User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 8 of 15

Senarai Barang Tidak Dikenakan SST 2018

Senarai barangan yang dicadangkan tidak dikenakan cukai SST 2018. Memang tengah hangat diperkatakan mengenai sistem cukai SST 2018 ini. Nak lagi, bila ianya menimbulkan rasa keresahan di kalangan rakyat, risau dan takut harga barangan akan naik dan membebankan. Sistem cukai SST 2018 bakal menggantikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

5 Fakta Hangat 30 Persoalan Tentang Cukai Jualan SST 2018

Umum dah tahu bahawa Kerajaan Persekutuan akan melaksanakan Cukai Jualan dan Perkhidmatan (Sales Services Tax/SST) pada September 2018, bagi menggantikan regim cukai sebelum ini, iaitu Goods Services Tax (GST). Ramai yang masih tak mendapat maklumat yang betul mengenai sistem cukai ini, malah saya sendiri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Nak Lulus Temuduga Kastam Tak?

Anda dipanggil untuk hadir temuduga Kastam tak? Risau tak kalau tak lulus? Anda benar nak lulus dalam temuduga tu? Tak nak kecewa?Ramai calon dipanggil temuduga Kastam gred WK29. Dikhabarkan, sesi ni dah mula sejak 15 Julai lepas dan akan tamat 2 Ogos. Lama juga tempoh tu.Persediaan Penting Untuk Lulus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months ago.

 

Result Amri Membanggakan - Sekolah Ulul Albab

Keputusan peperiksaan anak-anak dah keluar. Alhamdulillah, saya dan isteri berkesempatan untuk pergi menyemak keputusan peperiksaan anak-anak di sekolah. Semua keputusan peperiksaan diperoleh baik. Manakala, anak sulong kami, iaitu Amri di Sekolah Ulul Albab, kekal mendapat keputusan yang cemerlang. Result...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Tips Pilih Freelancer Siapkan Projek Kerja Sampingan

Hari ini saya nak kongsikan tips untuk usahawan dan peniaga online, atau sesiapa sahaja yang mencari freelancer untuk membuat kerja-kerja sampingan. Aha... skop kerja freelance di Malaysia ini masih lagi terhad. Ada tu ada, tapi tak ramai. Mungkin mereka ini tak tahu pasal Jobdirumah untuk mencari peluang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Pertama Kali Merasa Buah Durian Hutan dari Selama, Perak

Anda pernah makan Durian Hutan tak? Aha, kalau kat Semenanjung ni, Durian Hutan memang sukar nak ditemui, berlainan dengan di Sabah atau Sarawak. Di hutan Borneo, anda boleh jumpa banyak spesies Durian Hutan, tetapi kalau kat Semenanjung ni, nak jumpa satu spesies Durian Hutan pun susah. Kalau anda jenis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Cara Semak Kelayakan 'Free Speed Upgrade' Unifi Streamyx

Anda pengguna Streamyx macam saya tak? Jika ya, dah tahu pasal free speed upgrade dari Telekom Malaysia (TM) tak? Dah semak ke samada layak atau tak? Dah tengok samada di tempat anda ada kemudahan free speed upgrade untuk Streamyx? Aha, jika belum, anda boleh membuat semakan dan seterusnya pendaftaran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Smartphone Honor 7 Pada Harga Diskaun Kontest Fotografi Honor 10

Nak smartphone Honor dengan harga diskaun? Aha, ini peluang anda untuk cepat-cepat dapatkan harga promosi diskaun menarik smartphone Honor di laman web rasmi HiHonor. Tawaran menarik ini adalah untuk bulan Julai 2018, melibatkan harga lebih murah untuk Honor 7. Selain itu, anda boleh dapatkan harga diskaun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

8 Foto Cantik Nadiyah Shahab, Bakal Isteri Ben Ali

Nadiyah Shahab. Anda kenal dengan nama pelakon cantik berasal dari Singapura ini? Jika anda mengikut drama-drama Encik Suami Mat Salih Celup, Mr. Hijab dan terbaru Shah Zam, tentu kenal dengan wajah seakan-akan anak patung ini. 8 Foto Cantik Nadiyah Shahab, Pelakon Dari Singapura Bakal Isteri Ben Ali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

11 Jenis Buah Durian Popular dan Digemari di Malaysia

Dengar khabar, harga buah durian di pasaran sudah semakin stabil. Sedikit demi sedikit harga buah durian yang boleh didapati dengan murah pada bulan Jun dan awal Julai 2018 kini dah semakin sukar. Harga buah durian daripada pelbagai jenis bakal kembali ke harga asal. Jadi, buat penggemar durian ... kalau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

HFMD - Info Penting, Cara Rawatan dan Bagaimana Cegah Supaya Tidak Dijangkiti

Penyakit tangan, kaki dan mulut (HFMD). Wahai ibu bapa, jangan ambil ringan mengenai penyakit ini. Dikhabarkan, penyakit ini telah menjadi serius di Pulau Pinang dengan adanya peningkatan kes yang tinggi. Malah, Menteri Kesihatan Malaysia, Dr. Dzulkefly Ahmad telah mengeluarkan arahan khusus kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Tips SEO 103 - Custom Robots Header Tags? Cara Setting Untuk Dapatkan Trafik

Lagi tips berkaitan SEO (Search Engine Optimization) khas untuk rakan blogger blogspot. Aha, sesiapa yang gunakan blogspot sebagai medium untuk menulis blog, wajib ikuti tips yang akan saya kongsikan ini. Ia satu tips mudah. In Sha Allah, mampu memberikan trafik yang tinggi untuk blog anda, terhasil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Mitos Pasal Buah Durian

Cerita pasal durian lagi. Aha, kali ini saya nak kongsikan sedikit fakta hangat berkaitan buah durian ini yang sejak dua menjak ni dah jatuh harga. Bila dah jatuh harga, maka ramailah penggemar buah durian yang rasa seronok sakan. Yelah, durian dah harga murah, memang pulun la makan buah ni. Tapi, bukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Durian Pertama Najmi

Musim durian. Kat mana-mana akan nampak orang jual durian. Ikut laporan akhbar, harga buah durian tahun ni dah jadi murah. Malah, harganya turun lebih separuh harga dari kebiasaan. Waktu inilah penggemar buah durian macam saya sekeluarga akan berasa sangat seronok. Inilah masa nak makan buah durian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Uyaina - Puteri Muslimah Asia 2018 Popular di Indonesia

Uyaina. Anda mungkin kenal kalau anda menonton rancangan Nona di TV3. Orangnya memang cantik, dan pernah menjadi juara juara Nona Manis pada tahun 2015. Setelah tidak lagi mengacara program Nona TV3, namanya kembali menjadi sebutan apabila menjadi juara Puteri Muslimah Asia 2018 buat pertama kalinya. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Cara Muat Turun Contoh Soalan Ujian Psikometrik

Adakah anda mencari contoh-contoh soalan untuk ujian Psikometrik bagi luluskan anda dalam permohonan kerja kerajaan? Jika anda dipanggil oleh pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) untuk jalani ujian Psikometrik, adakah anda sudah cukup persediaan untuk menghadapinya? Anda nak tahu cara nak mendapatkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months ago.

 

Cara Nak Beli Ebook Rahsia Taobao Full Pakej

Ramai yang nak tahu cara nak beli dan borong barang secara online menerusi laman web TaoBao. Sebelum ini, saya dah kongsikan satu video yang tunjukkan cara nak beli dari laman web TaoBao, tanpa perlu menggunakan orang tengah. Sekarang ni dah banyak laman web orang tengah macam Lazada dan 11th Street yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Video Tunjuk Cara Beli Barang di Taobao Secara Direct

Hari ini saya nak kongsikan satu video yang tunjukkan cara-cara untuk membeli barangan atau import produk dari China, dengan menggunakan laman web TaoBao. Ada ramai yang teringin nak beli barang dari China, malah ada peniaga yang teringin nak borong produk China untuk dijual di kedai runcit, pasar malam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Unifi Basic 30Mbps - RM79 Sebulan

Pelan Unifi Basic 30Mbps baru, Harga RM79 sebulan. Telekom Malaysia pada 12 Julai 2018 telah mengumumkan pelan Unifi baru, dinamakan sebagai Unifi Basic. Pelan ini ditujukan secara eksklusif kepada pengguna isi rumah dengan pendapatan kurang RM4500. Ianya pelan baru menggantikan pelan sedia ada,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Tips SEO 102 - Blog Wajib Mesra Mobile

Blog mesti berada di dalam keadaan yang mesra mobile. Bukan sekadar ia perlu menjadi sebuah blog yang responsif - paparan cantik dan betul ikut saiz skrin peranti, tetapi mesti mesra untuk semua peranti mudah-alih. Blog wajib mesra mobile. Ini merupakan antara teknik SEO yang mudah. Tak perlu teknikal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.