User Profile: elihjapahar

Show pings in: English | Malay | All

 

elihjapahar

Your avatar

Real Name: Elih Japahar

Member Since: 3rd June 2011



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 10

Penginapan Selesa Di Hotel Holiday Inn Melaka

Penginapan Selesa Di Hotel Holiday Inn Melaka | Tahukah anda terdapat 40 lebih lokasi perlancongan yang boleh dipilih untuk destinasi percutian di Malaysia. Destinasi percutian menarik ini boleh didapati di setiap negeri di Malaysia. Tak payah jauh-jauh pun kita dah boleh menikmati pemandangan dan percutian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and 2 weeks ago.

 

Terima Komisen Ketiga Affiliate Tim Infokerjaya

Terima Komisen Ketiga Affiliate Tim Infokerjaya | Syukur, ini adalah kali ketiga berjaya mendapatkan komisen daripada program affiliate kerjaya Tim Infokerjaya. Cabaran selama 7 hari untuk Pakej Rujukan Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan pada awal bulan Mac lalu boleh dikatakan MUSTAHIL bagi saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week and a day ago.

 

Jawatan Kosong Guru Pendidikan Islam (Interim) di Jabatan Pendidikan Negeri Sarawak

Jawatan Kosong Guru Pendidikan Islam (Interim) di Jabatan Pendidikan Negeri Sarawak | Sukacita dimaklumkan bahawa Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) mempelawa calon yang berkelayakan, berpotensi, berminat dan beriltizam untuk menjadi Pengajar Interim bagi mengisi kekosongan bidang Pendidikan Islam di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week and a day ago.

 

Car Organiser Terbaik Dan Perkakas Wajib Dalam Kereta

Car Organiser Terbaik DanPerkakas Wajib Dalam Kereta| Jika ditanya apakah perkakas wajib yang perlu ada dalam sesebuah kereta, lelaki dan wanita pasti memberikan jawapan yang sangat berbeza. Ianya bergantung kepada pendapat dan hobi seseorang itu. Sesetengah orang ada yang menganggap kereta ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week and a day ago.

 

Permohonan Kemasukan Ke Politeknik KPT Sesi Jun 2017

Permohonan Kemasukan Ke Politeknik KPT Sesi Jun 2017 | Tahniah ! kepada semua calon SPM tahun 2016 kerana telah berjaya mendapat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dengan jayanya. Perjuangan anda tidak berakhir disini, walaupun dapat 10A tetapi anda tetap perlu menyambung pelajaran di IPTA/IPTS yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week and a day ago.

 

4 Kelebihan Bekerja Di Singapura

4 Kelebihan Bekerja Di Singapura | Dengan keadaan ekonomi yang kian meruncing sekarang ni, rakyat seharusnya tidak perlu mengharap untuk mendapat pekerjaan dalam sektor Kerajaan. Semakin hari, semakin ramai graduan IPTA/IPTS yang menghabiskan pengajian. Ini bermakna, Persaingan merebut kekosongan jawatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 weeks and a day ago.

 

Soalan Lazim Bekerja Di Singapura

Soalan Lazim Bekerja Di Singapura| Sehinga hari ini, terdapat 4 orang ahli keluarga saya bekerja di Singapura. Hari demi hari mereka semakin kaya, aku yang kerja dengan kerajaan ini semakin tersepit di celah bangunan tinggi. Menunggu masa ditolak elaun, menunggu masa sewa rumah naik, menunggu masa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 weeks and a day ago.

 

Belajar Buat Blog Dengan Mudah

Belajar Buat Blog Dengan Mudah | Belajar buat blog memang mudah, tetapi nak buat blog yang bertahan lama dan berjaya bukan mudah! Itulah hakikat yang perlu kita terima, bukan semua blogger di dunia ini berjaya. Ada yang putus ditengah jalan kerana masalah hilang MINAT dan MASA untuk me'maintain'kan...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 weeks and 3 days ago.

 

Menang Contest SEO Tempat Kelima - Contest iLancee

Menang Contest SEO Tempat Kelima | Pertandingan SEO anjuran iLancee.com baru sahaja tamat pada 1 Mac 2017. Pihak penganjur telahpun mengumumkan pemenang bagi Kategori SEO dan Kategori Artikel Komen Terbanyak. Hadiah yang ditawarkan kepada semua pemenang berjumlah RM2,800 keseluruhan, dimana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 weeks and 4 days ago.

 

Menang Contest SEO Tempat Ketiga - Artikel Bedak Asmak

Menang Contest SEO Tempat Ketiga- Artikel Bedak Asmak| Sekali lagi, pihak penganjur Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd mengadakan Contest SEO. Kali ini, produk Bedak Asmak pula dijadikan bahan artikel untuk dipertandingkan. Pertandingan SEO siri 2 ini, adalah kesinambungan daripada Pertandingan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 weeks and 4 days ago.

 

Temuduga Terbuka JobsMalaysia Bulan Febuari 2017

Temuduga Terbuka Sektor Swasta Di Pusat JobsMalaysia Bulan Febuari 2017 | Sukacita dimaklumkan bahawa Jobsmalaysia akan melaksanakan urusan pengisian jawatan kosong bagi beberapa syarikat swasta bagi menyandang jawatan kosong yang ditawarkan syarikat berkenaan.Individu yang berminat mendapatkan pekerjaan di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and 3 weeks ago.

 

Guru Terima RM170,037.20 Sumbangan Takaful SSPN-i Plus Selepas Isteri Meninggal Dunia

Guru Terima RM170,037.20 Sumbangan Takaful SSPN-i Plus Selepas Isteri Meninggal Dunia | Ajal, Jodoh dan Rezeki itu adalah ketentuan Tuhan. Kita sebagai manusia hanya mampu merancang perjalanan hidup kita, yang menentukan keputusan terbaik adalah Tuhan. Sebab itu, DOA adalah sumber kekuatan kita walau apa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and 3 weeks ago.

 

Blogger Irda Garmin - Sahabat Terbaik Alam Maya

Betullah kata orang, 'orang berbudi kita berbahasa' tapi ini lain pula ceritanya. Orang berbudi, kita pun turut berbudi tambah lagi dengan bahasa. Hidup saya dikelliling dengan orang yang macam ni, bersyukur sangat dengan anugerah Tuhan ditemukan dengan insan terbaik seperti mereka.Beberapa bulan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and 3 weeks ago.

 

Soft Aiskrim Gula Apong Kegemaran Anak Lelaki Saya

Soft Aiskrim Gula Apong | Hari ini adalah hari perayaan Chinese New Year bagi kaum Cina di seluruh dunia. Chinese New Year merupakan hari bermulanya tahun mengikut kalendar Cina. Kalau nak tahu, tahun 2017 adalah tahun ayam..orang Sarawak panggil Manok..setiap tahun dan binatang dalam kalendar Cina...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and 4 weeks ago.

 

20 Jawatan Kosong Pegawai Khidmat Pelanggan Gred N19

Sukacita dimaklumkan bahawa Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) akan melaksanakan urusan pengisian jawatan kosong bagi Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia (JPA) dalam jawatan Pegawai Khidmat Pelanggan Gred N19.Calon yang mempunyai ciri-ciri keperibadian berikut, mempunyai keterampilan yang baik, mempunyai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and a week ago.

 

3 Jenis Insuran Kereta Dan Perbezaannya

3 Jenis Insuran Kereta Dan Perbezaannya | Bulan yang lepas, saya terlibat dengan kemalangan jalan raya. Rasa takut untuk keluar simpang masih ada, bukan fobia atau trauma tetapi rasa berhati-hati tu dah berubah menjadi 200%. Ingat ye, jika anda dilanggar kereta dari belakang disebabkan anda keluar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and 2 weeks ago.

 

Menang Artikel Terbaik (Saguhati) - Artikel Minyak Herba Asmak

Entahlah, blogger lain yang menang macam tak update pun benda ni. Walau macam mana sekalipun, saya kongsikan juga untuk rujukan saya dimasa akan datang, disamping itu bolehlah menambahkan lagi semangat blogging di thuan 2017 yang dijangka lebih mencabar dari tahun-tahun sebelumnya.November 2016 merupakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and 2 weeks ago.

 

Minyak Herba Asmak Penawar Asma Pada Bayi Mujarab

Minyak Herba Asmak Penawar Asma Pada Bayi Mujarab| Ibubapa yang sentiasa mengambil berat tentang kesihatan anak mereka pastinya tidak akan cepat berputus asa mendapatkan produk terbaik atau ubat-ubatan terbaik dipasaran. Maklumlah, masa sekarang ni terlalu banyak produk yang dijual samada dikedai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and 4 weeks ago.

 

Keputusan Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik(PTD) Gred M41 2016

Keputusan Peperiksaan PTD M41 Tahun 2016 | Tahniah! kerana telah melepasi peringkat pertama untuk diserap dalam perkhidmatan awam Malaysia. Exam PTD M41 yang telah berlangsung 23 November 2016 lepas melibatkan seramai 45,555 calon telah berjaya menduduki peperiksaan untuk jawatan ini dengan jayanya.Jumlah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months ago.

 

Permohonan Kemasukan INSTEP-PETRONAS Sesi Januari 2017

Permohonan Kemasukan Ke Institut Teknologi Petronas (INSTEP)| Sukacita dimaklumkan bahawa pengambilan untuk menyertai keluarga Oil Gas Petronas di Institut Teknologi Petronas (INSTEP) yang berlokasi di Dungun, Kuala Terengganu, Malaysia akan dijalankan pada bulan November 2016 ini.Sumber |...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »