User Profile: apeys

Show pings in: English | Malay | All

 

apeys

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 4

Kematian Covid-19 di Malaysia Setakat Ini

Kematian Covid-19 di Malaysia setakat ini 26.03.2020 Ya Allah hidupkan kami dengan iman Ya Allah matikan dalam iman Ya Allah bangkitkan kami dengan iman Dan masukan ke syurgaMu dengan iman Kes 1 lelaki 34 tahun Kes 2 lelaki 60 tahun Kes 3 lelaki 58 tahun Kes 4 ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via InformasiKini
4 days ago.

 

Bank Negara Umumkan Automatik Tangguh Bayar Hutang Selama 6 bulan

Bank Negara telah umumkan automatik tangguh bayar hutang selama 6 bulan kerana COVIT-19 Ini bermaksud untuk kita mudah faham, 1. Hutang yang terlibat seperti pinjaman perumahan (housing loan), pinjaman kereta (hire purchase loan), pinjaman peribadi (personal loan) termasuk individu / SME semua pinjaman yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via InformasiKini
5 days ago.

 

Bila Pak Haji Menulis : Pesan Dan kesan – Covid-19

Situasi ini memerlukan stok makanan yang mencukupi Dan sudah tentu pertanian mandiri sangat diperlukan.negara harus bijak berbelanja kerana sekaligus harga barang akan Meningkat Di pasaran Export. Kenaikan harga barang ini memberikan kesan samping berlakunya inflansi Yang akan berterusan. Penutupan premis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via InformasiKini
6 days and 6 hours ago.

 

Tips Temuduga Kerja Kerajaan

Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan Alam pekerjaan merupakan satu cabang dalam kehidupan yang perlu dilalui oleh setiap individu. Ianya adalah waktu anda menjalani rutin harian yang sama setiap harian bekerja untuk menampung kehidupan hinggalah mencapai usia tua. Namun begitu, apakah jaminan yang selamat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via hafiz.com.my
4 weeks ago.

 

Tips Bina Kerjaya Dalam Bidang Perniagaan

Alam pekerjaan merupakan satu cabang dalam kehidupan yang perlu dilalui oleh setiap insan. Ianya adalah waktu anda menjalani rutin harian yang sama setiap harian bekerja menampung kehidupan hinggalah mencapai usia tua. Namun begitu, apakah jaminan yang selamat untuk anda melalui alam pekerjaan ini dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Hafiz™
4 weeks ago.

 

Al Fateh Gold

Rumusan daripada makanan sunnah. Al Fateh Gold merupakan makanan tambahan yang dihasilkan dengan gabungan kurma, garam bukit, zaitun, tin, luban, gam arab delima. Ini merupakan formulasi unik sebagai suplemen yang berinti buah mangga. Sangat sesuai untuk golongan dewasa tua. Al Fateh Gold adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Hafiz™
2 months and a week ago.

 

Masalah Asma Bagi Kanak-kanak

Gejala asma biasanya datang dan pergi begitu sahaja. Ianya kerap berlaku kepada kanak-kanak kerana kanak-kanak merupakan individu baharu yang masih belum mempunyai system ketahanan badan yang kuat untuk melawan penyakit asma. Asma merupakan penyakit kronik dan boleh juga menjadi akut lazimnya disebabkan...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via hafiz.com.my
3 months ago.

 

Servis Urut Tradisional

Urutan atau lebih dikenali sebagai rawatan refleksologi merupakan teknik perawatan untuk melegakan memperbetulkan perjalanan urat saraf disamping mengembalikan sepenuhnya fungsi urat dalam badan. Ianya salah satu kaedah perawatan perubatan tradisional yang telah lama diamalkan sejak daripada zaman...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Hafiz™
3 months and 2 weeks ago.

 

Cara Belajar Bahasa Arab

Cara belajar bahasa arab dengam mudah 📚Perbezaan cuti antara dua kalimah عُطلة dan إِجازَة 1) Kalimah  عُطلة  di gunakan untuk hari kelepasan yang di berikan oleh pihak-pihak tertentu/majika seperti : kerajaan atau institusi dan cuti ini ­mempunyai tempoh tertentu yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via InformasiKini
6 months and a week ago.

 

Cara Mengatasi Masalah Gastrik dan Rawatan

MASALAH GASTRIK Anda selalu rasa tidak selesa pada bahagian perut? Rasa macam memulas tapi bukan nak buang air besar? Mungkin anda perlu buat pemeriksaan dengan doktor kerana kemungkinan anda menghidapi penyakit gastrik. Di dalam perut terdapat satu lapisan yang mukus yang melindungi dinding perut daripada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Hafiz™
6 months and 2 weeks ago.

 

Masalah Anak Asma Punca Panjagaan dan Penyelesaian

Penyakit asma atau Lelah adalah satu penyakit yang menyebabkan seseorang itu sukar untuk bernafas. Masalah ini berlaku kerana semasa diserang asma, bronkiol pada paru-paru menjadi sempit. Antara gejala yang anda boleh perhatikan pada anak anda ialah: Sesak nafas Sukar untuk melakukan aktiviti fizikal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Hafiz™
6 months and 2 weeks ago.

 

Minyak Kelapa Dara VCO Khasiat dan Kebaikannya

Minyak kelapa dara merupakan satu bahan organik yang tidak asing lagi bagi masyarakat timur tengah dan juga Asia. Terutamanya orang melayu, amalan penggunaan minyak kelapa dara sudah lama diterapkan dalam kehidupan seharian sebagai satu gaya hidup yang sihat. Ianya seumpama budaya masyarakat tempatan untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via hafiz.com.my
8 months ago.

 

Cari tempat bercuti dan jimatkan wang beli tiket tarikan dengan JomJalan

Bercuti dalam negara sekarang semakin mahal. Walaupun harga bilik hotel hampir sama seperti 10 tahun dulu, harga tiket masuk ke tempat menarik semakin mahal, sama seiring dengan harga makan. Untuk berjimat, biasanya hotel dahulu yang diutamakan. Selalunya anda akan ke Booking atau Trivago ataupun Agoda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Hafiz™
8 months and a week ago.

 

Tips Bagaimana Cara Untuk Memikat Lelaki

Pada post yang lepas, blog informasikini telah pun berkongsi tips mengejutkan orang bangun tidur. Posting ini pula aku ingin berkongsi 50 tips menarik cara memikat lelaki. Kepada wanita-wanita diluar sana, anda perlu berani untuk mencuba praktikkan tips power cara memikat lelaki ini. Kegagalan sebenar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via InformasiKini
8 months and 3 weeks ago.

 

Jom Terbang Dengan Harga Yang Murah

Haa camne tu nak terbang dengan harga yang best korang rasa?? Hehe ni la yang aku nak habaq. Aku tau ramai antara kita yang suka travel at least setahun sekali. Bukan apa kan, nak release tension katanya lepas penat bekerja semua. Sudah semestinya kita nak kalau boleh pergi bercuti dengan kos serendah yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Hafiz™
9 months and a week ago.

 

Minyak Lintah Penyelesai Masalah Lelaki

Lintah atau nama saintifiknya Hirudo medicinalis merupakan sejenis haiwan analid dari subklas Hirudenea yang terdapat di negara kita. Lintah atau Leech dalam Bahasa Inggeris merupakan haiwan yang boleh hidup didalam air tawar, air masin dan juga boleh hidup di permukaan kering  ini amat digeruni oleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via MindaKini
11 months and 2 weeks ago.

 

Masalah Angin Dalam Badan

Masalah kembung perut atau angin dalam badan bukanlah satu masalah yang asing dalam kehidupan seharian. Ianya boleh berlaku apabila seseorang mengamalkan gaya hidup yang tidak sihat. Ini merupakan faktor utama permasalahan angin dalam badan yang boleh menggangu aktiviti harian. Ramai dikalangan kita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Hafiz™
11 months and 3 weeks ago.

 

Petua Mudah Bersalin Normal

Adakah anda hamil anak sulong? Belum mempunyai pengalaman yang meluas berkaitan kehamilan? Masih tertanya-tanya apakah tips dan petua untuk mudah bersalin? Artikel pada kali ini bakal memberi anda serba sedikit pengetahuan untuk melancarkan proses kehamilan anda dan cara untuk memudahkan anda melalui proses...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Hafiz™
3 months ago.

 

Teh Nenes Batu Penyelesai Masalah Dalaman Wanita

Nenas batu, salah satu buah yang bertekstur coklat gelap dan mempunyai saiz yang kecil berbeza dengan buah nenas biasa. Nenas batu ini tidak boleh dimakan sepertimana buah nenas biasa kerana ianya tidak mempunyai rasa masam manis seperti nenas biasa, isinya juga tidak sama. Namun begitu, nenas batu boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Cahaya Purnama
3 months and 2 weeks ago.

 

Al-Fateh Junior Makanan Tambahan Terbaik Untuk Anak

Dalam era penuh cabaran ini, ramai ibu bapa yang terlepas pandang akan perkembangan anak-anak mereka. Kesibukan dalam pekerjaan harian mengakibatkan proses perkembangan kanak-kanak khusunya pada peringkat awal terabai dan menyukarkan mereka untuk menerima pembelajaran dengan baik. Dengan ini, kami ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Hafiz™
3 months and 2 weeks ago.

 

1 2 3 4 Next »