User Profile: zahra95642

Show pings in: English | Malay | All

 

zahra95642

Your avatar

Real Name: Mohd Zahran

Member Since: 30th August 2015


Mohd Zahran aka theHaikal merupakan pekerja professional sepenuh masa dalam bidang kesihatan. Tetapi amat berminat dalam bidang blogging dan juga internet marketing. Ebook yang pernah ditulis adalah 101 Tips Jimat Duit. Masih belajar dalam bidang blogging dan akan terus belajar. Untuk servis pengiklanan (advertisment service) serta artikel berbayar (paid article/advertorial), boleh hubungi penulis menerusi ruangan Hubungi dan Sertai Wikicara.org


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 25

5 Sebab Kenapa Graduan Masih Menganggur

Graduan yang menganggur merupakan satu isu yang sentiasa dibincangkan pada masa kini. Graduan yang gagal mendapatkan sebarang pekerjaan selepas selesai tempoh pengajian merupakan suatu keadaan yang menjadi masalah utama dalam negara dan pihak-pihak yang berkaitan sentiasa berusaha untuk mencari penyelesaian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Tips Interview Kerja
1 day and 9 hours ago.

 

Teka-Teki : Apa perkara paling tak best masa menunggu lama?

Apa perkara paling tak best jika terpaksa menunggu lama? JawapanKlikDi SiniBateri Smartphone Habis

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Kompilasi Soalan Teka Teki
1 day and 15 hours ago.

 

Cara Buat Duit Dengan Smartphone

Cara Buat Duit Dengan Smartphone. Hampir semua orang kini mempunyai telefon pintar atau smartphone. Tetapi ramai yang menggunakan smartphone hanya untuk kegunaan seharian sebagai medium perhubungan.Tidak ramai yang menggunakan fungsi penuh sesebuah telefon pintar. Ini kerana banyak lagi fungsi yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
4 days and 22 hours ago.

 

5 Sifat Aku Belajar Daripada Blogger Otai

Terdapat banyak blogger yang otai-otai belaka di Malaysia ni. Kalau nak luaskan pandangan lagi, lihat juga blogger lain di luar negara. Tapi untuk setakat ni aku rasa baik aku belajar dari otai-otai blogger tempatan dulu sebab merekalah yang membangunkan dunia blog di Malaysia.Blogger-blogger otai ni aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
5 days and 22 hours ago.

 

Google Adsense Keluarkan 2 Bentuk Iklan Baru

Aku dah lama tak bukak akaun Google AdSense aku. Selalu tinjau guna aplikasi Google AdSense je. Kebetulan aku saje nak buka tengok iklan mana yang paling baik aksinya.Masa itulah aku baru perasan yang Google AdSense dah keluarkan 2 bentuk iklan baru.In feed Native ads dan In article native ads.Bile aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
5 days and 23 hours ago.

 

Cara Mengenal Laman Online Survey SCAM

Cara Mengenal Laman Online Survey SCAM. Persepsi pertama semasa saya pertama kali mendengar tentang buat duit dengan online survey adalah 'online survey adalah SCAM'. Ini bermaksud saya beranggapan bahawa semua yang menawarkan kerja menjawap survey online adalah sekadar penipuan terancang yang dibuat oleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
1 week and a day ago.

 

Cara Memilih dan Membeli Smartwatch

Cara Memilih dan Membeli Smartwatch. Jika dahulu, kita lihat orang bercakap dengan menggunakan telefon dalam bentuk jam hanyalah dalam cerita-cerita fiksyen dan kartun. Tiada siapa yang menyangka bahawa kini situasi itu benar-benar telah berlaku. Smartwatch kini bukanlah satu keperluan tetapi lebih kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
1 week and a day ago.

 

Cara Buat Kek Coklat Kukus Dengan Mudah dan Sedap

Kek coklat sememangnya sesuai untuk semua jenis hari keramaian tidak kira sama ada kenduri atau pun sambutan hari lahir, kek coklat adalah antara yang menjadi pilihan utama. Terdapat banyak jenis kek coklat yang boleh kita sediakan dan salah satu yang paling mudah untuk disediakan adalah kek coklat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
1 week and 2 days ago.

 

Cara Bayar Tol Guna Jam Touch 'n Go

Kebanyakan lorong-lorong tol kini dah menggunakan fungsi Touch n Go sepenuhnya. Di masa hadapan saya rasa semua tol hanya akan menggunakan Touch n Go dan Smart Tag.Touch n Go sebenarnya bukan hanya boleh digunakan untuk membayar tol tetapi ia juga boleh bertindak sebagai prepaid kad kita untuk membeli di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
1 week and 2 days ago.

 

Cara Beli Topup Prepaid Murah

Cara Beli Topup Prepaid Murah. Kad prepaid adalah satu keperluan bagi mereka yang menggunakan plan telco prepaid. Jika anda duduk di kawasan kampung, ada kedai yang mengenakan cas sehingga RM0.50 untuk setiap pembelian kad prepaid. Ini bermakna harga TopUp RM30 adalah RM30.50.Ini realitinya.Sebenarnya, ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
1 week and 4 days ago.

 

Apa Kaitan Blogger dan Shopback?

Aku memang pengguna tegar Shopback.Tak tau apa tu Shopback? Takpe biar aku ceritakan.Shopback ni adalah laman web yang membolehkan kite dapat cashback setiap kali kita beli barang.Nak guna Shopback pun senang. Daftar Shopback ni percuma je . Lepas tu boleh terus guna.Kat laman web Shopback ni tersenarai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
1 week and 5 days ago.

 

Pendapatan Blog Bulan Jun 2017

Bulan Ramadhan dah berlalu. Hari Raya pun dah menjelang. Dah masuk bulan Julai ni, maksudnye aku kene cerite pendapatan blog aku untuk bulan Jun. Kire macam duit raya jugak la pendapatan blog bulan ni..heheJika masa ramadhan aku takde masa sangat nak update blog aku dengan alasan nak tingkatkan amalan..masa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
2 weeks and 3 days ago.

 

Cara Dapatkan Sampel Barangan Berjenama

Cara Dapatkan Sampel Barangan Berjenama. Tahukah anda bahawa kita sebenarnya boleh mendapatkan sampel barangan berjenama secara percuma?Kenapa boleh dapat sampel?Memberikan sampel adalah salah satu daripada cara syarikat menjalankan pemasaran untuk memberi kesedaran kepada pengguna terhadap sesuatu jenama.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
2 weeks and 4 days ago.

 

3 Sumber Panduan Berbayar Aku Belajar Buat Blog

Berapa nilai yang sanggup korang belanja untuk belajar buat blog? RM10?RM20?RM100?PERCUMA?Kali ni aku nak kongsikan 3 sumber panduan berbayar untuk buat blog.Jika korang tanya aku, sama ada aku belajar secara percuma atau berbayar..Jawapan aku, aku belajar dari kedua-dua sumber..Tu yang jadi macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
2 weeks and 5 days ago.

 

Cara Mendaftar Di Portal MyASNB

Cara Mendaftar Di Portal MyASNB. Bagi pelabur Amanah Saham Nasional Berhad, kini anda boleh membuat tambahan pelaburan, semak baki akaun dan juga mendapatkan penyata tahunan secara online. Anda hanya perlu mendaftar di Portal MyASNB.Bagaimanakah caranya mendaftar dengan Portal MyASNB?Nota: Pemegang unit...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
2 weeks and 5 days ago.

 

Cara Buat Facebook Fanpage Yang Professional

Facebook memang sudah tidak asing lagi di Malaysia. Buktinya, lebih kurang 20 juta rakyat Malaysia yang mempunyai akaun Facebook. Dan dalam jumlah tersebut ada yang menggunakan Facebook sebagai medium untuk mencari kawan, mengeratkan silaturahim dan ada juga yang khas untuk berniaga secara atas talian.Jika...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
2 weeks and 6 days ago.

 

Duit Raya Seorang Blogger

Sejak meningkat umur dewasa ni memang dah tak merasa duit raye. Kene bagi duit raya tu memang dah pasti.Walaupun tak wajib untuk bagi duit raya. Tapi masa ni la kita nak bersedekah. Bagi duit raya ni ikut kemampuan masing-masing..Aku tau..sedekah bulan ramadhan lagi banyak pahala..Yang penting amalan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
3 weeks ago.

 

Cara Beli Barang Dari Taobao Melalui Lazada

Lazada Malaysia adalah antara ecommerce yang paling terkenal di Malaysia. Seingat saya, Lazada jugalah antara yang mula mula sekali mencetuskan fenomena edagang di Malaysia. Selepas itu barulah banyak edagang lain masuk dalam Malaysia.Saya pernah menceritakan cara jimat berbelanja di Lazada pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
3 weeks ago.

 

Bila Kali Terakhir Korang Semak Blogpost Yang Dulu-dulu?

Aku pasti, jika korang dah berblog secara konsisten lebih dari setahun, blogpost korang mesti dah ada paling kurang seratus entri. Itu pun kalau beberapa hari sekali update.Kalau sehari update 3 kali mau dekat seribu entri dalam setahun.Hebat!Aku memang tak mampu nak buat macam tu.Paling terbaik pun aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
1 month ago.

 

Cara Embed Video Yang Responsive di Blog

Meletakkan video di dalam blogpost adalah salah satu teknik untuk menurunkan bounce rate. Walaubagaimanapun, sekiranya video yang diletakkan dalam blog sukar untuk ditonton, ini juga akan menyebabkan bounce rate meningkat.Jika anda tertanya-tanya apa itu bounce rate, anda boleh baca artikel berkenaan cara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
1 month and a week ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »