User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

Your avatar

Real Name: hasrulhassan

Member Since: 5th May 2011


the author of panduan menulis blog - www.hasrulhassan.com


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 34

Jumlah Pageviews (PV) Mei 2019, Bakal Capai 30 Juta Hits Keseluruhan

Sudah hampir ke hujung bulan Jun 2019. Tiba masanya saya tunjukkan jumlah hits atau pageviews (PV) untuk bulan Mei 2019 bagi blog ini yang kini sudah mencecah usia 9 tahun. Uhh pejam celik .. pejam celik, dengan usaha untuk kekal konsisten ... trafik blog ini bakal mencapai jumlah keseluruhan 30 juta hits...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 3 weeks ago.

 

8+ Gambar Cun Amira Othman - Penyanyi, Pelakon dan Pengacara

Amira Othman. Rasanya ramai yang dah kenal dengan selebriti cantik bernama Amira Othman ni. Gadis manis yang mula dikenali menerusi lagu Hati-Hati (OST Sha Shah), Mimpi Indah dan lagu Sambil (OST Jodoh-Jodoh Anissa) berduet dengan Irfan Harris. Sejak dua menjak ni, semakin ramai artis wanita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 3 weeks ago.

 

Kelebihan Madu Lebah Kelulut 100% Asli Hutan - Dapatkan Dari D'Hati

Madu Kelulut memang banyak kelebihan serta khasiat khas untuk kesihatan. Ada kajian awal dari Universiti Sains Malaysia (USM) yang telah dilakukan mendapati madu kelulut mampu memberikan kesan positif untuk pesakit diabetes serta berkesan untuk mencegah kanser dan gout. Malah, menerusi kaedah rawatan ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and a week ago.

 

Movie Avengers: Endgame Bocor, Boleh Didapati Online, Seawal Sehari Tayangan di Pawagam

Filem besar dinantikan tahun 2019 terbitan Marvel Studio sudah bocor di internet! Filem Marvel's Avengers: Endgame yang baru sahaja berada di pawagam Malaysia pada 24 April 2019 adalah filem adiwira yang sangat dinantikan terutama buat peminat yang mengikuti Marvel Cinematic Universe (MCU). Filem Avengers:...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

Najmi Dapat Mainan Baharu Shopee Sales

Wahh wah wahhh .. seronok Najmi dapat mainan baharu, lepas isteri saya bershopping online di Shopee baru-baru ni. Shopee ada buat sale, jadi isteri saya pun terus cari mainan untuk Najmi. Nak tahu apa yang isteri saya belikan untuk anak bongsu kami, Najmi yang berusia setahun lebih tu tak? Aha .. meh baca...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
9 months and 4 weeks ago.

 

Pageviews Oktober Meningkat 100K Berbanding September 2018

Alhamdulillah, nampaknya usaha keras membuahkan hasil. Saya memang dah berazam nak tingkatkan jumlah pageviews (PV) atau hits blog ini untuk bulan Oktober berbanding September 2018, dan ianya berhasil. Saya sangat lega, kerana berjaya membuktikan kemampuan diri. Kalau ikutkan, saya rasa ragu-ragu juga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
9 months and 4 weeks ago.

 

SEO Expert Specialist Malaysia

SEO Expert dan Specialist di Malaysia. Melihatkan trend terkini bahawa ramai yang menggunakan enjin carian terutama Google untuk mencari info, maka keperluan untuk mendapatkan khidmat dan servis pakar SEO atau SEO expert dan juga specialist berkaitan ranking di Google telah meningkat. Apatah lagi bila dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
11 months and a week ago.

 

Lubuk Trafik - Video Panduan SEO Untuk Tingkatkan Jualan Kedai Online

Anda dah baca tentang tips SEO yang saya kongsikan khas untuk pemilik kedai online tu tak? Jika belum, boleh baca di posting ini - Cara Dapatkan Trafik Organik Percuma (SEO) Untuk Kedai Online. Tips SEO yang diberikan juga sesuai untuk rakan blogger yang nak tahu cara mendapatkan trafik yang tinggi menerusi...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks ago.

 

TaoBao Lubuk Usahawan Dropship

Kalau anda nak berniaga dropship, cubalah dapatkan produk dari laman web TaoBao. Laman web TaoBao adalah laman web dari China, yang menjual pelbagai jenis produk dan barangan dengan harga borong. Ia merupakan lubuk mendapatkan produk dengan harga murah untuk usahawan dropship. Tao Bao - Laman Web Shopping...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 3 weeks ago.

 

Gaji Pegawai Tadbir Gred N41

Anda nak memohon jawatan sebagai Pegawai Tadbir gred N41? Sebelum anda memohon, atau hadir ke ujian serta peperiksaan berkaitan jawatan Pegawai Tadbir, anda perlu tahu maklumat dan info berkaitan jawatan Pegawai Tadbir ini, terutama berkaitan gaji Pegawai Tadbir gred N41.Jawatan Pegawai Tadbir gred N41...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 month and 3 weeks ago.

 

Dapatkan Contoh Soalan Terkini Exam PTD 2017

Adakah anda masih lagi merujuk kepada bahan-bahan rujukan peperiksaan PTD yang lama? Jangan buang masa anda dengan nota-nota yang sudah pun tidak boleh diguna-pakai. Anda seharusnya tahu bahawa kerjaya seorang PTD memerlukan anda siap-siaga dengan fakta dan maklumat terkini untuk lulus peperiksaan online...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
10 months and 2 weeks ago.

 

10 Tips Bercuti ke Kundasang Sabah

Ramai yang suka bercuti kan? Saya dan famili pun suka bercuti. Alhamdulillah, dah banyak tempat menarik yang kami pergi di dalam Malaysia ni. Tetapi, dalam banyak tempat best untuk bercuti di Malaysia ni, kami masih belum berkesempatan untuk bercuti ke Sabah. Sabah adalah merupakan destinasi percutian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 2 days ago.

 

Tips Waktu Sesuai Ajar Anak Berenang

Berenang adalah satu aktiviti yang menyihatkan, malah ia merupakan salah satu aktiviti yang sangat dituntut dalam Islam. Nabi Muhammad S.A.W sendiri menganjurkan umatnya untuk belajar berenang selain menunggang kuda dan juga memanah. Sepertimana ibubapa lain, saya dan isteri juga ingin melihat semua...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 2 days ago.

 

Sedapnya Najmi Nikmati Sup Gearbox

Siapa sini penggemar Gearbox? Gearbox adalah bahagian lutut atau sendi lembu/kambing. Biasanya menu masakan yang sedap untuk memasak gearbox ini adalah sup. Boleh disediakan sebagai sup berempah atau sup biasa. Memang ramai penggemar sup gearbox di Malaysia. Saya tak pasti samada gearbox juga popular di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 2 days ago.

 

Tutup Kedai Makan, Buat Bisnes Ternak Kambing Peroleh RM9000 Sebulan

Penternakan kambing adalah perniagaan. Ia merupakan satu bidang usaha yang boleh mendatangkan keuntungan lumayan sekiranya ia dijalankan secara terancang, sistematik dan berterusan. Setiap komponen kambing mempunyai nilai pasaran tersendiri. Seorang penternak kambing boleh menjual kambing sebagai haiwan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 4 days ago.

 

Contoh Soalan Kefahaman Bahasa Inggeris Juruaudit W41/W29

Mencari contoh soalan kefahaman Bahasa Inggeris untuk peperiksaan online Juruaudit W41 dan Penolong Juruaudit W29? Menerusi blog ini, kami sediakan secara percuma contoh soalan tersebut untuk panduan dan rujukan awal calon-calon yang terlibat dengan peperiksaan ini.Ianya adalah contoh soalan dan bukannya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 weeks and a day ago.

 

Rujukan Peperiksaan Online Pegawai Hal Ehwal Islam Terkini 2019

Ada calon yang bertanyakan mengenai rujukan dan panduan untuk peperiksaan online Pegawai Hal Ehwal Islam - Sarawak yang dijangka pada 7 September 2019. Malah, ramai yang inginkan bantuan mendapatkan contoh-contoh soalan peperiksaan ini sebagai persediaan awal menghadapinya.Untuk makluman, peperiksaan online...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 weeks and a day ago.

 

Rujukan dan Contoh Soalan Peperiksaan Online Juruaudit / Penolong Juruaudit

Juruaudit dan Penolong Juruaudit adalah antara jawatan yang menjadi perhatian ramai lepasan ijazah dan juga diploma. Ia adalah kerjaya dalam perkhidmatan awam yang mempunyai laluan kerjaya yang agak baik. Ini adalah kerana jawatan ini diperlukan hampir di semua kementerian mahupun jabatan dalam perkhidmatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and a day ago.

 

Contoh Soalan Seksyen A Peperiksaan Online Juruaudit W41

Dah semak portal e-Semakan untuk panggilan peperiksaan online bagi jawatan Juruaudit W41 dan Penolong Juruaudit W29 yang dijadualkan pada 13 September 2019? Jika anda pernah memohon untuk jawatan ini, boleh buat semakan segera menerusi laman web rasmi SPA.Sepertimana peperiksaan yang lain, peperiksaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 weeks and 2 days ago.

 

Pantun Hari Kemerdekaan Negara Malaysia

Ada pelbagai cara rakyat Malaysia meraikan hari Kemerdekaan Malaysia. Ada yang menyambutnya dengan melihat perarakan mega di ibukota. Ada yang menyambutnya dengan shopping sakan sempena tawaran Hari Merdeka. Ada pula yang pergi bercuti bersama keluarga ke destinasi dalam negara. Apapun yang kita buat,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 2 days ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »