User Profile: elihjapahar

Show pings in: English | Malay | All

 

elihjapahar

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 8 of 11

Langkah Pertama Buat Duit Dengan Blog - Nuffnang Malaysia

Langkah Pertama Buat Duit Dengan Blog | Saya percaya blogger yang pada mulanya menceburkan diri dengan dunia blogging hanyalah atas dasar minat menulis dan mengisi masa lapang. Namun, anda pasti terfikir untuk menjana pendapatan sampingan dengan blog. Alang-alang menulis, biar sampai jadi duit ! itulah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 months and 3 weeks ago.

 

Pinjaman Peribadi Khas Untuk Gaji Bawah RM1500 Sebulan

Pinjaman Peribadi Khas Untuk Gaji Bawah RM1500 Sebulan | Berhutang bukan satu tabiat yang baik, malah boleh menjejaskan kehidupan seharian kita jika tidak membuat perancangan dengan baik. Tetapi, sekiranya perlu untuk berhutang untuk menyelesaikan masalah atau hutang lain itula sebabnya anda perlu tahu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 months and 3 weeks ago.

 

Hero Borneo Team (HBT) Bukan Sekadar Blogger

Hero Borneo Team (HBT) - Social Media Blogger | Sejak bergiat aktif semula dengan blog sejak Jun 2016, saya langsung tak menyangka boleh berkolaborasi dengan blogger-blogger hebat di Sarawak ini. Mereka yang saya maksudkan adalah blogger Hanafi dan Ishak Hasimi yang berpengalamn luas dalam dunia blogging...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 months and 3 weeks ago.

 

7 Rahsia Memulakan Bisnes Fotografi Untung RM50K Sebulan

7 Rahsia Memulakan Bisnes Fotografi Untung RM50K Sebulan | Bercakap mengenai Bisnes Fotografi, saya teringat masa melangsungkan perkahwinan 4 tahun yang lalu. Detik-detik manis seperti itu perlu dirakam dan dialbumkan untuk tatapan anak-anak dan saudara mara suatu masa kita dah tua nanti.Credit -...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 months and 3 weeks ago.

 

Senarai 29 Pusat Servis Kereta Terbaik Di Sarawak

Senarai Pusat Servis Kereta Terbaik Di Sarawak | Memilih wokshop untuk servis kereta selalunya berkait rapat dengan lokasi, harga kos servis, dan perkhidmatan yang diberikan oleh pemilik pusat servis berkenaan.Kini, dengan adanya laman web carama.com segalanya mudah untuk membuat temujanji servis kereta...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 months and 3 weeks ago.

 

Airpaz Lubuk Penerbangan Tiket Murah Di Seluruh Dunia

Airpaz Lubuk Penerbangan Tiket Murah Di Seluruh Dunia | Tiket untuk balik kampung hujung tahun ini belum dibeli, perancangan memang nak beli awal tapi masih menunggu-nunggu promosi tiket kapal terbang paling murah (harap-harap ada). Jika tiada promosi, terpaksalah guna tiket waran kerajaan untuk mengunjungi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 months and 3 weeks ago.

 

112 Kerja Kosong Kerajaan Bulan Oktober 2016

112 Kerja Kosong Kerajaan Bulan Oktober 2016 | Jika anda lepasan SPM/STPM atau lepasan Diploma, sila abaikan maklumat ini kerana kita ingin memberi ruang untuk mereka yang berkelulusan PMR/SRP?PT3, mengisi kekosongan jawatan yang ditawarkan oleh pihak kerajaan di bulan Oktober 2016 ini.Di bulan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 months and 4 weeks ago.

 

Terima Komisen Pertama Affiliate InvolveAsia

Komisen Pertama Affiliate InvolveAsia | Sebelum ini, saya ada kongsikan hasil pendapatan sampingan saya melalui Komisen dari Affiliate Klikjer.com. Dan, hari ini saya nak kongsikan pula hasil komisen daripada program affiliate InvolveAsia.Itulah, siapa kata blogging tak boleh buat duit? kawan saya kata,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 months and 4 weeks ago.

 

Terima Komisen Ketiga Affiliate Klikjer.com September 2016

Terima Komisen Ketiga Affiliate Klikjer.com September 2016 | Hasil usaha untuk menghasilkan artikel berkualiti yang digemari enjin carian google, maka terhasillah sedikit pulangan bonus dengan komisen yang tak seberapa ini.Sungguhpun nilainya hanya 2 angka, namun angka kecil ini mampu memberi impak positif...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months ago.

 

Worldwfashion.Com Lubuk Pakaian Dalam Wanita

Worldwfashion.Com Lubuk Pakaian Dalam Wanita | Zaman sekarang ini, banyak penjimatan yang kita boleh lakukan untuk mengurangkan perbelanjaan bulanan. Membeli belah secara atas talian (online) juga merupakan penjimatan dari segi masa dan minyak kenderaan. Pemilihan barang yang hendak dibeli juga mudah, hanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months ago.

 

Kenali Pengasas Produk Kecantikan Sarawak - Organic Skin By IGs

Pengasas Produk Kecantikan Sarawak - Organic Skin By IGs | Kali ini, Hero Borneo Team (HBT) berpeluang membongkar dan mendedahkan kejayaan seorang wanita anak kelahiran Sarawak yang semakin mendapat tempat dikalangan wanita dengan produk kecantikan yang diasaskan olehnya sendiri.Pengasas produk kecantikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months ago.

 

7 Bank Menawarkan Pinjaman Peribadi Paling Cepat Lulus

Pinjaman Peribadi Paling Cepat Lulus Di Malaysia | Berhutang bukanlah satu kemestian, kita semua berhutang kerana kita memerlukan modal untuk menyelesaikan sesuatu perkara yang kita inginkan. Sebagai contoh, meminjam untuk perkahwinan, mahu membina rumah, membeli tanah, membeli kereta dan macam-macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months ago.

 

Semakan Nama Penerima Dekoder Percuma MYTV 2016

Semakan Nama Penerima Dekoder MYTV 2016 | Bagi yang belum mengetahui status nama samada berjaya atau tidak menerima dekoder percuma MYTV, semakan secara atas talian(online) boleh dilakukan dengan cara yang sangat mudah. MYTV Broadcasting ini adalah unit dekoder percuma yang akan diberikan kepada 2 juta...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months ago.

 

Senarai 50 Pusat Servis Kereta Terbaik Di Johor Bahru

Senarai 50 Pusat Servis Kereta Terbaik Di Johor Bahru | Memilih wokshop untuk servis kereta selalunya berkait rapat dengan lokasi, harga kos servis, dan perkhidmatan yang diberikan oleh pemilik pusat servis berkenaan.Kini, dengan adanya laman web carama.com segalanya mudah untuk membuat temujanji servis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months ago.

 

Senarai Pemenang Giveaway Tunai RM200 By ELIHJAPAHAR.COM

Hai awak!! jangan pergi lahhh...aku ganggu aa, aku ganggu..he3x...Hai awak, masa yang dinanti-nantikan telah tiba, saya selaku penulis blog dan penganjur giveaway ini dengan rasa bangganya mengumumkan pemenang-pemenang giveaway tunai bernilai RM200 dan hadiah saguhati Min Kaffe kepada peserta pilihan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and a week ago.

 

100 Cara Buat Duit Dengan Blog

100 Cara Buat Duit Dengan Blog | Hari demi hari, blogger di Malaysia ini semakin ramai. Kalau dikira mungkin boleh mencecah puluhan ribu. Ada yang berblogging atas niat suka menulis, suka berkongsi infomasi dan yang paling ramai saya tengok adalah mahu menjana pendapatan sampingan..mahu buat duit dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and a week ago.

 

Inilah Pelan Internet Terbaik Untuk Anda

Pelan Internet Terbaik 2016 | Zaman moden sekarang ni, semua orang perlukan line internet yang stabil untuk kemudahan mengakses laman sosial, aktiviti perbankan, perniagaan, menonton movie, melayari youtube dan paling diperlukan oleh seorang blogger.Tanpa internet, media sosial dan aktiviti perniagaan dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and a week ago.

 

Senarai 35 Pusat Servis Kereta Terbaik Di Kuala Lumpur

Senarai 35 Pusat Servis Kereta Terbaik Di Kuala Lumpur | Memilih wokshop untuk servis kereta selalunya berkait rapat dengan lokasi, harga kos servis, dan perkhidmatan yang diberikan oleh pemilik pusat servis berkenaan.Kini, dengan adanya laman web carama.com segalanya mudah untuk membuat temujanji servis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and a week ago.

 

Kesilapan Pertama Membeli Emas

Sumber: tokopoker.orgHari ini bila saya fikir balik, sebenarnya harga emas memang sentiasa mahal. Berapa pun harganya, tetap orang akan kata ianya “mahal”. Ia memang barang yang dianggap mahal sejak zaman berzaman. Tak pernah ada satu zaman pun orang anggap harga emas itu barang murah.Jangan Lalukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and a week ago.

 

5 Tips Memilih Dan Memohon Kad Kredit

Katakan anda menerima berita kurang baik dari kampung, dan perlu pulang untuk hal kecemasan? malangnya, duit tidak mencukupi untuk membeli tiket disaat-saat genting seperti ini..maka, saya syorkan setiap individu perlu mempunyai sekurang-kurangnya satu Kad Kredit untuk hal-hal kecemasan sahaja.Dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and 2 weeks ago.