User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

Your avatar

Real Name: hasrulhassan

Member Since: 5th May 2011


the author of panduan menulis blog - www.hasrulhassan.com


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 8

Algorithma Baru Facebook 2018 - 7 Perkara Mungkin Berlaku

Tahukah anda bahawa Facebook menerusi beberapa sumber mengatakan yang ia akan lebih fokus kepada 'interaksi bermakna'. Dalam satu blog post oleh Mark Zuckerberg, CEO Facebook, beliau menyatakan "Adalah sangat penting untuk ingat kembali bahawa Facebook ialah mendekatkan perhubungan dan membolehkan interaksi...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 week and a day ago.

 

Dapatkan Contoh Soalan Terkini Exam PTD 2017

Adakah anda masih lagi merujuk kepada bahan-bahan rujukan peperiksaan PTD yang lama? Jangan buang masa anda dengan nota-nota yang sudah pun tidak boleh diguna-pakai. Anda seharusnya tahu bahawa kerjaya seorang PTD memerlukan anda siap-siaga dengan fakta dan maklumat terkini untuk lulus peperiksaan online...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months and 3 weeks ago.

 

7 Gambar Liza Soberano, Wanita Tercantik 2017

Gambar Liza Soberano, wanita wajah tercantik dunia 2017. Pelakon drama Filipina Kapamilya, Liza Soberano telah menduduki tempat teratas dalam senarai wanita dengan wajah tercantik untuk tahun 2017. Sekaligus, ini menjadikan wanita ini sebagai salah seorang wanita paling cantik di dunia. Menerusi wordless...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 days and an hour ago.

 

Penggelek Habuk IKEA

Nak tahu cara mudah dan seronok untuk buang habuk, termasuklah bulu haiwan peliharaan dan bulu halus daripada pakaian, permaidani, tempat duduk kereta dan juga perabot? Aha .. saya gunakan penggelek habuk daripada IKEA. Murah je, harga tak cecah RM5 pun seunit. Penggelek habuk ni isteri saya beli semasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 days and 2 hours ago.

 

Tumit Kaki Retak? Akibat Terlalu Ingka Semasa di Janda Baik

Alhamdulillah, tumit kaki saya yang tercedera semasa berkampung di sebuah banglo Janda Baik, didapati dan sah tidak retak. Jika anda ada follow status Facebook personal saya, tentu dah maklum yang saya telah tercedera pada tumit kaki saya, sehingga menyukarkan saya untuk berdiri dan berjalan. Allahu Akbar,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 days and 12 hours ago.

 

Kerja di Rumah Jawab Survey Online Menerusi PanelPlace

Pencari kerja sampingan online? Aha, dah cuba daftar dengan peluang kerja di rumah jawab survey online bersama PanelPlace tak? Jika anda nak tahu, PanelPlace adalah antara lubuk pencari kerja sampingan dan nak buat duit online mudah bagi kebanyakan yang kerja di rumah. Ramai orang suka dengan kerja di rumah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 week ago.

 

Bagaimana Cara Nak Bertemu Dengan Orang Bunian?

Bagaimana nak bertemu dengan orang Bunian? Agak menarik bukan? Ada sesiapa simpan hajat untuk bertemu dengan orang bunian tak? Pernah tengok cerita Orang Minyak lakonan Allahyarham Tan Sri P. Ramlee? Dalam cerita itu, si bongkok jadi hensem sebab pertolongan orang bunian. Hmmm .... orang bunian .... adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 week and a day ago.

 

Promosi Kaw-Kaw CNY 2018 Mitshubishi Malaysia

Promosi kereta lagi. Perghh nampaknya awal tahun ni banyak betul promosi serta tawaran harga menarik untuk pembelian kenderaan baru. Jika sebelum ini, saya sempat kongsikan penjimatan hebat sehingga RM13,888 untuk kenderaan model Proton, kali ini ... saya kongsikan pula promosi kaw-kaw dari Mitshubishi...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 week and a day ago.

 

6 Posisi Tidur Bahaya Untuk Ibu Hamil

Penting untuk para isteri dan ibu hamil. Adakah anda sedar bahawa posisi tidur yang salah boleh membahayakan kehamilan? Saya nak kongsikan mengenai fakta penting berkaitan posisi tidur yang merbahaya kepada para isteri dan ibu hamil. Jika anda seorang suami atau bapa, pastikan anda juga ambil tahu mengenai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 week and 2 days ago.

 

Pertama Kali Bawa Family Berkunjung ke Taman Botani Negara Shah Alam

Lama betul saya tak ke Taman Pertanian Bukit Cerakah atau kini dikenali sebagai Taman Botani Negara Shah Alam. Seingat sayalah, kali akhir saya ke taman berlatarkan alam semulajadi ni adalah sewaktu masih belajar di USM. Dan tak sangka pula hujung tahun 2017, saya diberikan kesempatan oleh Allah S.W.T untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 week and 2 days ago.

 

Jimat Sehingga RM13,888 - Promosi CNY 2018 Dari Proton

Promosi musim perayaan tiba lagi. Jangan terlepas pandang akan promosi CNY 2018 daripada Proton. Sempena perayaan Tahun Baru Cina 2018, Proton menjalankan promosi hebat penjimatan atau diskaun pembelian kenderaan keluarannya sehingga RM13,888. Ia satu penjimatan besar buat mereka yang mungkin mahu bertukar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 week and 2 days ago.

 

Daftar Lindungi Cap Dagang (Trademark) Milik Anda Dengan MyIPO

Lindungi Cap Dagangan (trademark) anda dengan MyIPO. Ramai sebenarnya sedar akan kewujudan Perbadanan Harta Intelek Malaysia atau lebih dikenali sebagai MyIPO. Namun begitu, tak ramai yang tahu mengenai apakah servis atau perkhidmatan yang disediakan oleh MyIPO. Untuk pengetahuan anda, salah satu fungsi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 week and 3 days ago.

 

Pakej Domain Hosting Murah Serendah RM10 Dari Syokhost

Tercari pakej domain dan hosting murah untuk blogging atau website anda? Apakata anda cuba perkhidmatan dan servis disediakan oleh SyokHost. Ia menyediakan beberapa pakej nama domain serta hosting yang menarik, selain harga murah berpatutan sesuai dengan bajet anda. Anda boleh bina laman web samada untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 week and 3 days ago.

 

Cara Setup Domain Di Cloudflare Untuk Keselamatan Serta Loading Lebih Baik

Hari ini saya nak tunjukkan cara bagaimana nak setup domain blog dalam Cloudflare. Cloudflare adalah satu penyelesaian mudah untuk blogger yang mahu pastikan blog mereka selamat, selain meningkatkan kelajuan (loading) dan elakkan dari mudah diserang malware. Cloudflare menyediakan servis secara percuma...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 week and 3 days ago.

 

Kadar Dividen ASBSN, BSN Dana Al-Jadid dan BSN Dana Al-Ifrah

Kadar Dividen ASBSN, BSN Dana Al-Jadid dan BSN Dana Al-Ifrah. Berita baik untuk mereka yang melabur dalam dana pelaburan PBSNB. Permodalan BSN Bhd. (PBSNB) hari ini ini (9 Januari) mengumumkan agihan pendapatan tiga dananya bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2017. Uh hu, ramai kot yang tidak tahu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 week and 4 days ago.

 

Webemobile Masih Cari Pelanggan?

Saya ingatkan promosi terhad Webemobile dah habis, tetapi rupanya tawaran Webemobile masih lagi berterusan. Difahamkan, peluang akhir untuk tukar ke Webemobile daripada Telco sedia ada atau dapatkan simkad baharu Webemobile dilanjutkan sehingga 12 Januari 2018. Ia satu perlanjutan strategi Webemobile yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 week and 4 days ago.

 

Buat Dropship Je, Tapi Sale Jutaan Ringgit

Mereka buat dropship je, tapi jualan atau sales berjaya cecah jutaan ringgit. Nampak macam cerita mengarut dan nak umpan anda untuk membaca. Tetapi sebenarnya memang dah banyak bukti pun yang mengatakan boleh buat duit dan capai jualan juta-juta ringgit sebulan dengan dropship ni. Tentu ramai nak tahu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 week and 5 days ago.

 

Cara Tukar Password Wifi di Rumah

Cara tukar password Wifi di rumah. Anda nak tukar password wifi di rumah atau mungkin wifi di pejabat atau kedai makan anda? Jika anda menggunakan servis perkhidmatan internet daripada TM Streamyx, dan dibekalkan modem atau router jenis TP-Link, boleh ikuti panduan cara tukar password atau kata laluan Wifi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 week and 5 days ago.

 

20 Contoh Soalan Temuduga Kerja Jawatan Kerajaan

Ramai calon yang dipanggil temuduga kerja kerajaan gagal kerana mereka kurang bersedia dengan soalan-soalan yang diberikan oleh penemuduga. Sepatutnya, calon-calon yang mahu lulus dalam temuduga kerja kerajaan, mesti mencari contoh-contoh soalan temuduga sebagai persediaan untuk berhadapan dengan penemuduga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 week and 6 days ago.

 

6 Tips Bela Haiwan Peliharaan Jika Ada Anak Kecil Dalam Rumah

Tips memelihara haiwan peliharaan jika ada anak di dalam rumah. Hari ini, saya nak kongsikan sedikit tips dalam memelihara haiwan peliharaan seperti kucing di dalam rumah. Tak ada masalah sebenarnya membiarkan haiwan peliharaan berkeliaran bebas di dalam rumah. Tetapi, jika keluarga anda mempunyai anak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 week and 6 days ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 Next »