User Profile: eastbullet

Show pings in: English | Malay | All

 

eastbullet

Your avatar

Real Name: naim

Member Since: 6th January 2011



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 1

Tutorial Mencuba Kualiti “Streaming” Penyiaran Dengan OBS

Open Broadcaster Software(OBS) adalah salah satu aplikasi terkenal dan paling banyak digunakan untuk membuat livestreaming atau siaran langsung sama ada video tutorial tudung, video permainanan komputer ataupun telefon pintar. Kualiti penyiaran merupakan salah satu elemen penting dalam penghasilan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eastbullet eastbullet via EastbulletdotCom
3 weeks and 3 days ago.

 

Tips Menjadi Pelajar Sains Komputer

Awal bulan September adalah waktu untuk pelajar mendaftarkan diri menjadi mahasiswa di universiti masing-masing. Jadi agaknya belum terlewat untuk aku ucapkan selamat menjalani kehidupan sebagai mahasiswa. Dalam penulisan kali ini aku nak kongsikan mengenai tips menjadi seorang pelajar sains komputer.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eastbullet eastbullet via EastbulletdotCom
3 weeks and 5 days ago.

 

Menggila Dengan MX vs ATV All Out

Jika sebelum ni aku ada membuat ulasan mengenai game Reflex MX vs ATV, untuk kali ini kita lihat pula game kesinambungannya iaitu MX vs ATV All Out. Apa yang all out sangat tu? Adakah game ini se-gah nama dia? atau sekadar satu lagi game yang belum cukup masak untuk dipasarkan? Jom teruskan membaca ulasan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eastbullet eastbullet via EastbulletdotCom
1 month and a week ago.

 

Tutorial Menyiar Video PC “Livestreaming” Di Facebook

Baru-baru ini Facebook telah memperkenalkan fungsi terbaru dalam media sosialnya dengan membolehkan pengguna membuat pengstriman video atau livestreaming sama ada dari laman profile peribadi atau laman fanpage. Pengstriman video boleh dibuat menggunakan telefon mudah alih atau PC...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eastbullet eastbullet via EastbulletdotCom
22nd June 2016 9:30pm

 

Ulasan : Papan Kekunci z77 dan Tetikus z 7600 E Element

E Element bukanlah satu nama besar dalam industri aksesori komputer. Namun sejak kebelakangan ini produk e element menjadi bualan di serata dunia dengan konsep barang yang murah dan berkualiti. EB sebenarnya sudah lama sangat menyimpan niat nak menggantikan papan kekunci serta tetikus yang sudah lebih 4...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eastbullet eastbullet via EastbulletdotCom
7th May 2016 8:44pm

 

Warframe : Permainan Percuma Third Person Shooter Terbaik!

Semakin hari pelbagai jenis game percuma diperkenalkan kepada umum. Antara game percuma yang terkenal ialah Defense of The Ancient (DotA), League of Legends (LoL), dan Team Fortress. Game percuma yang EB akan ceritakan ini amat berbeza dengan contoh tadi tu, nama gamenya ialah Warframe. Warframe adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eastbullet eastbullet via EastbulletdotCom
7th January 2015 7:40pm

 

My Workstation And Specifications

Setiap hasil kerja dalam blog ini bukanlah turun dari langit. Semua nya hasil dari usaha aku menulis, merakam, meng-edit kandungan dengan menggunakan PC dan kadang-kadang laptop aku. Sebelum ini aku tak pernah kongsikan ruang kerja aku dalam menghasilkan penulisan blog ini. Jadi dalam artikel kali ini aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eastbullet eastbullet via EastbulletdotCom
24th December 2014 1:32pm

 

EastbulletdotCom bakal kembali dengan theme baru?

Blog EastbulletdotCom bakal mencecah usia 4 tahun pada 3 Januari akan datang. Boleh dikatakan setiap tahun, aku akan tukar blog theme ini. Kadang-kadang tu, tak sampai setahun pun dah tukar. Biasanya atas sebab masalah teknikal ataupun bosan dengan theme blog tersebut. Sebenarnya theme blog ni takde lah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eastbullet eastbullet via EastbulletdotCom
23rd December 2014 10:45pm

 

Semester Baru Sebagai Mahasiswa : Bersedia Untuk Lebih Cabaran!

Sudah dua tahun berlalu aku menjadi mahasiswa di UPM. Jika masih dikenang perkara lalu, aku sepatutnya sudah kerja ketika ini bersama rakan-rakan. Tapi takpelah, ini merupakan satu kemanisan yang ditangguh buat seketika. Tak sangka masih ramai kawan-kawan aku yang tak tahu aku sudah tukar universiti dan kos...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eastbullet eastbullet via EastbulletdotCom
9th September 2013 7:41am

 

Tutorial Membuat Effect Kad Bisnes Bercermin Transparent

Bertemu lagi untuk tutorial adobe photoshop di EastbulletdotCom. Tutorial pada hari ini saya akan kongsikan teknik manipulasi yang menarik dari gambar yang biasa. Tutorial ini akan mengajar anda untuk membuat effect kad bisnes bercermin transparent. Hasil yang akan anda dapat Baca kasi perhabeh la...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eastbullet eastbullet via EastbulletdotCom
6th July 2013 11:17pm

 

Tutorial Java 4 : Pelbagai Teknik Memaparkan Perkataan

Bertemu lagi dalam siri tutorial java dalam bahasa melayu dengan EastbulletdotCom. Dalam tutorial ini kita akan pelajari teknik-teknik untuk memaparkan perkataan di console dengan java. Bagi yang pertama kali membaca tutorial ini, dan tiada sebarang pengetahuan dengan Java, diharap dapat Baca kasi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eastbullet eastbullet via EastbulletdotCom
30th June 2013 11:58pm

 

Tutorial Java 3 : Projek Pertama Saya!

Tutorial ini merupakan sambungan dari “Tutorial Java 2 : Panduan Asas Penggunaan Eclipse IDE”. Sekiranya ini kali pertama anda membaca siri tutorial java bahasa melayu ini, sila rujuk pada ruangan pada pautan tutorial java untuk melihat keseluruhan tutorial yang telah Baca kasi perhabeh la

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eastbullet eastbullet via EastbulletdotCom
30th June 2013 12:45am

 

Tutorial Java 1 : Keperluan Asas Mempelajari Java

Untuk mempelajari bahasa pengaturcaraan Java tidak memerlukan kemahiran-kemahiran yang tinggi. Cukuplah sekadar tahu menggunakan komputer, dan tahu menaip. Sekiranya mempunyai pengalaman dalam bahasa pengaturcaraan yang lain seperti C#, C++ adalah satu kelebihan atau bonus kerana kebanyakkan bahasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eastbullet eastbullet via EastbulletdotCom
28th June 2013 1:49am

 

Persatuan, Kelab Dan Aku

Selagi bergelar mahasiswa, pelbagai peluang yang perlu aku ambil untuk memperoleh pengalaman sebelum menempuhi alam pekerjaan. Pada 19 Mac 2012, aku segera mengambil peluang terbesar dalam hidup aku dengan menjadi Presiden Persatuan Mahasiswa Fakulti Sains Komputer dan Teknologi Maklumat UPM. Baca...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eastbullet eastbullet via EastbulletdotCom
17th March 2013 2:44pm

 

Review Setahun Bersama Syokhost Webhosting

Tak disangka hari ini menandakan blog EastbulletdotCom mencapai usia 3 tahun. Maknanya sudah dua tahun blog EastbulletdotCom ini bertapak di dunia maya. Kebiasaannya bila blog dah berusia 2 tahun ni, mesti terkenal dah. Bila sebut je eastbullet, wahh , mesti Baca kasi perhabeh la

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eastbullet eastbullet via EastbulletdotCom
3rd January 2013 1:34pm

 

Tahun 2012 Di EastbulletdotCom

Tahun 2012 merupakan tahun yang amat perlahan bagi blog EastbulletdotCom ini. Sepanjang tahun 2012, hanya 30 posts baru yang dibuat, menjadikan total posts kini adalah 129 posts sahaja. Sikit sungguh jika nak dibandingkan tempoh dua tahun blog EastbulletdotCom. Entri yang Baca kasi perhabeh la

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eastbullet eastbullet via EastbulletdotCom
1st January 2013 10:31am

 

Tutorial Mewarna Lukisan Dengan Adobe Photoshop

Tutorial ini adalah merupakan tutorial kesinambungan dari tutorial melukis menggunakan pen tool dengan adobe photoshop. Setelah belajar melukis, hari ini kita akan belajar mewarna pula dengan adobe photoshop. Tutorial mewarna ini menggunakan langkah yang singkat dan mudah. Mungkin bagi sesiapa Baca...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eastbullet eastbullet via EastbulletdotCom
27th December 2012 8:48pm

 

Tutorial Melukis Menggunakan Pen Tool Adobe Photoshop

Kembali dengan tutorial adobe photoshop di EastbulletdotCom. Kali ini kita akan pelajari cara untuk melukis menggunakan adobe photoshop. Disebabkan EB bukanlah orang yang pandai melukis, biasanya EB akan amik vector image yang ada di google dan manipulate dengan photoshop. Jadi Baca kasi perhabeh la...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eastbullet eastbullet via EastbulletdotCom
26th December 2012 11:19am

 

Kenangan Terindah : Bakti Siswa UPM 2012

Jarang sungguh aku nak menceritakan kisah hidup. Tapi memori ini memang sesuatu yang terindah berlaku dalam hidup aku sebagai seorang pelajar UPM sepanjang semester 1 2012/2013. Bila disebut bakti siswa mungkin akan ada beberapa golongan mahasiswa yang kata kelas ni Baca kasi perhabeh la

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eastbullet eastbullet via EastbulletdotCom
25th December 2012 4:01pm