User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

Your avatar

Real Name: ruggedmom

Member Since: 23rd October 2014



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 30

Pakej Murah Sehari Ke Singapura

Pakej Murah Sehari Ke Singapura | Bulan lepas aku ingatkan dapat ke negeri Pasir Dua Butir tapi sehingga hampir penghujung bulan senyap je jadi aku nakkkk juga ambil "me time" barang sehari dua. Orang lain yang bekerja dapat cuti lapan hari dalam sebulan kot? Bukan sebab penat menguruskan keluarga tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and 3 weeks ago.

 

Motivasi | The power of sadaqah. Kisah aku dengan penyewa Bangladesh

Motivasi | The power of sadaqah. Kisah aku dengan penyewa Bangladesh | Assalamualaikum. Lama betul tak update blog yang satu ini walaupun memula start dulu kemain berkobar nak share itu ini... konon tak nak campur adukkan dengan travel blog tu. Oleh sebab cerita kelmarin masih panas aku tuliskan di sini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
4 months and a week ago.

 

Selamat Hari Malaysia!

Esok 16 September ialah Hari Malaysia.Khamis, Malaysia dihampar dengan cerita sedih kematian pelajar dan warden Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah dalam kebakaran sebelum Subuh. Allahu sedihnya...Sebelum itu, Perdana Menteri ke US membawa berita pelaburan berbilion dollar. Membantu ekonomi US katanya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months ago.

 

#KL2017 | Tiket Perlawanan Akhir Bolasepak Sukan SEA 2017 Mula Dijual Hari Ini

Tiket Perlawanan Akhir Bolasepak Sukan SEA 2017 Mula Dijual Hari Ini | Ramai yang dah tahu kan? Tetapi jika masih ada yang tertanya-tanya ini maklumatnya untuk perlawanan akhir diantara Malaysia dan Thailand.1. Tiket TIDAK dijual secara online.2. Bagi PENYOKONG MALAYSIA tiket dijual di Pintu A dan B Stadium...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and 2 weeks ago.

 

Negeri Sembilan | Koleksi peribadi Yang Dipertuan Besar di Galeri Di-Raja Tuanku Ja'afar

Negeri Sembilan | Koleksi peribadi Yang Dipertuan Besar di Galeri Di-Raja Tuanku Ja'afar | Sebagai rakyat jelata yang sederhana kadangkala teringin juga kita melihat kehidupan sebenar keluarga diraja. Bagaimana kehidupan seharian mereka, bahasa pertuturan mereka di istana, apa yang mereka santap hari hari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
26th January 2017 10:03am

 

Thailand | Sambutan Krismas di Bangkok

Thailand | Sambutan Krismas di Bangkok | Bangkok meriah ketika ini dengan hiasan hebat menyambut Krismas. Semua hotel dihias dengan pokok krismas, kotak hadiah beserta hiasan lain yang menarik. Begitu juga kedai-kedai dan juga spa.Mari lihat hiasan-hiasan menarik ini yang hanya muncul setahun sekali.Grande...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
21st December 2016 8:00am

 

Terbang burung terbang....di KL Bird Park

Terbang burung terbang....di KL Bird Park | Cuti persekolahan selama lima minggu telah bermula. Lama kan... tapi cuti sebelum ini lebih lama. Cuti tahun ini sudah ditarik ke cuti perayaan.Bagaimana dengan pengisiannya? Sudah dirancang atau terkontang-kanting macam hantu takbertuan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2nd December 2016 8:00am

 

Cara mudah membeli tiket KidZania Kuala Lumpur

Setiap kali cuti sekolah atau cuti panjang seperti minggu depan, mesti kita mak pak ni jenuh berfikir macam mana nak isi waktu lapang anak-anak yang tengah bercuti tu. Mati kutu jugalah kekadang. Tak kan nak biar bebudak tu melangut di rumah je kan? Kesian... Tambahan lagi kalau mak pun kerja, masa yang ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 6 days ago.

 

Sambutan Chap Goh Mei IJM Land di Seremban 2

Sambutan Chap Goh Mei IJM Land di Seremban 2 | Pemaju perumahan terkenal IJM Land akan mengadakan sambutan perayaan Chap Goh Mei kali keenam di Seremban 2 tidak lama lagi."Reunion in S2 with Joys Anew" menjadi tema sambutan yang bakal diadakan pada Sabtu 16 Februari 2019 yang bertujuan untuk mengeratkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 6 days ago.

