User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 9 of 33

25 Tips Cara Beri Rangsangan Untuk Bayi Agar Jadi Anak Bijak

Hari ini saya nak kongsikan sedikit tips mengenai parenting. Dah lama tak share sesuatu menarik yang boleh dipraktikan para ibubapa dalam menzahirkan sebuah keluarga yang bahagia. Saya pasti semua famili nakkan keluarga yang bahagia dengan anak-anak yang membesar dengan sihat serta bijak. Saya harap anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 2 weeks ago.

 

Teknik Menjual di FB Menerusi Ayat Cerita

Ramai yang masih lagi menjual di Facebook walaupun sekarang dah ada banyak platform percuma untuk berniaga secara online. Ini menunjukkan masih ada peniaga online terutama newbie yang masih percayakan platform FB untuk buat bisnes di internet. Mereka ini berniaga dan menjual pelbagai barangan, terutama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 2 weeks ago.

 

Tabung Haji Umum 1.25% Hibah Tahun 2018

Hibah Tabung Haji 2018 - 1.25%. Berita atau pengumuman yang dah lama dinanti-nantikan oleh para pendeposit Tabung Haji. Sejak awal Februari 2019, ramai yang bertanya-tanyakan mengenai kadar dividen atau hibah yang akan mereka dapat dari penyimpanan di Tabung Haji untuk tahun berakhir 2018. Alhamdulillah,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 2 weeks ago.

 

Info Menarik Orang Bunian - Beza Jin Pari Pintu Alam Bunian

Beberapa hari ini, blog post saya berkaitan bunian mula menerima trafik yang agak tinggi dari enjin carian. Ini mungkin disebabkan oleh kes kehilangan seorang peserta larian berdekatan Gopeng, Perak yang dikaitkan dengan orang bunian. Samada ia benar atau tidak, sukar untuk dibuktikan melainkan 'mangsa'...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 2 weeks ago.

 

Best Borneo Car Rental - Servis Sewaan Kereta Dipercayai Sabah

Best Borneo Car Rental. Kalau anda berhasrat bercuti ke Sabah, yang dikenali seluruh dunia sebagai Borneo, dan mahu menikmati percutian anda sama seperti berada di Semenanjung dengan menaiki kenderaan sendiri, maka cuba lihat apa yang ditawarkan oleh Best Borneo Car Rental. Memang seronok jika boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 2 weeks ago.

 

15 Tips Best Menggunakan iPhone Yang Mungkin Anda Tak Sedar

Saya tak berapa pasti berapa ramai antara pengunjung blog ini merupakan pengguna Apple iPhone. Namun, saya tetap teruja untuk berkongsi satu video yang best tentang tips menggunakan fungsi-fungsi tertentu di dalam iPhone. Saya dapat rasakan ramai juga pengguna iPhone yang tidak mengetahui akan tips ini. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

5 Tips Untuk Usahawan Internet

Hari ini saya nak kongsikan sedikit tips mengenai bisnes dan perniagaan, khasnya untuk usahawan internet. Tips ini saya harap dapat membantu ramai rakan-rakan yang menjalankan perniagaan secara atas talian atau online. Al maklumlah, cabaran bisnes online atau bisnes internet ini semakin hari semakin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

Masjid Muhammadi Kota Bharu, Mercu Tanda Islam di Kelantan

Tak sah kalau anda bercuti di Kelantan, lebih-lebih lagi andai hotel atau homestay penginapan anda berada sekitar Kota Bharu untuk tidak singgah atau menziarah Masjid Muhammadi, Kota Bharu. Ia merupakan masjid yang terkenal dan ada sejarah yang sangat lama dalam perkembangan Islam di Nusantara. Nama Masjid...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

Isteri Borong Novel Pilihan Best-Seller Secara Online

Siapa sini suka dan gemar membaca novel? Jika nak mencari novel-novel kegemaran anda, samada yang baharu atau novel preloved, sekarang dah mudah kerana anda boleh mendapatkannya secara online! Harganya pula memang berpatutan apatah lagi ada novel terbaharu yang dijual dengan harga pengenalan menarik selain...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

Wau Seri Bulan, Wau Tradisi Warisan Melayu Perak

Anda rakyat Perak? Anda tahu mengenai asal-usul Layang-Layang Seri Bulan atau Wau Seri Bulan yang merupakan layang-layang tradisi negeri Perak Darul Ridzuan? Jika tidak, elok anda ketahui serba-sedikit mengenai fakta menarik berkaitan wau tradisi masyarakat Melayu Perak ini. Sejarah bermulanya permainan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

Ketahui Fakta Hangat Mengenai Wau Tradisi Malaysia di Muzium Wau Tumpat

Kalau anda dalam percutian di negeri Kelantan, jangan lupa untuk menjenguk tempat menarik yang ada di daerah Tumpat. Tumpat bukan sekadar terkenal dengan lokasi untuk bershopping di kompleks bebas cukai iaitu di Pengkalan Kubor. Ia ada banyak tarikan sejarah tersendiri seperti Masjid Kampung Laut, yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

Cuti-Cuti Kelantan - Pertama Kali Bawa Famili ke Pengkalan Kubor, Tumpat

Pengkalan Kubor, Tumpat, Kelantan. Sebut je, pasti ramai rakyat Malaysia akan mengenali tempat ini sebagai destinasi membeli-belah pelbagai barangan keperluan. Andai anda ke Pengkalan Kubor, jika pandai tawar-menawar, anda boleh mendapat harga cukup murah untuk barangan yang dicari. Pengkalan Kubor...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

8 Perkara Mengenai HTTPS Patut Blogger Tahu

HTTPS ... bukan benda baharu, malah ia telah diguna-pakai dengan meluas bagi mengenalpasti sesebuah blog atau laman web itu selamat dan berkredibiliti. Menurut Google, mereka memberikan tempat 'istimewa' untuk blog dan laman web yang boleh dilayari menggunakan https ini. Buat rakan blogger yang menggunakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

Cara Dapatkan Gambar Padlock Untuk URL Blog

Ada yang tanya saya, bagaimana caranya nak dapatkan certificate https (gambar padlock) pada URL blog. Walaupun tatacaranya tersangat mudah untuk blog menggunakan blogspot, namun masih ada yang tidak mengetahuinya... lebih-lebih lagi untuk domain sendiri dan mereka yang pertama kali menggunakan domain...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

Jumlah Trafik Blog Jan Feb 2019

Terima kasih kerana masih sudi singgah dan baca blog ini. Jika sebelum ini, kebanyakan daripada anda mungkin dah melihat statistik atau jumlah trafik blog ini sepanjang tahun 2018. In Sha Allah, kali ini saya nak kongsikan trafik dua bulan terawal untuk tahun 2019. Untuk tahun 2018, blog ini telah berjaya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months ago.

 

Hadiri Kenduri Kahwin Rakan Blogger Yuyu Atiqa di Kelantan

Hmm .. rasanya, setiap kali mendapat undangan kenduri perkahwinan (walimah) daripada rakan-rakan blogger saya, mesti lokasinya jauh-jauh. Ada tu memang rasa nak pergi, tetapi terpaksa dibatalkan saat akhir atas sebab-sebab tertentu. Alhamdulillah, sekitar awal Disember 2018, saya berkesempatan membawa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months ago.

 

Projek Raya - Peluang Tambah Pendapatan

Sembang-sembang kat whatsApp group kawan-kawan, ramai yang sedang cari peluang nak buat duit lebih untuk Raya tahun ni. Anda macamana? Tak nak rebut peluang ketuk dan buka pintu rezeki yang sama ke? Ketika saya tulis post ini, alhamdulillah, kita semua umat Islam sudah berada di dalam bulan Rejab mengikut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months ago.

 

Aksi 'Rocket Raccoon' di Cameron Highlands

Salah satu tempat best nak singgah dan pergi apabila bercuti di Cameron Highlands ialah Taman Rama-Rama, berdekatan dengan Kea Farm. Ada dua taman rama-rama di situ, kami sekeluarga lebih suka taman yang berdekatan dengan Hotel Copthorne tu, iaitu yang pertama anda akan jumpa bila dalam perjalanan pulang ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months ago.

 

Taman Mini Baharu di Kea Farm, Dibina dan Dihias Gunakan Bahan Terpakai

Anda tahu tak ada satu tempat baharu di Cameron Highlands yang cantik untuk bergambar. Ianya merupakan satu taman di dalam bangunan, berdekatan dengan sebuah hotel penginapan baharu di Kea Farm, Cameron Highlands. Ia agak terselindung daripada pandangan umum kerana lokasinya yang agak tersorok di Kea Farm. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months ago.

 

Rujukan Khas Ujian Psikometrik Kemasukan Kerja Kerajaan

Ujian Psikometrik sudah menjadi ujian wajib untuk kemasukan perjawatan kerja kerajaan. Kepentingan untuk lulus ujian ini nampak semakin ketara apabila pihak SPA menyediakan laman web khas untuk para calon menjawab soalan-soalan ujian Psikometrik. Agak berbeza berbanding tahun-tahun sebelum ini.Ya, ujian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
5 months ago.