User Profile: Nadiasam

Show pings in: English | Malay | All

 

Nadiasam

Your avatar

Real Name: Nadia Johari

Member Since: 13th May 2016



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 37

MAKIN KELIRU DRAMA LELAKI ITU PEMILIK HATIKU

hai assalammualaikumLelaki Itu Pemilik HatikuJalan Cerita Drama Lelaki Itu Pemilik Hatiku Makin Keliru - Siapa layan drama TV3, jam 7 petang tu. LakonanRaja Afiq, Puteri Aishah, Julia Farhana Marin dan Syazuwan Hassan. Nad ni takdela tengok sangat cerita tu, banyak skip. Sebab masa mula-mula cerita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 2 weeks ago.

 

KEISTIMEWAAN IFTAR DI BANGI GOLF RESORT

hai assalammualaikumBuffet Ramadhan Di Bangi Golf resortKeitimewaan Berbuka Puasa di Bangi Golf Resort - Nampak tak gambar dekat atas tu, hah!1, tu bukan bubur tau, tapi telur setengah masak yang paling special dekat bangi Golf Resort. Telur ni takda dekat tempat lain, hanya di Bnagi Golf resort pada bulan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
5 days and 4 hours ago.

 

ANAK LELAKI ATAU ANAK PEREMPUAN???

hai assalammualaikumAnak Lelaki Atau Anak Perempuan?? - Ramaila kawan-kawan dan orang tersayang cuba teka jantina baby dalam perut nad ni..hehehe. Biasalah, bila ada yang mengandung, benda nak tau sangat semestinya jantina baby kan. Nad dengan mr mafia sendiri, pun excited nak tau jantina adik Fariza ni.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months and 2 weeks ago.

 

CARA TUKAR NAMA LINK YOUTUBE KEPADA NAMA SENDIRI

hai assalammualaikumTukar Nama Link Youtube Ke Nama Sendiri - Hah!!, sebelum ni asyik fikir macam mana la nak tukar link youtube nad ni kepada nama sendiri. Yela, semua nama facebook, instagram dan twitter dah sama nama, ada nama nadia. Tiba-tiba youtube nama lain pulak. Panjang pulak tu. Memang tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months ago.

 

PERTAMA KALI JOIN MSMW 2017

hai assalammualaikumMalaysia Sosial Media Week 2017 ( MSMW 2017 ) - Kalau sebelum ni, nad memang dah pernah dengar berkenaan MSMW ni. Sebab ada diantara kalangan blogger yang menerima award MSMW sebelum-sebelum ni. MAsing-masing blogger mintak kita undi..hehe. MSMW ni banyak kategori award dia, jadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
5 months and a week ago.

 

RESEPI MIDIN BLOGGER DAUS REDSCARZ, DITUKAR KEPADA RESEPI PAKU PAKIS

hai assalammualaikumResepi Midin Blogger Daus Redscarz, Ditukar Kepada Resepi Paku Pakis - Haritu ternampak abang daus post gambar syur serupa macam paku pakis. Tapi kak Suria cakap tu bukan paku pakis, tapi sayur midin yang hanya ada di Sarawak sahaja. Jadi nad komen la, apa rasa bila masak,...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
11 months and a week ago.

 

MANDI MANDA DI AIR TERJUN SUNGAI GABAI HULU LANGAT

hai assalammualaikumSungai Gabai Hulu LangatMandi Manda di Sungai Gabai Hulu Langat - Sabtu lepas, keluarga datang ke KL, rumah nad. Diaorang saje nak lepak rumah nad. Lagi-lagi adik nad, tak pernah lagi datang rumah nad, sebab sebelum ni dia sibuk kerja. Asyik ajak keluarga lain pergi rumah nad, sebab nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
9 hours and 13 minutes ago.

 

ANAK-ANAK BELAJAR, MELALUI PEMERHATIAN SEKELILING

hai assalammualaikumAnak-anak Belajar Melalui Pemerhatian Sekeliling - Sekarang Fariza dah 2 tahun 6 bulan. Ingat lagi masa dia baby dulu, macam-macam perkara berlaku. Yela pertama kali jadi mak. Banyak yang nad belajar sejak jadi mak ni. Membesar depan mata dari dia baby, pandai meniarap, merangkak,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 days and 4 hours ago.

 

AJAR ANAK BERTUKANG, BENDA BARU BAGI DIA

hai assalammualaikumAjar Anak Benda Baru Dan Menyeronokkan Bagi Si Kecil - Fariza ni suka tengok apa yang mommy dan daddy dia buat. Bagi dia tu seperti permainan, tapi sebenarnya bukan. Tu benda baru yang dia buat. Dan setiap kali dia tengok, taknak dia kacau, kitaorang akan ajak dia buat benda tu bersama.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 days and 2 hours ago.

 

MEJA TULIS IKEA UNTUK FARIZA

hai assalammualaikumMeja Tulis Latt Ikea Untuk Fariza - Akhirnya, daddy belikan Fariza meja untuk dia belajar menulis dan membaca. Sebelum ni, nad pernah ada post, yang Fariza memang suka membaca dan menulis. Kesiannya, dia menulis dekat sofa je, lepas t tertonggeng-tonggeng menulis. Kadang tu baring...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 days and 4 hours ago.

 

FARHANAH SEORANG YANG COOL DAN TAK BANYAK KARENAH

hai assalammualaikumFarhanah Tak Banyak Karenah - Nad bersyukur sangat, bila Allah bagi nad anak kedua ni, tak banyak ragam dan cool je. Tak banyak sangat karenah dan selalu menyenangkan nad. Lepas je bersalinkan Farhanah, memang dia ni behave je. Teringat masa lahirkan anak pertama, Fariza, dari hospital,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
5 days and 20 hours ago.

 

BERSIH SENTIASA DENGAN CARRIER JUNIOR WIPES

hai assalammualaikumBersih Sentiasa Dengan Carrier Junior Wipes - Permulaan yang baik ke arah kehidupan yang sihat dan bersih bermula dengan memupuk amalan kebersihan sejak kecil. Amalan yang baik adalah dengan memastikan tangan sentiasa bersih sepanjang masa namun akan ada keadaan dimana air dan sabun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 days and 10 hours ago.

 

KERANA LOGHAT UTARA DIA BEST, AKU TENGOK MR GREY

hai assalammualaikumMr Grey - Siapa tengok Mr Grey, ala dramadekat channel astro 104 setiap pukul 10, lakonan Eyra Hazali dan Fendy Bakry. Heroin tu nad kenal la, sebab dulu dia pelakon kanak-kanak. Huishh, bila dia berlakon ni, nampak besar dan matang sekarang. Makin cantik kau. Tapi hero tu nad tak berapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week ago.

 

SEMAK TEMPAT MENGUNDI UNTUK PRU14

hai assalammualaikumSemak Tempat Mengundi PRU14 - Orang lain dah cek tempat mengundi, nad baru nak cek..hahhaa. Nak cek tempat mengundi, boleh ke link pengundi.spr.gov.myNad mestila dekatHaritu dah diumumkan pembubaran parlimen, pada 7 April, lepas tu diumumkan pula tarikh penamaan calon pilihan raya dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week ago.

 

BENTAN!! TAKUTNYAA

hai assalammualaikumBentan selepas BerpantangBentan - Nad tak tau macam mana sebenarnya kena bentan ni. Nad tau pasal bentan pun masa mengandung la kan. Kalau tak, tak tau pasal bentan ni semua. Orang cakap, lepas bersalin, kena pantang betul-betul, kalau tak kena bentan nanti. Katanya, bentan ni kalau kena...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 3 days ago.

 

BHAIYA ROTI LALU JE, FARIZA PUNYA WAJAH...

hai assalammualaikumBhaiya Roti Lalu - Bhaiya Roti motor lalu depan rumah,mesti terus keluar runah cepat-cepat, cakap " berhenti, berhenti "..pahamla bhaiya tu yang kitaorang nak beli. Tu la perangai kecik-kecik dulu, sekarang, anak-anak buah dan turun ke anak.Sekarang, bila bhaiya roti motor tu datang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 4 days ago.

 

BULI MEMBULI

hai assalammualaikumBuli Membuli - Selalu dengar dekat sekolah kes buli ni. Memang sakit hati bila baca atau tengok. Tapi kes buli ni berlaku dekat rumah mak. Buli membuli antara sepupu..haahha. Bila ada tak puas hati, kenala, tak kisah kena tolak, kena tendang, kena cubit. Bila sorang dah buli orang tu,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 4 days ago.

 

JUALAN BARANGAN RAYA FESTIVAL RAMADAN PUTRAJAYA 2018

hai assalammualaikumJualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018 - Bulan puasa bulan depan, lepas tu raya. Sekarang semua persiapan kena buat awal, lagi-lagi baju raya. Kalau boleh taknak kelam kabut. Taknak bersesak-sesak beli akhir-akhir Ramadhan. Biar cepat, semua senang. Takyah fikir dah. Fikir...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 5 days ago.

 

CARA AKU URUSKAN KERJA RUMAH DAN ANAK

hai assalammualaikumRutin Kerja Rumah Lebih Fleksibel Walaupun Anak Dua - Hah, dah tiga hari dekat kl ni, dah kembali kepada rutin sebagai seorang isteri dan mak ni oii. Dah tiga hari juga dah buat macam-macam ni. Sebelum balik, risau juga, macam mana la situasi kita ni nanti bila balik, mampu ke uruskan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and a day ago.

 

CUKUP 2 BULAN DI KAMPUNG, JOM BALIK KL

hai assalammualaikumCukup 2 Bulan Pantang - Alhamdulillah, cukup dua bulan pantang dekat kampung. Sekejap sungguh ye..hahaha. Dan kelmarin, nad pun dah balik kl semula. Kalau macam sebelum ni pantang, fariza 3 bulan baru balik kl, ni adiknya 2 bulan balik dah..hehehe. Tak boleh lama-lama, macam-macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and a day ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »