User Profile: abahhfiy

Show pings in: English | Malay | All

 

abahhfiy

Your avatar

Real Name: abahhfiy

Member Since: 17th July 2014



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 11

POSESION EYEWEAR BY FUJI TARO

Ada yang cari frame cermin mata?Cuba terjah kedaiSHOPEE#mhmhype mana tau ada yang berkenan dihati.Depa tengah update collection frame POSESION by Fuji Taro tu.Kalau nak terjah kat page pun boleh pi ja kat page #mhmspeX ataupun #mhmhypermartHarga?Berbaloi lah dengan kualiti dan tempoh...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
2 months and 2 weeks ago.

 

RESTORAN PELITA HILANG RM300 RIBU SEBULAN KERANA ROKOK!

"(Hasil) jualan rokok setiap bulan adalah kira-kira RM300,000, namun saya percaya ia (kemerosotan hasil ekoran pemberhentian jualan rokok) dapat diatasi dengan jualan makanan," - malaysiakiniOk RM300 ribu untuk keseluruhan rangkaian restoran Pelita lebih kurang RM10k satu restoran.Jadi lebih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
7 months ago.

 

SIFU IMPORT?

La ni tiap hari timbul ja segala macam SIFU yang menawarkan "ilmu" import dari China...Masa aku start dulu tak ramai pun sifu atau pakar nih timbul, hanya google ja yang menjadi rujukan aku.BTW mungkin depa memang pakar lah kut ...Cuma selalunya yang bergelar pakar nih ada kaedah tersembunyi yang depa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
9 months and 2 weeks ago.

 

BACA TAJUK,KOMEN DAN SHARE

Trend sekarang memang macam tuh, petik tajuk berita, buat ulasan sendiri pada post kemudian share...Lepas tu datang pulak geng-geng yang anti kerajaan atau geng-geng yang semua perkara nak dipolitikkan menderu komen...Bila tanya apa hujung pangkal cerita sapa pun tak leh jawap isi berita tu sebab semua...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
10 months ago.

 

Persoalan terjawab! Isteri tak hamil walau kerap 'bersama' selama 4 tahun kerana silap buat seks

"PASANGAN suami isteri yang berusaha untuk mendapat anak selama empat tahun diberitahu bahawa mereka selama ini melakukan kesilapan semasa hubungan seks."Si isterinya mendedahkan pengalaman kesakitannya yang 'luar biasa' setiap kali mengadakan hubungan seks, tetapi sanggup menahannya dengan harapan untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
11 months and 3 weeks ago.

 

PESTA HOKI USM KALI KE 43

Pesta Hoki USM kali ke 43 telah diadakan pada pertengahan bulan lepas. Tahun ini diadakan lebih awal dari selalu, pasai apa aku pun tak sure.Untuk kejohanan yang telah diadakan selama 42 tahun sebelum ni, pada pendapat aku Pesta Hoki USM ni dah kehilangan taring atau prestij.Dengan persaingan dari kejohanan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
5th December 2016 11:36am

 

JUAL DIRI...LAMA TAK BUAT

Salam...Hari ini aku attend satu interview lepas dapat call invite untuk aku pi dua hari lepas.Kali pertama untuk tempoh 5 tahun kebelakangan ni aku pi jugak,walaupun sebelum ni aku tak pernah nak attend pun bila ada interview session nih.Masa dapat call hari tuh pemanggil kata dia dari bla...bla..bla dapat...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
14th July 2015 2:41pm

 

ASTRO NJOI..DUA KALI KENA GST??

Salam...Dalam keriuhan pasal isu topup prepaid yang sat kena sat tak kena, lepas tu Kastam kata lain Menteri kata lain ada juga yang ramai masih terlepas pandang.Astro Njoi salah satu perkhidmatan yang ditawarkan oleh Astro untuk pengguna yang nak kawal budget langganan.Since sekarang GST dah dilaksanakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4th April 2015 12:43pm

 

UNIFI UPSIZING PROMO

YA PACKAGE TERBARU DARI UNIFI....TAPI....Hanya reseller terpilih saja yang dapat promo package yang ini...(Maklumat ini tidak terdapat di laman sesawang Unifi dan ia bukan datang dari mana-mana saluran rasmi Unifi)Upsizing PromoUNIFI 30mbps cuma RM89.00UNIFI 50mbps cuma RM99.00Kepada yang berminat untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
2 weeks and 5 days ago.

 

DAULAT TUANKU

DAULAT TUANKU!!Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah ditabalkan secara rasmi sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-16 pada hari ini 30 Julai 2019.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
2 weeks and 5 days ago.

 

MM 94

‘Tun, selamat menyambut hari jadi ke-94, semoga Tun boleh terus sihat dan juga harap Tuhan akan lanjutkan usia lagi.’

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
1 month and a week ago.

 

SHOPEE BUAT HAL

SHOPEE BUAT HAL!!Kepada seller-seller di shopee yang gunakan Opt 2 atau yang tanggung kos postage better hangpa check balik transaction complete order hangpa tuh.Since minggu lepas ada problem, cuma masuk harga barang saja ke wallet hangpa. Kos postage buat masa la shopee "makan"... kalau satu transaction...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
1 month and 2 weeks ago.

 

JANGAN SHOPPING DI SHOPEE KALAU...

TOLONG JANGAN SHOPPING DI SHOPEE KALAU ANDA JENIS MALAS MEMBACA...TOLONG JANGAN SHOPPING DI SHOPEE KALAU ANDA JENIS TAK SABAR...TOLONG JANGAN SHOPPING DI SHOPEE KALAU ANDA TAK RETI DAN FAHAM PROCESS MEBLI,TERIMA MAHUPUN RETURN/REFUND BARANG!OH YA...JANGAN INGAT ANDA DAH BAYAR PADA SHOPEE TU DUIT DAH DAPAT...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
1 month and 3 weeks ago.

 

LEMANG RAYA HONDA RS150R

LEMANG ESPADA 28mm standard cutting untuk RS150 aku semperna raya baru nih...Actually tak dak niat pun nak tukaq pada mulanya... aku pi kedai cuma nak tukaq minyak hitam ja.Kebetulan ada lah a few kotak ekzos espada nih kat kedai tu so aku saja tanya kat tokey tu berapa harga.Mungkin dia silap tengok kat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
2 months ago.

 

DONGENG HARI RAYA

Selalunya time dekat-dekat raya kita sering dihidangkan drama-drama melayu serta iklan yang menunjukkan kesedihan mak ayah,adik beradik yang tak pulang ke kampung beraya kan.Tapi kalau dilihat sama ada didada akhbar,berita semasa di kaca tv mahupun hantaran di media sosial sepanjang cuti hari raya baru nih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
2 months and a week ago.

 

FLY NOW DEALS...DARI SEKARANG

ORANG ramai yang mencari tawaran perjalanan pada saat akhir kini boleh menikmati tambang rendah ‘Fly Now Deals’ Malaysia Airlines mulai sekarang hingga 21 Jun 2019.Dalam kenyataan hari ini, syarikat penerbangan negara itu berkata menerusi tambang serendah RM339 pergi balik kelas ekonomi, orang ramai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
2 months and a week ago.

 

RUPANYA BERUANG

Raya kali nih kita dihiburkan dengan berita lawak yang pada mulanya mengejutkan jugak lah.Sesuatu yang kita semua tak sangka...beruang tinggal kat kondo!Sama ada kebodohan yang amat pekat atau memang sistem pembelajaran kat Malaysia perlukan satu transformasi baru atau mungkin juga buku-buku pra sekolah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
2 months and a week ago.

 

SALAH SATU DARI 7 FUNGSI RAHSIA HUAWEI IALAH KETUK SKRIN!

MUNGKIN anda salah seorang daripada pemilik peranti HUAWEI Siri P30 dan pengguna seringkali tertarik dengan keupayaan kameranya saja tanpa mengetahui telefon pintar berkenaan mempunyai ciri unik.Berikut adalah tujuh fungsi rahsia peranti berkenaan dan pemilik telefon pintar berkenaan boleh cuba...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
2 months and 3 weeks ago.

 

HUAWEI TANPA GOOGLE?

HUAWEI tanpa GOOGLE?Penuh newsfeed di fb sebab nih bila US blacklist Huawei.Bermuram durja lah kengkawan yang mana baru upgrade telephone Huawei baru.Tapi adakah Huawei akan terkesan atau kita sebagai pengguna akan betul-betul terkesan dengan tindakan US ini?Maybe bagi kita mungkin, tapi bagi pengguna di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
2 months and 4 weeks ago.

 

KINGSMAN GALAHAD TERBARU

Boring dengan design lama frame Kingsman?Nampak "otai" sangat?Ok no problem... #mhmhype open order untuk design baru macam kat atas tuhYang belah kiri design baru dan yang sebelah kanan ni design lamaNampak kan perbezaan bentuk frame dan size juga kecil sikit dari yang selalu tuhMana nak dapat?Boleh je ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
3 months ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »