User Profile: elihjapahar

Show pings in: English | Malay | All

 

elihjapahar

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 9 of 10

Hot Wheels Bukan Sekadar Kereta Mainan

Hot Wheels Bukan Sekadar Kereta Mainan | Bila melihat kembali kereta Hot Wheels yang telah dibeli untuk anak saya, rasa macam dah jadi colllector. Umur baru mencecah 19 bulan tapi banyak-banyak barang dalam supermaket benda ni dia tunjuk sehingga menangis kalau tak dapat.Dan, dalam banyak-banyak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 months and 3 weeks ago.

 

Penabungan Anak Seawal Usia Sehari Dengan SSPN-i Plus

Penabungan Anak Seawal Usia Sehari Dengan SSPN-i Plus | Sudahkah anda menabung dalam SSPN-i Plus? Sebagai ibu bapa yang prihatin terhadap masa depan dan pendidikan anak, sewajarnya SSPN-i Plus menjadi pilihan perancangan penabungan anda.Apatah lagi jika anda meneliti manfaat dan kelebihan yang ada melalui...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 months and 3 weeks ago.

 

Untunglah! Beli Pampers Online Delivery FREE

Beli Pampers Online Delivery FREE | Bila buka laman web Lazada.com.my ni saya akan mencari yang "Standard Delivery : FREE". Bukan apa, kalau harga barang yang hendak dibeli tu lebih kurang sama dengan harga pasaran, lebih baik beli dekat pasaraya saja kan? tambah dengan kos delivery dan hampir 2kali ganda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 months and 3 weeks ago.

 

Kemudahan Simpanan SSPN-i Plus Secara Online Menggunakan Maybank2u

Kemudahan Simpanan SSPN-i Plus Secara Online Menggunakan Maybank2u | Menyimpan dan berpeluang memenangi Cabutan Wow, dimana lebih 300 hadiah bernilai RM1,500,000 jika anda menyimpan untuk anak anda serendah RM30 sebulan.Nampak macam biasa tapi skim simpanan baru SSPN-i Plus ini berbeza dengan SSPN-i...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 months and 3 weeks ago.

 

Terima Komisen Pertama Affiliate Tim Infokerjaya

Terima Komisen Pertama Affiliate Tim Infokerjaya | Selain menyertai program affiliate klikjer.com, saya juga melibatkan diri untuk niche kerjaya pula. Kali ini, dengan program affiliate ebook Tim Infokerjaya.Tim Infokerjaya merupakan laman yang menyediakan rujukan-rujukan kerjaya berbentuk Ebook Digital...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 months and 4 weeks ago.

 

Giveaway Tunai RM200 By ELIHJAPAHAR.COM

Buat kali pertama sejak 2 bulan blog ini ditubuhkan, saya dengan ini mengumumkan giveaway tunai bernilai RM200 untuk menjadi rebutan. Saya harap giveaway ini mendapat sambutan dan berkenalan dengan blogger-blogger yang ada di Malaysia khususnya.Hadiah-Hadiah Giveaway:Pertama - Tunai RM60Kedua - Tunai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 months and 4 weeks ago.

 

Panduan Jana Pendapatan Dengan Bisnes Aiskrim

Panduan Jana Pendapatan Dengan Bisnes Aiskrim | Perasan tak, orang Kemboja datang Malaysia apa yang diorang jual? Orang Pakistan, keliling kampung dan taman apa yang diorang jual? Orang Bangla naik motor pusing-pusing pekan apa yang diorang jual?Betul! Diorang jual aiskrim. Kenapa dalam banyak-banyak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months ago.

 

Terima Komisen Kedua Affiliate Klikjer.com Ogos 2016

Terima Komisen Kedua Affiliate Klikjer.com Ogos 2016 | Benda macam ni lah mengembirakan hati seorang blogger picisan macam saya. Saya mula menyertai affiliate klikjer.com ni sejak 2 bulan lepas, yaa 2 bulan yang lepas, dan sudah mendapat komisen yang kedua setakat hari ini (26 Ogos 2016).Baca - Terima...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months ago.

 

Peluang Kerjaya Sebagai Penyelia Keselamatan Tapak Bina

Kerjaya Penyelia Keselamatan Tapak Bina | Kerjaya dalam bidang industri pembinaan memang luas di Negara kita ni, graduan lepasan Diploma politeknik, institut kemahiran, atau pusat latihan adalah calon terbaik untuk menceburi kerjaya sebagai Penyelia Keselamatan Tapak Bina.Penyelia Keselamatan Tapak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months ago.

 

Karnival Pekerjaan JobsMalaysia Urban Launchpad For Youth

Karnival Pekerjaan JobsMalaysia | Sukacita dimaklumkan bahawa Kementerian Sumber Manusia, Kementerian Kesejahteraan Bandar dan Kerajaan Tempatan serta Kementerian Belia dan Sukan akan menganjurkan Program Temuduga Terbuka sempena“Urban Launchpad For Youth”.Program Temuduga Terbuka ini akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months ago.

 

Komisen Tinggi Dengan Program Affiliate

Menjana pendapatan sampingan melalui blog adalah impian bagi setiap blogger. Termasuklah aku yang baru berkecimpung secara part-time sejak April 2016. Kecemburuan melihat kejayaan blogger-blogger hebat yang ada di Malaysia ini yang mampu menjana pendapatan sehingga 4 hingga 5 angka sebulan menjadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months ago.

 

Panduan Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan 2016

Panduan Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan 2016 | Bagi mana-mana individu yang telah memohon latihan separa perubatan di laman web Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) atau lebih mesra dipanggil SPA8, sukacita dimaklumkan bahawa SPA akan mengadakan Peperiksaan Atas Talian (Online) yang akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and a week ago.

 

Cara Semak Penyata Akaun SSPN-i Plus

Cara Semak Penyata Akaun SSPN-i Plus | Selepas membuka akaun dan membuat bayaran bulanan didalam akaun SSPN-i Plus, pastinya penyata bulanan dan tahunan kita akan tengok. Saya pun baru masuk ke-2 menyimpan untuk anak lelaki saya, untuk menyemak penyata bulanan amatlah mudah.Baca - Kelebihan dan Manfaat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and a week ago.

 

Anak Lebih Awesome Dengan Baju Baru Custom Made TeezBee

Anak Lebih Awesome Dengan Baju Baru Custom Made TeezBee | Baju sudah lama sampai, cuma masa untuk update blog agak terhad. Maklumlah, kerja makan gaji memang tiada masa menghadap blog waktu siang. Dah malam pun belum tentu ada masa nak buka blog bila anak asik bawa bermain.Kali ini, saya nak kongsikan baju...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and a week ago.

 

Cara Aktifkan Kad ATM/Debit Melalui Maybank2u

Cara Aktifkan Kad ATM/Debit Melalui Maybank2u | Sebelum ini, saya ada kongsikan bagaimana untuk menggantikan Kad ATM atau Debit Maybank anda secara atas talian (online) dengan mudah menggunakan Maybank2u sahaja.Baca -Cara Tukar Kad ATM/DEBIT Maybank Secara OnlineSeperti yang dijangkakan, kad atm/debit...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and a week ago.

 

Perbandingan SSPN-i Plus Dengan Produk Kewangan Lain

Perbandingan SSPN-i Plus Dengan Produk Kewangan Lain | Di Malaysia, terdapat banyak produk kewangan yang boleh menjamin masa depan pendidikan anak-anak kita. Apa yang pasti, setiap simpanan mempunyai perbezaan serta kelebihan masing-masing.Produk SSPN-i Plus ini boleh dikatakan masih baru. Memang masih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and 2 weeks ago.

 

Panduan Memulakan Bisnes Jual Air Tepi Jalan

Panduan Memulakan Bisnes Jual Air Tepi Jalan | Makin hari makin ramai peniaga jual air tepi jalan dan di tempat letak kereta sekarang ni. Persaingan makin sengit antara peniaga jual air balang. Namun, saya perhatikan pelanggan tidak berkurang, malah semakin bertambah.Mungkin kerana air minuman memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and 2 weeks ago.

 

Terima Komisen Pertama Affiliate Klikjer.com Julai 2016

Saya mula menyertai affiliate klikjer ini pada bulan Jun 2016. Syukur, akhirnya dapat juga komisen melalui affiliate klikjer. Walaupun jumlahnya tak banyak tapi cukup untuk memberi semangat untuk saya buat duit dengan blog. Kalau kena dengan caranya, pasti income akan bertambah lagi lepas ni.Cara Buat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and 3 weeks ago.

 

Pengambilan Perajurit Muda Udara Siri 56/17 (Lelaki) TUDM 2017

Pengambilan Perajurit Muda Udara Siri 56/17 (Lelaki) TUDM 2017 | Peluang keemasan kepada belia negara untuk menjadi salah seorang warga Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) melalui kemasukan sebagai anggota Lain-Lain Pangkat (LLP) didalam pelbagai bidang kepakaran dan cawangan.Pengambilan Perajurit Muda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and 3 weeks ago.

 

Design Baju Bayi Percuma Dengan TeezBee

Design Baju Bayi Percuma Dengan TeezBee | Serius! aku memang jatuh hati dengan perkhidmatan baju bayi di kedai online TeezBee ni. Bukan baju bayi saja, malah baju dewasa pun ada disini. Baju bayi yang cantik dan design yang sangat menarik mengikut kemahuan kita nak letak apa pun dekat baju tu.TeezBee -...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and 3 weeks ago.