User Profile: haffizuliskandar

Show pings in: English | Malay | All

 

haffizuliskandar

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 8 of 14

Resepi Cheesy Wedges Simple dan sedap

Sumber : Flickr (Wendy Yap)Resepi Cheesy Wedges Simple dan sedap! | Siapa suka makan Cheesy wedges? Macam tak sempurna rasanya kalau kami singgah makan kentucky fried chicken tak order Cheezy Wedges Kfc. Sedap hilang menjilat kotak! Hahaha. Hari ini kami nak kongsikan dengan pembaca semua Resepi Cheesy...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via DuaPulohSens
4 months and 2 weeks ago.

 

BEN ASHAARI NAK KOREK RAHSIA MEDIA SOSIAL AKU

BEN ASHAARI NAK KOREK RAHSIA MEDIA SOSIAL AKU | Ahha! Ini segmen bukan sebarang segmen! Ini segmen datangnya daripada top blogger malaysia! Eh! Dah macam nak meniaga pulak! Hehe. Sebenarnya aku dah terlepas 1 segmen daripada abang ben. Dan kali ini macam ada peluang je nak join. Jadi apa kata kita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
4 months and 2 weeks ago.

 

Jangan sampai kena banned dengan Google.

Jangan sampai kena banned dengan Google | Aduh! Nampaknya aku masih belum pulih sepenuhnya selepas akaun adsense kena banned! Bukan mudah sebenarnya nak dapatkan akaun penuh ni. Namun, bila sifat tidak sabar lebih banyak dalam diri, macam-macam cara datang untuk hasilkan “lebih” income. Dan di akhirnya,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
4 months and 2 weeks ago.

 

Pagi isnin yang suram.

Pagi isnin yang suram | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, hari ini masih lagi berkesempatan untuk menulis dalam blog ceritaejoy. Pagi isnin yang suram. Aku mulakan hari ini dengan pelbagai persoalan bermain dalam minda aku sekarang ni. Terlalu banyak yang aku fikirkan sampai tidur aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
4 months and 2 weeks ago.

 

Inilah sebabnya kenapa ikan koi boleh hidup di dalam longkang di jepun.

Inilah sebabnya kenapa ikan koi boleh hidup di dalam longkang di jepun | Fuh! Panjang tajuk aku kali ini. Sebenarnya bukan apa, tetapi teruja bila seorang rakan kongsikan gambar ikan koi berenang-renang dalam longkang, aku ulangi sekali lagi, dalam longkang di jepun. Dan seperti biasanya, pasti akan ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
4 months and 2 weeks ago.

 

Boleh atau tidak Mandikan Anak Ketika Demam?

*"Doktor, Boleh Tak Anak Mandi Ketika Demam?" Baca Jawapan Doktor Ini Untuk Selamatkan Anak Anda!*Biasanya anda tahu ke bacaan suhu anak demam? Ok, macam mana pula cara anda mandikan anak? Guna air suam atau belasah je dengan air sejuk? Nak tahu jawapan penuh dan cara yang betul, rujuk perkongsian dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via DuaPulohSens
4 months and 2 weeks ago.

 

Bakal bertukar department

Bakal bertukar department | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah masih lagi berkesempatan untuk menulis dalam blog ceritaejoy ni. Nampaknya tahun 2017 semakin menunjukkan cabaran pada aku. Selepas beberapa masalah yang aku hadapi pada awal tahun, kini aku mendapat perkhabaran baru. Aku bakal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
4 months and 2 weeks ago.

 

Tips mudah buat duit dengan Lynk.my.

Tips mudah buat duit dengan Lynk.my | Aduh. Rasanya macam belum cukup layak nak kongsikan Tips mudah buat duit dengan Lynk.my ni. Sebabnya masih ramai yang lebih hebat daripada aku. Yang buat 4 angka pun ada dengan lynk ni. Tapi disebabkan ada soalan, haruslah kita berikan jawapannya, betul tak? Aku cuba...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
4 months and 2 weeks ago.

 

Tawaran terbang murah dengan Malaysia Airline (MAS)

Tawaran terbang murah dengan Malaysia Airline (MAS) | Assalamualaikum dan selamat pagi. Ceritaejoy macam ni, semalam saja-sajalah tengok tiket kapal terbang. Buka laman web sana, buka laman web sini. Niat dalam hati tu nak bawa keluarga naik kapal terbang. Dan perancangan awal ni, nak bawa dekat-dekat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
4 months and 2 weeks ago.

 

Cara buat kerepek durian ala thai

Sumber : AlibabaCara buat kerepek durian ala thai | Jika kami berkunjung ke negara gajah putih, di antara buah tangan yang akan kami bawa pulang adalah kerepek durian. Kami sebenarnya masih tertanya-tanya, bagaimana kerepek ini dihasilkan? Jika menggunakan isi durian, sudah tentu mustahil kan? Jadi kami...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via DuaPulohSens
4 months and 3 weeks ago.

 

Cara mengelakkan ikan melekat di kuali ketika menggoreng.

Sumber :aleppofoodCara mengelakkan ikan melekat di kuali ketika menggoreng | Di antara masalah yang kerap dihadapi ketika menggoreng ikan adalah melekat pada kuali. Dan bila ia melekat terlalu kuat, ia boleh menghancurkan isi ikan tersebut sekaligus merosakkan bentuk ikan. Ini boleh menghilangkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via DuaPulohSens
4 months and 3 weeks ago.

 

Cara hilangkan bau tidak menyenangkan dalam peti sejuk

Cara hilangkan bau tidak menyenangkan dalam peti sejuk | Surirumah sudah pastinya kerap berhadapan dengan perkara seperti ini. Akibat terlalu banyak memasukkan barang ke dalam peti sejuk, akhirnya ada yang tidak digunakan dan membusuk. Ianya sudah pasti menghasilkan bau yang busuk dan tidak menyenangkan!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via DuaPulohSens
4 months and 3 weeks ago.

 

Terima kad Enrich blue! Seronoknya!

Terima kad Enrich blue! Seronoknya! | Yang sebenarnya, dah lama juga aku register Enrich by MAS malaysia ni. Punyalah lama sampaikan aku sendiri lupa pasal benda ni, ha! Semalam, bila aku balik kerja, anak sulung aku tengah main kertas. Macam-macam benda dia buat dengan kertas tu. Buat jet la,buat pistol...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
4 months and 3 weeks ago.

 

Segmen: Follow Me ! Mac 2017

Rasa macam lama pulak tak join segmen. eh! Yeker? Oklah, join segmen ini atas jemputan tuan blog. Bila dah berjemput tu, rasa segan pula nak tolak. Segmen pun mudah. Jom apa kata kita join ramai-ramai. Kita bagi support pada tuan blog. ok! Klik sahaja pada banner di atas ya!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
4 months and 3 weeks ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via DuaPulohSens
4 months and 3 weeks ago.

 

Resepi mangga susu istimewa

Sumber : googleResepi mangga susu istimewa| Siapa yang suka minum air mangga susu dekat sini? Ahha! Pasti ramai yang suka kan? Lebih-lebih lagi jika dapat minum dalam cuaca panas. Sememangnya sangat sempurna! Ok! Tahukah korang yang nak buat air mangga susu ni tersangatlah senang! Semudah ABC! Tak percaya?

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via DuaPulohSens
4 months and 3 weeks ago.

 

Resepi ayam goreng ala ala KFC

Resepi ayam goreng ala ala KFC | Siapa suka makan ayam KFC? Kami di antara ribuan peminat ayam KFC. Boleh dikatakan setiap minggu akan ada bucket KFC diatas meja kami. Disebabkan kami suka makan ayam ni, hari ini,kami ingin kongsikan dengan pembaca semua, resepi mudah ayam goreng ala ala KFC. Lepas ni,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via DuaPulohSens
4 months and 3 weeks ago.

 

Cara paling mudah buat daging burger homemade.

Cara paling mudah buat daging burger homemade | Mungkin ramai yang tidak tahu ada cara yang paling mudah untuk buat daging burger. Mungkin ada di antara anak-anak kita yang suka makan daging burger. Tapi kalau setiap hari nak beli, ianya mungkin beri kesan pada kewangan kan? Jadi apa kata kita buat sendiri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via DuaPulohSens
4 months and 3 weeks ago.

 

Bila dia dah mula kenal apa itu hantu

Bila dia dah mula kenal apa itu hantu | Aduh! Siapa yang aku maksudkan ni? Tak lain dan tak bukan, beliau adalah anak kedua aku. adeh! Ceritanya, biasalah dekat TV, kan ada drama-drama melayu. Drama melayu ni pulak, kalau tiada babak hantu, memang tak sah jadinya. Nak dijadikan cerita, anak sulung aku ni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
4 months and 3 weeks ago.

 

Cara menangani sakit jantung ketika seorang diri

Cara menangani sakit jantung ketika seorang diri | Dalam zaman serba moden ni, penyakit pembunuh no 1 negara ini tidak hanya di hidapi oleh mereka yang berusia sahaja. Ini dibuktikan dengan banyak kematian yang melibatkan sakit jantung dengan mereka yang berusia lebih muda. Hari ini kami cuba untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via DuaPulohSens
4 months and 3 weeks ago.