User Profile: alidanial

Show pings in: English | Malay | All

 

alidanial

Your avatar

Real Name: Ali Danial

Member Since: 10th January 2016



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 4

Remote Astro Rosak, Beli Remote Baru

Remote Astro rosak. Kalau beli yang baru, terutamanya yang tak original / tiruan di supermarket dan pasar malam, will it work? Alat kawalan jauh ataupun remote Astro saya sudah rosak. Astro ni kalau tanpa remote memang susah nak tukar saluran ataupun nak check program guide. Selalunya kalau remote rosak,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alidanial alidanial via SANAZI.MY
1 month ago.

 

What The Heck Is Wrong With My Blog?

What the heck is wrong with my blog? Blog lama saya tojiali.com yang saya sudah lama abaikan sudah jadi macam ini bila saya buka. Saya sudah lama tak check, tahu-tahu dah jadi macam ni. Kononnya blog saya dilabel sebagai phishing site kerana cuba untuk ambil nombor kad kredit ataupun perlukan pengunjung log...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alidanial alidanial via SANAZI.MY
1 month ago.

 

Cara Copy File Dari Seedbox Ke Google Drive

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Sebelum ini saya sudah terbitkan panduan melanggan seedbox murah daripada PulsedMedia. Kali ini saya akan tunjukkan cara untuk copy file dari seedbox ke Google Drive. Atas sebab-sebab tertentu, anda mungkin mahu copy file ke Google Drive. Contohnya seedbox anda sudah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alidanial alidanial via SANAZI.MY
1 month and 2 weeks ago.

 

Seedbox Murah PulsedMedia

Seperti tertera pada tajuk, entry kali ini mengenai seedbox murah daripada PulsedMedia. Saya baru sahaja berjinak-jinak dengan penggunaan seedbox. Selalunya saya menorrent dengan PC sendiri sahaja. Tak susah pun untuk maintain ratio di private trackers yang saya join kerana kesemua mereka mempunyai seeding...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alidanial alidanial via SANAZI.MY
1 month and 3 weeks ago.

 

Beli Internet Download Manager

Aku pasti Internet Download Manager atau IDM adalah download manager yang sudah biasa bagi pengguna internet. Jika anda berminat untuk beli lesen yang sah untuk software ini, teruskan membaca. Internet Download Manager Aku kenal dengan download manager IDM ini ketika menggunakan PC di cyber cafe. Sejak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alidanial alidanial via SANAZI.MY
3 months ago.

 

Hello Digi Infinite 150, Bye Bye Digi Broadband 100

Setelah lebih kurang setengah tahun aku menggunakan pelan internet Digi Broadband 100, aku terpaksa ucapkan selamat tinggal kepada pelan berkenaan. Bukan kerana masalah connection tetapi masalah quota. Mana cukup 40GB data untuk sebulan. Disebabkan aku tidak terikat dengan kontrak, jadi aku putuskan untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alidanial alidanial via SANAZI.MY
3 months ago.

 

Storan Percuma Untuk Backup Fail Penting

Hai semua, assalamualaikum. Kali ini aku akan share senarai laman web storan percuma untuk backup fail-fail penting yang aku gunakan secara peribadi. (Free cloud storage to backup your priceless data) Sediakan payung sebelum hujan Aku sudah belajar daripada pengalaman iaitu sentiasa buat backup fail-fail...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alidanial alidanial via SANAZI.MY
4 months and 2 weeks ago.

 

Cara Daftar Mengundi (Daftar Pemilih) Di Pejabat Pos

Cara paling senang untuk daftar mengundi (daftar pemilih) adalah melalui pejabat pos. Kalau pergi pejabat pos yang lengang, kejap je boleh selesai. Cuma nak tunggu nama naik semasa semakan online yang akan makan masa. Aku pun baru sahaja daftar mengundi beberapa minggu yang lalu. Masa PRU-13 dulu, aku masih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alidanial alidanial via SANAZI.MY
8 months ago.

 

Pengalaman Menggunakan Digi Broadband 100

Aku sudah pakai servis internet pelan Digi Broadband 100 dalam sebulan lebih dan aku mahu kongsikan serba sedikit pengalaman menggunakan pelan internet pascabayar ini. Sebelum menggunakan Digi Broadband 100 Sebelum ini, setelah aku terminate pelan internet YES Broadband 98, aku bertukar kepada internet...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alidanial alidanial via SANAZI.MY
8 months and a week ago.

 

Torrent Direct Download Using Furk.net

Sebelum ini aku sudah tunjukkan panduan torrent direct download menggunakan website FileStream. Tujuan aku menggunakan servis penukaran daripada torrent kepada direct download ini kerana torrent tak boleh dimuat turun menggunakan internet Hotlink Fast yang aku pakai sekarang. Limitation website berkenaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alidanial alidanial via SANAZI.MY
10 months and 2 weeks ago.

 

Torrent Direct Download Individual Files

Beberapa abad tahun yang lalu. Aku ada menggunakan servis leechbox atau service penukaran daripada torrent kepada direct download. Service yang digunakan adalah service percuma daripada ZBIGZ. Tapi disebabkan barang free memang semuanya ada limitation. Limitation untuk versi percuma ini ialah limit file...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alidanial alidanial via SANAZI.MY
10 months and 2 weeks ago.

 

Aku Terbeli Modem 4G Tenda 4G185

Lebih kurang sebulan yang lepas, aku terbeli modem 4G model Tenda 4G185. Tujuan beli Sebab aku dalam proses untuk terminate langganan internet YES 4G. Aku perlu putuskan langganan internet yang seterusnya. Aku perlu test sama ada line internet yang baru laju atau hampeh. Aku hanya fokuskan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alidanial alidanial via SANAZI.MY
10 months and 2 weeks ago.

 

Pengalaman Menggunakan Hotlink Fast Pantai Timur

Sebelum ini aku sudah rasa agak berjaya menggunakan Internet Burung Hantu daripada prabayar Celcom. Namun semuanya tidak bertahan lama. Jadi aku beralih kepada internet pascabayar YES 4G pula. Selepas aku terminate YES 4G, aku kini beralih kepada prabayar Hotlink Fast 3.0 edisi Pantai Timur, Sabah dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alidanial alidanial via SANAZI.MY
10 months and 2 weeks ago.

 

Aku Sudah Terminate YES 4G

Pada hari Sabtu aku sudah terminate YES 4G. Jika segalanya berjalan lancar, aku boleh hidup dengan hanya menggunakan internet prabayar Hotlink Fast dengan langganan RM45 sebulan. Jika tidak berjalan lancar, aku akan langgan Digi Broadband RM100 atau Digi Infinite RM150. Sebelum aku langgan internet...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alidanial alidanial via SANAZI.MY
10 months and 2 weeks ago.

 

TP-LINK TL-MR6400 4G Router

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Sudah lama benar aku abaikan blog ini. Minggu lepas, aku terima sepucuk email daripada NetKL kerana domain name asal untuk blog ini (www.tojiali.com) sudah hampir expired. Rasanya baru sahaja aku renew domain ini, sudah perlu renew lagi. Sebab blog langsung tak...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alidanial alidanial via SANAZI.MY
10 months and 3 weeks ago.

 

Blog Aku Down Hampir Dua Minggu

Blog aku down hampir dua minggu Sudah lama abaikan blog. Langsung tidak check. Semalam dapat email daripada Google katanya blog ini tidak dapat diakses. Bila aku cuba buka blog ini, memang langsung tidak dapat diakses. Aku hanya dapat mesej ralat daripada CloudFlare. Antara mungkin penyebabnya Hints...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alidanial alidanial via SANAZI.MY
5 months and 4 weeks ago.

 

Beli Topup Online (Sebarang Nilai) Percuma RM10

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Seperti yang sudah diberitahu oleh tajuk artikel ini, saya akan tunjukkan cara-cara untuk anda dapatkan RM10 walaupun beli topup RM5. Untuk artikel ini saya akan tunjukkan kepada anda bagaimana anda boleh dapatkan duit berjumlah RM10 + 60 sen secara percuma dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alidanial alidanial via Panduan Blog Dan Duit Online
7 months ago.

 

Kenapa Perlu Pilih NetKL?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Kali ini saya akan terangkan kenapa saya pilih NetKL sebagai syarikat web hosting untuk blog ini. Anda bebas untuk memilih hosting yang lain, ini adalah sekadar pilihan peribadi saya sahaja. (1) Menggunakan webserver LiteSpeed Web Server ialah teknologi maklumat yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alidanial alidanial via Panduan Blog Dan Duit Online
7 months ago.

 

Web Hosting Terbaik Malaysia

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Kali ini saya akan senaraikan web hosting terbaik yang beroperasi di Malaysia. Terdapat banyak syarikat yang menawarkan perkhidmatan web hosting baik daripada Malaysia mahupun daripada luar negara. Anda perlu sedar pemilihan yang teliti perlu dibuat berdasarkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alidanial alidanial via Panduan Blog Dan Duit Online
7 months ago.

 

Panduan Untuk Pilih Hosting Blog

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Kali ini saya akan bincangkan panduan untuk pilih hosting blog. Terdapat beberapa kriteria yang anda perlu fikirkan sebelum memutuskan untuk melanggan pakej hosting daripada satu-satu syarikat. (1) Uptime Uptime ialah tempoh dimana server aktif dan dapat memaparkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alidanial alidanial via Panduan Blog Dan Duit Online
7 months ago.

 

1 2 3 4 Next »