User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

Your avatar

Real Name: hasrulhassan

Member Since: 5th May 2011


the author of panduan menulis blog - www.hasrulhassan.com


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 18

SEO Expert Specialist Malaysia

SEO Expert dan Specialist di Malaysia. Melihatkan trend terkini bahawa ramai yang menggunakan enjin carian terutama Google untuk mencari info, maka keperluan untuk mendapatkan khidmat dan servis pakar SEO atau SEO expert dan juga specialist berkaitan ranking di Google telah meningkat. Apatah lagi bila dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 6 days ago.

 

Lubuk Trafik - Video Panduan SEO Untuk Tingkatkan Jualan Kedai Online

Anda dah baca tentang tips SEO yang saya kongsikan khas untuk pemilik kedai online tu tak? Jika belum, boleh baca di posting ini - Cara Dapatkan Trafik Organik Percuma (SEO) Untuk Kedai Online. Tips SEO yang diberikan juga sesuai untuk rakan blogger yang nak tahu cara mendapatkan trafik yang tinggi menerusi...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 3 weeks ago.

 

TaoBao Lubuk Usahawan Dropship

Kalau anda nak berniaga dropship, cubalah dapatkan produk dari laman web TaoBao. Laman web TaoBao adalah laman web dari China, yang menjual pelbagai jenis produk dan barangan dengan harga borong. Ia merupakan lubuk mendapatkan produk dengan harga murah untuk usahawan dropship. Tao Bao - Laman Web Shopping...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 3 weeks ago.

 

Gaji Pegawai Tadbir Gred N41

Anda nak memohon jawatan sebagai Pegawai Tadbir gred N41? Sebelum anda memohon, atau hadir ke ujian serta peperiksaan berkaitan jawatan Pegawai Tadbir, anda perlu tahu maklumat dan info berkaitan jawatan Pegawai Tadbir ini, terutama berkaitan gaji Pegawai Tadbir gred N41.Jawatan Pegawai Tadbir gred N41...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months and 4 weeks ago.

 

Dapatkan Contoh Soalan Terkini Exam PTD 2017

Adakah anda masih lagi merujuk kepada bahan-bahan rujukan peperiksaan PTD yang lama? Jangan buang masa anda dengan nota-nota yang sudah pun tidak boleh diguna-pakai. Anda seharusnya tahu bahawa kerjaya seorang PTD memerlukan anda siap-siaga dengan fakta dan maklumat terkini untuk lulus peperiksaan online...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
11 months and 2 weeks ago.

 

Best Beach Resorts in Malaysia, The Luxury Budget

Malaysia is well-known for its beautiful and impressive collection of beaches. The beauty of its coast from Borneo to Peninsular Malaysia is often spoken by local and foreign tourists. At each of these beaches there are astonishing beach resort or hotel, that will surely provide a memorable holiday...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via ZESTOO
9 hours and 55 minutes ago.

 

Trip to Japan - 6 Things to Do During a Sightseeing

Trip to Japan. Japan has many interesting attractions. Almost anywhere in Japan there is an attraction location for sightseeing. It's a loss if you're vacationing in Japan but missed out on sightseeing in these interesting and popular locations.Whether you're on vacation with your family, or as a couple;...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via ZESTOO
1 day and an hour ago.

 

7 Best Family Winter Vacations in United States

Trying to find the best family vacation spots for this December retreats? Anywhere in United States?Let's find the best spots for your family winter's holiday this year. We have put some mom blogger's review for each spot to help you decide. Care to read more and put into your list for the best family...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via ZESTOO
1 day and 21 hours ago.

 

13 Soalan Temuduga Latihan Separa Perubatan

Nampaknya ada temuduga untuk kemasukan ke Latihan Separa Perubatan Oktober 2018. Pastinya mereka yang dipanggil untuk temuduga ini adalah calon-calon yang telah lulus dalam ujian dan peperiksaan online Separa Perubatan sebelum ini.Jika anda salah seorang yang dipanggil untuk temuduga ke Latihan Separa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 days and 20 hours ago.

 

Cari Homestay Menerusi Agoda Homes

Laman web tempahan penginapan percutian secara online iaitu Agoda kini memperkenalkan cirian terbaru iaitu Agoda Homes. Agoda Homes adalah merupakan cirian bagi mereka yang mencari penginapan berbentuk homestay dan apartment merata dunia. Agoda Homes menawarkan harga penginapan untuk homestay dan apartment...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 days and 23 hours ago.

 

Pusat Ikan Hiasan Port Dickson - Tempat Menarik Untuk Percutian Bajet

Saya dan keluarga memang amalkan percutian berbajet. Jika boleh, kalau pergi bercuti atau melancong ke destinasi menarik, kami pasti akan cari lokasi atau tempat yang tidak mengenakan sebarang bayaran masuk .. hehe .. contohnya macam pantai dan taman. Di Port Dickson, ada satu tempat menarik untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 days and 14 hours ago.

 

Rumah Antik di Windmill PD Farm Port Dickson

Kalau anda ke Port Dickson, jangan lupa untuk singgah di Windmill PD Farm. Bagi saya, ia satu lokasi atau tempat menarik terbaru yang best untuk membawa anak-anak ketika bercuti ke destinasi pelancongan terkenal di Negeri Sembilan ini. Dalam Windmill PD Farm, ada sebuah rumah yang saya gelarkan sebagai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 days and 20 hours ago.

 

Kasut Hitam Sekolah - Tahun 2021 Baru Wajib

Lega? Ramai ibubapa yang merasa lega apabila Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) telah mengeluarkan kenyataan rasmi memperjelaskan mengenai peraturan pemakaian kasut sekolah berwarna hitam ini. Menerusi satu kenyataan rasmi dikeluarkan oleh KPM, pematuhan pemakaian kasut sekolah warna hitam di semua...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 days and 11 hours ago.

 

Rujukan Temuduga Separa Perubatan

Anda dipanggil untuk temuduga bagi Latihan Separa Perubatan? Dah bersedia dengan temuduga tersebut? Anda mungkin dipanggil untuk Latihan Separa Perubatan untuk Jururawat, Pembantu Kesihatan Awam, Jurupulih Perubatan Fisioterapi, Juruteknologi Makmal Perubatan, Juru X-Ray, Penolong Pegawai Farmasi, Penolong...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
6 days and 11 hours ago.

 

Al Quran Mushaf Malaysia

Semasa saya dan keluarga melawat Kompleks Nasyrul Quran di Putrajaya hari tu, saya telah mengetahui mengenai penghasilan al-Quran mushaf Malaysia yang cukup unik dan indah. Jadi, dalam post kali ini, saya nak kongsikan serba sedikit pengetahuan yang telah saya dapat mengenai mushaf al-Quran. Saya juga akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 2 days ago.

 

Loan Kereta Sangkut Kerana PTPTN? Ini Cara Nak Settle

Anda nak beli kereta, dan buat loan, tetapi takut sangkut sebab ada tunggakan dalam pinjaman PTPTN? Baca post ini, ada jalan penyelesaian untuk settle. Sejak kerajaan baharu buat pengumuman tentang mereka yang tak bayar PTPTN tak boleh approve untuk memohon pinjamaan pembelian kereta, maka ramai yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 3 days ago.

 

Tips Lulus Temuduga Pembantu Tadbir

Nak lulus dalam temuduga Pembantu Tadbir kerja kerajaan? Ikuti tips yang kami berikan di bawah.Kalau nak kerja kerajaan, anda perlu lalui proses temuduga jawatan kosong SPA yang telah anda pohon. Kebanyakannya calon-calaon ramaiterkandas pada peringkat ini walaupun dah berjaya dengan baik lulus dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 weeks and 3 days ago.

 

Cara Tebus Rebat Tunai Sehingga RM200 Bayar Bil Gunakan TM Rewards Points

Saya baru sahaja tebus rebat tunai untuk akaun Unifi Broadband (Streamyx) secara online. Alhamdulillah, dapatlah rebat tunai sebanyak RM45. Nilai rebat ini nanti akan ditolak dalam akaun bil semasa, jadi bil internet saya akan jadi murahlah sikit berbanding bulan sebelumnya. Ini merupakan pertama kali saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 3 days ago.

 

Pageviews Blog Naik Mendadak - Stats Bulan September 2018

Pageviews (hits) blog naik mendadak !! Tak disangka, akhirnya kesabaran menunggu itu berbaloi. Jika anda ikuti blog saya ini dari awal, tentu dah pernah lihat laporan trafik blog saya sebelum ini. Misalnya pada bulan Julai 2018, hanya 161,110 pageviews (PV) dicatatkan dan semakin menurun pada bulan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 4 days ago.

 

Contoh-Contoh Soalan Ujian Psikometrik

Dah siap buat latih-tubi soalan-soalan ujian Psikometrik? Anda kena rajin buat latihan dan sentiasa bersedia dengan pelbagai contoh soalan Psikometrik yang boleh memerangkap anda.Tahun 2018, ujian Psikometrik dibuat kepada hampir semua jawatan dalam kerajaan termasuklah jawatan jawatan Pembantu Awam H11,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 weeks and 4 days ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »