User Profile: zahra95642

Show pings in: English | Malay | All

 

zahra95642

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 8 of 25

Cara Mengatasi Masalah Tidur Berdengkur

Cara Mengatasi Masalah Tidur Berdengkur. Adakah anda berdengkur semasa tidur? Anda mungkin tidak perasan anda berdengkur, tetapi pasangan atau rakan anda pasti sedar jika anda berdengkur semasa tidur. Masalah berdengkur bukanlah eksklusif untuk satu satu jantina sama ada lelaki atau perempuan tetapi ianya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
7 months ago.

 

Cara Membeli Barang di Aliexpress

Cara Membeli Barang di Aliexpress. Siapa nak membeli barangan terus dari China? Kini ramai yang beralih arah untuk membeli barangan terus dari China tidak kira untuk berniaga mahupun untuk kegunaan sendiri. Saya sendiri gemar membeli barangan dari China terutamaya daripada laman web Aliexpress.Pada kali ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
7 months and a week ago.

 

Cara Menukar dan Memilih Tayar Kereta

Cara Menukar dan Memilih Tayar Kereta. Tayar adalah salah satu bahagian yang paling penting pada kereta anda. Tayar kereta yang tidak elok boleh mendatangkan mudarat dan membahayakan pemandu dan penumpang kereta tersebut. Oleh itu, ada beberapa perkara yang perlu anda tahu sebelum anda menukar tayar kereta...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
7 months and a week ago.

 

Cara Memilih Wireless Speaker Yang Terbaik

Cara Membeli Wireless Speaker Yang Terbaik. Jika anda suka mendengar lagu, anda perlukan wireless speaker untuk mendapatkan bunyi yang lebih baik dan lebih memuaskan. Walaubagaimanapun, terdapat pelbagai jenis wireless speaker di pasaran yang kadang kala memeningkan kepala kita untuk memilihnya.Kenapa nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
7 months and a week ago.

 

Cara Menyambut Maulidur Rasul

Saban tahun kita meraikan sambutan Maulidur Rasul. Tetapi sejauh mana kita menghayati peristiwa itu dan mengambil pengajaran daripadanya. Walaupun ada yang berpendapat menyambut Maulidur Rasul adalah satu perkara yang tidak pernah dibuat oleh Rasullullah S.A.W dan tidak perlu dibuat, tetapi pada saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
7 months and a week ago.

 

Cara Mengenali Ubat / Produk Berdaftar Dengan Kementerian Kesihatan Malaysia

Jika kita lihat semua iklan produk sama ada di media social, media cetak atau media elektronik semua akan menyatakan bahawa produk mereka mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia. Adakah kita boleh terima kenyataan tersebut bulat bulat tanpa sebarang keraguan? Atau jika ianya dinyatakan oleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
7 months and a week ago.

 

Cara Turunkan Berat Badan Lebih 10kg Dalam Sebulan

Menurunkan berat badan adalah idaman kebanyakan perempuan. Ada yang mula berdiet dan ada juga yang bersenam. Satu perkongsian yang menarik daripada Nur Shaerah Abdul Karim (Shasha) tentang bagaimana beliau menurunkan berat badan sebanyak 16kg dalam masa hanya 1 bulan.Berikut adalah post penuh yang beliau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
7 months and a week ago.

 

Cara Menurunkan Kolesterol Dalam Badan

Cara Menurunkan Kolesterol Dalam Badan. Satu soalan untuk anda. Betul atau tidak bahawa hanya orang yang gemuk mempunyai kolesterol yang tinggi? Teruskan membaca untuk mendapatkan jawapan dan fakta sebenar tentang kolesterol dan juga cara untuk menurunkan kolesterol dalam badan.Apa itu kolesterol?Kolesterol...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
7 months and 2 weeks ago.

 

5 Sebab Gagal Buat Duit Dengan Blog

Siapa yang suka gagal? Aku pasti tak ada siapa sukakan kegagalan.Tetapi hakikatnya kegagalan adalah inspirasi kepada kejayaan. Begitu juga dengan berblog. Semua orang nak berjaya buat duit dengan blog. Tapi tak semua berjaya melakukannya.Aku dah berjaya buat duit dengan blog ke? Jawapan ringkasnya DAH. Tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
7 months and 3 weeks ago.

 

Cara Menggunakan Alat Pemadam Api Dengan Betul

Apa yang anda tahu tentang alat pemadam api? Adakah anda tahu cara menggunakan alat pemadam api? Adakah anda ada menyediakan alat pemadam api di rumah? Ini adalah soalan-soalan asas yang pernah ditanyakan kepada saya semasa menghadiri taklimat bantuan kecemasan dan kebakaran. Pada pengamatan saya, masih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
7 months and 3 weeks ago.

 

Cara Menyediakan 'Small Office Home Office' (SOHO) Di Rumah

Bagi yang bekerja dari rumah, Home Office atau pejabat di rumah adalah sangat penting untuk memastikan kerja dapat dilakukan dengan efisyen dan produktiviti dapat ditingkatkan. Pejabat di rumah juga penting untuk memastikan pekerjaan dapat di asingkan dengan kehidupan harian. Jadi bagaimana cara untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
7 months and 3 weeks ago.

 

Cara Menyimpan Ubat Dengan Betul Dan Selamat

Baru beberapa hari lepas saya ada menulis berkenaan cara penggunaan ubat di kalangan kanak-kanak. Tiba-tiba hari ini ada berita sedih berkenaan kanak-kanak yang meninggal disebabkan salah makan ubat ahli keluarga kanak-kanak tersebut. Berita ini membuatkan saya rasa terpanggil untuk berkongsi cara untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
7 months and 4 weeks ago.

 

Cara Memulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah

Bagaimana Cara Memulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah? Salah satu perniagaan yang boleh dilakukan terus dari rumah adalah perniagaan bakeri. Bakeri atau perkataan asalnya 'bakery' bermaksud perniagaan membuat dan menjual makanan yang dibuat daripada tepung yang dibakar di dalam oven. Contoh produk bakeri yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
7 months and 4 weeks ago.

 

Cara Penggunaan Ubat Di Kalangan Kanak-Kanak

Penggunaan Ubat yang betul amat penting terutamanya jika melibatkan kanak-kanak. Sebagai ibu bapa, kita harus ambil tahu tentang tatacara penggunaan ubat yang betul untuk anak-anak kita untuk memastikan penyakit anak kita dapat dikawal atau disembuhkan. Saya tertarik dengan satu temubual dalam program...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
7 months and 4 weeks ago.

 

Cara 'Survey' Smartphone Sebelum Beli

Hampir setiap bulan, ada sahaja smartphone baru dikeluarkan oleh pengeluar-pengeluar jenama smartphone. Ini menunjukkan bahawa pasaran untuk smartphone semakin hari semakin berkembang. Walaubagaimana pun, sebelum kita membeli mana-mana smartphone, kita perlulah 'survey' berkaitan smartphone tersebut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
8 months ago.

 

Cara Menyertai Projek Lazada 'Box of Joy'

Lazada adalah laman jualan online yang tidak perlu diperkenalkan lagi. Pelbagai barangan dijual dengan harga yang berpatutan dan harganya akan bertambah murah semasa musim promosi seperti Lazada Online Revolution yang berlangsung dari 11 November 2016 hingga 14 Disember 2016.Bagi yang masih belum menyertai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
8 months and a week ago.

 

Cara Mempromosikan dan Meningkatkan Trafik Blog

Bagaimana cara mempromosikan dan meningkatkan trafik blog?. Trafik adalah segalanya untuk sebuah blog. Blog tanpa trafik adalah ibarat majalah yang tiada pembaca. Memburuk ditelan zaman. Trafik juga sebenarnya adalah pemangkin bagi blogger untuk terus berblog. Tanpa trafik, seorang blogger akan lebih mudah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
8 months and a week ago.

 

Dapat Surprice Gift Dari Lazada!

Aku baru balik dari solat jumaat. Sedang duduk-duduk tiba-tiba ada van poslaju masuk ke rumah.Rasanya aku tak ade beli online apa-apa lagi. Barang yang aku baru order malam tadi masa Flash Sale Lazada Online Revolution takkan dah sampai kot.Besar barangnye.Nama aku ade kat parcel tu.Bile aku bukak rupenya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
8 months and a week ago.

 

Siapa Alexa?

Siapakah gerangan yang bernama Alexa. Bunyi macam nama orang.Aku kenal Alexa ni mungkin sejak 2 tahun lepas.Tapi masa tu aku tak ambil kisah pun pasal Alexa ni.Siapa sebenarnya Alexa ni?Alexa ni adalah juri. Juri yang akan buat analisa tentang blog kita dan kemudian akan bagi nombor kat kita. Macam dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
8 months and a week ago.

 

Cara Pindah Duit Dari Paypal Ke Akaun Bank

Jika anda kerap membuat transaksi antarabangsa ataupun anda mempunyai perniagaan secara global, salah satu cara pembayaran yang paling efektif adalah dengan menggunakan Paypal. Mendaftar akaun Paypal adalah sangat mudah, tetapi dari segi keselamatan, pembayaran menggunakan Paypal adalah antara cara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
8 months and a week ago.