User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

Your avatar

Real Name: hasrulhassan

Member Since: 5th May 2011


the author of panduan menulis blog - www.hasrulhassan.com


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 38

5 Places Must Go (or Do) in Kundasang, Sabah

Kundasang, Sabah is the place all of us have always drawn as a child – a small wooden house with a magnificent view over the paddy fields and the majestic mountains beyond. Located in the Ranau district of Malaysian Borneo, Kundasang is a quaint little town hidden in the lap of the majestic Mount...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
5 days and 18 hours ago.

 

Jumlah Pageviews (PV) Mei 2019, Bakal Capai 30 Juta Hits Keseluruhan

Sudah hampir ke hujung bulan Jun 2019. Tiba masanya saya tunjukkan jumlah hits atau pageviews (PV) untuk bulan Mei 2019 bagi blog ini yang kini sudah mencecah usia 9 tahun. Uhh pejam celik .. pejam celik, dengan usaha untuk kekal konsisten ... trafik blog ini bakal mencapai jumlah keseluruhan 30 juta hits...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 2 weeks ago.

 

8+ Gambar Cun Amira Othman - Penyanyi, Pelakon dan Pengacara

Amira Othman. Rasanya ramai yang dah kenal dengan selebriti cantik bernama Amira Othman ni. Gadis manis yang mula dikenali menerusi lagu Hati-Hati (OST Sha Shah), Mimpi Indah dan lagu Sambil (OST Jodoh-Jodoh Anissa) berduet dengan Irfan Harris. Sejak dua menjak ni, semakin ramai artis wanita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months and 2 weeks ago.

 

Kelebihan Madu Lebah Kelulut 100% Asli Hutan - Dapatkan Dari D'Hati

Madu Kelulut memang banyak kelebihan serta khasiat khas untuk kesihatan. Ada kajian awal dari Universiti Sains Malaysia (USM) yang telah dilakukan mendapati madu kelulut mampu memberikan kesan positif untuk pesakit diabetes serta berkesan untuk mencegah kanser dan gout. Malah, menerusi kaedah rawatan ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months and a week ago.

 

Movie Avengers: Endgame Bocor, Boleh Didapati Online, Seawal Sehari Tayangan di Pawagam

Filem besar dinantikan tahun 2019 terbitan Marvel Studio sudah bocor di internet! Filem Marvel's Avengers: Endgame yang baru sahaja berada di pawagam Malaysia pada 24 April 2019 adalah filem adiwira yang sangat dinantikan terutama buat peminat yang mengikuti Marvel Cinematic Universe (MCU). Filem Avengers:...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months and 3 weeks ago.

 

Najmi Dapat Mainan Baharu Shopee Sales

Wahh wah wahhh .. seronok Najmi dapat mainan baharu, lepas isteri saya bershopping online di Shopee baru-baru ni. Shopee ada buat sale, jadi isteri saya pun terus cari mainan untuk Najmi. Nak tahu apa yang isteri saya belikan untuk anak bongsu kami, Najmi yang berusia setahun lebih tu tak? Aha .. meh baca...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
11 months and 3 weeks ago.

 

Pageviews Oktober Meningkat 100K Berbanding September 2018

Alhamdulillah, nampaknya usaha keras membuahkan hasil. Saya memang dah berazam nak tingkatkan jumlah pageviews (PV) atau hits blog ini untuk bulan Oktober berbanding September 2018, dan ianya berhasil. Saya sangat lega, kerana berjaya membuktikan kemampuan diri. Kalau ikutkan, saya rasa ragu-ragu juga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
11 months and 3 weeks ago.

 

SEO Expert Specialist Malaysia

SEO Expert dan Specialist di Malaysia. Melihatkan trend terkini bahawa ramai yang menggunakan enjin carian terutama Google untuk mencari info, maka keperluan untuk mendapatkan khidmat dan servis pakar SEO atau SEO expert dan juga specialist berkaitan ranking di Google telah meningkat. Apatah lagi bila dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Lubuk Trafik - Video Panduan SEO Untuk Tingkatkan Jualan Kedai Online

Anda dah baca tentang tips SEO yang saya kongsikan khas untuk pemilik kedai online tu tak? Jika belum, boleh baca di posting ini - Cara Dapatkan Trafik Organik Percuma (SEO) Untuk Kedai Online. Tips SEO yang diberikan juga sesuai untuk rakan blogger yang nak tahu cara mendapatkan trafik yang tinggi menerusi...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 2 weeks ago.

 

TaoBao Lubuk Usahawan Dropship

Kalau anda nak berniaga dropship, cubalah dapatkan produk dari laman web TaoBao. Laman web TaoBao adalah laman web dari China, yang menjual pelbagai jenis produk dan barangan dengan harga borong. Ia merupakan lubuk mendapatkan produk dengan harga murah untuk usahawan dropship. Tao Bao - Laman Web Shopping...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 3 weeks ago.

 

Gaji Pegawai Tadbir Gred N41

Anda nak memohon jawatan sebagai Pegawai Tadbir gred N41? Sebelum anda memohon, atau hadir ke ujian serta peperiksaan berkaitan jawatan Pegawai Tadbir, anda perlu tahu maklumat dan info berkaitan jawatan Pegawai Tadbir ini, terutama berkaitan gaji Pegawai Tadbir gred N41.Jawatan Pegawai Tadbir gred N41...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and 3 weeks ago.

 

Dapatkan Contoh Soalan Terkini Exam PTD 2017

Adakah anda masih lagi merujuk kepada bahan-bahan rujukan peperiksaan PTD yang lama? Jangan buang masa anda dengan nota-nota yang sudah pun tidak boleh diguna-pakai. Anda seharusnya tahu bahawa kerjaya seorang PTD memerlukan anda siap-siaga dengan fakta dan maklumat terkini untuk lulus peperiksaan online...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
31st October 2017 3:05am

 

14 Tempat Wajib Singgah Jika Bercuti ke Kuching, Sarawak

Sarawak sememangnya sebuah negeri yang unik di Kepulauan Borneo, Malaysia. Ia adalah negeri terbesar di Malaysia dengan mempunyai 12 daerah besar yang disebut Bahagian. Keluasan negeri Sarawak hampir menyamai keluasan Semenanjung Malaysia. Namun, dari segi kepadatan penduduk, negeri ini mencatatkan nilai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
1 day and 11 hours ago.

 

9 Sights and Places for Family Fun in Macao

Another tips for a great holiday and travel around the world. This time, we share some interesting places you can go in Macao or Macau. Before that, it is nice to know some facts about Macao, officially governs by Macao Special Administrative Region of the People's Republic of China. It is a special...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
1 day and 15 hours ago.

 

Tips Gunakan Telefon Semasa Bercuti Luar Negara - Elak Kena Caj Data Roaming

Bagi mereka yang kerap melancong ke destinasi luar negara, sudah pasti akan menggunakan perkhidmatan telefon mudah alih perayauan antarabangsa, yang kadangkala disebut sebagai perantauan antarabangsa (data roaming). Cuma, apabila menggunakan perkhidmatan ini, ia pastinya mahal dan boleh mengganggu bajet...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
1 day and 19 hours ago.

 

Cara Nak Lulus Ujian Psikometrik

Bagaimana cara nak lulus Ujian Psikometrik kemasukan perkhidmatan awam? Ramai calon yang mencari tips dan panduan untuk mengetahui cara nak lulus dalam ujian Psikometrik dikendalikan oleh Suruhanjaya... Dapatkan info penuh pelbagai tips di https://www.ikerjayagraduan.com

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
6 days and 8 hours ago.

 

Calon Lulus Psikometrik Kongsi Tips Kejayaan

Ujian Psikometrik kemasukan kerja kerajaan bukan lagi sebahagian format peperiksaan dalam Peperiksaan Online Kemasukan Perkhidmatan Awam (PSEE). Sejak awal tahun 2019, bahagian Psikometrik telah... Dapatkan info penuh pelbagai tips di https://www.ikerjayagraduan.com

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
6 days and 20 hours ago.

 

Sumber Rujukan Ujian Psikometrik 2019

Mahu lulus ujian Psikometrik untuk kemasukan kerjaya dalam sektor Perkhidmatan Awam tahun ini? Jika anda dipanggil, anda bertuah kerana kami ada sumber rujukan untuk anda lakukan persediaan sebelum... Dapatkan info penuh pelbagai tips di https://www.ikerjayagraduan.com

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
6 days and 20 hours ago.

 

Punahkah Kebaikanku Andainya Terbuat Satu Kesilapan?

Hidup sebagai manusia, hendak tak hendak pasti akan berlaku dalam hidup melakukan salah dan silap. Untung menjadi seorang Muslim, beragama Islam ada hari-hari kebesaran yang menggalakkan umat Nabi Muhammad S.A.W saling bermaafan dan melupakan silap dan salah silam. Untung mereka yang faham akan ajaran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and a day ago.

 

Cermin Gelap Sepenuhnya, Tinted Kereta Serendah RM10

Apabila Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) umumkan peraturan baharu penggunaan cermin gelap pada kenderaan persendirian, saya antara yang seronok mendengarnya. Mana tidaknya, saya memang sedang bercadang nak memasang cermin lebih gelap pada kereta baharu Serena saya. Tetapi, itulah .. agak takut-takut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and a day ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »