User Profile: Kaklongchan

Show pings in: English | Malay | All

 

Kaklongchan

Your avatar

Real Name: Kaklong

Member Since: 4th September 2016


Penulis Blog Kaklong. Homemaker. Online business owner. Craft Maker. Blog Kaklong is my personal blog yang berbual-bual mengenai tentang kehidupan sebagai homemaker dan online solopreneur. Kaklong bercerita tentang perkara yang menyeronokkan iaitu Movie, Bercuti, Foods, Shopping dan Craft. Kaklong suka review produk dan servis sebagai panduan untuk korang sebelum membeli. Kaklong turut share sedikit sebanyak tips buat duit secara online, ilmu internet, online bisnes dan management as a business owner. Jom singgah ke Blog Kaklong : diariasma.blogspot.com dan jangan lupa follow.. ^_^


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 7

Cara Mudah Menguruskan Order Online

Salam.Haritu ada kawan bebel2 kat Facebook.Dia terlepas pandang satu order dan tak pos pun order tu.Abes kene marah ngn customer.Dia tanya camana nak buat supaya order tu organized dengan elok.Ramai orang komen dan bagi pendapat, termasuk la Kaklong (haha.. sebok je nak juga)PAstu dia up satu lagi status,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
2 months ago.

 

Wrapping Online Seller yang Kur Semangat!

Salam..Haritu Kaklong beli online kat Shopee..Tengok apa Kaklong dapat..Ngaaaaaaaaaaaaa....Terkejut saya..Dengan plastik sampah pun bole ek..Kuang...kuang...kuang...Sekali tengok macam mayat je..Erm... seram...Bila Kaklong tunjuk kat FB rata-rata semua macam okay je dengan packaging macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
2 months ago.

 

Bahasa Melayu

Salam..Kaklong share satu status yang menarik oleh anak Sabah kat facebookLalu ternampak SisAyuni Rafilah share satu video yang menarik kat FBKaklong pun tekan je la nak tengok dan dengan gigihnya tengok macam abes..Macam tak percaya betapa menariknya cara mat saleh ni beri penerangan tentang Bahasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
2 months ago.

 

:(

Harini rasa sedih sikit..Abang balik kampung. Kaklong tak ikot sebab nak siapkan urgent order.Pagi tadi ibu call tanya balik pukul berapa. Kaklong cakap abang je balik. Pastu ibu macam terkejut sikit.Pastu ibu tanya lembut je, "kenapa, kaklong saja2 ke tak nak balik.."Aduh..Pilunya bila ibu cakap macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
2 months and a week ago.

 

Review Secret Skin White Kawaii Collagen

Salam..Korang tau tak Kaklong pernah consume Secret Skin White Kawaii Collagen..Yang Jihan Muse jadi duta tu..Tapi dah lama dah.. November 2015 dulu..Ni baru terpikir nak tulis review.Kaklong amik sebotol KAWAII COLLAGEN WHITE MAXX EXTRA (putih) dan sebotolSecret Skin White Kawaii Collagen SSWKC...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
2 months and a week ago.

 

Copy Paste : Mengapa Saya Pilih yang Semulajadi?

Salam..Kaklong ada terbaca kat FB Hafiz Sulaiman(rasanya dia ni doktor kot); yang berbicara tentang makanan atau lebih tepat lagi buah2 dan sayuran GMO (genetic Modified Organism).Kalo diikutkan hampir semua makanan yang kita makan ni adalah GMO.Nak cari yang semulajadi dan organik tu cam susah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
2 months and 2 weeks ago.

 

Tutorial Blog : Cara nak Disable Select Text dan Copy Paste

Salam..Kaklong selalu baca blogger mengeluh pasal ada blog lain tulis entry yang sebiji sama ngn blog dorang..Pendek kat blog A tu, copy paste entry kita yang best2 masuk dalam blog dorang..Hasilnya blog A akan dapat up 2 ke 10 entry setiap hari (nampak macam aktif giler) dengan setiap entry yang penuh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
2 months and 2 weeks ago.

 

Nak jadi Youtuber Terkenal?

Salam..TAdi Kaklong terbaca satu komik indie kat facebook.Kaklong taknak tunjukkan kat sini atau kreditkan kepada pelukis tu sebab kebanyakan komik dia tu menyentuh (melawakkan) isu agama, jantina, perkauman, dan seksual. Ada juga yang double meaning sampai kita rasa malu membacanya..Kaklong tak nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
2 months and 3 weeks ago.

 

Cara Menjimatkan Kos Poslaju untuk Peniaga Online

Salam...Siapa sini berniaga online angkat tangan...?Bagus... Sama la kita...Korang pos barang guna kurier mana ya..?Poslaju.... Yay, sama lagi... ^_^Kebanyakan peniaga online guna Poslaju sebagai kurier tetap..Sebabnya banyak cawangan jadi in case korang berpindah atau on the road pun bole cari cawangannya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
2 months and 3 weeks ago.

 

Mencari Skincare

Salam..Kaklong dah tukar ke 3 jenis produk skincare tapi takde satu pun okay... T__TKisahnya Kaklong ni jenis tak pakai apa2 produk kecantikan, cuma cuci muka dengan Syahirah dan setakat ni ok je.. Bole baca review kaklong kat SINICuma disebabkan resdung, kulit Kaklong tak pernah la flawless..Pada suatu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
2 months and 3 weeks ago.

 

Tutorial Blog : Cara Letak Sitemap kat Sidebar Blog

Salam..Haaaaaaa...?Tak abes-abes lagi dengan sitemap?Okay2, janji.. Ni last dah..Alang-alang share sikit; nak share je la semua yang ada..Baik kan Tok Guru ni...?MUahahahhaaaa..Okay..Sitemap dah submit haritu dan dah letakkan kat page semalam kan...Untuk yang takmo letak kat page, korang juga bole pilih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
2 months and 3 weeks ago.

 

Jom shopping!

Salam..Kaklong jumpa beberapa offer kat kedai online..Valentine Day Sale tu macam sangat mengiurkan la... XD

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
2 months and 4 weeks ago.

 

Tutorial Blog : Cara Buat Sitemap kat Blog

Salam...Semalam dah submit sitemap kat Google kan...Harini kita buat sitemap kat kat blog pula nak tak?Ada orang cakap ia bagus untuk naikkan rank.. Ada yang cakap tak mempengaruhi pun..Jadi terpulang la nak buat ke tak..Apapun Kaklong nak letak supaya mudah cari artikel kelak.. (dalam 50 tahun akan datang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
2 months and 4 weeks ago.

 

Tutorial : Cara Submit Sitemap Blogspot ke Google

Salam.Kaklong baru je submit sitemap blog ni tadi..Sape yang belom tu bole la buat sekarang..Apa tu Sitemap?Sitemap ialah senarai website, url/link, atau page yang dibuat ikut susunan supaya mudah dicari.Dalam kes kita ni; sitemap ialah senarai blogpost / entry kita tu.Kita nak submit senarai tu ke Google...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
3 months ago.

 

BLOGLIST FEBRUARI BY IRAZULKEFFELE

Salam..Nak join segmen lagi..Huhu..Nak join? Klik bannerKali ni dari blogger IraZulkeffeleCara nak join pun simple sangat..Kalo nak tau kene la klik banner tu dan join sendiri..Harap2 Kaklong bertuah kali ni..Sape yang rasa bertuah tu; jom klik banner.. ^^Wassalam..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
3 months ago.

 

Tutorial Blog : Cara Masukkan Widget ke dalam Blog Versi Mobile untuk Unresponsive Template /...

Salam..Adoi.. Kelakar gile punya tajuk..Buat pendek karang takot orang tak faham pula..Tapi panjang camni pun tak berapa nak faham kan..Sorry.. 😛Kisah dia macam ni.Kaklong duk cari responsive template untuk blog ni..Malangnya free version ni function dia limited.Dah dapat yang cantik..Tapi gambar besar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
3 months ago.

 

SEGMEN ICE BREAKING BY MELLYA

Salam..Melly Crayola ada anjurkan segmen Ice Breaking Version 1.0 2017.Tujuannya untuk kita saling kenal-kenal antara blogger..Sebenarnya segmen2 macam ni la yang buat Kaklong ada kawan2 kat blog dan media sosial.Kalo nak harap search engine, macam tak tau nak search apa kan.. Haha..Nak tau serba sedikit...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
3 months ago.

 

Lirik : Kalah dalam Menang : Syamsul Yusoff dan Mawi

Salam..Dah move on dengan lagu Sufian Suhaimi : Terakhir..Layan lagu Syamsul Yusoff dan Mawi dalam AJL31 haritu..Lirik Kalah dalam MenangYo!Ya Allah, Ya RahimSiapa lebih berkuasa?Ya Allah, Ya RahimKau, aku atau Dia?RenungkanAdakah kau rasa dunia isinya hanya kau yang punyaKau fikir kau siapa?Adakah kau lupa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
3 months ago.

 

Lirik : Terakhir : Sufian Suhaimi

Salam..Takleh nak move on la dengan lagu ni..Duk ulang dari pagi lagi..Jom nyanyi sama-sama..^^ Lirik Lagu Terakhir : Sufian SuhaimiMengapakah kita selalu berjauh hatiSelalu sendiri dan terasa hatiApakah kita tak sehaluan lagiBerat bagiku 2xApakah salahkuKau buatku beginiSelalu sendiri...tinggal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
3 months ago.

 

Review Kaklong Tentang AJL31

Salam..Dah 10 tahun kot Kaklong tak tengok Anugerah Juara Lagu..Ahad lepas Kaklong masih berada kat kampung dan adik-adik cakap "nak tengok Juara Lagu malam ni. Banyak lagu best best. Aiman Tino, Sufian Suhaimi pun ada..."Wow! Kaklong nak tengok Sufian Suhaimi nyanyi lagu Terakhir.Nak dekat pukul 9 malam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kaklongchan Kaklongchan via Blog Kaklong
3 months ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 Next »