User Profile: kerjasendirijb

Show pings in: English | Malay | All

 

kerjasendirijb

Your avatar

Real Name: kerja sendiri

Member Since: 30th March 2015



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 5

Scammer makin licik

Makin canggih teknologi makin licik scammer. Apa yang buat orang mudah ditipu? Jawapannya tak nak kaji lebih terperinci.Datuk Seri Amar Singh Ishar Singh pakai serban.Dahsyat tak walaupun bukan rompakan bersenjata? Dahsyat..Walaupun dah banyak kes tipu sebelum ni tapi kes yang sama terus berulang. Ingat kes...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
3 weeks ago.

 

Dilarang Merokok di Restoran mulai January 2019

Saya memang benci orang merokok datang dekat-dekat dengan saya. Kalau nak datang dekat, sedut balik asap yang dihembus tu. Asap rokok tu bau busuk tau tak?KERAJAAN menolak cadangan pengusaha restoran di negara ini yang mahu menyediakan ruang khas merokok susulan larangan merokok di semua premis terbabit...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
1 month ago.

 

Masalah Vida dengan Aishah belum setel

Isu barang kemas palsu yang Aishah terima dari Vida masih tak setel lagi rupanya. Vida sanggup lagi bayar peguam dari bayar gantirugi dekat Aishah. Nak jaga bisnes ke nak jaga ego?Vida kiri Aishah kanan.Apasal tak boleh setel masalah ni dari awal?Sebagai peniaga, jangan menipu. Kalau dah kantoi menipu,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
1 month and a week ago.

 

Lokasi Berniaga Tepi Jalan Penting Sangat Ke?

Dalam topik kali ni, mari kita bincang pasal tempat berniaga tepi jalan. Penting sangat ke pilih lokasi berniaga tepi jalan ni?Zikir murah rezeki.Jom kita bincang sampai lebam.Kalau lokasi tu strategik, jual makanan rasa ala kadar pun laku. Letak harga lebih sikit pun orang beli. Datang berniaga lambat pun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
1 month and a week ago.

 

Nasi Lemak tak habis jual?

Biasalah peniaga tepi jalan berdepan dengan masalah nasi lemak tak habis jual. Bawa 30 bungkus sekali tak cukup pulak. Bila minggu depan try bawak 50 bungkus eh dapat jual 15 bungkus je.Apa nak buat dengan belen nasi lemak yang berlambak-lambak tu?Kita ambik contoh ada baki 35 bungkus nasi lemak.1. Bagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
1 month and 2 weeks ago.

 

Company di Malaysia elak bayar SST?

Saya faham memang takde rakyat Malaysia yang enjoy bayar cukai. Kalau ada yang excited bayar cukai tu mungkin ada masalah mental. Paling baik pun orang bayar cukai sebab terpaksa walaupun atas sebab nak tolong bayar hutang negara, bayar duit repair jalan, bayar kos perubatan hospital awam, bayar gaji...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
1 month and 3 weeks ago.

 

Iklan Terbaik Guna Kalender?

Pernah tak anda dapat kalender kat Econsave? Mungkin anda pernah dapat kalender dari kedai runcit? Takkan tak pernah..Kalender 2018Apa kata anda sendiri buat kalendar?Buat kalendar sendiri siap letak nama perniagaan anda sendiri. Cara buat kalendar senang je. Tengok je kalendar yang ada sekarang ni.Nak lagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
1 month and 4 weeks ago.

 

Motivasi Peniaga

Kalau nak naikkan semangat berniaga, kenalah ada motivasi. Motivasi diri boleh jadi dengar lagu, dapat sokongan dari kawan-kawan, kata-kata motivasi dan sebagainya.Putus asa membawa binasa.Apa yang penting?Jangan putus asa!Walau susah macam mana pun cabaran berniaga, ingatlah Allah itu wujud. Takde masalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 months ago.

 

Jangan Ambil Kesempatan sebab SST

Peniaga-peniaga sekarang ni.. Bukan semuanya jahat, ada juga yang baik. Nak untung lebih tak jadi masalah asalkan jangan aniaya pelanggan.Salah laku peniaga berkaitan SST.Kesianlah dekat pelanggan..Try tengok video ni..Video ni diupload oleh pemilik akaun "beritanasionalrtm rasmi". Kalau ada peniaga amik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 months ago.

 

Idea Jual Makanan Sebelah Petang

Topik ni khas untuk orang yang baru nak cari idea berniaga tepi jalan waktu petang. Terus-terang harga barang sekarang agak dahsyat. Apa-apa hal, berniaga tetap berniaga.Berniaga tepi jalan..Jom kita tengok top 10 jual makanan tepi jalan.Pisang gorengEpok-epokUbi getukKeledek gorengCucur sayurBurgerPutu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 months and a week ago.

 

Hujan pun hujanlah

Pagi-pagi pukul 8 lebih tadi hujan lebat. Tengah hari pun hujan sikit-sikit. Lepas Zuhur, hujan makin reda.Hujan di tepi jalan.Pagi-pagi hujan ni terasa nak tido je..Walaupun hujan kena berniaga jugak. Saya tak kisah hujan tapi kalau hujan lebat siap angin kuat tu yang mencabar. Buat saya teringat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 months and a week ago.

 

Merdekakan Diri Anda

Adakah anda sudah merdeka? Merdeka itu bebas tapi tak bermaksud boleh langgar undang-undang.Bendera MalaysiaMungkin maksud merdeka bagi setiap orang tak sama.Ada yang terasa merdeka lepas setel bayar hutang bil air atau bil elektrik. Ada yang terasa merdeka lepas langsai hutang dengan along. Ada yang terasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 months and 2 weeks ago.

 

Tol Hapus Baik untuk Peniaga

Buat apa nak tambah baik tol yang sedia ada? Kan lebih baik dimansuhkan je. Apa-apa hal boleh baca dulu petikan berita ni dulu.Berita AstroawaniSiling Tol Bukit Raja runtuh akibat angin kencang pada hari Jumaat. Gambar fail/Bernama.PETALING JAYA: PLUS Malaysia Berhad (PLUS) telah menjalankan pemeriksaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 months and 2 weeks ago.

 

Kerja Sendiri VS Kerja Makan Gaji

Walaupun tujuan orang kerja sendiri dan kerja makan gaji ni sama tapi tetap ada perbezaannya. Apa yang sama? Nak dapatkan kepingan besi/perak/emas, kertas bernombor dan tambah nombor di akaun bank. Pendek cerita nak cari duitlah.5 sen pun duit jugak.Jom sama-sama tengok perbezaan antara kerja sendiri dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 months and 2 weeks ago.

 

Mahligai Impian Katering mungkir janji?

Kalau client dah bayar duit, kenalah buat kerja ikut seperti yang ditawarkan atau dijanjikan. Kalau tak boleh buat, awal-awal bagitau tak boleh buat supaya tak menyusahkan orang lain.Nombor plat lori SS 4166 X.Kesian dekat tuan rumah majlis pernikahan di Kuantan, Pahang.Apa dah jadi ni Mahligai Impian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 months and 3 weeks ago.

 

Pelan Internet Prepaid Bawah RM40 Sebulan untuk Peniaga Kecil-kecilan

Walaupun ada pilihan untuk langgan internet broadband tapi penggunaan data internet prepaid masih diperlukan. Mana tahu kat tepi jalan berniaga tapi nak guna internet sementara customer belum ada? Kalau tempat ada wifi tapi tak tahu password tapi nak guna internet pun masih terpaksa langgan pelan internet...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
3 months and a week ago.

 

Harga anak kucing RM500 ke bawah.

Anda penggemar kucing? Orang biasa nak beli kucing, cari anaknya. Umur kucing ni singkat so kalau beli yang memang dah besar terasa rugi lak. Kalau beli anak kucing, boleh bersama lebih lama berbanding beli kucing dah besar.Gambar hiasan dari wikipediaJom tengok sikit senarai harga anak kucing RM500 ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
3 months and a week ago.

 

Harga Durian Musang King Jatuh

Alhamdulillah harga durian jatuh berdebuk-debuk. Kat tepi jalan pun saya perhatikan orang jual durian ikut biji. Contohnya sebiji RM5. Ada jugak yang sebijik RM10. Tengok jenis durianlah.Durian King masih tergantung.Harga durian Musang King pun jatuh jugak.Apa kata tengok video ni..Video youtube dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
3 months and 3 weeks ago.

 

Bekas tahanan penculik berniaga

Macam-macam sebab orang berhenti kerja sebelum nak berniaga. Ada yang tak tahan jarak perjalanan jauh dari rumah, tak tahan waktu bekerja lama sangat, tak tahan dengan perangai bos dan macam-macam lagi. Dalam topik kali ni, saya nak share pasal bekas mangsa penculik yang berniaga.Tayudin berniaga di Taman...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
4 months ago.

 

Tresgo

Apa itu Tresgo? Tresgo ialah syarikat yang menyediakan perkhidmatan simpan, bungkus dan pos. Perkhidmatan Tresgo sesuai untuk sesiapa yang berniaga tapi tak cukup tempat nak letak barang, tak cukup tangan nak bungkus barang dan bimbang tak sempat hantar barang untuk customer yang semakin bertambah.Tresgo -...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
4 months ago.

 

1 2 3 4 5 Next »