User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

Your avatar

Real Name: hasrulhassan

Member Since: 5th May 2011


the author of panduan menulis blog - www.hasrulhassan.com


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 19

Kerja di Rumah Dengan Potensi Income RM10,000 Sebulan Dengan WebWave Agency

Sejak WebWave Malaysia dilancarkan, ramai dah usahawan yang rebut peluang untuk bina sebuah website bisnes mereka sendiri. WebWave adalah merupakan satu platform yang membolehkan usahawan membina laman web atau website bisnes mereka sendiri dengan teknologi 'drag n drop' sahaja. Menerusi WebWave, tidak...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 day and 5 hours ago.

 

Resepi Mudah Daging Masak Hitam Kashmir

Tetiba saya rasa nak mencuba resepi baru iaitu Daging Masak Hitam Kashmir. Sebelum ini saya tak pernah tahu pun wujudnya nama resepi ni. Namun, selepas 'meronda' dalam Mydin Mall Parit Buntar baru-baru ini, saya ternampak ada pes untuk memasak Daging Masak Hitam Kashmir. Uhh kalau dah ada pes segera macam...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 day and 17 hours ago.

 

Mudahnya Buat Duit Dengan Blog Dengan 3 Cara Ini

Mudahnya buat duit dengan blog!! Aha, mesti ada yang tak percaya ... lagi-lagi yang belum pernah ada blog sendiri. Sebenarnya blog merupakan cabang jana income sampingan yang best kalau tahu cara-caranya. Ramai lagi yang tidak tahu bahawa blog memang boleh memberikan income yang diinginkan. Buat mereka...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 day and 19 hours ago.

 

Tips Resepi Lemang Tradisional Sedap Asli

Lemang adalah antara makanan atau juadah tradisional paling popular bila tiba hari raya. Resepi lemang sedap lagi asli sering dicari di bulan Ramadhan untuk disediakan semasa hari raya. Untuk resepi lemang tradisional yang sedap, bahan-bahannya mestilah berada di dalam sukatan yang betul, dan teknik api...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 days and 10 hours ago.

 

Resepi Rendang Ayam Mudah Sedap

Setiap kali Hari Raya, pasti ramai yang akan mencari resepi-resepi sedap dan enak untuk dihidangkan di pagi Hari Raya. Antara yang menjadi pilihan rakyat Malaysia setiap kali Raya ialah hidangan turun-temurun iaitu Rendang Ayam. Rendang Ayam adalah masakan tradisional masyarakat Melayu di Malaysia, malah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 days and 19 hours ago.

 

Segment: Awesome Blogger by Shahirah Lee

Hari ini saya nak memeriahkan sebuah segmen dari rakan blogger baru. Dah lama sebenarnya saya tak join segmen blogger macam ni. Jadi, memandangkan saya ada sedikit masa nak perbanyakkkan lagi entri sebelum bercuti Hari Raya ni, saya nak joinlah segmen ni. Segment: Awesome Blogger by Shahirah Lee Segmen...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 days and 21 hours ago.

 

Jumlah Trafik (Pageviews) Untuk Bulan Mei 2018

Blog memerlukan trafik. Tanpa trafik atau hits, bulan boleh diibaratkan seperti hidup segan mati tak mahu....hoho. Blog yang perlukan trafik, mesti dikemaskini sekerap yang mungkin. Jika tidakpun, blog mesti punyai kekuatan dari segi teknik SEO (Search Engine Optimization). Dengan update yang sentiasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 days and 21 hours ago.

 

Rujukan 2018 Ujian Psikometrik

Jika anda antara calon dipanggil untuk ujian Psikometrik dikendalikan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA), maka pastikan anda telah melakukan latih-tubi secukupnya agar dapat lulus di dalam ujian tersebut.Soalan-soalan Psikometrik bukan soalan-soalan yang mudah diberikan jawapan. Ia adalah teknik untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 week ago.

 

Panduan Rujukan Ujian Psikometrik

Ada sesiapa yang terlibat dengan panggilan untuk hadapi ujian Psikometrik secara online tak? Jika pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam ada memanggil anda untuk jalani peperiksaan atau ujian Psikometrik ini, saya fikir elok anda buat persediaan rapi untuk menghadapinya. Ujian psikometrik bukan mudah. Ianya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week ago.

 

Repair Telefon iPhone di Kedai iPhone Terbaik Langkawi

Anda di Pulau Langkawi? Telefon pintar (smartphone) atau iPhone anda bermasalah? Nak tahu kedai terbaik di Langkawi untuk mendapatkan servis repair smartphone dan iPhone anda? Aha .. saya nak rekomen satu kedai ni, yang boleh berikan servis repair iPhone di kedai, on-by-one .. di depan anda. Kalau ikutkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week ago.

 

Cucur Udang Masak Sendiri Baru Puas

Dah lama tak buat Cucur Udang. Kali ini, untuk berbuka puasa ... saya buat cucur udang, resepi baru.. haha. Best kalau nak masak cucur ni, kita boleh eksperimen macam-macam. Dulu, saya letak ibu roti, nak bagi Cucur Udang saya jadi kembong bila goreng .. haha. Saya jarang beli Cucur Udang kat luar. Bagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and a day ago.

 

Jodoh Raya - Iklan Raya 2018 DuniaSukan.com

Rasanya ramai yang belum tonton lagi iklan Raya 2018 ni dari DuniaSukan.com. Best gak ... satu iklan Hari Raya yang agak menarik juga untuk tahun ni. Lagi-lagi ia diterbitkan oleh sebuah laman web .. huhu .. mungkin ikut jejak MStar kot yang turut keluarkan sebuah iklan Raya 2018 yang cukup best. Orait.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and a day ago.

 

Digi Rah Rah Internet - Huawei P20 Pro, Samsung Galaxy A8+ Vivo X21 Pada Harga RM1

Berita baik untuk mereka yang mungkin nak bergaya di Hari Raya dengan smartphone baru. Digi pada 8 Jun hari tu telah memulakan kempen Digi Rah Rah Internet bersempena Hari Raya dan Piala Dunia 2018 yang akan berlangsung tidak lama lagi. Digi Rah Rah Internet Tawar Smartphone Serendah RM1 Dengan Pelan Digi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and a day ago.

 

Impact of Digital Environment on Banking Industry in Malaysia

The technology is moving forwards at a rapid pace and it is making sure that all its fellow fields take full use of it. The customer of this modern world desires to get the products and services conveniently and quickly and the technology is making sure it happens. Banking has not been uninfluenced from...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and a day ago.

 

Resepi Mudah Biskut Susu Alien

Wahh nampaknya permintaan kepada resepi Biskut Susu Alien ni memang hangat. Ramai juga yang telah mencuba resepi biskut ini untuk dijadikan juadah di Hari Raya. Ia jadi viral dalam masa sekejap. Segalanya kerana ianya mudah nak dibuat dan hanya menggunakan 4 bahan yang sedia ada di dapur. Oleh kerana bahan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and a day ago.

 

Kita Tak Perlu Kereta Nasional Baharu

Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir membayangkan akan memulakan sebuah projek kereta nasional baharu setelah pemilikan Proton diambil separuh oleh syarikat gergasi automotif China iaitu Geely. Tun Dr. Mahathir Mohamad dilaporkan berkata demikian pada sesi dialog Persidangan Masa Depan Asia (Persidangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 2 days ago.

 

9 Mitos Misteri Kembangnya Bunga Bakawali

Ada sesiapa dari anda yang tidak kenal dengan Bunga Bakawali? Bunga ini tidak seperti bunga-bunga lain yang berkembang pada waktu pagi. Ia hanya akan berkembang mulai jam 9 malam dan berkembang penuh pada waktu tengah malam. Bahkan andai ia terkena cahaya matahari, akan terus cepat layu. Keunikan ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 2 days ago.

 

Kadar Fidyah Di Pulau Pinang Cara Kira Kadar Wajib Bayar

Masih belum terlewat untuk segera membayar fidyah puasa jika ada. Fidyah ialah denda ke atas seseorang Islam yang telah baligh kerana meninggalkan puasa wajib atas sebab-sebab tertentu atau pun sengaja melewatkan puasa ganti (qada’) bulan Ramadhan. Hukum membayar fidyah adalah wajib. Ia wajib...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 2 days ago.

 

Ketahui 6 Kepentingan Website Untuk Bisnes Anda

Agak-agak anda, sejauh mana kepentingan sesebuah bisnes atau perniagaan itu mempunyai website sendiri? Ok. Jika 10-20 tahun dahulu, ia mungkin tak seberapa penting. Tetapi, di zaman kini di mana semua orang boleh akses internet hanya di hujung jari, saya fikir kini tiba masanya untuk apa jua bisnes itu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 2 days ago.

 

Masjid Al-Falah USJ 9, Masjid Pertama Guna Boost Untuk Kempen SyuQR RHB

Wahh hebat betul apa yang telah dilakukan oleh Masjid Al-Falah yang terletak di USJ 9 ni. Jika yang tak tahu, awal bulan Jun 2018 lalu, Masjid Al-Falah USJ 9 telah mencatat pencapaian baharu sebagai masjid pertama di Malaysia yang boleh menerima sumbangan tanpa tunai. Pencapaian ini dilakukan di bawah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 2 days ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »