User Profile: Nadiasam

Show pings in: English | Malay | All

 

Nadiasam

Your avatar

Real Name: Nadia Johari

Member Since: 13th May 2016



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 20

RESEPI MIDIN BLOGGER DAUS REDSCARZ, DITUKAR KEPADA RESEPI PAKU PAKIS

hai assalammualaikumResepi Midin Blogger Daus Redscarz, Ditukar Kepada Resepi Paku Pakis - Haritu ternampak abang daus post gambar syur serupa macam paku pakis. Tapi kak Suria cakap tu bukan paku pakis, tapi sayur midin yang hanya ada di Sarawak sahaja. Jadi nad komen la, apa rasa bila masak,...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
10 months and a week ago.

 

DEMAM KEBAH BATUK PULAK MENYERANG

hai assalammualaikumDemam Dah Kebah, Batuk Pula Menyerang - alahaii, kesian anak mommy, Fariza ni. Demam dah pulih, tiba-tiba batuk pula. Masa demam sebelum ni, takde batuk sangat, semalam batuk makin teruk sampai hilang suara dia..sedih tengok sebab takde suara.Suara serak dia. Fariza tau, tekak dia sakit,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 days and 22 hours ago.

 

PHARMATON BERI GANJARAN ATAS KEJAYAAN ANDA!!

hai assalammualaikumAzam dan PencapaianSetiap tahun pasti akan ada keazaman yang ingin dicapai. Setiap individu memiliki azam yang berbeza, ada yang nak kurus, ada yang nak berjaya, ada yang berubah kepada yang lebih baik, namun kadangkala ia sukar untuk dicapai.Untuk memberi keyakinan kepada mereka,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week ago.

 

DAH BERJANGKIT DEKAT FARIZA DAH

hai assalammualaikumDemam Dah Berjangkit Dekat Fariza Dah - Cuti sekolah balik kampung sebab suami kene outstation. Tak sangka pulak anak buah tengah demam, atuk Fariza pun tak sihat. Yela cuaca pun sekejap sejuk, sekejap panas. Fariza pulak, dah jumpa cousin dia memang suka, main jela. Jadinya bakteria pun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week ago.

 

RAWATAN TERKINI BUANG LEMAK DAN PENGKONTURAN BADAN MENGGUNAKAN TEKNOLOGI CRYO LIPOLYSIS DARI...

hai assalammualaikumZaman canggih ni semua benda pun canggih. Sekarang nak buang lemak pun mudah, tanpa pembedahan yang menyakitkan.Kedatangan teknik pengkonturan badan terkini, dikenali sebagai generasi kedua Cryo-lipolysis oleh Zimmer Aesthetics dengan menggunakan teknologi Jerman-kejuruteraan,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 4 days ago.

 

EARTH HOUR WITH BLACKOUT BEACH BBQ DI SUNWAY LAGOON

hai assalammualaikumMasih teringat main air dekat Sunway Lagoon. Terbayang-bayang air dekat situ..hehee..haishh nad, mengalahkan budak kecik. Korang kalau tak tau nak buat apa cuti sekolah nanti, boleh pergi ke Sunway Lagoon. Memang sesuai untuk orang dewasa dan anak-anak enjoy. Jangan lupa pergi ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 5 days ago.

 

AKTIVITI MENARIK CUTI SEKOLAH DI SUNWAY LAGOON SEMPENA NICKELODEON LOST LAGOON 1ST BIRTHDAY BASH

hai assalammualaikumSeawal 7 pagi nad dah bangun, semangat dan teruja nak ajak Fariza pergi ke Sunway Lagoon. Sunway Lagoon merupakan salah satu tempat wishlist percutian nad. Kalau bab tempat mandi manda, memang suka sangat, lagi dah ada anak ni, lagi seronok dapat bermain air dengan dia. Sunway Lagoon ni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 5 days ago.

 

SET MAINAN MASAK-MASAK UNTUK FARIZA

hai assalammualaikumSet Mainan Masak-Masak Untuk Fariza - Hah!! nampak tak, makin bertambah usia, makin bertambah jugakla mainan dia..haha. Semua mainan dia, mr mafia yang pilih. Nad memang tak pernah langsung. Sebab pemikiran nad dengan mr mafia berbeza. Mana yang terbaik untuk Fariza, nad biarkan je apa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 5 days ago.

 

KESAN EMOSI NEGATIF BOLEH BAWA KEBURUKAN PADA DIRI

hai assalammualaikumKesan Emosi Negatif Boleh Bawa keburukan Pada Diri -Pada dasarnya, arah emosi dasar manusia dapat dibagi menjadi dua yaitu emosi negatif dan emosi positif. Emosi negatif bersifat destruktif (merosakkan), baik diri sendiri maupun orang lain. Tetapi, emosi negatif kadang di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 5 days ago.

 

KUNCI UNTUK DAPAT HATI SENANG DAN JIWA TENANG

hai assalammualaikumKunci Untuk Dapat Hati Senang Dan Jiwa Tenang - Dalam kehidupan ni, yang penting adalah untuk mendapatkan kesenangan hati dan ketenangan jiwa. Bila hati nak tenang, dan senang datang pulak masalah.Mungkin apa yang nad dapat daripada group whatsup ni, apa yang nad kongsikan ni dapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 5 days ago.

 

HUAWEI HONOR 4C HADIAH KEJUTAN SUAMI

hai assalammualaikumHuawei Honor 4C Hadiah Kejutan SuamiHuawei Honor 4c Hadiah Kejutan Suami - Dah lama dapat telefon ni, harini baru nak cerita. Biasalah, dok belek-belek telefon, baru tau banyak fungsi dia. Telefon Huawei Honor 4C ni hadiah kejutan daripada suami. Masa tu tengah shoping dekat Tesco, pastu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks ago.

 

SWEETNYA AERIL BUAT SURPRISE BIRTHDAY DEKAT ISTERINYA WAWA ZAINAL

hai assalammualaikumSebelum ni jarang ambil tau pasal pasangan suami isteri artis ni. Lepas kawan post satu gambar dia dekat instagram, mula tengok semua gambar diaorang. Memang sweet sangat tengok diaorang ni. Siapa lagi kalau bukan Aeril Zafril dan Wawa Zainal. Suka tengok diaorang berdua. Nad layan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks ago.

 

JOM BERLARI!! DAFTAR COWAY RUN 2017SEKARANG!!

hai assalammualaikumJom Lari!! Daftar Coway Run 2017 SekarangAmalkan Hidup Sihat Dengan BerlariJom sihat dengan berlari!!!. Amalkan gaya hidup sihat dengan berlari banyak manfaat yang kita dapat antaranya dapat meningkatkan tenaga, memberi kekuatan pada otot kita dan stamina dan pada masa yang sama dapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 4 days ago.

 

KARI IKAN MOK CUN SEDAP

hai assalammualaikumSelalu layan cerita Mok Cun kan, ala pelakon Erma Fatima tu. Hah, dalam cerita dia ada jual bedak sejuk, hah bedak sejuk tu nad ada. Tapi nantila nad buat entry lain ye. Yang ni, nad nak cerita bukan bedak sejuk je dia jual,, malah ada makanan pun dia jual. Makanan rempah ratus macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 5 days ago.

 

BRIM 2017 LULUS, DUIT PUN DAH MASUK BANK HARINI

hai assalammualaikumBrim 2017 Lulus, Duit Dah Masuk BankSana sini sibuk dengan Brim. Nad pun sibuk juga, tapi takdela update status bagai. Cuma bila dah ada tu baru buat status. Setiap hari baca Brim dalam proses, Brim Dah lulus duit tak masuk. Semalam pulak, kisah Brim tidak lulus disebabakan SSM, tidak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 6 days ago.

 

RESEPI IKAN MERAH MASAK CILI SERAI

hai assalammualaikumSetiap hari fikir nak masak apa. Sampai pening dah..hahaha. Tula rutin surirumah setiap hari. Suami pulak, memang nak makan masakan isteri je. Sebab boleh jimat gitu. Nad ni masak benda sama pun boring juga. Jadi kita pun jadi kreatif la sikit. Dalam memasak pun kena kreatif supaya tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 weeks and 3 days ago.

 

MAKANAN JEPUN THE TOKYO RESTAURANT ISETAN LOT 10

hai assalammualaikumHaritu lepas melihat pameran keretapi Shinkansen Di Japan Store, nad terus pergi makan. Nad pergi ke makanan Jepun di tingkat 4. Sebenarnya masa naik ke tingkat apa, ada decoration yang menarik sangat. Ada tanglung besar, dengan hiasan merah-merah. Memang betul rasa di tempat makanan di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 weeks and 4 days ago.

 

PAMERAN KERETAPI PROJECT SHINKANSEN DI ISETAN JAPAN STORE

hai assalammualaikumHari Ahad lepas, nad bawak Fariza jalan-jalan pergi Isetan dekat Lot 10. Ada pelbagai produk Jepun dan budaya Jepun dari tradisi purba sehingga ke teknologi terkini, kedai makanan yang memperkenalkan Jepun dekat situ. Bukan itu sahaja, nad sebenanrnya nak tunjukkan dia satu pameran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 weeks and 5 days ago.

 

EYESHADOW PALLETE MISS ROSE

hai asslammualaikumSejak berjinak-jinak dengan makeup ni, suka sangat nak menconteng muka..hehee. Sanggup tengok video tutorial makeup sampai habis bateri phone..hehe. Tengok orang makeup, pandainya la. Dah la lawa. Jadi nad pun mula la nak mencuba. Tapi tengok event la kan, kalau pergi jalan-jalan je,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 weeks and 6 days ago.

 

SEDAP JUGA GUNA KIUB MAGGI PERISA AYAM NI

hai assalammualaikumSelalunya tengok mak masak sup, guna kiub Knorr je. Tak pernah guna produk lain. Jadi, nad pun ikutla cara mak. Sampai la haritu, stok kiub Knorr dah habis, jadinya pergi kedai, kat kedai pun dah habis. Stress pulakk..Dah terbayang nak makan sup ni. Yang tinggal cuma Kiub Sup Jenama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »