User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

Your avatar

Real Name: ruggedmom

Member Since: 23rd October 2014



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 27

Selamat Hari Malaysia!

Esok 16 September ialah Hari Malaysia.Khamis, Malaysia dihampar dengan cerita sedih kematian pelajar dan warden Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah dalam kebakaran sebelum Subuh. Allahu sedihnya...Sebelum itu, Perdana Menteri ke US membawa berita pelaburan berbilion dollar. Membantu ekonomi US katanya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
9 months and a week ago.

 

#KL2017 | Tiket Perlawanan Akhir Bolasepak Sukan SEA 2017 Mula Dijual Hari Ini

Tiket Perlawanan Akhir Bolasepak Sukan SEA 2017 Mula Dijual Hari Ini | Ramai yang dah tahu kan? Tetapi jika masih ada yang tertanya-tanya ini maklumatnya untuk perlawanan akhir diantara Malaysia dan Thailand.1. Tiket TIDAK dijual secara online.2. Bagi PENYOKONG MALAYSIA tiket dijual di Pintu A dan B Stadium...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
9 months and 3 weeks ago.

 

Negeri Sembilan | Koleksi peribadi Yang Dipertuan Besar di Galeri Di-Raja Tuanku Ja'afar

Negeri Sembilan | Koleksi peribadi Yang Dipertuan Besar di Galeri Di-Raja Tuanku Ja'afar | Sebagai rakyat jelata yang sederhana kadangkala teringin juga kita melihat kehidupan sebenar keluarga diraja. Bagaimana kehidupan seharian mereka, bahasa pertuturan mereka di istana, apa yang mereka santap hari hari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and 3 weeks ago.

 

Thailand | Sambutan Krismas di Bangkok

Thailand | Sambutan Krismas di Bangkok | Bangkok meriah ketika ini dengan hiasan hebat menyambut Krismas. Semua hotel dihias dengan pokok krismas, kotak hadiah beserta hiasan lain yang menarik. Begitu juga kedai-kedai dan juga spa.Mari lihat hiasan-hiasan menarik ini yang hanya muncul setahun sekali.Grande...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months ago.

 

Terbang burung terbang....di KL Bird Park

Terbang burung terbang....di KL Bird Park | Cuti persekolahan selama lima minggu telah bermula. Lama kan... tapi cuti sebelum ini lebih lama. Cuti tahun ini sudah ditarik ke cuti perayaan.Bagaimana dengan pengisiannya? Sudah dirancang atau terkontang-kanting macam hantu takbertuan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months and 2 weeks ago.

 

Resepi Rendang Ayam Cili Padi Negeri Sembilan + Daun Puding

Resepi Rendang Ayam Cili Padi Negeri Sembilan + Daun Puding | Tak berapa lama lagi kita semua akan menyambut hari raya Eidul Fitri. Bila hari raya makanan semua menjadi istimewa. Maklumlah ada yang jarang jarang sekali kita buat contohnya lemang, ketupat, ketupat palas dan sebagainya.Bila kita makan lemang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 6 days ago.

 

Resepi sedap dan mudah untuk berbuka puasa | Lempeng Ikan

Resepi sedap dan mudah untuk berbuka puasa | Lempeng Ikan | Hello.... hari ni marathon bagi resepi. Ai bagi resepi masakan orang Negri Sembilan lah ya.. mana tahu nak cuba kan? Resepi ai ni memang guna cili api/padi sesajo...Kali ini kita buat lempeng ikan menggunakan ikan sungai. Aku tak tahulah di tempat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 6 days ago.

 

Resepi sedap dan mudah untuk berbuka puasa | Masak Lemak Cili Api Ikan Sembilang Salai

Resepi sedap dan mudah untuk berbuka puasa | Hari cuti ini marilah kita mak mak merajinkan diri memasak lebih sikit untuk keluarga tercinta. Cuba masak yang berlainan daripada biasa. Kita pelbagaikan, manalah tahu anak-anak suka. Ai pun tak sangka anak bongsu yang berumur lima tahun suka gulai ayam campur...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks ago.

 

6 Masjid di Shanghai untuk bersolat hari raya Eidul Fitri

6 Masjid di Shanghai untuk bersolat hari raya Eidul Fitri | Assalamualaikum. 17 Jun 2018 dijangka jatuhnya 1 Syawal 1439H, hari kemenangan melawan nafsu bagi umat Islam di seluruh dunia. Hari yang membahagiakan bagi kebanyakan orang.Hari raya ialah hari untuk berkumpul dan bermaaf-maafan diatas silap dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 2 days ago.

 

Senarai Lengkap Pemain 2018 FIFA World Cup Russia (List of Players)

Senarai Lengkap Pemain 2018 FIFA World Cup Russia (List of Players) | 2018 FIFA World Cup Russia akan bermula TUJUH hari lagi !!Bermula 14 Jun hingga 15 Julai nanti peminat bolasepak akan memberikan segala tumpuan kepada Rusia. Perlawanan yang melibatkan 32 pasukan ini memperlihatkan 20 pasukan yang akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 3 days ago.

 

Vietnam | 4 Hari 3 Malam Jalan Jalan di Hoi An Ancient Town Da Nang

Vietnam | 4 Hari 3 Malam Jalan Jalan di Hoi An Ancient Town Da Nang | Assalamualaikum and hi.... Okay, this time i just want to simplify my four days trip to Vietnam a few months back. Untuk bacaan lanjut sila...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 3 days ago.

 

Vietnam | Hiking di Marble Mountain

Hiking di Marble Mountain | Memanjat gunung ini bukanlah niat sebenar hahahah.... makcik terkena, nak.Sebenarnya aku tak berapa pasti nak ke mana pada hari ketiga tu. Ada tiga tempat menjadi pilihan iaitu Son Tra Peninsula, Ba Na Hill dan Marble Mountain. Ba Na Hill was my top choice tapi ada seorang guest...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 4 days ago.

 

UNESCO World Heritage Site | My Son Sanctuary

UNESCO World Heritage Site | My Son Sanctuary | Hari kedua di Hoi An aku ikut half day trip ke satu tempat bersejarah di Vietnam. Bila book tour package tu sila pastikan adakah ia termasuk tiket masuk dan lunch ya. Karang rasa murah tapi sebenarnya ada hidden cost.Perjalanan ke My Son Sanctuary lebih kurang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and a day ago.

 

UNESCO World Heritage Site | Berbasikal di Hoi An Ancient Town

UNESCO World Heritage Site | Berbasikal di Hoi An Ancient Town | Januari lepas ai ke Da Nang. Seperti yang pernah ku beritahu sebelum ini sebenarnya nak beli tiket ke Chiang Mai tapi musim sejuk tu peak season tiket jadi mahal, di luar bajet. China pun mahal juga di poket ku... disebabkan tak research...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 3 days ago.

 

Indonesia | Wisata hits baru, Batu Flower Garden di Bukit Bulu

Wisata hits baru, Batu Flower Garden di Bukit Bulu | Sewaktu kami ke Surabaya September lalu, Wisata Coban Rais yang menempatkan Batu Flower Garden baru lapan bulan dibuka. Kawasan ini masih belum 100 peratus siap tetapi sudah menerima ribuan pengunjung.Apa yang ada di sini? Tempat berfoto yang unik sama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 5 days ago.

 

Motivasi | Kepercayaan itu mahal harganya

Kemaafan diberi jika berlaku kesilapan tetapi bukan jika kepercayaan/amanah dimusnahkan. Jadi dalam hidup buatlah kesilapan tetapi bukan pecah amanah.Kerana... memaafkan mudah tetapi melupakan dan memberi kepercayaan kembali adakalanya mustahil.Jadi bila orang dah percaya kat kita, kita prove lah kita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 6 days ago.

 

Gunung Banyak, Indonesia | Merangkak di Omah Kayu hahahha.... dan selfie di Taman Langit

Gunung Banyak, Indonesia | Merangkak di Omah Kayu hahahha.... dan selfie di Taman Langit | Tanpa ke Gunung Bromo lawatan ke Surabaya dianggap tidak lengkap. Bila dah sampai Gunung Bromo sebaiknya sambunglah pula ke Batu kerana lokasi tarikan pelancongan lebih banyak di sana. Suhu sejuk pula tu.Kota...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 weeks and a day ago.

 

Kadar bayaran zakat fitrah 2018 mengikut negeri

Kadar bayaran zakat fitrah 2018 mengikut negeri. | Assalamualaikum. Hari ini hari kelima umat Islam berpuasa. Seperti biasa di bulan Ramadhan bukan sahaja wajib berpuasa bila cukup syaratnya malah wajib mengeluarkan zakat fitrah bagi setiap umat Islam yang memenuhi syarat yang ditetapkan Allah.Dari segi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Perkhidmatan Keretapi Bukit Bendera DIHENTIKAN sementara

Perkhidmatan keretapi Bukit Bendera DIHENTIKAN sementara untuk penyelenggaraan dari 25 Jun hingga 2 Julai 2018. Sila cari port lain untuk lawatan cuti sekolah.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Perangai pengikut taksub

Perangai pengikut taksub | Pilihanraya Umum Malaysia ke-14 (PRU14) baru seminggu berlalu. Disebabkan ia telah menempa sejarah kerana berjaya menumbangkan pemerintahan Barisan Nasional selama 60 tahun sudah pastinya ia masih hangat diperkatakan.Ramai yang puas hati kerana dapat menurunkan Dato Seri Najib...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
1 month and a week ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »