User Profile: yeaslmn

Show pings in: English | Malay | All

 

yeaslmn

Your avatar

Real Name: YEASLMN

Member Since: 14th October 2018


YEASLMN | A blog about Lifestyle, Tips/Info, Blogging, Travel, Food, Recipe, Beauty and Health | Any enquiries, please e-mail to: loveydovey037@gmail.com


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 5

Giveaway SapsIbuBapa.net Di Mialiana.com

Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) telahpun menyediakan satu platform kepada kepada guru dan juga ibu bapa yang dipanggil sebagai SAPS Ibu Bapa.SAPS Ibu bapa merupakan satu aplikasi secara atas talian yang digunakan oleh guru untuk "key in" markah peperiksaan pelajar. Manakala, ibu bapa pula boleh...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 month and 2 weeks ago.

 

Resepi Nasi Hujan Panas

Assalamualaikum semua. Hari ni nak share resepi Nasi Hujan Panas. Mana tahu ada yang nak buat 'open house' raya-raya ni kan, bolehlah tambah satu lagi menu. Jom tengok resepinya di bawah.Resepi Oleh : Pak EngkuRujukan : Resepi Kenduri Kahwin3 cawan beras Basmathi-rendam dahulu 20 minit kemudian cuci dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 week and 4 days ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 month and 3 weeks ago.

 

Restoran Mohd Chan (Chinese Muslim Restaurant) @ Bandar Baru Bangi

Assalamualaikum semua. Semalam ke Bangi, sempat singgah makan di Restoran Mohd Chan (Chinese Muslim Restaurant) di Seksyen 9 Bangi. Berdekatan dengan Meā€™nate, dan Mykori. Tak pernah makan sini lagi so semalam rasa nak try makan di sini. So far, sebelum ni ada la 2,3 restoran cina muslim pernah makan,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 months and 2 weeks ago.

 

EAT Repeat Cafe @ Shah Alam

Assalamualaikum semua. Masa ambil jubah konvo haritu di Shah Alam, singgah makan di EAT Repeat Cafe cawangan Shah Alam. Ini merupakan kali kedua makan di sini. Pernah sekali juga makan di EAT Repeat Cafe cawangan Senawang. Setakat ni dia dah ada 7 cawangan kesemuanya.7 Cawangan EAT ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 months and 4 weeks ago.

 

Hiking @ Broga Hill, Semenyih

Assalamualaikum semua. Semalam tak sempat nak update satu entri pun dekat blog. Nak schedule post pun tak menyempat. Huhu. Kisahnya semalam pergi hiking dekat Broga Hill, Semenyih. Korang semua mesti ramai yang dah sampai ke Broga ni kan. Thumbs up! Hehe. Semalam 2nd time aku hiking ke Broga. Cerita masa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 months and 3 weeks ago.

 

Cara Hilangkan Blackhead dan Whitehead

Assalamualaikum semua.Siapa ada masalah bintik hitam dan putih atau dikenali juga sebagai blackhead dan whitehead pada kulit muka? Selalunya benda asing ni tumbuh di bahagian muka terutamanya hidung atau di mana pori-pori tersumbat. Blackhead juga adalah sejenis jerawat yang selalunya tumbuh di bahagian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 months and 4 weeks ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
11 hours and 36 minutes ago.

 

Reunion dengan Ex-housemate @ IOI City Mall

Assalamualaikum semua. Hujung minggu, hari Ahad semalam ke IOI City Mall, Putrajaya. IOI ni tak jauh pun dari rumah, lebih kurang 30 minit. Antara mall yang dekat jugalah sekitar sini tapi jarang pergi IOI ni sebab kadang-kadang rasa macam crowded. Lagi-lagi tempat makan dia. Lagi pun rasa macam orang dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 days and 15 hours ago.

 

Tonsilitis | Perlu Antibiotik Atau Pembedahan

Assalamualaikum semua. Apa itu Tonsil?Tonsil ialah gumpalan tisu limfoid yang terdapat di dalam rongga mulut dan tekak. Ia merupakan sebahagian daripada sistem pertahanan badan untuk melawan jangkitan kuman (mempunyai sel limfosit).Jenis-jenis Tonsil?Adenoid - Tonsil di belakang pangkal hidungLingual...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
5 days and 5 hours ago.

 

Gangguan Seksual Di Tempat Kerja

Assalamualaikum semua. Pernahkah anda semua mengalami gangguan seksual di tempat kerja? Gangguan seksual didefinisikan sebagai satu perbuatan yangberbau seksual yang bukan berlandaskan sukarela mangsa kepada golongan yang dominan di tempat kerja (Ishak Md Shah Lai Lee Ching).Segala bentuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
6 days and 3 hours ago.

 

Resepi Telur Bungkus

Assalamualaikum semua. Masak apa tu? Kadang-kadang kita ni dah habis idea nak masak apa tiap hari kan. Masak makan tengah hari, makan malam lagi. Tapi kalau jenis yang menggulai tu, lauk tengah hari boleh bawa sampai ke malam. Panaskan je kan. Memang tabik spring dekat mak-mak kita yang sediakan makanan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
6 days and 18 hours ago.

 

1Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 week and a day ago.

 

Caramel Macchiato Watermelon Lychee Aloe Frappucino @ Starbucks

Assalamualaikum semua. Salam 7 Syawal. Apa cerita raya korang? Kuih raya masih ada lagi? Cerita raya ni, makanan tak lari dari nasi impit, rendang, lemang, kuah kacang, masak lodeh dan sebagainya. Itu semua memang makanan raya wajib ada tu kan. Hehe. Memang seronok makan-makan ni, berat badan pun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 week and a day ago.

 

Salam Aidilfitri 2019 | Maaf Zahir Batin

Assalamualaikum semua. Di kesempatan ini, pemilik blog YEASLMN ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir Batin. Andai sepanjang menulis di blog ini, ada terkasar bahasa, terkecilkan hati sesiapa yang membaca coretan entri di blog ini. Harap sudi memaafkan di hari yang baik bulan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and a day ago.

 

Suasana Beli Daging Mantai di Pekan Rabu, Beranang

Assalamualaikum semua. Walaupun Beranang tu daerah Selangor, tapi dia sempadan dengan Negeri Sembilan. Jadi ada juga jual2 daging untuk Hari Mantai di sini. Setiap tahun memang ke sini je kalau nak beli daging untuk buat rendang. Suasana di Pekan Rabu, Beranang ni bila time jual daging Mantai ni memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and 2 days ago.

 

Menu Berbuka Puasa #3

Assalamualaikum semua. 27 Ramadhan. Apa menu berbuka puasa hari ni? Lama dah tak update entri menu berbuka kan. Dah tinggal berapa hari saja lagi Ramadhan ni, jadi rasa nak update menu lah hari ni. Mungkin entri menu berbuka puasa yang terakhir ni. Lepas ni takut malas nak update lagi menunya. Hehe. Cepat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and 4 days ago.

 

Checklist Sebelum Pulang Ke Kampung Atau Perjalanan Jauh Di Hari Raya

Assalamualaikum semua. Tak lama lagi dah nak tiba hari Raya. Sekarang mesti dah ramai yang dalam perjalanan ke kampung halaman masing-masing kan. Mana yang dah mula cuti tu, dah siap-siap nak balik ke kampung halaman atau dah sampai dah pun di kampung halaman. Dah pastikan semua benda sebelum korang balik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and 4 days ago.

 

13 Resepi Biskut Raya Yang Sedap Dan Mudah

Assalamualaikum semua. 13 Resepi Biskut Raya Yang Sedap Dan Mudah Salah satunya mungkin biskut raya kegemaran korang dan wajib ada time raya. Jom tengok resepinya dan bolehlah try buat sekali!Biskut NestumRed Pearl CookiesJejari OatAlmond LondonSemperit SusuBiskut CheeseBangkit...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and 6 days ago.

 

Berharap dan Bersangka Baik

Assalamualaikum semua. Perkara yang sangat penting bagi seseorang mukmin ialah bersangka baik kepada Allah. Bila sudah hampir dengan kematian, dia hendaklah mengharap keampunan dariNya atas segala kesalahan dan dosa yang telah dilakukan. Semoga Allah menerima taubat kita dan menyempurnakan nikmatNya.Tidak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 Next »