User Profile: zahra95642

Show pings in: English | Malay | All

 

zahra95642

Your avatar

Real Name: Mohd Zahran

Member Since: 30th August 2015


Mohd Zahran aka theHaikal merupakan pekerja professional sepenuh masa dalam bidang kesihatan. Tetapi amat berminat dalam bidang blogging dan juga internet marketing. Ebook yang pernah ditulis adalah 101 Tips Jimat Duit. Masih belajar dalam bidang blogging dan akan terus belajar. Untuk servis pengiklanan (advertisment service) serta artikel berbayar (paid article/advertorial), boleh hubungi penulis menerusi ruangan Hubungi dan Sertai Wikicara.org


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 28

Cara Mulakan Bisnes Cenderahati Tanpa Modal Besar

Cara Mulakan Bisnes Cenderahati Tanpa Modal Besar. Tidak kira apa sahaja jenis majlis keraian, pasti ada sahaja cenderahati yang disertakan. Cenderahati terbahagi kepada 2 iaitu cenderahati untuk tetamu yang biasanya dipanggil doorgift dan juga cenderahati untuk yang menjayakan majlis seperti ahli keluarga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
1 week and 2 days ago.

 

Cara Mohon Kerja Kerajaan dan Soalan Lazim Permohonan Jawatan Kerajaan

Cara Mohon Kerja Kerajaan. Saya percaya masih ramai yang ingin bekerja sebagai penajwat awam tetapi masih tertanya-tanya bagaimana cara untuk memohon kerja kerajaan dan pelbagai persoalan yang mungkin timbul.Salah satu yang menjadi tarikan untuk bekerja di sektor awam adalah kerana kelebihan-kelebihan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
1 week and 2 days ago.

 

Cara Beli Barang di Shopee Malaysia

Cara Beli Barang di Shopee Malaysia. Shopee adalah laman ecommerce yang mensasarkan pengguna peranti mudah alih untuk membeli belah dengan lebih mudah. Shopee lebih mengutamakan penggunaan aplikasi Shopee berbanding laman web Shopee itu sendiri.Saya merupakan pengguna Shopee. Berdasarkan pemerhatian saya,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
1 week and 4 days ago.

 

Ikon Blogger EP03 : Storyteller Blogger MrHanafi

Kenapa aku suka berblog?Salah satu sebabnya adalah blog menyebabkan aku mengenali kawan-kawan baru. Tak ramai kawan aku yang dari Sabah dan Sarawak.Ada, tapi tak ramai.Dengan berblog aku dapati ramai juga blogger yang berasal dari Sabah dan Sarawak.Salah satunya adalah penulis dalam blog...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
1 week and 4 days ago.

 

Cara Mewasiatkan Akaun Facebook Dengan Legacy Contact

Cara Mewasiatkan Akaun Facebook Anda. Facebook kini mempunyai pengguna aktif setiap bulan lebih daripada 1.55 billion di seluruh dunia. Bilangan angka ini sangat tinggi dan menjadikan facebook antara media sosial yang paling popular.Pengguna facebook sekarang bukan sahaja berkongsi hal-hal peribadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
1 week and 5 days ago.

 

Throwback Berblog Setahun Yang Lepas

Entah kenapa, aku tiba tibe terfikir something mase tulis artikel pendapatan blog Ogos 2017.Tibe tibe terdetik..Berapa pendapatan blog aku pada Ogos 2016? Setahun yang lepas..Sejujurnya memang aku tak ingat berape.Tulah untungnye aku ade tulis pendapatan blog dalam blog aku ni hehe..Kalau tak tulis, jangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
2 weeks and a day ago.

 

Cara Pelupusan Smartphone Yang Betul

Apa yang anda buat dengan smartphone yang dah rosak? Apa lagi, buang saje la kan? Kebanyakan orang tak ambil kisah pun tentang cara untuk melupuskan smartphone dah peranti mudah alih lain seperti tablet, broadband dan lain lain. Semua ini tergolong dalam kategori eWaste.Saya sendiri pun tak pernah pun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
2 weeks and 2 days ago.

 

Cara Menggunakan Shopback Untuk Jimat Duit Membeli-belah Secara Online

Jika anda suka membeli belah secara online, anda PERLU menggunakan Shopback. Shopback membantu anda untuk berbelanja dengan lebih jimat. Tambahan lagi tak lama lagi akan bermula MyCybersale iaitu jualan murah untuk semua laman web online yang biasanya akan berlangsung pada bulan Oktober setiap tahun. Jadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
2 weeks and 3 days ago.

 

Pendapatan Blog Bulan Ogos 2017

Cepat sungguh masa berlalu. Tup tup dah habis dah bulan Ogos. Rasanya macam baru je aku cerita pasal pendapatan blog bulan Julai.Macam biasa, bulan Ogos adalah bulan yang sibuk untuk aku.Banyak benda juga yang aku buat bulan ni.EbookAku sedang dalam proses penulisan ebook pertama aku. Setakat ni dah hampir...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
2 weeks and 3 days ago.

