User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

Your avatar

Real Name: ruggedmom

Member Since: 23rd October 2014



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 33

Masjid Negara | Masjid yang seronok untuk bersolat Tarawih

Masjid Negara | Masjid yang seronok untuk bersolat Tarawih | Assalamualaikum semua... salam Ramadan al mubarak. Sekejap saja dah hari kelima kita berpuasa. Cepatnya masa berlalu kan? Semoga amal ibadah kita selama ini diterima Allah.Dari sehari ke sehari nak menulis tentang Masjid Negara sejak kami bercuti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and a week ago.

 

Pakej Murah Sehari Ke Singapura

Pakej Murah Sehari Ke Singapura | Bulan lepas aku ingatkan dapat ke negeri Pasir Dua Butir tapi sehingga hampir penghujung bulan senyap je jadi aku nakkkk juga ambil "me time" barang sehari dua. Orang lain yang bekerja dapat cuti lapan hari dalam sebulan kot? Bukan sebab penat menguruskan keluarga tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
8 months and 3 weeks ago.

 

Motivasi | The power of sadaqah. Kisah aku dengan penyewa Bangladesh

Motivasi | The power of sadaqah. Kisah aku dengan penyewa Bangladesh | Assalamualaikum. Lama betul tak update blog yang satu ini walaupun memula start dulu kemain berkobar nak share itu ini... konon tak nak campur adukkan dengan travel blog tu. Oleh sebab cerita kelmarin masih panas aku tuliskan di sini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
10 months ago.

 

Selamat Hari Malaysia!

Esok 16 September ialah Hari Malaysia.Khamis, Malaysia dihampar dengan cerita sedih kematian pelajar dan warden Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah dalam kebakaran sebelum Subuh. Allahu sedihnya...Sebelum itu, Perdana Menteri ke US membawa berita pelaburan berbilion dollar. Membantu ekonomi US katanya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
11 months ago.

 

#KL2017 | Tiket Perlawanan Akhir Bolasepak Sukan SEA 2017 Mula Dijual Hari Ini

Tiket Perlawanan Akhir Bolasepak Sukan SEA 2017 Mula Dijual Hari Ini | Ramai yang dah tahu kan? Tetapi jika masih ada yang tertanya-tanya ini maklumatnya untuk perlawanan akhir diantara Malaysia dan Thailand.1. Tiket TIDAK dijual secara online.2. Bagi PENYOKONG MALAYSIA tiket dijual di Pintu A dan B Stadium...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
11 months and 2 weeks ago.

 

Negeri Sembilan | Koleksi peribadi Yang Dipertuan Besar di Galeri Di-Raja Tuanku Ja'afar

Negeri Sembilan | Koleksi peribadi Yang Dipertuan Besar di Galeri Di-Raja Tuanku Ja'afar | Sebagai rakyat jelata yang sederhana kadangkala teringin juga kita melihat kehidupan sebenar keluarga diraja. Bagaimana kehidupan seharian mereka, bahasa pertuturan mereka di istana, apa yang mereka santap hari hari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
26th January 2017 10:03am

 

Thailand | Sambutan Krismas di Bangkok

Thailand | Sambutan Krismas di Bangkok | Bangkok meriah ketika ini dengan hiasan hebat menyambut Krismas. Semua hotel dihias dengan pokok krismas, kotak hadiah beserta hiasan lain yang menarik. Begitu juga kedai-kedai dan juga spa.Mari lihat hiasan-hiasan menarik ini yang hanya muncul setahun sekali.Grande...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
21st December 2016 8:00am

 

Terbang burung terbang....di KL Bird Park

Terbang burung terbang....di KL Bird Park | Cuti persekolahan selama lima minggu telah bermula. Lama kan... tapi cuti sebelum ini lebih lama. Cuti tahun ini sudah ditarik ke cuti perayaan.Bagaimana dengan pengisiannya? Sudah dirancang atau terkontang-kanting macam hantu takbertuan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2nd December 2016 8:00am

 

Betong International Airport akan dibuka!

Betong International Airport akan dibuka! Lapangan terbang baharu di selatan Thailand dijangka akan siap sekitar Jun tahun hadapan.Kepada yang belum tahu, bandar Betong adalah hampir dengan Pengkalan Hulu (Kroh) di Perak dan Baling, Kedah. Dedulu sebelum pandai terbang ke tempat lain aku dan husband...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 days and 17 hours ago.

 

JANGAN USIK 3 perkara ini

JANGAN USIK 3 perkara | Sultan Kedah sudah bersuara! Baginda MENGINGATKAN:JANGAN usik institusi dirajaJANGAN pertikaikan kedudukan istimewa orang MelayuJANGAN usik Islam sebagai agama rasmiFoto Sinar HarianKebelakangan ini bukan main rancak lagi mempertikaikan itu ini. Sejauh bertahun kebelakangan ini kecoh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
4 days and 12 hours ago.

 

Makam Hang Tuah bukan di Tanjung Kling?

Makam Hang Tuah bukan di Tanjung Kling? | Seingat aku sewaktu rombongan sekolah di tingkatan dua dulu kami pernah melawat perigi Hang Tuah. Lama sangat dah. What a wonderful experience dapat ikut rombongan sekolah bersama kawan-kawan. That's why aku izinkan je anak-anak ikut program sekolah jika kami mampu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 2 days ago.

 

Apa yang menarik dengan Muzium Kapal Selam Melaka?

Apa yang menarik dengan Muzium Kapal Selam Melaka? | Actually selepas urusan anak di Ayer Keroh we don't know where to go to. Nak ke tempat bersejarah tu kami dah pergi tahun lepas dengan orang yang sama. Nak naik river cruise our youngest takde, tak bolehlah gitu... kesian dia. So after we had our...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and a day ago.

 

30 Julai Hari Pertabalan Yang Dipertuan Agong ke-16

Semalam ialah hari bersejarah bagi Malaysia, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah telah selamat ditabalkan secara rasmi sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-16 dalam suasana penuh istiadat gilang-gemilang, lambang kemegahan sistem raja berperlembagaan yang menjadi amalan di negara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 3 days ago.

 

Persediaan menghadiri hari konvokesyen

Persediaan menghadiri hari konvokesyen | Assalamualaikum and hi everyone! Lama tak menulis di sini. Banyak je idea tapi cuba untuk menulis yang bermanfaat je walaupun menggarit-garit tangan den nak menulis memacam 😀Tahniah kepada para graduan yang telah berjaya mengharungi cabaran dalam menggapai impian.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
2 weeks and 4 days ago.

 

Melaka | Asyiknya si penggubah bunga

Melaka | Asyiknya si penggubah bunga | Setiap daerah atau tempat tertentu selalunya ada sesuatu yang menarik untuk dilihat. Barangkali jika kita tinggal di sana kita tidak tahu pun kewujudannya atau menganggapnya biasa sehingga orang luar mempopularkannya.Melaka, dengan status UNESCO World Heritage Site,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 2 days ago.

 

Logo baru Visit Malaysia 2020

Perdana Menteri Malaysia Tun Dr Mahathir Mohamad telah melancarkan logo baru Visit Malaysia 2020 di Kuala Lumpur International Airport (KLIA) pada Isnin 22 Julai.Logo Visit Malaysia 2020 ini menggambarkan kepelbagaian dalam budaya, sejarah, flora dan fauna Malaysia. Setiap satu bentuk merupakan simbol yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 4 days ago.

 

Bali | Kolam Suci di Pura Tirta Empul @ Tampak Siring

Kolam Suci di Pura Tirta Empul @ Tampak Siring | Bali ialah salah satu pulau dari beribu pulau yang membentuk Indonesia. Pulau-pulau kecil seperti Nusa Penida, Nusa Lembongan dan Nusa Ceningan juga sebahagian wilayah Bali yang sering dimasukkan dalam pakej lawatan ke sana.Denpasar bandarnya manakala Kuta...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

15 Pesta Kebudayaan Perayaan Popular Di Dunia

15 Pesta Kebudayaan Perayaan Popular Di Dunia | Mesti kita pernah terfikir mengapa tuhan menciptakan manusia kepada pelbagai bangsa, keturunan, warna kulit, warna mata, dan ketinggian yang berbeza, kan? Pasti terlintas bagaimana punca yang satu dari Nabi Adam boleh melahirkan kepelbagaian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

Bagaimana untuk ke Changi Airport dari Kuala Lumpur (Terminal Bersepadu Selatan)?

Bagaimana untuk ke Changi Airport dari Kuala Lumpur (Terminal Bersepadu Selatan)? | Ada kengkawan traveler tegar duit kepok kepok selalu hunting tiket murah ke luar negara. Bagusnya mereka ni selalu juga share tiket murah yang mereka dapat which inspire others to do so.Tapi kan, tiket murah tu departure...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Our humble Eidul Fitri 1440H

Assalamualaikum. Salam 7 Syawal.Masih dalam raya mood. Kami balik dari kampung pada Jumaat jam 11 malam. Rasanya cukuplah masa di kampung tu kerana saudara dekat semua kami dah ziarah melainkan yang tiada di rumah. Yang jauh sikit kalau ada kesempatan kami akan ziarah juga di lain masa, insyaAllah.Ramadan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »