User Profile: azam97rm

Show pings in: English | Malay | All

 

azam97rm

Your avatar

Real Name: azam

Member Since: 11th February 2017



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 16

Punca kanser utama yang anda mungkin anggap remeh dan selalu terlepas pandang

Semua orang tak mahu kanser. Oleh yang demikian kita perlu menjauhkan atau mengurangkan risiko dari terdedah kepada punca kanser. Seberapa kerap jauhkan dari apa juga perkara yang boleh jadi punca kanser. Punca kanser boleh saje terdiri dari apa jua faktor. Jadi apa punca utama kanser? Kanser terjadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
9 hours and 53 minutes ago.

 

Kesilapan strategi pemasaran online terbesar oleh usahawan yang selalu tersalah anggap mereka...

Biler bercakap pasal pemasaran online secara otomatik kita terfikir facebook. Walaupun banyak lagi media online yang lain namun facebook adalah yang menjadi pilihan terpopular dimana hampir setiap orang ada akaun facebook. Ada akaun facebook dan hari-hari guna facebook tak semestinya tahu pemasaran online.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
1 day and 2 hours ago.

 

Kenapa rezeki sempit, ini jawapan yang anda mesti tahu

Kenapa rezeki sempit? Faktornya adalah datang dari diri kita sendiri. Dosa-dosa kitalah yang sebenarnya menjadi perisai kepada rahmat yang Allah swt sudah sediakan untuk kita. [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
4 days and 6 hours ago.

 

Tips buat bayaran balik PTPTN sampai habis jadi zero

PTPTN adalah pinjaman. Pinjaman adalah hutang. Hutang perlu dibayar. Wang yang dibayar kepada PTPTN akan di rolling kembali untuk membiayai pelajar lain yang ingin menggunakan [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
1 week and a day ago.

 

Bantulah saudara yang rindu nak peluk Islam dengan santun dan berhikmah

Lewat petang itu, kami merancang untuk bertemu. Kebetulan pula hari ini, aku ke kursus berhampiran tempat kerjanya. Seingat aku, ini kali kedua kami bertemu. Sebelum [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
2 weeks and 2 days ago.

 

10 Tahun Pendam Syahadah Mencari Cara Masuk Islam

Pagi itu seperti biasa aku melaksanakan rutin kerja di Hidayah Centre Foundation. Rutin waktu ini agak luar biasa kerana perlu memantau renovasi pejabat yang sedang [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
2 weeks and 3 days ago.

 

10 Tahun Pendam Syahadah Mencari Cara Masuk Islam

Pagi itu seperti biasa aku melaksanakan rutin kerja di Hidayah Centre Foundation. Rutin waktu ini agak luar biasa kerana perlu memantau renovasi pejabat yang sedang [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
2 weeks and 3 days ago.

 

3 tips motivasi diri untuk berjaya yang selalu diabaikan

Motivasi diri untuk berjaya timbul acapkali apabila ada kesedaran yang mendalam. Namun kita sendiri sedar yang motivasi ini boleh tenggelam dan timbul mengikut rentak hidup [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
2 weeks and 6 days ago.

 

Perodua Aruz 2019 – gambar, harga dan spesifikasi penuh varian X, AV

Akhirnya, tiada lagi teka-teki. Yang ditunggu-tunggu sudah tiba. Perodua hari ini telah memperkenalkan secara rasmi model SUV terbaru keluarannya, Aruz. Harga jualannya juga sudah disahkan. [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
4 weeks and a day ago.

 

Melaka Pernah Selamatkan Mekah Dari Portugis – Pakar Sejarah

Sejarah Melaka yang pernah menyelamatkan Mekah dari serangan Portugis yang ramai orang tidak tahu diceritakan oleh Prof Dr Tatiana Denisova, Pakar Sejarah Melayu dan Sejarah [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
1 month ago.

 

Pujian Bapa Oksana kepada Sultan Muhammad V setelah Pertemuan Kali Pertama

Andrey, seorang pakar bedah ortopedik yang berasal dari bandar Rostov-on-Don, bercakap dengan sangat mengenai bekas Yang di-Pertuan Agong, Sultan Muhammad V. Dia seorang yang indah. [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
1 month ago.

 

Perodua Aruz – apa beza dengan Honda BR-V, Toyota Rush dan Proton X70 dalam pasaran Malaysia

Perodua baru sahaja membuka tempahan bagi SUV terbaru mereka iaitu Aruz, yang boleh didapati dalam dua varian iaitu X dan AV. Dengan harga anggaran yang [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
1 month ago.

 

Bawang putih memecah kolesterol, antibiotik bunuh mikrob dan penghalang kanser (via...

Bawang putih mempunyai khasiat sebagai antibiotik alami di dalam tubuh manusia. Bawang ini telah dikenal pasti dapat memecahkan kolesterol yang menyekat perjalanan darah pada salur darah dan kolesterol ini dikenal pasti [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
1 month and a week ago.

 

Tak sampai RM4000 untuk miliki Huawei Mate 20 Pro 256GB – SoyaCincau.com (via SoyaCincau.com)

Huawei Malaysia hari ini mengumumkan tarikh jualan dan harga untuk variasi terbaru Huawei Mate 20 Pro. Ia lebih besar, lebih pantas dan lebih kuat dari [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
1 month and a week ago.

 

Realme 2 Pro, Telefon Pintar Kelas Pertengahan Dengan Spesifikasi Terkini (via VOCKET)

Bawah RM1,000 boleh dapat handphone power 8GB + 128 GB storage? Ini Real punya deal. Kalau anda semua nak tahu, telefon pintar Realme 2 Pro [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
1 month and a week ago.

 

7 Smartphone Terbaik Dengan Bateri Yang Tahan Lebih Lama (via Lobak Merah)

Smartphone ni dah ibarat benda penting dalam hidup. Semua benda boleh dapat dengan satu klik je pada telefon pintar. Disebabkan smartphone banyak kegunaan dan korang [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
1 month and a week ago.

 

MPV Mitsubishi Delica D:5 kini diperkenalkan di Jepun (via Paul Tan’s Automotive News)

Seperti juga Nissan Vannette (kini dikenali sebagai Serena, menggunakan kod casis C yang sama), Mitsubishi Delica antara people mover yang sangat terkenal satu ketika dahulu. [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
1 month and a week ago.

 

Hilang 13kg Dalam Masa 3 Minggu, Gadis Kecil Molek Ini Kongsi Tips Transformasi Diri (via OHBULAN!)

Turun 13kg dalam masa 3 minggu, ini tips kurus diet atkins. Tidak dinafikan, ramai orang berusaha untuk mengurangkan berat badan untuk tampil sihat, fit dan [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
1 month and a week ago.

 

Dosa besar Palu

Agak terkesan aku apabila aktivis MAPIM memberikan ceramah berkaitan Palu di Indonesia. Yang terkesan sangat bukan sebab kejadian pelik yang terjadi di Palu tetapi dosa [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
1 month and 2 weeks ago.

 

Tadika Bukit Mahkota Dzul Iman Smart Khalifah (Tadika Khalifah Iman)

Tadika Dzul Iman has been established since 1995. With our motto Choose to be good we commit to empowering your child to think and make [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
1 month and 2 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »