User Profile: anasuhana85

Show pings in: English | Malay | All

 

anasuhana85

Your avatar

Real Name: ana suhana

Member Since: 10th April 2017


newbie in blogging world. love to share my travel experience, food review and word of wisdom. may it benefit to all


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 3

Wajib baca : Siapa kah orang-orang yang rugi??

Assalamualaikum.✅Kita mengetahui solat berjemaah itu adalah sunnah, mendapat pahala 27 kali gandadari solat bersendirian. Tetapi ruginya kita masih tidak mampu untuk berjemaah di Masjid atau Surau.✅Kita mengetahui bahawa membaca "Subhaanallaahi wa bihamdihi" sebanyak 100 kali dalam sehari akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 weeks and a day ago.

 

Char Keow Teow Bonda Kg Bendahara terbaik dari ladang

Assalamualaikum.Ada pencinta Char Keow Teow dekat sini?? Kalau ada kita geng. Sis memang suka sangat makan char keow teow. Kalau sebelum ni sis ada kongsi pasal Ayam Golek Mesra di mana seminggu sekali mesti sis akan beli ayam golek ni untuk makan malam. Kali ni sis nak share lagi satu makanan yang memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 day and 18 hours ago.

 

Signature Buffet Ramadhan di Restoran Bangi Golf Resort

Assalamualaikum.Restoran BGR - Buffet Ramadhan Exclusive Media PreviewBaru-baru ni sis berkesempatan untuk menghadiri satu food review di Restoran Bangi Golf Resort bersempena dengan 'Buffet Ramadhan Exclusive Media Preview'. Ini merupakan pengalaman pertama sis menghadiri majlis-majlis yang melibatkan para...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
5 days and 14 hours ago.

 

Ganjaran Bagi Orang yang Suka Tolong-menolong

Assalamualaikum.Dari Abu Hurairah ra, Nabi SAW bersabda:"Barang siapa yang melepaskan satu kesusahan orang mukmin,pasti Allah akan melepaskan darinya satu kesusahan pada hari kiamat.Barang siapa yang menjadikan mudah urusan orang lain, pasti Allah akan memudahkannya di dunia dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
5 days and 18 hours ago.

 

EzBuy - Pusat Beli-belah Atas Talian Yang Wajib Anda Terjah

Assalamualaikum.Welcome to EzBuyDengan kecanggihan teknologi pada hari ini, semua urusan seharian menjadi semakin mudah. Hanya dengan satu klik banyak perkara boleh di selesaikan. Kalau dulu nak bayar satu bil kita kena keluar rumah, tempuh kesesakan lalu lintas, menunggu nombor giliran dan sebagainya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 week ago.

 

Wordless #10 - Happy Birthday Nenek Ecah

Assalamualaikum.Semalam merupakan ulang tahun kelahiran mak tercinta Aishah Bt Rahmat aka Nenek Ecah. Order Mango Cheese Cake dari Gerobokkek Pejal untuk celebrate dengan adik beradik malam tadi. Tengahari sebelum tu bawa mak makan di Shahrin Low sebab dia suka buncis goreng telur masin di sana.Makan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 week ago.

 

Penat berusaha tapi rezeki tetap sempit. Salah siapa??

Assalamualaikum.Karya : Dr. Huda Bt Dato' Haron📌 Bukan rezeki yang sempit, mungkin sedekah kita yang masih semput.📌 Bukan rezeki yang sedikit, mungkin kita yang kuat mengungkit.📌 Bukan rezeki yang kelat, mungkin maksiat kita makin melarat.📌 Bukan rezeki terputus-putus, mungkin kita gemar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 week and a day ago.

 

Kompilasi Hadiah-hadiah GA dan Top COmmentor

Assalamualaikum.Tajuk dah macam tajuk album lagu pula rasanya. Siap ada kompilasi bagai. Hehe. Actually baru berkesempatan amik gambar semua hadiah dari segmen rakan-rakan blogger. Memandangakan semua hadiah tu sampai pada minggu yang sama iaitu minggu lepas so sis compile masuk dalam satu entri terus.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 week and 6 days ago.

 

Tempat Makan Popular di Kuantan : Mustafa Cendol

Assalamualaikum.Seperti yang korang tahu, Kuantan kini merupakan bandar yang semakin membangun dan semakin di kenali sebagai destinasi wajib singgah jika berada di pantai timur. Terdapat pelbagai tempat yang menarik untuk di kunjungi dan tidak ketinggalan juga terdapat banyak kedai-kedai makan atau restoran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 weeks and 2 days ago.

 

Wordless #09

Assalamualaikum.📌 Trip ke Vietnam pada bulan November 2013. Masa ni tengah mengandungkan Syafi 6 bulan. Selebet je masa tu sebab alah pada wangi-wangian dan alat kosmetik.📌 Baru perasan entri ke Vietnam takde lagi. InsyaAllah nanti sis share tempat-tempat yang sis lawat masa di sana nanti.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 weeks ago.

 

Thank You For Making My Blog AMERZING!!

Assalamualaikum.Sis baca entri di bawah ni masa dalam perjalanan ke Terengganu yang lepas. 2-3 kali kot sis baca. Macam tak percaya bila someona called me as his second Tripadvisor!! Seriously he made my day. I feel appreciated.Semoga apa yang di kongsi di sini sedikit sebanyak dapat memberi manfaat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 weeks and 3 days ago.

 

Tempat Makan Popular di Cherating : Warung Awang Ikan Bakar (WAID)

Assalamualaikum.Kalau bercuti di Cherating dan tercari-cari tempat makan yang popluar dan sedap apa kata korang try di Warung Awang Ikan Bakar. Warung Awang Ikan Bakar ni sangatsenang nak jumpa sebab lokasinya terletak betul-betul di tepi jalan utama Cherating-Kemaman. Dari jauh dah boleh nampak dah.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 weeks and 5 days ago.

 

Doa Mohon Ketetapan Hati

Assalamualaikum.رَبَّنَا لَا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَهَبْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً ۚ إِنَّكَ أَنْتَ الْوَهَّابُ"Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau memesongkan hati kami sesudah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
3 weeks and 3 days ago.

 

Wordless #08

Assalamualaikum.📌 Jika suatu hari kau pernah merasa rugi sesuatu yang tidak pernah kau sangka,maka sesungguhnya suatu hari Allah akan memberimu rezeki yang tidak pernah kau kira akan memilikinya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 weeks ago.

 

Tempat Menarik di Putrajaya : Cruise Tasik Putrajaya

Assalamualaikum. Bagi warga kota KL dan Selangor yang tak tahu nak bawa keluarga ke mana untuk aktiviti hujung minggu, sis suggest korang ke Putrajaya. Banyak tempat-tempat dan aktiviti menarik yang boleh di lakukan di sana dan salah satunya ialah menaiki cruise di sepanjang Tasik Putrajaya.Sumber :...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 weeks and a day ago.

 

Jalan-jalan di Terengganu : Taman Tamadun Islam

Assalamualaikum.Kalau korang ke Terengganu terdapat banyak tempat -tempat menarik untuk di lawati. Dan salah satu tarikan utama di Terengganu sudah semestinya ialah Taman Tamadun Islam yang terletak di Pulau Wan Man. Di Taman Tamadun Islam ni terdapat lebih kurang 22 replika masjid terkenal di dunia di bina...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 weeks and 4 days ago.

 

Siapa Nama Baby Hasrul Hassan

Assalamualaikum Klik banner untuk joinPertama kalinya saya ingin mengucapkan tahniah kepada Tuan HH atas kelahiran si Hasif 'baru'. Semoga dengan kehadiran si Hasif 'baru' menambahkan lagi kebahagiaan buat tuan sekeluarga dan semoga di murahkan dengan rezeki yang melimpah ruah. InsyaAllah.Di doakan semoga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 weeks and 5 days ago.

 

Jalan-jalan di Terengganu : Makan malam di puncak Bukit Panorama : Panorama Cafe

Assalamualaikum.Memandangkan sis ada satu malam je di Kuala Terengganu jadi sis dan keluarga mertua decide nak makan di luar. Pikir punya pikir kami ke puncak Bukit Panorama untuk merasa makanan di Panorama Cafe. Kononnya sambil menjamu makanan boleh lah juga menjamu pemandangan bandar Kuala...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
3 weeks and a day ago.

 

Program Memasak Guna Periuk Noxxa bersama Prof Dr Muhaya

Assalamualaikum.Cerita pagi semalam bila sis teman MIL ke rumah Prof Dr Muhaya untuk program memasak menggunakan periuk Noxxa. Actually MIL sis kawan baik Dr Muhaya sejak sek di Sek Tun Fatimah dulu. Tapi baru-baru ni baru dapat berkumpul semula semua. Ni merupakan kali kedua sis ke rumah Dr Muhaya.Program...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
3 weeks and 2 days ago.

 

Fattah Anas 2nd Birthday Giveaway

Assalamualaikum.Klik banner untuk joinJom ramai-ramai join GA dari Dilah sempena Ulang tahun kelahiran Fattah Anas yang ke-2 tahun. Mudah jer syarat-syaratnye.1. Wajib follow blog www.ceritaibu.com2. Wajib like FBNor Afdilah LiasdanLittle Bambam3.Wajib follow...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
3 weeks and 5 days ago.

 

1 2 3 Next »