User Profile: arexsekerat

Show pings in: English | Malay | All

 

arexsekerat

Your avatar

Real Name: Muhammad Ariff Shah

Member Since: 28th August 2017



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 9

Pembinaan Lapangan Terbang Di Perak Bakal Dilaksanakan

Rakyat perak atau terdekat iaitu orang ipoh pasti tidak sabar akan pembinaan lapangan terbang baharu di negeri mereka setelah sekian lama menggunakan laluan lebuhraya plus. Sumber gambar - Berita Harian Syarikat penerbangan lain turut sedang menyusun stratergi bagi memberi kemudahan kepada pelangan paling...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via Dimension Technology Business News (MY)
3 months ago.

 

Kod Promo (RM15) Untuk 2 Pesanan Pertama - GrabFood

Kini Grab bukan sahaja menceburi bidang taxi malah ia mempunyai pelan pemasaran baharu yang seakan sama seperti Food Panda iaitu menyediakan perkhidmatan menghantar makanan dari restoran terus ke pelangan. ***Baca juga artikel penghantaran makanan dahmakan. di Malaysia. GradFood - Kod Promosi 2018 Percuma...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via Dimension Technology Business News (MY)
3 months and a week ago.

 

Percuma 10GB LTE Data Internet Dari Unifi Mobile - Daftar Sekarang!

Unifi mobile meneruskan pelan pemasaran mereka dengan memberi percuma data internet sebanyak 10GB setiap pendaftaran simkad yang berjaya. unifi mobile - Promo hinga 15 Julai 2018 Pelangan juga boleh mengekalkan nombor lama atau memohon nombor baharu mengikut citarasa dengan terma dan syarat. Untuk memiliki...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via Dimension Technology Business News (MY)
3 months and a week ago.

 

Buaya Raksasa Ditangkap Selepas Diburu Selama 8 Tahun - Australia

Buaya raksasa berukuran 4.7 meter dengan berat 600 kilogram berjaya ditangkap selepas melakukan aktiviti pemburuan selama 8 tahun. Buaya raksasa - Khaterine Haiwan liar itu telah dibawa ke tempat yang sesuai bagi memastikan ia terpisah dari penduduk tempatan. Pegawai hidupan liar australia berkata ia juga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via Dimension Technology Business News (MY)
3 months and a week ago.

 

Honda Malaysia Panggil Pemilik Untuk Penggantian Airbag Takata

Honda Malaysia bekerjasama dengan Kementerian Pengangkutan (MOT) dan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) bagi tujuan menggantikan bag udara Takata yang terjejas. Honda Malaysia Komitmen Honda Malaysia terhadap keselamatan para pelanggannya tetap teguh dan akan meneruskan program kesedaran untuk memastikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via Dimension Technology Business News (MY)
3 months and a week ago.

 

Tahukah anda WhatsApp telah membangunkan aplikasi untuk peniaga

Dikatakan buat masa ini aplikasi ini dicipta untuk pengguna Android sahaja manakala peranti yang lain seperti windows dan iOS dalam proses. WhatsApp Business for global Aplikasi WhatsApp untuk peniaga dicipta secara berasingan dan ia dilancarkan pada awal tahun 2018 cuma mungkin masih belum ramai yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via Dimension Technology Business News (MY)
3 months and 2 weeks ago.

 

Umobile Prepaid Mempunyai Bonus Kredit Percuma!

Ramai yang masih tidak tahu kelebihan prepaid masing-masing, maka kepada pelangan umobile anda bernasib baik kerana mempunyai bonus kredit percuma mengikut terma dan syarat. Umobile Prepaid Bonus - Rewards Tidak semua yang berminat untuk menggunakan postpaid begitu juga prepaid kerana mempunyai citarasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via Dimension Technology Business News (MY)
3 months and 2 weeks ago.

 

LG mungkin keluarkan telefon pintar 5 kamera untuk V40

Jenama satu ini memang sukar menonjol dalam dunia telefon pintar tetapi bila sudah bangun dari tidur mungkin ia boleh dianggap berfikir diluar kotak pemikiran. Bayangkan ini tapi dengan banyak kamera - TheVerge Mana tak, sekarang dalam pasaran telefon pintar sedang sibuk membangunkan dual kamera dihadapan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via Dimension Technology Business News (MY)
3 months and 3 weeks ago.

 

Israel lancar serangan balas di udara kawasan Gaza

Tentera Israel mengatakan ia menyerang sasaran milik Hamas walaupun pada dasarnya kawasan itu dikelilingi penduduk yang tidak bersalah. Kartun dari @LatuffCartoo Sumber dari akaun Twitter angkatan Pertahanan Israel berkata ia menganggap Hamas bertanggungjawab terhadap roket yang dilancarkan ke arah wilayah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via Dimension Technology Business News (MY)
3 months and 3 weeks ago.

 

Tentera Turki mengedarkan bantuan makanan di Afrin

Rantau Syria barat laut dibebaskan daripada pengganas berikutan Operasi Olive Branch di Turki. Tentera Turki sedang memberikan makanan panas kepada penduduk Afrin Agensi bantuan Turki dan tentera mengedarkan makanan panas dan bantuan kemanusiaan kepada sekitar 4,000 keluarga di Afrin, Syria barat laut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via Dimension Technology Business News (MY)
3 months and 3 weeks ago.

 

Singapura harap Malaysia masih mematuhi perjanjian air

Malaysia digesa untuk mematuhi sepenuhnya perjanjian perkongsian air yang berlaku sejak tahun 1962 selepas Perdana Menteri Malaysia, Mahathir Mohamad berkata beliau ingin merundingkan semula tentang perjanjian tersebut. Sumber gambar - Astro Awani Dalam satu temubual dengan wartawan bersama Mahathir beliau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via Dimension Technology Business News (MY)
3 months and 3 weeks ago.

 

Erdogan bersetuju meningkatkan hubungan pertahanan bersama Trump selepas menang pilihan raya di...

Pemimpin AS Donald Trump mengucapkan tahniah kepada Presiden Turki Recep Tayyip Erdogan kerana telah memenangi pilihan raya dan bersetuju untuk meningkatkan hubungan pertahanan dan keamanan dua hala. Trump mengucapkan tahniah kepada kemenangan Erdogan Dalam perbualan telefon dari kedua pemimpin itu mereka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via Dimension Technology Business News (MY)
3 months and 3 weeks ago.

 

Taliban Di Pakistan Telah Melantik Ketua Baru

Sumber dari kumpulan taliban berkata selepas bekas ketua sebelum ini Mullah Fazlullah terbunuh dalam serangan drone AS di Afghanista maka dengan keputusan dari pusat Shura telah melantik ketua baru iaitu Noor Wali. Sumber dari google images Tehrik-e-Taliban Pakistan tanpa membuang masa dalam masa 10 hari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via Dimension Technology Business News (MY)
3 months and 4 weeks ago.

 

Yahoo squirrel pengganti yahoo messenger yang bakal dihentikan

Kepada pengguna otai yang mengenali yahoo messenger iaitu dari tahun 1998 sehingga sekarang dan mungkin ramai yang telah berpindah kepada aplikasi yang lain iaitu mungkin lebih pada penggunaan telefon pintar. Yahoo Squirrel peganti Yahoo Messenger(1998). Mungkin jarang sekali kita lepak depan dekstop...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via Dimension Technology Business News (MY)
4 months ago.

 

Projek TRX Diteruskan Walau Berbilion Telah Diselewengkan

Sekian lama para ahli kabinet berbincang akhirnya mereka memutuskan untuk meneruskan projek (TRX) walaupun berita hari ini mengatakan sekitar RM3 bilion diselewengkan oleh 1Malaysia Development Bhd (1MDB). Tun Razak Exchange - TRX Kerajaan hari ini bersetuju untuk menyiapkan projek TRX dengan menambah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via Dimension Technology Business News (MY)
4 months ago.

 

Peta apple dilaporkan tidak bekerja selama beberapa jam

Apple telah mengesahkan melalui website mereka dimana Apple Maps sedang menghadapi bugs disebabkan ramai pengguna sedang menggunakan pencarian lokasi dalam masa sama. Sumber gambar - Google images Jika anda sedang cuba menggunakan apps Apple Maps ia akan loading selama 30 saat sebelum menunjukkan mesej...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via Dimension Technology Business News (MY)
4 months ago.

 

Kerajaan Berhasrat Bina Kereta Nasional Kedua

Dalam keadaan hutang negara yang berlambak sewajarnya kerajaan teliti semula projek kereta nasional demi menuju negara maju dan moden bukan sahaja kita memerlukan jenama kenderaan sendiri tapi lebih baik tumpu kepada penggangkutan awam seperti aliran transit di kawasan pendalaman. Harap transit dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via Dimension Technology Business News (MY)
4 months and a week ago.

 

Najib Berharap Kerajaan Meneliti Semula Projek HSR

Kerajaan Barisan Nasional sebelum ini telah menjalan beberapa tahun kajian dan mendapati HSR akan menyumbang sekurangnya RM209 bilion kepada negara berbanding pelaburan hanya sekitar RM70 bilion. Najib minta kerajaan kaji semula projek HSR. Kerajaan kini mungkin sedang fokus terhadap masalah hutang negara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via Dimension Technology Business News (MY)
4 months and 2 weeks ago.

 

Nandos bagi harga promosi untuk set hidangan tengah hari

Nandos yang terkenal dengan ayam panggang (peri-peri) serta sos masam pedasnya itu telah memberi harga promosi set hidangan tengah hari kepada pelangan setia sehingga tarikh yang ditetapkan. Nando's Malaysia Promosi end 6 May 2018 Hidangan ayam panggang Nando's yang berasal dari portugis dipanggil ayam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via Dimension Technology Business News (MY)
7 months ago.

 

5 android games premium yang boleh diperolehi secara percuma

Sukarela Dtbn ingin kongsikan beberapa android games premium kepada pengguna android terutama pembaca. 5 android games premium Bukan senang nak dapat peluang muat naik permainan video premium dari play store secara percuma dah lah ori pula tu. Bukan macam orang tu masih mengharapkan versi crack sedangkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via Dimension Technology Business News (MY)
7 months ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Next »