User Profile: kerjasendirijb

Show pings in: English | Malay | All

 

kerjasendirijb

Your avatar

Real Name: kerja sendiri

Member Since: 30th March 2015



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 6

Tambang Grab naik mulai 12 Julai?

Seriously Grab nak naikkan harga tambang mulai 12 July 2019? Apasal nak naik pulak ni? Angkara orang ini ke yang tak senang duduk tengok orang ramai pilih Grab sebagai pemandu atau penumpang?Grab naik harga ke?Apa-apa hal, baca dulu statement dari pihak Grab pasal kenaikan harga tambang ni.KUALA...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
4 days and 14 hours ago.

 

Pau Panas kena Borong!

Ada sorang makcik jual pau kat tepi jalan. Menurut orang yang pernah beli pau dari dia kata memang sedap.Pau panas tepi jalanSiapa yang borong pau panas makcik ni? Kat mana dia berniaga?Info pasal pau panas :Harga : RM1.60Lokasi : Jalan PPH Ulu Kinta,31150 Ulu Kinta, Perak.Waktu Niaga : Isnin - Jumaat 2...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
1 week and 6 days ago.

 

Jual Dadah untuk Sara 2 Isteri

Buat apalah jual dadah. Menyusahkan orang ramai je. Habis anak-anak muda kita terjebak.MOHD. FAHMI VISUVANATHAN ABDULLAH (tengah) memegang sebungkus dadah yang dirampas.Hasil haram bagi isteri-isteri dan anak-anak makan tak rasa bersalah ke?Meh baca sikit petikan berita..KUALA LUMPUR - Tindakan seorang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 weeks and 3 days ago.

 

Niaga Raya

Ada peniaga cuti sehari je beraya lepas tu sambung berniaga macam biasa. Ada jugak yang ambil cuti 3 atau 4 hari atau seminggu baru berniaga. Kat kawasan kubur raya pertama pun ada orang berniaga.Image ucapan raya dari matdespatchBerniaga ni tak kira time sebelum atau selepas raya.Ada peluang tu berniaga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
1 month ago.

 

Jual Ketum di Bulan Puasa

Ada satu orang lelaki umur 32 tahun nak try jual air ketum masa orang lain sibuk jual juadah berbuka puasa. Lokasi dia tepi jalan Taman Serai Wangi, Padang Serai kat Kulim. Tu dia tu dia tu dia...99 bungkus air ketum.Sebungkuih RM6 ka RM8 dia juai.Apa jadi masa dia tengah jual air ketum? Kena tahan polis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 months ago.

 

Bazar Cashless Sesuai di Malaysia?

Anda pernah dengar pasal bazar kashless yang viral baru-baru ni? Kalau nak tahu, bazar tanpa tunai ni kat Kampung Baru di KL.Dari kiri yang angkat tangan ialah CEO Touch n Go Sdn. Bhd, Syahrunizam Samsudin, Puteri Sultan Selangor, Tengku Datin Paduka Setia Zatashah Sultan Sharafuddin Idris Shah bersama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 months ago.

 

Jadilah Pembeli yang Berakhlak

Di bulan puasa ni kena banyak bersabar. Jangan jadikan bulan Ramadhan sama macam bulan-bulan yang lain. Always think positive.Epok-epokApa yang saya nak share kali ni?Sebagai penjual epok-epok saya tak suka orang pegang sebab sibuk nak tahu panas ke tak. Dari tahun lepas dah ada pelanggan jenis macam ni.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 months ago.

 

Saya Tak Suka Shopee

Mungkin penjual dan pembeli di Shopee semakin ramai. Ada yang jual barang sendiri dan ada jugak yang buat dropship di Shopee. Iklan pun selalu keluar di TV.Logo ShopeeKenapa saya tak suka Shopee?Adakah sebab Lazada lebih baik? Dari segi kategori produk, saya tengok takde masalah. Ada banyak pilihan tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 months ago.

 

Cara Nak Buka Klinik Sendiri

Pernah terfikir nak buka klinik sendiri? Semua orang yang berduit boleh buka klinik ke?Gambar hiasan diambildari sini.Serius nak tahu? Teruskan baca..Kalau anda seorang doktor yang dah 10 tahun atau lebih bekerja di hospital kerajaan, sudah tiba masanya untuk anda buka klinik sendiri. Kalau bukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 months and a week ago.

 

Che Tam Jangan Sombong

Baru-baru ni viral orang nak mintak Che Tam buatkan baju pengantin. Respons dari Che Tam tu kasar betul. Cuba baca wasap dorang ni.Wasap antara prospek dan Che Tam.Teruskan baca lagi.Dialog gambar kedua.Orang bertanya.Nk upah bju mcm ni leh buat x? Kain pun nak songket mcm tu.kite dah bajet dlm rm350 upah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 months and 3 weeks ago.

 

Inilah Masanya

Tak lama lagi nak masuk bulan Ramadhan. Kepada orang yang biasa ambil tempahan buat kuih raya tu memang dah sibuk sekarang ni.Gambar hiasan tart bunga dari myresipiHabis tu, kalau baru nak mula hari ni sempat ke?Insha Allah sempat asalkan mula sekarang. Tak kiralah pandai buat kuih raya jenis apa sekali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 months and 4 weeks ago.

 

Mangsa Syarikat Kopi Penipu

Kenapa masih ada lagi yang ditipu oleh scammer? Duit yang ditipu bukan sikit tapi beribu-ribu ringgit. Syarikat kopi apa ye?Sebahagian mangsa sebuah syarikat kopi.Kalau nak tahu, teruskan baca..Petikan berita Utusan..MELAKA 13 April - Lebih 10 pelabur terdiri daripada pesara, kakitangan awam dan peniaga di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 months and 4 weeks ago.

 

MDSB Larang Berniaga Luar Sekolah

Orang berniaga luar sekolah ni beruntung sebab ada banyak pelanggan-pelanggan bawah umur singgah. Kalau jual aiskrim time budak-budak balik sekolah memang masyuuuk.Operasi MDSB di Sabak Bernam.Akan tetapi adakah yang berniaga di luar sekolah tu 100% orang tempatan?Apa-apa hal bacalah dulu petikan berita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
3 months ago.

 

Berbaloi jual sate 60 sen?

Bukan semua peniaga jual sate secucuk 80 sen. Ada jugak yang jual 90 sen, RM1 dan lebih lagi. Kena tengoklah saiz sate, harga sewa tempat berniaga dan faktor-faktor lain.Nasir sibuk melayan pelanggan sate 60 sen.Kali ni kita cerita sikit pasal sate 60 sen.Dah 20 tahun bisnes sate Mohd Nasir, 34, yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
4 months and a week ago.

 

Aishah Nak Jumpa Vida di Mahkamah

Tak habis-habis Vida dengan Aishah ni. Perkara ni setel bila Vida terus minta maaf dan ganti balik barang kemas palsu tu dengan RM80,000. Tak payah nak dolak-dalih lagi.Aishah promote lagu.Kaya macam mana pun kalau sombong tetap tak guna..Usahawan atau peniaga macam ni yang saya tak suka. Sudahlah menipu,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
6 months and 4 weeks ago.

 

Ada Apa Dengan 12.12?

Bulan lepas dah buat 11.11. Bulan ni dorang buat pulak 12.12. Ada banyak company yang terlibat nak famouskan 12.12 sale.Kospet pun terlibat dalam 12.12 Sale.Ada apa dengan 12.12 Sale ni?Kalau tengok kat TV selalu keluar iklan Lazada dengan Shopee promote 12.12 Sale. Bukan setakat Lazada dengan Shopee je,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
7 months ago.

 

Pengalaman Kedai Repair Smartphone

Kali ni saya nak share pengalaman hantar handphone rosak. Handphone T1 plus beli tahun lepas sebelum raya tapi kelmarin rosak. Semalam saya dengan orang rumah pergi Econsave cari kedai repair handphone.Leagoo T1 PlusApa masalah telefon pintar ni?Masalahnya dari hari Khamis malam Jumaat tak boleh caj. Bila...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
7 months ago.

 

Anthony Loke menyusahkan Grab

Saya dengan isteri saya seronok naik Grab sebab murah. Ada pemandu yang asalnya bawa teksi tapi berpindah ke Grab sebab tak perlu ke Puspakom dan ambil lesen PSV (Public Service Vehicle). Tiba-tiba pemandu Grab kena amik lesen PSV bulan July 2019 pulak?Anthony Loke Menteri PengangkutanGila ke apa?Dari bulan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
7 months and a week ago.

 

Wajarkah boikot peniaga guna polisterin?

Dari tahun 2016 lagi saya dah diberitahu oleh pegawai MBJB (Majlis Bandaraya Johor Bahru) jangan bungkus makanan guna polisterin. Sejak lepas kena tegur tu terus saya tak berniaga guna polisterin lagi. Guna kertas coklat lagi jimat.Boikot polisterina - Wilayah Persekutuan.Adakah wajar boikot peniaga guna...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
7 months and 3 weeks ago.

 

Azhan Rani ditipu sehingga rugi RM10,000

Baru lepas buat topik entri sebelum ni pasal scammer makin licik. Tup-tup keluar berita Azhan Rani kena scam RM10,000. Bukan sikit sepuluh ribu, dah boleh buat bisnes tu.Azhan Rani - Pernah dikecam dalam drama Nur.Macam mana sindiket Macau Scam ni dapat akses maklumat peribadi Azhan Rani?Pekerja-pekerja...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
8 months ago.

 

1 2 3 4 5 6 Next »