User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

Your avatar

Real Name: hasrulhassan

Member Since: 5th May 2011


the author of panduan menulis blog - www.hasrulhassan.com


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 39

14 Tempat Wajib Singgah Jika Bercuti ke Kuching, Sarawak

Sarawak sememangnya sebuah negeri yang unik di Kepulauan Borneo, Malaysia. Ia adalah negeri terbesar di Malaysia dengan mempunyai 12 daerah besar yang disebut Bahagian. Keluasan negeri Sarawak hampir menyamai keluasan Semenanjung Malaysia. Namun, dari segi kepadatan penduduk, negeri ini mencatatkan nilai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
4 months and 2 weeks ago.

 

5 Places Must Go (or Do) in Kundasang, Sabah

Kundasang, Sabah is the place all of us have always drawn as a child – a small wooden house with a magnificent view over the paddy fields and the majestic mountains beyond. Located in the Ranau district of Malaysian Borneo, Kundasang is a quaint little town hidden in the lap of the majestic Mount...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
4 months and 2 weeks ago.

 

Jumlah Pageviews (PV) Mei 2019, Bakal Capai 30 Juta Hits Keseluruhan

Sudah hampir ke hujung bulan Jun 2019. Tiba masanya saya tunjukkan jumlah hits atau pageviews (PV) untuk bulan Mei 2019 bagi blog ini yang kini sudah mencecah usia 9 tahun. Uhh pejam celik .. pejam celik, dengan usaha untuk kekal konsisten ... trafik blog ini bakal mencapai jumlah keseluruhan 30 juta hits...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
9 months ago.

 

8+ Gambar Cun Amira Othman - Penyanyi, Pelakon dan Pengacara

Amira Othman. Rasanya ramai yang dah kenal dengan selebriti cantik bernama Amira Othman ni. Gadis manis yang mula dikenali menerusi lagu Hati-Hati (OST Sha Shah), Mimpi Indah dan lagu Sambil (OST Jodoh-Jodoh Anissa) berduet dengan Irfan Harris. Sejak dua menjak ni, semakin ramai artis wanita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
10 months ago.

 

Kelebihan Madu Lebah Kelulut 100% Asli Hutan - Dapatkan Dari D'Hati

Madu Kelulut memang banyak kelebihan serta khasiat khas untuk kesihatan. Ada kajian awal dari Universiti Sains Malaysia (USM) yang telah dilakukan mendapati madu kelulut mampu memberikan kesan positif untuk pesakit diabetes serta berkesan untuk mencegah kanser dan gout. Malah, menerusi kaedah rawatan ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
10 months and 3 weeks ago.

 

Movie Avengers: Endgame Bocor, Boleh Didapati Online, Seawal Sehari Tayangan di Pawagam

Filem besar dinantikan tahun 2019 terbitan Marvel Studio sudah bocor di internet! Filem Marvel's Avengers: Endgame yang baru sahaja berada di pawagam Malaysia pada 24 April 2019 adalah filem adiwira yang sangat dinantikan terutama buat peminat yang mengikuti Marvel Cinematic Universe (MCU). Filem Avengers:...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
11 months ago.

 

Najmi Dapat Mainan Baharu Shopee Sales

Wahh wah wahhh .. seronok Najmi dapat mainan baharu, lepas isteri saya bershopping online di Shopee baru-baru ni. Shopee ada buat sale, jadi isteri saya pun terus cari mainan untuk Najmi. Nak tahu apa yang isteri saya belikan untuk anak bongsu kami, Najmi yang berusia setahun lebih tu tak? Aha .. meh baca...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and a week ago.

 

Pageviews Oktober Meningkat 100K Berbanding September 2018

Alhamdulillah, nampaknya usaha keras membuahkan hasil. Saya memang dah berazam nak tingkatkan jumlah pageviews (PV) atau hits blog ini untuk bulan Oktober berbanding September 2018, dan ianya berhasil. Saya sangat lega, kerana berjaya membuktikan kemampuan diri. Kalau ikutkan, saya rasa ragu-ragu juga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and a week ago.

 

SEO Expert Specialist Malaysia

SEO Expert dan Specialist di Malaysia. Melihatkan trend terkini bahawa ramai yang menggunakan enjin carian terutama Google untuk mencari info, maka keperluan untuk mendapatkan khidmat dan servis pakar SEO atau SEO expert dan juga specialist berkaitan ranking di Google telah meningkat. Apatah lagi bila dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months and 3 weeks ago.

 

Lubuk Trafik - Video Panduan SEO Untuk Tingkatkan Jualan Kedai Online

Anda dah baca tentang tips SEO yang saya kongsikan khas untuk pemilik kedai online tu tak? Jika belum, boleh baca di posting ini - Cara Dapatkan Trafik Organik Percuma (SEO) Untuk Kedai Online. Tips SEO yang diberikan juga sesuai untuk rakan blogger yang nak tahu cara mendapatkan trafik yang tinggi menerusi...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months ago.

 

TaoBao Lubuk Usahawan Dropship

Kalau anda nak berniaga dropship, cubalah dapatkan produk dari laman web TaoBao. Laman web TaoBao adalah laman web dari China, yang menjual pelbagai jenis produk dan barangan dengan harga borong. Ia merupakan lubuk mendapatkan produk dengan harga murah untuk usahawan dropship. Tao Bao - Laman Web Shopping...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
8 months ago.

 

Gaji Pegawai Tadbir Gred N41

Anda nak memohon jawatan sebagai Pegawai Tadbir gred N41? Sebelum anda memohon, atau hadir ke ujian serta peperiksaan berkaitan jawatan Pegawai Tadbir, anda perlu tahu maklumat dan info berkaitan jawatan Pegawai Tadbir ini, terutama berkaitan gaji Pegawai Tadbir gred N41.Jawatan Pegawai Tadbir gred N41...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
8 months and a week ago.

 

Dapatkan Contoh Soalan Terkini Exam PTD 2017

Adakah anda masih lagi merujuk kepada bahan-bahan rujukan peperiksaan PTD yang lama? Jangan buang masa anda dengan nota-nota yang sudah pun tidak boleh diguna-pakai. Anda seharusnya tahu bahawa kerjaya seorang PTD memerlukan anda siap-siaga dengan fakta dan maklumat terkini untuk lulus peperiksaan online...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
31st October 2017 3:05am

 

Rujukan Contoh Soalan PSEE Penolong Pegawai Penerangan KP29

Tahniah kepada anda yang dipanggil sebagai calon untuk peperiksaan online kemasukan perkhidmatan awam (PSEE) bagi jawatan Penolong Pegawai Penerangan KP29. Anda bertuah kerana antara ramai yang... Dapatkan info penuh pelbagai tips di https://www.ikerjayagraduan.com

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and 4 weeks ago.

 

Peserta Giveaway Akhir Tahun 2019

Segmen blogger atau Giveaway Akhir Tahun 2019 telah pun tamat untuk menerima sebarang penyertaan. Terima kasih kepada semua rakan yang telah menyertai giveaway yang saya anjurkan walaupun hadiah disediakan tidaklah seberapa. Giveaway ini diadakan sebagai meraikan ulangtahun perkahwinan saya yang ke-16...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 4 weeks ago.

 

Oppo F11 Pro Sebagai Hadiah Ulangtahun Perkahwinan ke-16

28 hb November adalah merupakan hari ulantahun perkahwinan saya bersama isteri tercinta. Ia merupakan hari ulangtahun perkahwinan kami yang ke 16 tahun. Banyak dugaan, cerita, kisah, pengalaman suka dan duka telah tercatat dalam sejarah perkahwinan kami. Alhamdulillah, kami sama-sama bahagia bersama 3...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months ago.

 

7 Best Beaches of Borneo To Explore

When wondering what to do in Borneo, most people will think first of the wildlife and nature. However, Borneo is home to some of the best beaches in Malaysia – if not, the best beaches in the far east.Borneo, Earth’s third largest island, divides into three countries. Malaysia’s Sabah and Sarawak make...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
4 months ago.

 

5 Tempat Beli-Belah Mesti Pergi Seandainya Bercuti ke Sarawak

Sarawak. Negeri terbesar di Malaysia ini juga merupakan syurga kepada salah satu spesies burung unik di dunia iaitu Burung Kenyalang (Hornbills) atau Enggang. Di Sarawak, terdapat 8 spesies burung ini daripada 54 spesies hornbills yang wujud di dunia. Empat spesies iaitu black, oriental-pied, rhinoceros dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
4 months ago.

 

Original Ryobi Virtus 5000 dari China Beli di Shopee

Kelili Ryobi Virtus 5000. Ini merupakan kali kedua saya membeli sebuah mesin pancing, dan kali pertama membeli kekili dari jenama terkenal secara online. Biasanya, saya akan membeli peralatan memancing termasuklah mesin pancing di kedai peralatan memancing, selalunya di TCE Tackles Parit Buntar. Kalau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months ago.

 

Takwim Persekolahan dan Cuti Perayaan 2020

Sesi persekolahan 2019 telahpun melabuhkan tirainya. Malah, ketika post ini ditulis, keputusan Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) 2019 telahpun diumumkan dan memberikan kegembiraan buat ramai anak-anak dan ibubapa. Alhamdulillah, tahniah buat semua. Berakhir satu sesi, kini ibubapa perlu lakukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »