User Profile: Nadiasam

Show pings in: English | Malay | All

 

Nadiasam

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 9 of 28

SARAPAN PAGI NASI LEMAK

hai assalammualaikumSarapan Pagi Nasi Lemak - Orang cakap mudah sahaja buat nasi lemak ni, cuma cara pembuatan tu kena betul biar sedap. Kalau macam nad, selalu dah makan nasi lemak mak yang sedap tu, jadi kenala ikut resepi mak..hehee. Baru sekarang nak belajar buat nasi lemak. Selama ni kau tidur je masa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months and 3 weeks ago.

 

KEKAL CANTIK BERSERI BERSAMA PRODUK SAFI BALQIS OXYWHITE

hai assalammualaikumKekal Cantik Berseri Bersama Produk Safi Balqis Oxywhite - Wah!! Safi sekarang dah keluarkan produk terbaru. Kali ni, Safi memperkenalkan formulasi baharu dalam rangkaian penjagaan kulit SAFI Balqis yang diperkaya dengan Formulasi OxyWhite iaitu gabunganNano Oxygen dan Nano BioWhite agar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months and 3 weeks ago.

 

INAI DAUN ASLI MURAH : HENNAART BY MILA

hai assalammualaikumKalau sebelum ni, nak pakai inai, pakai yang dekat pokok. Sebab inai dekat pokok ni suci, semulajadi, takde bahan kimia. Punya gigih petik inai lepas tu menumbuk sampai lumat. Nak bagi merah petuanya letak nasi, letak air. Hah!! macam-macam la. Kalau sebut inai, mesti fikir kawin, asal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months and 3 weeks ago.

 

BILA MOOD FARIZA BAIK, TERIMA KASIH YANG MENDOAKAN

hai assalammualaikumBila Mood Fariza BaikTerima kasih yang mendoakan kesihatan Fariza. Demam kali ni, demam paling teruk juga dia alami. Sampai kena masuk ubat bontot dan masuk gas. Ni semua ujian. Alhamdulillah, doa korang semua buat kesihatan Fariza makin pulih. Bila sihat, mood dia pun baik, bila mood...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months and 3 weeks ago.

 

DEMAM KEBAH BATUK PULAK MENYERANG

hai assalammualaikumDemam Dah Kebah, Batuk Pula Menyerang - alahaii, kesian anak mommy, Fariza ni. Demam dah pulih, tiba-tiba batuk pula. Masa demam sebelum ni, takde batuk sangat, semalam batuk makin teruk sampai hilang suara dia..sedih tengok sebab takde suara.Suara serak dia. Fariza tau, tekak dia sakit,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months and 3 weeks ago.

 

MASUK UBAT BONTOT KURANGKAN DEMAM PANAS

hai assalammualaikumMasuk Ubat Bontot - Masuk empat hari dia demam. Alahaii, balik kampung ingat bercuti, tapi kena jangkit demam pulak. Panas dia kejap ada kejap takda. Tu biasa, yang penting kena pantau panas dia. Semalam, tiba-tiba badan panas, dia merengek je. Bawakla pergi klinik.Cek punya cek, yup...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months and 3 weeks ago.

 

PHARMATON BERI GANJARAN ATAS KEJAYAAN ANDA!!

hai assalammualaikumAzam dan PencapaianSetiap tahun pasti akan ada keazaman yang ingin dicapai. Setiap individu memiliki azam yang berbeza, ada yang nak kurus, ada yang nak berjaya, ada yang berubah kepada yang lebih baik, namun kadangkala ia sukar untuk dicapai.Untuk memberi keyakinan kepada mereka,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months and 4 weeks ago.

 

DAH BERJANGKIT DEKAT FARIZA DAH

hai assalammualaikumDemam Dah Berjangkit Dekat Fariza Dah - Cuti sekolah balik kampung sebab suami kene outstation. Tak sangka pulak anak buah tengah demam, atuk Fariza pun tak sihat. Yela cuaca pun sekejap sejuk, sekejap panas. Fariza pulak, dah jumpa cousin dia memang suka, main jela. Jadinya bakteria pun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
7 months ago.

 

INDAHNYA DUNIA BERSAMA MEREKA

hai assalammualaikumIndahnya Dunia Bersama Mereka - Minggu ni nad balik kampung sebab mr mafia outstation tiga hari. Fariza pun dah rindu dengan sepupu dia. Bukan main suka bila dah sampai kampung. Yela dekat kl keseorangan..hehehe..asal bangun tido, terus paksa suruh keluar bilik. Tak sabar, nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
7 months ago.

 

HANYA SAPU SAHAJA!! PUMP IT BANTU MASALAH PENYUSUAN IBU MENYUSU DAN SUSU BERTAMBAH

hai assalammualaikumPump It Milkbooster Hanya Sapu Sahaja - Alhamdulillah, syukur sangat nad masih menyusukan Fariza yang sekarang berusia 1 tahun 5 bulan. Mungkin nad akan berterusan susukan dia sampaila Fariza bersedia nak minum susu tepung. Sangat indah pengalaman susukan anak ni. Bila dia susu kita,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
7 months ago.

 

RAWATAN TERKINI BUANG LEMAK DAN PENGKONTURAN BADAN MENGGUNAKAN TEKNOLOGI CRYO LIPOLYSIS DARI...

hai assalammualaikumZaman canggih ni semua benda pun canggih. Sekarang nak buang lemak pun mudah, tanpa pembedahan yang menyakitkan.Kedatangan teknik pengkonturan badan terkini, dikenali sebagai generasi kedua Cryo-lipolysis oleh Zimmer Aesthetics dengan menggunakan teknologi Jerman-kejuruteraan,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
7 months ago.

 

EARTH HOUR WITH BLACKOUT BEACH BBQ DI SUNWAY LAGOON

hai assalammualaikumMasih teringat main air dekat Sunway Lagoon. Terbayang-bayang air dekat situ..hehee..haishh nad, mengalahkan budak kecik. Korang kalau tak tau nak buat apa cuti sekolah nanti, boleh pergi ke Sunway Lagoon. Memang sesuai untuk orang dewasa dan anak-anak enjoy. Jangan lupa pergi ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
7 months ago.

 

AKTIVITI MENARIK CUTI SEKOLAH DI SUNWAY LAGOON SEMPENA NICKELODEON LOST LAGOON 1ST BIRTHDAY BASH

hai assalammualaikumSeawal 7 pagi nad dah bangun, semangat dan teruja nak ajak Fariza pergi ke Sunway Lagoon. Sunway Lagoon merupakan salah satu tempat wishlist percutian nad. Kalau bab tempat mandi manda, memang suka sangat, lagi dah ada anak ni, lagi seronok dapat bermain air dengan dia. Sunway Lagoon ni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
7 months ago.

 

SET MAINAN MASAK-MASAK UNTUK FARIZA

hai assalammualaikumSet Mainan Masak-Masak Untuk Fariza - Hah!! nampak tak, makin bertambah usia, makin bertambah jugakla mainan dia..haha. Semua mainan dia, mr mafia yang pilih. Nad memang tak pernah langsung. Sebab pemikiran nad dengan mr mafia berbeza. Mana yang terbaik untuk Fariza, nad biarkan je apa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
7 months ago.

 

KESAN EMOSI NEGATIF BOLEH BAWA KEBURUKAN PADA DIRI

hai assalammualaikumKesan Emosi Negatif Boleh Bawa keburukan Pada Diri -Pada dasarnya, arah emosi dasar manusia dapat dibagi menjadi dua yaitu emosi negatif dan emosi positif. Emosi negatif bersifat destruktif (merosakkan), baik diri sendiri maupun orang lain. Tetapi, emosi negatif kadang di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
7 months ago.

 

KUNCI UNTUK DAPAT HATI SENANG DAN JIWA TENANG

hai assalammualaikumKunci Untuk Dapat Hati Senang Dan Jiwa Tenang - Dalam kehidupan ni, yang penting adalah untuk mendapatkan kesenangan hati dan ketenangan jiwa. Bila hati nak tenang, dan senang datang pulak masalah.Mungkin apa yang nad dapat daripada group whatsup ni, apa yang nad kongsikan ni dapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
7 months ago.

 

HUAWEI HONOR 4C HADIAH KEJUTAN SUAMI

hai assalammualaikumHuawei Honor 4C Hadiah Kejutan SuamiHuawei Honor 4c Hadiah Kejutan Suami - Dah lama dapat telefon ni, harini baru nak cerita. Biasalah, dok belek-belek telefon, baru tau banyak fungsi dia. Telefon Huawei Honor 4C ni hadiah kejutan daripada suami. Masa tu tengah shoping dekat Tesco, pastu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
7 months ago.

 

SWEETNYA AERIL BUAT SURPRISE BIRTHDAY DEKAT ISTERINYA WAWA ZAINAL

hai assalammualaikumSebelum ni jarang ambil tau pasal pasangan suami isteri artis ni. Lepas kawan post satu gambar dia dekat instagram, mula tengok semua gambar diaorang. Memang sweet sangat tengok diaorang ni. Siapa lagi kalau bukan Aeril Zafril dan Wawa Zainal. Suka tengok diaorang berdua. Nad layan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
7 months ago.

 

SAMBUTAN HARI WANITA SEDUNIA ANJURAN STELLAVINGZE INTERNATIONAL

hai assalammualaikumBertuahnya insan bernama wanita. Nad sendiri berasa bangga menjadi seorang wanita. Sebagai seorang wanita yang bergelar ibu, isteri, anak, kakak dan sahabat, nad ingin ucapkan Selamat Hari Wanita kepada wanita-wanita di luar sana. Setiap hari, adalah hari wanita untuk kita. Hebatnya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
7 months and a week ago.

 

JOM BERLARI!! DAFTAR COWAY RUN 2017SEKARANG!!

hai assalammualaikumJom Lari!! Daftar Coway Run 2017 SekarangAmalkan Hidup Sihat Dengan BerlariJom sihat dengan berlari!!!. Amalkan gaya hidup sihat dengan berlari banyak manfaat yang kita dapat antaranya dapat meningkatkan tenaga, memberi kekuatan pada otot kita dan stamina dan pada masa yang sama dapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
7 months and a week ago.