User Profile: yeaslmn

Show pings in: English | Malay | All

 

yeaslmn

Your avatar

Real Name: YEASLMN

Member Since: 14th October 2018


YEASLMN | Tips/Info, Health, Beauty, Travel, Food | Any enquiries, please e-mail to: loveydovey037@gmail.com


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 3

Alumni MBBS UiTM - Class of 2018

Assalamualaikum semua. Alhamdulillah. It’s a wrap! Dah selesai majlis konvokesyen semalam di DATC UiTM Shah Alam. Officially graduated. Officially being UiTM Alumni. Terima kasih tak terhingga buat ibu, ayah, family, guru-guru, lecturer and doctors, rakan-rakan dan semua yang terlibat secara langsung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 day and 22 hours ago.

 

EAT Repeat Cafe @ Shah Alam

Assalamualaikum semua. Masa ambil jubah konvo haritu di Shah Alam, singgah makan di EAT Repeat Cafe cawangan Shah Alam. Ini merupakan kali kedua makan di sini. Pernah sekali juga makan di EAT Repeat Cafe cawangan Senawang. Setakat ni dia dah ada 7 cawangan kesemuanya.7 Cawangan EAT ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
5 days and 3 hours ago.

 

Anlene Cafe Latte Anlene Movemax #Lebihdarisekadarsusu

Assalamualaikum semua. Haritu ada cuba apply free sample di website Anlene untuk Anlene Cafe Latte. Susu Anlene perisa baru Cafe Latte. Ada perasan ramai juga yang dapat free sample Anlene Cafe Latte ni jadi haritu saja saja try minta juga dekat website Anlene. Tak sangka dapat free sample ni. Hehe.Masa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
5 days and 19 hours ago.

 

What Coffee Contributes To Our Health?

What Coffee Contributes To Our Health? Much has been questioned the influence of coffee on our health , both for good and for bad. There are many detractors of this drink that proclaim how harmful it is to the body, but is this true? What does coffee really contribute to our health ?Research discovers...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 week ago.

 

Importance Of Drug Testing In The Workplace

Importance Of Drug Testing In The Workplace While conducting a drug test in the workplace is a practice widely common in many companies, it remains controversial. The main advantages of the phenomena are more than visible from the point of view of employers, who need to know their workers better and...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 week ago.

 

Pre-Convo Photoshoot @ Taman Saujana Hijau, Putrajaya

Assalamualaikum semua. Seminggu lebih dah tak update apa-apa dekat blog. Sibuk sikit settlekan untuk konvokesyen Ahad minggu depan. Ambil jubah, bayar yuran konvo dan sebagainya. Hehe. Semalam ambil jubah sekali dengan pre-convo photoshoot dengan gengs. First time hire photographer. Fuhhh sumpah penat jd...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 week and 2 days ago.

 

Earphone Mampu Merosakkan Deria Pendengaran

Assalamualaikum semua.Earphone atau headphone mampu merosakkan deria pendengaran kita. Ini terjadi apabila kita menggunakan earphone atau headphone terlalu lama dan terlalu kuat. Had maksimum penggunaan earphone atau headphone yang disyorkan pada satu masa ialah tidak lebih daripada 90 minit.Kehilangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and 4 days ago.

 

Restoran Al Reef @ Beranang - Semenyih

Assalamualaikum semua.Lama dah tak ke udara di laman sesawang ni. Maaflah ya. Kepada yang datang melawat, follow dan baca blog ni. Terima kasih sangat-sangat. Yang bagi comment juga, terima kasih. Nanti aku terjah balik ya, for sure. Jangan risau. Hehe. Ok harini nak cerita pasal makanan lagi. Yay! Siapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and 6 days ago.

 

Segmen bloglist March to June 2019 by zzzyy.blogspot.com

Assalamualaikum semua.Jom join Segmen.(Click banner to join)Segmen bloglist March to June 2019 by zzzyy.blogspot.com

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 weeks and 2 days ago.

 

GIVEAWAY SNACK KINTRY.CO

Assalamualaikum semua.Jom join Giveaway.(Click banner to join)GIVEAWAY SNACK KINTRY.COCARA PEMILIHAN PEMENANG:guna random.orgHADIAH:1 set snack (4 perisa) daripada Kintry.co x 1TARIKH GIVEAWAY:28 Februari 2019 - 7 Mac 2019

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 weeks and 2 days ago.

 

Dugaan Dalam Tempoh Pertunangan

Assalamualaikum semua.Ramai di luar sana yang menghadapi ujian atau dugaan dalam tempoh bertunang. Kadang-kadang diuji dengan bermacam-macam hal. Orang kata dalam melayari alam pertunangan, kita kena kuat kerana masa itu nanti hati kita akan berbolak-balik ditambah dengan ujian atau dugaan yang mendatang.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 weeks and 3 days ago.

