User Profile: zahra95642

Show pings in: English | Malay | All

 

zahra95642

Your avatar

Real Name: Mohd Zahran

Member Since: 30th August 2015


Mohd Zahran aka theHaikal merupakan pekerja professional sepenuh masa dalam bidang kesihatan. Tetapi amat berminat dalam bidang blogging dan juga internet marketing. Ebook yang pernah ditulis adalah 101 Tips Jimat Duit. Masih belajar dalam bidang blogging dan akan terus belajar. Untuk servis pengiklanan (advertisment service) serta artikel berbayar (paid article/advertorial), boleh hubungi penulis menerusi ruangan Hubungi dan Sertai Wikicara.org


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 27

Cara Beli Barang Di Taobao. Tidak Sesukar Yang Disangka.

Cara Beli Barang Di Taobao. Rata-rata ramai yang dah tahu apa itu Taobao. Sebelum ini masih ramai yang tak tahu dan takut untuk membeli di Taobao. Tetapi sekarang, semakin ramai orang yang suka membeli barang terus dari China. Ada juga yang membeli barang dari China secara borong untuk tujuan jual semua di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
14 hours and 29 minutes ago.

 

Soal Jawab Wikicara #9 : Cara Pembayaran dari Globaltestmarket (Online Survey)?

Terima kasih kepada Cik Fatihah yang bertanyakan soalan. Pertama sekali saya ucapkan tahniah kerana dah selangkah dalam menjana pendapatan dengan online survey. Saya juga nak nasihatkan untuk anda baca cara untuk pastikan online survey tersebut bukan SCAM.Ini adalah penting untuk memastikan anda tidak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
4 days and 10 hours ago.

 

Cara Jimat Elektrik Yang Kerap Diabaikan

Cara Jimat Elektrik Yang Kerap Diabaikan. Salah satu cabang pengurusan kewangan adalah berkenaan bagaimana cara untuk berjimat. Sebanyak mana pun pendapatan kita setiap bulan, tetapi jika tidak diikuti dengan perbelanjaan berhemah, pastinya duit sentiasa terasa tidak mencukupi.Berjimat cermat juga akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
4 days and 11 hours ago.

 

Renungkan Kata-Kata Jack Ma ni..

Sejak akhir akhir ni aku suka dengar dan baca quote quote yang membina motivasi diri. Moge moge motivasi tu melekat pada aku..Baru baru ni aku ade tonton satu video berkenaan Jack Ma..Dah banyak version jugak aku tengok video Jack Ma..Selalu juga aku baca pasal dia ni.Kebanyakan cerita benda yang hampir...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
1 week and 2 days ago.

 

Ciri-Ciri Pekerja Yang Disayangi Majikan

Bagi menjadikan diri sebagai seorang pekerja yang cemerlang dalam sesebuah organisasi atau syarikat, adalah penting bagi seseorang individu itu untuk melakukan yang terbaik demi prestij dan reputasi organisasi berkenaan.Seseorang pekerja yang menunjukkan prestasi yang baik dan sentiasa berusaha untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Tips Interview Kerja
1 week and 3 days ago.

 

5 Ciri Blog Yang Orang Suka Komen dan Blogwalking..Blog Aku Termasuk Tak?

Semua blogger kalau boleh nak ramai orang komen di blog mereka. Paling tidak aku sendiri suka kalau orang komen kat blog aku. Bila ada orang komen, ini bermakna ada orang yang baca blog aku.Jadi pada yang datang ke blog ni, silalah beri komen sikit ye 😉 Nak komen ape? Apa sahaja yang berkaitan dengan...

1Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
1 week and 4 days ago.

 

Soal Jawab Wikicara #8 : Ada Buat Kelas Buat Duit Dengan Ebay Tak?

Terima kasih kepada En Zul dan Cik Nora yang bertanyakan sama ada saya ada buat class untuk mengajar cara menjual barang di Ebay atau tak.Jawapan ringkasnya adalah tidak. Ini kerana pada saya, saya belum layak untuk buat kelas secara formal kerana banyak lagi yang saya perlu belajar tentang menjana...

1Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
1 week and 4 days ago.

 

Kini Anda Juga Boleh Buat Duit Online Dengan Mudah Melalui YouTube!

Meskipun ramai antara kita yang memilih untuk berniaga sambilan secara online kat Facebook, Blog dan sebagainya tahun ini, hanya sebilangan kecil saja akan berjaya.Sesetengah orang akan menjana ratus ringgit duit tambahan. Sesetengah yang lain akan dapat menjana ribuan ringgit dengan bisnes diceburi.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Buat Duit Online HQ
1 week and 5 days ago.

 

Cara Mengetahui dan Mengira Waktu Subur Wanita

Cara Kira Waktu Subur Wanita. Waktu subur bagi seseorang wanita adalah satu jangka masa di mana kebarangkalian paling tinggi seseorang itu akan hamil sekiranya melakukan hubungan kelamin. Mungkin ada yang tertanya-tanya kenapa perlu mengira waktu subur wanita. Mengetahui tentang waktu subur wanita adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
1 week and 5 days ago.

 

Bayangkan Kehidupan Anda Selepas Mendapat Aplikasi Ajaib Ini..

Sebelum saya membongkar rahsia aplikasi saya ini, cuba bayangkan kehidupan anda yang paling sempurna. Tutup mata anda, tarik nafas panjang keluar dan masuk dan mula bayangkan….Apabila anda bangun pagi, anda klik MULA pada butang di aplikasi rahsia anda. Itu sahaja yang perlu dilakukan. Kemudian seperti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Buat Duit Online HQ
1 week and 6 days ago.

 

Nak Buat Duit Online Dengan Google Adsense Tapi Tak Tahu Macamana?

Berita baik untuk anda kerana sudah ada panduan terbaru dalam Bahasa Malaysia yang mudah untuk anda faham dan buat. Panduan ini "straight to point" sahaja. Ia sesuai untuk mereka yang pernah kena ban sebelum ni atau mereka yang masih baru dengan blogging dan buat duit online. Soalannya nak ke tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Buat Duit Online HQ
1 week and 6 days ago.

 

Cara Melaksanakan Ibadah Qurban Secara Online

Cara Melaksanakan Ibadah Qurban Secara Online. Hampir semua benda boleh dilakukan hanya di hujung jari. Termasuklah ibadah korban. Kini kita tidak perlu lagi untuk bersusah payah untuk mencari lembu.Hukum asal melaksanakan ibadah qurban adalah sunat muakkad. Ia adalah perkara sunat yang sangat dituntut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
2 weeks ago.

 

Fuhh..Seminggu 3 Kali Buat Aduan..

Apa benda paling penting untuk seorang blogger?Tiada lain..jawapannya adalah INTERNET..Tak ada internet memang tak boleh post artikel..Tak ada internet tak boleh nak jalan-jalan pegi blog orang lain..Tak ada internet tak boleh nak tengok movie online..Tapi..tak ada internet pendapatan blog tetap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
2 weeks ago.

 

Pendapatan Blog Bulan Julai 2017

Dah sampai bulan Ogos ni. Maksudnya dah sampai masa aku cerita pasal pendapatan blog aku untuk bulan Julai dan juga apa cabaran yang aku hadapi sepanjang bulan Julai.Dah RajinAku rasa aku patut bangga dengan diri sendiri sebab bulan Julai ni boleh dikatakan aku rajin update blog utama aku. Dalam bulan Julai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
2 weeks and a day ago.

 

4 Quote Dari Filem The Boss Baby Ini Buat Aku Berfikir..

Siapa dah tengok cerita The Boss Baby? Aku memang peminat cerita animasi. Dulu aku sangat suka tengok cerita Up. Sekarang filem animasi yang aku suka adalah The Boss Baby..Setiap malam anak aku minta buka cerita The Boss Baby ni kat tv. Nasib baik ada Chromecast, jadi senang sikit aku nak pancarkan cerita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
2 weeks and a day ago.

 

Tips Memilih Kerjaya Idaman Anda

Apabila seseorang itu telah selesai menamatkan pengajian mereka di institusi pengajian tinggi, perkara pertama yang akan difikirkan pastinya pemilihan pekerjaan dan kerjaya yang bersesuaian dengan bidang yang mereka miliki.Situasi ini adalah kritikal di mana ia akan menentukan masa depan dan mengubah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Tips Interview Kerja
2 weeks and a day ago.

 

Cara Ajar Anak Cepat Pandai Membaca

Cara Ajar Anak Cepat Membaca. Sejak menjadi viral berkaitan pelajar tahun 1 dinasihatkan untuk mesti pandai membaca dengan lancar, ramai ibu bapa mulai risau tentang perkembangan pembelajaran anak-anak mereka. Ada yang memberikan pandangan yang positif, ada juga yang memberikan pendapat yang agak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
2 weeks and a day ago.

 

Soal Jawab Wikicara #7 : Masalah Daftar MyASNB untuk anak bawah 18 tahun?

Terima kasih saya ucapkan kepada Puan Amy yang bertanyakan berkenaan masalah mendaftar di MyASNB. Soalan yang ditanyakan adalah, beliau mempunyai anak yang berusia kurang dari 18 tahun dan beliau tak berjaya untuk mendaftar akaun anak tersebut di MyASNB.Kenapa berlaku masalah ini?Ok.Pertama sekali saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
2 weeks and 2 days ago.

 

Cara Buat Duit Dengan Forex Online Trading

Cara Buat Duit Dengan Forex. Boleh ke buat duit dengan Forex? Persoalan boleh atau tak buat duit dengan Forex sebenarnya boleh dibincangkan dari 2 sudut yang berbeza.Sudut yang pertama adalah point utama iaitu cara buat duit dengan menyertai Forex dan sudut ke dua adalah apa sebenarnya hukum...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
2 weeks and 4 days ago.

 

Cara Memohon Persaraan Pilihan Skim Pencen

Cara Memohon Persaraan Pilihan Skim Pencen. Bagi setiap penjawat awam, mereka akan diberi pilihan untuk memilih skim KWSP ataupun skim pencen apabila mereka sudah mengesahkan jawatan mereka dalam kerajaan. Setiap orang boleh membuat pilihan berdasarkan pelbagai faktor seperti perancangan masa hadapan dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
2 weeks and 4 days ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »