User Profile: maziah75

Show pings in: English | Malay | All

 

maziah75

Your avatar

Real Name: Mrs. A

Member Since: 30th November 2016



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 22

Masuk Ke Pasaraya Di Era Normal Baharu

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Masuk Ke Pasaraya Di Era Normal Baharu. Apa yang anda perlu tahu? Salam Ramadhan ke 30 1441H dear readers. Today hari terakhir kita berpuasa semoga kita akan bertemu lagi di Ramadhan yang akan datang InSyaAllah. Sambutan hariraya tahun ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
1 week and 2 days ago.

 

Jemput Emak Dan Abah Mertua Berbuka Di Rumah

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Jemput Emak Dan Abah Mertua Berbuka Di Rumah. Last weekend Monday selepas Mrs. A dan Aryssa balik kampung tu Mr. A tiba-tiba bagitahu yang dia nak jemput mak/pak dia berbuka kat rumah we all. Ait! dah cakap dengan mem dan bos ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 weeks and a day ago.

 

PKPB: Seremban - Kampung - Seremban

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. PKPB: Seremban - Kampung - Seremban. Setelah 53 hari PKP Mrs. A akhirnya dapat balik ke kampung. Alhamdulillah ada baiknya juga kampung dalam negeri yang sama cuma berlainan daerah je, kampung Mrs.A di dalam daerah Rembau jarak lebih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 weeks and 5 days ago.

 

Kembali Bekerja Setelah PKPB Diumumkan

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Kembali Bekerja Setelah PKPB Diumumkan. Setelah Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) diumumkan oleh kerajaan pelbagai reaksi rakyat Malaysia dapat kita lihat. Ada yang setuju ada yang tak setuju. Siap ada petisyen jugak tu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
3 weeks and 3 days ago.

 

Segmen Bloglist SitiYangMenaip 1/2020

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Segmen Bloglist SitiYangMenaip 1/2020. Banyak lalulalang kat reading list Mrs. A blogger-blogger join segmen SYM ni since SYM pun ada jemput untuk join so Mrs. A pun tertarik nak join ha gittewww...Segmen Bloglist SitiYangMenaip...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
4 weeks ago.

 

Sambutan Birthday Bulan April Di Musim PKP

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Sambutan Birthday Bulan April Di Musim PKP. Di bulan April setiap tahun memang ramai ahli keluarga Mrs. A yang sambut birthday tapi tahun ini memang sangat berbeza dan sendu aje huhuhuu... Kalau tahun lepas Aryssa dan Adik ada small...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
4 weeks and a day ago.

 

Salam Ramadhan Al Mubarak 1441H

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Salam Ramadhan Al Mubarak 1441H buat readers blog Mrs. A. Pejam celik pejam celik dah sampai kita ke bulan Ramadhan 1441H. Semoga kita semua dikurniakan kesihatan yang baik baik sahaja untuk menjalani ibadah puasa dan juga solat sunat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
1 month and a week ago.

 

Buat Puding Jagung Resepi Mak Mrs. A

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Buat Puding Jagung Resepi Mak Mrs. A. Resepi ni mintak dari mak Mrs. A tapi Mrs. A olah sikit ikut cara Mrs. A. Resepi ni sangat mudah, buat sekali InSyaAllah terus menjadi. Dalam masa dah sebulan PKP ni dua kali jugaklah Mrs. A dah buat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
1 month and a week ago.

 

Buat Kuih Kelepong a.k.a Onde-Onde a.k.a Buah Melaka

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Buat Kuih Kelepong a.k.a Onde-Onde a.k.a Buah Melaka. Mrs. A panggil kuih ni kuih kelepong kalau ikut bahasa daerah Negeri Sembilan kuih kolopong ha gitteww... tapi nama lain kuih ini adalah Onde-onde, Buah Melaka actually ia adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
1 month and 2 weeks ago.

 

Perintah Kawalan Pergerakan Dilanjutkan Lagi #mcophase3

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Perintah Kawalan Pergerakan Dilanjutkan Lagi #mcophase3. Ha! mesti tadi ramai yang duduk depan TV kan nak tengok perutusan khas Perdana Menteri kita? Sambung ke tak ni Perintah kawalan Pergerakan a.k.a PKP ke peringkat seterusnya. Samalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
1 month and 3 weeks ago.

