User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

Your avatar

Real Name: hasrulhassan

Member Since: 5th May 2011


the author of panduan menulis blog - www.hasrulhassan.com


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 19

30 Iklan Raya 2018 Terbaik Best

Tahun 2018 nampaknya banyak betul iklan (TVC) serta filem pendek sempena Hari Raya dikeluarkan dan telah dimuat-naik di YouTube. Antara yang best ialah filem pendek Raya 2018 dari TNB, Watsons, Pasaraya Hari-Hari, Hot FM, Habib Jewels dan banyak lagi. Tahun ini memang banyak betul pilihan terbaik iklan raya...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 5 days ago.

 

Mudahnya Buat Duit Dengan Blog Dengan 3 Cara Ini

Mudahnya buat duit dengan blog!! Aha, mesti ada yang tak percaya ... lagi-lagi yang belum pernah ada blog sendiri. Sebenarnya blog merupakan cabang jana income sampingan yang best kalau tahu cara-caranya. Ramai lagi yang tidak tahu bahawa blog memang boleh memberikan income yang diinginkan. Buat mereka...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 day and 19 hours ago.

 

180K Pageviews - Jumlah Trafik Blog Untuk Bulan Mac 2018

Dah menjadi kebiasaan bagi saya pada setiap awal bulan, saya akan kongsikan mengenai statistik dan jumlah trafik diterima blog saya ini. Post hari ini, saya akan tunjukkan anda statistik dan jumlah pageviews yang telah berjaya diterima untuk tempoh 1 hingga 31 Mac 2018. Alhamdulillah, untuk bulan Mac 2018,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 2 weeks ago.

 

Stephen Hawking Meninggal Dunia di Usia 76 Tahun

Prof. Stephen Hawking meninggal dunia di usia 76 tahun, begitu menurut jurucakap keluarga beliau; dilaporkan MSN News. Anak-anak Prof. Stephen Hawking, iaitu Lucy, Robert dan Tim berkata di dalam satu kenyataan; "Kami sangat sedih untuk memberitahu bahawa ayah kesayangan kami meninggal dunia hari ini".

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

6 Perkara Penting Urus Bisnes Homestay

Baru-baru ini saya ada berkongsi tentang tips untuk melariskan bisnes homestay, selain berikan sedikit panduan bagaimana nak mulakan bisnes homestay ini sebagai salah satu punca pendapatan. Dalam entri tersebut, saya ada sebut tentang satu ebook yang ditulis oleh seorang jutawan Homestay di Malaysia, iaitu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

5 Perkara Penting Sebelum Terima Tawaran Kerja

Jika anda bujang, mungkin perkara memilih kerja tidak penting. Ini adalah kerana ia merupakan start-up kerjaya untuk mendapatkan pengalaman sebenar dalam dunia pekerjaan. Agak berlainan sedikit dengan mereka yang sudah berkeluarga, ada beberapa aspek dan benda penting perlu dilihat sebelum terima apa-apa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

10 Soalan Wanita Penuh Makna Tersirat Lelaki Patut Ambil Tahu

Wanita memang misteri. Kalaupun anda sudah menjadi seorang suami kepada seorang wanita, jangan harap anda boleh merungkaikan segala kemisterian seorang wanita. Kompleks wanita ni, hatta isteri sendiri. Semakin anda kenal seseorang wanita itu, semakin anda sedar bahawa banyak hal tentang wanita yang anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

Dapatkan Contoh Soalan Terkini Exam PTD 2017

Adakah anda masih lagi merujuk kepada bahan-bahan rujukan peperiksaan PTD yang lama? Jangan buang masa anda dengan nota-nota yang sudah pun tidak boleh diguna-pakai. Anda seharusnya tahu bahawa kerjaya seorang PTD memerlukan anda siap-siaga dengan fakta dan maklumat terkini untuk lulus peperiksaan online...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
7 months and 2 weeks ago.

 

Kerja di Rumah Dengan Potensi Income RM10,000 Sebulan Dengan WebWave Agency

Sejak WebWave Malaysia dilancarkan, ramai dah usahawan yang rebut peluang untuk bina sebuah website bisnes mereka sendiri. WebWave adalah merupakan satu platform yang membolehkan usahawan membina laman web atau website bisnes mereka sendiri dengan teknologi 'drag n drop' sahaja. Menerusi WebWave, tidak...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 day and 5 hours ago.

 

Resepi Mudah Daging Masak Hitam Kashmir

Tetiba saya rasa nak mencuba resepi baru iaitu Daging Masak Hitam Kashmir. Sebelum ini saya tak pernah tahu pun wujudnya nama resepi ni. Namun, selepas 'meronda' dalam Mydin Mall Parit Buntar baru-baru ini, saya ternampak ada pes untuk memasak Daging Masak Hitam Kashmir. Uhh kalau dah ada pes segera macam...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 day and 18 hours ago.

 

Resepi Rendang Ayam Mudah Sedap

Setiap kali Hari Raya, pasti ramai yang akan mencari resepi-resepi sedap dan enak untuk dihidangkan di pagi Hari Raya. Antara yang menjadi pilihan rakyat Malaysia setiap kali Raya ialah hidangan turun-temurun iaitu Rendang Ayam. Rendang Ayam adalah masakan tradisional masyarakat Melayu di Malaysia, malah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 days and 19 hours ago.

 

Segment: Awesome Blogger by Shahirah Lee

Hari ini saya nak memeriahkan sebuah segmen dari rakan blogger baru. Dah lama sebenarnya saya tak join segmen blogger macam ni. Jadi, memandangkan saya ada sedikit masa nak perbanyakkkan lagi entri sebelum bercuti Hari Raya ni, saya nak joinlah segmen ni. Segment: Awesome Blogger by Shahirah Lee Segmen...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 days and 21 hours ago.

 

Jumlah Trafik (Pageviews) Untuk Bulan Mei 2018

Blog memerlukan trafik. Tanpa trafik atau hits, bulan boleh diibaratkan seperti hidup segan mati tak mahu....hoho. Blog yang perlukan trafik, mesti dikemaskini sekerap yang mungkin. Jika tidakpun, blog mesti punyai kekuatan dari segi teknik SEO (Search Engine Optimization). Dengan update yang sentiasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 days and 22 hours ago.

 

Panduan Rujukan Ujian Psikometrik

Ada sesiapa yang terlibat dengan panggilan untuk hadapi ujian Psikometrik secara online tak? Jika pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam ada memanggil anda untuk jalani peperiksaan atau ujian Psikometrik ini, saya fikir elok anda buat persediaan rapi untuk menghadapinya. Ujian psikometrik bukan mudah. Ianya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week ago.

 

Repair Telefon iPhone di Kedai iPhone Terbaik Langkawi

Anda di Pulau Langkawi? Telefon pintar (smartphone) atau iPhone anda bermasalah? Nak tahu kedai terbaik di Langkawi untuk mendapatkan servis repair smartphone dan iPhone anda? Aha .. saya nak rekomen satu kedai ni, yang boleh berikan servis repair iPhone di kedai, on-by-one .. di depan anda. Kalau ikutkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week ago.

 

Cucur Udang Masak Sendiri Baru Puas

Dah lama tak buat Cucur Udang. Kali ini, untuk berbuka puasa ... saya buat cucur udang, resepi baru.. haha. Best kalau nak masak cucur ni, kita boleh eksperimen macam-macam. Dulu, saya letak ibu roti, nak bagi Cucur Udang saya jadi kembong bila goreng .. haha. Saya jarang beli Cucur Udang kat luar. Bagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and a day ago.

 

Impact of Digital Environment on Banking Industry in Malaysia

The technology is moving forwards at a rapid pace and it is making sure that all its fellow fields take full use of it. The customer of this modern world desires to get the products and services conveniently and quickly and the technology is making sure it happens. Banking has not been uninfluenced from...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and a day ago.

 

Kita Tak Perlu Kereta Nasional Baharu

Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir membayangkan akan memulakan sebuah projek kereta nasional baharu setelah pemilikan Proton diambil separuh oleh syarikat gergasi automotif China iaitu Geely. Tun Dr. Mahathir Mohamad dilaporkan berkata demikian pada sesi dialog Persidangan Masa Depan Asia (Persidangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 2 days ago.

 

9 Mitos Misteri Kembangnya Bunga Bakawali

Ada sesiapa dari anda yang tidak kenal dengan Bunga Bakawali? Bunga ini tidak seperti bunga-bunga lain yang berkembang pada waktu pagi. Ia hanya akan berkembang mulai jam 9 malam dan berkembang penuh pada waktu tengah malam. Bahkan andai ia terkena cahaya matahari, akan terus cepat layu. Keunikan ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 2 days ago.

 

Ketahui 6 Kepentingan Website Untuk Bisnes Anda

Agak-agak anda, sejauh mana kepentingan sesebuah bisnes atau perniagaan itu mempunyai website sendiri? Ok. Jika 10-20 tahun dahulu, ia mungkin tak seberapa penting. Tetapi, di zaman kini di mana semua orang boleh akses internet hanya di hujung jari, saya fikir kini tiba masanya untuk apa jua bisnes itu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 2 days ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »