User Profile: Nadiasam

Show pings in: English | Malay | All

 

Nadiasam

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 9 of 44

KERANA LOGHAT UTARA DIA BEST, AKU TENGOK MR GREY

hai assalammualaikumMr Grey - Siapa tengok Mr Grey, ala dramadekat channel astro 104 setiap pukul 10, lakonan Eyra Hazali dan Fendy Bakry. Heroin tu nad kenal la, sebab dulu dia pelakon kanak-kanak. Huishh, bila dia berlakon ni, nampak besar dan matang sekarang. Makin cantik kau. Tapi hero tu nad tak berapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
7 months and 3 weeks ago.

 

SEMAK TEMPAT MENGUNDI UNTUK PRU14

hai assalammualaikumSemak Tempat Mengundi PRU14 - Orang lain dah cek tempat mengundi, nad baru nak cek..hahhaa. Nak cek tempat mengundi, boleh ke link pengundi.spr.gov.myNad mestila dekatHaritu dah diumumkan pembubaran parlimen, pada 7 April, lepas tu diumumkan pula tarikh penamaan calon pilihan raya dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
7 months and 3 weeks ago.

 

BARU TUKAR KAD PENGENALAN BARU

hai assalammualaikumTukar Kad Pengenalan Baru - Dah ada anak dua, baru nak tukar kad pengenalan baru..hahhaa. Masa nak ambil mykid anak, nad pun buat sekali kad pengenalan baru untuk nad. Ala kad pengenalan baru yang ada dua gambar tu. Dah alang-alang kan. Takdela banyak kos ulang alik nak buat kan.Kad...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
7 months and 3 weeks ago.

 

OH BEGINI RASANYA VIETNAMESE SPRING ROLL

hai assalammualaikumVietnamese Spring Roll - Dari masa mengandung teringin nak makan. Tengok orang post, nampak macam sedap je. Vietnamese Springg Roll makanan dari Vietnam. Siapa pernah pergi Vietnam, tau la makanan ni. Sebab mudah dibuat, jadinya orang kita pun buat dan jual sampai la terviral.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
7 months and 4 weeks ago.

 

CANTIK - CANTIK CADAR KATIL IKEA

hai assalammualaikumCadar Ikea Menarik Semuanya - Haritu cuaca panas betul, jadinya ajak mr mafia pergi cari tempat beraircond..heheh. Tempat yang dituju mestila ikea Cheras, sebab dah dekat dengan rumah. Sebenarnya nak cari barang juga, almari adik Farhanah dengan mejabeg tulis Fariza. Nad pun ada nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
7 months and 4 weeks ago.

 

BENTAN!! TAKUTNYAA

hai assalammualaikumBentan selepas BerpantangBentan - Nad tak tau macam mana sebenarnya kena bentan ni. Nad tau pasal bentan pun masa mengandung la kan. Kalau tak, tak tau pasal bentan ni semua. Orang cakap, lepas bersalin, kena pantang betul-betul, kalau tak kena bentan nanti. Katanya, bentan ni kalau kena...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
7 months and 4 weeks ago.

 

BHAIYA ROTI LALU JE, FARIZA PUNYA WAJAH...

hai assalammualaikumBhaiya Roti Lalu - Bhaiya Roti motor lalu depan rumah,mesti terus keluar runah cepat-cepat, cakap " berhenti, berhenti "..pahamla bhaiya tu yang kitaorang nak beli. Tu la perangai kecik-kecik dulu, sekarang, anak-anak buah dan turun ke anak.Sekarang, bila bhaiya roti motor tu datang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
8 months ago.

 

BULI MEMBULI

hai assalammualaikumBuli Membuli - Selalu dengar dekat sekolah kes buli ni. Memang sakit hati bila baca atau tengok. Tapi kes buli ni berlaku dekat rumah mak. Buli membuli antara sepupu..haahha. Bila ada tak puas hati, kenala, tak kisah kena tolak, kena tendang, kena cubit. Bila sorang dah buli orang tu,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
8 months ago.

 

JUALAN BARANGAN RAYA FESTIVAL RAMADAN PUTRAJAYA 2018

hai assalammualaikumJualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018 - Bulan puasa bulan depan, lepas tu raya. Sekarang semua persiapan kena buat awal, lagi-lagi baju raya. Kalau boleh taknak kelam kabut. Taknak bersesak-sesak beli akhir-akhir Ramadhan. Biar cepat, semua senang. Takyah fikir dah. Fikir...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
8 months ago.

 

VICKS BABY BALSAM LEGAKAN BATUK FARIZA

hai assalammualaikumVicks Baby Balsam - Pertama kali nad nampak vicks untuk kanak-kanak lol..kesian kan daku, baru tau pasal vicks ni. Tau pun sebab nampak dekat, facebook. Selalu guna vicks tutup hijau tu, untuk orang dewasa, memang berangin la. Sedap dipakai masa batuk dan selsema. Nad kadang pakaikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
8 months ago.

 

BERJANGKIT-JANGKIT DAH

hai assalammualaikumBerjangkit Selsema Dan Batuk - Dekat kampung kalau seorang dah sakit, akan jangkit dekat orang lain. Macam anak buah, dia muntah, lepas dia elok, kena dekat Fariza pulak. Fariza bukan setakat muntah tapi cirit birit pulak. Lepas tu nad pula kena cirit birit. Lemau terus badan bila cirit...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
8 months ago.

 

CARA AKU URUSKAN KERJA RUMAH DAN ANAK

hai assalammualaikumRutin Kerja Rumah Lebih Fleksibel Walaupun Anak Dua - Hah, dah tiga hari dekat kl ni, dah kembali kepada rutin sebagai seorang isteri dan mak ni oii. Dah tiga hari juga dah buat macam-macam ni. Sebelum balik, risau juga, macam mana la situasi kita ni nanti bila balik, mampu ke uruskan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
8 months ago.

 

CUKUP 2 BULAN DI KAMPUNG, JOM BALIK KL

hai assalammualaikumCukup 2 Bulan Pantang - Alhamdulillah, cukup dua bulan pantang dekat kampung. Sekejap sungguh ye..hahaha. Dan kelmarin, nad pun dah balik kl semula. Kalau macam sebelum ni pantang, fariza 3 bulan baru balik kl, ni adiknya 2 bulan balik dah..hehehe. Tak boleh lama-lama, macam-macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
8 months ago.

 

MISZROCKERS BLOGSPOT BETUKAR DOT COM

hai assalammualaikumBertukar Domain Blogspot ke Dot ComMiszrockers Blogspot Bertukar Dot Com - Orang lain berkobar-kobar nak ada domain sendiri. Orang lain lama dah ada domain blog sendiri, nad baru terkial-kial nak buat. Dah lama sebenarnya nak ada domain sendiri, tapi ada banyak penghalang. Dan hari Sabtu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
8 months ago.

 

BADAN DISERANG GEGATA

hai assalammualaikumBadan Diserang Gegata - Malam semalam nad dah start gatal. Habis semua badan nad garu. Memang dah keluar benjol-benjol kat badan. Nad ingat sebab kusyen atau tilam ada binatang. Cakap dengan mak la " diah gatal badan macam kak ita ni mak"..( sambil tunjuk dekat mak. Sebelum ni kakak pun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
8 months and 2 weeks ago.

 

SELESAI SUNATKAN FARHANAH

hai assalammualaikumSelesai Sunatkan Farhanah - Kelmarin, Farhanah dah disunatkan. Nad memang akan sunatkan waktu diaorang masa kecik lagi, senang takdela meronta ke ape. Sunat orang perempuan ni sakit sekejap je.Nad akan uruskan semua sebelum balik kl, senang dah nanti.Kalau dekat Meru Klang ni, nad pergi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
8 months and 2 weeks ago.

 

SAYUR SAMBAL GORENG JAWA VERSI KICAP

hai assalammualaikumSayur Sambal Goreng Jawa Versi Kicap - Selama pantang ni, kicap dah memang dah jadi rutin makanan nad dah..hahhaa. Boleh dikatakan hari-hari kicap. Nasib muka tak macam kicap. Kali ni, nad yang masak, dah lebih 44 hari, kita masakla ye, tapi mak yang ajar. Makanan kali ni sayur sambal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
8 months and 2 weeks ago.

 

LAGU SITI NURHALIZA COMEL PIPI MERAH TING TING TING TANG TING BERHANTU

hai assalammualaikumLagu Comel Pipi Merah - Alhamdullah, hari Isnin haritu Siti Nurhaliza telah selamat melahirkan bayi perempuan dengan berat 3.55kg. Semua orang memang tak sabar menanti kelahiran anak Siti Nurhaliza. Yela dah bertahun tokti tunggu untuk mendapatkan cahaya mata, kini anaknya dah pun ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
8 months and 2 weeks ago.

 

SHOPPING BARANG ANAK, BUAT MAK RASA GERAM

hai assalammualaikumShopping Online Barang Anak - Bila shopping barang anak, katanya nak beli satu dua je, sekali tengok tu cantik, ni cantik, tu comel, mainan ni ok, rasa semua nak beli. Kenapa erk, kenapa erk kita pantang nampak pakaian, barang mainan budak ni??..haahahahaha. Sebab dah set kepala, eh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
8 months and 2 weeks ago.

 

RESEPI IKAN SIAKAP MASAK TOMATO

hai assalammualaikumResepi Ikan Siakap Masak Tomato - Yeahh Ikan siakap lagi menu kita hari minggu haritu. Biasalah, semua adik beradik ada dekat rumah mak, jadinya kita masak sedap-sedap. Haritu ikan siakap masak kicap, ni pulak, ikan siakap masak tomato. Selalunya, mak buat ikan bawal masak tomato, tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
8 months and 2 weeks ago.