User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 9 of 19

Tips Panduan Ringkas Semasa Menduduki Peperiksaan Online SPA

Terlibat dan dipanggil untuk duduki Peperiksaan Online SPA? Ikuti panduan ringkas ini untuk bantu anda sebagai calon menduduki peperiksaan ini dengan jayanya. Sebarkan kepada rakan-rakan anda yang terlibat dengan mana-mana peperiksaan online samada jawatan di peringkat persekutuan mahupun negeri.PanduanTips...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and a week ago.

 

Adsense 106 - Permohonan Tak Lepas Sebab 'Insufficient Content'?

Lagi tips berkaitan Adsense. Saya harap anda tak jemu nak membaca dan timba sedikit sebanyak ilmu berkaitan Google Adsense ni. Sebelum ini, saya dah bercerita tentang beberapa perkara mengenai Adsense, paling mendapat perhatian ialah mengenai cara nak block iklan yang nampak lucah pada pandangan kita. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Syoknya Najmi Makan Buah Durian

Musim durian tahun ini dah nak sampai ke penghujung. Dah tak banyak orang berniaga jual buah durian dengan harga longgok dan murah. Yang ada sekarang, semuanya menjual buah durian sehingga RM8 sekilogram (durian kampung). Kalau jumpa yang jual murah, mungkin sebab samada ia berdekatan dengan dusun buah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Tiket Wayang Cuma RM8/RM10 Sepanjang Ogos September

Siapa di antara anda suka menonton wayang? Ini peluang untuk pelajar mahupun lepasan graduan menikmati harga tiket wayang lebih murah, iaitu cuma RM10 untuk tiket dewasa, manakala cuma RM8 sahaja buat pelajar.Tapi, jika anda pengguna Hong Leong, anda boleh dapat diskaun tambahan sebanyak RM6 menggunakan kad...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and a week ago.

 

Petua Cantik Anak Cina Bukit

Petua kecantikan daripada Nik Suhaida yang pernah digelar 'Anak Cina Bukit'. Kenal siapa pemilik nama Nik Suhaida ni tak? Aha .. beliau yang pernah diejek dengan gelaran Anak Cina Bukit ini adalah merupakan isteri kepada pemain bola sepak kelahiran Terengganu, Mohd Norfarhan Muhammad. Rahsia Kecantikan Nik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Harga Rumah Jadi Murah Tanpa SST Mulai 1 September

Desas-desus kini bertiup kencang yang mengatakan harga rumah baharu akan jadi lebih murah apabila sistem cukai SST diperkenalkan kembali mulai 1 September 2018 oleh kerajaan. Ini berikutan pengumuman Menteri Kewangan, YB Lim Guan Eng yang SST tidak akan dikenakan pada bahan-bahan asas binaan. SST Tidak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Merembat Buah Pulasan di Kampung kat Parit

Rezeki tahun ini, memang dapat merasa makan buah-buahan tempatan dengan hebatnya. Selepas buah durian, kemudian manggis, lepas tu chempedak .. kali ini kami sekeluarga dapat merasa makan buah Pulasan dari pokok tanam di kampung. Merasa Buah Pulasan Tanam Sendiri di KampungKali ini, pokok Pulasan di kampung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Rujukan Peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir 15 Ogos

Ada antara anda terlibat dengan peperiksaan jawatan Penolong Pegawai Tadbir N29 pada 15 Ogos 2018? Ia peperiksaan besar tahun ini yang dijalankan oleh pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Jika anda tidak mahu gagal dalam peperiksaan online ini, maka buatlah persediaan awal.Untuk membantu semua calon...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and a week ago.

 

Borong Pineng Charging Cable

Tentu frustrating bila nak guna charger, hanya tinggal kepala je. Wayar atau kabel charger lesap ntah ke mana, mungkin tertinggal samada di kampung atau kat hotel penginapan ketika bercuti. Saya dan isteri memang selalu hadapi keadaan begini. Nak tak nak, akhirnya saya ambil keputusan untuk borong charging...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Adsense 103 - Cara Atasi Iklan Google Adsense Tidak Keluar

Blog anda ada Adsense, tetapi iklan dari Adsense ini tidak keluar! Rugi kan? Jadi, apa masalahnya sehingga iklan dari Google Ads ini tidak keluar? Dan bagaimana nak atasi masalah iklan Adsense tidak keluar ini? Bagaimana Nak Selesaikan Masalah Adsense Tidak MunculPost kali ini, saya akan kongsikan tips...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Trafik Blog (PV) Untuk Bulan Julai 2018

Trafik blog hasrulhassan.com untuk bulan Julai 2018. Jumlah trafik keseluruhan untuk bulan Julai 2018 nampaknya meningkat sedikit kalau dibandingkan dengan jumlah trafik blog pada bulan Jun, yang sebelum ini mencatat sebanyak 143,536 page views (PV). Trafik Blog Untuk Bulan Julai 2018Untuk bulan Julai 2018,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Susu Isomil Murah Beli Online di Shopee

Anak bongsu saya si Najmi susah sikit nak diberikan susu botol. Najmi cuma layan susu botol atau susu formula kalau dah dihantar ke rumah pengasuh. Jika berada di rumah sendiri, tatkala isteri saya ada .. memang mustahillah Najmi nak minum susu botol ni. Lagi satu, Najmi ni alergik sedikit pada sesetengah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Adsense 103 - Kenapa Adsense Masih 'Under Review'

Dah mohon akaun full Adsense, tetapi status masih lagi 'under review'. Anda mungkin tertanya-tanya, kenapa akaun Adsense yang anda daftar dan mohon masih lagi belum disahkan oleh pihak Adsense. Mesti ada sebab kenapa blog atau website anda dikategorikan sebagai 'under review' ini. Ok. Saya akan cuba...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Peluang Kerja Untuk Golongan Profesional Kesihatan Dengan Caregiver

Anda ada kelulusan profesional dalam bidang penjagaan diri, kesihatan atau mungkin pakar motivasi? Ada peluang untuk anda melakukan kerja sambilan dengan mendaftar di Caregiver. Ada tahu apa itu Caregiver tak? Jika nak tahu, boleh baca post saya ini selengkapnya. Peluang Kerja Sampingan Untuk Golongan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Cara Atasi Iklan Google Adsense Tidak Keluar

Blog anda ada Adsense, tetapi iklan dari Adsense ini tidak keluar! Rugi kan? Jadi, apa masalahnya sehingga iklan dari Google Ads ini tidak keluar? Dan bagaimana nak atasi masalah iklan Adsense tidak keluar ini? Bagaimana Nak Selesaikan Masalah Adsense Tidak MunculPost kali ini, saya akan kongsikan tips...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

5 Cara Nak Jual Tudung di Internet

Cara jual tudung secara online. Bisnes tudung memang masyuk. Saya tak pernah sangkal sebab memang dah terbukti, walaupun saingan banyak tapi bisnes tudung antara bisnes paling mudah untuk dibuat. Di zaman teknologi terkini, jual tudung dah mudah, kini boleh dibuat sebagai bisnes online. Kalau anda ikuti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

8 Revolusi Baharu di 11Street

11street (www.11street.my), salah satu pasaran dalam talian terkemuka di Malaysia, memperlihatkan revolusi baharu yang akan mempertingkatkan pengalaman membeli-belah pengguna dan memberikan sumbangan signifikan terhadap ekonomi digital Malaysia. Revolusi Baharu 11Street Transformasi ini susulan usaha sama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

7 Rahsia Anak Cemerlang Dalam Peperiksaan UPSR/PT3

Rahsia anak jadi cemerlang dalam peperiksaan. Peperiksaan UPSR akan berlangsung tidak lama lagi. Sepertimana peperiksaan awam yang lain, mereka yang terlibat perlu membuat persediaan awal jika mahu lulus dan mendapat keputusan yang cemerlang. Sebagai ibu bapa, tentu mahukan anak-anak berjaya di dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

Tangkai Yang Mampu Hilangkan Bau Durian Dalam Kereta

Zaman ini ada lagi yang masih percayakan penggunaan tangkai? Aha ... jangan tak tahu .. memang ada jenis tangkai yang punyai kehebatannya tersendiri. Tangkai yang saya maksudkan bukan tangkai jampi serapah atau tangkai diberikan bomoh Siam, tetapi adalah tangkai buah durian, yang menjadi petua untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

Amri Kekalkan Prestasi Cemerlang Di Sekolah Ulul Albab

Alhamdulillah. Amri, anak sulong saya yang bersekolah di Sekolah Ulul Albab masih dapat mengekalkan prestasi yang baik dalam akademik. Syukur kerana pilihan kami menempatkan Amri di sekolah ini bukan satu kesilapan, malah menjadi kebanggaan buat kami sekeluarga. Pilihan Terbaik, Kekalkan Amri di Sekolah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.