User Profile: elihjapahar

Show pings in: English | Malay | All

 

elihjapahar

Your avatar

Real Name: Elih Japahar

Member Since: 3rd June 2011



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 11

Penginapan Selesa Di Hotel Holiday Inn Melaka

Penginapan Selesa Di Hotel Holiday Inn Melaka | Tahukah anda terdapat 40 lebih lokasi perlancongan yang boleh dipilih untuk destinasi percutian di Malaysia. Destinasi percutian menarik ini boleh didapati di setiap negeri di Malaysia. Tak payah jauh-jauh pun kita dah boleh menikmati pemandangan dan percutian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and 2 weeks ago.

 

Bag Sandang Anti-Kecurian Untuk Pengguna Pengangkutan Awam

Bag Sandang Anti-Kecurian Untuk Pengguna Pengangkutan Awam | Semakin lama, semakin banyak kenderaan di lebuh raya. Kesesakan jalan raya memang tidak dapat dielakkan. Tidak hairanlah ramai yang beralih kepada penggunaan pengangkutan awam seperti LRT untuk ke tempat kerja mereka. Ianya lebih murah dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 hours and 25 minutes ago.

 

Cara Memohon Pinjaman Peribadi RHB Bank Di Kuching

Pinjaman Peribadi RHB Bank Di Kuching, Sarawak | Sekiranya anda memerlukan modal untuk perniagaan, melangsungkan perkahwinan, membeli hartanah, membeli tanah, membeli rumah, bayar hutang lain, atau membeli kereta. Pinjaman Peribadi RHB Bank merupakan pilihan terbaik untuk anda memandangkan pinjaman ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 days and 14 hours ago.

 

Elakkan Daripada Menggunakan Produk Tidak Berdaftar Dengan KKM

Semakin lama, semakin banyak produk kesihatan dan kecantikan yang tumbuh bak cendawan di Malaysia ini. Belum lagi produk meningkatkan daya seksual dan melegakan kesakitan kronik. Perkembangan ekonomi yang pesat dengan kepelbagaian persaingan produk kesihatan dan kecantikan banyak meningkatkan pendapatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 days and 16 hours ago.

 

10 Broker Saham Patuh Syariah Di Malaysia

Sejak beberapa bulan ini, ramai yang mencari broker saham yang terbaik. Mungkin ini lonjakan permintaan pembukaan akaun saham (CDS) dimana terdapat lebih daripada 10 nama saham yang mencapai keuntungan 100% dalam tempoh 6 bulan ini. Fenomena ini amat baik buat kita semua, melabur dalam saham bursa Malaysia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 weeks and a day ago.

 

Terima Komisen Ketiga Affiliate Tim Infokerjaya

Terima Komisen Ketiga Affiliate Tim Infokerjaya | Syukur, ini adalah kali ketiga berjaya mendapatkan komisen daripada program affiliate kerjaya Tim Infokerjaya. Cabaran selama 7 hari untuk Pakej Rujukan Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan pada awal bulan Mac lalu boleh dikatakan MUSTAHIL bagi saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and a week ago.

 

Jawatan Kosong Guru Pendidikan Islam (Interim) di Jabatan Pendidikan Negeri Sarawak

Jawatan Kosong Guru Pendidikan Islam (Interim) di Jabatan Pendidikan Negeri Sarawak | Sukacita dimaklumkan bahawa Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) mempelawa calon yang berkelayakan, berpotensi, berminat dan beriltizam untuk menjadi Pengajar Interim bagi mengisi kekosongan bidang Pendidikan Islam di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and a week ago.

 

Car Organiser Terbaik Dan Perkakas Wajib Dalam Kereta

Car Organiser Terbaik DanPerkakas Wajib Dalam Kereta| Jika ditanya apakah perkakas wajib yang perlu ada dalam sesebuah kereta, lelaki dan wanita pasti memberikan jawapan yang sangat berbeza. Ianya bergantung kepada pendapat dan hobi seseorang itu. Sesetengah orang ada yang menganggap kereta ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and a week ago.

 

Permohonan Kemasukan Ke Politeknik KPT Sesi Jun 2017

Permohonan Kemasukan Ke Politeknik KPT Sesi Jun 2017 | Tahniah ! kepada semua calon SPM tahun 2016 kerana telah berjaya mendapat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dengan jayanya. Perjuangan anda tidak berakhir disini, walaupun dapat 10A tetapi anda tetap perlu menyambung pelajaran di IPTA/IPTS yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and a week ago.

 

Lazada Birthday Blogger Contest

Lazada Birthday Blogger Contest | Berita gembira untuk anda yang memang gemar membeli secara online, Lazada Malaysia akan menyambut ulangtahun yang ke-5 tahun pada 23 Mac 2017 ini. Pihak Lazada Malaysia akan mengadakan jualan harijadi lazada bermula daripada 22 hingga 24 Mac 2017.Banyak tawaran diskaun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and 2 weeks ago.

 

4 Kelebihan Bekerja Di Singapura

4 Kelebihan Bekerja Di Singapura | Dengan keadaan ekonomi yang kian meruncing sekarang ni, rakyat seharusnya tidak perlu mengharap untuk mendapat pekerjaan dalam sektor Kerajaan. Semakin hari, semakin ramai graduan IPTA/IPTS yang menghabiskan pengajian. Ini bermakna, Persaingan merebut kekosongan jawatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and 2 weeks ago.

 

Soalan Lazim Bekerja Di Singapura

Soalan Lazim Bekerja Di Singapura| Sehinga hari ini, terdapat 4 orang ahli keluarga saya bekerja di Singapura. Hari demi hari mereka semakin kaya, aku yang kerja dengan kerajaan ini semakin tersepit di celah bangunan tinggi. Menunggu masa ditolak elaun, menunggu masa sewa rumah naik, menunggu masa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and 2 weeks ago.

 

Belajar Buat Blog Dengan Mudah

Belajar Buat Blog Dengan Mudah | Belajar buat blog memang mudah, tetapi nak buat blog yang bertahan lama dan berjaya bukan mudah! Itulah hakikat yang perlu kita terima, bukan semua blogger di dunia ini berjaya. Ada yang putus ditengah jalan kerana masalah hilang MINAT dan MASA untuk me'maintain'kan...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and 2 weeks ago.

 

Menang Contest SEO Tempat Kelima - Contest iLancee

Menang Contest SEO Tempat Kelima | Pertandingan SEO anjuran iLancee.com baru sahaja tamat pada 1 Mac 2017. Pihak penganjur telahpun mengumumkan pemenang bagi Kategori SEO dan Kategori Artikel Komen Terbanyak. Hadiah yang ditawarkan kepada semua pemenang berjumlah RM2,800 keseluruhan, dimana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and 3 weeks ago.

 

Menang Contest SEO Tempat Ketiga - Artikel Bedak Asmak

Menang Contest SEO Tempat Ketiga- Artikel Bedak Asmak| Sekali lagi, pihak penganjur Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd mengadakan Contest SEO. Kali ini, produk Bedak Asmak pula dijadikan bahan artikel untuk dipertandingkan. Pertandingan SEO siri 2 ini, adalah kesinambungan daripada Pertandingan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and 3 weeks ago.

 

Panduan Lulus Ujian Bertulis Dan Ujian Speaking MUET 2017

Panduan Lulus Ujian Bertulis Dan Ujian Speaking MUET | Sukacita dimaklumkan bahawa Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) akan mengadakan Ujian Bertulis MUET ( Malaysian University English Test) pada bulan Mac 2017 ini. Ini adalah kesinambungan daripada Ujian Speaking yang telah diadakan pada 13, 14, 15, 16, 20...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and 4 weeks ago.

 

Review Ebook Rahsia Taobao - Panduan Borong Dari China Secara Online

Cara Beli Barangan Murah Borong Dari China| Hi, lama tak bercerita mengenai cara borong barang atau produk daripada China secara online. Mungkin korang dah tau lubuk mana nak beli barang borong murah sebab tu dah buka gerai jualan kan? bagi yang baru berniat nak buat bisnes tapi tak tau macam mana nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and 4 weeks ago.

 

Pageview Dan Ranking Alexa Blog Selepas 7 Bulan

Pageview Dan Alexa Ranking Blog Selepas 7 Bulan. Pejam celik, pejam celik, bila tersedar saja dari mimpi blog Elih Japahar ini sudah pun berusia 7 bulan. Blog dan domain ini masih berusia 7 bulan, diibaratkan seorang bayi baru ja pandai senyum dan tertawa manja. Merangkak pun tengah explore lagi, kadang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and 2 weeks ago.

 

Penoreh Getah Ini Raih Pendapatan RM8,000 Sebulan

Penoreh Getah Ini Raih Pendapatan RM8,000 Sebulan | Dengar berita, harga getah semakin naik tahun ini. Ramai orang dikampung merasa gembira dengan kenaikkan harga ini walaupun tidak setinggi harga 3/4 tahun yang lepas.Beberapa tahun yang lepas, saya sendiri pernah merasa duit ribu-ribu hasil torehan getah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and 2 weeks ago.

 

Caj Rawatan Gigi Terkini Di Klinik Kerajaan Bagi Tahun 2017

Caj Rawatan Gigi Terkini Klinik Kerajaan Bagi Tahun 2017 | Beberapa hari ini, viral berkenaan kadar caj atau bayaran bagi rawatan gigi di klinik-klinik Kerajaan. Kenaikan ini amat memeranjatkan seluruh rakyat Malaysia, baru sebulan kadar kenaikan rawatan baru bagi hospital Kerajaan yang dinaikkan bermula 1...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and 3 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »