User Profile: zahra95642

Show pings in: English | Malay | All

 

zahra95642

Your avatar

Real Name: Mohd Zahran

Member Since: 30th August 2015


Mohd Zahran aka theHaikal merupakan pekerja professional sepenuh masa dalam bidang kesihatan. Tetapi amat berminat dalam bidang blogging dan juga internet marketing. Ebook yang pernah ditulis adalah 101 Tips Jimat Duit. Masih belajar dalam bidang blogging dan akan terus belajar. Untuk servis pengiklanan (advertisment service) serta artikel berbayar (paid article/advertorial), boleh hubungi penulis menerusi ruangan Hubungi dan Sertai Wikicara.org


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 25

5 Sifat Aku Belajar Daripada Blogger Otai

Terdapat banyak blogger yang otai-otai belaka di Malaysia ni. Kalau nak luaskan pandangan lagi, lihat juga blogger lain di luar negara. Tapi untuk setakat ni aku rasa baik aku belajar dari otai-otai blogger tempatan dulu sebab merekalah yang membangunkan dunia blog di Malaysia.Blogger-blogger otai ni aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
5 days and 10 hours ago.

 

Google Adsense Keluarkan 2 Bentuk Iklan Baru

Aku dah lama tak bukak akaun Google AdSense aku. Selalu tinjau guna aplikasi Google AdSense je. Kebetulan aku saje nak buka tengok iklan mana yang paling baik aksinya.Masa itulah aku baru perasan yang Google AdSense dah keluarkan 2 bentuk iklan baru.In feed Native ads dan In article native ads.Bile aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
5 days and 11 hours ago.

 

Cara Menjana Pendapatan Tambahan Dengan Shopback

Cara Menjana Pendapatan Tambahan Dengan Shopback. Dalam dunia internet sekarang, macam-macam cara boleh bantu kita buat duit. Ada yang menggunakan blog, ada yang buat perniagaan online di Facebook dan Instagram dan lain-lain. Tujuannya sama iaitu untuk menjana pendapatan tambahan untuk menampung kos sara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
3 months and 2 weeks ago.

 

Cara Promosikan Video dan Youtube Channel

Sebelum ini saya ada kongsikan tentang cara mudah buat video youtube dan juga cara menyediakan SEO untuk video Youtube. Artikel-artikel tersebut sebenarnya adalah berdasarkan percubaan dan pengalaman saya buat duit dengan Youtube. Jika anda rasa untuk mendapatkan panduan buat duit dengan Youtube agak mahal,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
4 months and 4 weeks ago.

 

Cara Menurunkan Bounce Rates Blog

Apa itu bounce rates? Secara mudahnya, bounce rates adalah peratusan pengunjung yang datang ke blog atau laman web yang kemudian meninggalkan blog tersebut tanpa melakukan sebarang tindakan lain seperti membaca artikel yang lain dalam blog tersebut atau tidak melakukan perkara yang dikehendaki laman...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
6 months and a week ago.

 

Pendapatan Blog Bulan Disember 2016

Nak tulis post untuk pendapatan blog aku bulan Disember 2016 asyik tak sempat aje. Banyak pula perkara yang perlu di buat di awal tahun ni. Sebelum aku terus terlupe, baik aku tulis hari ni. Untuk pengetahuan korang, aku tulis post ni guna app Blogger je. Aku banyak guna aplikasi Blogger ni untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
6 months and a week ago.

 

Ada 5 Langkah je Buat Duit Dengan Blog?

Secara teorinya, buat duit dengan blog ni hanya perlukan 5 langkah.Ye..5 sahaja. Jika korang baca dari mana-mana panduan buat duit dengan blog sekalipun. Dari panduan blog antarabangsa ataupun panduan blog di Malaysia, AKU PASTI ia akan kembali kepada 5 langkah ini. Mungkin cuma gaya pengolahan dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
8 months and 3 weeks ago.

 

Bila masa terbaik nak mula berblog?

Bila masa terbaik nak mula berblog?Ada orang belajar pasal blog dah lama. Tapi tak pernah lagi buat blog. Asyik belajar dan belajar tentang cara buat blog. Ada orang yang tak pernah belajar pasal blog, tapi bila nak buat blog terus je buat blog. Antara 2 jenis ni mana yang lebih baik?Pada aku, untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
8 months and 3 weeks ago.

 

Hanya Orang Yang Pandai Menulis Boleh Berblog!

Betul ke? Korang ingat aku pandai menulis ke?Aku dalam kalangan yang menulis biasa biasa je.Kalau aku pandai menulis, rase nye aku dah ade novel atau buku sendiri agaknye. (Walaupun aku bercita cita satu hari nanti aku ade eBook aku sendiri haha)Pada aku nak mulakan blog bukan perlu pandai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
9 months ago.

 

Cara Mengiklankan Bisnes Di Lynk.my secara Percuma

Boleh ke mengiklan di Lynk.my secara percuma? Jawapannya boleh, tapi boleh dengan bersyarat. Sebelum saya bincangkan cara mengiklan di Lynk.my secara percuma, elok rasanya saya terangkan serba sedikit tentang Lynk.my.Lynk.my adalah satu - satunya laman web Malaysia yang memberikan perkhidmatan memendekkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
11 months and 3 weeks ago.

 

Cara Mendaftar dan Menggunakan Paypal Malaysia

Paypal Malaysia merupakan salah satu kemudahan pembayaran online yang mudah untuk digunakan. Bagi yang kerap membuat pembelian secara atas talian, pastinya Paypal Malaysia sudah tidak perlu diperkenalkan. Tetapi saya percaya, masih ramai yang hanya 'tahu' tentang Paypal tetapi tidak pernah menggunakannya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
6 months ago.

 

Cara Menyertai Peraduan Rakyat 1 Malaysia (PR1M)

Pernah dengar berkenaan Peraduan Rakyat 1 Malaysia (PR1M)? Peraduan Rakyat 1 Malaysia (PR1M) adalah satu peraduan yang dianjurkan oleh surat khabar Sinar Harian. Untuk menyertai peraduan ini, peserta hanya perlu membeli sebuah akhbar Sinar Harian dan menjawab satu soalan dan kemudian jawapan tersebut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
7 months ago.

 

5 Sebab Kenapa Graduan Masih Menganggur

Graduan yang menganggur merupakan satu isu yang sentiasa dibincangkan pada masa kini. Graduan yang gagal mendapatkan sebarang pekerjaan selepas selesai tempoh pengajian merupakan suatu keadaan yang menjadi masalah utama dalam negara dan pihak-pihak yang berkaitan sentiasa berusaha untuk mencari penyelesaian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Tips Interview Kerja
21 hours and 48 minutes ago.

 

Teka-Teki : Apa perkara paling tak best masa menunggu lama?

Apa perkara paling tak best jika terpaksa menunggu lama? JawapanKlikDi SiniBateri Smartphone Habis

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Kompilasi Soalan Teka Teki
1 day and 3 hours ago.

 

Cara Buat Kek Coklat Kukus Dengan Mudah dan Sedap

Kek coklat sememangnya sesuai untuk semua jenis hari keramaian tidak kira sama ada kenduri atau pun sambutan hari lahir, kek coklat adalah antara yang menjadi pilihan utama. Terdapat banyak jenis kek coklat yang boleh kita sediakan dan salah satu yang paling mudah untuk disediakan adalah kek coklat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
1 week and a day ago.

 

Cara Bayar Tol Guna Jam Touch 'n Go

Kebanyakan lorong-lorong tol kini dah menggunakan fungsi Touch n Go sepenuhnya. Di masa hadapan saya rasa semua tol hanya akan menggunakan Touch n Go dan Smart Tag.Touch n Go sebenarnya bukan hanya boleh digunakan untuk membayar tol tetapi ia juga boleh bertindak sebagai prepaid kad kita untuk membeli di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
1 week and 2 days ago.

 

Cara Mendaftar Di Portal MyASNB

Cara Mendaftar Di Portal MyASNB. Bagi pelabur Amanah Saham Nasional Berhad, kini anda boleh membuat tambahan pelaburan, semak baki akaun dan juga mendapatkan penyata tahunan secara online. Anda hanya perlu mendaftar di Portal MyASNB.Bagaimanakah caranya mendaftar dengan Portal MyASNB?Nota: Pemegang unit...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
2 weeks and 5 days ago.

 

Cara Buat Facebook Fanpage Yang Professional

Facebook memang sudah tidak asing lagi di Malaysia. Buktinya, lebih kurang 20 juta rakyat Malaysia yang mempunyai akaun Facebook. Dan dalam jumlah tersebut ada yang menggunakan Facebook sebagai medium untuk mencari kawan, mengeratkan silaturahim dan ada juga yang khas untuk berniaga secara atas talian.Jika...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
2 weeks and 5 days ago.

 

Pendapatan Blog Bulan Mei 2017

Dah masuk bulan Jun. Maknanye dah tiba masa untuk aku bentangkan pendapatan blog untuk bulan Mei 2017.Alhamdulillah.Blog aku masih menjana pendapatan pasif walaupun nilainya turun naik turun naik. Kadang tu turun turun turun. Tapi tetap ada.Boleh la lepas buat beli lampin anak. Cover duit bil sikit.Sebelum...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
1 month and 2 weeks ago.

 

Cara Rasullullah S.A.W Berpuasa

Tiada individu yang lebih baik untuk dijadikan contoh selain Nabi Muhammad S.A.W. Saya tertarik dengan satu perkongsian yang saya dengar di radio tentang bagaimana cara Rasullullah S.A.W berpuasa.Terdapat 5 perkara yang Nabi Muhammad S.A.W sentiasa amalkan semasa berpuasa di dalam bulan Ramadhan. 5...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
1 month and 2 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »