User Profile: Kaklongchan

Show pings in: English | Malay | All

 

Kaklongchan

Your avatar

Real Name: Kaklong

Member Since: 4th September 2016


Penulis Blog Kaklong. Homemaker. Online business owner. Craft Maker. Blog Kaklong is my personal blog yang berbual-bual mengenai tentang kehidupan sebagai homemaker dan online solopreneur. Kaklong bercerita tentang perkara yang menyeronokkan iaitu Movie, Bercuti, Foods, Shopping dan Craft. Kaklong suka review produk dan servis sebagai panduan untuk korang sebelum membeli. Kaklong turut share sedikit sebanyak tips buat duit secara online, ilmu internet, online bisnes dan management as a business owner. Jom singgah ke Blog Kaklong : diariasma.blogspot.com dan jangan lupa follow.. ^_^


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 8

Ulasan Filem : Alien Covenant

Salam.Artikel ni ada spoiler yang berlambak-lambak.Kali ni Kaklong tak pink-kan spoiler.Sinopsis Alien ConvenantMengisahkan sebuah kapal yang bawa satu koloni besar termasuk sebuah/seorang android untuk ke planet lain untuk meneruskan hidup. Satu kemalangan telah berlaku yang telah membangunkan anak kapal.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
4 days and 8 hours ago.

 

My Poor Bounce Rate T_T

Salam.Tukar template lagi..Semenjak wujudnya responsive template ni kan, makin tak syok je template2 yang ada ni..Kenapa tak syok?Sebab takleh nak edit..Kalau nak edit juga bole, kene beli la yang full version punya..Yang kita dapat free ni kebanyakan limited version.Nak tukar font, tukar kaler , tukar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
5 days and 13 hours ago.

 

Kecukupan

Salam..Pasti korang dah baca post dari Ustaz Hanafi ni kan..Entah kenapa rasa ustaz bercakap tentang diri Kaklong..Kaklong dah berniaga online dari rumah selama 7 tahun..Kini Kaklong rasa nak stop sebab dah boring..Rasa nak buat benda lain pula.Malangnya, sayang nak tinggalkan..Mungkin sebab dah sebati...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
1 week ago.

 

Pengalaman Buka Akaun Semasa CIMB Tanpa Introducer

Salam..Kaklong nampak kisah ni viral dengan #copypaste kat facebook.BENARKAH????Hari jumaat lepas akaun cimb isteri aku ditutup oleh pihak bank tanpa sebarang notis. Aku call ke hotline dan depa suruh terus ke cawangan dan berbincang dengan pegawai di cawangan tersebut.Jadi hari ini aku dan isteri ke cimb...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
1 week and a day ago.

 

Review Filem : King Arthur : Legend of the Sword

Salam..Tak rancang pun nak tengok wayang, ntah macam mana kaki ni pi masuk pawagam.Filem yang paling dekat waktu tayangannya pada ketika itu ialah Alien dan King Arthur.Akhirnya kitorang pilih King Arthur..Sinopsis:Ia mengisahkan anak raja yang dibesarkan tanpa mengetahui bahawa dia tu anak raja.Bila dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
1 week and 3 days ago.

 

Pengalaman Citarasa Bonda Buffer Dinner di Hotel Neo Georgetown Pulau Pinang

Salam..Puasa dah dekat.Korang yang duk Penang atau perlu ke Pulau Pinang pada bulan Ramadhan ni pasti tercari-cari nak makan kat mana kan..Apa kata try buka puasa kat Hotel Neo, Georgetown.Haritu kitorang pi Citarasa Bonda Buffet Dinner kat sini tau. Meh nak citer..Hotel Neo Dinner BuffetDisebabkan kitorang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
1 week and 5 days ago.

 

Review Filem : Split

Salam..Korang mesti dah tengok cite Split haritu kan..Siapa belom tengok, spoiler tulisan pinkTengok poster dia pun Kaklong takde rasa nak tengok..Tapi dapat banyak juga feedback positif.Semalam, lepas abes buat kerja semua, Kaklong pun spend 2 jam menonton filem ni.Filem Split ni diarahkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
1 week and 5 days ago.

 

Review Filem :Locke

Salam..Spoiler AlertSpoiler takde warna pink kali ni..Filem ni menarik..Ataupun...Sangat tak menarik..Depend pada citarasa masing-masing..Alahai, musyuk musyuk..Ada 3 sebab kenapa filem Locke ni menarik (bagi Kaklong):1) Sebab Tom Hardy.2) Sebab lokasi filem.3) Sebab accent dia yang seksi.Hmmm....Macam tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
2 weeks ago.

 

Kisah Kaklong dan Kacang Pool

Salam...Ni kisah lama juga ni..Haritu Kaklong gi jalan kat Selangor dan dibawa ke satu restoran boleh tahan la juga dia punya terkenal.Masa tu dalam pukul 10 malam camtu, perut pun takde la lapar sangat.Dalam senarai menu tu Kaklong terpandang la "Kacang Pool".Aik, pelik je nama ni.Tak pernah dengar..Nama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
2 weeks and a day ago.

 

Review : Sebulan guna set kurus, naik sekilo lebih

Salam...Ingat tak Kaklong ada beli set kurus haritu..Malas nak sebut nama, kalo rajin belek korang jumpa la..Genap seminggu Kaklong consume, naik sekilo..Minggu kedua kekal..Minggu ketiga kekal..Minggu keempat kekal..Minggu kelima kekal..Wow!Hebat kan kesan dia..Semasa minggu pertama tu naik sekilo,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
2 weeks and 2 days ago.

 

(bukan) Review Filem Kisah Tale of Tales

Salam..Pelik pulak tengok cerita ni..Pelik takpe asalkan best.Memandangkan cerita ni released 2 tahun lepas, maka Kaklong nak tulis je la keseluruhan cerita dia termasuk spoiler dia..Kalau korang nak tengok citer ni, jangan baca la ya.. Takot tak syok pula nanti..Yang kaler pink ialah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
2 weeks and 2 days ago.

 

Review Filem : Guardian of the Galaxy Vol 2

Salam..Citer ni memang best dan popular.Tak buat review pun takpe kan..Tapi nak jugak. HahaAda spoiler..Jangan baca kalau belom tengokCam biasa spoiler tulisan pinkSinopsis:Okay, Kaklong citer yang ikot pemahaman Kaklong la ya..Sebab banyak karakter, banyak peristiwa dan tak pernah baca komik ni, mungkin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
2 weeks and 4 days ago.

 

Review : FaceApp

Salam..Haritu tengok perubahan 7 tahun kan..Kali ni viral satu lagi app yang bole tengok muka kita kalo jadi tua, jadi lelaki/perempuan, jadi kanak-kanak dan sebagainya..Curious punya pasal, Kaklong pun tryTau.Mesti korang terpandang kat lelaki tu kan..Awat la rupa dia macam tu?Kuang kuang kuanggggCam tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
2 weeks and 4 days ago.

 

Juara Maharajalawak Mega 2017

Salam..Dah tengok Maharajalawak Mega 2017 final semalam?Kaklong dah berminggu2 kot tak tengok, sebab takde perasaan nak tengok.Semalam Cik Abang ada kat rumah, dia yang buka TV..Dapat la tengok yang final..Juara MalaharajalawakMega 2017 jatuh kepada --- BOCEY!gambar dari astrogempak.com.myYay!Tahniah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
2 weeks and 6 days ago.

 

Hadiah Birthday from Ayuni Rafilah

Salam..Eh, Kaklong wujud lagi la..Hehe,, Mesti la wujud..Saje je diam..Fokus kat keje yang bertimbun-timbun ni..Dah beres dah sebahagian kerja.. Bole la luangkan masa tulis blog.Bulan lepas birthday Kaklong tau..Kaklong sedih sangat sebab Cik ABang tak bagi pun Kaklong hadiah..Siap nanges2 lagi..Ye...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
2 weeks and 6 days ago.

 

Review : Seminar Lohong Hitam

Salam..Kursus lagi...Ai, tak abes-abes dengan kursus...Hahaha..Sabar yer..Ada 4 kursus Kaklong enroll..Tinggal satu je lagi belom pergi, bulan Mei nanti..Eh, yang ni bukan kursus sangat, lebih kepada seminar.Nama dia Seminar Lohong HitamLohong Hitam ni ialah jaringan perniagaan..Instead of kita berniaga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
1 month and a week ago.

 

Review Kursus Kewangan yang Bagus

Salam...Ni kisah 2 minggu lepas..Selama 2 hari Kaklong pi kursus kewangan.Rupanya kewangan (finance) dan akaun (accounting) tu adalah 2 perkara berbeza.Kursus ni dijalankan selama 2 hari..Tujuan Kaklong pergi kursus ni semata-mata sebab pakej je..Kalo amik 4 kursus dapat diskaun banyak juga la..Alang-alang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
1 month and a week ago.

 

Perubahan 7 tahun

SalamKat facebook ramai kawan-kawan taruk gambar perubahan diri selama tujuh tahun.Rata-ratanya semua berubah..Kaklong pun nak join juga la.. :DAik, apa ni?Sama je..Tak syok la camni..Haha..Takpe la.. Maybe Kaklong awet muda kot (eh, tetibe)Korang pula camne?Kalo ada buat sila la taruk link kat komen..Nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
1 month and a week ago.

 

Movie Review : The Boss Baby

Salam.Dah tengok citer ni?THe Boss BabyBest tak?Meh Kaklong review sikit.Sinopsis dulu ya:Tulisan pink tu spoiler.Kisahnya seorang kanak-kanak bernama Tim yang kuat imaginasi telah dapat seorang adik (baby).Tapi dia rasa pelik sebab adik dia tu tak berapa nak normal je..Baby tu datang dengan menaiki teksi,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
1 month and 2 weeks ago.

 

Cara Makan Set Kurus Shaklee

Salam..Ada yang tanya macam mana nak makan Set Kurus Shaklee?Sebelom tu, sebenarnya Set Kurus Shaklee ni bukan ubat untuk kurus tau..Maka ia tak menjamin akan kurus..Cuma ia dapat membantu mempercepatkan proses penurunan berat badan..Tanpa diet, tanpa senaman, kemungkinan proses itu slow..Bagi yang diet dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Kaklong Chan
1 month and 3 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 Next »