User Profile: anasuhana85

Show pings in: English | Malay | All

 

anasuhana85

Your avatar

Real Name: ana suhana

Member Since: 10th April 2017


newbie in blogging world. love to share my travel experience, food review and word of wisdom. may it benefit to all


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 6

Wajib baca : Siapa kah orang-orang yang rugi??

Assalamualaikum.✅Kita mengetahui solat berjemaah itu adalah sunnah, mendapat pahala 27 kali gandadari solat bersendirian. Tetapi ruginya kita masih tidak mampu untuk berjemaah di Masjid atau Surau.✅Kita mengetahui bahawa membaca "Subhaanallaahi wa bihamdihi" sebanyak 100 kali dalam sehari akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
7 months and a week ago.

 

Food Review : Kafe Suria Station Bandar Baru Selayang

Food Review : Kafe Suria Station Bandar Baru Selayang l Assalamualaikum. Korang mesti ada favorite cafe atau restoran bila teringin nak makan sesuatu kan? Macam Ana kalau rasa nak makan ala western dan tak mahu keluar jauh, Ana akan ke Kafe Suria Station di Bandar Baru Selayang. Hanya 5 minit dari rumah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
4 months and a week ago.

 

Blog Under 'Construction'

Blog is under construction!! New template is in progress. Will be back so soon. Thank you. 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
4 months and a week ago.

 

Tempat Menarik di Pahang : Pusat Konservasi Gajah Kebangsaan Kuala Gandah

Tempat Menarik di Pahang : Pusat Konservasi Gajah Kebangsaan Kuala Gandah l Assalamualaikum. Stop kejap cerita pasal trip ke Melaka. Hari ni nak sambung pula cerita tentang salah satu tempat menarik di Pahang yang sempat Ana singgah iaitu Pusat Konservasi Gajah Kebangsaan Kuala Gandah atau lebih di kenali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
4 months and a week ago.

 

Tempat Menarik di Melaka : Hotel di Melaka - Hotel Ramada Plaza

Tempat Menarik di Melaka : Hotel di Melaka - Hotel Ramada Plaza l Assalamualaikum. Nak sambung entri trip ke Melaka awal Mei lepas. Rasa macam dah banyak up entri pasal Melaka, tapi tak habis-habis lagi. Mohon korang jangan bosan sebabnya trip yang lepas ni trip ke Melaka yang paling lama. Ye lah,  6 hari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
4 months and a week ago.

 

Komonoya Kedai Barangan Jepun pada harga RM5.90 di Quill City Mall

Komonoya Kedai Barangan Jepun pada harga RM5.90 di Quill City Mall l Assalamualaikum. Semalam Ana ke Quill City Mall untuk window shopping dan lunch sekali. Tengah-tengah jalan ternampak satu kedai yang menarik perhatian Ana untuk masuk iaitu kedai Komonoya Kedai Barangan Jepun pada harga RM5.90. Kedai ni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
4 months and 2 weeks ago.

 

[ REVIEW ] SgShop Ejen Taobao Malaysia membantu korang bershopping

SgShop Ejen Taobao Malaysia Terbaik Membantu Korang Bershopping l Assalamualaikum. Sebelum ni Ana ada cerita yang Ana dapat RM100 kredit untuk shopping di SgShop sempena GA yang di anjurkan oleh Shazillah Sani. Entri di SINI. Alhamdulillah duit tu Ana dah selamat bershopping dan barang-barang yang di beli...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
4 months and 3 weeks ago.

 

SALAM AIDILFITRI 1438H

Assalamualaikum. Wah sekejapnya ramadhan nak tinggalkan kita. Masih berbaki sehari setengah untuk kita pulun pahala untuk raih keberkatan bulan yang penuh barokah ni. Semoga amalan kita sepanjang bulan ni di terimaNya. InsyaAllah. Lepas tu kena tunggu setahun lagi. Mudah-mudahan kita semua di panjangkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
5 months ago.

 

Dugaan Ramadhan

Assalamualaikum. Lama rasanya tak update blog.  Seminggu ni tak berapa nak sihat. Allah tarik nikmat bahagia dan gembira. Dia bagi kita rasa sedih dan gundah gulana. Semua jadi tak menentu. Allahu akbar. Rasa tak bersemangat rasanya. Hanya dengan beberapa kes kematian buat hati ni tersentak sampai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
5 months ago.

 

Resipi : Kerabu Kacang Botol Mudah dan Berkhasiat

Resipi Kerabu Kacang Botol l Assalamualaikum. Hari tu Ana dah share resipi kerabu mangga jadi hari ni nak share resipi kerabu kacang botol pula. Banyak khasiat boleh dapat dari kacang botol. Selain tu kerang dan cekur yang digunakan pun ada khasiat yang baik untuk badan kita. Menu simple yang banyak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
5 months and 3 weeks ago.

 

Resipi : Puding Telur Karamel Mudah Dan Sedap

Resipi Puding Telur Karamel Mudah dan Sedap l Assalamualaikum. Hari ni Ana nak share satu resipi pencuci mulut yang memang popular especially semasa berbuka iaitu resipi puding karamel mudah dan sedap. Ana memang suka giler makan puding karamel ni. Kadang-kadang bila nampak orang jual memang wajib beli tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
5 months and 3 weeks ago.

 

Tempat Menarik di Melaka : Hotel di Melaka - Euro Rich Hotel

Hotel di Melaka - Euro Rich Hotel l Assalamualaikum. Hari ke-2 di Melaka, lepas check out dari Hotel Sentral Riverside MelakaAna check in di Euro Rich Hotel. Untuk 2 hari pertama di Melaka memang Ana plan stay di hotel-hotel mampu milik. Walaupun di kategori sebagai hotel bajet tapi sangat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
5 months and 3 weeks ago.

 

Rezeki Hasil Berblog - Hadiah dari Rakan-rakan Blogger

Rezeki Hasil Berblog - Hadiah dari rakan blogger l Alhamdulillah sejak kembali aktif dalam dunia blog awal tahun ni, banyak sungguh rezeki yang Ana dapat dari rakan-rakan blogger semua. Kebanyakkan hadiah bersempena penganjuran GA yang di anjurkan dan juga rezeki sebagai top komentor di blog rakan-rakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
5 months and 3 weeks ago.

 

Resipi : Sambal Ikan Tenggiri Sambal Ala Ayam Penyet

Resipi Sambal Ikan Tenggiri Sambal Ala Ayam PenyetResipi Sambal Ikan Tenggiri Sambal Ala Ayam Penyet l Salah satu menu masakan paling simple buat juadah berbuka. MenuSambal Ikan Tenggirini Ana buat tak terlalu pedas sebab takut boleh menggangu perut yang kosong sepanjang hari. Bahan-bahan pun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
5 months and 3 weeks ago.

 

Keistimewaan Bulan Ramadhan Al-mubarak

Keistimewaan Bulan Ramadhan Al-MubarakKeistimewaan Bulan Ramadhan Al-Mubarak l Marhaban Ya Ramadhan. Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan. Itu ayat yang selalu kita dengar bila menjelang bulan puasa setiap tahun. Dan untuk tahun ini, tinggal beberapa jam saja lagi kita semua kan melangkah masuk ke dalam madrasah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
5 months and 4 weeks ago.

 

Resipi : Kerabu Mangga Pembuka Selera Berbuka Yang Mudah dan Sempurna

Resipi : Kerabu Mangga Pembuka Selera Berbuka Yang Mudah dan SempurnaKerabu Mangga Pembuka Selera Berbuka Yang Mudah dan Sempurna lKurang dari 3 hari lagi semua umat Islam akan mula menjalani ibadah puasa. Kalau sebut tentang menu berbuka semasa berpuasa, rata-rata akan pening sebab takde idea nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
6 months ago.

 

[ REVIEW ] iBawal The Soraya 2017 Parfum Flora Fauna

The Soraya 2017 Parfum Flora Fauna l Wanita dan fesyen tudung memang tak dapat di pisahkan. Saban tahun ada sahaja fesyen terbaru yang di keluarkan oleh pengeluar tudung bersaing untuk mempromosikan produk mereka. Dan bagi pencinta tudung bawal sejati, iBawal adalah jenama yang wajib korang terjah.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
6 months ago.

 

Jalan-jalan di Melaka : Hotel Review - Hotel Sentral Riverview Melaka

Assalamualaikum.Memandangkan seminggu Ana bermukim di Melaka, Ana sempat lah juga check in check out 4 hotel dekat sana. Saja-saja jer nak merasa duduk dekat hotel-hotel yang berlainan. Senang lah nak decide nak stay mana pada masa akan datang. Lagipun kalau duduk hotel yang sama je sepanjang seminggu di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
6 months ago.

 

Resipi : Asam Pedas Ikan Tenggiri Sedap Meletop

Resipi Asam Pedas Ikan Tenggiri Sedap MeletopResipi Asam Pedas Ikan Tenggiri Sedap Meletop l Assalamualaikum. Ada peminat asam pedas tak?? Kalau ada kita geng. Ana memang suka gila makan asam pedas. Selalu kalau waktu tengahari Ana akan makan dengan nasi. Belah petang selalu ada lebihan kuah tu kan, Ana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
6 months ago.

 

30 Menu Lazat Sepanjang Ramadhan

Assalamualaikum1. Tilawah Al-Quran sejuzuk sehari paling kurang.2. Sholat tarawih minima 8 rakaat setiap malam.3. Sholat Witir minima 3 rakaat semalam.4. Beri makan org berbuka puasa walau pun dengan sebiji Kurma setiap hari.5. Sholat fardhu 5 waktu berjamaah setiap hari.6. Tahajud setiap malam minima 2...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
6 months ago.

 

1 2 3 4 5 6 Next »