User Profile: sedapmakan

Show pings in: English | Malay | All

 

sedapmakan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 9 of 12

Makan tengahari di Restoran Selera Kampung, Bertam Kepala Batas Pulau Pinang

Restoran Selera Kampung ni menjadi tumpuan untuk makan tengahari bagi pekerja-pekerja kerajaan ataupun swasta pada waktu tengahari. Kalau korang datang pukul satu, agak ramai la juga orang datang. Sesuai dengan kawasan terletaknya Restoran Selera Kampung ni, yang di kelilingi oleh opis-opis dan sebagainya.

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
10 months ago.

 

Makan tengahari di restoran ikan bawal Sungai Petani Kedah

Restoran ikanbawal ni, akupun takpasti alamat yang betul-betul tu macam mana. Kalau ikutkan alamat di google map, 236F, Gong Silong Tikam Batu, Kmapung Kepla Bukit, 08000 Sungai Petani Kedah. Tapi kalau nak senang guna je gps koordinat yang aku sertakan dalam posting ni, InsyaAllah akan di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
10 months ago.

 

Keunikan western food (makanan barat) di Big Mouth Republic, Sungai Petani Kedah

Jika darihighway, nakke Big Mouth Republic ni, kenaexit tolSungai Petani Selatan. Keluar je highway terus ambil simpang ke kiri dan kemudian ke kanan. Big Mouth Republic ni agak tersorok sikit. Kena masuk ke dalam sikit baru boleh jumpa. Specialnya kat Big Mouth Republic ni adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
10 months and a week ago.

 

Bangkok Station - makanan ala Thai di Bandar Perda Pulau Pinang

Walaupun nama 'Bangkok Station', bukanbermakna nak kena pergi Bangkok, Thailand. Bangkok Station ni adalah restoran yang menyediakan makanan atau masakan ala Thai yang terletak di Malaysia!!! Terletak di Bandar Perda, Pulau Pinang.restoran Bangkok Station, Bandar Perda Pulau PinangPandangan bahagian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
10 months and a week ago.

 

Santai-santai makan Omaq Char Koay Teow di Parit Buntar, Perak

Jika korangberada bi ParitBuntar, Perak dan nak makan char koay teow, boleh cari kedai makan Omaq Char Koay Teow yang betul-betul bertentangan dengan menara jam Parit Buntar. Senang nak cari kalau refer dengan menara jam ni. Char koay teow kat Omaq Char Koay Teow ni sedap gak. Standard macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
10 months and a week ago.

 

Western food (makanan barat) di DEBOB berkonsep butik kafe di Bandar Perda Pulau Pinang

Sekali sekalamakanwestern food memang sedap. Selalu makan nasi je hari-hari kan sebab dah jadi makanan rutin harian rakyat Malaysia..Ni aku nak story pasal restoran DEBOB yang berkonsepkan butik kafe yang menyediakan makanan barat (western food). Kat mana DEBOB ni? DEBOB ni terletak di Bandar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
10 months and a week ago.

 

Makan tengahari di Restoran Sejati Gemilang, Bandar Perda Pulau Pinang

Restoran Sejati Gemilang ni pun menjadi tumpuan orang ramai waktu makan tengahari. Biasanya pick time antara pukul 12 hingga 2 petang, waktu di mana kebanyakan orang yang kerja kerajaan dan swasta keluar mencari makanan. Aku kalau datang kat sini, mesti cari ayam bakar. Ayam bakar kat sini sedap bagi aku.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
10 months and 2 weeks ago.

 

Makan malam di Idrus Ikan Bakar, Batu Uban Pulau Pinang

Salah satupilihan untuk makanmalam, korang boleh try makan di Idrus ikan bakar ni yang terletak di Batu Ubun Pulau Pinang. Kalau dari Jambatan Pulau Pinang, lepas keluar jambatan, korang kena alert dalam 300-400m ada satu lorong untuk masuk ke Idrus ikan bakar ni. Sebenarnya Idrus ikan bakar ni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
10 months and 2 weeks ago.

 

Makan di restoran roti canai Jalan Argyll (Argyll road roti canai) George Town Pulau Pinang

Restoran ni uniksikitsebabmakanan utama diorang adalah roti canai. Pelbagai menu roti canai yang ada di sini untuk kita bersarapan pagi. Kalau nak mencuba roti canai kat sini, kena datang waktu pagi a.k,a waktu bersarapan kerana waktu lain kedai dah tutup. Operasi sama macam satu lagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
10 months and 2 weeks ago.

 

4 hari 3 malam percutian menarik di Pulau Langkawi

Kali ni akunakceritasikit percutian aku di Pulau Langkawi. Aku dan famili aku dah rancang percutian 4 hari 3 malam di pulau tersebut. Dah 3-4 kali jugak la aku datang bercuti kat sini. Dengan feri or dengan kapal terbang. Untuk posting aku kali ni, aku dah pilih mengunakan pengangkutan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
10 months and 2 weeks ago.

 

Malaysia (1) - Korea Selatan (2), Perlawanan suku akhir kejohanan AFC U23

Team Malaysia akhir nya terkandas di peringkat suku akhir AFC U23 di tangan Korea Selatan. Namun begitu Malaysia hampir membuat kejutan terhadap Korea Selatan. Jika dilihat pada stastitik perlawanan, kedua-dua pasukan agak seimbangan. Gol Korea Selatan pada minit pertama perlawaan (gol awal) telah menyentap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
10 months and 3 weeks ago.

 

Makan malam di Medan Ikan Bakar, Simpang Empat Hutan Melintang Perak

Medan Ikan Bakar di Simpang Empat Hutan Melintang, Perak salah satu tempat makan malam yang korang kena datang dan makan..sangat sedap! Aku dah banyak kali datang cuma kali ni berkesempatan untuk nak selitkan dalam blog aku ni.....Medan selera ni berdekatan dengan simpang empat traffic light jalan besar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
10 months and 3 weeks ago.

 

Malaysia layak ke suku akhir AFC U23 selepas menang dengan Arab Saudi

Selepas 3 perlawanan, kalah pada perlawanan pertama, kemudian seri, dan akhirnya menang pada perlawanan ketiga telah berjaya membawa Malaysia layak ke suku akhir kejuaraan konfederasi bola sepak Asia (AFC) U23 selaku naib juara kumpulan C dengan kutipan 4 mata keseluruhannya. Video di bawah adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
10 months and 3 weeks ago.

 

Restoran Nasi Kandar Hameediyah Jalan Baru Pulau Pinang

Selain nasi kandarHameediyah yang adadi Lebuh Campbell, George Town, ada satu lagi maybe cawangan diorang yang terletak di Jalan Baru, Perai, Pulau Pinang. Kat sini ada selesa sikit la dari segi parking. Kalau di belah pulau tu, agak susah untuk nak dapatkan parking.Restoran Nasi Kandar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
10 months and 4 weeks ago.

 

Makan malam di restoran Airport Corner, Langkawi

Malam last akukat langkawi, aku nak cuba pulak makan kat restoran Airport Corner ni. Restoran ni dekat je dengan Airport (lapangan terbang) Langkawi. Sebab tu la kot nama restoran ni di ambil sempena dengan nama Airport. Lokasi restoran bersebelahan dengan roundabout airport tu. Dari hari pertama aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
11 months ago.

 

EE Burger Pekan Rabu, Kuah Langkawi

Dah Balik dariisland hopping petang tu, rasa lapar la pulak. Disebabkan jeti island hopping aku kat Pekan Rabu tu jer, jadi aku just round-round kat Pekan Rabu tu je nak cari makan petang. Then, terjumpa la dengan EE Burger ni...rasa cam nak makan burger je petang tu untuk alas perut sebelum nak makan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
11 months and a week ago.

 

Bersarapan pagi di medan selera berdekatan dengan dataran helang Langkawi

Pagi tuhujanlebat. Misi mencari tempat sarapan best agak terhad. Last-last jumpa dengan medan selera berdekatan dataran helang ni....so, bedal je la walaupun satu kedai je buka pagi tu..tapi sebab kedai yang satu tu ada roti canai, jadi ia telah menepati kreteria sebagai kedai untuk sarapan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
11 months and a week ago.

 

Makan malam di restoran GM Burger di Kuah Langkawi

Malam first yang aku sampai Langkawi ni, ternampak restoran GM Burger ni masa aku n famili aku tengah on da way nak pi makan malam kat restoran medan selera nelayanBukit Malut. So aku decide malam kedua aku kat sini, nak makan burger kat GM Burger tu. Maka apabila tibanya malam kedua tu, aku dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
11 months and a week ago.

 

Sarapan pagi di medan selera HIG, Kuah, Langkawi

Pusing punyapusing pekan Kuah, Langkawi ni nak cari kedai untuk sarapan pagi, last-last jumpa medan selera HIG ni....HIG tu apa???? HIG tu 'Haji Ismail Group'...medan selera ni betul-betul depan kompleks HIG yang orang suka shopping tu...Medan selera HIG ni aku tengok pagi-pagi tak banyak yang buka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
11 months and a week ago.

 

Menikmati makan malam hasil laut fresh di Medan Selera Nelayan, Bukit Malut, Kuah, Langkawi

Tempat ni agaktersoroksikit, tapibila dah sampai tengok orang penuh dalam kedai tu...parking pun penuh. Parking takde parking yang spesifik, korang kena pandai-pandai la ejas...Bila korang dah berjaya menikmati hidangan yang korang order, korang akan merasa sangat-sangat puas...tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
11 months and 2 weeks ago.