User Profile: sedapmakan

Show pings in: English | Malay | All

 

sedapmakan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 8 of 12

Makan mee udang galah di Citarasa Dinterus, Kampung Terus, Kubang Semang, Pulau Pinang

Ada satu tempat yang sedap untuk makan mee udang di Kubang Semang, Pulau Pinang. Yang lebih special dan jarang-jarang kita dengar, mee udang ni guna udang galah! Mee udang galah ni famous juga la sebab jalan-jalan cari makan TV3 pernah datang ke Citarasa Dinterus ni.Citarasa Dinteruskedai berhadapan dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
8 months and 3 weeks ago.

 

Jalan-jalan cari barang antik di Pasar karat @ Loken @ Memory Lane Ipoh, Perak

Kalau korangadadi Ipoh pada pagiAhad, jangan lepaskan peluang untuk pergi ke pasar karat ataupun loken ataupun memory lane atau apa saja yang penduduk tempatan panggil. Kat sini memang syurga untuk pengemar barangan antik. Panjang juga la pasar karat ni dari hujung ke hujung. Letih juga la...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
8 months and 3 weeks ago.

 

Masakan ala Thai dan western di Restoran Orkid Desa, kiosk Bertam, Bertam Kepala Batas

Restoran Orkid Desa di Kiosk Bertam, Kepala Batas Pulang Pinang ni, dulu kat tempat diorang ni Anjung Satay yang berniaga di situ. Tapi sekarang Anjung Satay dah berpindah ke kedai yang lebih besar betul-betul berhadapan dengan kiosk Bertam ni. Jadi sekarang restoran orkid Desa ambil alih tempat lama Anjung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
9 months ago.

 

Makan cendol di Deen Ct Corner Cendol, Ipoh Perak

Petang petangnak basahkantekakdi bandaraya Ipoh ni, boleh la pi pekena cendol. Ada satu tempat yang aku boleh rekemen kat korang di Ipoh ni iaitu Deen Ct Cendol. Hanya cendol je yang dijual. Ada cendol pulut, cendol jagung, cendol kacang, cendol pulut, cendol biasa dan pelbagai lagi. Deen...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
9 months ago.

 

Kari yang terlajak sedap di Restoran Pen Mutirara di Taman Selat Butterworth Pulau Pinang

Restoran Pen Mutiara ni sebenarnyainisiatif Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia. Menu yang ada di sini sama saja dengan menu-menu di restoran lain. Tapi di restoran Pen Mutiara ni, satu menu yang menjadi tarikan pengunjung/pelanggan yang datang ke sini adalah karinya. Tak kira la kari apapun, kari kepala...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
9 months ago.

 

Dua hari satu malam percutian menarik di Hatyai, Songkla Thailand.

Walaupun waktu percutian agak terbatas, namun banyak juga la tempat-tempat menarik yang kami sempat pergi sepanjang 2 hari di bumi Hatyai ni…Kisah kami bermula di sini…..Awal pagi kami cuba sedaya upaya untuk sampai ke Padang Besar, Perlis di mana terletaknya pintu masuk ke Thailand selain di Bukit Kayu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
9 months ago.

 

Sedapnya makan di restoran halal, Sami Kitchen, Hatyai Thailand

Makan tengahariaku di Hatyai, Thailand, aku nak cuba makan di restoran Sami Kitchen...Restoran ni halal..jangan takut nak makan ek...sekurang-kurangnya bila tengok pekerja semua Islam, takde la nak compius sangat status halal..lagi-lagi ada disediakan surau...lepas makan boleh terus solat...Restoran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
9 months and a week ago.

 

Menjamu selera di Selera Kita (Restaurant) Restoran Hatyai Thailand

Selera Kita Restaurant adalahtempat pertama yang aku singgah di Hatyai, Thailand. Sampai-sampai Hatyai perut dah lapar kan...terpaksa la cari makan..Jam Thailand awal sejam dari Malaysia, walaupun sampai Hatyai dalam 10.30 pagi (waktu Thailand), tapi ikut jam Malaysia, dah pukul 11.30 pagi....dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
9 months and a week ago.

 

Makan tengahari di Saji Selera Keluarga Jamal di Kampung Pertama, Permatang Pauh, Pulau Pinang

Restoran Saji Selera Keluarga Jamal terletak di Kampung Pertama, Permatang Pauh Pulau Pinang yang menyagikan pelbagai lauk pauk untuk makan tengahari. ada juga ikan bakar, keli bakar, ayam bakar. Restoran ni juga menjadi tumpuan bila waktu makan tengahari walaupun susah sikit dari segi nak dapatkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
9 months and a week ago.

 

Makanan halal Restoran Hamid Hatyai, Thailand

Restoran Hamid di Hatyai, Thailand ni adalahsalah satu alternatif makanan halal yang terdapat di Hatyai ni. Bentuk rupa restoran ni sekali tengok macam restoran nasi kandar, tapi sebenarnya restoran makanan halal ala-thai. Restoran Hamid Hatyai ni terletak di tengah-tengah kesibukan bandar Hatyai.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
9 months and 2 weeks ago.

 

layan makan char koay teow petang-petang di Bertam Permai, Kepala Batas Pulau Pinang

Area Kepala Batas, Pulau Pinang ni ada2-3 gerai yang main course diorang adalah char koay teow. Kalau korang memang berhajat untuk makan char koay teow, kena cari tempat-tempat macam ni la..Kalau korang pergi ke gerai makan yang biasa, memang ada sesetangahnya ada dalam list menu diorang, tapi tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
9 months and 2 weeks ago.

 

Pak yeop corner pulut durian, Terong Perak

Tetiba rasa teringin nakmakanpulutdurian. On da way, aku dari lumut ke Changkat Jering, lalu dekat Terong, sebelah kiri jalan ternampak Pak Yeop pulut durian ni, so aku pun singgah la untuk makan pulut durian tu...Tapi nasib malang aku sebab waktu aku sampai pulut durian dah takde...yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
9 months and 3 weeks ago.

 

Pak Mek mee kari dan nasi ayam, Simpang Empat Hutan Melintang, Perak

Pak Mek Mee Kari dan Nasi AyamAda satu kedai di Simpang Empat Hutan Melintang, Perak yang menyediakan makanan mee kari dan nasi ayam..Memang dua-dua menu ni special menu la kat sini. Menu lain pun ada, tak aku recommend untuk cuba dua tu jer...aku cuba mee kari..Mee kari ni sedap la aku rasa, kira aku boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
9 months and 3 weeks ago.

 

Restoran Arina Sona Seafood Sungai Besar, Selangor

Salah satualternatiftempat makanmalam di Sungai Besar, Selangor. Restoran Arina Seafood ni dekat dengan traffic light dan surau. Seperti biasa, restoran seafood ala-ala Thai ni menu lebih kurang sama ja...beza sedap dengan tak sedap je...Pandangan depan restoran Arina Sona Seafood Sungai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
9 months and 3 weeks ago.

 

Makan mee udang di Bagan Nakhoda Omar (B.N.O), Sabak Bernam Selangor

Bagan Nakhoda Omar (B.N.O) takde kena mengenadengan politik walaupun bunyi cam Noh Omar..hihihi...Rupanya Bagan Nakhoda Omar (B.N.O) salah satu tempat menarik di Sabak Bernam, Selangor. B.N.O sebenarnya ada pantai, tapi pantai yang berselut bukan berpasir. Masa aku datang sini dalam tengahari. Memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
9 months and 3 weeks ago.

 

Menikmati permandangan Bandaraya Pulau Pinang (city route) dan kedamaian pantai (beach route)...

Salah satu tarikan percutian di Pulau Pinang adalah PENANG HOP-ON HOP-OFF TOUR BUS. Bas dua tingkat (double decker) yang bahagian tingkat atas dibahagikan kepada tempat berbumbung dan tanpa bumbung. Kalau cuaca tak panas, tak hujan, aku cadangkan duduk la kat bahagian yang tak berbumbung tu, baru la rare...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
9 months and 3 weeks ago.

 

Makan malam 'open air' di Restoran Lemboy, Manjung, Perak

Restoran Lemboy di Manjung, Perak ni berkonsepkan 'open air' iaitu makan secara terbuka tanpa bumbung. Maksudnya boleh tengok langit terus macam restoran Bendang Kitchen di Alor Setar, Kedah. Kaunter bayar, dapur dan segala operasi restoran Lemboy ni beroperasi dalam sebuah kontena yang telah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
9 months and 3 weeks ago.

 

Makan Malam di Tasnim Seafood Sungai Petani, Kedah

Cari punyacariuntukmakan malamkat Sungai Petani ni, akhirnya aku terjumpa dengan Tasnim Seafood ni. So destinasi makan malam aku kat sini la malam ni. Nampak macam sempoi je, so kena try la kan. Standard la ka restoran macam ni, ala-ala thai plak tu, jadi macam-macam menu makanan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
9 months and 3 weeks ago.

 

Restoran Cikgu Sungai Petani - Nasi campur RM5.90 sepinggan

Sememangnya keunikkanataukelainan yang di lakukan oleh owner restoran akan menjadi tarikan kepada para pelanggan yang datang. Di Restoran Cikgu ni, keunikkan yang di ketengahkan adalah harga tetap RM5.90 untuk sepinggan nasi dengan pilihan pelbagai hidangan beserta air kordial percuma!Restoran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
9 months and 3 weeks ago.

 

Restoran anamuda di Arau Perlis

Kebetulan masa akuround-round kat perlis, sampai di Arau, perut rasa lapar nak makan nasi plak. Masa tu dalam pukul 1 lebih tengahari. Kiranya nak cari makan tengahari la. At last aku ternampak restoran anamuda ni, restoran berasaskan masakan thai. Dah masuk duduk, ingatkan ada nasi campur, rupanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
10 months ago.