User Profile: elihjapahar

Show pings in: English | Malay | All

 

elihjapahar

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 8 of 19

10 Kelebihan Menyertai Program Affiliate

10 Kelebihan Menyertai Program Affiliate | Tidak dinafikan, kemajuan dan kecanggihan teknologi siber sekarang ini banyak membantu kita dalam mengembangkan perniagaan secara atas talian (online). Banyak perniagaan yang sebelum ini yang hanya ditemui di supermarket, pasaraya, tepi jalan, tamu-tamu, malahan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 weeks and a day ago.

 

Prosedur Hantar Kereta Dari Semenanjung Malaysia Ke Kota Kinabalu

Prosedur Hantar Kereta Dari Semenanjung Malaysia Ke Kota Kinabalu. Penjawat awam yang berkhidmat dengan Kerajaan Persekutuan pastinya sinonim dengan perpindahan ke seluruh Negara. Ini kerana mereka kena patuh dengan arahan Kerajaan demi kepentingan Jabatan/Agensi masing-masing.Perpindahan juga banyak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 weeks and 2 days ago.

 

Panduan Shopping Online Di SGshop Malaysia

Panduan Shopping Online Di SGshop Malaysia. Siapa kata shopping online ni orang perempuan ja yang pandai? sekarang ni lelaki pun dah memilih jalan paling mudah nak dapat barangan yang dikehendaki melalui laman web ecommerce yang semakin hari semakin banyak seperti cendawan tumbuh selepas hujan, hehe...Siapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 weeks and 5 days ago.

 

Cara Cari Kerja Di Singapura

Mencari kerja pada zaman ekonomi tidak menentu ini memang sangat mencabar. Setiap tahun, ratusan ribu graduan yang menghabiskan pelajaran mereka, ditambah pula dengan mereka yang dah lama ‘tanam anggur’ berapa banyak persaingan yang ada untuk merebut sesuatu jawatan kosong itu?Ramai yang sukar mencari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 weeks and 6 days ago.

 

Percutian Menarik Di Tepi Pantai Phuket Thailand

Dengan kesibukan kerja, kita perlu meluangkan masa bersama keluarga untuk melancong ke tempat yang menarik. Ramai yang mengambil keputusan melancong dalam negara, tetapi selain dalam negara negara jiran terdekat juga merupakan pilihan terbaik untuk bercuti. Antara lokasi percutian menarik dengan keindahan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month ago.

 

Tempahan Hotel Online Dengan Diskaun Dan Promosi

Minggu yang lepas adalah minggu terakhir saya di Kuching, Sarawak. Selama 8 tahun saya berkhidmat di sana, akhirnya rayuan perpindahan ke Sabah Negeri Dibawah Bayu diluluskan. Rasa bertuah kini dan bersyukur akhirnya saya boleh berkhidmat di negeri kelahiran sendiri.Hari terakhir di Kuching, Sarawak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month ago.

 

Contoh Surat Permohonan Pelepasan Kereta Dari Bank

Contoh Surat Permohonan Pelepasan Membawa Kereta Dari Bank. Ramai orang bertanya, apa itu Surat Pelepasan atau Surat Kebenaran Membawa Kereta daripada Bank? Bagi anda yang berkhidmat dengan Kerajaan Persekutuan pastinya perpindahan ke negeri-negeri diseluruh negara adalah perkara biasa. Namun, jika...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month ago.

 

Prokas Puri5 Membantu Kempiskan Perut Buncit

Prokas Puri5 Membantu Kempiskan Perut Buncit. Lelaki dan perut buncit tak akan dapat dipisahkan. Semasa bujang slim je, tapi bila dah kahwin nanti memang tak akan dapat tolak selera makan masakan isteri tercinta. Masakan isteri adalah masakan nombor 2 paling sedap selepas masakan emak kita, hakikatnya perut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and a week ago.

 

Selamat Tinggal Sarawak Bumi Kenyalang !

Terlalu banyak kenangan manis yang saya lalui di negeri Sarawak ini. Disini lah saya bermula melapor diri pada tahun 2009, pada ketika itu boleh dikatakan saya masih mentah dan 'zero' . Syukur, berkat tunjuk ajar rakan sejawatan yang lebih berpengalaman, akhirnya berjaya melaksanakan tugasan harian dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and 3 weeks ago.

 

Peminat Drama Dan Movie Asia? Tonton Dan Muat Turun Hanya Di Dimsum

Wanita dan filem korea memang tak dapat dipisahkan! kebanyakkan gadis Malaysia yang berumur 13 tahun hingga 40 tahun majoritinya penggemar filem korea. Tak kisahlah Drama ataupun Movie, semuanya mereka akan 'sapu habis' tengok filem korea ni. Jika pelakon yang mereka minati, makan pun dah tak ingat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and 4 weeks ago.

 

Tip Pemilihan Warna Sesuai Kediaman Dan 77 Teknik Hias Rumah Cara Bajet

Hari Raya Puasa sudah tinggal beberapa hari lagi. Ramai yang sudah mula membuat dekorasi pada rumah mereka..tengok jiran sebelah rumah pun dah mengecat pagar, menukar langsir, membeli sofa baru, dan macam-macam lagi agar rumah kediaman kelihatan ceria di hari lembaran nanti.Sumber Image | GoogleBaju raya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and 4 weeks ago.

 

8 Langkah Lonjakkan Jualan Di Facebook Fanpage

8 Langkah Lonjakkan Jualan Di Facebook Fanpage. Entri ini khas buat anda yang berniaga di Facebook! jika anda peniaga tapi belum ada Fanpage, buatlah sekarang kerana sebentar lagi anda akan mengetahui 8 langkah penting untuk melonjakkan jualan anda di Facebook Fanpage.Facebook merupakan laman sosial yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months ago.

 

#RAMADHANGIVEAWAY bersama SGShop Malaysia

Giveaway saya di blog ini dah tamat. Memang lumayan hadiah yang ditawarkan oleh SGshop Malaysia tahun ini. Rasanya ramai blogger yang dapat job SGshop ni. Paling lumayan adalah giveaway RM5000 anjuran blogger Ayue Idris.Kali ini, saya join pula giveaway anjuran blogger Sofieadie. Giveaway ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months ago.

 

5 Tempat Beli Fidget/Hand Spinner Murah, Elakkan Buat Sendiri

5 Tempat Beli Fidget/Hand Spinner Murah, Elakkan Buat Sendiri. Saya tahu ramai yang tengah cari benda ni. Bukan saja golongan yang memerlukan terapi hilangkan stress, sekarang ni budak sekolah pun dah terjebak dengan fidget spinner. Mungkin fidget spinner ini adalah barang permainan atau alat untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and a week ago.

 

11 Perkara Anda Perlu Faham Sebelum Membeli Di SGshop Malaysia

11 Perkara Anda Perlu Faham Sebelum Membeli Di Sgshop Malaysia. Buat julung kalinya, ini adalah pengalaman pertama saya membeli secara atas talian terus daripada China. Sebelum ini, ramai yang bercerita tentang kelebihan shopping di Taobao tetapi tak ramai yang faham disebabkan Taobao hanya menggunakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and 2 weeks ago.

 

SGshop Jom Shopping! Contest

Salam 1Malaysia,Bertemu kembali dalam contest SGshop Malaysia. Giveaway yang saya anjurkan di blog ini telahpun tamat. Kini, peluang saya sendiri pula untuk menyertai giveaway rakan-rakan blogger lain yang fully sponsor oleh SGshop Malaysia. Tak sangka begitu ramai blogger yang menganjurkan giveaway dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and 2 weeks ago.

 

Senarai Pemenang SGshop RM1000 Free Shopping Credit Giveaway

Salam 1Malaysia,Berakhirlah sudah tempoh giveaway anjuran blog saya yang ditaja oleh SGshop Malaysia. Kini, masa yang dinanti-nantikan telahpun tiba, saya akan mengumumkan senarai 10 pemenang bertuah giveaway ini.Untuk makluman, pemilihan pemenang adalah 100% menggunakan random.org. Sesiapa yang join...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and 2 weeks ago.

 

Dipanggil Temuduga SPA Bulan Jun Ini? Ada Tip Resume Dan Temuduga Untuk Anda

Apa khabar? anda membaca artikel ini kerana minat anda nak tau resepi terbaik untuk lulus temuduga kerja kerajaan melalui SPA. Pengalaman dan keputusan peperiksaan cemerlang sahaja tidak mencukupi untuk menjamin kejayaan anda melepasi temuduga. Ada banyak lagi tip dan panduan yang perlu anda pelajari untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and 2 weeks ago.

 

Elak 5 Perkara Ini Ditulis Dalam Resume Anda

Adakah anda sudah yakin dengan resume yang kemas dan cantik lengkap dengan pengalaman bekerja, anugerah, dan CGPA yang tinggi semasa di Universiti? Penulisan resume yang betul mungkin boleh menggambarkan keperibadian anda, tuliskan mengikut kesesuaian jawatan yang dipohon dan cuba elakkan beberapa perkara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and 2 weeks ago.

 

Shopping Murah Terus Dari China Dengan SGshop Malaysia

Shopping Murah Terus Dari China Dengan SGshop Malaysia. Haii semua. Bila agaknya kali terakhir korang membeli atas talian(online)? macam mana pengalaman pembelian tu, mudah? murah? ataupun mahal? mesti korang akan membandingkan harga barang tersebut daripada pelbagai platform laman web shopping online yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and 2 weeks ago.