User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

Your avatar

Real Name: ruggedmom

Member Since: 23rd October 2014



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 31

Pakej Murah Sehari Ke Singapura

Pakej Murah Sehari Ke Singapura | Bulan lepas aku ingatkan dapat ke negeri Pasir Dua Butir tapi sehingga hampir penghujung bulan senyap je jadi aku nakkkk juga ambil "me time" barang sehari dua. Orang lain yang bekerja dapat cuti lapan hari dalam sebulan kot? Bukan sebab penat menguruskan keluarga tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and 3 weeks ago.

 

Motivasi | The power of sadaqah. Kisah aku dengan penyewa Bangladesh

Motivasi | The power of sadaqah. Kisah aku dengan penyewa Bangladesh | Assalamualaikum. Lama betul tak update blog yang satu ini walaupun memula start dulu kemain berkobar nak share itu ini... konon tak nak campur adukkan dengan travel blog tu. Oleh sebab cerita kelmarin masih panas aku tuliskan di sini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
6 months and a week ago.

 

Selamat Hari Malaysia!

Esok 16 September ialah Hari Malaysia.Khamis, Malaysia dihampar dengan cerita sedih kematian pelajar dan warden Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah dalam kebakaran sebelum Subuh. Allahu sedihnya...Sebelum itu, Perdana Menteri ke US membawa berita pelaburan berbilion dollar. Membantu ekonomi US katanya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months ago.

 

#KL2017 | Tiket Perlawanan Akhir Bolasepak Sukan SEA 2017 Mula Dijual Hari Ini

Tiket Perlawanan Akhir Bolasepak Sukan SEA 2017 Mula Dijual Hari Ini | Ramai yang dah tahu kan? Tetapi jika masih ada yang tertanya-tanya ini maklumatnya untuk perlawanan akhir diantara Malaysia dan Thailand.1. Tiket TIDAK dijual secara online.2. Bagi PENYOKONG MALAYSIA tiket dijual di Pintu A dan B Stadium...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and 2 weeks ago.

 

Negeri Sembilan | Koleksi peribadi Yang Dipertuan Besar di Galeri Di-Raja Tuanku Ja'afar

Negeri Sembilan | Koleksi peribadi Yang Dipertuan Besar di Galeri Di-Raja Tuanku Ja'afar | Sebagai rakyat jelata yang sederhana kadangkala teringin juga kita melihat kehidupan sebenar keluarga diraja. Bagaimana kehidupan seharian mereka, bahasa pertuturan mereka di istana, apa yang mereka santap hari hari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
26th January 2017 10:03am

 

Thailand | Sambutan Krismas di Bangkok

Thailand | Sambutan Krismas di Bangkok | Bangkok meriah ketika ini dengan hiasan hebat menyambut Krismas. Semua hotel dihias dengan pokok krismas, kotak hadiah beserta hiasan lain yang menarik. Begitu juga kedai-kedai dan juga spa.Mari lihat hiasan-hiasan menarik ini yang hanya muncul setahun sekali.Grande...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
21st December 2016 8:00am

 

Terbang burung terbang....di KL Bird Park

Terbang burung terbang....di KL Bird Park | Cuti persekolahan selama lima minggu telah bermula. Lama kan... tapi cuti sebelum ini lebih lama. Cuti tahun ini sudah ditarik ke cuti perayaan.Bagaimana dengan pengisiannya? Sudah dirancang atau terkontang-kanting macam hantu takbertuan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2nd December 2016 8:00am

 

Sejenak bersama pakar astronomi Indonesia, Dr Bambang Hidayat

Sejenak bersama pakar astronomi Indonesia, Dr Bambang Hidayat | Aku ni sebenarnya tidaklah mengambil tahu sangat tentang bidang aeroangkasa. Cuma, ada sedikit perasaan ingin tahu apabila beberapa kali dalam setahun berpeluang terbang, syok tengok awan. Terfikir apakah yang dilihat oleh pilot di depan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 days and 20 hours ago.

 

Tiket kereta api KTMB untuk hari raya sudah mula DIJUAL HARI INI

Tiket kereta api KTMB untuk hari raya sudah mula DIJUAL HARI INI | Sayang sayang semua..... beli lekaih, satgi hang tak dapat kelik raya.Tiket keretapi untuk pulang berhari raya di kampung halaman telah mula dijual hari ini 10 April 2019 bagi perjalanan 1 Mei hingga 16 Jun 2019. Sila beli tiket yang sah di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and a day ago.

