User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 8 of 15

5 Rahsia Wanita Jepun Berpinggang Ramping Tanpa Amal Diet Ketat

Tahukah anda wanita Jepun memang suka makan. Tetapi tabiat mereka makan tak sama dengan kebanyakan wanita Asia yang lain. Itulah rahsia mereka kekal ramping walaupun usia meningkat. Anda tentu sangat jarang nampak wanita Jepun yang berperut buncit atau menggelebeh. Wanita Jepun jarang berdiet sebab mahu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 months and 3 weeks ago.

 

5 Perkara Penting Sebelum Terima Tawaran Kerja

Jika anda bujang, mungkin perkara memilih kerja tidak penting. Ini adalah kerana ia merupakan start-up kerjaya untuk mendapatkan pengalaman sebenar dalam dunia pekerjaan. Agak berlainan sedikit dengan mereka yang sudah berkeluarga, ada beberapa aspek dan benda penting perlu dilihat sebelum terima apa-apa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 months and 3 weeks ago.

 

Resepi 'Rahsia' Milo Ais Kepal Tok Abah, Kuala Kangsar

Dah pernah rasa Milo Ais Kepal tak? Saya dan anak-anak dah merasa banyak kali dah Milo Ais Kepal ni, tapi kami belum lagi merasa Milo Ais Kepal Tok Abah di Kuala Kangsar yang tetiba jadi tular di media sosial. Sebelum ni, kami cuma merasa di Warung D'Bukit di Kg Chengal Jantan sahaja. Kalau ikutkan tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 months and 3 weeks ago.

 

10 Soalan Wanita Penuh Makna Tersirat Lelaki Patut Ambil Tahu

Wanita memang misteri. Kalaupun anda sudah menjadi seorang suami kepada seorang wanita, jangan harap anda boleh merungkaikan segala kemisterian seorang wanita. Kompleks wanita ni, hatta isteri sendiri. Semakin anda kenal seseorang wanita itu, semakin anda sedar bahawa banyak hal tentang wanita yang anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 months and 3 weeks ago.

 

Buat Duit Dengan Hobi Orang Lain

Buat duit menerusi hobi orang lain. Hari ini saya nak kongsikan sedikit tips bagaimana nak mendapat duit dari internet. Aha, ia satu topik yang sangat menarik kan? Apatah lagi untuk seorang seperti saya yang 99% bekerja dari rumah dengan blog dan online marketing. Anda sebenarnya boleh buat duit dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 months and 3 weeks ago.

 

7 Manfaat Hubungan Kelamin Berkualiti Untuk Suami Isteri

Hubungan kelamin yang berkualiti adalah antara faktor kebahagiaan sesebuah rumahbtangga yang tidak ramai orang mahu membicarakan. Rakyat Malaysia terutama di kalangan masyarakat Melayu masih lagi taboo dalam bercakap soal hubungan kelamin atau seks dalam perkahwinan. Keterbukaan untuk membicarakannya masih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 months and 3 weeks ago.

 

Video Persembahan Akhir Bintang Bersama Bintang 2018 - Mark Adam Menang RM100,000

Akhirnya program Bintang Bersama Bintang TV3 melabuhkan tirainya pada Ahad 4 Mac 2017. Sudah ada pemenang yang berjaya membawa balik RM100,000. Saya pasti ramai dah tahu siapa yang menjadi juara dalam Super Bintang Bersama Bintang. Dalam peringkat akhir Bintang Mencari Bintang ini, Mark Adam telah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 months and 3 weeks ago.

 

Mahu Dapat Banyak Pelepasan Cukai Individu, Bacalah Nota Penerangan BE!

Ramai rasanya rakan-rakan, kenalan, serta sahabat handai sudah mula declare penyata cukai (BE) masing-masing secara online menerusi ezHASIL. Untuk mereka yang ada membuat potongan automatik (PCB) untuk pembayaran cukai individu pemastatutin yang tidak menjalankan perniagaan tentu inilah masa untuk mendapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 months and 3 weeks ago.

 

11 Tips Menginap Homestay Luar Negara Menerusi AirBnb

Sejak dua menjak ni, saya suka nak bercerita berkongsi mengenai homestay. Industri ini semakin berkembang bukan sahaja di Malaysia, dan Asia Tenggara tetapi juga kebanyak tempat di dunia. Wujudnya laman web seperti Agoda dan AirBnb telah membuka peluang kepada pemilik dan usahawan homestay untuk kembangkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 months and 3 weeks ago.

 

Bonus Khas ASB 1 Sen Seunit Dari PNB Masuk Akaun Mulai 1 Mac 2018

Wah berita baik untuk mereka yang menyimpan dan melabur dalam Amanah Saham Bumiputera (ASB). Bonus khas untuk mereka yang menyimpan dan melabur dalam ASB akan dikreditkan ke dalam akaun mulai 1 Mac 2018.Bonus khas ini akan diberikan sebanyak 1 sen seunit bagi 10,000 pertama unit ASB. Pemberian bonus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 months and 3 weeks ago.

 

Perlu 4K Views 1000 Subscribers Monetize YouTube

Channel YouTube newbie saya tak ramai subscribers. Saya perlukan sokongan anda untuk dapatkan lebih 1000 subscribers. Jika anda sudi, bolehlah langgan saluran YouTube saya tu. Saya baru je nak mencuba jana income dengan YouTube balik .. huhu. Perlu 4K Views 1000 Subscribers Jika Mahu Monetize...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 months and 3 weeks ago.

 

10 Tips Pelaris Homestay Untuk Panduan Usahawan Homestay Malaysia

10 Pelaris Bisnes Homestay. Ramai kenalan saya termasuk sahabat lama semasa belajar di sekolah menengah dan IPT yang mengusahakan bisnes homestay ini. Ia merupakan antara cabang bisnes moden yang boleh dibuat dan dilakukan hanya dari rumah. Malah, saya pernah menulis beberapa review dan advertorial...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 months and 3 weeks ago.

 

Sejarah Lebah dan Pengunaan Madu di Muzium Perak Taiping

Tahukah anda sejarah penggunaan madu telah lama bermula? Hari ini saya nak berkongsilah sedikit info dan pengetahuan yang telah saya dapat semasa berkunjung ke Muzium Perak di Taiping. Rezeki saya, Muzium Taiping untuk tempoh terhad sedang buat pameran berkaitan Lebah dan Madu. Jadi, dapatlah sedikit...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 months and 3 weeks ago.

 

Lokasi Tarikh Ujibakat Da'i Pendakwah Nusantara Musim Keenam (2018)

Ujibakat terbuka untuk program Da'i Pendakwah Nusantara 2018. Program Daei TV3 sedang menjalankan sesi ujibakat dan temuduga untuk mencari calon peserta yang sesuai untuk program Da'i musim keenam (6) 2018. Calon dicari adalah di kalangan warganegara Malaysia dan Asia Tenggara berusia 18 hingga 30 tahun.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 months and 4 weeks ago.

 

Lupakan BeLofa dan Zouk, Tetapi Banggalah Dengan Aman

Perghh, kisah Zouk dan tudung Naelofar #BeLofa jadi trending dan banyak diperkatakan orang dua tiga hari ini. Bukan setakat dicakap-cakap di dalam media sosial seperti Facebook dan Twitter, tetapi juga ada juga yang bicarakan dua benda tersebut di kedai kopi hujung kampung kedaung ntah mana hala. Nampak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 months and 4 weeks ago.

 

Panduan Urus Homestay Gaya Jutawan oleh Faridil Altras

Perhatian kepada para pemilik homestay dan juga bakal usahawan homestay di Malaysia! Ok, ada berita baik untuk anda yang mahu uruskan homestay dan menjadikannya sebenar-benar lubuk menjana pendapatan secara sampingan atau sepenuh masa, gaya seorang jutawan! Panduan Urus Homestay Gaya JutawanSatu panduan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 months and 4 weeks ago.

 

Hanya 3 Orang Bertutur Bahasa Ini di Dunia

Adakah anda mahu belajar beberapa patah perkataan daripada satu bahasa yang hanya tiga orang di dunia bercakap? Ini adalah fakta hangat yang ingin saya kongsikan kepada anda. Ia mungkin tidak penting untuk pengetahuan anda sekarang, tapi ada maksud yang tersirat yang ingin saya sampaikan. Pupusnya Bahasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 months and 4 weeks ago.

 

Skim Khas Pelaburan ASB Untuk Veteran dan Anggota Tentera serta Ahli Koperasi Polis

Wah untungnya jadi anggota tentera dan polis Malaysia. Saya difahamkan terdapat satu skim khas Amanah Saham Bumiputera (ASB) untuk kedua golongan ini bakal dilancarkan pada 27 Februari 2018 oleh Menteri Pertahanan, Datuk Seri Hishammuddin Hussein. Skim Khas ASB Untuk Veteran dan Anggota ATM serta Ahli...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 months and 4 weeks ago.

 

12 Sebab Niagahoster Web Hosting Terbaik, Menjadi Pilihan Top 10 di Indonesia

Tahukah anda bahawa di dalam dunia internet terdapat beberapa jenis website, antaranya ialah website berita, website niaga, website personal dan juga blog. Setiapnya berbeza dari beberapa segi, namun tunjang untuk kesemua jenis website ini untuk 'live' adalah hosting atau lebih spesifik - web hosting. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 months and 4 weeks ago.

 

6 Sebab Pinjaman Kereta Ditolak oleh Pihak Institusi Kewangan

Anda nak beli kereta, tetapi apabila anda apply loan, tup tap permohonan pinjaman untuk beli kereta ditolak! Ok. Mesti anda rasa sangat kecewa kan? Paling kecewa ialah anda tak tahu kenapa permohonan pinjaman anda ditolak. Jika anda seorang yang rajin bertanya, mungkin boleh tahu sebab-sebab pinjaman kereta...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 months and 4 weeks ago.