User Profile: azam97rm

Show pings in: English | Malay | All

 

azam97rm

Your avatar

Real Name: azam

Member Since: 11th February 2017



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 14

3 jenis kitar semula yang boleh dibuat di rumah

Kitar semula tak semua orang suka. Konsepnya sangat bagus tapi dari segi implementasinya amat sukar kerana ia memerlukan komitmen. Komitmen yang bagaimana? Ianya perlu dipraktikkan [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
2 days and 16 hours ago.

 

Tips menulis artikel blog isu semasa

Salah satu topik sesuai untuk ditulis dalam blog adalah berkaitan isu semasa. Ini adalah kerana isu yang sentiasa berlegar samada di internet atau surat khabar [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
5 days and 8 hours ago.

 

Kereta nasional ke-3: Terdesakkah kita?

Pertama sekali nak dinyatakan bahawa artikel ini hanya satu pendapat yang berdasarkan pertimbangan yang praktikal tapi bukan ada kaitan dengan kepentingan politik. Sebarang pandangan balas [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
5 days and 9 hours ago.

 

Tips elak hidung tersumbat

Hidung tersumbat merupakan tanda awal minor asma. Ia juga berkaitan masalah sinus, sakit tekak, batuk, tonsil bengkak, kerap bersin dan selsema. Sensitif kepada habuk, debunga [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
1 week and a day ago.

 

“Fruits of Faith” kisah sabar yang mengagumkan

Allh swt itu Maha Pemurah bukan setakat orang yang beriman sahaja yang dilimpahi rezki dan rahmatNya malah orang yang tidak beriman juga. Kisah Fruits of [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
3 weeks and a day ago.

 

Tips menulis blog

Semenjak tibanya tahun Hijrah 1440 kali ini terdetik nak memperbaharui tema blog ini dan timbul idea baru untuk kembali balik ke asal tips menulis blog. [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
4 weeks ago.

 

Idea bisnes terbaik adalah berasaskan minat

Idea bisnes terbaik adalah berdasarkan minat yang mendalam. Kenapa begitu? Ini adalah bagi menjamin kelangsungan bisnes dan ketahanan mental anda. Tentu ramai yang selalu berfikir [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
1 month ago.

 

Idea bisnes terbaik adalah berasaskan minat

Idea bisnes terbaik adalah berdasarkan minat yang mendalam. Kenapa begitu? Ini adalah bagi menjamin kelangsungan bisnes dan ketahanan mental anda. Tentu ramai yang selalu berfikir [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
1 month ago.

 

Borong barang China online 1688.com

Borong barang dari china online sudah tidak menjadi pelik lagi sekarang oleh kerana kecanggihan teknologi masakini. Berbanding dahulu borong dari China memerlukan kita untuk ke [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
1 month ago.

 

Ketahui cara borong 1688

Jom baca sini. Adalah satu kerugian bagi mereka yang tak tahu nak borong china 1688. Apa citer 1688 ni? Tentu masih ramai yang tak tahu dan pada masa yang sama tak sabar nak tahu. 1688 tu adalah nama website lubuk

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
1 month and a week ago.

 

Borong China 1688

Apa Borong China 1688 ni? Kalau nak tahu inilah lubuk baru untuk dapatkan supply barang dari China dengan harga murah dan berbaloi. Pada sesiapa yang

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
1 month and a week ago.

 

Penulisan artikel untuk perniagaan atau bisnes

Sememangnya telah diakui peranan penulisan artikel telah lama diakui sangat ampuh bagi tujuam promosi. Tidak kisah samada anda buat promosi melalui facebook atau blog, artikel

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
1 month and 3 weeks ago.

 

Lirik Lagu Kita Punya Malaysia – Sayangi Malaysiaku

Lirik Lagu Kita Punya Malaysia 31 Bulan 8, 57 Perjuangkan pertahankan tanah airku Impian aku gemilang baru Satu suara laungkan (Merdeka!) Bangkit semua demi negara

1Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
1 month and 3 weeks ago.

 

Hidup terasa sempit?

Di kisahkan pada suatu ketika dahulu, datang seseorang kepada Rasulullah ﷺ lalu menceritakan tentang kehidupannya yang dalam kesempitan. Kemudian Rasulullah ﷺ mengajar dia 2 amalan

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
1 month and 4 weeks ago.

 

Bagaimana nak hasilkan ayat menjual yang meyakinkan pembeli?

Saya baru sahaja menonton video Julian Treasure How to Speak with Power and Charisma. Video ini bukanlah tentang menjual atau berbisnes tapi ianya masih

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
2 months ago.

 

Fikir positif kunci kejayaan dan rahsia kekayaan

Kunci rahsia kekayaan yang seterusnya adalah ‘berani berfikir tentang Kekayaan’. Mengapa orang kaya semakin kaya dan orang miskin makin miskin? Kerana orang kaya selalu berfikiran

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
2 months and 3 weeks ago.

 

Sikap positif ibu hasilkan anak yang hebat

Doa ibu adalah mustajab. Positif ibu maka positif lah anak. Sebagai ibu penting bagi anda bersikap positif atau anak anda akan jadi apa.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
2 months and 4 weeks ago.

 

Kisah positif QATAR dengan Flying Cows

Cerita menarik ini berkisar tentang bagaimana Qatar menjadikan suatu masalah dan menukarnya menjadi suatu peluang dengan mengambil sikap positif dan profesional. Tahukah anda beribu ekor

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
3 months and a week ago.

 

5 faedah berfikir positif

Nak hidup dalam keadaan yang lebih tenang? Hidup jadi lebih teratur dan relaks bila kita anggap hidup ni sentiasa ok. Dan hidup jadi stress bila

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
3 months and 2 weeks ago.

 

Nak berjaya pasanglah angan-angan yang positif setiap waktu

Sumber: Dr Hamid Arshat SEMUA BERMULA DARI FIKIRAN Bila saya ada peluang untuk bertafakkur dan memikirkan kehidupan saya, dengan mengimbas kembali peristiwa2 lampau, mengenangkan laluan

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
4 months and 2 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »