User Profile: maziah75

Show pings in: English | Malay | All

 

maziah75

Your avatar

Real Name: Mrs. A

Member Since: 30th November 2016



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 18

Jamuan Raya Kelas Adik - Tingkatan 1 Izzudin

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Jamuan Raya Kelas Adik - Tingkatan 1 Izzudin. Pada 8 Syawal yang lalu kelas Adik iaitu kelas 1 Izzudin telah sepakat untuk membuat jamuan hari raya mereka. Konsep jamuan adalah pot luck. Rata-rata sekarang ini ramai yang suka akan konsep...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
1 day and 20 hours ago.

 

Cerita 1 Syawal 1440H

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Cerita 1 Syawal 1440H. Rasanya tak lengkaplah entry blog kalau tak bercerita kisah raya masing-masing di musim raya ini iya tak? Cerita 1 Syawal 1440H Mrs. A lebih kurang sama aje macam cerita tahun lepas [SINI]Cumanya pada tahun ini kat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 days and 11 hours ago.

 

13 Gambar Warna Warni Lebaran Mrs. A

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. 13 Gambar Warna Warni Lebaran Mrs. A. Dah petang-petang tetiba teringin nak up date blog ngeh! ngeh! ngeh! tapi tulah idea tak berapa nak banyak. Kebetulanlah pulak today is Wednesday so apa kata Mrs. A buat post bergambar aje.Hari raya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
1 week ago.

 

Doll Tomyam

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Doll Tomyam. Actually ini adalah kisah sebelum hari raya. Hari-hari terakhir di bulan Ramadhan 1440H sempat Mrs. A sekeluarga berbuka puasa di luar iaitu di Doll Tomyam. Sebagaimana yang telah di plan bersama Along, Aryssa dan Adik sebelum...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
1 week and 2 days ago.

 

Selamat Hari Raya Aidil Fitri 1440H

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Selamat Hari Raya Aidil Fitri 1440H. Selamat hari raya Mrs. A sekeluarga ucapkan buat readers tak lupa juga nak mohon maaf zahir dan batin.Selamat hari raya Aidilfitri dari Mrs. A serta keluargaApa tema raya uols tahun ni ? ngeh!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 weeks and 3 days ago.

 

Happy Birthday To Me

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Happy Birthday To Me. Pada tahun ini 2019 sekali lagi birthday Mrs. A jatuh pada bulan Ramadhan 1440H. Kalau tak silap ini dah tahun yang ketiga birthday jatuh pada bulan Ramadhan. Mungkin tahun depan InSyaAllah kalau dikurniakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 weeks and 5 days ago.

 

Wordless Wednesday #123 - Rezeki jangan ditolak

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Wordless Wednesday #123 - Rezeki jangan ditolak. Rezeki jangan ditolak musuh jangan dicari. Tapi ada jugak orang yang menolak. Hurmm... suka hatilah. Setiap tahun di tempat Mrs. A kerja ini kira-kira dah sedekad gittew menjelang hari raya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
3 weeks ago.

 

Balik Kampung Jalan-jalan Cari Baju Raya

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Ba...lik kampung... ho! ho! ho! ba...lik kampung eh! tetiba pulak ternyanyi ha..ha..ha.. Setelah dua minggu berpuasa barulah last weekend Mrs. A dapat balik kampung. Along, Aryssa dan Adik masing-masing excited habis nak berbuka di kampung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
3 weeks and 2 days ago.

 

Berbuka Puasa dan Solat Tarawih Di Jiboi

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Pada hari Ahad lepas bersamaan 14 Ramadan 1440H family Jiboi buat berbuka puasa bersama-sama di Jiboi kemudian terus solat Tarawih sekali. Actually idea ni datang dari Along (b.i.l) kat dalam group WhatApps family mengajak, "mohhh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
4 weeks and a day ago.

 

Selamat Hari Guru 2019

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Selamat 'Hari Guru' Mrs. A ucapkan buat semua warga pendidik. Seperti yang kita sedia maklum 16 Mei setiap tahun adalah hari mengenang jasa guru di Malaysia. Tema Hari Guru pada tahun ini Mrs. A rasakan sangat unik iaitu "Guru, Obor Hemah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
1 month ago.

 

Kursus Corporate Governance (CG) Untuk Syarikat Kerajaan Negeri

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Kejadian ini adalah pada 30 April yang lalu. Bos dan Mrs. A berserta seorang lagi staff dari unit lain kena pergi kursus Corporate Governance (CG) rasanya sesiapa yang kerja kerajaan atau agensi-agensi yang berkaitan mesti tahu pasal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
1 month and a week ago.

 

Ramadhan Kareem

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Ramadhan Kareem dear readers dan lebih afdal kalau readers menjawab dengan Allahu akram. Dari apa yang Mrs. A baca Ramadhan Kareem tu maksudnya Ramadhan mulia dan Allahu akram tu pulak maksudnya Allah lebih mulia.google imageAmvoiii!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
1 month and a week ago.

 

Giveaway Ramadhan/Syawal 2019 oleh Sha Mohamed

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Sempena hari Jumaat yang penuh barokah ini Mrs. A mengambil kesempatan untuk join Giveaway Ramadhan/Syawal 2019 oleh Sha Mohamed. Semoga bertuahlah hendakNYA. Giveaway ini tak lama pun tempohnya so readers yang nak join moh! le kita join...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
1 month and 2 weeks ago.

 

Happy Birthday Babah

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Happy birthday babah. As for month of April memang ramai yang celebrate birthday di kalangan family Mrs. A. April 22nd Aryssa dan Adik, April 29th babah dan April 30th Adik Mrs. A yang bongsu a.k.a Maksu. Fuh! meriah dengan cake...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
1 month and 2 weeks ago.

 

Selamat Bertunang Anyah

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Selamat bertunang Anyah a.k.a Angah, cousin Mr. A. This weekend Saturday and Sunday busy betul Mrs. A sekeluarga tak lekat kat rumah. Saturday morning se-awal pukul 9.30 pagi dah bersiap-siap nak ke Kelang sempena memenuhi jemputan majlis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
1 month and 3 weeks ago.

 

Maklum Balas Ujian Talasemia Alfa

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Maklum balas ujian talasemia alfa Along telah diketahui. Sebelum ini Mrs. A dah pernah share pasal ujian saringan talasemia ni [SINI] Pada minggu lepas Mrs.A telah mendapat panggilan daripada Klinik Kesihatan Sikamat ("KKS") meminta ibu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
1 month and 3 weeks ago.

 

Aryssa Turn 15 Adik Turn 13

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Tahun ini Aryssa turn 15 dan Adik pula turn 13. Tahun ini birthday Aryssa dan Adik jatuh pada hari bersekolah dan semestinyalah hari bekerja juga. Mrs. A takde plan pun nak celebrate macam tahun lepas tu [SINI]. Aryssa dan Adik pun tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
1 month and 3 weeks ago.

 

Abam Kie's Birthday Giveaway

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Wah! nampaknya bulan kelahiran Abam Kie samalah pula dengan bulan kelahiran Mrs. A tapi tarikh dan tahun adalah berbeza ngeh! ngeh! ngeh! Rajin betul Abam Kie menganjurkan giveaway mahupun segmen berbeza betul dengan Mrs. A ni cuma rajin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 months ago.

 

Lepas Gian Bernetball

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Malam tadi ntah macam mana Mrs. A telah termakan ajakan seorang gang netball untuk main netball saja-sajalah nak keluar peluh. Lagi pun dah lama sangat breaks itu yang terasa macam nak lepas gian bernetball tu.Last Mrs. A aktif...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 months ago.

 

Cikgu Mengaji Mereka Dah Kahwin

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Cikgu mengaji mereka dah kahwin. Mereka yang Mrs. A maksudkan tu adalah Along, Aryssa dan Adik ngeh! ngeh! ngeh! Anak-anak Mrs. A mengaji Al-Quran dekat rumah orang iaitu jiran setaman. Depa tu tak pergi KAFA pun. Time Along darjah dua...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 months ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »