User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

Your avatar

Real Name: hasrulhassan

Member Since: 5th May 2011


the author of panduan menulis blog - www.hasrulhassan.com


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 8

Siti Nurhaliza Bakal Terima Cahayamata Mac 2018

Berita yang sangat menggembirakan buat peminat Siti Nurhaliza !!. Sah, Datuk Siti bakal menimang cahayamata, dijangka pada bulan Mac 2018 setelah hari ini dilaporkan menerusi portal berita, penyanyi yang mula popular bersama kumpulan 2by2, sah hamil 4 bulan. Ramai yang seronok dan merasa gembira dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
3 days and 2 hours ago.

 

Kryptonton - Servis Pemasangan MyFreeview TV Terbaik Kawasan Utara

Servis Pemasangan MyFreeview TV. Saya pasti ramai rakyat Malaysia yang sudah tahu kewujudan siaran TV Digital MyFreeview percuma. Dah banyak kali nampak iklannya di kaca televisyen, kan? Aha, tahukah anda bahawa tidak lama lagi siaran TV analog yang ada sekarang akan ditamatkan? Nak tak nak, anda perlu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
3 days and 21 hours ago.

 

Kisah Penceraian Nabi Ismail Untuk Panduan

Zaman sekarang banyak betul kisah penceraian. Allahu Akbar, mohon dijauhkan perkara seperti ini. Penceraian adalah jalan akhir untuk menyelesaikan masalah rumahtangga, walaupun ia perkara halal yang boleh dilakukan di dalam Islam, ia adalah perkara yang tidak disukai Allah S.W.T. Saya bukanlah seorang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
4 days and 3 hours ago.

 

Maira Ambil Upah Mengurut Kumpul Duit Beli Mainan

Saya tak pasti bila Maira; anak perempuan saya, dapat idea untuk ambil upah mengurut dan mencabut uban ni. Semuanya gara-gara permintaannya untuk dapatkan mainan tidak kami penuhi. Kata kami, saya dan isteri ... nak mainan, kena kumpul duit sendiri. Bukan kami tak nak belikan, cumanya dah selalu sangat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
4 days and 16 hours ago.

 

Hasil Memancing Ban Pecah, Pertama Kali Naikkan GT

Baru-baru ini, bosan tak buat apa-apa di rumah dengan Zikri disebabkan dapat cuti kerana peperiksaan UPSR 2017, saya ajak anak kedua saya ni untuk pergi memancing di Ban Pecah, Kuala Kurau, Perak; berdekatan dengan pekan Tanjung Piandang. Lama betul tak memancing di Ban Pecah ni. Ban Pecah pun dah banyak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
4 days and 19 hours ago.

 

Maira Dah Pandai Suapkan Makan Najmi

Tanggungjawab dan kasih sayang seorang kakak kepada adik, itu mungkin yang menyebabkan Maira tak ada masalah dan suka nak suapkan adiknya Najmi. Aha .. Najmi kini sudah berada di peringkat boleh makan makanan pejal. Alhamdulillah, Najmi membesar dengan sihat. Maira, seingat saya tak ada pengalaman beri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
5 days and 2 hours ago.

 

Permohonan Online Tingkatan 1 Sekolah Berasrama Penuh (SBP) 2018 Dibuka Mulai 16 Oktober

Permohonan Online Kemasukan Tingkatan 1 ke Sekolah Berasrama Penuh di bawah Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) untuk sesi 2018 akan mula dibuka bermula 16 Oktober hingga 19 November 2017 - Ini adalah makluman yang telah saya dapatkan daripada laman web rasmi KPM. Kepada ibu bapa yang anaknya sedang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
5 days and 3 hours ago.

 

Tatacara Langkah Demi Langkah Cara Shopping Online di Lazada

Ada yang tak tahu cara nak shopping online di Lazada ke? Sebenarnya, tak susah pun. Jika anda baru pertama kali nak membeli-belah secara online di Lazada, memang ada disediakan langkah demi langkah cara-cara untuk shopping ditunjukkan. Malah, ia akan bantu anda untuk memulakan langkah pembelian pertama anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
5 days and 22 hours ago.

 

Resepi Bihun Goreng Sedap Dari House Husband

Ini bukan pertama kali saya memasak bihun goreng. Tetapi kali ini, saya masak bihun goreng dapat pujian melangit dari anak-anak. Kata mereka ... bihun yang abah goreng sedapppp sangat. Uhh uhhh .. kembang kembang .. hahahaha... Maka disebabkan itu, saya nak kongsikan kepada anda resepi bihun goreng sedap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
6 days and an hour ago.

 

6 Tips Jaga Kuku Agar Sihat dan Cantik

Penting anda ketahui cara penjagaan kuku yang betul. Jika anda seorang yang mementingkan penampilan, kuku mestilah dipastikan agar nampak bersih, dan paling utama kelihatan sihat. Kuku yang sihat selalunya akan bersinar atau berkilat. Andai sebelum ini saya pernah ceritakan berkaitan 10 Tanda Pada Kuku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
6 days and 2 hours ago.

 

20+ Gambar Siti Arifah Amin (Joyrevfa) Pengasas Merve Cosmetics

Gambar Siti Arifah Amin (Joyrevfa) Pengasas Merve Cosmetics. Sebelum ini, ramai tak tahu pun wajah cantik di sebalik jenama Merve Cosmetics ini. Setelah berkahwin dengan HH, dan kemudian muncul kontroversi berkaitan perkahwinan mereka, nama Joyrevfa atau Siti Arifah Amin menjadi viral. Bukan sebab kehebatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
6 days and 2 hours ago.

 

8 Sebab Telinga Berdesing

Pernah tak anda rasa telinga anda tetiba rasa berdesing? Tahukah anda bahawa ia ada kaitan dengan beberapa faktor berkaitan kesihatan apabila telinga anda rasa berdesing? Aha .. kali ini saya nak kongsikan 8 faktor penyebab kenapa telinga anda berdesing. Oh ya, ada satu petua lama yang popular berkaitan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
6 days and 12 hours ago.

 

Tahniah Yeop Mazri dan Mia Namia - Dua Blogger Disatukan

Tahniah buat kedua rakan blogger Khairil Mazri aka Yeop Mazri dan Faizatul Nurhanis aka Mia Namia di atas pernikahan dan majlis perkahwinan mereka pada 7 Oktober 2017 di Dewan MBSA Kamunting, Shah Alam, Selangor. Saya dan keluarga adalah antara diundang ke majlis tersebut, namun alangkah malangnya saya ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
6 days and 15 hours ago.

 

Diserbu Kaki Like Instagram 7 Tips Mendapat Like Tinggi

Diserbu kaki like di media sosial Instagram. Untung ada rakan-rakan atau follower Instagram yang rajin like gambar yang kita kongsikan di situ. Alhamdulillah, bila ada rakan follower yang rajin like ni, tentu lebih semangat dan seronok nak upload gambar lagi di Instagram, betul tak? Tapi, apa yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
6 days and 15 hours ago.

 

Mee Rebus Mastan Ghani Pekat Rasa Udang Kering

Semasa saya sekolah menengah di Teluk Intan dulu, antara restoran makan yang kerap saya dan rakan-rakan sekolah melepak adalah Restoran Mastan Ghani. Restoran ini memang terkenal di Teluk Intan. Menu paling best dan menjadi lejen adalah Mee Rebus. Mee Rebus Mastan Ghani memang terkenal di kalangan penduduk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
1 week ago.

 

Rahsia Mendapatkan Instant Sale Menerusi FB Ads

Adakah anda seorang usahawan online yang menggunakan platform pengiklanan Facebook Ads? Jika anda seorang usahawan dan peniaga online yang gunakan FB Ads ini, tentu anda tahu betapa susahnya nak dapatkan sale kan? Kos iklan FB Ads berjalan, tetapi jualan menerusinya mengecewakan. Ada bermacam-macam teknik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
1 week ago.

 

Nasi Lemak Ayam Goreng Berempah

Pepagi dah menghadap menu resepi best daripada isteri saya, iaitu Nasi Lemak Ayam Goreng Berempah. Fuh ... walaupun isteri saya baru pertama kali mencuba resepi Ayam Berempah, tapi memang sedap. Aha .. nyata isteri saya seorang yang memang hebat memasak .. alhamdulillah. Paling syok ... andai suami isteri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
1 week and a day ago.

 

Jualan Online #MYCYBERSALE Besar-Besaran - Diskaun Sehingga 90%

Nampaknya kempen jualan online besar-besaran #MYCYBERSALE sudah bermula, dengan tawaran diskaun sehingga 90% untuk jenama-jenama dan kedai online terpilih. Anda seharusnya tidak melepaskan peluang ini untuk mendapatkan harga produk yang sukar nak dapat di mana-mana kedai mahupun pasaraya yang ada. Mahu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
1 week and a day ago.

 

6 Cara Tidur Dedahkan Kelakuan Diri

Cara tidur boleh dedah tingkahlaku seseorang !! Percaya atau tidak memang terdapat kajian yang dilakukan untuk melihat kaitan tingkah-laku seseorang dengan cara tidurnya. Samada ia benar atau tidak, uhh tak dapatlah saya nak pastikan. Mungkin perkongsian saya ini boleh memperlihatkan samada adakah betul...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
1 week and a day ago.

 

MYCYBERSALE - 50 Peratus Diskaun Massa Collections

MYCYBERSALE kembali lagi, lebih banyak tawaran menarik, dan lebih banyak syarikat ambil bahagian. Jika anda kaki shopping online, inilah masa terbaik untuk berbelanja dengan bijak. Saya pasti, tawaran yang diberikan dalam kempen #MYCYBERSALE pasti berbaloi untuk anda. Tahun 2017, adalah merupakan tahun...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
1 week and a day ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 Next »