User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

Your avatar

Real Name: hasrulhassan

Member Since: 5th May 2011


the author of panduan menulis blog - www.hasrulhassan.com


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 36

23 Soalan Ujian Psikometrik

Anda mencari contoh soalan untuk Ujian Psikometrik yang bakal anda duduki bulan ini? Anda ingin tahu bagaimana soalan Psikometrik ditanya dalam peperiksaan PSEE? Anda ingin buat latih-tubi sebelum Ujian Psikometrik sebenar?Anda berada di blog yang betul. Kami menyediakan beberapa contoh soalan-soalan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
4 days and 21 hours ago.

 

35 Contoh Soalan Psikometrik Peperiksaan Kemasukan Perkhidmatan Awam

Contoh soalan Ujian Psikometrik. Sejak saya memperkenalkan rujukan dan panduan berkaitan kemasukan kerja kerajaan, ramai yang bertanyakan mengenai contoh-contoh soalan Ujian Psikometrik yang merupakan ujian wajib lulus untuk sesetengah jawatan kemasukan Perkhidmatan Awam (SPA). Ujian Psikometrik asalnya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 days and 22 hours ago.

 

10 Contoh Soalan Seksyen Daya Penyelesaian Masalah PSEE

Salah satu komponen yang biasa ditanya dalam Peperiksaan Online Kemasukan Perkhidmatan Awam (PSEE) adalah Seksyen Daya Penyelesaian Masalah. Soalan dalam seksyen ini biasanya merupakan soalan-soalan matematik asas sesuai dengan jawatan yang dipohon.Soalan seksyen ini ada waktunya ditanya dalam bentuk soalan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
6 days and 18 hours ago.

 

Rujukan Contoh Soalan PSEE Pembangunan Masyarakat S29

Ada yang terlibat dengan peperiksaan online Penolong Pegawai Pembangunan Masyarakat gred S29? Menerusi laman web rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA), satu peperiksaan online untuk jawatan ini akan diadakan pada 18 Oktober 2019, bersamaan hari Jumaat.Kepada anda yang dipanggil untuk menjalani...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
6 days and 20 hours ago.

 

Seleksi 30 Soalan Asas Temuduga Kerja Kerajaan

Anda dipilih untuk hadiri temuduga kerja kerajaan bulan ini? Tahniah kami ucapkan. Anda sememangnya antara calon yang hebat dan berkelayakkan kerana berjaya sampai ke peringkat ini. Temuduga adalah proses terakhir sebelum anda benar-benar dipilih sebagai seorang penjawat awam.Pihak Suruhanjaya Perkhidmatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
6 days and 22 hours ago.

 

Syok Ni Shopping Shopee 10-10, Boleh Beli Realme 5 Pro

Bermula tengah malam ini, iaitu tepat jam 00:00 am 10 Oktober 2019, akan berlangsungnya jualan yang sangat syok di Shopee. Mana taknya, buat kaki shopping online macam saya, ada tawaran harga sangat murah serendah RM10 untuk produk elektronik berjenama. Memang syok habis macam ni kalau dapat rebut tawaran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week ago.

 

Pemilik iPhone 11 Pertama di Malaysia

Apple iPhone 11 telah pun dilancarkan dan kini ia dijual dan boleh didapati di kebanyakkan online shopping mall, termasuklah Shopee. Ramai peminat telefon premium ini teruja dengan kehadiran Apple iPhone 11 ini. Apple Malaysia juga telah mula menjual telefon pintar terbaru mereka ini, iaitu iPhone 11, ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week ago.

 

Utusan Melayu Sah Tutup 9 Oktober 2019

Berita yang rasanya telah ramai yang tahu. Ya, hari ini adalah hari terakhir Utusan Melayu (M) Berhad menjalankan operasi perniagaannya. Ia berikutan kegagalan syarikat tersebut untuk menjana keuntungan, selain kegagalan untuk membayar hutang syarikat serta gaji pekerjanya. Tahap kewangan syarikat Utusan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week ago.

 

Contoh Soalan PSEE Bahasa Inggeris

Peperiksaan Online Kemasukan Perkhidmatan Awam (PSEE) 2019. Format peperiksaan online untuk kemasukan ke perkhidmatan awam melibatkan beberapa pecahan seksyen. Pecahan seksyen peperiksaan ini tidak sama mengikut permohonan jawatan.Berdasarkan daripada pengalaman kami, secara amnya dan kebanyakkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 week ago.

 

Cara Mudah Panggang Ayam - Hanya Guna Air Fryer

Ayam Panggang - Menu masakan paling sempoi dan sedap dimakan dengan nasi panas. Yeahhh .. siapa yang tak suka ayam panggang kan? Anak-anak kecil pun suka makan ayam panggang. Dan menu masakan ayam panggang adalah antara yang paling mudah nak dibuat. Menu macam ni boleh dimasak dengan pelbagai cara. Ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and a day ago.

 

Panduan Rujukan Lulus Temuduga Kerja Kerajaan

Panduan Rujukan Lulus Temuduga Kerja Kerajaan. Wah, nampaknya bulan ini penuh untuk panggilan temuduga pelbagai jawatan di dalam kerajaan. Saya dah semak di laman Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA), ada beberapa panggilan temuduga untuk calon-calon yang berjaya lepasi tahap pertama, iaitu peperiksaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and a day ago.

 

9 Perkara Perlu Diketahui Untuk Ambil Anak Angkat

Setiap pasangan yang berkahwin pasti menginginkan zuriat sendiri. Namun begitu, bukan semua pasangan berkahwin itu akan dianugerahkan dengan anak sebaik sahaja mendirikan rumahtangga. Ada pasangan yang sudah lama bernikah, namun masih belum ada rezeki dikurniakan Allah untuk menimang cahayamata sendiri. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 2 days ago.

 

Semakan Syarat Kelayakan Program Subsidi Petrol (PSP)

Kerajaan Malaysia akan melaksanakan Program Subsidi Petrol (PSP) bermula 1 Januari 2020. Menerusi program ini, hanya mereka yang layak sahaja akan menerima subsidi petrol dalam bentuk wang tunai yang dikreditkan ke akaun penerima setiap 4 bulan sekali. Mereka yang layak untuk menerima subsidi petrol...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 2 days ago.

 

Pakej Rujukan Khas Exam Pembantu Tadbir N19

Pakej rujukan khas Peperiksaan Kemasukan Perkhidmatan Awam (PSEE) Pembantu Tadbir gred N19 (Perkeranian/Operasi). Anda adalah calon peperiksaan online Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) gred N19 untuk sesi Oktober 2019?Jika ya, tahniah daripada kami kerana anda merupakan ribuan calon yang telah berjaya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 week and 3 days ago.

 

Contoh-Contoh Soalan Seksyen Penyelesaian Masalah PSEE Pembantu Tadbir N19

Dah lakukan persiapan lengkap untuk hadapi peperiksaan online PSEE bagi jawatan Pembantu Tadbir gred N19 (Perkeranian/Operasi) untuk sesi Oktober 2019? Jika anda adalah calon, kami nak ingatkan bahawa format soalan peperiksaan untuk sesi ini ada sedikit perubahan.Maka, jika anda mencari rujukan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 week and 3 days ago.

 

Senang Rupanya Nak Buat Corndog Viral Tu ...

Anak-anak saya beberapa kali minta isteri saya untuk buatkan resepi Corndog yang viral tu. Kata mereka Corndog tu sedap sebab ada cheese meleleh. Lagipun, anak-anak saya memang suka makan sosej dan juga cheese ni. Atas sebab itu, isteri saya pun berusahalah cari resepi untuk buat Corndog. Rupanya, walaupun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 3 days ago.

 

Cara Tips Mudah Untuk Tingkatkan Capaian Wifi Unifi Di Rumah

Bagaimana nak tingkatkan capaian atau signal Unifi Wifi di dalam rumah? Saya baru sahaja bertukar pakej internet daripada 8GB Streamyx menjadi 100Mbps Unifi. Alhamdulillah, saya dapat tawaran penukaran pakej Turbo 100Mbps secara percuma ini setelah agak lama juga menunggu untuk sampai ke kawasan saya. Saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 3 days ago.

 

Rujukan Contoh Soalan PSEE Pembantu Tadbir N19

Panggilan untuk hadiri peperiksaan online kemasukan perkhidmatan awam (PSEE) untuk jawatan Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) gred N19 telah diumumkan oleh pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Jawatan ini adalah antara jawatan popular yang dipohon oleh ramai calon lepasan SPM dan Sijil Kemahiran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 4 days ago.

 

Borong Online Produk Unilever Murah-Murah ..

Pantang keluar iklan promosi barang kat Shopee ni. Mesti saya akan terbeli .. lagi-lagi bila komisen jual produk affiliate dah masuk akaun. Iklan Shopee tu tau je saya ada duit sikit, mulalah menjerat menggunakan kempen promosi beli barang harga murah. Baru-baru ini, saya memang dalam bajet untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 4 days ago.

 

Info dan Maklumat Perjawatan Pembantu Tadbir Gred N19

Maklumat dan info perjawatan Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) gred N19. Antara jawatan popular yang dipohon menerusi laman web SPA8i adalah jawatan Pembantu Tadbir gred N19. Dulu, jawatan ini lebih popular dikenali sebagai kerani pejabat kerajaan.Sebelum Merdeka, Pembantu Tadbir merupakan jawatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 week and 4 days ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »