User Profile: yukmil

Show pings in: English | Malay | All

 

yukmil

Your avatar

Real Name: yuk

Member Since: 25th June 2016



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 15

Resepi Kek Carrot Almond @ Carrot Almond Recipe

resepi kek carrot ala-ala secrete recipejom kita tengok resepi carrot cake ala-ala secrete recepi nie...sedap tau..rugi lar klau uols x cuba..huhu..nak buat dia senang je...nak beli mhal..so baik buat sendiri..jimat duit..bahan-bahan kek carrot almond2 cawan carrot parut5 sudu besar serbuk badam5 biji...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
3 weeks and 2 days ago.

 

Perlindungan dan Pengecualian Penyakit Dalam Takaful Kesihatan Perubatan

penyakit yang dilindungi dan dikecualikan dalam takaful kesihatan dan perubatanapa yang anda perlu ingat dalam takaful kesihatan perubatan pembayaran manfaar bergantung kepada jenis plan anda.apa yang anda perlu lakukan ialah dengan merujuk kepada sijil takaful mengenai maklumat lanjut dan manfaat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Insurance
1 month and 2 weeks ago.

 

Moview Review: The Salesman

review filem iran,the salesmanfilem salesman nie merupakan filem hasil karya asghar fahardi..yuk suka sangat dengan filem asghar farhadi...sbb minat sangat dengan pengarah nie..nie kali ketiga yuk review filem asghar fahardi..antara karya asghar yang yuk pernah review ialah:moview review:about ellymovie...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
2 months ago.

 

MUMMYAYU'S GIVEAWAY

join giveawaysok..hari nie yuk join giveaway mummyayu's...urm...mesti uols dah boleh agak kan kenapa yuk join giveaway nie...hihi..mestilar syarat2 giveaway nie senang...so sangat rugi klau uols x join tau..syarat untuk uols join senang je..just buat entry pasal give away nie je..senang je kan..join lar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
6 months and 3 weeks ago.

 

Beraya Di Pulau Nami

Jom ke Pulau Nami Malaysiabusy..baru smpat nak update pasal raya..hahablogger2 lain,,raya ketiga dah update pasal raya...huhu..wow..tngok tngok tajuk..hebat ko jah...beraya kat pulau nami korea...hahaha..korang jgn terpedaya ngan tajuk ye..hihi..banyak duit aku nak g beraya ke korea...lagipun klau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
2 months ago.

 

Minum Air Kelapa Sambil Makan Ubat-Ubatan,Boleh Ke?

Kesan ambik ubat sambil minum air kelapa..Ramai yang bertanya, betul ke minum air kelapa bersama-sama ubat-ubatan akan mengurangkan keberkesanan sesuatu ubat? Soalan ini nampak mudah namun ia sebenarnya bermaksud interaksi antara ubat dengan minuman.Interaksi boleh memberi kesan sama ada meningkatkan kesan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
2 days and 19 hours ago.

 

Nutella Brownies Cookies Recipe

resepi biskut nutela brownies sedapbahan-bahan untuk membuat biskut nutella brownies100g butter250g dark compound chocolate2 sudu besar nutella2 biji telur1/2 cawan gula perang1 sudu teh esen vanillachocolate chipsalmond flakesayakkan:150g tepung gandum1 sudu teh baking powder1/2 sudu besar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
2 days and 19 hours ago.

 

Resepi Ayam Goreng Berempah

ayam goreng berempah,ranggup dan sedapok..tengah buat ape tu uols...klau bosan mari kita belajar resepi ayam goreng berempah..resepi ayam goreng berempah nie senang je..bahan-bahan pun simple je..resepi nie di ambil daripada pengusaha catering tau..so..konfirm-konfirm lar ayam goreng berempah nie sedap lar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
5 days and 19 hours ago.

 

Ringkasan Kisah 25 Rasul

Cerita Pendek Tentang 25 Orang Rasulyuk nak tnya ckit..kat cni berapa orang ingat semua kisah 25 orang rasul??klau ada yang ingat..anda memang hebat..sbb yuk pun x igt..hihi..klau rasul2 yang selalu disebit spt nabi muhammad.nabi musa.nabi ibrahim tu ingat lar..klau sruh cerita pasal nabi illyas,nabi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
5 days and 19 hours ago.

 

Resepi Kuih Keria Gula Melaka

resepi kuih keria gula melaka yang montok dan gebuarie tu kan..viral kuih keria antarabangsa tu,,huh..beratur orang nak gi beli kuih keria antarabangsa tu..urm...uols xyah lar dok beratur..wat penat je..baik uols buat sendiri kuih keria gula melaka..senang je nak buat kuih keria gula melaka nie..lagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
1 week and 2 days ago.

 

8 Jenis Kepandaian Anak Anda

ibubapa wajib tahu jenis-jenis kepandaian anak merekasudah menjadi lumrah setiap ibubapa di malaysia nie mengukur kepandaian anak mereka berdasarkan peperiksaan..klau anak dapat no 1 dalam kelas...wow..happy gler ibubapa..nak bgtau satu kampung kan..then klau anak dapat 98/100 bukan nyer ckp..bagus2..tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
1 week and 2 days ago.

 

Cara Merawat Ruam Lampin Bayi

tips untuk mencegah dan merawat ruam lampin bayibagaimana ruam lapim boleh berlaku?Ruam lampin merupakan keadaan yang kerap berlaku dalam kalangan bayi atau anak kecil. Kulit bayi adalah agak sensitif. Ruam lampin terjadi apabila kulit bayi terdedah kepada air kencing atau najis dalam jangka masa yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
1 week and 5 days ago.

 

Resepi Biskut Red Velvet @ Red Velvet Cookies Recipe

Resepi biskut red velvet senang dan sedapbahan-bahan untuk membuat biskut red velvet1/2 cawan butter1 sudu besar minyak sapi1 cawan gula perang1 biji kuning telur2 sudu besar serbuk koko1 sudu teh cuka1 sudu teh baking powder1/2 sudu teh soda bikarbonate2 sudu teh pewarna merah1 sudu teh pewarna...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
1 week and 5 days ago.

 

Black Forest Cake Recipe

Resepi kek black forestbahan-bahan kek black forestsebiji kek coklat (resepi kek coklat klick sini)125g creame cheese4 sudu besar gula aising1 1/2 cawan whipping cream sejukblueberry fillingcara-cara untuk membuat kek black forest buat 1 kek coklat (untuk resepi kek coklat klick sini)pukul cream...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
2 weeks and 2 days ago.

 

Petua Hilangkan Kulit Muka Berminyak

tips merawat kulit muka berminyakok hari nie yuk nak share petua untuk hilangkan kulit berminyak...sape ada kulit berminyak??angkat tangan...x best kan..klau ada kulit muka berninyak nie kan..bila minyak banyak sangat kat muka...kulit muka pun nampak x lawa..bersinar semacam je...minyak tu plak dah boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
2 weeks and 2 days ago.

 

Resepi Agar-Agar Santan Pandan

resepi agar-agar santan pandan sedapagar-agar merupakan manisan atau dessert melayu yang paling popular..agar-agar nie dah wujud dari zaman tok nenek kita lagi kan..smpai sekarang agar-agar masih menjadi pilihan.yelar..sbb agar2 kan senang untuk dibuat...semua orang boleh buat agar2 nie..klau dulu ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
2 weeks and 5 days ago.

 

Tips Berhenti Merokok

cara-cara untuk berhenti merokokSememangnya suatu kesukaran untuk seseorang perokok untuk berhenti merokok. Dalam rokok terkandung bahan utama yang dinamakan nikotin. Bahan inilah yang menyebabkan perokok ketagih untuk terus merokok, berasa tidak selesa serta sukar menjalani hidup secara normal sekiranya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
2 weeks and 5 days ago.

 

Merdeka! Merdeka! Blogger Contest

selamat menyambut hari kemerdekaan @ kebangsaan 2017wow...x sangka dah nak sambut hari merdeka..baru je rasa tahun lepas sambut..sekarang dah nak sambut plak...huhu..kejap je masa berlalu kan..sebut pasal merdeka...uols tahu ke tema hari kemerdekaan 2017 nie??klau tahu cer try jawab...hihi..ish...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
3 weeks and 3 days ago.

 

Medical Health Insurance(Insurans Perubatan Kesihatan)

Medical Health Insurance what is medical health insurance?Medical and Health Insurance (MHI), is an insurance policy which is designed to cover the cost of private medical treatment, which can be very expensive, especially with hospitalisation and surgery. MHI also ensures that you won't have to...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Insurance
3 weeks and 5 days ago.

 

Petua @ Tips Sayur Kekal Segar

petua sayur kekal segar walaupun berminggu-minggu dalam peti sejukok..hari nie kita belajar petua lar plak..asyik belajar buar kek n masakan je kan..petua hari nie kita belajar camne nak bagi sayur segar kekal segar dan masih hijau..walaupun anda dah simpan ia dalam peti sejuk berminggu-minggu..petua nie...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
3 weeks and 5 days ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »