User Profile: elihjapahar

Show pings in: English | Malay | All

 

elihjapahar

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 8 of 15

Sebanyak 895 Jawatan Kosong Kerajaan Di SPA Bulan Febuari 2017

Sebanyak 895 Jawatan Kosong Kerajaan Di SPA Bulan Febuari 2017 | Hi, lama tak share berita terkini tentang jawatan kosong Kerajaan ni. Nampaknya, bulan Febuari memang banyak jawatan kosong yang akan dibuat urusan temuduga oleh pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) Malaysia. Ini adalah bagi mengisi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
5 days and 9 hours ago.

 

Cara Merawat Penyakit Kulit Ekzema Dan Psoriasis Pada Bayi

Cara Merawat Penyakit Kulit Ekzema Dan Psoriasis Pada Bayi | Kita sebagai ibubapa pastinya risau jika bayi kita menghidap penyakit kulit yang teruk. Penyakit ni kita tak minta pun, kadang-kadang akan datang menyerang pada bila-bila masa sahaja. Jika menyerang pada waktu umur beberapa bulan selepas baby...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week and a day ago.

 

Penginapan Selesa Di Hotel Holiday Inn Melaka

Penginapan Selesa Di Hotel Holiday Inn Melaka | Tahukah anda terdapat 40 lebih lokasi perlancongan yang boleh dipilih untuk destinasi percutian di Malaysia. Destinasi percutian menarik ini boleh didapati di setiap negeri di Malaysia. Tak payah jauh-jauh pun kita dah boleh menikmati pemandangan dan percutian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week and 4 days ago.

 

Pageview Dan Ranking Alexa Blog Selepas 7 Bulan

Pageview Dan Alexa Ranking Blog Selepas 7 Bulan. Pejam celik, pejam celik, bila tersedar saja dari mimpi blog Elih Japahar ini sudah pun berusia 7 bulan. Blog dan domain ini masih berusia 7 bulan, diibaratkan seorang bayi baru ja pandai senyum dan tertawa manja. Merangkak pun tengah explore lagi, kadang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week and 6 days ago.

 

10 Khidmat Photobooth Kahwin Terbaik Di Malaysia

10 Khidmat Photobooth Kahwin Terbaik Di Malaysia | Momen terindah dalam kehidupan kita jika disematkan didalam hati dan memori, hanya muncul bila waktu pejam mata ataupun ketika rindu. Tetapi, jika momen terindah itu dirakamkan dengan lensa kamera alangkah indahnya bila ditatap dihari tua nanti.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 weeks ago.

 

Penoreh Getah Ini Raih Pendapatan RM8,000 Sebulan

Penoreh Getah Ini Raih Pendapatan RM8,000 Sebulan | Dengar berita, harga getah semakin naik tahun ini. Ramai orang dikampung merasa gembira dengan kenaikkan harga ini walaupun tidak setinggi harga 3/4 tahun yang lepas.Beberapa tahun yang lepas, saya sendiri pernah merasa duit ribu-ribu hasil torehan getah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 weeks ago.

 

Terima Komisen Affiliate Klikjer Januari 2017

Terima Komisen Affiliate Klikjer Januari 2017 | Fuh, rasanya ini adalah bulan ke-5 saya join program affiliate Klikjer.com. Blog ini juga dah berumur 7 bulan (sejak Jun 2016). Tak sangka tiap-tiap bulan boleh jana komisen melalui affiliate dan sedikit kerja-kerja review.Dan, bagi yang follow entry...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 weeks and 2 days ago.

 

Bahaya Muat Naik Gambar, Video Anak Di Media Sosial

Bahaya Muat Naik Gambar, Video Anak Di Media Sosial | Kemajuan dunia teknologi memang tidak dapat dinafikan lagi. Kanak-kanak 3 tahun pada masa sekarang ini pun sudah pandai bermain gajet. Pendidikan awal tentang penggunaan gajet dan media sosial perlu dititikberatkan kepada anak-anak kita. Tertagih dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 weeks and 5 days ago.

 

Caj Rawatan Gigi Terkini Di Klinik Kerajaan Bagi Tahun 2017

Caj Rawatan Gigi Terkini Klinik Kerajaan Bagi Tahun 2017 | Beberapa hari ini, viral berkenaan kadar caj atau bayaran bagi rawatan gigi di klinik-klinik Kerajaan. Kenaikan ini amat memeranjatkan seluruh rakyat Malaysia, baru sebulan kadar kenaikan rawatan baru bagi hospital Kerajaan yang dinaikkan bermula 1...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 weeks and 6 days ago.

 

Temuduga Terbuka JobsMalaysia Bulan Febuari 2017

Temuduga Terbuka Sektor Swasta Di Pusat JobsMalaysia Bulan Febuari 2017 | Sukacita dimaklumkan bahawa Jobsmalaysia akan melaksanakan urusan pengisian jawatan kosong bagi beberapa syarikat swasta bagi menyandang jawatan kosong yang ditawarkan syarikat berkenaan.Individu yang berminat mendapatkan pekerjaan di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 weeks and 6 days ago.

 

Guru Terima RM170,037.20 Sumbangan Takaful SSPN-i Plus Selepas Isteri Meninggal Dunia

Guru Terima RM170,037.20 Sumbangan Takaful SSPN-i Plus Selepas Isteri Meninggal Dunia | Ajal, Jodoh dan Rezeki itu adalah ketentuan Tuhan. Kita sebagai manusia hanya mampu merancang perjalanan hidup kita, yang menentukan keputusan terbaik adalah Tuhan. Sebab itu, DOA adalah sumber kekuatan kita walau apa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 weeks and 2 days ago.

 

Blogger Irda Garmin - Sahabat Terbaik Alam Maya

Betullah kata orang, 'orang berbudi kita berbahasa' tapi ini lain pula ceritanya. Orang berbudi, kita pun turut berbudi tambah lagi dengan bahasa. Hidup saya dikelliling dengan orang yang macam ni, bersyukur sangat dengan anugerah Tuhan ditemukan dengan insan terbaik seperti mereka.Beberapa bulan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 weeks and 2 days ago.

 

Kumoten Dropship Sesuai Untuk Berniaga Tanpa Modal

Bisnes Dropship Sesuai Untuk Berniaga Tanpa Modal| Dulu lain, sekarang lain. Sejak penurunan nilai mata wang ringgit, kenaikan harga barang dan ekonomi kurang stabil. Rakyat Malaysia disarankan mempunyai kerja ke-2 selain kerja hakiki mereka. Demi menyahut seruan Kerajaan, ramai yang berniaga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 weeks and 3 days ago.

 

Soft Aiskrim Gula Apong Kegemaran Anak Lelaki Saya

Soft Aiskrim Gula Apong | Hari ini adalah hari perayaan Chinese New Year bagi kaum Cina di seluruh dunia. Chinese New Year merupakan hari bermulanya tahun mengikut kalendar Cina. Kalau nak tahu, tahun 2017 adalah tahun ayam..orang Sarawak panggil Manok..setiap tahun dan binatang dalam kalendar Cina...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 weeks and 4 days ago.

 

BR1M Akan Mula Diagihkan Bermula 18 Febuari 2017 - Perdana Menteri

Beberapa minggu ini, viral berkenaan agihan BR1M sebelum perayaan Chinese New Year. Ramai yang terpecaya dengan berita palsu yang diwar-warkan sehingga ada yang dah menyemak akaun masing-masing. Padahal, pada waktu artikel ini dibuat kebanyakkan permohonan BR1M yang telah dikemaskini dan permohonan baru...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 weeks and 4 days ago.

 

Cara Semakan Senarai Hitam (Blacklist) PTPTN

Cara Semakan Senarai Hitam (Blacklist) PTPTN | Bagi graduan yang telah menamatkan pengajian dalam tempoh 6 bulan. Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) telah menetapkan tempoh itu sebagai masa yang diberikan untuk mendapatkan pekerjaan dan bermulanya jadual pembayaran balik pinjaman...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 weeks and 6 days ago.

 

Cara Buat Pengeluaran Duit Di ATM Maybank Tanpa Kad (Cardless)

Pernah tak anda menghadapi masalah ketika membuat pengeluaran duit di ATM? masalah yang selalu dihadapi adalah Cip ATM Card rosak, tak boleh detect pulak. Ada pula orang keluar rumah terlupa bawa dompet, dah sampai ATM baru sedar dompet tak ada. Dah lah malam-malam buta, rumah pun agak jauh dari situ. Call...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 weeks and a day ago.

 

Cara Buat Kedai Online Dengan Harga Serendah RM39 Sebulan

Cara Buat Kedai Online Dengan Harga Serendah RM39 Sebulan | Dengan ekonomi yang tidak berapa stabil sejak beberapa tahun ini. Ramai rakyat Malaysia berusaha mendapatkan sumber pendapatan kedua atau pendapatan sampingan walaupun bekerja secara sepenuh masa dengan kerajaan ataupun swasta. Niat bukan nak kaya,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month ago.

 

Rahsia Jana Pendapatan RM1000 Seminggu Dengan Uber

Rahsia Jana Pendapatan RM1000 Seminggu Dengan Uber | Sebagai pekerja sepenuh masa yang menghabiskan masa 8 jam di pejabat, mungkin terlintas difikiran untuk melakukan kerja sampingan bagi menambah pendapatan sampingan diri sendiri dan keluarga. Zaman sekarang ni ada banyak peluang untuk menjana pendapatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month ago.

 

20 Jawatan Kosong Pegawai Khidmat Pelanggan Gred N19

Sukacita dimaklumkan bahawa Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) akan melaksanakan urusan pengisian jawatan kosong bagi Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia (JPA) dalam jawatan Pegawai Khidmat Pelanggan Gred N19.Calon yang mempunyai ciri-ciri keperibadian berikut, mempunyai keterampilan yang baik, mempunyai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month ago.