 

Festival Songkran di Bangkok DIBATALKAN

Tiada Festival Songkran di Bangkok tahun ini | Songkran disambut secara besar-besaran dan meriah selama tiga hari setiap April di Thailand, bagi menandakan permulaan tahun baru Thai.Sumber Klook13 April yang digelar Maha Songkran, merupakan hari terakhir tahun semasa dimana matahari bergerak ke Aries. 14...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 2 days ago.

 

Jadual Jelajah Berbasikal Le Tour de Langkawi 2019 @ LTDL

Tengah bersedih dapat 1.25% ke tuuu..... bersabarlah ya. Meh kita beramai-ramai pakat tunggu orang berlumba basikal, bukan selalu pun acara ni. Mudah-mudahan kuranglah rasa duka nestapa tu bersama lajunya putaran tayar basikal tu nanti.Oleh kerana Cikgu Azizul Azli Ahmad telah membuat penerangan panjang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 5 days ago.

 

Monumen Nasional (Monas) | Menyaksi patrian sejarah kemerdekaan Indonesia

Menyaksi patrian sejarah kemerdekaan Indonesia | Perang dunia kedua (World War II) paling teruk, paling banyak membawa kerosakan dan kesengsaraan. Lebih 50 juta nyawa terkorban dalam peperangan yang berlaku serentak di banyak negara.Indonesia juga tidak terkecuali. Ia dijajah Inggeris, Belanda dan Jepun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and a day ago.

 

Selamat menyambut Israk dan Mikraj 1440H

Semoga kita lebih mengerti.Ia bukan cerita dongengan, sama seperti kisah bulan terbelah. © copyright 2018 – All rights reserved ruggedmom

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and a day ago.

 

IJM Land Half Marathon kembali untuk kali ke-8!

Sebagai pemaju perumahan yang unggul di Malaysia IJM Land Berhad sekali lagi akan meneruskan usaha mempopularkan gaya hidup sihat melalui acara tahunannya, IJM Land Half Marathon 2019.Acara larian edisi terbaharu yang akan berlansung pada 4 Ogos 2019 di Dataran Centrio Seremban 2 ini mensasarkan seramai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 5 days ago.

 

Siapa yang layak memohon Pas Sempadan @ Border Pass Malaysia-Thailand?

Siapa yang layak memohon Pas Sempadan @ Border Pass Malaysia-Thailand? Selamat menyambut cuti sekolah yang meriah mak pak semua...!! 😁😁 Tak gi memana ke? Aku tengok kengkawan update berbas-bas pergi ke Hatyai nun. Harap harap lancarlah urusan di pos imigresen kedua-dua belah pihak.Sebelum kami balik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 2 days ago.

 

Panduan bersedekah dan membayar tips ketika melancong

Allah SWT berfirman yang bermaksud:“Bandingan (derma) orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai; tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 5 days ago.

 

Indonesia | Cara JIMAT ke Kawah Putih

Cara JIMAT ke Kawah Putih | Salah satu tempat yang aku teringin sangat nak pergi bila ke Bandung ialah Kawah Putih. Alhamdulillah pada kali yang kelima ini berjaya juga ke sana.Aku cuma ada dua hari penuh di Bandung dan hanya hari Jumaat sahaja boleh ke sana kerana hari Sabtu ada appointment dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 weeks ago.

 

Indonesia | Nak shopping, tau apa yang MURAAAHHH di Bandung?

Kali terakhir aku ke Bandung ialah pada 2015. Trip tersebut banyak membuang masa sebab aku mendarat dan berlepas di Jakarta. Walaupun rasa tak best tahun ini sekali lagi aku buat trip macam tu atas alasan, flight tickets pergi balik Bandung ya rabbi mahal. Pada aku setakat ke Bandung yang dekat tu kalau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Indonesia | Masjid Raya Padang dijadikan ikon tahan gempa

Masjid Raya Padang dijadikan ikon tahan gempa | Melewati masjid yang satu ini, hati terus teruja untuk melihatnya lebih dekat. Seperti juga dalam pengembaraan solo, aku akan sedaya upaya mencari peluang untuk solat di masjid sesebuah tempat walaupun sekali sahaja.Masjid Raya Padang dikenali juga sebagai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Exco Negeri Sembilan Warga Emas Bakal Tawan Everest!

Bersempena dengan program pendakian YB Bakri Sawir yang telah dilaporkan baru-baru ini, satu majlis penyerahan bendera-bendera serta kelengkapan pendakian telah dianjurkan oleh Malaysia Autism Foundation bertempat di Nilai, Negeri Sembilan. Majlis turut dihadiri oleh Exco Pembangunan Luar Bandar YB Haji...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »