User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 9 of 15

7 Manfaat Hubungan Kelamin Berkualiti Untuk Suami Isteri Kecap Kebahagiaan

Hubungan kelamin yang berkualiti adalah antara faktor kebahagiaan sesebuah rumahbtangga yang tidak ramai orang mahu membicarakan. Rakyat Malaysia terutama di kalangan masyarakat Melayu masih lagi taboo dalam bercakap soal hubungan kelamin atau seks dalam perkahwinan. Keterbukaan untuk membicarakannya masih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 months and 4 weeks ago.

 

Jika ke Taiping, Jangan Lupa Mencuba Mee Rebus Tulang di Changkat Ibol

Lama betul rasanya tak makan Mee Rebus Tulang. Alhamdulillah, hari tu saya berkesempatan untuk makan Mee Rebus Tulang, antara yang sedap di Taiping. Ketika itu, memang sengaja saya dan famili pergi ke Taiping untuk jalan-jalan makan angin. Lokasi kedai makan yang menjadi pilihan saya sekeluarga untuk makan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
3 months ago.

 

BR1M 2018 Dibayar Mulai 26 Februari

Berita gembira untuk penerima Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 2018. Bagi mereka yang layak menerima BR1M 2018, anda boleh menyemak kemasukan wang BR1M peringkat pertama sebanyak RM450 untuk kategori pertama, RM300 bagi kategori kedua iaitu untuk isi rumah RM3,0001 hingga RM4,000 dan RM400 untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
3 months ago.

 

Elaun SL1M Dinaikkan Menjadi RM2,000

Berita gembira untuk mereka yang memohon Skim Latihan 1 Malaysia (SL1M). Bermula tahun 2018, elaun bulanan Skim Latihan 1 Malaysia (SL1M) akan dinaikkan kepada RM2,000 daripada RM1,500 sebelum ini.Pengumuman berita gembira untuk pelatih skim itu dibuat Datuk Seri Najib Razak ketika berucap merasmikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months ago.

 

13 Petua Tips Untuk Tidurkan Bayi Agar Lena Waktu Malam

Buat ibu bapa yang baru mendapat bayi, pasti akan berhadapan dengan masalah untuk menidurkan bayi. Bayi yang baru lahir memerlukan masa untuk adjust keadaan yang jauh berbeza semasa di dalam kandungan, itulah sebab ada bayi yang agak sukar untuk ditidurkan. 13 Petua Serta Tips Tidurkan Bayi, Memastikan Dia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
3 months ago.

 

6 Faktor Anak Lambat Bercakap

Hasif Najmi, anak saya yang paling bongsu dah nak hampir setahun usianya. Baru-baru ini, isteri saya kata, Najmi agak lambat dalam pertuturan setelah membuat pemeriksaan berkala di Pusat Kesihatan Ibu dan Anak di sini. Lalu, saya pun carilah info berkaitan faktor yang menyebabkan anak lambat bercakap. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
3 months ago.

 

10 Rahsia Tips Kejayaan Tony Fernandes Menjadikan AirAsia Terbaik di Dunia

Sebut je nama Tan Sri Anthony Francis Fernandes, kepala otak saya akan terus nampak lambang AirAsia, selain susuk-susuk pramugari cantik menawan serba merah. Uhh ...alah ... tok sah tipu la, saya tahu anda pun turut punyai 'paparan' sama seperti saya. Apapun, secara global Tan Sri Tony Fernandes adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
3 months ago.

 

Jangan Marah Lelaki Suka Pada Perempuan Cantik

Jangan marah lelaki yang suka pada perempuan cantik lawa, hatta lelaki tersebut seorang yang bergelar suami kepada seorang wanita lain. Ini hakikat dan merupakan naluri semulajadi seorang lelaki. Wujudnya perempuan adalah kerana kehendak lelaki. Nabi Adam a.s memohon pada Allah S.W.T untuk diberikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
3 months ago.

 

Google Adsense Perkenal Auto Ads - Bakal Tingkatkan Income USD Secara Automatik

Berita yang saya baru terima daripada Google Adsense menerusi email. Satu berita gembira buat rakan-rakan blogger yang menggunakan platform Google Adsense untuk jana income USD automatik dengan blog. Jika anda belum ada akaun percuma Google Adsense, elok anda mohon sekarang. Jangan mohon akaun 'sementara'...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
3 months ago.

 

6 Sebab Ayah Perlu Rapat Dengan Anak Sejak Kecil Serta Tips Melakukannya

Susah ke nak jaga anak terutama yang masih bayi? Kalau ikut kepada pengalaman, memang ada waktu ia jadi sangat sukar. Kesukaran itu sebenarnya berpunca daripada hubungan antara ayah dan anak itu sendiri. Jika hubungan itu baik sejak dari dalam kandungan lagi, in Sha Allah, proses menjaga seorang anak sejak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
3 months ago.

 

Diundang oleh Sony Pictures Untuk Premiere Peter Rabbit di Singapura

Lama saya tak diundang untuk menjadi yang pertama untuk tonton sesebuah filem. Ya, mungkin kerana lokasi saya sekarang, menetap di Pulau Pinang agak menyekat peluang seumpama ini. Pun begitu, walaupun ramai dah tahu saya berada jauh, masih ada yang sudi menjemput saya sebagai seorang penulis blog untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
3 months ago.

 

Lagu Dikir Puteri, Persembahan Pathita Saran Dalam The Voice Thailand Jadi Viral

Saya bukanlah peminat tegar rancangan realiti TV. Tetapi bila dapat tahu ada lagu rentak tradisional Malaysia dinyanyikan oleh salah seorang peserta The Voice Thailand, saya terus nak tahu. Uishh .. lagu Dikir Puteri yang sebelum ini dinyanyikan oleh Noraniza Idris, menjadi lagu pilihan peserta The Voice...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
3 months ago.

 

Ketahui 6 Langkah dan Cara Padam Blog Secara Kekal

Cara nak padam (delete) blog secara kekal. Bagaimana nak delete blog yang mungkin sudah tidak berupdate atau sudah tidak mahu lagi ditonjolkan di dalam dunia blog Malaysia? Ok. Tak susah sebenarnya, sama seperti anda pertama kali mahu buat blog sendiri. Cuma mungkin saya nak tambah beberapa perkara lagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
3 months ago.

 

Bela Jelawat Dalam Akuarium

Pertama kali saya bela ikan Jelawat dalam akuarium. Setelah ikan Kelisa saya mati tempoh hari, ruang akuarium saya agak kosong, cuma ada seekor ikan Puyu. Kerana tak mahu nampak akuarium dibazirkan dengan ruang kosong bersama seekor Puyu, maka saya ambil keputusan untuk bela ikan baru, salah satu jenis ikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
3 months ago.

 

Kelebihan Mandi Laut

Mandi laut memang bagus dan ia ada kelebihan tersendiri untuk manfaat kesihatan manusia. Namun begitu, kena waspada .. kawasan laut juga boleh memudaratkan andai tidak berhati-hati. Bila cakap pasal mandi laut, maka sudah pasti ia tidak lari dari pantai. Bila sebut nak mandi laut, mesti akan cakap nak mandi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
3 months ago.

 

Pakej Celcom Menarik Percuma Handphone Best

Dah tengok pakej-pakej plan menarik dari PakejCelcom.com? Jika anda teringin mahu bertukar telco atau mungkin mahu mendapatkan handphone best secara percuma, bolehlah langgan pakej plan Celcom yang kena dengan gaya hidup anda menerusi laman web PakejCelcom.com. Saya dah tengok pakej-pakej Celcom yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
3 months and a week ago.

 

Senarai Tempat Reload Touch n Go dan Plusmiles Tanpa Fee

Ramai yang mula gelisah apabila pihak Touch n Go mengumumkan bahawa semua lorong tambah nilai perkhidmatan Touch n Go di lebuhraya akan ditutup sempena cuti perayaan. Daripada laporan akhbar, lorong tambah nilai kad PlusMiles dan Touch 'n Go di Lebuh Raya Utara-Selatan tidak akan beroperasi dalam tempoh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
3 months and a week ago.

 

Kesempatan Bertemu Raja Muda Perak - Raja Muda Ja'afar

Negeri Perak Darul Ridzuan sememangnya terkenal kerana mempunyai satu sistem yang digelar Raja-Raja Bergelar dan ianya merupakan sistem di raja paling unik yang diamalkan di Malaysia dan hanya di negeri Perak Darul Ridzuan. Setelah kemangkatan Almarhum Sultan Azlan Shah Ibni Almarhum Sultan Yussuf Izzuddin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
3 months and a week ago.

 

Ingin Mati Ketika Berdakwah - Azmil Mustapha

Takziah. Saya baru dapat tahu bahawa Azmil Mustapha, pelakon yang popular di zaman remaja saya telah kembali ke rahmatullah akibat sakit jantung di rumahnya. Azmil Mustapha meninggal dunia ketika tidur pada jam 1 petang 14 Februari 2018 di usia 65 tahun. Azmil Mustapha meninggalkan dua bekas isteri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
3 months and a week ago.

 

Dah Semak SSPN1M Geran RM500? Dapat Tak?

Alhamdulillah, dua orang anak saya dah terima geran sepadan RM500 yang dijanjikan dalam Skim Simpanan Pendidikan Nasional 1Malaysia (SSPN1M). Saya dah buat semakan secara online untuk lihat samada geran sepadan RM500 yang dijanjikan menerusi Bajet 2018 dikreditkan ke dalam akaun SSPN1M anak-anak saya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
3 months and a week ago.