User Profile: zahra95642

Show pings in: English | Malay | All

 

zahra95642

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 9 of 25

Cara Semak dan Meningkatkan Ranking Alexa

Terdapat pelbagai cara untuk menentukan pencapaian dan status sesebuah laman web atau blog. Salah satunya adalah melalui Ranking Alexa laman web atau blog tersebut. Sebelum saya meneruskan dengan lebih lanjut berkaitan dengan cara menyemak dan juga cara untuk meningkatkan ranking alexa, elok rasanya saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
8 months and a week ago.

 

Cara Menggunakan Online Banking Dengan Selamat

Perbankan atas talian merupakan suatu kemudahan yang disediakan untuk membantu para pengguna dalam membuat pembayaran dan perpindahan duit. Dalam masa yang sama, terdapat juga manusia 'bijak' yang cuba mengambil kesempatan dalam kemudahan teknologi yang disediakan. Pencurian identiti dan juga maklumat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
8 months and 2 weeks ago.

 

Pendapatan Blog Bulan Oktober 2016

Oktober 2016 dah lepas. Kita takkan dapat kembali ke waktu tu selama-lamanya..Tapi perkara yang penting adalah apa perkara yang aku dapat belajar dalam bulan Oktober. Macam biasa juga aku akan senaraikan pendapatan blog aku untuk bulan Oktober 2016 dan sedikit perkongsian pengalaman bagaimana aku buat duit...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
8 months and 2 weeks ago.

 

Blog Aku, Aset Aku

Rumah itu aset. Emas itu aset.Blog tu aset ke bukan?Semua benda yang boleh meningkat nilainya, pada aku adalah sebuah aset. Jadi blog pun sebenarnya adalah aset. Sebab setiap blog itu ada nilainya. Lebih berpengaruh sebuah blog tu, lebih bernilai blog tersebut. Blog juga boleh dijual beli. Contohnya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
8 months and 2 weeks ago.

 

Cara Pengiraan Harga Petrol dan Diesel Di Malaysia

Cara Pengiraan Harga Petrol Di Malaysia. Malaysia telah mula menggunakan Sistem Apungan Terurus bagi menentukan harga sejak tahun 2014 lagi. Melalui sistem ini, harga minyak petrol dan diesel di Malaysia akan ditentukan berdasarkan 2 kriteria utama iaitu harga minyak dunia dan juga nilai tukaran matawang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
8 months and 2 weeks ago.

 

Kaitan Harga Minyak Naik dan Blogging

Jangan terkeliru dengan gambar kat atas tu. Harga minyak dunia yang turun. Harga minyak kat negara kita naik ye. Tapi bulan ni lagi istimewa. Minyak masuk dan minyak petrol, sama sama naik. Kadang kadang aku terbayang, berapalah agaknye harga minyak 10 tahun akan datang. Setakat November 2016, harga petrol...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
8 months and 2 weeks ago.

 

Tiada PANDUAN Pasti Berjaya Buat Duit Dengan Blog

Masa aku mula-mula berblog pada tahun 2009, aku ada beli panduan buat duit dengan blog. Tapi malangnya aku gagal untuk buat duit satu sen pun dari blog.Dua soalan untuk korang.Siapa yang senasib dengan aku?Kenapa tidak berjaya buat duit dengan blog?Bukannya panduan tu salah, tapi pada aku, cabaran untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
8 months and 2 weeks ago.

 

Ada 5 Langkah je Buat Duit Dengan Blog?

Secara teorinya, buat duit dengan blog ni hanya perlukan 5 langkah.Ye..5 sahaja. Jika korang baca dari mana-mana panduan buat duit dengan blog sekalipun. Dari panduan blog antarabangsa ataupun panduan blog di Malaysia, AKU PASTI ia akan kembali kepada 5 langkah ini. Mungkin cuma gaya pengolahan dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
8 months and 3 weeks ago.

 

Bila masa terbaik nak mula berblog?

Bila masa terbaik nak mula berblog?Ada orang belajar pasal blog dah lama. Tapi tak pernah lagi buat blog. Asyik belajar dan belajar tentang cara buat blog. Ada orang yang tak pernah belajar pasal blog, tapi bila nak buat blog terus je buat blog. Antara 2 jenis ni mana yang lebih baik?Pada aku, untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
8 months and 3 weeks ago.

 

Cara Menggosok Gigi Dengan Betul

Semua orang sudah mula menggosok gigi sejak dari kecil lagi. Tetapi pernahkah kita semak sama ada cara kita menggosok gigi itu adakah mengikut cara yang betul atau tidak? Menggosok gigi dengan cara yang betul adalah sangat penting untuk memaksimumkan perlindungan gigi dan penjagaan kebersihan gigi kita.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
8 months and 3 weeks ago.

