User Profile: elihjapahar

Show pings in: English | Malay | All

 

elihjapahar

Your avatar

Real Name: Elih Japahar

Member Since: 3rd June 2011



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 13

Penginapan Selesa Di Hotel Holiday Inn Melaka

Penginapan Selesa Di Hotel Holiday Inn Melaka | Tahukah anda terdapat 40 lebih lokasi perlancongan yang boleh dipilih untuk destinasi percutian di Malaysia. Destinasi percutian menarik ini boleh didapati di setiap negeri di Malaysia. Tak payah jauh-jauh pun kita dah boleh menikmati pemandangan dan percutian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
8 months ago.

 

7 Cara Lebih Jimat Ketika Melancong Dalam Negara

7 Cara Mudah Lebih Jimat Ketika Melancong Dalam Negara. Dengan bebanan kos sara hidup yang semakin lama semakin meningkat, ramai yang kata melancong ini mahal. Tapi, tidak semestinya. Asalkan anda tahu bagaimana menguruskan percutian anda, pasti percutian anda lebih jimat dan berkualiti.Melancong Dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 days and 6 hours ago.

 

15 Peralatan Wajib Dibawa Ketika Mendaki Gunung

Peralatan wajib yang harus dibawa ketika mendaki gunung harus dibeli dan disediakan sebelum aktiviti mendaki dilakukan. Walaubagaimanapun, membawa kelengkapan selengkap yang mungkin memang sangat susah, susah untuk memikul semua barang tersebut memanjat gunung. Sebab itu, banyaknya peralatan yang dibawa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 days and 15 hours ago.

 

10 Idea Abadikan Kenangan Bersama Orang Tersayang

10 Idea Abadikan Kenangan Bersama Orang Tersayang. Kenangan bersama orang tersayang merupakan memori terindah dalam kehidupan kita. Detik-detik bermakna ini mungkin sukar dilupakan seisi keluarga atau orang yang kita sayangi. Kenangan yang indah tidak harus dilupakan begitu saja, ini kerana ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 weeks and a day ago.

 

Nikmati Diskaun Harga Sehingga 85% Di Lazada Sempena Malaysia Day

Nikmati Diskaun Harga Sehingga 85% Di Lazada Sempena Malaysia Day. Beberapa hari lagi Sambutan Hari Malaysia akan tiba. Sambutan ini adalah bagi memperingati lahirnya nama negara Malaysia hasil gabungan Tanah Melayu (Malaya), Sabah dan Sarawak. Hari Malaysia jatuh pada hari sabtu ini, 16 September...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month ago.

 

Jana Pendapatan Sehingga 5 Angka Dengan Involveasia

Jana Pendapatan Sehingga 5 Angka Dengan Involveasia. Kecanggihan kemudahan teknologi pada masa kini banyak kelebihan dan manfaatnya kepada pemilik laman sosial facebook, instagram, twitter, google plus dan blog. Peluang untuk menjana pendapatan sampingan kini boleh diperolehi dengan mudah memandangkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month ago.

 

Contoh Surat Permohonan Pelepasan Kereta Dari Bank

Contoh Surat Permohonan Pelepasan Membawa Kereta Dari Bank. Ramai orang bertanya, apa itu Surat Pelepasan atau Surat Kebenaran Membawa Kereta daripada Bank? Bagi anda yang berkhidmat dengan Kerajaan Persekutuan pastinya perpindahan ke negeri-negeri diseluruh negara adalah perkara biasa. Namun, jika...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months ago.

 

Peminat Drama Dan Movie Asia? Tonton Dan Muat Turun Hanya Di Dimsum

Wanita dan filem korea memang tak dapat dipisahkan! kebanyakkan gadis Malaysia yang berumur 13 tahun hingga 40 tahun majoritinya penggemar filem korea. Tak kisahlah Drama ataupun Movie, semuanya mereka akan 'sapu habis' tengok filem korea ni. Jika pelakon yang mereka minati, makan pun dah tak ingat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and 4 weeks ago.

 

Tip Pemilihan Warna Sesuai Kediaman Dan 77 Teknik Hias Rumah Cara Bajet

Hari Raya Puasa sudah tinggal beberapa hari lagi. Ramai yang sudah mula membuat dekorasi pada rumah mereka..tengok jiran sebelah rumah pun dah mengecat pagar, menukar langsir, membeli sofa baru, dan macam-macam lagi agar rumah kediaman kelihatan ceria di hari lembaran nanti.Sumber Image | GoogleBaju raya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and 4 weeks ago.

 

8 Langkah Lonjakkan Jualan Di Facebook Fanpage

8 Langkah Lonjakkan Jualan Di Facebook Fanpage. Entri ini khas buat anda yang berniaga di Facebook! jika anda peniaga tapi belum ada Fanpage, buatlah sekarang kerana sebentar lagi anda akan mengetahui 8 langkah penting untuk melonjakkan jualan anda di Facebook Fanpage.Facebook merupakan laman sosial yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months ago.

 

#RAMADHANGIVEAWAY bersama SGShop Malaysia

Giveaway saya di blog ini dah tamat. Memang lumayan hadiah yang ditawarkan oleh SGshop Malaysia tahun ini. Rasanya ramai blogger yang dapat job SGshop ni. Paling lumayan adalah giveaway RM5000 anjuran blogger Ayue Idris.Kali ini, saya join pula giveaway anjuran blogger Sofieadie. Giveaway ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months ago.

 

5 Tempat Beli Fidget/Hand Spinner Murah, Elakkan Buat Sendiri

5 Tempat Beli Fidget/Hand Spinner Murah, Elakkan Buat Sendiri. Saya tahu ramai yang tengah cari benda ni. Bukan saja golongan yang memerlukan terapi hilangkan stress, sekarang ni budak sekolah pun dah terjebak dengan fidget spinner. Mungkin fidget spinner ini adalah barang permainan atau alat untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months and a week ago.

 

11 Perkara Anda Perlu Faham Sebelum Membeli Di SGshop Malaysia

11 Perkara Anda Perlu Faham Sebelum Membeli Di Sgshop Malaysia. Buat julung kalinya, ini adalah pengalaman pertama saya membeli secara atas talian terus daripada China. Sebelum ini, ramai yang bercerita tentang kelebihan shopping di Taobao tetapi tak ramai yang faham disebabkan Taobao hanya menggunakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months and 2 weeks ago.

 

SGshop Jom Shopping! Contest

Salam 1Malaysia,Bertemu kembali dalam contest SGshop Malaysia. Giveaway yang saya anjurkan di blog ini telahpun tamat. Kini, peluang saya sendiri pula untuk menyertai giveaway rakan-rakan blogger lain yang fully sponsor oleh SGshop Malaysia. Tak sangka begitu ramai blogger yang menganjurkan giveaway dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months and 2 weeks ago.

 

Senarai Pemenang SGshop RM1000 Free Shopping Credit Giveaway

Salam 1Malaysia,Berakhirlah sudah tempoh giveaway anjuran blog saya yang ditaja oleh SGshop Malaysia. Kini, masa yang dinanti-nantikan telahpun tiba, saya akan mengumumkan senarai 10 pemenang bertuah giveaway ini.Untuk makluman, pemilihan pemenang adalah 100% menggunakan random.org. Sesiapa yang join...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months and 2 weeks ago.

 

Elak 5 Perkara Ini Ditulis Dalam Resume Anda

Adakah anda sudah yakin dengan resume yang kemas dan cantik lengkap dengan pengalaman bekerja, anugerah, dan CGPA yang tinggi semasa di Universiti? Penulisan resume yang betul mungkin boleh menggambarkan keperibadian anda, tuliskan mengikut kesesuaian jawatan yang dipohon dan cuba elakkan beberapa perkara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months and 2 weeks ago.

 

Shopping Murah Terus Dari China Dengan SGshop Malaysia

Shopping Murah Terus Dari China Dengan SGshop Malaysia. Haii semua. Bila agaknya kali terakhir korang membeli atas talian(online)? macam mana pengalaman pembelian tu, mudah? murah? ataupun mahal? mesti korang akan membandingkan harga barang tersebut daripada pelbagai platform laman web shopping online yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months and 2 weeks ago.

 

Cara Beli Dekoder MYTV Advance Seluruh Malaysia

Cara Beli Dekoder MYTV Advance Dengan Wakil Jualan Berdaftar. Ramai yang tak puas hati bila nama mereka tidak tersenarai dalam penerima Dekoder MYTV percuma. Untuk makluman, pemilihan penerima dekoder mytv percuma tersebut adalah berdasarkan pemilihan dikalangan 2 juta penerima BR1M yang terbawah dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months and 2 weeks ago.

 

10 Petua Keselamatan Jalan Raya Di Musim Perayaan

10 Petua Keselamatan Jalan Raya Di Musim Perayaan. Terlebih dahulu, saya mengucapkan selamat menunaikan ibadah puasa kepada seluruh umat Islam di Malaysia. Puasa dah pun bermula hari ini, apa yang pasti hari raya aidilfitri nanti majoriti antara kita akan balik ke kampung halaman. Tak kisahlah kampung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months and 3 weeks ago.

 

Cara Mengatasi Masalah Homepage Yang Hanya Terpapar 1 Entri

Cara Mengatasi Masalah Homepage Yang Hanya Terpapar 1 Entri. Rasa terkejut bila tengok homepage blog hanya keluar 1 entri atau post sebentar tadi. Selama ini, saya tak pernah mengalami masalah seperti ini, biasanya kalau edit mengedit kod HTML ni boleh lagi tapi kalau paparan hilang atau tak betul memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months and 3 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »