User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

Your avatar

Real Name: ruggedmom

Member Since: 23rd October 2014



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 29

Pakej Murah Sehari Ke Singapura

Pakej Murah Sehari Ke Singapura | Bulan lepas aku ingatkan dapat ke negeri Pasir Dua Butir tapi sehingga hampir penghujung bulan senyap je jadi aku nakkkk juga ambil "me time" barang sehari dua. Orang lain yang bekerja dapat cuti lapan hari dalam sebulan kot? Bukan sebab penat menguruskan keluarga tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and a day ago.

 

Motivasi | The power of sadaqah. Kisah aku dengan penyewa Bangladesh

Motivasi | The power of sadaqah. Kisah aku dengan penyewa Bangladesh | Assalamualaikum. Lama betul tak update blog yang satu ini walaupun memula start dulu kemain berkobar nak share itu ini... konon tak nak campur adukkan dengan travel blog tu. Oleh sebab cerita kelmarin masih panas aku tuliskan di sini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
2 months ago.

 

Selamat Hari Malaysia!

Esok 16 September ialah Hari Malaysia.Khamis, Malaysia dihampar dengan cerita sedih kematian pelajar dan warden Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah dalam kebakaran sebelum Subuh. Allahu sedihnya...Sebelum itu, Perdana Menteri ke US membawa berita pelaburan berbilion dollar. Membantu ekonomi US katanya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months ago.

 

#KL2017 | Tiket Perlawanan Akhir Bolasepak Sukan SEA 2017 Mula Dijual Hari Ini

Tiket Perlawanan Akhir Bolasepak Sukan SEA 2017 Mula Dijual Hari Ini | Ramai yang dah tahu kan? Tetapi jika masih ada yang tertanya-tanya ini maklumatnya untuk perlawanan akhir diantara Malaysia dan Thailand.1. Tiket TIDAK dijual secara online.2. Bagi PENYOKONG MALAYSIA tiket dijual di Pintu A dan B Stadium...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and 2 weeks ago.

 

Negeri Sembilan | Koleksi peribadi Yang Dipertuan Besar di Galeri Di-Raja Tuanku Ja'afar

Negeri Sembilan | Koleksi peribadi Yang Dipertuan Besar di Galeri Di-Raja Tuanku Ja'afar | Sebagai rakyat jelata yang sederhana kadangkala teringin juga kita melihat kehidupan sebenar keluarga diraja. Bagaimana kehidupan seharian mereka, bahasa pertuturan mereka di istana, apa yang mereka santap hari hari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
10 months and 2 weeks ago.

 

Thailand | Sambutan Krismas di Bangkok

Thailand | Sambutan Krismas di Bangkok | Bangkok meriah ketika ini dengan hiasan hebat menyambut Krismas. Semua hotel dihias dengan pokok krismas, kotak hadiah beserta hiasan lain yang menarik. Begitu juga kedai-kedai dan juga spa.Mari lihat hiasan-hiasan menarik ini yang hanya muncul setahun sekali.Grande...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
11 months and 3 weeks ago.

 

Terbang burung terbang....di KL Bird Park

Terbang burung terbang....di KL Bird Park | Cuti persekolahan selama lima minggu telah bermula. Lama kan... tapi cuti sebelum ini lebih lama. Cuti tahun ini sudah ditarik ke cuti perayaan.Bagaimana dengan pengisiannya? Sudah dirancang atau terkontang-kanting macam hantu takbertuan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2nd December 2016 8:00am

 

Contest #MyLabuanStory dah start uolsss...!

Contest #MyLabuanStory dah start uolsss...! Pertandingan #MyLabuanStory, #ExploreLabuanContest anjuran bersama Perbadanan Labuan dan Gaya Travel Magazine telah dilancarkan oleh Pengerusi Perbadanan Labuan, Dato’ Sri Haji Amir bin Haji Hussien di Malaysia Tourism Centre (MaTiC).Tujuan pertandingan ni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 weeks ago.

 

Mencipta Kenangan Di Hutan Rekreasi Sungai Tekala

Mencipta Kenangan Di Hutan Rekreasi Sungai Tekala | Bismillah... dua minggu juga tak update blog, type-save-type-save-type-save... repeating the same actions. Entah apa yang aku sibukkan pun tak tahulah. Oleh kerana ada tempat baru yang kami sekeluarga (err...with Set B boys) pergi Ahad lalu jadi aku update...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Halal Tourism in Taiwan | Jom tengok Taiwan Halal Showcase di Taiwan Expo 2018!

Halal Tourism in Taiwan | Jom tengok Taiwan Halal Showcase di Taiwan Expo 2018!Taiwan Expo kembali lagi pada 25 Oktober. Taiwan Excellence - akan mempamerkan produk Taiwan yang terbaik, dengan reka bentuk inovatif, serta kualiti hebat.Taiwan has made significant inroads in developing its halal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Kuala Lumpur Photography Festival kembali lagi!

Kuala Lumpur Photography Festival kembali lagi! Well well well... photography enthusiasts out there, anda semua dijemput untuk ke KLPF 2018 dari 26-28 Oktober ini di Mid Valley.Edisi kali ini akan menampilkan lebih banyak gambar menarik, 7 bengkel fotografi dan lebih 70 sesi talks and forums, 4 pameran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Giveaway | 35% Off on Sunway Lagoon tickets!

Giveaway | 35% Off on Sunway Lagoon tickets! Tadi kemas almari dan ternampak beberapa keping baucer yang dapat beberapa bulan lepas. Sayangnya banyak juga yang expired. Memang sebelum ni ada plan nak buat giveaway tapi terlupaaaaa.... sebab boh dalam envelope pastu simpan dalam almari baju hahaha...Okaylah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Hotel Review | Resort di tengah kota kuno, Aureum Palace Hotel Resort, Bagan

Hotel Review | Resort di tengah kota kuno, Aureum Palace Hotel Resort, Bagan | Sehari dua ni orang tengah heboh dengan bilik underwater Neelofa di Maldives. Memang unik sepadan dengan harganya, hanya untuk yang "ada ada". Kita yang tak have have ni mampu tengok je lah hehee... but don't worry, jika...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Harga rumah akan turun? Nak tunggu lagi ke?

Harga rumah akan turun? Nak tunggu lagi ke? | Pernah dengar orang berpengaruh cakap harga rumah akan turun? Pernah dengar dia kata tunggu dulu jangan beli sekarang? Pernah kan? Berulang-ulang.Aku ada kawan yang menyewa apartment selama 12 tahun di Kuala Lumpur. Kadar sewa semasa RM800/1000 sebulan. Sekarang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
1 month and 3 weeks ago.

 

Indonesia | Pengeluaran rokok kretek besar-besaran di House of Sampoerna

Indonesia | Pengeluaran rokok kretek besar-besaran di House of Sampoerna | Sejarah menghisap rokok dikatakan dimulai oleh orang asli Amerika sewaktu melakukan pemujaan roh atau dewa. Kemudian ia diikuti oleh penjelajah eropah yang kemudiannya memperkenalkannya pula kepada para bangsawan yang menghisapnya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 4 weeks ago.

 

Bila tuan rumah 'disekolahkan' penyewa Bangladesh

h1Bila tuan rumah disekolahkan penyewa Bangladesh | Assalamualaikum and hello...! Kisah penyewa yang seorang ini sangat menarik tapi panjang. Kalau rasa nak 'membuang' selesaikanlah dulu.Sebelum berlakunya salah tanggapan dan persepsi buruk serta umpatan kerana menyewakan rumah pangsa tu kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
1 month and 4 weeks ago.

 

Cadangan lawatan sekolah selepas exam, BoDen Edufarm

Cadangan lawatan sekolah selepas exam, BoDen Edufarm | Kepada yang rajin mengikuti blog ini pasti sudah tahu bahawa ai pernah ke sebuah ladang kambing yang tak berbau kambing. Hah caner tu?Ladang kambing di Serting Ilir, Jempol, ini dimiliki Datuk Zainal Abdul Ghani dan isterinya Datin Fatimah Abdullah.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months ago.

 

Setujukah anda jika cuti penggal persekolahan TIDAK serentak?

Setujukah anda jika cuti penggal persekolahan TIDAK serentak? | Panas panas panasssss....!!! Banyak betul isu panas seminggu dua ni. Dari cerita jenazah CEO Cradle Fund digali semula, kes MMC-Gamuda underground tunnel MRT2 dan hari ini Kementerian Pelancongan mencadangkan cuti pendek persekolahan dibuat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months ago.

 

The Orchard Wellness Health Resort | Tempat relaks relaxxxx...

The Orchard Wellness Health Resort | Tempat relaks relaxxxx... | Dari bandar Melaka kami ke Lubuk China. Lubuk China terletak di Alor Gajah bersempadan dengan Negeri Sembilan. Jadi orang belah sini ramai yang speaking Nogori 😊Aku tak pernah ke sini jadi tak tahu nak agak dah dekat ke.. jauh lagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months ago.

 

Hotel Review | Percutian menghilangkan stress di TAD Marine Resort

Hotel Review | Percutian menghilangkan stress di TAD Marine Resort | Jika ke Mersing anda ada pilihan untuk bercuti di mana mana enam pulau indah di sana. Sah satunya, Pulau Tinggi.Pulau Tinggi sangat sesuai dijadikan tempat beristirehat dari kesibukan kota. 30 minit menaiki bot laju dari Jeti Tanjung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and a week ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »