User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

Your avatar

Real Name: hasrulhassan

Member Since: 5th May 2011


the author of panduan menulis blog - www.hasrulhassan.com


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 38

5 Places Must Go (or Do) in Kundasang, Sabah

Kundasang, Sabah is the place all of us have always drawn as a child – a small wooden house with a magnificent view over the paddy fields and the majestic mountains beyond. Located in the Ranau district of Malaysian Borneo, Kundasang is a quaint little town hidden in the lap of the majestic Mount...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Seruan Kebaikan
3 days and 3 hours ago.

 

Cara Nak Lulus Ujian Psikometrik

Bagaimana cara nak lulus Ujian Psikometrik kemasukan perkhidmatan awam? Ramai calon yang mencari tips dan panduan untuk mengetahui cara nak lulus dalam ujian Psikometrik dikendalikan oleh Suruhanjaya... Dapatkan info penuh pelbagai tips di https://www.ikerjayagraduan.com

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 days and 18 hours ago.

 

Calon Lulus Psikometrik Kongsi Tips Kejayaan

Ujian Psikometrik kemasukan kerja kerajaan bukan lagi sebahagian format peperiksaan dalam Peperiksaan Online Kemasukan Perkhidmatan Awam (PSEE). Sejak awal tahun 2019, bahagian Psikometrik telah... Dapatkan info penuh pelbagai tips di https://www.ikerjayagraduan.com

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
4 days and 5 hours ago.

 

Sumber Rujukan Ujian Psikometrik 2019

Mahu lulus ujian Psikometrik untuk kemasukan kerjaya dalam sektor Perkhidmatan Awam tahun ini? Jika anda dipanggil, anda bertuah kerana kami ada sumber rujukan untuk anda lakukan persediaan sebelum... Dapatkan info penuh pelbagai tips di https://www.ikerjayagraduan.com

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
4 days and 6 hours ago.

 

Punahkah Kebaikanku Andainya Terbuat Satu Kesilapan?

Hidup sebagai manusia, hendak tak hendak pasti akan berlaku dalam hidup melakukan salah dan silap. Untung menjadi seorang Muslim, beragama Islam ada hari-hari kebesaran yang menggalakkan umat Nabi Muhammad S.A.W saling bermaafan dan melupakan silap dan salah silam. Untung mereka yang faham akan ajaran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 days and 12 hours ago.

 

Cermin Gelap Sepenuhnya, Tinted Kereta Serendah RM10

Apabila Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) umumkan peraturan baharu penggunaan cermin gelap pada kenderaan persendirian, saya antara yang seronok mendengarnya. Mana tidaknya, saya memang sedang bercadang nak memasang cermin lebih gelap pada kereta baharu Serena saya. Tetapi, itulah .. agak takut-takut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 days and 12 hours ago.

 

Contoh Soalan Bahasa Inggeris PSEE Pembantu Antidadah S19

Ada yang mencari contoh soalan percuma untuk Peperiksaan Online Kemasukan Perkhidmatan Awam bagi jawatan Pembantu Antidadah S19 dijadualkan November ini? Usah risau, kami ada set soalan seksyen... Dapatkan info penuh pelbagai tips di https://www.ikerjayagraduan.com

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 week ago.

 

Tiada Tambah Nilai Di Exit Toll PLUS Mulai 5 November

Ingatan mesra untuk semua pengguna lebuh raya PLUS, mulai 5 November 2019, tiada lagi perkhidmatan tambah-nilai untuk baki yang tidak mencukupi di semua laluan keluar tol PLUS. Ia satu langkah yang dilakukan oleh pihak PLUS bagi memastikan kelancaran trafik terutama ketika musim perayaan. Apa yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week ago.

 

Sedap Weih Mee Kari Ketam Changkat Jering Ni ...

Anda peminat Mee Kari Ketam tak? Aha, kalau anda berada berdekatan Taiping atau Changkat Jering, bolehlah singgah di restoran yang terletak betul-betul di laluan keluar tol Changkat Jering, jika hala keluar dari tol, ia terletak di sebelah kiri jalan. Saya baru-baru ini berkesempatan sekali lagi merasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 5 days ago.

 

Panduan Cara Nak Berniaga di Lazada

Lazada. Ramai yang tahu mengenai platform berjual-beli online ini. Ia satu tempat shopping online antara yang pertama di Asia Tenggara yang mendapat tempat di hati kaki shopping. Sebelum munculnya Shopee, Lazada adalah pilihan utama kaki shopping online termasuklah saya sendiri. Lazada memang dikenali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 5 days ago.

 

Menu Khinzir Halal di Korea? Ini Trick Peniaga Jalanan Dapatkan Perhatian Pelancong Muslim

Korea Selatan, memang sebuah negara yang cukup menarik. Negara ini mula menampakkan pengaruh ke atas dunia dengan kemunculannya sebagai negara yang mendahului beberapa bidang teknologi seperti smartphone dan juga automotif.Malah, industri hiburan Korea juga berkembang hingga ke negara Barat. Siapa yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Seruan Kebaikan
2 weeks ago.

 

Cara Mudah dan Cepat Hasilkan Headline Untuk Iklan

Cara mudah nak buat headline untuk kempen promosi, tajuk blog post. Anda nak tahu tak cara mudah nak selesaikan masalah tak ada idea untuk menulis headline yang bagus bagi menarik perhatian orang? Headline ni penting, terutama sekali kalau anda mahu menjual sesuatu atau memperkenalkan bisnes, apatah lagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks ago.

 

Senarai Nombor Telefon/WhatsApp Dipercayai Scammers Shopee

Kena tipu 'penjual' di Shopee! Siapa pernah kena tipu dengan penipu-penipu (scammers) yang kononnya adalah penjual di laman web shopping online popular seperti Shopee dan Lazada? Aha, saya antara pengguna yang pernah kena tipu hidup-hidup oleh individu yang menyamar sebagai seller di Shopee ni. Pelik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks ago.

 

Cara Buat Permohonan Skim Pinjaman Perumahan Belia BSN

Skim Perumahan Belia Bank Simpanan Nasional (BSN). Ramai kot yang tak tahu berkaitan skim ini. Skim ini adalah merupakan antara usaha kerajaan untuk membantu golongan belia membeli rumah pertama mereka. Ia diwujudkan menerusi Dana Rumah Mampu Milik RM1bilion yang telah diumumkan oleh kerajaan dalam bajet...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 2 days ago.

 

Nak Bisnes Diberkati? Ikuti 5 Syarat Berniaga Sebagai Ibadah

Akhir zaman ni, macam-macam peluang berniaga terbentang di depan mata. Berniaga dah tak susah macam dulu. Jika dahulu, nak berniaga, kena cari lokasi, kena sewa kedai, kena daftar lesen perniagaan dan macam-macam lagilah. Nak buat promosi dan iklan pun dah mudah tak macam dulu. Zaman sekarang, anda boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 2 days ago.

 

Rujukan Lengkap Dengan Contoh Soalan Temuduga Kerja Kerajaan

Tahniah kepada anda yang tercalon untuk menghadiri temuduga kerja kerajaan dikendalikan oleh pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Anda sememangnya layak setelah lulus dalam peperiksaan online... Dapatkan info penuh pelbagai tips di https://www.ikerjayagraduan.com

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 weeks and 4 days ago.

 

Didiklah Anak Sebagai 'Hamba' Supaya Kelak Tidak Derhaka

Didik anak sebagai 'hamba'. Tajuk memang nampak seperti tidak berperikemanusiaan, tapi itulah hakikat mendidik anak zaman sekarang. Tak boleh ikut macam ibu si Tanggang, manjakan anak sampai anak jadi raja dan ibu jadi hamba. Salah didikan cara begini. Kalau mahu anak yang taat, mesti didik anak sebagai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 4 days ago.

 

Cara Percepatkan Peluang Tunaikan Haji Tips Membuat Rayuan ke Tanah Suci

Saya pasti ramai antara pemilik akaun atau pendeposit Tabung Haji yang teringin untuk melengkapkan rukun Islam ini. Ada yang telahpun mendaftar dan mendapat makluman tahun untuk pergi menunaikan haji, namun ia terlalu lama untuk ditunggu. Untuk itu, saya nak kongsikan beberapa tips untuk mempercepatkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 5 days ago.

 

Contoh Surat Rayuan Mohon Pergi Haji

Menunaikan ibadah haji adalah merupakan impian semua umat Islam. Ia satu anugerah dan kelebihan diberikan oleh Allah S.W.T buat mereka yang dapat serta berpeluang menunaikan ibadah haji yang merupakan rukun Islam kelima. Ia menjadi kenangan termanis dalam hidup seorang Muslim menjadi tetamu Allah menunaikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Seruan Kebaikan
2 weeks and 5 days ago.

 

Seksyen A - Daya Penyelesaian Masalah PSEE Penolong Pegawai Tadbir N29

Peperiksaan Online Kemasukan Perkhidmatan Awam (PSEE) untuk jawatan Penolong Pegawai Tadbir N29 akan diadakan pada Oktober ini, iaitu pada 25 dan 30hb Oktober 2019. Untuk peperiksaan online kali ini,... Dapatkan info penuh pelbagai tips di https://www.ikerjayagraduan.com

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 weeks and 5 days ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »