User Profile: azam97rm

Show pings in: English | Malay | All

 

azam97rm

Your avatar

Real Name: azam

Member Since: 11th February 2017



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 17

Otak-otak kempas Bukit Mahkota murah dan sedap

Otak-otak kempas harganya cuma singgit (RM1). Hanya di Bukit Mahkota. Kajang. Sesuai sangat untuk minum petang. Atau makan malam bagi yang tak selera nasi. Bagi yang sedang diet sangat digalakkan. Kurang karbohidrat kaya protein. Selain otak-otak kempas ada juga pepes ayam dan satar ikan. Terliur? Wassap je...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
2 months and 3 weeks ago.

 

Let it rip Beyblade!

Let it rip! Beyblade itulah mainan yang menjadi trending budak-budak masa kini apalagi tengah cuti sekolah ni. AliExpress.com Product All Models Beyblade Burst Toys Arena Bayblade Metal Fusion God Fafnir Spinning Top Bey Blade Blades Toy Mainan Beyblade ni sekali pandang macam kita nampak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
2 months and 3 weeks ago.

 

Memandu ke Singapura dengan kereta sendiri

Memandu kereta ke Singapura tidaklah sukar jika korang ikuti langkah-langkah berikut: Pastikan dulu tahu nak pergi mana? Rancang dengan sebenar-benarnya sebab nanti bila nak masuk ke checkpoint nak kena isi borang putih (embarkment) yang korang punya alamat tujuan nak pergi mana. Minta cuti dengan boss jika...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
3 months ago.

 

Elon Musk bukanlah saintis tapi innovator tergiler satu dalam berbillion

Elon Musk tidak perlu jadi saintis untuk mencipta malah saintis lah yang berkerja untuk beliau menjayakan ciptaan yang tampak mustahil tapi boleh dilaksanakan. Pada umur 10 tahun beliau mula menunjukkan minat pada computer. Mula dengan create game dan jual pada sebuah majalah dengan harga $500. Sebagai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
3 months ago.

 

Komunis vs Taliban Afghanistan namun tanpa sedar negara dijajah warga asing

Sesiapa sahaja dapat merasai pengalaman berada di Dhaka, Bangladesh dan Kathmandu, Nepal dengan hanya memandu di tengah ibu kota pada hujung minggu. Dalam pada politikus sibuk bertelagah satu pihak mengaitkan DAP dengan komunis manakala kerjasama PAS-UMNO dikatakan pakatan macam Taliban di Afghanistan namun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
3 months and a week ago.

 

Rasuah boleh rosakkan individu, keluarga malah hancurkan negara

KETUA Balai Polis antara 16 individu ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) selepas dipercayai terbabit melindungi serta menerima wang sogokan daripada pemilik pusat urut di Kuala Lumpur. Mengikut berita yang ditulis rumah urut pernah diserbu dan disita tetapi kemudian beroperasi semula.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
3 months and a week ago.

 

Macamana PATI Myanmar, Bangla, Nepal boleh jadi tauke?

JIKA sebelum ini mereka hanya bekerja di kilang, restoran atau tapak pembinaan, namun sekarang sudah menjadi ahli perniagaan dengan menjual pelbagai barang. PATI sepatutnya tidakboleh menjalan sebarang aktiviti niaga apatah lagi memiliki perniagaan. Kebanyakan pandatang selain PATI yang datang ke Malaysia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
3 months and a week ago.

 

Macamana PATI Myanmar, Bangla, Nepal boleh jadi tauke?

JIKA sebelum ini mereka hanya bekerja di kilang, restoran atau tapak pembinaan, namun sekarang sudah menjadi ahli perniagaan dengan menjual pelbagai barang. PATI sepatutnya tidakboleh menjalan sebarang aktiviti niaga apatah lagi memiliki perniagaan. Kebanyakan pandatang selain PATI yang datang ke Malaysia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
3 months and a week ago.

 

Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2019

Berita gembira untuk para pencinta buku! Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2019 (PBAKL) akan berlangsung pada 29 Mac 2019 hingga 7 April 2019. Lokasi di Putra World Trade Centre (PWTC), Kuala Lumpur. Menariknya untuk kali ini waktu beroperasi akan bermula dari jam 10 pagi hingga 9 malam setiap hari. Sama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
3 months and 2 weeks ago.

 

Eken H9R/H9 Ultra HD 4K Action Camera yang osem murah harga tapi kualiti baek punya

Berhati-hati bila beli action camera. Banyak yang claim original tapi sebenarnya copy ori AAA. Nak tau betul atau tak sila beli dulu. Bila dah pakai baru tau bila tengok kualiti foto dan video yang direkod. Jadi jangan beli sebarang. Boleh tengok LAzada, banyak seller offer ori go pro dengan harga tak masuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
3 months and 2 weeks ago.

 

Ubat batuk kahak yang mujarab yang mungkin korang pun dah tahu

Semenjak dua menjak cuaca panas ni aku memang dapat batuk-batuk. Batuk ni bukan batuk biasa tapi datang dalam pakej 3 serangkai. Batuk, demam dan pening kepala dicampur dengan kahak lagi. Yang hairannya bila jumpa doktor dia kata tak ada apa-apa ni bagi ubat biasa-biasa je. MC? Harini incik datang sudah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
3 months and 2 weeks ago.

 

Rahsia buka pintu rezeki

Ini adalah asas pintu rezeki. Konsep rezeki ini adalah berdasarkan kejar akhirat, dunia akan mengejar kita. Semua orang mahu rezeki cuma bukan semua orang sanggup nak buat perkara yang buka pintu rezeki. Kebanyakan kita menganggap usahalah yang mendatangkan rezeki. Seeloknya janganlah membandingkan dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
3 months and 2 weeks ago.

 

Bersyukurlah gaji sekadar cukup makan

Individu bujang yang menggunakan pengangkutan awam dan tinggal di Lembah Klang memerlukan sekurang-kurangnya RM1,870 sebulan bagi menampung perbelanjaan harian demi meneruskan kelangsungan hidup manakala individu bujang yang memiliki kenderaan perlu berbelanja RM2,490 sebulan untuk menjalani kehidupan lebih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
3 months and 2 weeks ago.

 

Kaedah tarik perhatian pelanggan dengan cara yang paling mudah anda nak faham

Pelanggan tidak suka di paksa. Pelanggan tak suka diperbodohkan. Sebenarnya apabila kita buat posting dimedia sosial, pelanggan dah tau yang kita ni memang menjual dan sedang mempromosikan produk dan servis kita. Habih tu, pasai depa tak beli terus? Pelanggan suka apabila membuat keputusan adalah hasil dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
4 months ago.

 

Punca kanser utama yang anda mungkin anggap remeh dan selalu terlepas pandang

Semua orang tak mahu kanser. Oleh yang demikian kita perlu menjauhkan atau mengurangkan risiko dari terdedah kepada punca kanser. Seberapa kerap jauhkan dari apa juga perkara yang boleh jadi punca kanser. Punca kanser boleh saje terdiri dari apa jua faktor. Jadi apa punca utama kanser? Kanser terjadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
4 months and a week ago.

 

Kesilapan strategi pemasaran online terbesar oleh usahawan yang selalu tersalah anggap mereka...

Biler bercakap pasal pemasaran online secara otomatik kita terfikir facebook. Walaupun banyak lagi media online yang lain namun facebook adalah yang menjadi pilihan terpopular dimana hampir setiap orang ada akaun facebook. Ada akaun facebook dan hari-hari guna facebook tak semestinya tahu pemasaran online.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
4 months and a week ago.

 

Kenapa rezeki sempit, ini jawapan yang anda mesti tahu

Kenapa rezeki sempit? Faktornya adalah datang dari diri kita sendiri. Dosa-dosa kitalah yang sebenarnya menjadi perisai kepada rahmat yang Allah swt sudah sediakan untuk kita. [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
4 months and a week ago.

 

Tips buat bayaran balik PTPTN sampai habis jadi zero

PTPTN adalah pinjaman. Pinjaman adalah hutang. Hutang perlu dibayar. Wang yang dibayar kepada PTPTN akan di rolling kembali untuk membiayai pelajar lain yang ingin menggunakan [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
4 months and 2 weeks ago.

 

Bantulah saudara yang rindu nak peluk Islam dengan santun dan berhikmah

Lewat petang itu, kami merancang untuk bertemu. Kebetulan pula hari ini, aku ke kursus berhampiran tempat kerjanya. Seingat aku, ini kali kedua kami bertemu. Sebelum [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
4 months and 3 weeks ago.

 

10 Tahun Pendam Syahadah Mencari Cara Masuk Islam

Pagi itu seperti biasa aku melaksanakan rutin kerja di Hidayah Centre Foundation. Rutin waktu ini agak luar biasa kerana perlu memantau renovasi pejabat yang sedang [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
4 months and 3 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »