisah walaupun tiada masalah. 2. Selalu berbangga dengan diri sendiri. 3. Angkuh serta sombong dan memandang hina orang lain. 4. Tidak amanah dan ingkar janji. 5. Selalu mencari kesalahan orang lain. 6. Suka mengumpat dan membuka aib orang lain. 7. Gembira melihat orang lain susah dan...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog farhancr7 farhancr7 via defarhano.com
1 week and 2 days ago.

 

Muka Gadis Ini Melecur Gara-Gara Kosmetik Pasar Malam

Muka Gadis Ini Melecur Gara-Gara Kosmetik Pasar Malam,ok!: Gadis tersebut memakai penutup muka (facemask). Aku tertanya-tanya. Biasanya pesakit Tuberculosis yang diminta memakai facemask kerana penyakit tersebut mudah berjangkit. Atau pesakit kanser yang sedang menjalani kimoterapi kerana mereka mudah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kezoom kezoom via KeZooM
2 weeks and a day ago.

 

‘Overbooked Flight’ – Antara Definisi, Sebab dan Hak Korang Sebagai Penumpang

Overbooked, salah satu masalah yang kerap berlaku, terutamanya di Amerika Syarikat. Tapi selepas timbul kes panas di mana penumpang dari United Airlines diheret keluar secara paksa, maka perasaan panik mula timbul di kalangan travelers di seluruh dunia. Bagaimana kalau airline korang tetiba...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
2 weeks and a day ago.

 

Nak Pesan Ole-Ole? 5 Kisah Kiriman Ole-Ole Yang Kita Tak Nampak

Aku nak kirim ole-ole. Pakai duit ko dulu, balik nanti aku bayar. Bagi yang pernah travel, kenyataan ni mesti selalu dengar dari kawan-kawan kan? Dan bagi yang tengok kawan-kawan travel di Facebook, mesti ada yang tergerak hati nak pesan ole-ole untuk dibawak balik nanti. Kenyataan di atas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
2 weeks and 5 days ago.

 

9 Aktiviti Travel Yang Gila, Tapi Menjadi ‘Bucketlist’ Para Travelers

Travel ke negara yang jarang dilawati, mungkin sudah cukup ekstrem bagi sesetengah orang. Tapi, jangan terkejut kalau ada di kalangan travelers di luar sana yang berani untuk mencuba aktiviti yang gila dan berisiko, malah membahayakan keselamatan diri sendiri for the sake of an adventure! Ini adalah 10...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
2 weeks and 6 days ago.

 

Mahu Jadi Traveler Bijak? Ini 11 Rahsia Travel Yang Setiap Traveler Kena Tahu

Travel ni tak rumit sebenarnya, terutamanya kalau kita tahu selok belok rahsia yang boleh memudahkan perancangan atau perjalanan travel kita. Masa aku travel mula-mula dulu, aku ambil masa berjam jugak nak kemas beg. Sekarang, alhamdulillah, aku hanya ambil masa antara 30-45 minit saja, dengan syarat aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
3 weeks ago.

 

Petua Orang Lama Jika Berada Di Dapur

Petua Orang Lama Jika Berada Di DapurPetua lama jangan dilupa. Biarpun ada pelbagai barangan atau peralatan yang memudahkan kerja kita namun, cara lama masih praktikal untuk diamalkan dan hasilnya lebih berkesan. Selain menjimatkan wang, cara ini juga diyakini selamat.Mengharumkan dapurJika dapur anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Nak Makan Apa?
3 weeks ago.

 

Panduan Membersihkan Bilik Mandi

petuaseharian.blogspot.comCara Mudah Membersihkan Bilik MandiBilik mandi. Seringkali orang ramai mengabaikan kebersihan bilik mandi di rumah kerana beranggapan bahawa bilik mandi ini adalah ruang yang dianggap tidak penting.Namun tahukah anda sebenarnya bilik mandi ini adalah cermin peribadi terhadap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog han7101 han7101 via PETUA SEHARIAN
3 weeks and 2 days ago.

 

10 Kegiatan Seru Ini Bisa Cewek Lakukan Ketika Jomblo

Banyak orang mengatakan, bahwa jadi jomblo itu sangat buruk dan membosankan. Eitss, tunggu dulu. Memang sih jadi jomblo itu tidak begitu enak, tapi jomblo itu juga memberikan keuntungan tersendiri lho, Ladies.Salah satunya adalah punya banyak waktu luang. Waktu luang ini bisa kamu gunakan untuk melakukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog semut0812 semut0812 via Semut Merah
3 weeks and 3 days ago.

 

Everest: Kecantikan Yang Agung Dengan Penuh Cerita Tragik

Ini masuk kali kedua aku tengok movie Everest, dan tahap curiosity aku makin tinggi untuk belajar  dengan lebih mendalam tentang gunung hebat yang meragut begitu banyak nyawa pendakinya. Jangan terkejut kalau aku kata, walaupun Everest ni sangat mencabar dan merbahaya, kerajaan Nepal terpaksa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
3 weeks and 3 days ago.

 

Caranya Terlihat Tetap Kuat Meski Habis Putus Cinta

Jika jatuh cinta berjuta rasanya, begitu pula dengan putus cinta. Hingga campur aduknya emosi mampu mengalahkan logika berpikir jernih. Kamu pun jadi melakukan hal-hal nggak manner saat masa sakit hati.Ada lima cara agar kamu terlihat tetap jadi pribadi yang kuat di mata orang lain, meski jiwa dan raga kamu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog semut0812 semut0812 via Semut Merah
3 weeks and 4 days ago.

 

Frequently Asked Question (FAQ): Travel ke Australia, Apa Yang Perlu Kita Tahu?

Sejak passport Malaysia jadi sangat panas dengan pihak kastam Australia, nak travel ke Australia pun rasa takut. Jadi kat sini, aku compile kan soalan-soalan yang sentiasa diajukan pada aku. MASUK KE AUSTRALIA Perlu visa? Macam Nak Apply Visa? Untuk pemegang passport Malaysia, ya, memang perlu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
3 weeks and 4 days ago.

 

10 Tempat “Fantasi” Yang Wajib Dilawati Di Muka Bumi Ini

Lupakan London, lupakan Paris dan juga Amsterdam. Dah terlalu banyak gambar-gambar travel dari destinasi popular ni sampai susah nak cari gambar yang betul-betul unik. Apa kata, kita ubah angin dan travel ke tempat-tempat yang nampak seperti dunia dari cerita fantasi? 1. Antelope Canyon, Arizona (USA)...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
3 weeks and 5 days ago.

 

5 Ciri Orang Yang Sedang Berbohong

Berikut ciri-ciri orang yang sedang berbohong, dikutip dari dikutip.com1. Menyentuh wajahHal yang paling umum saat seseorang berbohong adalah dengan menyentuh wajah mereka. Terutama dua bagian yaitu mata dan hidung.Saat seseorang berbicara dengan menggosok-gosok matanya. Percayalah dia ingin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog semut0812 semut0812 via Semut Merah
4 weeks ago.

 

Malas Lipat Baju | Amalkan 7 Tips Ini

Mana yang ada penyakit femalas nak lipat baju tu, korang tak perlu rasa malu sebab korang tak keseorangan. Ramai ibu-ibu diluar sana menghadapi masalah yang sama termasuklah #makanakempat ni haaa. Never ending story punya ceerita. Entah apa penyakit pon tak tahu lah. Misteri wan peah betul kan tetiba dapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog FizaRahman FizaRahman via SuperMOM With SuperKIDS
4 weeks ago.

 

Cara Membuat Wanita Lebih Cepat Orgasme

Dibandingkan pria, wanita sedikit lebih lama dalam mencapai puncak kenikmatan seksual.Sebenarnya, ada beberapa trik yang dapat membantu wanita lebih cepat menggapai orgasme. Salah satunya, nipplegasm atau orgasme puting payudara.Seperti yang dikutip dari metrotvnews.com, Anda mungkin tahu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog semut0812 semut0812 via Semut Merah
4 weeks and a day ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »