User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 9 of 39

Sejarah Salasilah Kesultanan Melayu Pahang

Hari ini (30 Julai 2019) adalah merupakan hari pertabalan rasmi Duli Yang Maha Mulia (DYMM) Sultan Pahang Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Ibni Sultan Haji Ahmad Shah Al Musta'in Billah Shah sebagai Yang di-Pertuan Agong yang baharu bagi tempoh lima tahun berkuat kuasa 31 Jan 2019. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
8 months ago.

 

Elakkan Salah Pilih Saiz Bila Beli Pakaian Secara Online

Murahnya seluar HM beli online kat Shopee. Aha .. isteri saya beli seluar viral ... saya tak tahu apa jenis seluar ni, tetapi memang sesuailah seluar ni untuk seorang muslimah moden zaman sekarang. Seluar panjang, seluar yang mempunyai getah .. dan ianya seluar yang longgar tidak ketat. Sebenarnya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
8 months ago.

 

Amri Kekalkan Kecemerlangan di Sekolah TMUA

Syukur alhamdulillah. Majlis Iftihal Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Sheikh Abdullah Fahim untuk tahun 2019 dah selesai. Dan syukur sekali lagi, Amri berjaya kekalkan kecemerlangan untuk tahun ini. Kejayaan ini amat penting untuk kami sebagai dorongan khususnya buat Amri melakukan persediaan untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
8 months ago.

 

Shopee Samsung Electronics Bentuk Pakatan Serantau Pertama Perluas Capaian Pengguna

Shopee, platform e-dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan, dan Samsung Electronics telah memeterai pakatan serantau untuk menggalakkan penglibatan pengguna di Asia Tenggara. Kerjasama Samsung dengan Shopee akan memperluas capaiannya kepada pembeli dalam talian, memanfaatkan asas pelanggan Shopee untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
8 months ago.

 

Adsense 110 - Cara Atasi Masalah 'Earnings At Risk'

Beberapa minggu ini, saya menerima mesej privasi berkaitan Adsense daripada beberapa rakan blogger Malaysia di Facebook. Semua bertanyakan notofikasi yang muncul berkaitan income Adsense mereka. Notifikasi ini muncul di ruangan sebelah atas di dashboard Adsense. Malah, ada yang menerima notifikasi ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
8 months ago.

 

Cara Tukar Password Wifi Unifi 100MBps

Saya dah gunakan Unifi di rumah setelah diberikan tawaran untuk naik-taraf percuma dari Streamyx 8Mbps ke Unifi 100Mbps. Setelah hampir 10 tahun menunggu, akhirnya servis internet berkelajuan tinggi ini sampai juga kat kawasan saya di Parit Buntar/Nibong Tebal. Sewaktu menggunakan servis TM Streamyx 8Mbps,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
8 months and a week ago.

 

Salah Pilih Kasut, Boleh Kena Bunion

Anda pernah dengar tak tentang Bunion? Ini tiada kaitan dengan orang Bunian atau alam Bunian. Ia adalah sejenis penyakit. Penyakit yang mungkin anda hadapi jika tidak peka mengenai pemilihan kasut yang betul dan sesuai dengan bentuk kaki anda. Penyakit Bunion adalah benjolan yang terhasil secara perlahan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
8 months and a week ago.

 

5 Tips Kekalkan Keharmonian Bahaya Media Sosial Dalam Rumahtangga

Dewasa ini, kita biasa nampak pasangan samada suami atau isteri berkongsi kebahagiaan dikecapi menerusi media sosial. Ada suami yang tunjukkan hadiah bunga, jam tangan atau beg tangan mewah sempena harijadi isteri. Ada pula isteri yang tunjukkan hadiah berupa kereta mahal untuk suami sempena hadiah hari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
8 months and a week ago.

 

10 Panduan Tips Belajar Berkesan Serta Teknik Ingatan Efektif Lulus Peperiksaan

Post kali ini adalah untuk ibubapa yang mahu anak mereka berjaya di alam persekolahan. Saya nak kongsikan tips atau teknik belajar berkesan yang saya peroleh daripada sebuah rujukan 'Rahsia Lulus Peperiksaan - 10 Teknik Belajar Berkesan'. Secara khususnya tips ini adalah untuk anak-anak yang masih belajar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
8 months and a week ago.

 

What are the 7 Popular Sympathy Flowers to Send? - Little Flower Hut

A great way to show support and care to a person that is grieving because of the loss of a family member or friend or loved one is a special Flower Delivery of sympathy flowers. The Florist has the largest selections of beautiful and fresh flowers to choose from, if you are thinking of sending your friend...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
8 months and a week ago.

 

Masalah Berniaga di Facebook Cara Atasinya Menerusi Shopee

Jual barang di Facebook. Ia adalah salah satu cara mudah untuk berniaga secara online. Ramai yang dah mula berniaga atau menjual pelbagai barang dan servis di Facebook. Mudah mudah ... tetapi .. ehem .. ada gak kekurangannya. Siapa ada masalah berniaga di Facebook? Hmm ... saya fikir mesti ramai yang ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
8 months and a week ago.

 

24,5921 Pageviews Untuk Jun 2019

Jumlah hits atau pageviews (PV) blog ini bagi bulan Jun 2019 meningkat menjadi 245,921 PV berbanding bulan sebelumnya yang telah mencatatkan sebanyak 221,853. Trafik bulan sebelumnya, saya ada cerita lebih lanjut dalam post ini - Alhamdulillah, trafik untuk bulan Jun menampakkan penambahbaikan yang saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
8 months and 2 weeks ago.

 

Puas Hati Beli Online Karpet Tatami Gebu, Cantik Murah

Tetiba sahaja saya jadi obses dengan karpet Tatami ni. Pantang nampak ada jual online, lepas tu corak cantik, nampak gebu .. saya terus nak tengok. Jika kena dengan harga jualan, saya terus masukkan dalam add-to-cart. Di beberapa laman web shopping online macam Lazada dan juga Shopee, memang banyak penjual...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
8 months and 2 weeks ago.

 

Gunakan Carput Untuk Servis Hantar, Pasang Tukar Bateri Secara Percuma

Anda pernah dengar mengenai Carput tak? Daripada nama jenama Carput ini, anda tentu sudah boleh mengagak bahawa ia pastinya berkaitan kereta atau kenderaan. Jika anda ada masalah dengan kereta atau kenderaan anda di tepi jalan, maka anda boleh hubungi Carput untuk sebarang bantuan. Secara amnya, Carput...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
8 months and 2 weeks ago.

 

Pembiayaan Pendidikan Boleh Ubah (PPBU) Yayasan Bank Rakyat

Pembiayaan Pendidikan Boleh Ubah (PPBU) Yayasan Bank Rakyat adalah merupakan sebuah produk pembiayaan pendidikan yang ditawarkan kepada rakyat Malaysia yang layak dan telah mendapat tawaran bagi meneruskan pengajian ke peringkat institusi pendidikan tinggi (IPT) awam dan swasta. Ia merangkumi Sijil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
8 months and 2 weeks ago.

 

Jimat Cantik, Hanya Guna Sarung Kerusi/Sofa Elastik Dah Nampak Macam Baharu

Nak tukar sofa atau kerusi meja makan kepada yang baharu? Tunggu dulu! Cuba gunakan sarung kerusi atau sarung sofa, in Sha Allah, kerusi dan sofa yang dah kelihatan kusam dan pudar boleh nampak seakan baharu, cantik dan menarik. Anda tak perlu berbelanja besar untuk dapatkan set sofa atau kerusi meja yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
8 months and 2 weeks ago.

 

Cuti Kuarantin 5 Penyakit Berjangkit Khas Kakitangan Awam Jaga Anak Di Rumah

Untung menjadi penjawat awam ni, pelbagai kemudahan dan keistimewaan diberikan oleh kerajaan bagi memastikan kebajikan terjaga. Antara yang menarik perhatian saya ialah cuti bergaji maksima 5 hari diberikan kepada ibubapa atau penjaga (penjawat awam) yang anaknya mengidap penyakit berjangkit. Langkah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
8 months and 2 weeks ago.

 

Nak Belajar Cara Buat Dropship di Shopee?

Buat bisnes di Shopee memang best. Jika anda seorang peniaga dan usahawan, saya sangat syorkan anda untuk beralih berniaga di platform Shopee ini. Shopee menyediakan platform untuk berjual-beli yang mudah, selain mempunyai jutaan pelanggan tersedia untuk anda. Sebelum ini, saya ada tunjukkan cara-cara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
8 months and 2 weeks ago.

 

Fakta Hangat Menarik Mengenai Madu Lebah Kelulut

Sebelum ini, saya ada kongsikan cerita mengenai Madu Kelulut. Ia adalah cabang daripada banyak jenis madu yang ada, samada dijual secara komersil atau diternak di belakang rumah untuk kegunaan sendiri. Madu Kelulut agak berbeza dengan Madu Lebah. Post kali ini, saya nak kongsikan beberapa fakta hangat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
8 months and 2 weeks ago.

 

Cara Merawat Anak Terkena HFMD

Penyakit Tangan Kaki Mulut atau lebih dikenali sebagai HFMD (Hand, Foot, Mouth Disease) adalah penyakit yang sering menyerang kanak-kanak. Ia penyakit yang mudah berjangkit dan boleh menjadi satu wabak yang serius jika tidak dibendung atau diberikan rawatan sepatutnya. HFMD disebabkan oleh enterovirus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
8 months and 3 weeks ago.