 

Wordless Wednesday #2/2020 - Aku yang masak kau yang panas

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Wordless Wednesday #2/2020 - Aku yang masak kau yang panasTajuk mengundang hahahhaa... adehhh! dah bersawang blog kesayangan Mrs. A ni ha! so moh le paksa diri up-date gittewww... Sempena stay at home sewaktu Perintah Kawalan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
1 month and 3 weeks ago.

 

Loading

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Loading tak tahulah nak tulis apa dari petang tadi kononya nak buat post WW sampai dah bertukar hari tak jadi-jadi jugak kah..kah..kah... nak masuk website bsh.hasil.gov.my asyiklah loading dari pada petang tadi. Walaupun Mrs. A dah boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 months ago.

 

Stay At Home

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Stay At Home. Pejam celik, pejam celik dah 12 hari stay at home. To be honest memang selama tempoh Perintah Kawalan Pergerakan #PKP ni Mrs. A takde keluar pun kalau ada pun sehari je time tu terpaksa keluar juga ziarah wife cousin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 months ago.

 

Kematian Yang Mengejutkan

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Kematian Yang Mengejutkan. Pagi semalam 23.03.2020 sedang berkira-kira nak buat sedikit kerja office di rumah tiba-tiba baca di group whatsapp Kerabat Hj Juri "isteri Along dah meninggal, jenazah sekarang ada di rumah Pak Busu Jiboi"...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 months and a week ago.

 

Selamat Memperingati Peristiwa Israk dan Mikraj

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Selamat Memperingati Peristiwa Israk dan Mikraj. Semoga kita tidak terlupa dengan peristiwa Israk dan Mikraj iaitu esok 27 Rejab yang disambut setiap tahun dek kerana viral dan bimbangnya kita dengan virus Covid 19 yang melanda sekarang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 months and a week ago.

 

Perintah Kawalan Pergerakan

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Perintah Kawalan Pergerakan. Mrs. A pun sajalah nak share kisah Mrs. A berkaitan dengan Perintah Kawalan Pergerakan tersebut. PM umum perintah tersebut sebelah malam 17 mac 2020 so sewaktu hari pertama semalam la kan 18 Mac 2020 tu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 months and a week ago.

 

Kenduri Kahwin Anak Ex-classmate dan Jiran Jiboi Mr. A

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Kenduri Kahwin Anak Ex-classmate dan Jiran Jiboi Mr. A. Last Saturday Mrs. A sekeluarga kecuali Along pergi memenuhi jemputan kahwin anak ex-classmate masa sekolah Tunku Ampuan Durah (STAD) dahulu dan juga jiran sekampung Mr. A (Kampung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 months and 2 weeks ago.

 

Wordless Wednesday #1/2020 - Happy vs unhappy

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Wordless Wednesday #1/2020. Posting pertama WW di tahun 2020 so Mrs. A pun resetlah jadi #1/2020.Wordless Wednesday #1/2020 dalam bahasa kita maknanya Rabu Tanpa Perkataan tapi maafkanlah posting ini sedikit durhaka ya yang banyak je...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 months and 3 weeks ago.

 

MRS. A JOIN PENCARIAN BLOG LIST PERTAMA ELLY MATIN

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Mrs. A join Pencarian Blog List Pertama Elly Matin. Tertarik nak join segmen ini cause syarat-syaratnya sangat mudah selain daripada kena tepek gambar banner segmen macam kat bawah ni.Pencarian Blog List Pertama Elly Matin.KLIKBlogger yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 months and 3 weeks ago.

 

Perlawanan Persahabatan Bola Sepak Ex-Msia U16 '88/'90 Ke JDT Pula - Day 2 last

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Perlawanan Persahabatan Bola Sepak Ex-Msia U16 '88/'90 Ke JDT Pula - Day 2 last. Selepas subuh pagi second day the boys semua tidur balik. Mrs. A dengan Aryssa pergi morning walk kat sekitar hotel sementara menunggu the boys bangun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 months and 3 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »