User Profile: arexsekerat

Show pings in: English | Malay | All

 

arexsekerat

Your avatar

Real Name: Muhammad Ariff Shah

Member Since: 28th August 2017



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 6

Graphic Card Komputer Tidak Mencukupi Ruang?

Seperti yang kita ketahui teknologi pada hari ini makin lama makin kecil dan ringan seperti sebuah komputer desktop, siapa pernah memiliki komputer desktop sebelum ini pasti pernah merasa betapa besar dan beratnya jika cuba diangkat. Tapi pada hari ini semua produk sebegitu akan dihapuskan sikit demi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via Sekejung
4 days and 11 hours ago.

 

5 Jenis Ikan Bagus Untuk Wanita Hamil

Dalam ketika wanita sedang hamil pastinya sering memikirkan makanan yang sihat untuk janin selain dari makan ubat farmasi. Sebenarnya bukan tak boleh makan ubat yang disyorkan dari farmasi atau klinik. Cuma ada orang lama mengatakan dari mengamalkan ubatan buatan manusia ada lebih baiknya pelajari makanan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via Sekejung
1 week ago.

 

Polis Kuala Lumpur Diserang Oleh Puluhan Pekerja Warga China Ketika Melakukan Pemeriksaan

Pasukan peronda polis terpaksa melepaskan tembakan amaran apabila diserang oleh berpuluh-puluh lelaki dari China pada malam Sabtu di Jalan Abraham dari Jalan Khoo Teik Ee. The post Polis Kuala Lumpur Diserang Oleh Puluhan Pekerja Warga China Ketika Melakukan Pemeriksaan appeared first on D.T.B.N.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via D.T.B.N
1 week ago.

 

Paynet Membina Platform Pembayaran Runcit Atas Talian Di Malaysia

ACI Worldwide hari ini mengumumkan bahawa Payments Network Malaysia (PayNet) akan membina platform pembayaran runcit masa nyata (RPP) Malaysia menggunakan penyelesaian Infrastruktur Pusat Pembayaran segera The post Paynet Membina Platform Pembayaran Runcit Atas Talian Di Malaysia appeared first on...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via D.T.B.N
1 week ago.

 

Kereta Kebal Ukraine Bakal Tiba Di Thailand Bernilai 7.2 Bilion Baht

Lima lagi kereta kebal dari Ukraine akan dihantar lewat bulan ini kerana Tentera Diraja Thailand telah menerima 31 kereta kebal Oplot T84 buatan Ukraine. Ukraine The post Kereta Kebal Ukraine Bakal Tiba Di Thailand Bernilai 7.2 Bilion Baht appeared first on D.T.B.N.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via D.T.B.N
1 week and a day ago.

 

Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Telco Di Malaysia Ditahan Di Dubai

Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) sebuah syarikat telekomunikasi tempatan telah ditangkap di Lapangan Terbang Antarabangsa Dubai kerana memiliki dadah pada bulan September. Stesen televisyen Media Prima The post Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Telco Di Malaysia Ditahan Di Dubai appeared first on D.T.B.N.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via D.T.B.N
1 week and 2 days ago.

 

Awas Suspek Tendang Mangsa Tanpa Sebab Telah Kembali Di Kuala Lumpur

Dalam rakaman kamera litar tertutup (CCTV) yang tersebar media sosial, lelaki yang sama dilihat menendang seorang wanita ketika hingga wanita berkenaan jatuh terduduk. Dalam kejadian The post Awas Suspek Tendang Mangsa Tanpa Sebab Telah Kembali Di Kuala Lumpur appeared first on D.T.B.N.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via D.T.B.N
1 week and 4 days ago.

 

Manfaatkan Mata Ganjaran Yang Diberi Oleh 8Share

Bukanlah mudah untuk menjadi pengguna yang peka akan peluang di sekeliling cuma apa yang aku ingin sampaikan adalah banyak perkara rutin yang kita lakukan setiap hari yang mempunyai konsep redeem baik ketika mengisi petrol kenderaan mahupun ketika menggunakan kad touch N go serta lain-lain. Oleh kerana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via Sekejung
1 week and 5 days ago.

 

Perodua Tawar Bantuan Pemilik Kereta Terjejas Akibat Banjir

PERUSAHAAN Otomobil Kedua Sdn Bhd (Perodua) menawarkan bantuan kepada semua pemilik kenderaan Perodua yang terjejas akibat banjir kilat di Pulau Pinang pada Ahad. Bantuan tersebut The post Perodua Tawar Bantuan Pemilik Kereta Terjejas Akibat Banjir appeared first on D.T.B.N.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via D.T.B.N
1 week and 5 days ago.

 

Filipina Melahirkan Kebimbangan Mengenai Kapal Korek China

Kerajaan Filipina melahirkan kebimbangan semalam mengenai kapal korek terbesar China dan akan memantau ketat aktiviti mesin itu. China yang berbelanja besar bagi membina pulau buatan The post Filipina Melahirkan Kebimbangan Mengenai Kapal Korek China appeared first on D.T.B.N.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via D.T.B.N
1 week and 6 days ago.

 

Pusat Refleksologi Diserbu Jabatan Imigresen Malaysia (JIM)

SERAMAI 28 pekerja asing ditahan Jabatan Imigresen Malaysia (JIM) di tiga pusat hiburan dan pusat refleksologi di Damansara Perdana, Petaling Jaya dan Cheras, semalam dan The post Pusat Refleksologi Diserbu Jabatan Imigresen Malaysia (JIM) appeared first on D.T.B.N.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via D.T.B.N
1 week and 6 days ago.

 

UEM Sunrise Menjual Tanah 66.32 Hektar Bernilai RM310 Juta

UEM Sunrise Bhd (UEM Sunrise) melaksanakan penjualan plot tanah miliknya di Iskandar Puteri, Johor seluas 66.32 hektar bernilai RM310 juta kepada Country View Bhd (Country The post UEM Sunrise Menjual Tanah 66.32 Hektar Bernilai RM310 Juta appeared first on D.T.B.N.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via D.T.B.N
1 week and 6 days ago.

 

Cara Import Artikel Dari Wordpress Ke Blogspot

“Menulis adalah mencipta, seni menulis haruslah datangnya dari hati sendiri kecuali anda memang ditugaskan menjadi seorang wartawan untuk syarikat simpolan". Jika dahulu berkotak-kotak diari yang dicipta oleh ahli penulis, tetapi hanya pihak tertentu sahaja yang dibenarkan membaca atau pun diari itu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via Sekejung
1 week and 6 days ago.

 

Fakta Menarik Kejayaan Kedai Mr. D.I.Y Perlu Anda Tahu

“Orang yang cekal dan mempunyai keyakinan diri yang tinggi, tidak pernah merasa terancam dengan perkataan atau perbuatan yang remeh dan tidak disengajakan. Sebaliknya mereka akan menumpukan perhatian ke arah mencapai matlamatnya.” Hari ini aku ingin mencari lampu meja LED putih, lokasi pertama yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via Sekejung
2 weeks ago.

 

Bina Pendapatan Sampingan Dengan EH Motor Credit Kereta Terpakai

Kerjaya penjual kereta tidak memerlukan kelulusan diploma atau ijazah mahupun master. Yang penting fokus, disiplin, rajin, jujur, bertimbang-rasa dan sifat ingin belajar. Pula tu untuk keberkatan dalam mencari sesuap nasi haruslah hindarkan dari melakukan penipuan, jika tidak boleh katakan tidak manakala...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via Sekejung
2 weeks and 3 days ago.

 

Singapura Bangun Ekosistem Robotik Serantau Bersama

Singapura dikatakan sedang giat membangunkan satu ekosistem robotik dengan Malaysia, Thailand dan Vietnam dalam usaha menjadi pemimpin di rantau ini dalam masa sama perniagaan di The post Singapura Bangun Ekosistem Robotik Serantau Bersama appeared first on D.T.B.N.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via D.T.B.N
2 weeks and 4 days ago.

 

Hanya Fikirkan Nasi, Apa Kata Nikmati Sandwich Dari Subway Pula

Rakyat di Malaysia memang tidak boleh berjauhan dengan nasi, biasalah kalau sehari tak dapat nasi macam kurang sesuatu. Beras yang dimasak untuk dijadikan nasi memang sudah menjadi makanan rutin bagi sesetengah golongan, walau apa pun masih ada dikalangan rakyat malaysia yang masih mengamalkan pemakanan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via Sekejung
2 weeks and 4 days ago.

 

Tunetalk Membolehkan Pengguna Berkongsi Data Internet

Mengikut pemasaran telco di malaysia kebanyakan pakej data internet semuanya sudah melebihi dari 1GB, termasuklah Tunetalk dimana ia kini telah menawarkan pelan data sebanyak 4GB untuk 30hari dengan harga RM28. Kini setelah aku periksa semula di laman sesawang tunetalk ternyata pihaknya telah membuat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via Sekejung
3 weeks ago.

 

Resepi Spaghetti Carbonara Cheese Yang Mudah

Oleh kerana engan memikirkan nasi dan lauk pauk, jadi kenalah pilih makanan ala omputih sikit sebab ia tidak memerlukan pelbagai rempah dan tumisan. Master chef(isteri) pun gembira kerana memudahkan tugasan dia sebagai ketua bahagian operasi dapur sekaligus aku pun tidak perlulah nak bergegas ke kedai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via Sekejung
3 weeks and 4 days ago.

 

Dapatkan Barangan Promosi Shopee Hari Ini - Shocking Sale !

Aku ingat dalam kehidupan yang sedang menuju wawasan 2020 ini dapatlah lihat kenderaan terbang sana sini atau motorsikal terbang malah dapatlah mengurangkan kenderaan di darat. Tapi dalam artikel ini bukanlah aku nak mengulas isu kenderaan mahupun wawasan 2020 tetapi apa yang aku nak katakan yang terbang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arexsekerat arexsekerat via Sekejung
4 weeks and 2 days ago.

 

1 2 3 4 5 6 Next »