User Profile: abahhfiy

Show pings in: English | Malay | All

 

abahhfiy

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 9 of 11

SEDIAKAN PAYUNG

Salam...Sekarang musim hujan dah pun berakhir dan musim monsun barat daya pulak akan tiba. Kalau ikut info yang dikeluaqkan oleh MetMalaysia kita kan mengalami lebih hari tanpa hujan sehingga September nanti kecuali Penang,Kedah dan Perlis.Dalam erti kata lain musim panas dan mungkin jugak jerebu akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
20th May 2015 12:01pm

 

PENANG...BANYAK YANG AKU TAK TAU

Salam...Walaupun aku dilahir,dibesarkan dan dah bertahun bermastautin di Pulau Pinang ni, tapi masih banyak yang aku tak tau.Tak tau dari segi munculnya banyak tempat-tempat baru yang menarik dan juga timbulnya syurga-syurga makanan yang best bagi orang-orang Penang mahupun orang dari luaq.Seriusly memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
19th May 2015 8:02pm

 

MUNGKINKAH KE FASA SETERUSNYA

Salam...Yamaha FZ150i aku yang kemalangan kecik hari tu dah kembali kepada keadaan asal. Syukur tak teruk dan tak banyak yang perlu diganti.Terima kasih kepada Miew Bikers, dengan kos "kerugian" cuma RM77.00 saja termasuk cuci motor,spray ekzos dan ikat yang mana longgar.Sekarang aku tengah berkira-kira...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
19th May 2015 12:18pm

 

NAK TOPUP BEST MOBILE?

Salam...Setakat entri ni dipost topup Best Mobile belum lagi dijual dipasaran atas jenama sendiri. Walaupun hangpa boleh dapatkan melalui Brand Partner,ABC atau ABP tapi itu melalui kaedah STK yang mana dijual oleh ahli kepada ahli.So buat masa sekarang Best Mobile boleh ditopup di pasaran melalui e-pay di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
18th May 2015 6:50pm

 

KEJAM!!!!

Salam...Boleh gugur jugak air mata bila baca berita ni tadi. Tak dapat aku nak bayangkan macam mana ada orang sanggup nak kerat bayi yang baru lahir nih.Aku berharap sangat yang bayi ini dah tidak bernyawa sewaktu dia dikerat...sebab memang aku tak boleh nak bayangkan kalau lah dia dikerat sewaktu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
18th May 2015 4:30pm

 

KALAU MACAM NI MEMANG GEMPAQ

Salam... Kalau macam ni punya penangan memang gempaq giler habaq kat hangpa. Tapi jangan pulak kompius dengan angka-angka ni.68000 kad memang telah dijual dalam masa 7 hari dari pengeluarannya tapi jumlah pengaktifan simkad BestMobile sekitar hampir 40000 kad.Pasal apa ada perbezaan?Jawapannya mudah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
18th May 2015 12:24pm

 

RAMAI YANG DAH BERTUKAR...

Salam...Ramai yang dah bertukaq ke Best Mobile ni,walaupun baru berusia tak sampai sebulan tapi setakat awal pagi tadi pendaftaran dan pengaktifan simkad dah cecah hampir 32 ribu orang.Memang ramai diantara kita yang setia dengan telco masing-masing,maklumlah dah lama pakaikan?Tapi satu soalan mudah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
16th May 2015 11:45am

 

DAPATKAN WEB REPLIKA BESTMOBILE

Salam...Ramai yang tercari-cari cara untuk melakukan promosi perniagaan masing-masing.Dari segi online dah tentu facebook,instagram,twitter,blog dan sebagainya akan menjadi pilihan kan...Di BestMobile kami juga sediakan marketing tool untuk memudahkan mereka-mereka yang berminat.Mudah saja...daftar di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
14th May 2015 1:03pm

 

DAPAT NOMBOR RANDOM YANG TAK BEST DARI #BESTMOBILE?

Salam...Ada orang tanya,dia dah dapat simkad tapi nombor yang dia dapat tuh tak berapa best sangat... biasalah dah nama pun random number kan.Tapi tak pa jangan risau,hangpa boleh pilih nombor mana yang hangpa berkenan di www.friendimobile.my dengan syarat kad dah diaktifkan dan dah buat topup...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
11th May 2015 1:00pm

 

SEPETANG KE PULAU SAYAK

Salam...gambar dari meja makan kat Usop Mee Udang Pulau SayakPetang semalam aku turun ke Miew Bikers di Sungai Petani untuk hantar repair motor yang accident hari tu. Macam biasalah hantar pastu tinggal dulu,biaq depa check apa yang patut n tukaq mana yang terpaksa.Wife follow dengan kereta sampai ke Miew...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
9th May 2015 12:19pm

 

AKHIRNYA KAU MENYEMBAH TAR...

Salam...Pertama sekali...syukur alhamdullilah aku selamat tanpa sedikit pun calaq-balaq.Kronologi kemalangan.1. Aku dilorong motor dengan kelajuan sekitar 80kmj...time nak pi kerja kut mana nak lajunya tambah pulak atas penang Bridge.2. Tiba dekat KM7 arah ke Penang ada sebijik Avanza PHK 4061 cuba mengelak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
6th May 2015 12:26pm

 

#MyBest CARA NAK DAFTAR KENGKAWAN

Salam...Untuk buat pendaftaran atau pengaktifan simkad baru untuk rakan-rakan atau network bawah kita,cukup mudah sebenarnya.Follow ja step yang aku tempek kat atas nih...Sikit guide kat bawah ni untuk USSD dari handphoneDail *149# dari handphone sendiri (pastikan dah aktifkan talian BestMobile dan ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4th May 2015 6:30pm

 

#MyBest WAJAH BARU BEST MOBILE

Salam...Ingat lagi tak aku ada up satu entri pasal laman web best Mobile kena hack? Kalau tak ingat boleh ja pi jenguk kat siniOk selari dengan pengedaran simkad kepada mereka-mereka yang terawal, laman web Best Mobile pun dah berwajah baru.Kalau dulu link yang aku bagi ialah bestmobile.my ataupun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4th May 2015 4:46pm

 

SEMALAM KAMI KE AKUARIUM

Salam...Dania dan Rayyan teruja dapat ke akuarium semalam. Actually first time dua beradik ni dapat masuk ke dalam nih,sebelum ni pernah sampai tapi akuarium nih ditutup.Aku pulak...ini first time juga masuk ke akuarium di Batu Maung ni,kalau akuarium sebelum nih yang terletak kat Gelugur tuh kira macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4th May 2015 3:45pm

 

INILAH RUPA SIMKAD #BESTMOBILE YANG DINANTIKAN

Salam...Agak lama menanti untuk memegang dan bertukaq ke Best Mobile,akhirnya pada 1 Mei yang lepas aku berjaya juga menjadi antara yang terawal untuk aktifkan simkad aku.Walaupun sebanyak 33ribu keping kad dah diedarkan tapi memandangkan cuti hujung minggu yang agak panjang so banyakla simkad yang masih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4th May 2015 1:42pm

 

KAMI NAIB JOHAN

Salam... Hari nih merupakan hari bersokan aku. Agak lama tak beraksi,dekat sebulan gak la akibat cuaca tidak mengizinkan.So hari ni aku ngan lima orang players dari OFA Hockey Team turun beraksi untuk Kinta District Hockey untuk pertandingan jemputan Prince of Wales Isle di Penang Sports Club.Setengah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
25th April 2015 10:11pm

 

WEB RASMI BEST MOBILE KENA HACKED??

Salam,Website Best Mobile kena hack? Pergh kalau betul memang dasatttttt sangat lah penangan Best Mobile nih. Belum lagi dirasmikan pun dah kena godam.Tahniah juga kepada hackers yang berjaya mengodam laman web Best Mobile bukan apa ini memberi peluang kepada pihak syarikat untuk mempertingkatkan lagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
20th April 2015 5:12pm

 

KEM BOLA 1MCC - ASTRO

Salam...Kem Bola 1MCC - Astro akan diadakan mulai 1 Mei nanti bermula dengan kem di kawasan tengah,utara,selatan,pantai timur,Sabah dan Sarawak.Rujuk gambar atas. Kalau ada anak-anak yang berminat dan berumur diantara 10 hingga 12 tahun tak kira lelaki mahupun perempuan boleh lah mendaftar secara online...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
18th April 2015 12:36pm

 

INGAT ID NIH...BM0001833

Salam...BM0001833 adalah nombor keahlian Best Mobile aku...ingat tau. Bermakna sekarang secara rasminya aku merupakan Brand Partner untuk telco yang sedang menanti kelahirannya di Malaysia.So kepada sesiapa yang hanya nak beli simkad dan mencuba tanpa mahu terikat dengan sesiapa boleh je guna ID BM0001833...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
13th April 2015 11:01am

 

MTB ATAU RB

Salam...gambar dari bikerumorSekarang aku tengah berkira-kira sama ada nak beli MTB atau RB sebagai salah satu lagi "alat" senaman hujung minggu.Maklumlah usia semakin meningkat,prestasi dipadang hoki pun semakin menurun,fitness dan stamina jangan cerita lah time half time pun boleh cucuh rokok...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4th April 2015 8:00pm