 

Ghost Pepper Twister Box Meal @ KFC

Assalamualaikum semua.Dah berakhir dah pun bulan Februari kan, kejap je masa berlalu. Jadi ini first entry untuk bulan Mac. Kita mulakan entri kita pada bulan Mac dengan menu terbaru dari KFC sekarang ni iaitu Ghost Pepper. Kenapa nama dia Ghost tu? Berhantu sangat ke? Hihi. Ok sebelum ni dah review menu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 weeks and 5 days ago.

 

Parmesan Truffle Crunch 3-Pcs Combo @ KFC

Assalamualaikum semua. Lately, KFC banyak keluarkan menu baru. Dari hari tu, start dengan yang Spicy Gochujang Crunch. Spicy Gochujang tu aku dah try dah sekali je tapi tak sempat nak review haritu. Spicy Gochujang tu tak lah pedas sangat pun macam namanya. Hehe. Tapi yang tu sedaplah, dia punya cheese tu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 weeks and 5 days ago.

 

Menangi Wang Tunai RM 1000 Dalam #RIMAUDANCECHALLENGE CoolBlog

Assalamualaikum semua.Jenama minuman terkemuka Malaysia, CoolBlog, menawarkan peluang kepada semua penggemar minuman terbaharu CoolBlog iaitu ‘Black Tiger Premium Milk Tea and Coffee’ untuk memenangi RM 3000 bersempena kempen ‘Hari Harimau’ yang telah dilancarkan pada Januari lalu. CoolBlog...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 weeks and 6 days ago.

 

9 Ciri-ciri Diri Sudah Mencapai Kematangan

Assalamualaikum semua.Kematangan dalam diri bukanlah hanya dinilai semata-mata dari segi peringkat umur seseorang. Umur yang meningkat atau ‘lebih makan garam’ bukanlah tanda diri seseorang itu benar-benar matang dan bertindak tanpa mengikut emosi. Sebenarnya ada 9 ciri-ciri yang boleh dilihat apabila...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
4 weeks ago.

 

Hiking @ Broga Hill, Semenyih

Assalamualaikum semua. Semalam tak sempat nak update satu entri pun dekat blog. Nak schedule post pun tak menyempat. Huhu. Kisahnya semalam pergi hiking dekat Broga Hill, Semenyih. Korang semua mesti ramai yang dah sampai ke Broga ni kan. Thumbs up! Hehe. Semalam 2nd time aku hiking ke Broga. Cerita masa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
4 weeks and a day ago.

 

Thoyyib Cafe @ Bandar Baru Nilai

Assalamualaikum semua. Kalau korang berada di area Nilai, korang kena dan wajib pergi 1 kafe ni. Wajib tau! Haha. Nama dia Thoyyib Cafe, berdekatan dengan Tesco Nilai. Waze je Thoyyib Cafe mesti jumpa. Makanan dekat sini semua dapat feedback yang memberansangkan. Tambahan pula Thoyyib Cafe ni sangat bersih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 month ago.

 

Kegunaan Ais Pada Wajah

Assalamualaikum semua.Kegunaan Ais Pada Wajah 1. Mengurangkan bengkak di mataBungkus seketul ais di dalam kain/tisu, kemudian sapu pada bawah mata perlahan-lahan. Buat selama 5 minit. 2. Mengurangkan kemerahan jerawat pada kulitBungkus seketul ais di dalam kain/tisu, kemudian tekan pada kawasan kemerahan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 month ago.

 

Tarikh Istiadat Konvokesyen UiTM Ke-90

Assalamualaikum semua. Beberapa bulan ni penat tunggu bila tarikh konvo nak keluar. Dahlah konvonya lambat, tarikh pun tak keluar2 pula. Akhirnya, dah keluar pun tarikh-tarikh konvo. Tarikh ni lambat keluar sebab adanya pertukaran Yang Di-Pertuan Agong. Yalah, Canselor UiTM dah bertukar kan. Hehe. Nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 month ago.

 

Mama Gourmet Restaurant @ 9 Avenue, Nilai - Part 2

Assalamualaikum semua.Malam-malam macam ni tetiba rasa lapar. Kalau tidur lewat, inilah jadinya. Berjaga sampai tengah malam sampai perut pun dah berkeroncong minta diisi. Tak baik makan tengah-tengah malam ni. Kalau sebelum pukul 12 tadi oklah juga lagi. Boleh diterima jugalah. Walaupun sebenarnya dah kira...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 month ago.

 

1 2 3 Next »