User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 9 of 15

Kedai Jual iPhone Murah, Baru Secondhand Set di Langkawi

Pulau Langkawi memang tempat shopping yang best. Kat situ, boleh dapat banyak barang murah, samada yang baru (new) atau yang terpakai (secondhand). Ini termasuklah iPhone. Ada satu kedai di Langkawi, yang jual iPhone murah baru dan juga secondhand set. Kedai Jual iPhone Murah, Samada Baru atau Secondhand...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Int3tree Makanan Tambahan Terbaik Untuk Anak

Anda tahu pasal Int3tree tak? Aha .. sekarang ni, dah banyak nampak iklan pasal produk ni kat mana-mana. Kalau anda nak tahu, Int3tree ni merupakan makanan tambahan yang bagus untuk anak-anak. Dalam post kali ini, saya nak ceritakan serba-sedikit mengenai produk ni. Int3tree adalah produk pemakanan terbaru...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

Tampal Wallpaper Sendiri Di Rumah, Nak Murah Beli di DIY

Dinding rumah saya dah banyak berconteng. Ini gara-gara kreativiti anak perempuan saya, iaitu Maira yang suka sangat melukis. Saya tak tahu kenapa Maira suka benar melukis dan menconteng dinding. Malah, bahagian dalaman kabinet simpan barang pun dicontengnya. Saya dah belikan white board, sediakan buku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

Panduan Hartanah - Nak Beli Rumah, Semak Dulu Nilai Pasaran

Nak Beli Rumah, Semak Dulu Nilai Pasaran. Saya tahu masih ramai lagi yang belum memiliki rumah sendiri. Impian ada, tetapi mungkin ada faktor-faktor yang mengekang, hasrat untuk memiliki hartanah pertama belum lagi dapat dicapai. Saya tahu perasaan tu. Saya beruntung sebab isteri saya bekerja sebagai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

Tips SEO 101 - Struktur Data Blog Mesti Betul

Saya bukanlah pakar SEO sebenar, tetapi kalau ada yang tanya berkaitan SEO untuk blog, saya pastinya akan cuba untuk menjawab sekadar pengetahuan yang ada. Lebih-lebih lagi jika mahu saya bantu untuk mantapkan blogspot agar mendapat trafik dari enjin carian. Bila cakap pasal teknik SEO (Search Engine...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

Kod Kupon Promosi MAS Business Class

Ada sesiapa yang mencari kod kupon diskaun untuk terbang dengan Malaysia Airlines (MAS) tak? Saya ada beberapa kupon promosi untuk dikongsi, jika anda berminat untuk terbang dengan MAS musim cuti ini, terutama untuk Business Class (Kabin Kelas Perniagaan). Ada beberapa kod kupon menarik yang boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

Isteri Terima Hadiah Harijadi Unik - The Sweetest Birthday Present

Selamat Hari Lahir buat isteri saya yang tercinta. Tarikh 8 Julai adalah merupakan tarikh hari ulangtahun kelahiran isteri saya yang ke __. Saya tak buat apa-apa sambutan istimewa, tapi adik ipar saya ada belikan kek harijadi yang sedap dari Secret Recipe. Isteri Terima Hadiah Harijadi Unik Yang Paling...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

Photobook Memancing Chalet Amir Masa Puasa Dah Siap!!

Yeay, Photobook waktu memancing di Chalet Amir, masa bulan Ramadan hari tu dah siap. Alhamdulillah, dapat juga abadikan kenangan memancing bulan Ramadan tahun ini dalam Photobook. Ini merupakan antara beberapa koleksi Photobook yang dah siap dibuat oleh isteri saya. Photobook Memancing Chalet Amir Bulan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

Harga Rumah Dah Murah?

Tentu seronok bila dapat tahu harga rumah sudah menjadi murah. Tetapi betulkah apa yang dinyatakan ini? Benarkah harga rumah sudah murah? Ada macam-macam tawaran kita lihat, dan kita cuba bandingkan dengan tawaran harga rumah terdahulu, nampak macam murah .. sekali lagi, adakah benar harga rumah sudah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

Blog Catat 143,536 PV Pada Jun 2018

Sekali lagi, saya bawakan kepada anda statistik trafik blog ini. Post kali ini saya akan kongsikan jumlah trafik atau pagevivews (PV) diterima untuk bulan Jun 2018. Secara amnya, blog ini telah berjaya mencatat sebanyak 143,536 PV untuk keseluruhan bulan Jun 2018. Blog Catat Penurunan Trafik Blog Kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

Adwords Tiada Lagi, Dikenali Google Ads Mulai 24 Julai

Platform pengiklanan untuk usahawan dan pemilik bisnes di internet, iaitu Google Adwords akan alami perubahan jenama tidak lama lagi. Adwords bakal dikenali sebagai Google Ads bermula dari 24 Julai 2018, begitu menurut pengumuman yang dibuat oleh pihak Google. Adwords Tiada Lagi, Akan Dikenali Sebagai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

Harga Tiket Zoo Taiping Turun, Masa Sesuai Najmi Tengok Haiwan

Cuti sekolah dan cuti hari raya yang agak panjang buat anak-anak, membuatkan mereka berasa boring berada di dalam rumah. Jadi, saya dan isteri pun plan untuk bawa anak-anak ke Zoo Taiping. Segala-galanya gara-gara kami sekeluarga menonton mengenai anak Badak Air yang baru lahir di zoo tersebut. Maka, kami...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

Tikus Sebesar Anak Kucing !!

Terkejut pepagi bila buka pintu rumah, ternampak seekor tikus yang sebesar anak kucing. Memang besar betul. Dalam hati saya, ini mesti 'kerja' si Comot, kucing yang menjadi kesayangan anak perempuan saya, si Maira. Ini bukan kali pertama si Comot ni hadiahkan tikus mati depan rumah. Dah banyak kali dah.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

Jamuan Hari Raya Pelbagai Kaum KRT Kit Siong

Selama lebih 10 tahun saya menjadi penduduk di kawasan kejiranan saya, inilah pertama kali saya hadir ke majlis Jamuan Hari Raya yang ada pelbagai kaum. Sebelum ini, saya ada terima jemputan, tetapi atas sebab waktu kelapangan yang terhad, saya gagal untuk hadir. Alhamdulillah, baru ni saya dapat juga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

Ebook Hadith-Hadith Sahih Berkaitan Perlakuan LGBT

Isu mengenai Lesbian, Gay, Biseksual dan Trangender (LGBT) mula kembali panas di Malaysia ini. Apatah lagi apabila Malaysia Baharu, yang dijadikan satu jenama untuk Kerajaan Persekutuan di bawah Pentadbiran Kerajaan Pakatan Harapan, nampak lebih terbuka dalam soal ini. Saya tak nak berdebat mengenai isu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

Cara Semak Bil Internet Streamyx atau Unifi Secara Online

Bagaimana nak semak bil internet Unifi mahupun Streamyx (Unifi Broadband) secara online? Untuk pengetahuan, cara nak semak bil servis internet kendalian Telekom Malaysia (TM) ini telah beralih kepada satu portal baru iaitu Unifi. Sebelum ini, semakan bil telefon dan internet Streamyx (Unifi Broadband)...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

Rujukan 2018 Ujian Psikometrik

Jika anda antara calon dipanggil untuk ujian Psikometrik dikendalikan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA), maka pastikan anda telah melakukan latih-tubi secukupnya agar dapat lulus di dalam ujian tersebut.Soalan-soalan Psikometrik bukan soalan-soalan yang mudah diberikan jawapan. Ia adalah teknik untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months ago.

 

15 Sebab Gagal Temuduga

Anda sering gagal temuduga? Anda dah semak kenapa anda gagal dalam setiap panggilan temuduga kerja? Anda rasa kerana anda tak ada kabel hingga susah nak lulus dalam temuduga, terutama temuduga kerja kerajaan?Jangan berfikir begitu. Sebenarnya kaedah pemilihan calon dipanggil temuduga adalah sangat ketat.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
5 months ago.

 

Nota Exam Pegawai Hal Ehwal Islam

Adakah anda dipanggil untuk peperiksaan online jawatan Pegawai Hal Ehwal Islam pada 15 Mac 2018 ini? Jika ya, anda berada di carian yang betul. Anda tentu mahukan nota exam untuk peperiksaan online Pegawai Hal Ehwal Islam ini sebagai persediaan sebelum hadapi exam itu nanti.Ramai calon peperiksaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
6 months and a week ago.

 

Elaun SL1M Dinaikkan Menjadi RM2,000

Berita gembira untuk mereka yang memohon Skim Latihan 1 Malaysia (SL1M). Bermula tahun 2018, elaun bulanan Skim Latihan 1 Malaysia (SL1M) akan dinaikkan kepada RM2,000 daripada RM1,500 sebelum ini.Pengumuman berita gembira untuk pelatih skim itu dibuat Datuk Seri Najib Razak ketika berucap merasmikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
6 months and 3 weeks ago.