User Profile: kerjasendirijb

Show pings in: English | Malay | All

 

kerjasendirijb

Your avatar

Real Name: kerja sendiri

Member Since: 30th March 2015



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 8

Budak Berniaga Roti Canai Jadi Viral

Pertama kali tengok gambar viral di Twitter ni rasa sebak pun ada. Budak perempuan duduk bersimpuh atas lantai jual roti canai segera di Kota Bharu, Kelantan. Umur tak pasti tapi rupa macam budak sekolah rendah.Budak perempuan jual roti canai segera atas lantai.Berat mata memandang, berat lagi bahu...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
1 month ago.

 

Syndrom Down Bukan Alasan Tak Boleh Berniaga

Siapa kata orang sindrom down tak boleh berniaga? Bak kata pepatah, 'Hendak 1000 daya, Tak nak 1000 dalih'.Mohd Azlan dibantu ibunya.Usaha Tangga Kejayaan!Walaupun syndrim down tapi Mohamad Azlan Mat Dom, 24 berniaga makanan seperti waffle, jagung manis, ais krim dan minuman di Kampung Kedai Mulong.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
1 month ago.

 

Kisah Pakcik Promote EcoStar Fuel Saver

Dalam artikel kali ini, saya kongsikan pasal seorang pakcik nak perkenalkan produk jimat minyak kereta. First time saya dengar pasal Ecostar dari pakcik ni. Borang nak jadi agen Ecostar.Pakcik tu parking kereta siap letak berkotak-kotak barang atas bonet kereta dia pastu datang ke tempat saya berniaga tepi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
1 month and 3 weeks ago.

 

Peniaga Mesti Ambil Kesempatan Kalau Nak Untung Lebih

Mana-mana orang yang berfikiran normal tak suka diambil kesempatan. Cuba tanya direct pada ahli keluarga atau kawan-kawan (yang tak loyar buruk), suka tak diambil kesempatan? Memang taklah jawapannya.Habis tu kenapa peniaga mesti ambil kesempatan kalau nak untung lebih?Saya bagi contoh supaya lebih senang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 months ago.

 

Peniaga Yang Berakhlak Mulia Tak Lapuk Dek Hujan dan Tak Lekang Dek Panaa

Mana-mana manusia yang berakhlak memang disukai ramai. Cuma dalam topik ni nak fokus cerita pasal peniaga je.Jadilah peniaga yang berbudi bahasa.Tak kira peniaga online atau offline mesti jaga adab dengan pelanggan.Kita ambil contoh peniaga tudung online yang beradab dan tiada adab.Contoh Pertama Versi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 months ago.

 

Sekiranya Anda Ada Kereta Untuk Disewakan, Anda Harus Baca Sini Dulu

Ada berita baik yang saya nak kongsikan khas untuk anda yang dah sedia ada bisnes kereta sewa. Kalau anda baru nak buat bisnes perkhidmatan sewa kereta hari ni pun tak jadi masalah. Asalkan anda berminat dengan bisnes sewa kereta, anda dialu-alukan di sini.Mudah je nak sewa kereta sekarang.Bagaimana anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 months and a week ago.

 

Peniaga Tepi Jalan Jangan Pandang Remeh Novel Coronavirus

2019-nCoV atau dikenali sebagai Novel Coronavirus adalah sejenis virus yang berasal dari Wuhan, China. Virus ni dah masuk Malaysia sebab orang-orang dari Wuhan dah masuk Malaysia.Mask.Peniaga-peniaga tepi jalan sila ambil berat dalam hal ini.Bukan setakat makanan yang dijual perlu ditutup, mulut dan hidung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 months and a week ago.

 

Cara Kenal Pasti Bisnes Yang Paling Untung Untuk Anda

Topik kali ini khas untuk mereka yang masih tercari-cari bisnes yang paling menguntungkan. Seandainya anda tergolong dalam golongan bermasalah nak cari perniagaan yang paling untung punya, anda sangat dialu-alukan untuk terus baca artikel ni sampai habis.Kalau kena gaya bisnes tu, tak mustahil jadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 months and 2 weeks ago.

 

Harga Bawang Mahal Sangat, Macam Mana Nak Berniaga?

Dari bulan November ke Disember 2019 lagi saya perhatikan harga bawang mahal sangat. Kos bahan untuk meniaga pun meningkat gara-gara harga bawang naik.Bawang mahal.Tahun 2018 dan tahun sebelumnya pun harga bawang pernah naik tapi tak sedahsyat sekarang.Walaupun mahal tapi orang ramai terpaksa beli juga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 months and 3 weeks ago.

 

Duit Banyak Tapi Tetap Rugi Kalau...

Ada orang duitnya banyak. Mungkin bukan jutawan tetapi cukup untuk berniaga sendiri. Sepandai-pandai orang kumpul duit, pandai lagi scammer kebas duit orang.Love Scam masih ada tau..Sayangnya duit puluh-puluh ribu diberikan pada scammer..Seorang perempuan 37 tahun yang bekerja sebagai penjawat awam di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
3 months ago.

 

Jangan Salah Guna Agama dalam Bisnes!

Sebelum ni dah ada golongan scammer guna nama agama untuk menipu. Ada yang dah tumpas dan ada yang dalam proses untuk ditumpaskan. Apa ada dalam kepala golongan scammer macam ni?Jaga-jaga jangan sampai kena tipu.Siapa sasaran golongan scammer penunggang agama?Golongan majoritilah yang jadi sasaran. Siapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
3 months and 3 weeks ago.

 

Perniagaan dan Pemasaran sebelum Tanda Kiamat Besar yang Pertama

Kalau dulu jual beli guna kepingan emas dan perak. Sekarang jual beli guna kertas. Penggunaan e-wallet atau sebarang bentuk cashless pula semakin meningkat di Malaysia.Langkah seterusnya?Bagaimana dengan pemasaran pulak?Pemasaran sekarang makin canggih. Nak promote barang pun guna blog, twitter, youtube dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
3 months and 3 weeks ago.

 

Siapa Nak Beli Susu Nilofa?

Adakah anda pernah beli susu jenama Nilofa? Pernah rasa susunya?Susu Nilofa dan Neelofa.Apa rasa susu tu?Boleh percaya ke susu pisang baik untuk pesakit obesiti?Khasiat yang diperkatakan.Mana mungkin minum susu pisang ni baik untuk orang yang ada obesiti.Dalam bahagian ingredient tiada pisang pun.Mungkin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
3 months and 3 weeks ago.

 

18/19 Jadi Parody Netizen

18 kali saya berusaha nak update blog ni tapi gagal sebab malas. Usaha saya yang ke 19 baru berjaya nak update blog. Sifat malas saya pun tak terlawan dengan usaha saya yang ke-19. Auranya memang... padu beb!18/19 parody masa kini.Apa ada dengan 18/19 ni?Tak pasal-pasal 18/19 dah jadi viral sekarang ni.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
4 months ago.

 

Boleh Tak Berniaga Sambil Melawak?

Anda suka beli dari peniaga yang suka buat lawak? Mungkin ya kalau lawak dia kelakar dan tidak menyakitkan hati anda. Nak kena tengok juga lawak dia macam mana kan?Eh..lawak ke?Bagaimana pula kalau berdepan dengan peniaga yang kuat loyar buruk?Seandainya anda sendiri memang kaki loyar buruk memang sesuailah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
4 months and a week ago.

 

Adakah Semua Jenis Bisnes Mesti Kelihatan Bagus?

Cuba tanya diri anda sendiri. Kalau anda seorang pemilik kereta jenama A yang rosak nampak dua bengkel kereta. Satu bengkel kereta jenama A nampak meyakinkan tapi lagi satu bengkel kereta pulak nampak biasa-biasa je.Anda pilih yang mana?Masih tak dapat pilih?Saya tambah lagi. Bengkel jenama kereta A ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
4 months and 2 weeks ago.

 

Pelaburan Khas untuk Orang Yang Banyak Duit

Selalu kita dengar orang kena tipu melabur dalam skim cepat kaya. Biasa yang kena tipu pun, orang-orang yang ada banyak simpanan sama ada duit pencen, duit dalam bank, duit bawah bantal, duit dalam peti besi dan sebagainya.Fadillah (kanan) perlukan bantuan rawatan dialisis.Pelaburan kali ini takkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
4 months and 3 weeks ago.

 

Taktik licik Penipu Jual Baja Menyusahkan Peniaga Runcit!

Dahsyat teknik penipu zaman nak kiamat ni. Penipu-penipu yang terlibat dalam kes ni mesti ditangkap dan pulangkan balik duit mangsa tipu dorang.Sepasang suami isteri yang mengusahakan kedai runcit ditipu RM14,000.Apa kata anda baca dulu berita pasal penipuan ni?SUNGAI SIPUT: Sepasang suami isteri yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
5 months ago.

 

Makanan apa yang terbaik untuk anda mulakan bisnes hantar sampai depan rumah pelanggan?

Dah biasa dengar pasal food delivery? Ada peniaga guna grabfood, foodpanda dan lain-lain perkhidmatan hantar makanan. Baru-baru ni kan ada rider foodpanda mogok beramai-ramai?Food Delivery naik vespa pun boleh!Saya tak nak cerita pasal foodpanda buat masa ni.Makanan apa yang terbaik untuk newbie buat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
5 months and a week ago.

 

Kenapa Kebanyakan Orang Tak Sabar-Sabar Nak Jadi Kaya?

Walaupun orang ramai sedar sabar itu sebahagian daripada iman tapi orang tetap nak kaya cepat. Walaupun memang dah tahu kebaikan sifat sabar, orang tetap nak cepat jadi kaya.Usaha itu bukit kejayaan.Kenapa orang nak kaya cepat?Jujurlah, siapa nak kaya lambat? Kalau boleh orang berniaga nak untung cepat dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
5 months and 3 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 Next »