User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

Your avatar

Real Name: ruggedmom

Member Since: 23rd October 2014



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 35

Kuala Lumpur | Check-out these restaurants gaiss..

1. Rasa DesaNo 47 Jalan Medan Setia 1Bukit Damansara50490 Kuala Lumpur, Malaysia012-260 6433Authentic Malay food!Kalau anda ingin menikmati makanan Melayu yang asli, di sinilah tempatnya. Mereka mengekalkan cara sebenar memasak lauk-pauk agar pelanggan puas hati dengan harga yang dibayar.Signature...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months ago.

 

Masjid Negara | Masjid yang seronok untuk bersolat Tarawih

Masjid Negara | Masjid yang seronok untuk bersolat Tarawih | Assalamualaikum semua... salam Ramadan al mubarak. Sekejap saja dah hari kelima kita berpuasa. Cepatnya masa berlalu kan? Semoga amal ibadah kita selama ini diterima Allah.Dari sehari ke sehari nak menulis tentang Masjid Negara sejak kami bercuti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
10 months and 2 weeks ago.

 

Pakej Murah Sehari Ke Singapura

Pakej Murah Sehari Ke Singapura | Bulan lepas aku ingatkan dapat ke negeri Pasir Dua Butir tapi sehingga hampir penghujung bulan senyap je jadi aku nakkkk juga ambil "me time" barang sehari dua. Orang lain yang bekerja dapat cuti lapan hari dalam sebulan kot? Bukan sebab penat menguruskan keluarga tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months ago.

 

Motivasi | The power of sadaqah. Kisah aku dengan penyewa Bangladesh

Motivasi | The power of sadaqah. Kisah aku dengan penyewa Bangladesh | Assalamualaikum. Lama betul tak update blog yang satu ini walaupun memula start dulu kemain berkobar nak share itu ini... konon tak nak campur adukkan dengan travel blog tu. Oleh sebab cerita kelmarin masih panas aku tuliskan di sini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
5 months and 2 weeks ago.

 

Selamat Hari Malaysia!

Esok 16 September ialah Hari Malaysia.Khamis, Malaysia dihampar dengan cerita sedih kematian pelajar dan warden Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah dalam kebakaran sebelum Subuh. Allahu sedihnya...Sebelum itu, Perdana Menteri ke US membawa berita pelaburan berbilion dollar. Membantu ekonomi US katanya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
15th September 2017 12:12am

 

#KL2017 | Tiket Perlawanan Akhir Bolasepak Sukan SEA 2017 Mula Dijual Hari Ini

Tiket Perlawanan Akhir Bolasepak Sukan SEA 2017 Mula Dijual Hari Ini | Ramai yang dah tahu kan? Tetapi jika masih ada yang tertanya-tanya ini maklumatnya untuk perlawanan akhir diantara Malaysia dan Thailand.1. Tiket TIDAK dijual secara online.2. Bagi PENYOKONG MALAYSIA tiket dijual di Pintu A dan B Stadium...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
28th August 2017 3:55pm

 

Negeri Sembilan | Koleksi peribadi Yang Dipertuan Besar di Galeri Di-Raja Tuanku Ja'afar

Negeri Sembilan | Koleksi peribadi Yang Dipertuan Besar di Galeri Di-Raja Tuanku Ja'afar | Sebagai rakyat jelata yang sederhana kadangkala teringin juga kita melihat kehidupan sebenar keluarga diraja. Bagaimana kehidupan seharian mereka, bahasa pertuturan mereka di istana, apa yang mereka santap hari hari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
26th January 2017 10:03am

 

Thailand | Sambutan Krismas di Bangkok

Thailand | Sambutan Krismas di Bangkok | Bangkok meriah ketika ini dengan hiasan hebat menyambut Krismas. Semua hotel dihias dengan pokok krismas, kotak hadiah beserta hiasan lain yang menarik. Begitu juga kedai-kedai dan juga spa.Mari lihat hiasan-hiasan menarik ini yang hanya muncul setahun sekali.Grande...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
21st December 2016 8:00am

 

Terbang burung terbang....di KL Bird Park

Terbang burung terbang....di KL Bird Park | Cuti persekolahan selama lima minggu telah bermula. Lama kan... tapi cuti sebelum ini lebih lama. Cuti tahun ini sudah ditarik ke cuti perayaan.Bagaimana dengan pengisiannya? Sudah dirancang atau terkontang-kanting macam hantu takbertuan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2nd December 2016 8:00am

 

3 Resipi Masakan Tradisi Thai dari Chef Korn

3 Resipi Masakan Tradisi Thai dari Chef Korn | So again, I got this chance of learning Thai culinary from top chef in Kuala Lumpur at Royal Thai Embassy.Selain menjadi destinasi popular pelanconagan, Thailand juga terkenal dengan makanan enak. Jadi untuk memperkenalkan warisan makanan Thai kepada dunia,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Homestay Sabrina | Anak kecil diisi masa, yang sakit dijaga

Homestay Sabrina | Anak kecil diisi masa, yang sakit dijaga | Bila dapat berkumpul membawang sekali-sekala adakalanya anak-anak kecil terbiar tak tahu nak buat apa.Nak dik, untuk awak hilangkan bosan 💃🙌 Kami juga sediakan raket badminton kecil untuk anak-anak bermain.First adi kit

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Homestay Sabrina
2 months ago.

 

Kemegahan Qatar Airways... Dah cuba?

Kemegahan Qatar Airways... Dah cuba? | Jika benua Eropah menjadi pilihan destinasi untuk melancong, aku yakin pemilihan agensi penerbangan menjadi satu topik penting yang perlu difikirkan. Ini kerana penerbangan dari Malaysia ke benua Eropah mengambil masa yang panjang dan lama. Jadi kita mesti nakkan rehat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months ago.

 

Sambutan Chap Goh Mei 2020 Bersama IJM Land

Sambutan Chap Goh Mei 2020 Bersama IJM Land | Buat kesekian kalinya peneraju utama pemaju perumahan IJM Land akan merayakan 'squeky' Chinese Valentine bersama penduduk dan pengunjung di Seremban 2.Sambutan kali ketujuh secara berturut-turut itu bertemakan "Reunion in S2 with joys anew" akan berlansung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and a week ago.

 

Negeri Sembilan | Seremban Street Art

Seremban Street Art | Seremban yang menjadi ibu negeri Negeri Sembilan tidak gah seperti Melaka, yang banyak tinggalan sejarahnya berada di pusat bandar. Tinggalan sejarah negeri ini tersebar di Seri Menanti, Bukit Putus, Tampin, Lukut dan lain-lain tempat.Tarikan pelancongan Negeri Sembilan lebih berbentuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and 4 weeks ago.

 

Bila aku dan anak-anak tabika ke PD Ostrich Show Farm (sabar mak... sabar...)

Bila aku dan anak-anak tabika ke PD Ostrich Show Farm (sabar mak... sabar...) | Adoilaa dah nak habis cuti baru nak update blog. Taklah busy mana pun just...Seperti kebanyakan sekolah yang menghampiri pengakhiran tahun persekolahan, selain majlis jamuan kelas lawatan ke tempat-tempat menarik juga menjadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months ago.

 

Homestay Sabrina | Penginapan 2 Tingkat Luas Murah dan Selesa di Seremban

h1Homestay Sabrina | Penginapan 2 Tingkat Luas Murah dan Selesa di Seremban | Bila ada majlis seperti kenduri atau konvokesyen anak atau program sukan yang perlu membawa ramai atlet penginapan selalu menjadi masalah utama. Dengan bajet sederhana pastinya kita mahukan penginapan terbaik dan selesa.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Homestay Sabrina
3 months and a week ago.

 

Teaser | Homestay Sabrina, Seremban

We are about to start a homestay business in Seremban soon.Harapnya dapatlah beroperasi paling lewat 1 Januari 2020. Rumah dua tingkat lot tepi bersebelahan taman hijau dan taman permainan kanak-kanak 😍😍 . Kami tunjukkan dua buah bilik yang luas dilengkapi dengan katil queen.Rumah baru, perabut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Homestay Sabrina
3 months and 2 weeks ago.

 

Bantuan Konsular Oleh Kedutaan Malaysia Di Luar Negara

Bantuan Konsular Oleh Kedutaan Malaysia Di Luar Negara/Consular services for Malaysia abroad.Bila dilaporkan kes-kes kecemasan melibatkan warga Malaysia di luar negara, soalan ini sering keluar, "kedutaan tak tolong ke?".Ini penerangan mereka. © copyright 2018 – All rights reserved ruggedmom

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and 3 weeks ago.

 

Perkara yang perlu dibuat bila berlaku kebakaran

Teringat satu kes kebakaran lori/treler tak berapa lama dahulu.Mangsa yang terbakar berlari keluar menjauh dari kenderaannya. Malangnya tiada sesiapa pun yang menolong tetapi ramai yang merakam insiden tersebut. Mungkin pengguna jalanraya yang lain bimbang lori tersebut meletup tetapi sangatlah mengharukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and 4 weeks ago.

 

Hotel Review | Furama Bukit Bintang yang mesra keluarga

Furama Bukit Bintang yang mesra keluarga | Dalam persaingan sengit bidang hospitaliti, penggiat perniagaan mestilah sentiasa berusaha memikirkan sesuatu yang baru supaya sentiasa berada selangkah di hadapan persaing. Pemilik perniagaan tidak harus berasa selesa dengan pencapaian semasa kerana pasti ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and a week ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »