User Profile: elihjapahar

Show pings in: English | Malay | All

 

elihjapahar

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 9 of 11

Buat Temujanji Klinik Pergigian Secara Online, Mudah !

Bayangkan, anda sedang melancong di Thailand tiba-tiba anda mengalami sakit gigi. Bukankah hal ini menganggu percutian anda? Yang sakit tu satu hal, tambahan pulak kita tidak tahu mana Klinik Pergigian(Dental Clinic) yang terbaik untuk membuat rawatan gigi..Kebetulan ada seorang rakan sepejabat akan pergi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and 2 weeks ago.

 

Nak Honda Jazz 1.5L? Tinggal 15 Hari Lagi !

Salam sejahtera wahai ibu-ibu, bapa-bapa, dan sesiapa yang berumur dibawah 29 tahun, ini adalah cara untuk anda memiliki kereta idaman Honda Jazz 1.5L dengan hanya membuka akaun simpanan SSPN-i Plus serendah RM50 sebulan (Pakej Delima).Tinggal 15 hari lagi!!!Rebutlah peluang untuk memenangi Honda Jazz...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and 2 weeks ago.

 

Senarai 27 Pusat Service Kereta Terbaik Di Sabah

Senarai 27 Pusat Service Kereta Terbaik Di Sabah | Pusat service yang terdapat di Sabah sangatlah banyak. Pemilihan tempat untuk service kereta selalunya melalui 'kebiasaan' dan 'harga murah' dan dikenali ramai. Service yang baik serta layanan yang baik maka ramailah orang datang service di pusat-pusat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and 2 weeks ago.

 

Cara Buat Temujanji Service Kereta Online Di Carama.com

Cara Buat Temujanji Service Kereta Online Di Carama.com | Segalanya mudah dengan Carama.com, tempahan/temujanji service kereta hanya melalui atas talian (online) sahaja. Satu lagi elternatif untuk memudahkan pengguna menyelenggara kenderaan mereka mengikut jadual yang ditetapkan.Kelebihan Service Kereta...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and 2 weeks ago.

 

Panduan Kerjaya Polis DiRaja Malaysia (PDRM)

Panduan Kerjaya Polis DiRaja Malaysia (PDRM) | Umum kita mengetahui bahawa kerjaya sebagai anggota Polis DiRaja Malaysia (PDRM) adalah salah satu perkhidmatan yang terbesar di negara ini.Oleh kerana fungsinya yang berbeza-beza dan unik maka sudah semestinya ia memberi banyak peluang yang tidak boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and 2 weeks ago.

 

Sikap Pekerja Kurier Pos Laju Malaysia Ini Wajar Dicontohi

Seringkali kita mendengar luahan segelintir individu bercakap mengenai situasi kerja mereka di pejabat. Kerja berlambak, tak cukup tidur, stress dengan perangai boss yang cerewet dan macam-macam lagi karenah yang biasa kita dengar.Perlu sedar, apabila kita bekerja dengan sesebuah organisasi, kita memikul...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and 2 weeks ago.

 

Senarai Peserta Giveaway Tunai RM200 By ELIHJAPAHAR.COM

Terlebih dahulu, saya dengan rasa rendah hati mengucapkan terima kasih kepada rakan-rakan blogger yang sudi memeriahkan giveaway ini. Sehingga hari ini (09/09/2016) seramai 100 blogger telah menyertai giveaway dan masih dibuka sehingga 22 September nanti.Berikut adalah senarai peserta Giveaway Tunai RM200...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and 2 weeks ago.

 

Cara Memborong Barang Tanpa Perlu Pergi Ke China

Cara Memborong Barang Tanpa Perlu Pergi Ke China | Berniaga di zaman sekarang ni dah semakin mudah, kalau nak memborong barang dari china tak perlu dah susah-susah lagi pergi ke china. Bukan sahaja memerlukan masa dan wang ringgit pergi ke China tapi faktor keselamatan dan kesihatan juga perlu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and 3 weeks ago.

 

Cabutan Wow SSPN-i Plus Bagi Suku Tahun Pertama 2016/17

Cabutan Wow SSPN-i Plus Bagi Suku Tahun Pertama 2016/17 | SSPN-i Plus kini semakin mendapat perhatian rakyat Malaysia ini kerana kesedaran tentang manfaat menabung dengan SSPN-I Plus adalah pilihan terbaik untuk melindungi dan menjamin masa depan pendidikan anak-anak.Sambil menabung, kita juga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and 3 weeks ago.

 

7 Cara Melindungi Diri Daripada Nyamuk Pembawa Virus Zika

7 Cara Melindungi Diri Daripada Nyamuk Pembawa Virus Zika |Nyamuk boleh membawa dan menyebarkan penyakit. Penyakit seperti denggi dan malaria adalah penyakit yang selalu kita dengar. Namun, baru-baru ini virus bawaan nyamuk yang merbahaya kini sudah memasuki negara kita. Kes pertama berlaku kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and 3 weeks ago.

 

15 Laman Web Terbaik Mencari Pekerjaan Di Malaysia

15 Laman Web Terbaik Mencari Pekerjaan Di Malaysia | Suatu ketika dulu, ketika saya baru saja menamatkan pengajian, langkah pertama sebelum meninggalkan kampus adalah mengisi permohonan jawatan kosong yang ada ditawarkan di laman web Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) kerana pada masa itu, hanya laman web...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and 3 weeks ago.

 

Giveaway Tunai By Ahmadhasif.my

Bersempena Hari Malaysia yang akan menjelang tiba pada 16 September 2016 ini, satu giveaway tunai anjuran Ahmad Hasif bernilai RM30 akan berlangsung bermula hari ini, 4 September 2016 sehingga 30 September 2016 nanti.Pemenang akan diumumkan pada keesokan harinya, 1 Oktober 2016. Pemilihan pemenang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and 3 weeks ago.

 

10 Cara Cek Harga Blog Atau Website

10 Cara Cek Harga Blog Atau Website | Kali ini, saya ingin kongsikan dengan anda bagaimana untuk menilai harga sesebuah website atau blog yang anda miliki. Bunyinya macam nak jual blog tapi bukan, ianya sekadar untuk melihat kembali keberhasilan sesebuah blog yang kita usahakan selama ini.Memiliki website...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and 3 weeks ago.

 

Pandelela Terima Insentif Setengah Juta Ringgit Dan Kondominium

Pandelela Rinong PAMG Terima Insentif Setengah Juta Ringgit Dan Kondominium | Ketibaan ratu terjun negara Pandelela Rinong Pamg disambut dengan meriah di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching (LTAK) hari ini. Ratu terjun negara ini telah berjaya merangkul pingat Perak dalam acara terjun berirama bersama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and 3 weeks ago.

 

6 Cara Untuk Uji Page Loading Speed Blog Anda

6 Cara Untuk Uji Page Loading Speed Blog Anda | Salah satu halangan utama pengunjung blog kita untuk membaca artikel yang kita post adalah kecepatan sesuatu blog itu dibuka atau website speed loading.Faktor ini boleh menyebabkan pengunjung blog kita boleh 'pergi' begitu saja tanpa menunggu blog...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and 3 weeks ago.

 

MyOnline Passport - Cara Memperbaharui Passport Secara Online

Cara Memperbaharui (Renew) Passport Secara Online | Tarikh berkuatkuasa permohonan pembaharuan Passport Malaysia adalah 1 September 2016. Belum terlambat lagi rasanya kalau saya kongsikan cara-cara pembaharuan (renew) Passport secara atas talian (online). Permohonan pembaharuan passport ini sahaja yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and 3 weeks ago.

 

Hot Wheels Bukan Sekadar Kereta Mainan

Hot Wheels Bukan Sekadar Kereta Mainan | Bila melihat kembali kereta Hot Wheels yang telah dibeli untuk anak saya, rasa macam dah jadi colllector. Umur baru mencecah 19 bulan tapi banyak-banyak barang dalam supermaket benda ni dia tunjuk sehingga menangis kalau tak dapat.Dan, dalam banyak-banyak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and 4 weeks ago.

 

Penabungan Anak Seawal Usia Sehari Dengan SSPN-i Plus

Penabungan Anak Seawal Usia Sehari Dengan SSPN-i Plus | Sudahkah anda menabung dalam SSPN-i Plus? Sebagai ibu bapa yang prihatin terhadap masa depan dan pendidikan anak, sewajarnya SSPN-i Plus menjadi pilihan perancangan penabungan anda.Apatah lagi jika anda meneliti manfaat dan kelebihan yang ada melalui...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and 4 weeks ago.

 

Untunglah! Beli Pampers Online Delivery FREE

Beli Pampers Online Delivery FREE | Bila buka laman web Lazada.com.my ni saya akan mencari yang "Standard Delivery : FREE". Bukan apa, kalau harga barang yang hendak dibeli tu lebih kurang sama dengan harga pasaran, lebih baik beli dekat pasaraya saja kan? tambah dengan kos delivery dan hampir 2kali ganda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and 4 weeks ago.

 

Kemudahan Simpanan SSPN-i Plus Secara Online Menggunakan Maybank2u

Kemudahan Simpanan SSPN-i Plus Secara Online Menggunakan Maybank2u | Menyimpan dan berpeluang memenangi Cabutan Wow, dimana lebih 300 hadiah bernilai RM1,500,000 jika anda menyimpan untuk anak anda serendah RM30 sebulan.Nampak macam biasa tapi skim simpanan baru SSPN-i Plus ini berbeza dengan SSPN-i...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
8 months ago.