User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

Your avatar

Real Name: ruggedmom

Member Since: 23rd October 2014



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 32

Masjid Negara | Masjid yang seronok untuk bersolat Tarawih

Masjid Negara | Masjid yang seronok untuk bersolat Tarawih | Assalamualaikum semua... salam Ramadan al mubarak. Sekejap saja dah hari kelima kita berpuasa. Cepatnya masa berlalu kan? Semoga amal ibadah kita selama ini diterima Allah.Dari sehari ke sehari nak menulis tentang Masjid Negara sejak kami bercuti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

Pakej Murah Sehari Ke Singapura

Pakej Murah Sehari Ke Singapura | Bulan lepas aku ingatkan dapat ke negeri Pasir Dua Butir tapi sehingga hampir penghujung bulan senyap je jadi aku nakkkk juga ambil "me time" barang sehari dua. Orang lain yang bekerja dapat cuti lapan hari dalam sebulan kot? Bukan sebab penat menguruskan keluarga tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months and 3 weeks ago.

 

Motivasi | The power of sadaqah. Kisah aku dengan penyewa Bangladesh

Motivasi | The power of sadaqah. Kisah aku dengan penyewa Bangladesh | Assalamualaikum. Lama betul tak update blog yang satu ini walaupun memula start dulu kemain berkobar nak share itu ini... konon tak nak campur adukkan dengan travel blog tu. Oleh sebab cerita kelmarin masih panas aku tuliskan di sini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
8 months and a week ago.

 

Selamat Hari Malaysia!

Esok 16 September ialah Hari Malaysia.Khamis, Malaysia dihampar dengan cerita sedih kematian pelajar dan warden Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah dalam kebakaran sebelum Subuh. Allahu sedihnya...Sebelum itu, Perdana Menteri ke US membawa berita pelaburan berbilion dollar. Membantu ekonomi US katanya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
9 months ago.

 

#KL2017 | Tiket Perlawanan Akhir Bolasepak Sukan SEA 2017 Mula Dijual Hari Ini

Tiket Perlawanan Akhir Bolasepak Sukan SEA 2017 Mula Dijual Hari Ini | Ramai yang dah tahu kan? Tetapi jika masih ada yang tertanya-tanya ini maklumatnya untuk perlawanan akhir diantara Malaysia dan Thailand.1. Tiket TIDAK dijual secara online.2. Bagi PENYOKONG MALAYSIA tiket dijual di Pintu A dan B Stadium...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
9 months and 3 weeks ago.

 

Negeri Sembilan | Koleksi peribadi Yang Dipertuan Besar di Galeri Di-Raja Tuanku Ja'afar

Negeri Sembilan | Koleksi peribadi Yang Dipertuan Besar di Galeri Di-Raja Tuanku Ja'afar | Sebagai rakyat jelata yang sederhana kadangkala teringin juga kita melihat kehidupan sebenar keluarga diraja. Bagaimana kehidupan seharian mereka, bahasa pertuturan mereka di istana, apa yang mereka santap hari hari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
26th January 2017 10:03am

 

Thailand | Sambutan Krismas di Bangkok

Thailand | Sambutan Krismas di Bangkok | Bangkok meriah ketika ini dengan hiasan hebat menyambut Krismas. Semua hotel dihias dengan pokok krismas, kotak hadiah beserta hiasan lain yang menarik. Begitu juga kedai-kedai dan juga spa.Mari lihat hiasan-hiasan menarik ini yang hanya muncul setahun sekali.Grande...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
21st December 2016 8:00am

 

Terbang burung terbang....di KL Bird Park

Terbang burung terbang....di KL Bird Park | Cuti persekolahan selama lima minggu telah bermula. Lama kan... tapi cuti sebelum ini lebih lama. Cuti tahun ini sudah ditarik ke cuti perayaan.Bagaimana dengan pengisiannya? Sudah dirancang atau terkontang-kanting macam hantu takbertuan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2nd December 2016 8:00am

 

Boyzone Thank you and Goodnight Farewell Tour in MALAYSIA 2019

Band lagenda dari Ireland, Boyzone, akan mengadakan konsert jelajah terakhir mereka "Thank you and Goodnight Farewell" di Kuala Lumpur Jun nanti.Dianggotai Ronan Keating, Keith Duffy, Mikey Graham dan Shane Lynch, konsert ini mengambil nama album studio terakhir Boyzone yang dipasarkan sejak November...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 5 days ago.

 

Trade war between US and China

Donald Trumph vs Huawei.Huawei has predicted the worst scenario after the 5G issues and prepare themselves.Huawei introduces Hongmeng, which gradually will replace Android. Surely it has an advance system compared to existing one.Huawei is very smart mobile phone with good camera by the way.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
3 weeks and 5 days ago.

 

10 Amalan mudah pecutan malam terakhir Ramadan 1440H

Esok kita akan memulakan fasa terakhir Ramadan, malam-malam yang penuh barakah. Marilah kita sama-sama cuba melaksanakan amalan baik dengan lebih giat lagi dan semoga kita terus istiqamah selepas tamatnya Ramadan kali ini.Saya salin kembali apa yang Nur Aliah Mohd Nor tuliskan di Facebook. Sila follow...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 5 days ago.

 

9 Makanan popular mesti cuba di Thailand

9 Makanan popular mesti cuba di Thailand | Selain sentiasa memperkenalkan produk terbaru sebagai destinasi percutian yang sesuai untuk semua peringkat usia dan minat, Thailand juga terkenal dengan pelancongan gastronomi.Sewaktu berjalan-jalan di Phuket, aku nampak orang beratur panjang di satu kedai kecil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 weeks ago.

 

Hotel Review | Chatrium Hotel Royal Lake, Yangon

Hotel Review | Chatrium Hotel Royal Lake, Yangon | Hello...! Rasanya dah lama juga tak buat hotel review. Oleh kerana bermula Jumaat depan anak-anak akan bercuti panjang so I think this is the suitable time to share. Manalah tahu kan ada plan nak ke Yangon. Minggu depan pun Isnin cuti, Selasa kerja/sekolah,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Pernahkah anda ke Tugu Negara @ National Monument?

Pernahkah anda ke Tugu Negara @ National Monument? Di tengah bandar Kuala Lumpur ada banyak tempat lawatan yang menarik dan percuma. Ya, tanpa bayaran masuk dan tempat meletak kenderaan juga percuma.Berhampiran dengan bangunan Parlimen bersebelahan Taman Tasik, Tugu Peringatan Negara atau lebih dikenali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Resipi berbuka puasa | Sotong bakar dengan sos pedas Thai

Resipi berbuka puasa | Sotong bakar dengan sos pedas Thai | Halluuuu.... tengah memikir apa nak masak petang nanti ke tu?Semalam kami plan nak berbuka puasa di kampung. Anak-anak dah balik dengan makciknya jadi tinggal kami bertiga je lah. Bujang dua orang tak nak balik sebab puasa pertama dah balik.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

Pameran Interaktif di Bank Negara Malaysia Museum Art Gallery

Pameran Interaktif di Bank Negara Malaysia Museum Art Gallery | Jika anda sedang berada di Kuala Lumpur dan ada beberapa jam masa terluang atau ibu bapa yang sedang mencari aktiviti agar anak-anak tidak mengira waktu menunggu Maghrib di bulan puasa ni, saya cadangkan anda untuk ke sebuah muzium moden...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

Resepi berbuka puasa | Udang Mentega Berkrim @ Creamy Buttered Prawn

Bulan puasa ni kita share resepi jugalah ya. Pos awal pagi senang nak cari barang untuk dimasak petang nanti.Suka udang tak?Ai tak berapa suka malah sebelum kahwin dulu memang tak makan sebab tak sukakan baunya tapi ada anak-anak yang suka pulak. Jadi mak pun masaklah juga. Udang mahai oii... ni nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

Perginya 3 ulama negara

Innalillahhiwainnailai hirajiun...Saja nak pos di sini sebagai kenangan. Tiga beradik yang HEBAT Harun, Ishak dan Hassan Din. Hebatnya ibu bapa mereka mendidik.1) Datuk Dr Haron Dinmeninggal dunia di Hospital Stanford, San Francisco, Amerika Syarikat pada 15 September 2016.2) Ustaz Ishak Din meninggal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
1 month and a week ago.

 

Salam Ramadan 1440H

Assalamualaikum semua.Hari ini hari kedua berpuasa. Rasanya masih belum terlambat untuk mengucapkan dan berharap kepada yang baik baik belaka daripada Allah. Semoga aku, engkau, diringankan ujian dan diberikan ketabahan menempuh hidup ini. Amin. © copyright 2018 – All rights reserved ruggedmom

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

Talo Manoh @ Wadi Al Husein Mosque | Masjid tua tanpa paku di Narathiwat

Talo Manoh @ Wadi Al Husen Mosque | Masjid tua tanpa paku di Narathiwat | Sebelum Perjanjian British-Siam dimeterai pada 9 Julai 1909, kedaulatan kerajaan-kerajaan Melayu di utara Semenanjung Malaysia ini melampaui sempadan moden Malaysia-Thailand yang membentang dari Kuala Sungai Golok di Kelantan ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 4 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »