User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

Your avatar

Real Name: hasrulhassan

Member Since: 5th May 2011


the author of panduan menulis blog - www.hasrulhassan.com


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 32

Rujukan Ujian Psikometrik Penolong Pegawai Tadbir N29

Ramai yang tercari-cari rujukan dan panduan peperiksaan untuk Ujian Psikometrik bagi jawatan Penolong Pegawai Tadbir N29 yang dikendalikan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Anda bertuah kerana telah berada di blog ini. Pastinya ia akan menjadikan anda calon yang lebih bersedia dan mempunyai lebih peluang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 days and 11 hours ago.

 

Blog Kini Capai 30 Juta Pageviews (PV)

Blog yang genap berusia 9 tahun bulan ini akhirnya berjaya mencapai jumlah trafik keseluruhan 30 Juta Pageviews (PV) baru-baru ini. Sejak saya perkenalkan dan isikan dengan segala macam konten di dalam blog ini pada bulan Ogos 2010, ia telah berjaya menarik ramai pengunjung dan pembaca. Alhamdulillah,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 days and 12 hours ago.

 

Mudahnya Design T-Shirt Sendiri Guna Printcious

Anda pernah dengar atau tahu mengenai laman web Printcious tak? Ada, ia sebuah laman web yang cukup menarik kalau anda nak buat design baju, mug atau pelbagai lagi bentuk cenderahati mengikut citarasa sendiri. Saya lebih sukakan fungsi Printcious untuk design baju. Sebab, saya boleh buat marketing blog...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 days and 10 hours ago.

 

Chalet Ibrahim Kg Baru, Chalet Mengadap Laut Lubuk Siakap Merah

Siapa sini kaki pancing? Tahukah anda di Lumut dan sekitar Manjung dan Setiawan ada banyak lubuk memancing tepi laut - samada di pantai berbatu, pantai berpasir, muara sungai dan juga di bawah jambatan? Anda tidak perlu menaiki bot ke tengah laut atau jauh dari pantai untuk mendapatkan spesies ikan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 days and 13 hours ago.

 

Rahsia Seller Shopee Dapat Jualan Berganda-Ganda Gunakan Followers

Rahsia seller Shopee. Hari ini saya nak berkongsi satu ilmu berkaitan berniaga dan menjual barang di Shopee. Mungkin ada yang dah tahu mengenai rahsia penjual-penjual di Shopee ni. Tetapi tak salah rasanya saya berkongsi tips ini .. manalah tahu kot-kot ada seller di Shopee yang masih belum menggunakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and a day ago.

 

Comelnya Meja Sisi Beli di Shopee

Shopping online barang perabot pulak ... haha. Uhh pantang ada jualan online dan tawaran menarik, saya tak lepaskan peluang nak dapatkan pelbagai produk dengan harga mampu milik, misalnya sebuah meja sisi yang comel berwarna putih. Saya beli dengan harga cukup murah di platfom beli-belah Shopee Malaysia. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and a day ago.

 

Ebook Rujukan Terkini Temuduga Kerja Kerajaan 2019

Sekalung tahniah kepada anda yang dipanggil temuduga oleh pihak Suruhajaya Perkhidmatan Awam (SPA) untuk kemasukkan kerja kerajaan. Anda dianggap bertuah, kerana ada ribuan calon yang mempunyai kelayakan seperti anda yang mungkin tidak dipanggil untuk temuduga. Tahun 2019 ada banyak panggilan untuk calon...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and a day ago.

 

Merungkai Sejarah Asal-Usul Tulisan Jawi

Sejak dua menjak ini, ramai yang memperkatakan mengenai tulisan jawi yang diperkenalkan di sekolah, terutama di sekolah jenis kebangsaan cina dan tamil, walhal apa yang diperkenalkan adalah tulisan khat dalam pembelajaran Bahasa Malaysia. Terdapat segelintir yang risau dan takut mengenainya. Mengapa harus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 2 days ago.

 

4 Langkah Serta Tips Untuk Memulakan Pelaburan Unit Amanah

Ibu bapa kini dilihat semakan celik kewangan dengan pelbagai instrumen kewangan yang tersedia. Ada yang memilih untuk melabur ke dalamASB, Tabung Pendidikan SSPN, Unit Trust, emas dan juga saham seperti Amanah Saham Hartanah sebagai jalan untuk menambah jumlah simpanan dan sebagai bentuk mekanisma...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 2 days ago.

 

Persediaan Hadapi Ujian Psikometrik Kerja Kerajaan

Nampaknya pihak SPA telah mengumumkan beberapa ujian Psikometrik untuk beberapa jawatan. Tahniah kepada mereka yang terpilih dan dipanggil untuk menduduki ujian Psikometrik ini. Kami pasti ia merupakan peluang yang dinanti-nantikan sejak sekian lama.Buat mereka yang masih belum ada rezeki dipanggil oleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 weeks ago.

 

AMPAC Asah Bakat Kanak-Kanak Berpidato

Anak-anak kecil, memang ada yang petah berkata-kata. Kadangkala ayat yang mereka keluarkan dari mulut yang comel akan mencuit hati dan buatkan si ibu dan bapa tersenyum. Malah, ia mampu menceriakan kehidupan berkeluarga. Anak-anak yang petah menutur kata sejak dari usia kanak-kanak ini, kalau diasuh boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks ago.

 

15 Pick-up Line Hari Raya

Waktu saya muda belia dulu, ayat-ayat pantun bernada cinta selalulah saya gunakan untuk mengayat awek yang saya minat. Waktu tu, waktu otak bergeliga dengan bunga-bunga cinta, jadi memang mudahlah saya nak bersastera ... kononnya nak memikat awek yang saya minat. Yelah, muka saya bukannya macam wajah Brad...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks ago.

 

Amalan-Amalan Sunat Diamal Pagi Raya Aidil Adha

Syukur alhamdulillah, kita beruntung kerana diberikan kesempatan oleh Allah S.W.T untuk meraikan Hari Raya Aidil Adha tahun ini. Hari Raya Aidil Adha atau juga disebut Hari Raya Korban adalah hari kebesaran umat Islam seluruh dunia disambut pada hari ke-10, 11, 12 dan 13 Zulhijjah setiap tahun. Sambutan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks ago.

 

Ujian Sebenar Jemaah Ketika Mengerjakan Ibadah Haji

Saya masih ingat lagi waktu saya kecil, hantar arwah Opah saya pergi ke lapangan terbang Ipoh untuk memulakan perjalanan menunaikan ibadah Haji di Mekah. Ia merupakan antara ingatan paling kuat mengenai Opah saya. Masih terbayang lagi betapa seronoknya arwah Opah dapat peluang menunaikan ibadah ini. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks ago.

 

Puas Hati Beli Kabel Charger Smartphone, Harga Bawah RM1

Memang syok bershopping online ni. Anda boleh dapat harga barang yang anda inginkan pada harga yang memang gila-gila murah. Malah, anda boleh dapat berganda penjimatan walaupun harga telah ditambah dengan kos pengeposan. Memang murah betul !! Baru-baru ni, saya beli beberapa kabel smartphone secara online.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks ago.

 

7 Langkah Pertama Buat Duit Menjadi Personal Shopper

Nampaknya dah semakin ramai orang yang teringin menceburi kerjaya sebagai Personal Shopper. Mana tidaknya, ia merupakan satu kerjaya yang menyeronokkkan, apatah lagi ianya boleh dilakukan secara part-time, dan mengikut kelapangan masa anda. Saya ada ramai kawan-kawan dan kenalan yang telah menceburi bisnes...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks ago.

 

Buat Duit Sampingan Sebagai Part-Time Personal Shopper

Personal Shopper. Satu peluang kerja part-time yang semakin ramai orang ceburi, terutama surirumah yang suka bershopping dan juga kaki travel yang mahu mencari wang sampingan lebih ketika melancong. Ia satu kerja yang semakin popular apatah lagi ia satu kerja yang menyeronokkan. Hari ini saya nak kongsikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and a day ago.

 

Kakitangan Awam Nampak Lebih Punctual Menerusi Waktu Bekerja Fleksi (WBF)

Mulai bulan Ogos 2019, satu sistem waktu kerja baharu diperkenalkan dalam skim perkhidmatan awam Malaysia. Ia menggantikan sistem waktu kerja lama yang dikenali sebagai Waktu Bekerja Berperingkat (WBB). Waktu kerja baharu dikenali sebagai Waktu Bekerja Fleksi (WBF). Sistem WBF merupakan sistem waktu kerja...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 2 days ago.

 

Cara Menarik Pembaca ke Blog Hasilkan Trafik Tinggi

Kebanyakkan kenalan dan rakan online yang saya ada adalah merupakan penulis blog (blogger) dan juga usahawan samada secara part-time atau full-time. Mereka sering singgah dan baca blog saya kerana di awal penerbitan blog ini, saya banyak berkongsi tips dan panduan berkaitan blog dan cara nak menjana income...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 2 days ago.

 

Hikmah Dari 20 Karektor Individu Lahir Bulan Ogos

Sedar tak sedar dah tiba bulan Ogos. Bulan Ogos adalah bulan yang agak istimewa bagi diri saya. Pada bulan Ogos, saya dilahirkan. Pada bulan Ogos juga, Tanah Melayu mendapat kemerdekaan dan menjadi sebuah negara merdeka berdaulat bernama Malaysia. Pada bulan yang sama juga, blog ini diperkenalkan pada tahun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 2 days ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »