User Profile: yukmil

Show pings in: English | Malay | All

 

yukmil

Your avatar

Real Name: yuk

Member Since: 25th June 2016



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 16

Resepi Sandwich Telur

resepi sandwich telur yang senang dan sedapok hari nie kita belajar buat sandwich ye..senang je nak buat sandwich nie,,,semudah ABC je..for those yang nak mencari pendapatan tambahan boleh cuba resepi nie..sbb resepi nie senang je...nnti boleh lar uols buat jualan sandwich plak..boleh jual dlm harga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
1 week and a day ago.

 

Info Tentang Daun Ketum

daun ketum,selamat atau tidak ?APAKAH DAUN KETUM?mesti ramai yang tertanya-tanya...kenapa kecoh-kecoh isu daun ketum ini dalam kalangan sesetengah orang. Meh yuk cerita sedikit berkaitan daun ketum agar ramai yang akan faham.Pokok ketum atau nama saintifiknya Mitragyna speciosa. Batangnya berkayu keras dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
1 week and a day ago.

 

Green Tea Cheesecake Recipe

resepi green tea cheesecakebahan-bahan untuk membuat green tea cheesecake1 sudu besar serbuk teh hijau1/2 cawan susu segar4 keping@ 125gcheddar cheese2 sudu besar butter5 biji telur ayam(asingkan putih telur dan kuning telur)3/4 cawan gula[wajib cuba: resepi strawberry cheesecake]ayakkan:3/4 cawan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
1 month and a week ago.

 

Lazada Online Revolution Blogger Contest

join lazada online revolution blogger contestsemalam dapat email dari lazada sruh yuk join contest nie...huhu..mesti ramai blogger lain yang dapat email nie jgak kan..lazada nie..saje je kan..macam tau2 je yang yuk akan join contest nie..hihi.rugi lar wei klau x join..hadiah dia lumayan tau..klau yuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
1 month and a week ago.

 

Homemade Scrub Muka Badan(DIY)

Buat Sendiri Scrub Muka Dan Badanok .sape kat sini yg nak belajar buat scrub muka..angkat kaki..hihi...senang je nak buat scrub nie..bukan setakat senang..,tapi ambik masa yang singkat je nak siap..lagipun scrub muka dan badan yang yuk nak ajar nie..mengunakkan 100% bahan semulajadi..so natural gtu..x yah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
1 month and a week ago.

 

Red Pearl Cookies Recipe

Resepi red pearl cookies yang sedap dan ranggupbahan-bahan untuk membuat red pearl cookiesceri merah150g butter1/2 cawan gula perang1 sudu besar minyak sapi1 sudu teh esen vanilla1 biji kuning telur1 sudu teh baking powder1/2 emplex2 sudu besar tepung jagung1+ 1/2 cawan tepung gandum1/2 cawan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
1 month and a week ago.

 

Resepi Miang Kham Sedap

resepi miang kham yang senang dan sedapsape pernah makan miang kham??hanya orang yang pernah makan miang kham je yang tahu betapa nikmatnya miang kham nie..hihi..rasa dia susah untuk digambarkan..hahaha..yang pasti..bila makan miang kham nie..x leh berhenti tau...nak dengat cerita camne boleh terjebak ngan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
1 month and 2 weeks ago.

 

7 Tabiat Orang Yang Cemerlang

rumusan daripada buku "the seven habit of highly effective people"sape dah pernah baca buku "the seven habit of highly effective people" ??wah bgus dah baca yer..yuk je yg x baca lagi..hihi..yuk nie klau buku2 gni mmang lambat lar baca ckit..hahaklau novel tu ok lg lar...suka lar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
1 month and 2 weeks ago.

 

Recepi Pizza Fruit Cheesecake

Resepi pizza cheese kek fruity melelehbahan-bahan untuk membuat pizza cheese kek fruity2 bungkus oreo(buang cream)125g butter(cair)250g cream cheese1/2 cawan susu pekat1+ 1/2 cawan whipping cream(sejuk)1+ 1/2 sudu besar gelatin1/4 cawan air panas[wajib cuba: resepi kek buah madu]cara-cara untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
2 months and 2 weeks ago.

 

Cara Mengukur Tekanan Darah Di Rumah

teknik-teknik untuk check tekanan darah(blood pressure) di rumahmesti rmai yang cakap..alah klau dah ada mesin check tekanan darah senang lar..check camtu jelar...perlu ada teknik jgak ke...huhu..eh..klau nak check tekanan darah di rumah perlu ada teknik jgak tau..kau tu bukan doktor kan..so ko ingat senang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
2 months and 2 weeks ago.

 

Masalah Mati Pucuk

Masalah mati pucuk dalam kalangan lelakiapakah mati pujuk??Secara umumnya, lemah tenaga batin atau lebih dikenali sebagai mati pucuk adalah keadaan yang merujuk kepada ciri-ciri kegagalan alat kelamin lelaki untuk menegang atau mengekalkan ketegangan sehingga mencapai kepuasan seks. Dalam istilah perubatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via bydrazlan
2 months and 2 weeks ago.

 

Buat Masker Untuk Kulit Putih Bebas Jerawat-DIY

masket untuk kulit putih,halus dan bebas jerawat (homemade)ok hari nie yuk nak share masker homemade atau DIY..dengan kata lain..uols boleh buat sendiri kat umah nnti..bahan-bahan pun simple je..bahan yang digunakan memang dah ada kat dapur..klau buat masker sendiri nie..jimat lar ckit..nak beli masker kat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
2 months and 2 weeks ago.

 

Resepi Puding Susu

Resepi puding susu yang sedap dan senangsalam semua....sihat ke??nak belajar resepi apa aire nie??resepi puding?..ok..yuk ada resepi yang sesuai untuk anda semua..tesepi nie senang je...bahan-bahan pun mudah didapati...sebelum nie kita ada belajar buat resepi puding triffle kan..dah cuba ke??klau belum cuba...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
2 months and 2 weeks ago.

 

Minum Air Kelapa Sambil Makan Ubat-Ubatan,Boleh Ke?

Kesan ambik ubat sambil minum air kelapa..Ramai yang bertanya, betul ke minum air kelapa bersama-sama ubat-ubatan akan mengurangkan keberkesanan sesuatu ubat? Soalan ini nampak mudah namun ia sebenarnya bermaksud interaksi antara ubat dengan minuman.Interaksi boleh memberi kesan sama ada meningkatkan kesan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
2 months and 3 weeks ago.

 

Nutella Brownies Cookies Recipe

resepi biskut nutela brownies sedapbahan-bahan untuk membuat biskut nutella brownies100g butter250g dark compound chocolate2 sudu besar nutella2 biji telur1/2 cawan gula perang1 sudu teh esen vanillachocolate chipsalmond flakesayakkan:150g tepung gandum1 sudu teh baking powder1/2 sudu besar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
2 months and 3 weeks ago.

 

Resepi Ayam Goreng Berempah

ayam goreng berempah,ranggup dan sedapok..tengah buat ape tu uols...klau bosan mari kita belajar resepi ayam goreng berempah..resepi ayam goreng berempah nie senang je..bahan-bahan pun simple je..resepi nie di ambil daripada pengusaha catering tau..so..konfirm-konfirm lar ayam goreng berempah nie sedap lar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
2 months and 3 weeks ago.

 

Ringkasan Kisah 25 Rasul

Cerita Pendek Tentang 25 Orang Rasulyuk nak tnya ckit..kat cni berapa orang ingat semua kisah 25 orang rasul??klau ada yang ingat..anda memang hebat..sbb yuk pun x igt..hihi..klau rasul2 yang selalu disebit spt nabi muhammad.nabi musa.nabi ibrahim tu ingat lar..klau sruh cerita pasal nabi illyas,nabi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
2 months and 3 weeks ago.

 

Resepi Kuih Keria Gula Melaka

resepi kuih keria gula melaka yang montok dan gebuarie tu kan..viral kuih keria antarabangsa tu,,huh..beratur orang nak gi beli kuih keria antarabangsa tu..urm...uols xyah lar dok beratur..wat penat je..baik uols buat sendiri kuih keria gula melaka..senang je nak buat kuih keria gula melaka nie..lagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
2 months and 4 weeks ago.

 

8 Jenis Kepandaian Anak Anda

ibubapa wajib tahu jenis-jenis kepandaian anak merekasudah menjadi lumrah setiap ibubapa di malaysia nie mengukur kepandaian anak mereka berdasarkan peperiksaan..klau anak dapat no 1 dalam kelas...wow..happy gler ibubapa..nak bgtau satu kampung kan..then klau anak dapat 98/100 bukan nyer ckp..bagus2..tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
2 months and 4 weeks ago.

 

Cara Merawat Ruam Lampin Bayi

tips untuk mencegah dan merawat ruam lampin bayibagaimana ruam lapim boleh berlaku?Ruam lampin merupakan keadaan yang kerap berlaku dalam kalangan bayi atau anak kecil. Kulit bayi adalah agak sensitif. Ruam lampin terjadi apabila kulit bayi terdedah kepada air kencing atau najis dalam jangka masa yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
3 months ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »