User Profile: Kaklongchan

Show pings in: English | Malay | All

 

Kaklongchan

Your avatar

Real Name: Kaklong

Member Since: 4th September 2016


Penulis Blog Kaklong. Homemaker. Online business owner. Craft Maker. Blog Kaklong is my personal blog yang berbual-bual mengenai tentang kehidupan sebagai homemaker dan online solopreneur. Kaklong bercerita tentang perkara yang menyeronokkan iaitu Movie, Bercuti, Foods, Shopping dan Craft. Kaklong suka review produk dan servis sebagai panduan untuk korang sebelum membeli. Kaklong turut share sedikit sebanyak tips buat duit secara online, ilmu internet, online bisnes dan management as a business owner. Jom singgah ke Blog Kaklong : diariasma.blogspot.com dan jangan lupa follow.. ^_^


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 10

Saya seorang Minimalist?

Salam...Minimalist LifestyleSelepas jumpa perkataan minimalist ni, Kaklong teringin pula nak jadi minimalist.Minimalist ialah menghasilkan sesuai dengan cara yang paling minimum.Dalam konsep gaya hidup minimalist, ia bermaksud hidup seringkas yang boleh dengan barang keperluan yang paling minima.Macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
2 weeks ago.

 

Thor Ragnarok versi 4D

Salam...Korang dah tengok ke Thor : Ragnarok?Rasanya Kaklong tak perlu review kot sebab semua orang pun cakap best.Kecuali sebilangan kecil yang tak suka..Haaaa..Kali ni apa kata kita tengok Thor Ragnarok versi 4D!Sori gelap..Gambar kat atas tu diambil semasa Kaklong tengok Thor hari tu.Eh...Ntah kenapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
2 weeks and a day ago.

 

Return Barang Lazada

Salam...Selalu je cerita pasal beli barang kat Lazada kan..Kali ni nak citer pasal pengalaman return barang di Lazada...inflatable sofa yang beli kat LazadaSila abaikan sepah-sepah kat tepi tu ya..Rumah kecik macam ni la..Kat rumah Kaklong cuma ada sebuah sofa bed je.Bila Cik Abang baring tengok TV (atau TV...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
2 weeks and 3 days ago.

 

Apa itu Dunia? Akhirat? dan Iman?

Salam..Kaklong suka cerita ni.Klik "see more" untuk baca kat facebook.Kalau tak nak, Kaklong ada ceritakan semula kat bawah ni..PAda suatu hari, ada sultan ni tanya Ustaz Diraja tiga pengertian.Apa itu Dunia; apa itu Akhirat; apa itu Iman?Tapi sultan nak jawapan yang ringkas, padat dan tepat.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
2 weeks and 6 days ago.

 

Ecommerce Easystore

Salam..Lupa pula nak buat sambungan kisah Trilogi Website Kaklong.Haha.. Trilogi la sangat..Kisah 1 : Website E-commerce Pertama KaklongKisah 2 : Buat E-Commerce dengan OpencartKisah ketiga dan terakhir ni (buat masa ni la) bermula selepas website opencart tu corrupted.Kaklong masa tu panik gila...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
3 weeks and a day ago.

 

Pencarian Piano Keyboard

Salam..Ingat tak kisah Kaklong beli keyboard mainan untuk belajar piano secara online haritu?Tak lama lepas tu kan, rasa macam dah terer dah sikit (padahal tak pon...haha..), kitorang pun terus beli keyboard piano yang betul punya!Piano Keyboard mampu milik!Kitorang pi kedai muzik haritu nak beli keyboard...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
3 weeks and 3 days ago.

 

Widget Blog Follower Error?

Salam...Korang ada tak masalah camni kat blog?Blog follower widgetIni adalah widget blog follower yang sekian lamanya berada di blog ni..Widget yang kita klik follow untuk mengikuti blog kawan-kawan..Pastu ada la muka kita kat situ (kalau kita recently follow).Tapi tengoklah tu.Hilang pulak!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
3 weeks and 4 days ago.

 

Alih Suara Lawak ajqhrs via MadlipzApp

Salam...Hadoiiii..Gelak guling-guling Kaklong tengok video-video ni..Tak caya, cer tekan play..Haa..Amacam berguling tak?Alih suara lawak ni dibuat menggunakan aplikasi Madlipz.comMadlipz ni ialah aplikasi dimana kita boleh ubah suara video kepada suara kita sendiri.Ikut suka la nak alih bahasa ke, atau nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
3 weeks and 5 days ago.

 

Pencuri Buah

Salam..Seronok pula baca kisah fiksyen yang ditulis oleh saudara Khairul Hakimin Muhammad ni.Kat rumah ibu ayah Kaklong pun kitorang ada sebatang pokok mempelam..Lebat betul buahnya..Malangnya ramai betul pencuri..Dorang curi buah muda-muda..Tau la, nak makan buat colek..Tak pun nak jual kat gerai nasi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
4 weeks and a day ago.

 

Review Filem Tombiruo

Salam..Kaklong ni jenis tak tengok cerita Melayu.Drama tak tengok. Filem lagi la tak tengok..Malas la cerita sebab apa tak tengok, karang kene kecam secara berjemaah pula..Apapun ada dua filem Melayu yang Kaklong tengok kat pawagam sejak third millenium iaitu Ola Bola dan Tombiruo.TombiruoTombiruo ni pun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
1 month ago.

 

Beli Buku online Sempena Cybersale 2017

Salam..Ingat tak Cybersale 2017 yang berlangsung bermula 9hb hingga 13 Oktober 2017?Itu adalah masa peniaga online buat jualan murah-murah.Kaklong pun nak join bershopping.Tapi tak tau nak beli apa..Akhirnya pada 11hb, Kaklong berjaya juga drop order..Buku!Hahaha..Macam takde benda lain kan nak beli...Beli...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
1 month ago.

 

Kamen Rider Black : My All Time Favorite

SalamKaklong ternampak video Kamen Rider kat facebook dan tak semena-mena teringat kat my all time favourite Kamen Rider iaitu Kamen Rider Black!Sape tak kenal Kamen Rider Black?Ini la Kamen Rider BlackIni pula Tetsuo Kurata yang bawa watak Kotaro MinamiEnsem giler baq hang.. My taste*blush*Dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
1 month and a week ago.

 

Info Urusan jika Suami Meninggal Dunia

Salam..Kaklong terbaca artikel yang disiarkan kat website IIUM Confession..Info yang diberi sangat berguna.Sesuai dengan Kaklong, seorang suri rumah yang suami uruskan segala-galanya.Kaklong paste-kan keseluruhan artikelnya kat sini, untuk rujukan Kaklong dimasa akan datang.Artikel asalnya kat link ni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
1 month and a week ago.

 

Belajar Piano Online Percuma

Salam...Dah lama juga berangan nak main piano..Namun tak ada starting point kerana famili Kaklong tak pandai main muzik..Tau dengar dan nyanyi je la... Haha..Petang tadi lepas settle pos barang, Kaklong search kat youtube kot-kot ada tutorial belajar main piano online.Ada rupanya.. :DTekun tak tekun budak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
1 month and a week ago.

 

Confession : Angau kat Tom Hardy

Salam.Satu je sebab Kaklong tak update blog dan tak aktif di media sosial.Kaklong disampuk angauTom Hardy ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚Help!Ia bermula kira-kira sebulan yang lepas.Tak tau la dari mana puncanya..Mungkin banyak sangat nampak drama terbaru beliau iaitu Taboo, membuatkan Kaklong mula tonton filem-filem...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
1 month and a week ago.

 

Review Sikit Pasal Malaysia Airlines Golden Lounge

SalamLamanya tak menconteng wall ni. Tak taula apa yang disibukkan sangat. Haha. Baru-baru ni pergi ke Penang naik Malaysia Airlines sebab ada urusan kerja sikit. So tiket penerbangan business class di taja sepenuhnya. Nak tau best ke tak penerbangan Business class dan Kemudahan Golden Longe tu?Masa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
1 month and 3 weeks ago.

 

Buat Website Ecommerce Sendiri dengan Opencart

Salam..Selepas website ecommerce hilang hari tu, Kaklong belajar buat website sendiri.Guna sistem ecommerce percuma OpencartHosting rm100/yr.Domain dah ada masa mula2 guna lot(dot)my dulu.Beli ngan GoDaddy, 1st year dapat rm4.99 guna kupon, pastu tahun seterusnya rm35 yearly.Rasanya bole kot dapat murah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
2 months and a week ago.

 

Lot.My : Website Ecommerce Kaklong yang Pertama

Salam..First time Kaklong ada website ecommerce adalah pada tahun 2011.Kaklong guna perkhidmatan Lot.myPaparan dia cantik, kemas dan bersih.Senang navigate.Proses listing mudah.Harga pun berpatutatan, boleh bayar secara bulanan.Kemudian smartphone mula diperkenalkan dan makin ramai pengguna online...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
2 months and a week ago.

 

Tiada Siapa Boleh Tolong Jika Ditipu Peniaga Online

Salam..Ini salah satu komen yang Kaklong screen shot kat Forum Amanz.myKomen-komen lain yang menyayat hati boleh tengok kat SINIKaklong share kat sini bukan untuk kita kecam dia yang mudah-mudah beli barang online mahal-mahal. (kene highlight benda ni sebab sekarang ni zaman kecam mnegecam)Apa yang Kaklong...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
2 months and a week ago.

 

Lunch Kenny Rogers Victory Soup Meal

Salam...Tengahari tadi sambil-sambil layan customer, Kaklong scroll facebook seperti biasa,Tiba-tiba ternampak ini..Terus bersinar mata lalu ajak abang pi Kenny Rogers yang berdekatan; kat Sunway tu.Ini la yang kitorang dapat.Beli satu percuma satu Kenny Rogers Victory Soup MealDua hidangan ni cuma RM29.Tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
2 months and 2 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »