User Profile: abahhfiy

Show pings in: English | Malay | All

 

abahhfiy

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 8 of 11

SELAMAT BERPUASA

Salam...Salam Ramadhan al mubarak...Alhamdulillah kita ke temu Ramadhan untuk tahun ini.. Semoga Ramadhan kali ini lebih baik dari yang sebelumnya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
17th June 2015 6:53pm

 

KENALI SIMBOL PADA GADJET KITA..

Keba­nyakan anda mempunyai beberapa produk elektronik termasuk telefon pintar, tablet, laptop, powerbank dan sebagainya, namun tidak ramai mengambil kisah mengenai beberapa simbol di belakang peranti terbabit.Meskipun nampak remeh, simbol terbabit mempunyai makna tertentu yang penting bagi pengeluaran dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
17th June 2015 12:33pm

 

SALAM ENAM KOSONG

Salam...Dalam kemeriahan kita nak sambut puasa esok,yang mana di kaca TV dah pun beriklan salam kosong kosong, nampaknya pasukan Harimau kita awal lagi mendapat salam ENAM KOSONG.Kalau dengan pasukan Timor Leste yang tak dak liga mahupun stadium yang boleh dibanggakan pun kita hanya mampu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
17th June 2015 11:24am

 

TEMPAT KETIGA DI HOCKEYFEST

Salam...Sabtu lepas sekali lagi berkampung seharian di Penang Sports Club untuk Hockeyfest 2015. Kejohanan yang dianjurkan untuk kali ke 19 yang mengumpulkan boleh dikatakan otai-otai hockey baik dari dalam dan luar negara.15 pasukan yang dibahagikan kepada 3 kumpulan yang datangnya dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
15th June 2015 1:22pm

 

MALAYSIA DAN PIALA DUNIA

Salam...Setakat sekarang ni pada tahun 2015,Malaysia belum lagi pernah menjejakkan kaki ke pentas Piala Dunia. Bagi kita rakyat Malaysia bila tiba musim Piala Dunia pastinya umpama satu pesta setiap empat tahun sekali...malangnya sorakan ataupun bersengkang mata bukannya untuk pasukan Malaysia.Malam ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
11th June 2015 5:48pm

 

BETUL LAH SUMBER AKU KATA

Salam...Ok nampak gayanya sumber aku kat Giant bagi info yang tetap. So kalau nak beli ayam yang dah process kat Giant untuk persediaan di bulan puasa nanti kita dah tak perlu risau.Kekadang tuh isu viral ada kebaikan dan keburukannya juga, cuma masalahnya kekadang tu kita cuma akan membantu untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
10th June 2015 1:43pm

 

BLOGGER HEBAT...

Salam...Blogger hebat...up satu entri ja cerita pasal anak beli ice cream pun beratus orang retweet,beribu orang like,bersusun orang komen.Blogger hebat...dengan smartphone update entri pun boleh cari makan.Blogger hebat... tak perlu ayat power,tak perlu karang berjabu boleh dapat advertorial, boleh dapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
9th June 2015 2:18pm

 

SIJIL HALAL DITARIK BALIK

Salam...Isu Sijil Halal yang menjadi viral bebaru nih...memang sah Jakim dah pun menarik balik Sijil Halal dari PCK Processing Marketing yang beroperasi di Seri Manjung Perak.Dan menjadi khabar angin mengatakan banyak pasaraya di Malaysia yang mengambil stock dari sini. Since aku selalu membeli belah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
9th June 2015 12:28pm

 

PSC HOCKEY FEST DATANG LAGI

Salam...Penang Sports Club Hockey Fest datang lagi. Kejohanan 9 sebelah jemputan antarabangsa ni akan diadakan pada hujung minggu ni 13/06/2015.Tahun lepas merupakan penyertaan kami untuk kali pertama dan kalah pada pusingan kedua. Lagi pun tahun lepas merupakan pasukan tangkap muat sampai ada satu game tu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
8th June 2015 2:32pm

 

SETIA ATAU BIJAK?

Salam...Kalau kita selama ni jadi pengguna setia memang tiada pulangan yang kita dapat...Sebulan top up RM50.00Setahun belanja RM600.00Mungkin kita akan setia lagi 20 tahun...RM600 x 20 tahun = RM12000.00Kalau kita pengguna bijak dan ajak ahli keluarga terdekat jadi bijak in sha allah dengan bantuan dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
8th June 2015 12:18pm

 

SESI TESTING VIDEO

Salam...Seperti yang dijanjikan sesi testing video dengan SJ4000 wifi. Lagi pun semalam testing dengan ikat sjcam kat handle guna bicycle stand ja.Speed pun tak laju mana....takut jatuh lak sjcam tu mau menyesal aku.Kira ok lah quality video dengan harga beli kan...Tapi dari playback baru aku tau memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
6th June 2015 1:03pm

 

SJ4000 SEDIA UNTUK BERAKSI

Salam...Sj4000 dah bersedia untuk memulakan aksi pertama hari ni.Memandangkan tak dak harness untuk helmet ataupun untuk chest so hari ni aku akan guna bicycle stand dengan base support yang akan di letakkan di handle motor.Since hari ni masuk lambat,maybe kejap lagi balim dah sedikit gelap sepanjang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
5th June 2015 7:00pm

 

NOTHING 2 HIDE

Salam...gambar dari mStarHari ini kecoh pasal dialog Nothing 2 Hide anjuran Sukaguam yang sepatutnya dihadiri oleh Perdana Menteri. Difahamkan Tun M yang dikatakan tidak mendapat jemputan juga hadir ke acara ni.Aku sebenarnya cuba untuk elakkan isu politik pada setiap entri dalam blog ini,tetapi terpanggil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
5th June 2015 6:15pm

 

GOPRO MAHAL SANGAT...SJ4000 PUN OK

Salam...Agak lama juga aku mengidam sports action camera yang macam ni. Dari masa menjadi trending kat Malaysia sekitar tahun lepas.Selepas bermacam survey yang dibuat, selak habis semua review so akhirnya aku decide untuk ambil SJ4000 wifi ni je.Nak amik Gopro rasa tak berbaloi sangat dengan motif kegunaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
4th June 2015 11:34am

 

NAIK LAGI!!!

Salam...Itulah yang menjadi trending di newsfeed aku semalam. Boleh dikatakan hampir separuh dari friendlist kat fb semua berkongsi tentang kenaikan nih.Bila dah naik bermacam-macam lah pandangan dan pendapat yang diberikan, semua kemukakan hujah memasing.Tapi bagi aku sendiri kalau terus meratap pasal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
1st June 2015 3:54pm

 

GEMBIRA MELIHAT HASIL PERTAMA

Salam...Alhamdulillah inilah hasilnya dari usaha perkenalkan simkad Best Mobile kepada orang ramai.RM171.50 nett bagi tempoh 15 pertama adalah satu kejayaan besaq bagi aku,walaupun nilai sebegini kecik saja bagi depa yang bergelar usahawan dan jutawan diluaq sana.Ini baru Insentif pendaftaran tak termasuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
30th May 2015 2:43pm

 

MOBILE BLOGGING JA LAH

Salam...Cara yang ini ja lah mampu untuk aku update blog yang tak seberapa ni.Laptop sendiri dah jahanam,pc kat office internet access kena block walaupun aku kerja dengan kompeni yang boleh dikatakan "worldwide" dan kerja aku bersangkutan dengan IT tapi sayangnya internet tak boleh nak guna.So nak tak nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
28th May 2015 11:12am

 

DAH KELUARKAN BR1M

Salam...Rasanya 4.6 juta orang penerima BR1M dah pun terima pembayaran kedua. Malah ada yang dah keluaqkan pun semalam.So apa nak buat dengan duit tu? Nak mulakan bisnes? Meh join Best Mobile.Masih lagi pada harga promosi RM49.00 dan berpeluang menjana pendapatan berterusan.Ada yang tanya aku boleh jamin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
28th May 2015 10:49am

 

DAH HAMPIR 80 RIBU

Salam...Best Mobile memang betoi- betoi best. Setakat ni saja dah hampir 80 ribu simkad dah diaktifkan. Usia tak sampai pun sebulan dipasaran tapi sambutan memang mengalakkan.Tambahan pulak la ni dah boleh semak insentif yang bakal dapat di backoffice,lepas tu pulak semua pakat-pakat dok kongsi kat wall...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
24th May 2015 10:47pm

 

50 RIBU DALAM MASA 20 HARI

Salam...Kalau mengikut posting diwall kengkawan yang dok buat Best Mobile ni hampir 55 ribu kad dah didaftar dan diaktifkan sehingga setakat awal pagi tadi.Dari penjualan awal sebanyak 68 ribu kad,la ni masih lagi berbaki dalam 13 ribu saja lagi.Sekali lagi...satu pencapaian yang cukup best bagi telco yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
20th May 2015 2:35pm