User Profile: ahmadyani

Show pings in: English | Malay | All

 

ahmadyani

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 8 of 9

Belasungkawa Untuk Opah Embun

Kenangan hidup saya bersama opah sejak kecil hingga besar kekal selamanya. Namun hubungan hidup antara saya dan opah sudah tamat! Opah saya, Embun binti Che Gas sudah kembali ke sisi Allah. Tempoh hidup Opah Embun yang diberi Allah untuk hidup atas muka bumi ini sudah habis. Tarikhnya pada Selasa,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via AHMADYANI DOTCOM
7th September 2017 9:53pm

 

8 Bidang Tugas Pegawai Tadbir Diplomatik Berat Tapi Tetap Diminati Ramai

Seorang yang ingin menjadi Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD), perlulah tahu peranan dan bidang tugas PTD sebelum memohon jawatan PTD Sejujurnya, bukan mudah untuk disahkan jawatan sebagai Pegawai Tadbir Diplomatik walau nama sudah tersenarai sebagai calon. Setiap calon perlu melepasi beberapa peringkat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via AHMADYANI DOTCOM
4th September 2017 8:09am

 

Rujukan Khas Exam Online Separa Perubatan 7 Sept 2017

Pada Selasa 07 September 2017 (khamis), pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam SPA  akan mengadakan peperiksaan [exam] online Latihan Separa Perubatan Bertaraf Diploma. Masa exam: 05:30 PTG 06:10 PTG Mereka yang terpilih untuk menduduki exam online ini boleh mendapatkan rujukan khas untuk Peperiksaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via Tips Kerjaya Graduan Rujukan Pekerja
30th August 2017 11:35pm

 

4 Cara Tuan Rahman Basri Buat Duit Menggunakan Internet

Perkongsian 4 cara buat duit melalui Internet oleh Tuan Rahman Basri boleh diguna oleh semua orang. Cara ini terbukti berkesan kerana itulah caranya yang Tuan Rahman Basri gunakan sepanjang beliau berkecimpung dalam bisnes online. Sebenarnya, 4 cara itu jugalah yang diguna oleh usahawan bisnes online...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via AHMADYANI DOTCOM
26th August 2017 10:01pm

 

Tip Menghadapi Kenaikan Harga Minyak

Bagaimana caranya untuk menghadapi kenaikan harga minyak? Hati memang rasa terbakar setiap kali harga minyak naik. Yang tidak ada kenderaan pun panas hati bila minyak naik. Kerana harga minyak naik bermakna barang keperluan hidup akan juga naik. Yang ada kenderaan terutama yang menggunakannya setiap hari,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via AHMADYANI DOTCOM
20th August 2017 8:05pm

 

Episor Dapat Mengatasi Badan Lemah Letih Dan Cepat Mengantuk

Episor adalah supplement kesihatan semulajadi yang bagus untuk mengatasi badan yang lemah dan cepat letih yang membuatkan kita masih mengantuk walau selepas tidur panjang. Fungsi badan setiap orang akan menurun atau merosot bila usia semakin meningkat. Itu normal. Fitrah hidup. Apa yang malang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via AHMADYANI DOTCOM
15th August 2017 7:17pm

 

Opah Sudah Mula Lupa

Rakan facebook saya, Noor Izyan Liyana memuat naik satu post dalam wall facebooknya, “Kita ni pulun la dok layan dia. Skali tgk dia sebut nama org lain. Hai…la opah..” Saya  tidak tahu apa perasaan Noor Izyan ketika menulis post di atas. Hati saya pula bergetar dengan status yang dia tulis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via AHMADYANI DOTCOM
12th August 2017 10:37pm

 

Memperkenalkan Supplement Kesihatan EPISOR

Sebagai satu cara menambah sumber kewangan kepada blog ini, selain berusaha mempromosikan produk digital, blog ahmadyani.com ingin memperkenal dan mempromosikan EPISOR! Apa itu EPISOR? Episor adalah supplement kesihatan. Mahu dikatakan ubat pun bolehlah. Ubat tradisional daripada sumber alami.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via AHMADYANI DOTCOM
9th August 2017 3:16am

 

Buat Ini Bila Rasa Penat Sewaktu Bekerja

Apa yang menyebabkan produktivi kerja seseorang itu tidak bagus? Selalunya yang menjadi alasan adalah penat. Dan apa pula yang menyebabkan seseorang itu penat hingga menganggu kerja sehariannya? Sebabnya banyak. Selalunya yang dijadikan alasan adalah kurang tidur. Boring terperangkap dalam kereta...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via Tips Kerjaya Graduan Rujukan Pekerja
6th August 2017 8:59pm

 

Dipandang Kaya sebenarnya miskin, dipandang bahagia sebenarnya derita.

BILA memandang dia, kamu akan mengatakan dia kaya. Kerana kamu menganggap memiliki banyak harta adalah kekayaan. Dia punyai tanah berekar. Tanah kebun dan tanah berumah. Rumah didudukinya besar bertingkat. Rumah sewa ada berderet. Kereta model terkini. Setiap seorang ada sebuah. Wang tunai berpuluh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via AHMADYANI DOTCOM
29th July 2017 11:32pm

 

Ini Penjelasan Yang Betul Tentang Salah Faham Perniagaan Ebay

Secara mudahnya untuk lebih mudah faham, ebay adalah satu platform jual beli Di ebay anda boleh membeli pelbagai pilihan produk dengan harga yang anda mampu. Di ebay juga anda boleh menjual produk dengan harga tetap atau membuat lelongan bermula dengan harga terendah yang mungkin. Ramai  di Malaysia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via AHMADYANI DOTCOM
15th July 2017 4:26am

 

Bolehkah Menjadi Kaya Bila Berbisnes Ebay?

Saya pernah hadiri kursus eBay + Dropship kelolaan seseorang yang kini terkenal dengan bengkel pemasaran emel. Tidak tahu pula, beliau masih berEbay atau tidak. Selesai kursus, minda betul-betul terbuka. Dan bila melihat testimoni mereka yang berjaya buat jualan di Ebay, sepertinya…sekarang juga saya mahu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via AHMADYANI DOTCOM
4th July 2017 4:01am

 

Pengusaha Sambal Hitam Pahang Popular Di Terengganu

Saya bangga dengan perusahaan yang dibuat sahabat saya ini. Siapa yang saya maksudkan? Tuan Mohamad Ridhuan Ghazali. Apa yang diusahakan beliau di Terengganu sejak dua tahun lalu sekejap sahaja menjadi popular. Diminati ramai dan meluas permintaannya. Dan apa pula yang diusahakannya? Sambal Hitam Pahang.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via AHMADYANI DOTCOM
29th June 2017 12:25am

 

Pesanan Balik Bercuti Ke Kampung

Bila cuti orang akan balik kampung. Lebih lagi bila cuti raya. Bujang balik seorang. Sudah berkahwin balik sekeluarga. Ada beberapa perkara untuk diambil perhatian bila balik kampung untuk bercuti di rumah ibu bapa. Baik kepada mereka yang sudah berkahwin atau masih bujang. Kawin buat cara sudah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via AHMADYANI DOTCOM
17th June 2017 8:35pm

 

Menguasai Teknik Pemasaran Menggunakan Fanpage

Sempena bulan ramadhan ini, pihak klikjer telah menerbitkan sebuah lagi ebook baru. Ebook terbaru kali ini telah ditulis oleh tuan Nigel Ong dan ia merupakan ebook ke-5 tuan Nigel Ong yang diterbitkan oleh pihak Klikjer. Ebook kali ini adalah tentang Teknik Pemasaran Menggunakan Fanpage. Di dalam ebook ini,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via AHMADYANI DOTCOM
13th June 2017 3:49am

 

Bubur Lambuk Kampung Baru Idaman Wargakota Kuala Lumpur

Bubur Lambuk dan Kampung Baru di Kuala Lumpur berpisah tiada. Seperti bila disebut suami kerana adanya isteri. Tidak dikatakan isteri kalau tiada suami. Senonim kedua-duanya. Bukan tempat lain tiada membuat bubur lambuk. Malah kemungkinan bubur tempat lain lebih sedap. Tetapi kerana berita lebih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via AHMADYANI DOTCOM
8th June 2017 4:17am

 

Tudung Kupu-Kupu Untuk Anak Comel

❤ TUDUNG KUPU-KUPU (ORIGINAL) ^_^ ❤ Cuba puan pejamkan mata dan bayangkan Si Comel puan yang GEBU-GEBU tu menggayakan Tudung Kupu-kupu ni hehe Pasti sangat COMEL dan ramai jiran akan berkata.Cooomelnya diaaaaaa, anak sapa la nie ^_^ Dihasilkan dari COTTON PRADA...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via KIDS LOVE HIJAB
3rd June 2017 8:14pm

 

SAFA Bakery Café Menawarkan Aneka Biskut Raya Hasil Tangan Bukan Mesin!

Akhir Ramadan ini adalah hari raya. Selain baju raya, kalau tidak ada kuih raya, memang raya tidak sah! Baju raya sudah siap ditempah dua tiga bulan sebelum Ramadan lagi. Kalau tempah lewat takut tidak siap pula. Lagi pula ramai penjahit sudah menolak tempahan sebulan dua sebelum Ramadan lagi. Jadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via Bukan Sekadar Tempat Memasak
3rd June 2017 7:18am

 

Menyuntik Ibrah Dalam Setiap Penulisan

Selama ini, sewaktu menulis terutama menulis posting di Facebook, pernah atau tidak kita terfikir begini? “Aku tidak retilah nak tulis cerita bentuk pengajaran” “Tulisan aku ni, gaya bahasanya seperti ‘mengajar-ajar ke?” “Alamak! Tulisan aku ni macam masuk bakul angkat sendirilah”...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via AHMADYANI DOTCOM
21st May 2017 1:17pm

 

Tanpa Kayu, Negara Kita Masih Boleh Maju

Bermula tahun ini, negara China tidak lagi membenarkan pokok kayu ditebang secara komersil. Negara Gajah Putih, Thailand di utara negara kita juga sudah haramkan penebangan pokok balak sama seperti China. Tanpa pokok, tanah akan ditimpa air hujan yang lebat sekaligus menjadi salur air deras ke sungai.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via AHMADYANI DOTCOM
10th May 2017 2:48pm