User Profile: empayarutama

Show pings in: English | Malay | All

 

empayarutama

Your avatar

Real Name: EmpayarUtama

Member Since: 11th August 2011


part time blogger, part time auditor, part time accountant, but full time father to a family...


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 7

Berita Baik Buat Pelajar

Enam hari lepas bila puteri sulung tunjuk 'flyers' ni aku buat derkkk aja. Aku kata tak payah payah! Iyalah, satu hari seminar dari lapan pagi hingga lima petang boleh 'cover' sampai lima subjek... baik tak payah pergi sekolah sebelum ini.Sebagai bapa yang setiap hari mengikuti perkembangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
5 months and a week ago.

 

Kemaskini Tutorial Pasang Lagu/Autoplay/Repeat/Pause

Ini merupakan kemaskini kepada cerita Pasang Lagu/Autoplay/Repeat/Pause lebih 4 tahun lepas. Lama tuuuu...Dengan adanya secured link (https) serta tuanpunya web - youtube yang mengawal kemas gelanggang dengan payungan google di belakangnya, banyakle kod yang tak boleh berfungsi dengan cantik. Tak gitu?Ok...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
6 months and a week ago.

 

Followers Friend Connect Mudah Alih

Dulu aku ada cerita pasal followers friend connect widget/gadget. Bila script friendconnect dah tak boleh digunapakai, susah sikitle nak ambil kod untuk letak kat tempat yang kita suka, kannnn... Nak nak lagi bila followers makin surut, macam malulah nak pamer tapi nak juga letak hahahahahah.Dulu ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
6 months and a week ago.

 

Papan Tanda Jalan Lagi

Lanjutan kepada cerita lama dulu masa duduk kat tepi jalan; dua tiga menjak nih makin banyak papan tanda camni kat jalanraya. Dulu jarang kita lihat.Tujuannya untuk baikpulih kerosakan yang berlaku dan beri keselesaan kepada awam. Walaupun papa-papan tanda ini hanyabersifat sementara sepanjang kerja-kerja...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
6 months and 2 weeks ago.

 

Jauh Di Sudut Hati...

Ingat tak lagi kisah raya tahun 2013. Baru-baru ini aku sempat bersembang lama dengan makcik tu. Muka dia ceria berseri-seri. Rupanya baru balik dari mengerjakan umrah.Katanya sebab dah agak uzur maka mahram kena jadi peneman untuk menjaga dan mengurus. Katanya setelah berunding, anak perempuanyang tinggal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
11 months and 2 weeks ago.

 

Cara Letak Video Dan Playlist Youtube Ke Dalam Blog

Selain dari pasang lagu dengan Skin MP3 yang cantik; ada juga yang berminat untuk letak video lagu. Banyak program tawarkan Skin MP4 untuk muatkan video lagu tapi bagi aku, jika sumber asal dan majoriti video diperoleh dari YouTube; kita guna yang sedia ada sajalah.OK. Dahtu bagaimana cara letak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
3 weeks and 3 days ago.

 

Pasang Lagu Menggunakan Pilihan Skin MP3 Player Di Blog

Selamat berhujung minggu. Kali ni aku nak cerita camana letak lagu dalam blog. Bagus untuk yang berminat dan masih tercari-cari walaupun blog sekarang nih agak kurang popular.Banyak program yang tawarkan lagu mp3 untuk didownload; ambil sumber asal dari YouTube atau SoundCloud. Masalahnya majoriti program...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
1 month ago.

 

Pokok Duit Bukan Ibu Duit

Aku ada simpan 4 pasu pokok ni. Tapi bila dengar cerita pasal ia bawak penyakit, susah hati juga. Pokok Duit atau Pokok Ong (nama saintifiknya zamioculcas zamifolia) tak ada kena mengena dengan individu bernama Zami; calculator ataupun buku scrap sekolah folio.Ni kata orang Cina - bila banyakbunganya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
2 months and a week ago.

 

Real Life vs Herbalife Bukan Ada Beza Pun

Perasan tak - ada masa-masanya bila kita rasa marah atau tak puas hati kat seseorang, kita tak luahkan rasa marah kita tu terus pada dia. Sebaliknya kita lepaskan pada orang lain.Andaian aku saja. Mungkin betul. Kalau tak betul mintak maaflah. Masa itu kita tak terfikirpun apa perasaan orang yang terima...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
3 months and a week ago.

 

Dekat Tapi Jauh

Tajuk tak boleh blah. Agak syahdu juga sempena Idilfitri, kannnn. Tak taulah releven ke tidak dengan contoh di bawah sebab masa tu memang hening masjid pun belum dengar orang baca ayat suci. 5.20 pagi dan memang bukan 'peak hour' punnnn.'Line' dok putus manjang. Biasanya 'auto connect' tapi2-3 menjak ni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
8 months and a week ago.

 

Badan Terkurung Akal Melantun-lantun

Ada seorang ayah dari Kg Laut menulis surat ke anak dia yang ada di Penjara Kajang kerana tuduhan memiliki senjata api bom tangan ketika perhimpunan di Dataran Merdeka dahulu..Ayah: "Ajik,, ayoh mu ni doh tuo, sekare rumoh baru lepah boh.. dale rumoh, bawoh rumoh, depe rumoh penuh denge selut.. pah mu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
9 months ago.

 

Selamat Berpuasa

Buat semua pembaca; maaf jika kebelakangan ini aku semakin kurang berkongsi bersama dalam blog. Belum dapat sesuaikan diri dan masa dengan tambahan kerja (Alhamdulillah). Aku tengah cuba dan masih mencuba nih hehe. Takat ni ini jelah yang sempat aku kongsikan; tu pun dah lepas kul satu pagi ni...Selamat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
9 months and a week ago.

 

Kejohanan Futsal Dan Bola Jaring KEMAS Negeri Johor 2015

Semalam berlangsung acara futsal dan bola jaring KEMAS Negeri Johor tahun 2015 bertempat di Mini Stadium KulaiJaya. Olehkerana ada 26 bahagian Parlimen di Negeri Johor maka kedua-dua acara terpaksa di bahagi kepada 8 kumpulan. Tak cukup dengan itu hanya 4 kumpulan setiap acara dapat diadakan di padang mini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
10 months and 2 weeks ago.

 

Terkini - Bukan Isu Doping atau Hak Penyiaran

Siang tadi aku ada senang sikit. Gambar kat sebelah ni saja nak buat kenangan sama cam zaman Afrina 4 tahun lepas.Yang bawah tu pulak gambar puteri bungsu aku, Yana masa aku ajak korang semua Singgah ke Pontian 4 tahun lepas. Ding dong ding dong tahun depan dia akan ke sekolahmasuk darjah satu.Cepatkan masa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
11 months and a week ago.

 

Sebelum Menutup Buku

Ini perkongsian terakhir sebelum aku kembali sambung kerja-kerja yang terbengkalai. Buat sapa-sapa yang tersinggah kat belog nih, bacalah. Baca slow-slow aaa...Melalui maklumat yang aku kongsikan kat bawah; rata-rata tujuan GST sebenarnya adalah membantu 'peniaga'; meringankan beban 'peniaga'selain mudahkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
30th March 2015 6:36am

 

Muai Untuk DItuai - Untung Berganda Ganda

Kita bertuah sebab ada tuan kedai sudi membentang kadar baru mereka. Di bawah ni penerangan tentang harga yang dikenakan melalui fesbuk dia sendiri.Bagus jika ada inisiatif dari banyak tuan kedai yang sudi bagi pencerahan :) Jadi, ada beberapa kat sini yang aku nak kongsikan:1. Bila dia pamer untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
29th March 2015 8:31pm

 

Apa Yang Kita Terlepas Pandang?

Lama sungguh tak menulis. Tapi lepas baca tulisan Buasir Otak aku fikir nak berkongsi juga pendapat aku.Oh sebelum tu maaf sebab setakat ni aku tak cukup tangan dok tolong kengkawan yang terjebak dengan penguatkuasaan GST April nih. Hahahahah tula siang-siang tak mo ready akaun last-last aku jadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
26th March 2015 2:46pm

 

Bermuka Muka

Bila terdengar bunyi kucing bergaduh kat luar, teringatlah yang Aku Tak Mampu Menahannya.... Siapa yang belum baca cuba klik cerita yang amat menyayat hati tu.Kali ni aku nak kongsi pemerhatian dan pengalaman (bermakna ini pandangan peribadi ya) pasal kucing lagi. Suka datang mengeow depan kita mintakmakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
9th November 2014 7:32am

 

Aku Memang Tak Mampu Menahannya...

Lepas pos entri hujung bulan lepas, aku usha sorang awek ehhh salah. Aku usha ChurpChurp sebab iklan dia macam makin kurang atau senang cakap - langsung tak ada. Tak taulah kalau promosi berbeza mengikut individu. Korang punya (yang ada joinler) camana?E-mel pun macam ada tak ada. Yangpastinya promosi untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
5th November 2014 5:41am

 

Spontaneous Saturday - Penyokong Cilik

Putera Nur Aisy Syafiq, 68 hari...Minggu lepas majlis potong jambul, minggu nih kasi botak. Tinggalkan kenangan sempena final Piala Malaysia JDT vs Pahang malam nanti.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
1st November 2014 4:17pm

 

1 2 3 4 5 6 7 Next »