 

5 Lokasi snorkeling terbaik di Pulau Belitung

5 Lokasi snorkeling terbaik di Pulau Belitung | Halluuu....ohmaii i still cannot move on from Belitung trip. Keindahan alam yang masih tidak terusik, pantainya yang halus memutih dengan air laut yang jernih, pulau ini bagaikan syurga dunia.Belitung dikelilingi oleh lebih daripada 100 pulau-pulau kecil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Indonesia | Itinenary 4 hari 3 malam di Pulau Belitung

Indonesia | Itinenary 4h 3m di Pulau Belitung | Bermimpilah kerna Tuhan akan memeluk mimpi-mimpimu - Andrea Herata. Ya aku bermimpi mahu ke Indonesia lagi, ke tempat baru, setelah dua tahun tidak ke sana. Aku rindu. Bangat!Tak sangka I end the year 2018 with two trips, one to Krabi and another, Belitung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Hotel Review | Sofitel Kuala Lumpur, Damansara

Tahun lalu cuti hujung tahun yang panjang hanya kami isi dengan membuat lawatan ke beberapa destinasi di Kuala Lumpur. Sebenarnya banyak tempat menarik di bandaraya KL yang orang KL pun tak habis pergi, yang tak tahu pun ada.Jadi bagi memenuhi hasrat Geng Bas Sekolah maka kami pun bercuti 3 hari dua malam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

Than Bok Khorani National Park, Krabi | Destinasi eko-pelancongan di selatan Thailand

Destinasi eko-pelancongan di selatan Thailand | Than Bok Khorani National Park ialah sebuah hutan hujan di lembah diantara gunung. Keluasan keseluruhannya melebihi 100km yang terbahagi kepada beberapa bahagian kebanyakannya di Ao Luek, Bor Thor and Laem Sak, sekitar 46km dari bandar Krabi. Ia merupakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

Tha Pom Klong Song Nam Nature Trail | The unseen nature trail in Krabi

Tha Pom Klong Song Nam Nature Trail | The unseen nature trail in Krabi | On our last day in Krabi kami naik bot ke sungai belajar cara menangkap ikan secara tradisional. Actually cara untuk mengenalpasti lubuk ikan daripada nelayan tempatan.Caranya ialah dengan meletakkan pendayung di atas telinga, kat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

Kenangan di Ao Nang Krabi 2018 | Tempat baru, tarikan terbaharu

Assalamualaikum and hi... kita berjumpa lagi di tahun baru 2019. Dah belek gambar di Thailand Biennale Krabi 2018? Baru sebahagian arca je tu.. tu pun dah berpeluh ketiak berjalan dari satu tempat ke satu tempat.Meh nak cerita sikit fasal trip Disember lepas.Flight aku 7.15 pagi dari KLIA2. Oleh sebab bas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

Bila artis antarabangsa meluah idea di Thailand Biennale Krabi 2018

Bila artis antarabangsa meluah idea di Thailand Biennale Krabi 2018 | Dalam usaha untuk mengekalkan Thailand sebagai sebuah negara yang menarik untuk dilawati, Krabi telah dipilih sebagai lokasi pameran antarabangsa seni kontemporari Thailand Biennale Krabi 2018 yang diadakan buat pertama kali.Office of...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months ago.

 

Hotel Review | The luxurious Aureum Palace Hotels Resorts Inle

Hotel Review | The luxurious Aureum Palace Hotels Resorts Inle | Sebelum sibuk dengan trip minggu ini eloklah rasanya aku cuba habiskan review beberapa hotel dan resort. Beberapa... hmm... banyak juga tu 😰 . Kita start dengan salah sebuah resort under Htoo Hospitality yang memiliki sembilan jenama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and 2 weeks ago.

 

Don’t damage your home with these bad habits!

Don’t damage your home with these bad habits! Lets check adakah aku terlibat sama?? hoho...Most of us develop bad household habits or behaviours over time. The real trouble starts when these blunders become habits that cost a lot of money over time. Some behaviours also create safety issues and it will...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and 2 weeks ago.

 

Contest #MyLabuanStory dah start uolsss...!

Contest #MyLabuanStory dah start uolsss...! Pertandingan #MyLabuanStory, #ExploreLabuanContest anjuran bersama Perbadanan Labuan dan Gaya Travel Magazine telah dilancarkan oleh Pengerusi Perbadanan Labuan, Dato’ Sri Haji Amir bin Haji Hussien di Malaysia Tourism Centre (MaTiC).Tujuan pertandingan ni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months ago.

 

Mencipta Kenangan Di Hutan Rekreasi Sungai Tekala

Mencipta Kenangan Di Hutan Rekreasi Sungai Tekala | Bismillah... dua minggu juga tak update blog, type-save-type-save-type-save... repeating the same actions. Entah apa yang aku sibukkan pun tak tahulah. Oleh kerana ada tempat baru yang kami sekeluarga (err...with Set B boys) pergi Ahad lalu jadi aku update...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »