User Profile: Nadiasam

Show pings in: English | Malay | All

 

Nadiasam

Your avatar

Real Name: Nadia Johari

Member Since: 13th May 2016



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 25

TERKEJUT TIBA-TIBA FACEBOOK KENA LOCKED SEMENTARA

hai assalammualaikumFacebook Kena Locked Sementara - Sejak beberapa minggu, nad memang jarang bukan facebook. Tiba-tiba semalam nak buka facebook, yela, nak tengok apa yang terbaru dekat facebook dan nak post something dekat facebook. Dah lama kan tak buka facebook, rasa lain macam bila tak buka.Jadi malam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
5 days and 18 hours ago.

 

HAPPY BIRTHDAY ALTHEA KOREA YANG KEDUA

hai assalammualaikumHappy Birthday Althea Korea - Happy Birthday To Althea Korea yang kedua. Tahniah kepada Althea sebab dah dua tahun dalam industri kecantikan shoping online. Nad suka sangat shoping dekat Althea, bukan sahaja dapat box yang comel, malah harganya yang murah dan dari Korea. Kebanyakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 days and 18 hours ago.

 

SEGAR TEKAK MINUM ABC

hai assalammualaikumSegar Tekak Minum ABC - Bila dekat kampung ni, kau nak apa cakap je. Semuanya ada. Naik moto, carilah dekat tepi jalan, mesti jumpa. Kalau malas keluar, pesan je dekat sesiapa yang rajin nak keluar, tolong belikan..hahaha.Haritu, tiba-tiba tekak nak minum ABC, air batu campur. Dah la...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 days and 23 hours ago.

 

KUTIP DUIT RAYA : ZAMAN KITA DAH BERLALU, KALI NI ZAMAN ANAK PULAK

hai assalammualaikumKutip Duit Raya - Teringat dulu, masa kecik-kecik, Hari Raya la yang ditunggu, sebab waktu tu cuma fikir duit raya sahaja. Gila tak seronok bila dapat duit..haaha. Setiap pagi raya, akan berkumpul dengan sepupu-sepupu. Lepastu, bincang, nak pergi rumah siapa dulu. Selesai, maka jalankan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week ago.

 

SEL OTAK BERHUBUNG TERLALU EKSTREM

hai assalammualaikumDah Mula Memanjat - Dari semasa ke semasa nad nampak perubahan perangai anak ni. Anak perempuan yang tengah banyak akal dia. Anak perempuan yang otak dia tengah berhubung. Bila dah berhubung, adalah perkara baru yang diacopy akan buat. Masalahnya,benda yang dia buat ekstrem...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week ago.

 

SELAMAT HARI LAHIR NADIA JOHARI

hai assalammualaikumSelamat Hari Lahir Nadia Johari - Ya Allah dah berminggu rasanya tak update entry. Bukan malas, tapi bersebab. Asal online je dia jadi tak tentu arah. Nak online, scroll sikit dah pening..hahha. Sebab tu nad kejap ada kejap takda online ni.Tapi, rindu gila nak mengupdate blog, giler tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and a day ago.

 

PELUANG MELANJUTKAN PELAJARAN PERINGKAT DIPLOMA DI LAKE VIEW COLLEGE (LVC) BUKIT MERAH

hai assalammualaikumAmbil Diploma Di Lake View College (LVC) - Dah jadi lumrah, lepas sahaja keluar keputusan SPM, masa tu dah fikir, nak sambung pelajaran di peringkat Universiti. Nak jadi orang yang berjaya. Adik-adik lepasan SPM pun apa lagi, diaorang cepat-cepat mengisi borang permohonan UPU untuk capai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and a day ago.

 

UNBOXING ALTHEA SPECIAL RAMADHAN BOX

hai assalammualaikumDua hari sebelum nak raya, nad baru dapat barang yang nad beli dekat Althea ni. Tak sempat nak cerita apa yang nad beli sebab sibuk buat persiapan raya. Ni baru ada kesempatan nak kongsi dengan korang barang yang nad grab dekat Althea masa Ramadhan haritu.Kalau korang ingat, nad ada buat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 3 days ago.

 

RAYA DAN BUNGA API TIDAK DAPAT DIPISAHKAN

hai assalammualaikumKalau dah namanya raya, tak kiralah, raya Cina, India,mesti ada bunga api. Setiap perayaan tak sah kalau takde bunga api. Macam tu juga kalau Raya Aidilfitri. Tanpa bunga api, rasa tak meriah je raya ni. Bila dekat kampung lagi meriah, bukan budak-budak je main, mak bapak, pun turut main...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 3 days ago.

 

OPEN HOUSE DI KLINIK

hai assalammualaikumOpen House Di Klinik - Semalam hari Sabtu, ramai kawan buat open house. Memang malam tu dah cakap dengan mr mafia, pasal kawan buat open house, mr mafia kata ok, nanti pergi. Malam tu memang tidur awal. Sampai la pagi tu, tiba-tiba badan rasa panas. Kita pun macam biasa, nak lawan sakit...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 4 days ago.

 

BERKEBAYA KITA DI HARI RAYA

hai assalammualaikumKebaya Batik Dari BellaabayaTahun ni Raya 2017 tema baju nad dengan anak kebaya..hehee. Mak dengan anak mesti sedondon walaupun lain design..hahaa. Tapi sebelum nad pilih baju kebaya, kawan nad ada offer baju budak. Jadi nad terbekenan dengan baju kebaya budak tu. Hah!!, Jadinya,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 6 days ago.

 

AKHIRNYA PERUTKU TEWAS DI TENGAH MALAM RAYA

hai assalmmualaikumDah sebulan kita berpuasa, makan pun berpada, bila dah sampai waktu raya, masa tu macam-macam makanan yang dihidangkan dekat tetamu. Apa lagi, bila dah dijamu mestilah nak makan kan..hehee. Lagi dah puasa 30 hari, masa ni la kita dapat makan waktu siang balik. Tapi makan kita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 6 days ago.

 

KEMERIAHAN RAYA 2017,

hai assalammualaikumKemeriahan Raya 2017 - Dah nak masuk dua minggu kita raya, baru nak buat entry raya. Huishh, mood nak tulis tu susah betul nak datang. Tapi sekarang bila dah tulis, jap lagi banyak entry nad buat..hehee. Tahun ni giliran balik kampung nad pulak untuk beraya. Kalau dah balik kampung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 weeks ago.

 

SELAMAT HARI RAYA SEMUA

hai assalammualaikumSelamat Hari Raya Aidilfitri - Alhamdulillah, selesai kita berpuasa, harini kita menyambut Hari Raya. Awal pagi dah bangun persiakan diri. Hujan rahmat pgi hari ni. Syukur Alhamdulillah. Kali ni beraya di kampung. Semestinya seronok, sebab beraya di kampung lebih meriah. Semua sepupu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month ago.

 

NI LA PUNCANYA TAK LALU MAKAN NASI 7 HARI AKHIR RAMADHAN

hai assalammualaikumPunca Tak Lalu Makan Nasi - Tujuh hari akhir Ramadhan, tiba-tiba nad tak lalu makan nasi. Pandang nasi pun tak boleh. Kalau nampak nasi mesti nak termuntah. Masa tu nad ingat, mungkin malam tu nad ada minum kopi jenama kopiko. Nad ni memnag tak boleh sebarang minum kopi. Kalau salah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month ago.

 

SYAMPU SAFI SHAYLA PILIHANKU

hai assalammualaikumSyampu Safi Shayla Pilihanku - Nad memang pengguna Syampu Safi Shayla. Memnag best shampu Safi Shayla ni sebab ada habastussauda. Sejak dikeluarkan, terus berkenan dan beli. Memang sesuai dengan rambut nad yang ada banyak masalah ni. Shampuu Safi Shayla ni banyak pilihan, ikut masalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month ago.

 

ELAKKAN BAYAR ZAKAT KEPADA AMIL TAK BERTAULIAH

hai assalammualaikumZakat dari segi bahasa bererti “BERSIH”, “SUCI”, . Zakat dari segi syarak pula ialah mengeluarkan sebahagian harta tertentu diberikan kepadagolongan-golongan tertentu (asnaf) setelah memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan oleh syarak. Zakat adalah salah satu daripada rukun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month ago.

 

RAPUNZEL BUAT KEMUNCULAN SEMULA MENERUSI 'TANGLED: THE SERIES DAN HADIAH UNTUK DIMENANGI

hai assalammualaikumHah!!, siapa suka tengok cerita puteri-puteri cantik seperti Rapunzel. Nad suka tengok cerita kartun macam ni. Dah jadi mak orang pun tetap layan cerita macam ni..hehee..best kan..Hah!!, korang baca sampai habis tau, sebab nad ada buat contest, nak bagi korang hadiah best punya..baca...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month ago.

 

SUSU KAMBING HAYRA UNTUK KESIHATAN DAN KECANTIKAN

hai assalammualaikumSusu Kambing Hayra Untuk Kesihatan Dan Kecantikan - Sepanjang bulan puasa ni, nad amalkan minum susu kambing setiap kali bersahur dan berbuka untuk dapatkan tenaga. Lagi nad sekarang masih breasfeeding anak, jadi kena la ambil minuman yang boleh buat badan kita bertenaga selain ambil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and a week ago.

 

BILA FARIZA TAK TIDUR PETANG, INI JADINYA

hai assalammualaikumBudak ni kalau tak tidur petang, dia akan tidur awal dalam pukul 8 malam gitu, lepastu mesti terbangun pukul 12 tengah malam..pastu paham-paham jela, mata dia segar bugar, yang kita dah ngantuk kena tidur nak masak sahur karang.Paksa tidur balik takmau, sudahnya pergi bilik kerja daddy...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and a week ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »