User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

Your avatar

Real Name: ruggedmom

Member Since: 23rd October 2014



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 29

Motivasi | The power of sadaqah. Kisah aku dengan penyewa Bangladesh

Motivasi | The power of sadaqah. Kisah aku dengan penyewa Bangladesh | Assalamualaikum. Lama betul tak update blog yang satu ini walaupun memula start dulu kemain berkobar nak share itu ini... konon tak nak campur adukkan dengan travel blog tu. Oleh sebab cerita kelmarin masih panas aku tuliskan di sini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
5 days and 6 hours ago.

 

Selamat Hari Malaysia!

Esok 16 September ialah Hari Malaysia.Khamis, Malaysia dihampar dengan cerita sedih kematian pelajar dan warden Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah dalam kebakaran sebelum Subuh. Allahu sedihnya...Sebelum itu, Perdana Menteri ke US membawa berita pelaburan berbilion dollar. Membantu ekonomi US katanya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

#KL2017 | Tiket Perlawanan Akhir Bolasepak Sukan SEA 2017 Mula Dijual Hari Ini

Tiket Perlawanan Akhir Bolasepak Sukan SEA 2017 Mula Dijual Hari Ini | Ramai yang dah tahu kan? Tetapi jika masih ada yang tertanya-tanya ini maklumatnya untuk perlawanan akhir diantara Malaysia dan Thailand.1. Tiket TIDAK dijual secara online.2. Bagi PENYOKONG MALAYSIA tiket dijual di Pintu A dan B Stadium...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Negeri Sembilan | Koleksi peribadi Yang Dipertuan Besar di Galeri Di-Raja Tuanku Ja'afar

Negeri Sembilan | Koleksi peribadi Yang Dipertuan Besar di Galeri Di-Raja Tuanku Ja'afar | Sebagai rakyat jelata yang sederhana kadangkala teringin juga kita melihat kehidupan sebenar keluarga diraja. Bagaimana kehidupan seharian mereka, bahasa pertuturan mereka di istana, apa yang mereka santap hari hari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
8 months and 2 weeks ago.

 

Thailand | Sambutan Krismas di Bangkok

Thailand | Sambutan Krismas di Bangkok | Bangkok meriah ketika ini dengan hiasan hebat menyambut Krismas. Semua hotel dihias dengan pokok krismas, kotak hadiah beserta hiasan lain yang menarik. Begitu juga kedai-kedai dan juga spa.Mari lihat hiasan-hiasan menarik ini yang hanya muncul setahun sekali.Grande...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
9 months and 3 weeks ago.

 

Terbang burung terbang....di KL Bird Park

Terbang burung terbang....di KL Bird Park | Cuti persekolahan selama lima minggu telah bermula. Lama kan... tapi cuti sebelum ini lebih lama. Cuti tahun ini sudah ditarik ke cuti perayaan.Bagaimana dengan pengisiannya? Sudah dirancang atau terkontang-kanting macam hantu takbertuan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
10 months and a week ago.

 

Cadangan lawatan sekolah selepas exam, BoDen Edufarm

Cadangan lawatan sekolah selepas exam, BoDen Edufarm | Kepada yang rajin mengikuti blog ini pasti sudah tahu bahawa ai pernah ke sebuah ladang kambing yang tak berbau kambing. Hah caner tu?Ladang kambing di Serting Ilir, Jempol, ini dimiliki Datuk Zainal Abdul Ghani dan isterinya Datin Fatimah Abdullah.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
17 hours and 29 minutes ago.

 

Setujukah anda jika cuti penggal persekolahan TIDAK serentak?

Setujukah anda jika cuti penggal persekolahan TIDAK serentak? | Panas panas panasssss....!!! Banyak betul isu panas seminggu dua ni. Dari cerita jenazah CEO Cradle Fund digali semula, kes MMC-Gamuda underground tunnel MRT2 dan hari ini Kementerian Pelancongan mencadangkan cuti pendek persekolahan dibuat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 days and 20 hours ago.

 

The Orchard Wellness Health Resort | Tempat relaks relaxxxx...

The Orchard Wellness Health Resort | Tempat relaks relaxxxx... | Dari bandar Melaka kami ke Lubuk China. Lubuk China terletak di Alor Gajah bersempadan dengan Negeri Sembilan. Jadi orang belah sini ramai yang speaking Nogori 😊Aku tak pernah ke sini jadi tak tahu nak agak dah dekat ke.. jauh lagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 days and 21 hours ago.

 

Hotel Review | Percutian menghilangkan stress di TAD Marine Resort

Hotel Review | Percutian menghilangkan stress di TAD Marine Resort | Jika ke Mersing anda ada pilihan untuk bercuti di mana mana enam pulau indah di sana. Sah satunya, Pulau Tinggi.Pulau Tinggi sangat sesuai dijadikan tempat beristirehat dari kesibukan kota. 30 minit menaiki bot laju dari Jeti Tanjung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 4 days ago.

 

Movie Review | Dah tengok filem PASKAL?

Movie Review | Dah tengok filem PASKAL? PASKAL ialah singkatan kepada Pasukan Khas Laut TLDM. Tentera darat pula ada Komando Grup Gerak Khas. Both are pasukan elit tentera Malaysia yang mana hanya mereka yang bersemangat tinggi, cekap dan terbaik sahaja yang mampu berada dalam kumpulan ini.Filem...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and a day ago.

 

Motivasi | Mengembaralah !

Motivasi | Mengembaralah! | ... dan lihat alam dengan mata hati.Say, [O Muhammad], "Travel through the land and observe how He began creation. Then Allah will produce the final creation. Indeed Allah, over all things, is competent." © copyright 2018 – All rights reserved ruggedmom

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 3 days ago.

 

Cara memohon visa ke China

Cara memohon visa ke China | People's Republic of China ialah sebuah negara yang besar dan paling ramai penduduk di muka bumi ini. Dengan 1.4 bilion manusia di keluasan 9.6 juta kilometer persegi, China menawarkan kepelbagaian budaya, makanan dan cuaca.Cuaca di China berbeza bergantung kepada latitud,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 4 days ago.

 

Hotel Review | Chaba Cabana Beach Resort, Koh Samui

Hotel Review | Chaba Cabana Beach Resort, Koh Samui | Koh Samui ialah pulau yag ketiga besar di Thailand. Tidaklah besar sangat sebenarnya, kita boleh mengelilinginya dalam masa dua setengah jam sahaja. Berbeza dengan Phuket, Koh Samui lebih tenang dan sesuai untuk berehat. Turun dari kapal terbang saja pun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 3 days ago.

 

Jadual pasar malam di Koh Samui

Jadual pasar malam di Koh Samui | I always interested in visiting night market or flea market. Barangan yang dijual di pasar malam kebiasaannya sama je seperti t-shirt tiruan, dvd pirate, pakaian/kasut terpakai, local souvenirs dan makanan tetapi dalam banyak banyak tu mesti ada satu dua gerai yang menjual...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 6 days ago.

 

Koh Samui Revisited | Another day another ride... syoknya bercuti di pulau!

Koh Samui Revisited | Another day another ride... syoknya bercuti di pulau! | Selepas bersantai di hotel, pulangkan motor aku checked-out dan berpindah ke Green Guesthouse di tengah bandar Chaweng. Tujuannya, dah malam terakhir ni nak lepak di pantai yang lebih happening and enjoy the night.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 6 days ago.

 

Koh Samui Revisited | 6 jam 'disalai' atas motorsikal

Koh Samui Revisited | 6 jam 'disalai' atas motorsikal | Aktiviti hari kedua bermula lewat. Selain terlewat bangun di pulau begini tiada apa yang best pepagi selain berendam dalam laut dan kolam renang tapi pepagi ni air jauh ke tengah.Aku set alarm pukul 5 pagi tapi tak sedar (mujur bilik sound proof). Aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Koh Samui Revisited | Enjoying Day 1

Koh Samui Revisited | Enjoying Day 1 | Pergi sana lagi? Best sangat ke? Someone asked. Iye wak... nak pergi berehat je. Double "me time" kononnya sebab bulan lepas tak ambil me time pun. Maid pun boleh dapat cuti seminggu sekali inikan pula aku, supermak.Seperti biasa malam sebelumnya tidur lambat lagi, dua...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Booking hotel dan dapatkan diskaun 10%

Askm uolsss...Kalau nak book hotel time cuti cuti ni boleh gunakan link di bawah untuk mendapatkan diskaun 10%Belum pernah bermasalah lagi tempah bilik dengan Booking dot com ni. Sila sila...https://www.booking.com/s/27_8/c5c5ce87

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

2 hari 1 malam di Melaka | Bandar bersejarah UNESCO yang tidak menjemukan

2 hari 1 malam di Melaka | Bandar bersejarah UNESCO yang tidak menjemukan | Pada 1867 Melaka yang dibentuk sebagai Negeri-negeri Selat bersama Pulau Pinang dan Singapura telah dijadikan Koloni Mahkota British dengan London menjadi pusat pentadbirannya.Pernah masyhur sebagai antara kota perdagangan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »