User Profile: yeaslmn

Show pings in: English | Malay | All

 

yeaslmn

Your avatar

Real Name: YEASLMN

Member Since: 14th October 2018



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 2

Giveaway #1 by YEASLMN

Assalamualaikum semua.Dengan ini dimaklumkan bahawa blog 'YEASLMN' ini ingin melancarkan Giveaway buat julung kalinya. Haha. Sebab ada orang nak sponsor hadiah okay! Seronok tak, nak join Giveaway? Mestilah seronok sebab dapat hadiah kan! Hehe. Jom join ramai-ramai ok, tanda support semua kepada blog ini.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 week and 3 days ago.

 

Trip ke Pulau Langkawi, Kedah | Tubotel Unik dan Cantik - Part 2

Assalamualaikum semua.Hari ni nak sambung cerita trip ke Pulau Langkawi seperti yang dijanjikan dalam entri sebelum ni. Hehe. Siapa belum baca lagi boleh baca PART 1 dulu ok! Penginapan kami semasa di Pulau Langkawi terletak di Pantai Cenang. Kami menginap di hotel yang diberi nama Tubotel. Kenapa pilih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 week and 6 days ago.

 

Trip ke Pulau Langkawi, Kedah - Part 1

Assalamualaikum semua.Wah, macam dah lama rasanya menghilang! Haha. Baru 2 hari tak update blog, dah rasa macam lain. Hehe. Bukan apa, letih dan penat tak hilang lagi. Sabtu dan Ahad lepas, aku berkesempatan ke Pulau Langkawi, trip 2 hari 1 malam, geng 'bagpackers' 4 orang termasuk aku. Hehe. Dah lama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks ago.

 

Cabaran Pasangan Yang Baru Berkahwin

Assalamualaikum.Hari ni nak tanya pendapat semua mengenai,Cabaran Pasangan Yang Baru BerkahwinAku belum lalui lagi sebab kahwin pun belum. Haha.Yang dah berkahwin, macam mana? Banyak cabaran tak?Tapi itu semualah kadang-kadang yang mengeratkan lagi hubungan rumah tangga kan?Sebelum memasuki gerbang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
4 weeks ago.

 

Promosi llaollao Malaysia Sempena 3rd Anniversary

Assalamualaikum semua.Lagi 2 hari nak 11 November. Tarikh cantik ni, banyak betul promosi berlangsungkan? Tak ketinggalan juga, promosi dari llaollao (Natural Frozen Yogurt) Malaysia, pada 11 November ini, sempena 3 tahun mereka di Malaysia (3rd anniversary). Promosi hanya RM11 untuk Petitllao, Small,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
4 days and 16 hours ago.

 

Planner 2019 Giveaway by Lullabyssz

Assalamualaikum semua.Join Planner 2019 Giveaway by Lullabyssz ni pula. Berlangsung 5 November 2018 - 30 November 2018. Sempena hari Jumaat yang mulia ini, jom kita share ayat Al-Quran.Salam Jumaat semua!Ok that's all.Thank you for reading!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
5 days and 6 hours ago.

 

#7YearsAnniversaryGiveaway Dunia Zumal

Assalamualaikum semua.Dah lama nak join#7YearsAnniversaryGiveaway Dunia Zumal ni, tapi sebab tak ada Facebook dan Twitter, macam sedih haritu sebab tak dapat penuhi syarat. Haha. Lepas tu pergi tengok lagi sekali. Eh! Kalau tak ada pun boleh join dah. Apa lagi. Terus buat entri. Hehe. Jom join semua,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
6 days and 11 hours ago.

 

Photoshoot Gambar Preconvo Kawan (UMP)

Assalamualaikum semua.Semalam ada sesi photoshoot untuk gambar preconvo kawan di Pahang. Berkesempatan jadi photographer tak terlatih semalam untuk preconvo dia. Haha. Sekarang tengah musim konvokesyen kan. Kawan aku ni Universiti Malaysia Pahang (UMP) kampus Pekan. Kampus induk dia dekat Gambang. Jadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 week ago.

 

Rumusan Untuk Bajet/Belanjawan 2019 Malaysia

Assalamualaikum semua.Berikut adalah rumusan kepada Bajet/Belanjawan 2019 Malaysia oleh Menteri Kewangan Malaysia iaitu Lim Guan Eng.*Belanjawan2019*Sekolah Kebangsaan – RM250 juta.Sekolah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC) – RM50 juta.Sekolah Jenis Kebangsaan Tamil (SJKT) – RM50 juta.Sekolah Berasrama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 week and 3 days ago.

 

Trip ke Pulau Langkawi, Kedah - Part 3

Assalamualaikum semua.Pejam celik pejam celik dah masuk bulan November dah kita kan. Tak lama lagi tahun 2018 dah nak melabuhkan tirai. Cepat betul masa berlalu ya. Ok, cerita trip ke Pulau Langkawi, Kedah tak juga habis-habis lagi. Haha. Terima kasih yang sudi singgah dan baca. Siapa yang belum baca lagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 week and 5 days ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 week and 6 days ago.

 

Langkah Awal Jika Anak Mengalami Sawan/Kancing Gigi

Assalamualaikum semua.Anak-anak kecil atau bayi kerap kali demam dan kadang kala demam panas yang berpanjangan. Sawan/kancing gigi ketika demam panas disebut sebagai 'febrile seizure' jika dalam bahasa 'medical' nya. Ibu-ibu pernah ada pengalaman anak-anak demam panas sampai kena sawan/kancing gigi tak?

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and 2 days ago.

 

Rasa Syukur: Jalan Pintas Menuju Bahagia

Assalamualaikum semua.Alhamdulillah syukur. Masih diberi peluang untuk bangun pagi ini dan melihat dunia. Adakah hati kita ini selalu menyebut kalimah syukur secara automatik tanpa disuruh? Wallahualam. Jika belum, mulalah dengan mengungkap rasa syukur setiap kali bangun dari tidur sebagai tanda menyapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and 4 days ago.

 

Waktu Yang Mustajab Untuk Berdoa

Assalamualaikum semua.Di hari Jumaat yang mulia ini, mari kita lihat dan teliti senarai waktu yang mustajab untuk berdoa:Waktu pagi sebelum terbit matahari, iaitu setelah selesai menunaikan solat Subuh.Di antara waktu Zuhur dan Asar, juga di antara Asar dan Maghrib.Setiap lepas solat fardhu.Waktu di antara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and 5 days ago.

 

Rezeki Bukan Hanya Yang Nampak Di Mata

Assalamualaikum semua.Bercerita perihal rezeki ini, sesungguhnya rezeki itu tidak pernah terlewat mahu pun terlambat untuk menemui tuannya. Apabila sudah rezeki, memang akan tiba juga. Tidak terkurang sedikit pun. Tidak terlewat atau lebih cepat walau sesaat pun. Betul tak? Kerana sesungguhnya rezeki kita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and 5 days ago.

 

Cara Mengawal Penyakit Tekanan Darah Tinggi ('Hypertension')

Assalamualaikum semua.Apa khabar semua? Sihat tak? Hehe. Ok, hari ini aku nak kongsi sikit mengenai penyakit yang popular di Malaysia iaitu tekanan darah tinggi atau 'hypertension'. Rata-rata mungkin ramai yang dah pun sedia maklum mengenai penyakit ini, atau mungkin ramai juga yang keliru apa definisinya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and 6 days ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and 6 days ago.

 

Segment Bloglist by Farah Farhana

Assalamualaikum semua.Jom join!Segment Bloglist by Farah Farhana23 Oct 2018 - 1 Nov 2018Mari support kawan blogger kita.Syarat-syarat sangat simple.Itu yg penting hehe.Click banner untuk join ya.Ok that’s all.Thank you for reading!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 weeks ago.

 

Pantai Pengkalan Balak, Melaka

Assalamualaikum semua.Beberapa minggu yg lepas, aku berkesempatan ke Melaka. Aku pergi dengan family masa tu kerana ada urusan di sana. Masa pergi tu waktu dah nak dekat petang. Pergi ke sana dari petang bawa ke malam hari. Masa petang tu sempat singgah di Pantai Pengkalan Balak dan Teluk Gong. Waktu-waktu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 weeks and 2 days ago.

 

GIVEAWAY PLANNER 2019 by SHFYQHAZHR.COM

Assalamualaikum semua.Tengah ada mood nak join giveaway lagi ni hehe.Dah lama usha giveaway ni jadi nak joinlah hari ni.Hadiah dia planner 2019 yang menarik dan cantik.Kalau nak tengok planner dia boleh klik banner di bawah ya.Syarat giveaway pun simple-simple hehe.GIVEAWAY PLANNER 2019 by...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 weeks and 3 days ago.