 

Cara Menggunakan Youtube Kids

Sebelum ini banyak yang mengadu berkenaan anak-anak mereka menonton video yang tidak sesuai ditonton di Youtube. Kini satu aplikasi khas iaitu Youtube Kids telah dibina yang hanya memaparkan animasi-animasi tertentu yang bermanfaat dan sesuai untuk anak-anak kita.Sebelum ini, pelbagai perkongsian daripada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
8 months and 3 weeks ago.

 

Cara Memilih Laptop Terbaik dan Menjimatkan

Cara Memilih Laptop Terbaik dan Menjimatkan. Bekerja atas talian kini menjadi pilihan kebanyakan rakyat Malaysia. Tidak kira hanya sebagai sumber pendapatan tambahan ataupun sepenuh masa, bekerja atas talian menjadi idaman kerana operasinya lebih menjimatkan kos dan juga boleh dilakukan dari mana sahaja...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
8 months and 3 weeks ago.

 

Berapa kerap korang update blog?

Ini adalah soalan yang kerap bermain di dalam benak kepala otak aku. Berapa kerap nak update blog?Bila aku tengok balik statistik blog aku, sebenarnya tiada kaitan terus antara kekerapan update blog dan juga trafik. Aku tak kata tiada kaitan langsung ye..Dalam masa sama, aku rasa lebih kerap update blog...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
8 months and 3 weeks ago.

 

Kenapa Tak Nak berblog?

Pernah tak korang tanya soalan ni kat kawan-kawan yang tak pernah ada blog?Rata-rata kawan-kawan yang aku tanya bagi jawapan yang sama. Sepesen.Jawapannya..TAK TAHU NAK TULIS APA.Blog ni pun ada macam-macam jugak jenis yang aku tahu. Ada yang niche blog ada juga personal blog.Niche blog ni adalah blog yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
8 months and 4 weeks ago.

 

Tukar Template Blog Lagi?

Terima kasih Cik Tom!Malu pulak aku bila blogger-blogger hebat datang kat blog cikai ni huhu..Terima kasih sebab bagitahu pasal ruangan komen yang tak boleh nak komen tu huhu..Maaf juga pada semua yang teruja nak komen (haha..perasan oi!) kat blog ni tapi tak dapat nak komen sebab tak boleh nak komen.Apa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
8 months and 4 weeks ago.

 

Google Adsense berwajah baru dan menarik!

Wow! Google Adsense nampaknya ada interphase baru.Penampilan Google Adsense kali ni lebih menarik dan elegan. Lebih mudah juga untuk aku lihat progress pendapatan blog aku dari Google Adsense. Walaupun blog aku masih bertatih-tatih dalam menggunakan Google Adsense sebagai salah satu cara buat duit dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
8 months and 4 weeks ago.

 

Cara Membasuh Tangan Yang Betul

Semua orang tahu cara membasuh tangan, tetapi bukan semua orang tahu cara membasuh tangan yang betul. Walaupun membasuh tangan nampak seperti perkara yang mudah, tetapi ia sebenarnya memainkan peranan yang penting dalam menjaga kesihatan diri kita. Tangan yang tidak dicuci dengan betul boleh membantu dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
9 months ago.

 

Nak beg tangan Louis Vuitton?

Aku nak menyebut jenama beg tangan ni pun dah tergeliat. Setahu aku harga pasaran beg tangan ni dalam RM7000. Wow! Mahal gile..Geng-geng Datuk Seri Vida je mampu beli ni.Tapi aku nak bagitau satu cara untuk korang mungkin boleh memenangi beg tangan Louis Vuitton ni.Untuk yang nak mencuba nasib...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
9 months ago.

 

Keputusan: Survey Waktu Berblog

Alhamdulillah. Nampaknya ada juga yang sudi untuk sertai survey ringkas yang aku sediakan berkaitan waktu kita menulis blog.Recap.Aku ada kongsikan jadual harian yang aku idam-idamkan dan salah satu kriteria yang termasuk adalah aku nak bekerja waktu malam iaitu jam 10 malam hingga 1 pagi. Sebenarnya aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
9 months ago.

 

Aku kini bergelar JUTAWAN!

Aminn! Jika dimakbulkan doa aku tu Alhamdulillah..hehe..Sekarang ni, aku cuma bergelar JUTAWAN pageview je..hahaDengan pencapaian blog aku sekarang, rasanya dalam hujung bulan ni insyaAllah pageview bagiblog aku akan dapat mencapai 1 juta pageview. Ohsem!Walaupun baru setahun jagung, aku rasa bertuah kerana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
9 months ago.