User Profile: Kaklongchan

Show pings in: English | Malay | All

 

Kaklongchan

Your avatar

Real Name: Kaklong

Member Since: 4th September 2016


Penulis Blog Kaklong. Homemaker. Online business owner. Craft Maker. Blog Kaklong is my personal blog yang berbual-bual mengenai tentang kehidupan sebagai homemaker dan online solopreneur. Kaklong bercerita tentang perkara yang menyeronokkan iaitu Movie, Bercuti, Foods, Shopping dan Craft. Kaklong suka review produk dan servis sebagai panduan untuk korang sebelum membeli. Kaklong turut share sedikit sebanyak tips buat duit secara online, ilmu internet, online bisnes dan management as a business owner. Jom singgah ke Blog Kaklong : diariasma.blogspot.com dan jangan lupa follow.. ^_^


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 9

Review Filem The Nice Guys

Salam..Korang dah tengok ke citer ni?Filem ni ditayangkan kat pawagam tahun lepas.Kaklong dah ready dah nak tengok time nampak poster dia tahun lepas.Pada hari yang dinantikan tengok2 takde pun filem ni dalam show time.Confuse saya.Abang cakap, maybe movie ni ditarik tanyangannya atas sebab-sebab...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
1 month and a week ago.

 

Review Filem : The Mummy (2017)

Salam.Kaklong dah tengok The Mummy (2017) lakonan Tom Cruise tu.Walaupun ramai meluahkan rasa kecewa dengan filem tu, namun sebagai peminat Tom Cruise Kaklong tetap juga nak tengok.Mungkin ada spoiler.Takde tulisan pink kali ni.Sinopsis:Kisahnya Nick dan kawan dia nak cari harta karun (sambil-sambil buat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
1 month and a week ago.

 

Review Lipstick IN2IT

Salam..Semalam dah review lipstick pink yang terang dan cute tu yang Kaklong beli masa shopping kat Watson haritu.Kalo lipstick Maybeline semalam tu jenis matte dan kaler pink; lipstick kedua ni Kaklong nak cari jenama lain pula jenis glossy.Warna pun taknak pink. Nak cari colour natural ala-ala coklat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
1 month and a week ago.

 

Review: Lipstick Maybeline

Salam..Semalam kitashopping kat Watson..Harini nak review lipstick Maybeline yang beli semalam.Kaklong dari dulu sampai sekarang suka warna light pink yang seakan-akan warna bibir.Sebelum ni Kaklong setia dengan Maybeline Watershine P22 dan P24.Lipstick tu pun dah kontot, nak kene topup la...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
1 month and a week ago.

 

Shopping kat Watson vs Ahli VIP Watson

Salam..Peristiwa ni berlaku pada bulan lepas sebelum start puasa lagi..Sekarang baru nak tulis.. HahaKadang-kadang Kaklong jeles juga dengan blogger yang consistent tulis setiap hari.Terutama yang jenis peristiwa berlaku harini, malam tu juga dia mengarang..Hebat betul dorang ni..Okay la..Apa benda yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
1 month and a week ago.

 

Short Review : Pirates of the Caribbean : Dead Men Tell No Loes (Salazar's Revenge)

Salam..Sepanjang bulan puasa ni Kaklong tak tengok movie.Nampak cam takde pun cerita best.Namun begitu sehari sebelum puasa Kaklong sempat gak cilok kejap tengok Pirates of the Caribbean :Dead Men Tell No Tales.Malas nak review..Erm...Alang-alang dah sebut ni, review la sikit.Ada SATU sebab sahaja...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
1 month and 2 weeks ago.

 

Review Filem : The Circle

SalamAwal giler kitorang menonton filem ni.Sekarang baru tulis.Review tu semua SPOILER, tiada tulisan pink.Filem The CircleSinopsis Filem The CircleMengisahkan gadis pinggir bandar yang dapat pekerjaan di syarikat besar, The Circle. Kehidupannya yang serba ringkas berubah kerana perlu beradaptasi dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
2 months ago.

 

Ulasan Filem : Alien Covenant

Salam.Artikel ni ada spoiler yang berlambak-lambak.Kali ni Kaklong tak pink-kan spoiler.Sinopsis Alien ConvenantMengisahkan sebuah kapal yang bawa satu koloni besar termasuk sebuah/seorang android untuk ke planet lain untuk meneruskan hidup. Satu kemalangan telah berlaku yang telah membangunkan anak kapal.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
2 months ago.

 

My Poor Bounce Rate T_T

Salam.Tukar template lagi..Semenjak wujudnya responsive template ni kan, makin tak syok je template2 yang ada ni..Kenapa tak syok?Sebab takleh nak edit..Kalau nak edit juga bole, kene beli la yang full version punya..Yang kita dapat free ni kebanyakan limited version.Nak tukar font, tukar kaler , tukar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
2 months ago.

 

Kecukupan

Salam..Pasti korang dah baca post dari Ustaz Hanafi ni kan..Entah kenapa rasa ustaz bercakap tentang diri Kaklong..Kaklong dah berniaga online dari rumah selama 7 tahun..Kini Kaklong rasa nak stop sebab dah boring..Rasa nak buat benda lain pula.Malangnya, sayang nak tinggalkan..Mungkin sebab dah sebati...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
2 months and a week ago.

 

Pengalaman Buka Akaun Semasa CIMB Tanpa Introducer

Salam..Kaklong nampak kisah ni viral dengan #copypaste kat facebook.BENARKAH????Hari jumaat lepas akaun cimb isteri aku ditutup oleh pihak bank tanpa sebarang notis. Aku call ke hotline dan depa suruh terus ke cawangan dan berbincang dengan pegawai di cawangan tersebut.Jadi hari ini aku dan isteri ke cimb...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
2 months and a week ago.

 

Review Filem : King Arthur : Legend of the Sword

Salam..Tak rancang pun nak tengok wayang, ntah macam mana kaki ni pi masuk pawagam.Filem yang paling dekat waktu tayangannya pada ketika itu ialah Alien dan King Arthur.Akhirnya kitorang pilih King Arthur..Sinopsis:Ia mengisahkan anak raja yang dibesarkan tanpa mengetahui bahawa dia tu anak raja.Bila dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
2 months and a week ago.

 

Pengalaman Citarasa Bonda Buffer Dinner di Hotel Neo Georgetown Pulau Pinang

Salam..Puasa dah dekat.Korang yang duk Penang atau perlu ke Pulau Pinang pada bulan Ramadhan ni pasti tercari-cari nak makan kat mana kan..Apa kata try buka puasa kat Hotel Neo, Georgetown.Haritu kitorang pi Citarasa Bonda Buffet Dinner kat sini tau. Meh nak citer..Hotel Neo Dinner BuffetDisebabkan kitorang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
2 months and a week ago.

 

Review Filem : Split

Salam..Korang mesti dah tengok cite Split haritu kan..Siapa belom tengok, spoiler tulisan pinkTengok poster dia pun Kaklong takde rasa nak tengok..Tapi dapat banyak juga feedback positif.Semalam, lepas abes buat kerja semua, Kaklong pun spend 2 jam menonton filem ni.Filem Split ni diarahkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
2 months and a week ago.

 

Review Filem :Locke

Salam..Spoiler AlertSpoiler takde warna pink kali ni..Filem ni menarik..Ataupun...Sangat tak menarik..Depend pada citarasa masing-masing..Alahai, musyuk musyuk..Ada 3 sebab kenapa filem Locke ni menarik (bagi Kaklong):1) Sebab Tom Hardy.2) Sebab lokasi filem.3) Sebab accent dia yang seksi.Hmmm....Macam tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
2 months and 2 weeks ago.

 

Kisah Kaklong dan Kacang Pool

Salam...Ni kisah lama juga ni..Haritu Kaklong gi jalan kat Selangor dan dibawa ke satu restoran boleh tahan la juga dia punya terkenal.Masa tu dalam pukul 10 malam camtu, perut pun takde la lapar sangat.Dalam senarai menu tu Kaklong terpandang la "Kacang Pool".Aik, pelik je nama ni.Tak pernah dengar..Nama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
2 months and 2 weeks ago.

 

Review : Sebulan guna set kurus, naik sekilo lebih

Salam...Ingat tak Kaklong ada beli set kurus haritu..Malas nak sebut nama, kalo rajin belek korang jumpa la..Genap seminggu Kaklong consume, naik sekilo..Minggu kedua kekal..Minggu ketiga kekal..Minggu keempat kekal..Minggu kelima kekal..Wow!Hebat kan kesan dia..Semasa minggu pertama tu naik sekilo,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
2 months and 2 weeks ago.

 

(bukan) Review Filem Kisah Tale of Tales

Salam..Pelik pulak tengok cerita ni..Pelik takpe asalkan best.Memandangkan cerita ni released 2 tahun lepas, maka Kaklong nak tulis je la keseluruhan cerita dia termasuk spoiler dia..Kalau korang nak tengok citer ni, jangan baca la ya.. Takot tak syok pula nanti..Yang kaler pink ialah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
2 months and 2 weeks ago.

 

Review Filem : Guardian of the Galaxy Vol 2

Salam..Citer ni memang best dan popular.Tak buat review pun takpe kan..Tapi nak jugak. HahaAda spoiler..Jangan baca kalau belom tengokCam biasa spoiler tulisan pinkSinopsis:Okay, Kaklong citer yang ikot pemahaman Kaklong la ya..Sebab banyak karakter, banyak peristiwa dan tak pernah baca komik ni, mungkin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
2 months and 2 weeks ago.

 

Review : FaceApp

Salam..Haritu tengok perubahan 7 tahun kan..Kali ni viral satu lagi app yang bole tengok muka kita kalo jadi tua, jadi lelaki/perempuan, jadi kanak-kanak dan sebagainya..Curious punya pasal, Kaklong pun tryTau.Mesti korang terpandang kat lelaki tu kan..Awat la rupa dia macam tu?Kuang kuang kuanggggCam tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
2 months and 2 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Next »