 

Nak Berjaya? Amalkan 4 Nasihat Daripada Pengasas Kedai Al-Ikhsan Ini

Semua orang nak berjaya.Berjaya di dunia.Berjaya di akhirat.Masa aku on the way pergi kerja aku buka radio ikim fm..Masa tu ada temubual dalam program inspirasi dan yang dijemput adalah Tn. Hj. Ali Hassan bin Mohd Hassan, Pengasas dan Pengerusi Al-Ikhsan Sports Sdn. BhdSiapa yang tak kenal dengan jenama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
2 weeks and 4 days ago.

 

Cara Beli Barangan Ikea Malaysia Secara Online

Cara Beli Barangan Ikea Malaysia Secara Online. Barangan Ikea memang tak perlu diperkenalkan lagi. Apabila bercakap tentang Ikea, pastinya ramai yang terbayangkan perabot dan perkakasan yang kelihatan ringkas tetapi menarik serta elegan. Saya juga salah seorang yang sangat meminati design yang dikeluarkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
3 weeks and 2 days ago.

 

Apa dah jadi dengan Lynk.my?

Apa dah jadi dengan Lynk.my?Sejujurnya, aku dah lama tak bukak akaun Lynk aku. Tibe tibe arini tergerak nak buka tengok apa dah jadi dengan akaun aku tu. Last aku buka rasanye 3 atau 4 bulan lepas. Masa tu dalam akaun ade RM100 lebih.RM100 yang aku kumpul dari klik demi klik..No spamming.. No CTANo apa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
3 weeks and 3 days ago.

 

Cara Buat Simpanan Kahwin Dengan Gaji RM1000

Cara Buat Simpanan Kahwin Dengan Gaji RM1000. Melalui majlis perkahwinan yang meriah adalah salah satu matlamat yang ingin dicapai oleh setiap orang. Tetapi ramai juga yang terpaksa menangguhkan perkahwinan dengan alasan masih belum cukup simpanan untuk perkahwinan.Cukup atau tidak simapan perkahwinan itu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
3 weeks and 4 days ago.

 

Soal Jawab Wikicara #10 : Cara Pembayaran di Taobao?

Terima kasih saya ucapkan kepada Farasudirman yang bertanyakan soalan. Soalan yang dikemukakan adalah bagaimana nak buat bayaran di Taobao sekiranya tiada kad kredit.Jawapan untuk soalan ini sebenarnya dah ada dalam video yang saya kongsikan dalam artikel cara beli barang di Taobao.Rujuk gambar di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
3 weeks and 5 days ago.

 

Amazing. Gracias TheHaikal!

Mungkin ada yang dah tau.Tapi aku yakin, lebih ramai yang tak tahu. Aku ada buat perkhidmatan penulisan ni sejak beberapa tahun lepas.Perkhidmatan ni aku dah buat sejak dari ilancee v2 hinggalah yang sekarang ni ilancee v3.Terima kasih aku ucapkan kepada laptop usang aku ni yang masih setia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
3 weeks and 5 days ago.

 

Cara Asas Mendapatkan Bitcoin di Malaysia

Cara Asas Mendapatkan Bitcoin di Malaysia. Bitcoin kini menjadi bualan hangat di internet kerana harganya yang semakin meningkat dari masa ke semasa. Ketika artikel ini ditulis, nilai semasa 1 Bitcoin telah melebihi RM19k.Sebelum saya menerangkan cara mendapatkan Bticoin, adalah lebih baik saya terangkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
1 month ago.

 

Cara Beli Barang Di Taobao. Tidak Sesukar Yang Disangka.

Cara Beli Barang Di Taobao. Rata-rata ramai yang dah tahu apa itu Taobao. Sebelum ini masih ramai yang tak tahu dan takut untuk membeli di Taobao. Tetapi sekarang, semakin ramai orang yang suka membeli barang terus dari China. Ada juga yang membeli barang dari China secara borong untuk tujuan jual semua di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
1 month ago.

 

Melombong Bitcoin vs Blogging. Which one better?

Sejak akhir-akhir ni banyak timbul pasal melombong bitcoin (bitcoin mining). Mungkin sebab harga bitcoin dah melonjak naik sampai lebih dari RM15k untuk 1 Bitcoin. Siapa yang tak teruja nak pergi melombong kalau harga naik macam tu..Aku mula dengar tentang Bitcoin ni sejak tahun 2010 lagi. Tapi tak pernah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
1 month and a week ago.

 

Soal Jawab Wikicara #9 : Cara Pembayaran dari Globaltestmarket (Online Survey)?

Terima kasih kepada Cik Fatihah yang bertanyakan soalan. Pertama sekali saya ucapkan tahniah kerana dah selangkah dalam menjana pendapatan dengan online survey. Saya juga nak nasihatkan untuk anda baca cara untuk pastikan online survey tersebut bukan SCAM.Ini adalah penting untuk memastikan anda tidak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
1 month and a week ago.

 

Cara Jimat Elektrik Yang Kerap Diabaikan

Cara Jimat Elektrik Yang Kerap Diabaikan. Salah satu cabang pengurusan kewangan adalah berkenaan bagaimana cara untuk berjimat. Sebanyak mana pun pendapatan kita setiap bulan, tetapi jika tidak diikuti dengan perbelanjaan berhemah, pastinya duit sentiasa terasa tidak mencukupi.Berjimat cermat juga akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
1 month and a week ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »