User Profile: zahra95642

Show pings in: English | Malay | All

 

zahra95642

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 9 of 31

Cara Buat Kek Coklat Kukus Dengan Mudah dan Sedap

Kek coklat sememangnya sesuai untuk semua jenis hari keramaian tidak kira sama ada kenduri atau pun sambutan hari lahir, kek coklat adalah antara yang menjadi pilihan utama. Terdapat banyak jenis kek coklat yang boleh kita sediakan dan salah satu yang paling mudah untuk disediakan adalah kek coklat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
4 months and a week ago.

 

Cara Bayar Tol Guna Jam Touch 'n Go

Kebanyakan lorong-lorong tol kini dah menggunakan fungsi Touch n Go sepenuhnya. Di masa hadapan saya rasa semua tol hanya akan menggunakan Touch n Go dan Smart Tag.Touch n Go sebenarnya bukan hanya boleh digunakan untuk membayar tol tetapi ia juga boleh bertindak sebagai prepaid kad kita untuk membeli di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
4 months and a week ago.

 

Cara Beli Topup Prepaid Murah

Cara Beli Topup Prepaid Murah. Kad prepaid adalah satu keperluan bagi mereka yang menggunakan plan telco prepaid. Jika anda duduk di kawasan kampung, ada kedai yang mengenakan cas sehingga RM0.50 untuk setiap pembelian kad prepaid. Ini bermakna harga TopUp RM30 adalah RM30.50.Ini realitinya.Sebenarnya, ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
4 months and a week ago.

 

Apa Kaitan Blogger dan Shopback?

Aku memang pengguna tegar Shopback.Tak tau apa tu Shopback? Takpe biar aku ceritakan.Shopback ni adalah laman web yang membolehkan kite dapat cashback setiap kali kita beli barang.Nak guna Shopback pun senang. Daftar Shopback ni percuma je . Lepas tu boleh terus guna.Kat laman web Shopback ni tersenarai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
4 months and a week ago.

 

Pendapatan Blog Bulan Jun 2017

Bulan Ramadhan dah berlalu. Hari Raya pun dah menjelang. Dah masuk bulan Julai ni, maksudnye aku kene cerite pendapatan blog aku untuk bulan Jun. Kire macam duit raya jugak la pendapatan blog bulan ni..heheJika masa ramadhan aku takde masa sangat nak update blog aku dengan alasan nak tingkatkan amalan..masa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
4 months and 2 weeks ago.

 

Cara Dapatkan Sampel Barangan Berjenama

Cara Dapatkan Sampel Barangan Berjenama. Tahukah anda bahawa kita sebenarnya boleh mendapatkan sampel barangan berjenama secara percuma?Kenapa boleh dapat sampel?Memberikan sampel adalah salah satu daripada cara syarikat menjalankan pemasaran untuk memberi kesedaran kepada pengguna terhadap sesuatu jenama.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
4 months and 2 weeks ago.

 

3 Sumber Panduan Berbayar Aku Belajar Buat Blog

Berapa nilai yang sanggup korang belanja untuk belajar buat blog? RM10?RM20?RM100?PERCUMA?Kali ni aku nak kongsikan 3 sumber panduan berbayar untuk buat blog.Jika korang tanya aku, sama ada aku belajar secara percuma atau berbayar..Jawapan aku, aku belajar dari kedua-dua sumber..Tu yang jadi macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
4 months and 3 weeks ago.

 

Cara Mendaftar Di Portal MyASNB

Cara Mendaftar Di Portal MyASNB. Bagi pelabur Amanah Saham Nasional Berhad, kini anda boleh membuat tambahan pelaburan, semak baki akaun dan juga mendapatkan penyata tahunan secara online. Anda hanya perlu mendaftar di Portal MyASNB.Bagaimanakah caranya mendaftar dengan Portal MyASNB?Nota: Pemegang unit...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
4 months and 3 weeks ago.

 

Cara Buat Facebook Fanpage Yang Professional

Facebook memang sudah tidak asing lagi di Malaysia. Buktinya, lebih kurang 20 juta rakyat Malaysia yang mempunyai akaun Facebook. Dan dalam jumlah tersebut ada yang menggunakan Facebook sebagai medium untuk mencari kawan, mengeratkan silaturahim dan ada juga yang khas untuk berniaga secara atas talian.Jika...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
4 months and 3 weeks ago.

 

Duit Raya Seorang Blogger

Sejak meningkat umur dewasa ni memang dah tak merasa duit raye. Kene bagi duit raya tu memang dah pasti.Walaupun tak wajib untuk bagi duit raya. Tapi masa ni la kita nak bersedekah. Bagi duit raya ni ikut kemampuan masing-masing..Aku tau..sedekah bulan ramadhan lagi banyak pahala..Yang penting amalan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
4 months and 3 weeks ago.

 

Cara Beli Barang Dari Taobao Melalui Lazada

Lazada Malaysia adalah antara ecommerce yang paling terkenal di Malaysia. Seingat saya, Lazada jugalah antara yang mula mula sekali mencetuskan fenomena edagang di Malaysia. Selepas itu barulah banyak edagang lain masuk dalam Malaysia.Saya pernah menceritakan cara jimat berbelanja di Lazada pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
4 months and 3 weeks ago.

 

Bila Kali Terakhir Korang Semak Blogpost Yang Dulu-dulu?

Aku pasti, jika korang dah berblog secara konsisten lebih dari setahun, blogpost korang mesti dah ada paling kurang seratus entri. Itu pun kalau beberapa hari sekali update.Kalau sehari update 3 kali mau dekat seribu entri dalam setahun.Hebat!Aku memang tak mampu nak buat macam tu.Paling terbaik pun aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
5 months and a week ago.

 

Cara Embed Video Yang Responsive di Blog

Meletakkan video di dalam blogpost adalah salah satu teknik untuk menurunkan bounce rate. Walaubagaimanapun, sekiranya video yang diletakkan dalam blog sukar untuk ditonton, ini juga akan menyebabkan bounce rate meningkat.Jika anda tertanya-tanya apa itu bounce rate, anda boleh baca artikel berkenaan cara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
5 months and a week ago.

 

Cara Mula Bisnes Online di Tanpa Modal

Setiap orang kini mempunyai kerja lebih daripada satu. Ini adalah untuk mendapatkan pendapatan tambahan untuk menampung kos sara hidup sekarang yang sudah semakin tinggi. Suri rumah juga kini lebih selesa untuk bekerja dan berniaga daripada rumah sambil menjaga anak-anak.Cara terbaik untuk memulakan bisnes...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
5 months and a week ago.

 

Cara Awal Menguruskan Jenazah

Kematian itu benar. Kematian itu boleh datang bila-bila masa tidak kira kita bersedia atau tidak. Kematian juga boleh berlaku ke atas ahli keluarga kita dan kita harus tahu serba sedikit apa yang perlu dilakukan sekiranya berlaku kematian dalam rumah kita.Pengetahuan asas ini amatlah penting untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
5 months and a week ago.

 

Uruskan Link Affiliate Dengan Menggunakan Cara Mudah Ini..

Aku berani jamin setiap blogger mesti join affiliate lebih daripada satu produk atau website. Malah aku sendiri pun join lebih daripada 10 affiliate termasuk yang individu dan marketplace.Pada permulaan, aku hanya guna link affiliate ni macam biasa iaitu login di website dan copy link dan letak kat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
5 months and a week ago.

 

Pendapatan Blog Bulan Mei 2017

Dah masuk bulan Jun. Maknanye dah tiba masa untuk aku bentangkan pendapatan blog untuk bulan Mei 2017.Alhamdulillah.Blog aku masih menjana pendapatan pasif walaupun nilainya turun naik turun naik. Kadang tu turun turun turun. Tapi tetap ada.Boleh la lepas buat beli lampin anak. Cover duit bil sikit.Sebelum...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
5 months and 2 weeks ago.

 

Program Affiliate Yang Membayar Setiap Bulan

Aku rase semua blogger akan sertai program affiliate. Tak kire affiliate yang individu ataupun marketplace. Aku sendiri pun memang BANYAK sertai program affiliate. Tapi kali ni aku nak kongsikan 4 affiliate yang paling bagus untuk aku. Setiap bulan mesti akan ade pendapatan. Banyak atau sikit ITU soal ke 2.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
5 months and 2 weeks ago.

 

Teka-Teki: Ada mata tak dapat melihat, ada tangan tak dapat memegang.

Teka-Teki: Ada mata tak dapat melihat, ada tangan tak dapat memegang. JawapanKlikDi SiniCermin Mata

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Soalan Teka Teki
5 months and 2 weeks ago.

 

Teka-Teki: Melengkung dan berwarna-warni. Apa dia?

Teka-Teki: Melengkung dan berwarna-warni. Apa dia? JawapanKlikDi SiniPelangi

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Soalan Teka Teki
5 months and 2 weeks ago.