User Profile: abahhfiy

Show pings in: English | Malay | All

 

abahhfiy

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 8 of 11

GREEN MACHINE vs SPEEDY TIGERS

Salam...Malam ni sebaik saja kita di Malaysia lepas berbuka dan solat maghrib, pasukan hoki kita akan bertemu dengan pencabar yang boleh meranapkan impian awal kita untuk beraksi di Olimpik Rio.Walau pun kita masih ada lagi dua games ditangan,lawan Great Britain dan Belgium tapi kalau kita ambik kira...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
25th June 2015 4:37pm

 

MEMANG TAK MENGEJUTKAN

Salam...Kalau ada yang terbaca hari ni dalam paper jangan lah terkejut. Jangan pula kata membazir buat Jambatan Kedua (JSAHMS) tuh. Dari segi logik memang akan ambil masa untuk JSAHMS bagi menjuarai "pertandingan" ini.Dari segi logik akal,memang JSAHMS tidak mampu untuk menyelesaikan masalah kesesakan di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
25th June 2015 12:43pm

 

HANTAR PASUKAN NI UNTUK TERUSKAN PERJUANGAN

Salam...Ramai diantara kita yang mengeluh dan kecewa tahap persembahan pasukan Malaysia baik di Sukan Sea mahupun untuk kelayakan Piala Dunia.Apa kata satu perubahan drastik dibuat oleh FAM dengan hanya menghantar pasukan yang rata-rataya pemain berumur bawah 15 tahun untuk bermain pada baki perlawanan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
23rd June 2015 4:08pm

 

LIGA HOKI DUNIA..MALAYSIA MENANG SEMALAM TAPI

Salam...Pertama sekali tahniah kepada pasukan Malaysia pasal berjaya menewaskan China pada perlawanan pertama di Liga Hoki Dunia semalam.Syabas sekali lagi pasal dedikasikan kemenangan kepada S. Kumar yang terpaksa bergegas pulang ke Malaysia kerana kehilangan anak bongsunya hanya dua hari sebelum...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
22nd June 2015 3:21pm

 

DUA NAK MASUK TIGA

Salam...Hari kedua puasa dan bakal masuk ke hari yang ke tiga...cepat jugak masa berlalu.Setakat hari ni aku belum lagi singgah memana bazar ramadhan yang ada di sepanjang jalan dari office nak ke rumah.Walaupun ada juga la mengidam, nak kata favourite dibulan puasa pun tak juga coz makanan tuh semua dijual...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
19th June 2015 4:34pm

 

TAKZIAH KUMAR ATAS KEHILANGAN

Salam...Peminat sukan hoki terutama yang pasti terkejut dengan berita S.Kumar kehilangan anak bongsunya semalam.Ramai diantara kita tahu yang Kumar dah pun berada di Antwerp Belanda bersama skuad hoki menjelang Liga Hoki Dunia Sabtu ini.Difahamkan Kumar bergegas pulang ke Malaysia untuk bersama keluarga dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
19th June 2015 2:43pm

 

SELAMAT BERPUASA

Salam...Salam Ramadhan al mubarak...Alhamdulillah kita ke temu Ramadhan untuk tahun ini.. Semoga Ramadhan kali ini lebih baik dari yang sebelumnya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
17th June 2015 6:53pm

 

KENALI SIMBOL PADA GADJET KITA..

Keba­nyakan anda mempunyai beberapa produk elektronik termasuk telefon pintar, tablet, laptop, powerbank dan sebagainya, namun tidak ramai mengambil kisah mengenai beberapa simbol di belakang peranti terbabit.Meskipun nampak remeh, simbol terbabit mempunyai makna tertentu yang penting bagi pengeluaran dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
17th June 2015 12:33pm

 

SALAM ENAM KOSONG

Salam...Dalam kemeriahan kita nak sambut puasa esok,yang mana di kaca TV dah pun beriklan salam kosong kosong, nampaknya pasukan Harimau kita awal lagi mendapat salam ENAM KOSONG.Kalau dengan pasukan Timor Leste yang tak dak liga mahupun stadium yang boleh dibanggakan pun kita hanya mampu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
17th June 2015 11:24am

 

TEMPAT KETIGA DI HOCKEYFEST

Salam...Sabtu lepas sekali lagi berkampung seharian di Penang Sports Club untuk Hockeyfest 2015. Kejohanan yang dianjurkan untuk kali ke 19 yang mengumpulkan boleh dikatakan otai-otai hockey baik dari dalam dan luar negara.15 pasukan yang dibahagikan kepada 3 kumpulan yang datangnya dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
15th June 2015 1:22pm

 

MALAYSIA DAN PIALA DUNIA

Salam...Setakat sekarang ni pada tahun 2015,Malaysia belum lagi pernah menjejakkan kaki ke pentas Piala Dunia. Bagi kita rakyat Malaysia bila tiba musim Piala Dunia pastinya umpama satu pesta setiap empat tahun sekali...malangnya sorakan ataupun bersengkang mata bukannya untuk pasukan Malaysia.Malam ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
11th June 2015 5:48pm

 

BETUL LAH SUMBER AKU KATA

Salam...Ok nampak gayanya sumber aku kat Giant bagi info yang tetap. So kalau nak beli ayam yang dah process kat Giant untuk persediaan di bulan puasa nanti kita dah tak perlu risau.Kekadang tuh isu viral ada kebaikan dan keburukannya juga, cuma masalahnya kekadang tu kita cuma akan membantu untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
10th June 2015 1:43pm

 

BLOGGER HEBAT...

Salam...Blogger hebat...up satu entri ja cerita pasal anak beli ice cream pun beratus orang retweet,beribu orang like,bersusun orang komen.Blogger hebat...dengan smartphone update entri pun boleh cari makan.Blogger hebat... tak perlu ayat power,tak perlu karang berjabu boleh dapat advertorial, boleh dapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
9th June 2015 2:18pm

 

SIJIL HALAL DITARIK BALIK

Salam...Isu Sijil Halal yang menjadi viral bebaru nih...memang sah Jakim dah pun menarik balik Sijil Halal dari PCK Processing Marketing yang beroperasi di Seri Manjung Perak.Dan menjadi khabar angin mengatakan banyak pasaraya di Malaysia yang mengambil stock dari sini. Since aku selalu membeli belah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
9th June 2015 12:28pm

 

PSC HOCKEY FEST DATANG LAGI

Salam...Penang Sports Club Hockey Fest datang lagi. Kejohanan 9 sebelah jemputan antarabangsa ni akan diadakan pada hujung minggu ni 13/06/2015.Tahun lepas merupakan penyertaan kami untuk kali pertama dan kalah pada pusingan kedua. Lagi pun tahun lepas merupakan pasukan tangkap muat sampai ada satu game tu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
8th June 2015 2:32pm

 

SETIA ATAU BIJAK?

Salam...Kalau kita selama ni jadi pengguna setia memang tiada pulangan yang kita dapat...Sebulan top up RM50.00Setahun belanja RM600.00Mungkin kita akan setia lagi 20 tahun...RM600 x 20 tahun = RM12000.00Kalau kita pengguna bijak dan ajak ahli keluarga terdekat jadi bijak in sha allah dengan bantuan dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
8th June 2015 12:18pm

 

SESI TESTING VIDEO

Salam...Seperti yang dijanjikan sesi testing video dengan SJ4000 wifi. Lagi pun semalam testing dengan ikat sjcam kat handle guna bicycle stand ja.Speed pun tak laju mana....takut jatuh lak sjcam tu mau menyesal aku.Kira ok lah quality video dengan harga beli kan...Tapi dari playback baru aku tau memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
6th June 2015 1:03pm

 

SJ4000 SEDIA UNTUK BERAKSI

Salam...Sj4000 dah bersedia untuk memulakan aksi pertama hari ni.Memandangkan tak dak harness untuk helmet ataupun untuk chest so hari ni aku akan guna bicycle stand dengan base support yang akan di letakkan di handle motor.Since hari ni masuk lambat,maybe kejap lagi balim dah sedikit gelap sepanjang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
5th June 2015 7:00pm

 

NOTHING 2 HIDE

Salam...gambar dari mStarHari ini kecoh pasal dialog Nothing 2 Hide anjuran Sukaguam yang sepatutnya dihadiri oleh Perdana Menteri. Difahamkan Tun M yang dikatakan tidak mendapat jemputan juga hadir ke acara ni.Aku sebenarnya cuba untuk elakkan isu politik pada setiap entri dalam blog ini,tetapi terpanggil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
5th June 2015 6:15pm

 

GOPRO MAHAL SANGAT...SJ4000 PUN OK

Salam...Agak lama juga aku mengidam sports action camera yang macam ni. Dari masa menjadi trending kat Malaysia sekitar tahun lepas.Selepas bermacam survey yang dibuat, selak habis semua review so akhirnya aku decide untuk ambil SJ4000 wifi ni je.Nak amik Gopro rasa tak berbaloi sangat dengan motif kegunaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4th June 2015 11:34am