User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

Your avatar

Real Name: hasrulhassan

Member Since: 5th May 2011


the author of panduan menulis blog - www.hasrulhassan.com


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 11

TaoBao Lubuk Usahawan Dropship

Kalau anda nak berniaga dropship, cubalah dapatkan produk dari laman web TaoBao. Laman web TaoBao adalah laman web dari China, yang menjual pelbagai jenis produk dan barangan dengan harga borong. Ia merupakan lubuk mendapatkan produk dengan harga murah untuk usahawan dropship. Tao Bao - Laman Web Shopping...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 2 days ago.

 

Gaji Pegawai Tadbir Gred N41

Anda nak memohon jawatan sebagai Pegawai Tadbir gred N41? Sebelum anda memohon, atau hadir ke ujian serta peperiksaan berkaitan jawatan Pegawai Tadbir, anda perlu tahu maklumat dan info berkaitan jawatan Pegawai Tadbir ini, terutama berkaitan gaji Pegawai Tadbir gred N41.Jawatan Pegawai Tadbir gred N41...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 weeks and 4 days ago.

 

Dapatkan Contoh Soalan Terkini Exam PTD 2017

Adakah anda masih lagi merujuk kepada bahan-bahan rujukan peperiksaan PTD yang lama? Jangan buang masa anda dengan nota-nota yang sudah pun tidak boleh diguna-pakai. Anda seharusnya tahu bahawa kerjaya seorang PTD memerlukan anda siap-siaga dengan fakta dan maklumat terkini untuk lulus peperiksaan online...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
9 months and 2 weeks ago.

 

Video Panduan Jawab Peperiksaan Online SPA

Syabas dan tahniah andai anda dipanggil oleh pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) untuk duduki peperiksaan online. Ini bermakna anda layak untuk menjalani tapisan pertama dalam permohonan kerja di dalam sektor kerajaan.Info Berkaitan Peperiksaan Online SPATapisan pertama ini adalah bersandarkan kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 days and 22 hours ago.

 

Harga Tiket Wayang GSC TGV Dah Murah!

Wah .. nampaknya suka benarlah kaki wayang ekk. Harga tiket wayang terutama panggung GSC dan juga TGV dah murah sejak awal Ogos lalu. Jika dulu harga tiket wayang cecah sehingga RM12, kini kedua-dua panggung wayang ternama ini menawarkan harga tiket wayang serendah RM10 untuk dewasa. Harga Tiket Wayang Dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 days and 23 hours ago.

 

Nota Ringkas Pengetahuan Am Serta Contoh Soalan Matematik Peperiksaan Online SPA

Anda calon peperiksaan Pegawai Tadbir N29 pada Ogos 2018? Sudah buat persediaan untuk peperiksaan online bagi jawatan Penolong Pegawai Tadbir N29 tak? Ok. Jika belum, baik anda lakukan sekarang! Ramai yang mohon jawatan ini suda buat persediaan awal.Setakat semalam (13 Ogos) sudah1,247 orang calon...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 days and 4 hours ago.

 

RFID Touch ‘n Go - Daftar Sebagai Pengguna Terawal

Saya baru sahaja buat pendaftaran percuma untuk memohon menjadi pengguna terawal menggunakan teknologi Radio Frequency Identification (RFID) yang bakal menggantikan sistem SmartTAG Touch ‘n Go. Sistem ini merupakan teknologi terkini untuk sistem pembayaran tol elektronik. Pendaftaran untuk menjadi antara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 days and 15 hours ago.

 

Perhentian Islands - Experience the Best Parts of Beach Escape

Perhentian Islands - go and experience all the best parts of a beach escape! For someone who has managed to avoid a beach holiday for the past three years or so, Perhentian was definitely a pleasant surprise. It’s not that I don’t enjoy a stroll along the beach or lazing around under some shade with a...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 days and 20 hours ago.

 

Syoknya Najmi Makan Buah Durian

Musim durian tahun ini dah nak sampai ke penghujung. Dah tak banyak orang berniaga jual buah durian dengan harga longgok dan murah. Yang ada sekarang, semuanya menjual buah durian sehingga RM8 sekilogram (durian kampung). Kalau jumpa yang jual murah, mungkin sebab samada ia berdekatan dengan dusun buah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 days and 16 hours ago.

 

Tiket Wayang Cuma RM8/RM10 Sepanjang Ogos September

Siapa di antara anda suka menonton wayang? Ini peluang untuk pelajar mahupun lepasan graduan menikmati harga tiket wayang lebih murah, iaitu cuma RM10 untuk tiket dewasa, manakala cuma RM8 sahaja buat pelajar.Tapi, jika anda pengguna Hong Leong, anda boleh dapat diskaun tambahan sebanyak RM6 menggunakan kad...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
4 days and 22 hours ago.

 

Petua Cantik Anak Cina Bukit

Petua kecantikan daripada Nik Suhaida yang pernah digelar 'Anak Cina Bukit'. Kenal siapa pemilik nama Nik Suhaida ni tak? Aha .. beliau yang pernah diejek dengan gelaran Anak Cina Bukit ini adalah merupakan isteri kepada pemain bola sepak kelahiran Terengganu, Mohd Norfarhan Muhammad. Rahsia Kecantikan Nik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 days and 22 hours ago.

 

Harga Rumah Jadi Murah Tanpa SST Mulai 1 September

Desas-desus kini bertiup kencang yang mengatakan harga rumah baharu akan jadi lebih murah apabila sistem cukai SST diperkenalkan kembali mulai 1 September 2018 oleh kerajaan. Ini berikutan pengumuman Menteri Kewangan, YB Lim Guan Eng yang SST tidak akan dikenakan pada bahan-bahan asas binaan. SST Tidak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 days and 23 hours ago.

 

Rujukan Peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir 15 Ogos

Ada antara anda terlibat dengan peperiksaan jawatan Penolong Pegawai Tadbir N29 pada 15 Ogos 2018? Ia peperiksaan besar tahun ini yang dijalankan oleh pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Jika anda tidak mahu gagal dalam peperiksaan online ini, maka buatlah persediaan awal.Untuk membantu semua calon...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
5 days and 21 hours ago.

 

Borong Pineng Charging Cable

Tentu frustrating bila nak guna charger, hanya tinggal kepala je. Wayar atau kabel charger lesap ntah ke mana, mungkin tertinggal samada di kampung atau kat hotel penginapan ketika bercuti. Saya dan isteri memang selalu hadapi keadaan begini. Nak tak nak, akhirnya saya ambil keputusan untuk borong charging...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 days and 21 hours ago.

 

Adsense 103 - Kenapa Adsense Masih 'Under Review'

Dah mohon akaun full Adsense, tetapi status masih lagi 'under review'. Anda mungkin tertanya-tanya, kenapa akaun Adsense yang anda daftar dan mohon masih lagi belum disahkan oleh pihak Adsense. Mesti ada sebab kenapa blog atau website anda dikategorikan sebagai 'under review' ini. Ok. Saya akan cuba...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and a day ago.

 

Peluang Kerja Untuk Golongan Profesional Kesihatan Dengan Caregiver

Anda ada kelulusan profesional dalam bidang penjagaan diri, kesihatan atau mungkin pakar motivasi? Ada peluang untuk anda melakukan kerja sambilan dengan mendaftar di Caregiver. Ada tahu apa itu Caregiver tak? Jika nak tahu, boleh baca post saya ini selengkapnya. Peluang Kerja Sampingan Untuk Golongan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and a day ago.

 

Cara Atasi Iklan Google Adsense Tidak Keluar

Blog anda ada Adsense, tetapi iklan dari Adsense ini tidak keluar! Rugi kan? Jadi, apa masalahnya sehingga iklan dari Google Ads ini tidak keluar? Dan bagaimana nak atasi masalah iklan Adsense tidak keluar ini? Bagaimana Nak Selesaikan Masalah Adsense Tidak MunculPost kali ini, saya akan kongsikan tips...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and a day ago.

 

5 Cara Nak Jual Tudung di Internet

Cara jual tudung secara online. Bisnes tudung memang masyuk. Saya tak pernah sangkal sebab memang dah terbukti, walaupun saingan banyak tapi bisnes tudung antara bisnes paling mudah untuk dibuat. Di zaman teknologi terkini, jual tudung dah mudah, kini boleh dibuat sebagai bisnes online. Kalau anda ikuti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 2 days ago.

 

8 Revolusi Baharu di 11Street

11street (www.11street.my), salah satu pasaran dalam talian terkemuka di Malaysia, memperlihatkan revolusi baharu yang akan mempertingkatkan pengalaman membeli-belah pengguna dan memberikan sumbangan signifikan terhadap ekonomi digital Malaysia. Revolusi Baharu 11Street Transformasi ini susulan usaha sama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 2 days ago.

 

9 Tips dan Panduan Menyewa Kereta Dari Syarikat Kereta Sewa

Tips menyewa kereta sewa. Sejak kebelakangan ini, ada banyak syarikat sewa kereta tumbuh bagai cendawan. Ia nampak ketara di kawasan tumpuan pelancong, seperti di Pulau Langkawi, Pulau Pangkor, Melaka, Port Dickson, begitu juga di Sabah dan Sarawak. Saya sendiri banyak membuat review dan ulasan berbentuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 3 days ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »