User Profile: anasuhana85

Show pings in: English | Malay | All

 

anasuhana85

Your avatar

Real Name: ana suhana

Member Since: 10th April 2017


newbie in blogging world. love to share my travel experience, food review and word of wisdom. may it benefit to all


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 4

Wajib baca : Siapa kah orang-orang yang rugi??

Assalamualaikum.βœ…Kita mengetahui solat berjemaah itu adalah sunnah, mendapat pahala 27 kali gandadari solat bersendirian. Tetapi ruginya kita masih tidak mampu untuk berjemaah di Masjid atau Surau.βœ…Kita mengetahui bahawa membaca "Subhaanallaahi wa bihamdihi" sebanyak 100 kali dalam sehari akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 2 weeks ago.

 

Resipi : Sambal Kering Ikan Bilis dan Kacang

Assalamualaikum.Hari ni sis dah share satu resipi yang sangat bersesuaian sempena bulan Ramadhan yang akan datang ni. Sebabnya resipi ni kita boleh buat awal-awal dan simpan elok-elok dalam bekas. Sesuai semasa bersahur mahupun berbuka. Boleh makan dengan nasi atau pun roti. Sis siap jual dekat office suami...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 week and 4 days ago.

 

Sepetang Bersama Blogger (SBB2017) - Personal Branding oleh Misi Viral

Assalamualaikum.Semalam buat pertama kalinya berkesempatan untuk attend event Sepetang Bersama Blogger atau SBB 2017. Banyak perkongsian yang berilmiah yang sis dapat sepanjang SBB berlangsung. Antara perkongsian yang menarik perhatian sis ialah perkongsian dari Norman Danish, presiden Misi Viral tentang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 week and 5 days ago.

 

Jalan-jalan di Melaka : Dinner di The Windmill Station, Melaka Raya

Assalamualaikum.The Windmill Station Cawangan Melaka RayaDinner malam pertama di Melaka sis ke The Windmill Station yang terletak di Melaka Raya. Balik dari Masjid Selat terus sis ke sini sebab dah dekat sangat. Masa sis sampai customer tak ramai lagi jadi banyak tempat duduk yang kosong. Jadi senang nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 weeks and a day ago.

 

Barang-barang dari EzBuy memang terbaik!

Assalamualaikum.Thank you EzbuySebelum ni sis ada share satu entri tentang EZBUYiaitusatu pusat beli belah yang wajib di terjah oleh online shopper sebabnya semua barangan yang di jual best giler okey. Bayangkan sis yang memang kategori "kuat iman" dalam bab-bab shopping ni pun boleh tergoda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 weeks and 3 days ago.

 

Jalan-jalan di Melaka : Keunikan Masjid Kampung Hulu

Assalamualaikum.Masjid Kampung Hulu, MelakaKalau dalam entri sebelum ni sis share tentang Masjid Selat, di mana saban hari Masjid Selat menjadi tumpuan para pelancong, kali ni sis nak share tentang Masjid Kampung Hulu yang sangat istimewa yang perlu kita tahu. Nak tahu kenapa begitu istimewa jom baca fakta...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 weeks and 4 days ago.

 

Baik kah saya??

Assalamualaikum.Baik kah saya walaupun selalu solat 5 waktu serta tepat pada waktunya??Baik kah saya walaupun telah berhaji umrah beberapa kali??Baik kah saya walaupun telah bersedekah setiap hari??Baik kah saya walaupun hari-hari kita memberi nasihat dan teguran kpd orang lain yang berbuat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
4 weeks ago.

 

Tempat Makan Popular di Kuantan : Ana Ikan Bakar Petai Tanjung Lumpur

Assalamuaikum.Sambung cerita bercuti di Kuantan tempoh hari, lepas dari ber'picnic' di Pantai Sepat perut masing-masing dah berbunyi minta di isi. Usai Maghrib sis sekeluarga terus ke satu restoran yang sangat popular di sekitar Kuantan. Mana taknya kalau sebut pasal jalan-jalan cari makan di Kuantan, nama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
4 weeks and a day ago.

 

Char Keow Teow Bonda Kg Bendahara terbaik dari ladang

Assalamualaikum.Ada pencinta Char Keow Teow dekat sini?? Kalau ada kita geng. Sis memang suka sangat makan char keow teow. Kalau sebelum ni sis ada kongsi pasal Ayam Golek Mesra di mana seminggu sekali mesti sis akan beli ayam golek ni untuk makan malam. Kali ni sis nak share lagi satu makanan yang memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month ago.

 

Signature Buffet Ramadhan di Restoran Bangi Golf Resort

Assalamualaikum.Restoran BGR - Buffet Ramadhan Exclusive Media PreviewBaru-baru ni sis berkesempatan untuk menghadiri satu food review di Restoran Bangi Golf Resort bersempena dengan 'Buffet Ramadhan Exclusive Media Preview'. Ini merupakan pengalaman pertama sis menghadiri majlis-majlis yang melibatkan para...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month ago.

 

Ganjaran Bagi Orang yang Suka Tolong-menolong

Assalamualaikum.Dari Abu Hurairah ra, Nabi SAW bersabda:"Barang siapa yang melepaskan satu kesusahan orang mukmin,pasti Allah akan melepaskan darinya satu kesusahan pada hari kiamat.Barang siapa yang menjadikan mudah urusan orang lain, pasti Allah akan memudahkannya di dunia dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month ago.

 

EzBuy - Pusat Beli-belah Atas Talian Yang Wajib Anda Terjah

Assalamualaikum.Welcome to EzBuyDengan kecanggihan teknologi pada hari ini, semua urusan seharian menjadi semakin mudah. Hanya dengan satu klik banyak perkara boleh di selesaikan. Kalau dulu nak bayar satu bil kita kena keluar rumah, tempuh kesesakan lalu lintas, menunggu nombor giliran dan sebagainya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month ago.

 

Wordless #10 - Happy Birthday Nenek Ecah

Assalamualaikum.Semalam merupakan ulang tahun kelahiran mak tercinta Aishah Bt Rahmat aka Nenek Ecah. Order Mango Cheese Cake dari Gerobokkek Pejal untuk celebrate dengan adik beradik malam tadi. Tengahari sebelum tu bawa mak makan di Shahrin Low sebab dia suka buncis goreng telur masin di sana.Makan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month ago.

 

Penat berusaha tapi rezeki tetap sempit. Salah siapa??

Assalamualaikum.Karya : Dr. Huda Bt Dato' HaronπŸ“Œ Bukan rezeki yang sempit, mungkin sedekah kita yang masih semput.πŸ“Œ Bukan rezeki yang sedikit, mungkin kita yang kuat mengungkit.πŸ“Œ Bukan rezeki yang kelat, mungkin maksiat kita makin melarat.πŸ“Œ Bukan rezeki terputus-putus, mungkin kita gemar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and a week ago.

 

Kompilasi Hadiah-hadiah GA dan Top COmmentor

Assalamualaikum.Tajuk dah macam tajuk album lagu pula rasanya. Siap ada kompilasi bagai. Hehe. Actually baru berkesempatan amik gambar semua hadiah dari segmen rakan-rakan blogger. Memandangakan semua hadiah tu sampai pada minggu yang sama iaitu minggu lepas so sis compile masuk dalam satu entri terus.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and a week ago.

 

Wordless #09

Assalamualaikum.πŸ“Œ Trip ke Vietnam pada bulan November 2013. Masa ni tengah mengandungkan Syafi 6 bulan. Selebet je masa tu sebab alah pada wangi-wangian dan alat kosmetik.πŸ“Œ Baru perasan entri ke Vietnam takde lagi. InsyaAllah nanti sis share tempat-tempat yang sis lawat masa di sana nanti.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and a week ago.

 

Wordless #08

Assalamualaikum.πŸ“Œ Jika suatu hari kau pernah merasa rugi sesuatu yang tidak pernah kau sangka,maka sesungguhnya suatu hari Allah akan memberimu rezeki yang tidak pernah kau kira akan memilikinya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and a week ago.

 

Tempat Menarik di Putrajaya : Cruise Tasik Putrajaya

Assalamualaikum. Bagi warga kota KL dan Selangor yang tak tahu nak bawa keluarga ke mana untuk aktiviti hujung minggu, sis suggest korang ke Putrajaya. Banyak tempat-tempat dan aktiviti menarik yang boleh di lakukan di sana dan salah satunya ialah menaiki cruise di sepanjang Tasik Putrajaya.Sumber :...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 2 weeks ago.

 

Tempat Makan Popular di Kuantan : Mustafa Cendol

Assalamualaikum.Seperti yang korang tahu, Kuantan kini merupakan bandar yang semakin membangun dan semakin di kenali sebagai destinasi wajib singgah jika berada di pantai timur. Terdapat pelbagai tempat yang menarik untuk di kunjungi dan tidak ketinggalan juga terdapat banyak kedai-kedai makan atau restoran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 2 weeks ago.

 

Thank You For Making My Blog AMERZING!!

Assalamualaikum.Sis baca entri di bawah ni masa dalam perjalanan ke Terengganu yang lepas. 2-3 kali kot sis baca. Macam tak percaya bila someona called me as his second Tripadvisor!! Seriously he made my day. I feel appreciated.Semoga apa yang di kongsi di sini sedikit sebanyak dapat memberi manfaat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 2 weeks ago.

 

1 2 3 4 Next »