User Profile: apeys

Show pings in: English | Malay | All

 

apeys

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 3

Cari tempat bercuti dan jimatkan wang beli tiket tarikan dengan JomJalan

Bercuti dalam negara sekarang semakin mahal. Walaupun harga bilik hotel hampir sama seperti 10 tahun dulu, harga tiket masuk ke tempat menarik semakin mahal, sama seiring dengan harga makan. Untuk berjimat, biasanya hotel dahulu yang diutamakan. Selalunya anda akan ke Booking atau Trivago ataupun Agoda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Hafiz™
4 weeks ago.

 

Tips Bagaimana Cara Untuk Memikat Lelaki

Pada post yang lepas, blog informasikini telah pun berkongsi tips mengejutkan orang bangun tidur. Posting ini pula aku ingin berkongsi 50 tips menarik cara memikat lelaki. Kepada wanita-wanita diluar sana, anda perlu berani untuk mencuba praktikkan tips power cara memikat lelaki ini. Kegagalan sebenar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via InformasiKini
1 month and a week ago.

 

Jom Terbang Dengan Harga Yang Murah

Haa camne tu nak terbang dengan harga yang best korang rasa?? Hehe ni la yang aku nak habaq. Aku tau ramai antara kita yang suka travel at least setahun sekali. Bukan apa kan, nak release tension katanya lepas penat bekerja semua. Sudah semestinya kita nak kalau boleh pergi bercuti dengan kos serendah yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Hafiz™
2 months ago.

 

Minyak Lintah Penyelesai Masalah Lelaki

Lintah atau nama saintifiknya Hirudo medicinalis merupakan sejenis haiwan analid dari subklas Hirudenea yang terdapat di negara kita. Lintah atau Leech dalam Bahasa Inggeris merupakan haiwan yang boleh hidup didalam air tawar, air masin dan juga boleh hidup di permukaan kering  ini amat digeruni oleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via MindaKini
4 months ago.

 

Masalah Angin Dalam Badan

Masalah kembung perut atau angin dalam badan bukanlah satu masalah yang asing dalam kehidupan seharian. Ianya boleh berlaku apabila seseorang mengamalkan gaya hidup yang tidak sihat. Ini merupakan faktor utama permasalahan angin dalam badan yang boleh menggangu aktiviti harian. Ramai dikalangan kita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Hafiz™
4 months and a week ago.

 

Petua Mudah Bersalin Normal

Adakah anda hamil anak sulong? Belum mempunyai pengalaman yang meluas berkaitan kehamilan? Masih tertanya-tanya apakah tips dan petua untuk mudah bersalin? Artikel pada kali ini bakal memberi anda serba sedikit pengetahuan untuk melancarkan proses kehamilan anda dan cara untuk memudahkan anda melalui proses...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Hafiz™
7 months and 3 weeks ago.

 

Teh Nenes Batu Penyelesai Masalah Dalaman Wanita

Nenas batu, salah satu buah yang bertekstur coklat gelap dan mempunyai saiz yang kecil berbeza dengan buah nenas biasa. Nenas batu ini tidak boleh dimakan sepertimana buah nenas biasa kerana ianya tidak mempunyai rasa masam manis seperti nenas biasa, isinya juga tidak sama. Namun begitu, nenas batu boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Cahaya Purnama
8 months and a week ago.

 

Al-Fateh Junior Makanan Tambahan Terbaik Untuk Anak

Dalam era penuh cabaran ini, ramai ibu bapa yang terlepas pandang akan perkembangan anak-anak mereka. Kesibukan dalam pekerjaan harian mengakibatkan proses perkembangan kanak-kanak khusunya pada peringkat awal terabai dan menyukarkan mereka untuk menerima pembelajaran dengan baik. Dengan ini, kami ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Hafiz™
8 months and a week ago.

 

Al-Fateh Junior Makanan Anak Bijak

Memperkenalkan Al-Fateh Junior. Formulasi suplemen terbaik untuk pekembangan anak-anak pada peringkat awal. Ianya bukanlah ubatan kimia yang merbahaya, Al-Fateh Junior dirumus khas untuk kanak-kanak untuk menjalani proses pembelajaran dengan baik dan  lancar. Apa itu Al-Fateh Junior? Al-Fateh adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Cahaya Purnama
9 months ago.

 

HGH-II Human Growth Hormon – Penawar Masalah Anda

Apakah itu HGH-II ? Pada awal bulan ogos 2018, HPA iaitu syarikat Al-Wahida marketing  sdn. bhd.  yang terkenal dengan produk herba dan organik, telah melancarkan satu produk terbaharunya iaitu HGH-II. HGH-II merupakan produk herba alaf baru yang mempunyai banyak manfaatnya di dalam kehidupan seharian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Hafiz™
9 months and a week ago.

 

Al-Fateh Junior – Makanan Superfood Untuk Minda Anak Anda

Sememangnya laris, semestinya yang terbaik! Memperkenalkan Al-Fateh Junior, satu-satunya makanan suplemen untuk kanak-kanak yang berasaskan makanan yang terbaik untuk otak. Al-Fateh Junior merupakan suplemen sama seperti vitamin. Bezanya, ianya lebih kenyal berbentuk pastil untuk memudahkan dikunyah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via MindaKini
10 months ago.

 

Perginya Seorang Murabbi Tan Sri Hassan Azhari -Tokoh Al-Quran Malaysia

إنا لله وإنا إليه راجعون Hari ini Sabtu, 26hb Muharram, 1440h, jam 5 petang, Malaysia kehilangan Murabbi Ummah Tan Sri Hassan Azhari, Seorang Ulamak dalam Bidang Al-Quran. Mohon semua mendoakan beliau bersama para Nabi, Rasul dan para malaikat الكرام البررة di Akhirat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Hafiz™
10 months and a week ago.

 

Servis Mesin Rumput Kulim

Assalamualikum Kami Menyediakan Khidmat Potong Rumput, Meracun dan Menebang Pokok di sekitar Kulim Pernahkah anda terfikir dengan kesibukan bekerja dan tiada masa untuk mengemas terutamanya halaman rumah anda ? Kadang kala ramai yang mengabaikan kebersihan dan kecantikan halaman rumah. Dah la...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Cahaya Purnama
10 months and 3 weeks ago.

 

Rawatan Bekam Untuk Lelaki dan Wanita

Bekam dari segi bahasa adalah merujuk kepada membuang darah kotor, manakala dari segi istilah pula ianya adalah kaedah rawatan membuang darah kotor dari dalam badan melalui kulit dengan menggunakan pisau atau jarum yang steril agar tidak dijangkiti kuman dan mendatangkan komplikasi yang merbahaya kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via MindaKini
2 weeks and 5 days ago.

 

Kebaikan Bekam – Al-Hijamah, Bekam Darah

Prosedur membuang darah bertoksin atau dikenali sebagai bekam, terkenal dengan bahasa arabnya Al-Hijamah, adalah bertujuan untuk membersihkan salur darah dan merupakan cara detoksifikasi yang baik untuk diamalkan oleh setiap insan. Kulit manusia merupakan sel yang terbesar di tubuh manusia dimana ianya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Kertas Paper
3 weeks and 2 days ago.

 

Masalah Bayi Kembung Perut Susah Buang Air Besar

Bagi ibu bapa yang beru mendapatkan cahaya mata, pelbagai rawatan penjagaan perlu dititikberatkan. Terutamanya apabila bayi kerap menyusu tetapi kurang buang air besar. Perihal ini boleh menyebabkan bayi kembung perut menyebabkannya tidak selesa menimbulkan pelbagai komplikasi lain. Pembuangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Dunia Maklumat
3 weeks and 5 days ago.

 

Petua Tips Mudah Bersalin

Kelahiran cahaya mata sememangnya sudah menjadi penantian utama untuk setia ibu hamil. Namun begitu, adalah sangat penting untuk menjaga kandungan juga kesihatan ibu mengandung. Berikut adalah beberapa tips petua untuk ibu mudah bersalin bagi memastikan kesihatan diri kandungan terjamin.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Cahaya Purnama
3 weeks and 5 days ago.

 

Tempat Menarik Di Kuching – Sarawak, Malaysia

Kuching, Sarawak merupakan wilayah Borneo di Malaysia yang sangat kaya dengan tarikannya yang tersendiri. Selain dipenuhi dengan kaum yang unik seperti iban, kadazan, Kayan dan sebagainya, Kuching Sarawak juga popular dengan destinasi pelancongan yang menarik. Ibu negara Sarawak ini juga terkenal sebagai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Hafiz™
3 weeks and 5 days ago.

 

Ada Ahli Keluarga Yang Bakal Naik Haji Tahun ni?

Ini ada beberapa  tips persiapan apa yang perlu disiapkan sebelum berangkat nanti ke tanah suci. 1. Bawak berus sabun cap buruh/buku untuk basuh baju dll. Sebab dia tahan kena air. Sabun serbuk di sana kuat boleh reput kain. Di hotel ada servis dobi kena bayar. 2. Bawa extension cord. Banyak jasanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via MindaKini
3 weeks and 6 days ago.

 

GENGKHIS MENGAJAR UMAT ISLAM

SEJARAH PECAH DAN PERINTAH Ketika umat Islam diserang tentera Tatar, hampir seluruh wilayah Islam dijajah. Antara yg terawal ialah wilayah Khurasan yg berjiran dgn Mongol. _Pada satu peringkat di Khurasan, Tatar tidak berdaya menghadapi umat Islam di kota Bukhara. Lalu pemimpinnya Genghis Khan menulis surat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via InformasiKini
1 month ago.

 

1 2 3 Next »