User Profile: yukmil

Show pings in: English | Malay | All

 

yukmil

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 9 of 18

Petua Merawat Ulser Secara Semulajadi

cara-cara merawat ulser mengunakkan bahan semulajadiULSER di bahagian mulut mungkin perkara biasa bagi sesetengah orang. Sesiapa sahaja tidak kira jantina dan umur boleh dijangkiti ulser sama ada di bahagian lidah, dinding dalam mulut atau sekitar tekak.Walaupun ulser boleh diubati dan tidak berlarutan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
17th August 2017 11:32am

 

Sultan Muhammad Al-Fateh

sultan muhammad al-fateh dan kisah penaklukan kota Constantinoplesape kat cni knal dengan sultan al-fateh??angkat tangan..hihi..klau yang x kenal xpe..nnti boleh baca article yang yuk share nie..al-fateh nie hebat orangnya,,one of my idol..al-fateh merupakan icon belia yang hebat,,dia berjaya menakluk kota...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
14th August 2017 10:04am

 

Investment-Linked Insurance (Insurans Berkaitan Pelaburan)

investment-linked insuranceWhat is investment-linked insurance?An investment-linked insurance plan is alife insurancethat combines investment and protection. Your premiums provide not only a life insurance cover, but part of the premiums will also be invested in specific investment funds of your...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Insurance
14th August 2017 9:54am

 

Retirement Annuity @ Anuiti Persaraan

Retirement AnnuityWhat is retirement annuity?A retirement annuity is a contract by which an insurance company agrees to provide you with a stream of income during your retirement years. Generally, a retiree may need about 60% of his/her last drawn salary to maintain his/her existing standard of living...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Insurance
10th August 2017 9:51am

 

Movie Review: Incendies

review filem canada,Incendiesok...hari nie kita review movie daripada canada plak ye..eventhough cter nie dari canada but dia cakap french ye..urm..yuk plik jgak lar..kenapa canada cakap french??sbnarnya dekat canada..official language dia french and eglish..hihi..yuk baru tahu...ke uols tahu awal2 lg??..ok...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
10th August 2017 9:44am

 

Perlindungan dan Pengecualian Penyakit Dalam Takaful Kesihatan Perubatan

penyakit yang dilindungi dan dikecualikan dalam takaful kesihatan dan perubatanapa yang anda perlu ingat dalam takaful kesihatan perubatan pembayaran manfaar bergantung kepada jenis plan anda.apa yang anda perlu lakukan ialah dengan merujuk kepada sijil takaful mengenai maklumat lanjut dan manfaat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Insurance
7th August 2017 10:06am

 

Umur Berapa Bayi Tumbuh Gigi??

usia berapa bayi tumbuh gigigigi..oh gigi...gigi merupakan salah satu nikmat dari allah kan..klau xde gigi camne nak makan..klau yang dah tua...sanggup buat gigi palsu kan..tapi..soalan yang sering bermain di benak fikiran ibubapa yang baru melahirakan anak ialah..umur berapa bayi tumbuh gigi ye??bukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
7th August 2017 9:55am

 

Insurans Hayat

info tentang insurans hayatanda perlu membeli insurans hayat untuk diri sendiri atau untuk orang tersayang,hal ini kerana insurans hayat dapat membantu anda dari segi kewangan ketika anda mengalami kesusahan.waris anda juga berhak menerima sejumlah wang daripada polisi anda jika anda meninggal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Insurance
6th August 2017 10:37am

 

B-Smart Gummy bydrazlan

b-smart gummy supplement untuk otak anak anda.Suplemen untuk anak-anak sudah menjadi satu keperluan, bukan lagi pilihan semata. Anak-anak kita sering terdedah dengan persekitaran yang kotor dan penuh dengan radikal bebas, mereka juga sering memilih makanan mengikut apa yang mereka suka sahaja. Keadaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
31st July 2017 10:42am

 

Panduan Menghadapi Rawatan Kanser

Panduan Untuk Pesakit Keluaga Dalam Menghadapi Rawatan KanserKanser ialah penyakit yang sangat digeruni sehingga penghidapnya mahupun ahli keluarga sanggup melakukan apa sahaja yang difikirkan boleh menyembuhkan kanser. Pengesanan dan rawatan awal sangat penting untuk menyelamatkan nyawa. Malah anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
27th July 2017 8:26am

 

Kepentingan membeli Insurans Hayat

kepentingan membeli insurance hayatyuk konfirm mesti ramai lagi yang xde insurans hayat kan..mesti uols fikir,,buat ape beli insurance hayat..bukan penting pun..lagipun uols dah ada medical card...ok xpe...arie nie yuk nak share kepentingan membeli insurance hayat untuk orang yang tersayangkenapa saya wajib...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Insurance
25th July 2017 9:00am

 

Cara Untuk Mendapatkan Anak Perempuan

tips untuk mendapatkan baby girlMenurut Dr Fadzilah Kamsah, kajian menyatakan bahawa lelaki membawa kromosom X Y manakala wanita hanya mempunyai kromosom X. XX - akan hasilkan anak perempuan XY - akan hasilkan anak lelaki Kromosom X mempunyai jangkahayat yang lebih lama, bergerak lambat, tahan dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via bydrazlan
25th July 2017 8:58am

 

Amalan Ketika Pindah Rumah Baru

Perkara yang patut dilakukan ketika berpndah ke rumah barusape kat cni yang nak berpindah ke rumah baru,,angkat tangan ckit..hihi..adakah anda tahu amalan yang patut anda lakukan untuk berpindah ke rumah baru??mesti rmai yang lupa dan hanya terus berpindah dan meletakkan barang begitu sahaja..perkara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
24th July 2017 8:34am

 

Moview Review: The Salesman

review filem iran,the salesmanfilem salesman nie merupakan filem hasil karya asghar fahardi..yuk suka sangat dengan filem asghar farhadi...sbb minat sangat dengan pengarah nie..nie kali ketiga yuk review filem asghar fahardi..antara karya asghar yang yuk pernah review ialah:moview review:about ellymovie...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
20th July 2017 11:38am

 

Cara Untuk Mendapatkan Anak Lelaki

petua untuk mendapatkan anak lelakiok...sebelum saya share tips untuk mendapatkan anak lelaki..anda perlu faham bagaimana anak lelaki boleh terjadi..bagi mereka yang anda latar belakang sains mesti dah tahu kan..untuk mendapatkan anak lelaki anda memerlukan chromosome XY..isteri hanya mempunyai chromosome...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via bydrazlan
18th July 2017 10:47am

 

Kisah Isteri Derhaka

kisah benar isteri derhaka kepada suamikisah nie yuk share sbb nak bagi iktibar kepada orang ramai..besar dosa tau klau isteri derhaka kepada suami..seperti cerita yang yuk nak share nie..Allah bagi balasan cash kat dunia lagi..nak tahu balasan yang Allah bagi kat isteri derhaka nie...tengok pic...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
17th July 2017 11:45am

 

Tanda-Tanda Anda Mempunyai Anak Genius

10 tanda anak anda seorang yang sangat bijak(genius)semua ibu bapa meninginkan anak yang genius..mana ada ibubapa yang nak anak mereka kurang bijak kan,,tapi adakah anda tahu yang anak anda seorang yang genius??ok...jika anda membaca article nie..bermakna anda bertuah sebab nanti anda akan mengetahui...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via bydrazlan
14th July 2017 9:49am

 

Golden-B bydrazlan(madu kelulut)

golden-b menyembuhkan luka seawal 3 hari!!!lebih cepat 2x ganda dari krim biasa!!!GOLDEN-B: Produk penyelidikan terbaru Dato' Prof. Dr Azlan, madu yang dihasilkan lebah yg dipelihara, adalah campuran madu terpilih hasil dari ladang herba yang dipantau oleh pakar penyelidik.Sangat sesuai untuk pesakit...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
13th July 2017 8:54am

 

Kopi Durian Emas

kopi durian emas mampu membakar lemak 3X ganda lebih pantasanda gemuk??susah untuk kurus??Masalah Ini Bukan Salah Anda !!!Anda tidak perlu menyalahkan diri anda jika anda mempunyai masalah kegemukan atau perut buncit. Kenapa? Ini kerana ramai di luar sana tidak tahu apa punca sebenarnya masalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via bydrazlan
11th July 2017 4:04pm

 

Penyakit Anjing Gila(Rabies)

tanda,gejala dan rawatan penyakit anjing gila atau rabiesdulu time kat universiti yuk ada jugak lar belajar tentang penyakit rabies nie dalam subject microbiology..huhuhupenyakit anjing gila nie mmang menakutkan...kenapa??jap lagi yuk cter..tapi time belajar dulu..ingatkan penyakit nie berlaku kat oversea...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
10th July 2017 8:23am