User Profile: Nadiasam

Show pings in: English | Malay | All

 

Nadiasam

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 8 of 26

RESEPI IKAN MERAH MASAK CILI SERAI

hai assalammualaikumSetiap hari fikir nak masak apa. Sampai pening dah..hahaha. Tula rutin surirumah setiap hari. Suami pulak, memang nak makan masakan isteri je. Sebab boleh jimat gitu. Nad ni masak benda sama pun boring juga. Jadi kita pun jadi kreatif la sikit. Dalam memasak pun kena kreatif supaya tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
5 months and 2 weeks ago.

 

MAKANAN JEPUN THE TOKYO RESTAURANT ISETAN LOT 10

hai assalammualaikumHaritu lepas melihat pameran keretapi Shinkansen Di Japan Store, nad terus pergi makan. Nad pergi ke makanan Jepun di tingkat 4. Sebenarnya masa naik ke tingkat apa, ada decoration yang menarik sangat. Ada tanglung besar, dengan hiasan merah-merah. Memang betul rasa di tempat makanan di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
5 months and 2 weeks ago.

 

PAMERAN KERETAPI PROJECT SHINKANSEN DI ISETAN JAPAN STORE

hai assalammualaikumHari Ahad lepas, nad bawak Fariza jalan-jalan pergi Isetan dekat Lot 10. Ada pelbagai produk Jepun dan budaya Jepun dari tradisi purba sehingga ke teknologi terkini, kedai makanan yang memperkenalkan Jepun dekat situ. Bukan itu sahaja, nad sebenanrnya nak tunjukkan dia satu pameran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
5 months and 2 weeks ago.

 

BENGKUNG MODEN UNTUK BERPANTANG DAN KURUS DARI SHAPEE

hai assalammualaikumHah!!, bengkung ni memang benda wajib untuk ibu-ibu yang lepas bersalin ketika waktu berpantang. Pentingnya Bengkung untuk mengempiskan perut, mengecutkan rahim bengkak dan merapatkan faraj yang telah regang dan longgar. Yela kau ingat senang, lepas bersalin nak dapatkan badan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
5 months and 2 weeks ago.

 

EYESHADOW PALLETE MISS ROSE

hai asslammualaikumSejak berjinak-jinak dengan makeup ni, suka sangat nak menconteng muka..hehee. Sanggup tengok video tutorial makeup sampai habis bateri phone..hehe. Tengok orang makeup, pandainya la. Dah la lawa. Jadi nad pun mula la nak mencuba. Tapi tengok event la kan, kalau pergi jalan-jalan je,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
5 months and 2 weeks ago.

 

SEDAP JUGA GUNA KIUB MAGGI PERISA AYAM NI

hai assalammualaikumSelalunya tengok mak masak sup, guna kiub Knorr je. Tak pernah guna produk lain. Jadi, nad pun ikutla cara mak. Sampai la haritu, stok kiub Knorr dah habis, jadinya pergi kedai, kat kedai pun dah habis. Stress pulakk..Dah terbayang nak makan sup ni. Yang tinggal cuma Kiub Sup Jenama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
5 months and 2 weeks ago.

 

ELAK PERASAAN TAKUT KEPADA KANAK-KANAK

hai assalammualaikumPerasaan Takut Kepada Kanak-KanakSifat takut memang ada dalam diri kita. Namun perasaan itu tidak seharusnya keterlaluan hingga membataskan pergerakan. Bila difikir balik, sifat takut ni ada masa kita kecil lagi. Dalam rumah pun boleh takut. Sebab apa??, salah satu sebab mungkin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
5 months and 2 weeks ago.

 

NAMPAK SEMANGAT, BULAT, TAPI TARGET TAK CAPAI LAGI

hai assalammualaikumKalau tengok memang Fariza, dia memang bulat, nad sendiri geram sangat. Lag-lagi tang pipi dia, suka gomol, cium sampai puas..haaha, Kalau tengok badan dia pun, nampak semangat. Tapi orang lain cakap dia makin kecik..hahaa. Biasalah nak membesar, makin kecik comel la. Aktif sangat dia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
5 months and 3 weeks ago.

 

RESEPI AYAM BEREMPAH SAMBAL KICAP

hai assalammualaikumHah haritu peningla nak masak apa, sekali tengokla instagram kak Sue Izza ni, sekali nampak dia buat ayam berempah masak kicap. Jadi nad pun terfikir nak buat. Whatsup la kak Sue tanya resepi. Dia pun bagila link resepi tu. Nad tengok, ok mudah je, bahan pun semua ada, tapi nad tukar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
5 months and 3 weeks ago.

 

SET WESTERN UNTUK SAMBUT BIRTHDAY DI FLORA KAFE AMPANG

hai assalammualaikumSebelum ni, nad dah cerita kan sambut birthday mr mafia dekat Flora Kafe Ampang. Masa tu nad terfikir nak sambut dekat mana la, tiba-tiba teringat dengan Flora Kafe. Lepas tu apa lagi, whatsup terus dekat nombor ni 012 2070166 (Mell). Bincang punya bincang, alhamdulillah settle. Semua si...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
5 months and 3 weeks ago.

 

SAMBUT BIRTHDAY SUAMI DI FLORA KAFE AMPANG

hai assalammualaikumBaru sempat nak update berkenaan sambut birthday suami haritu. Almaklumla, anak ni memang tak suka kita duduk depan laptop ni. Jadinya, nak update tu terbekanglai sekejap. Birthday suami 12 Februari haritu, dan sambut secara romantik gitu. Ala sekali sekala, kang tahun depan, sambut ala...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
5 months and 3 weeks ago.

 

SKIINZ ADVANCED TRIPLE STEMCELL BB CUSHION BUAT MUKA JADI GLOWING

hai assalammualaikumSalah satu barang makeup nad yang paling nad suka, iaitu BB Cushion. Yup, sebelum ni nad pernah pakai BB Cushion, dan nad sukainya. Kali ni, nad tambah lagi koleksi BB Cushion daripada jenama Skiinz.Apa itu BB Cushion??BB Cushion ni berbentuk seperti bedak compact tapi dalam isinya bukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
5 months and 3 weeks ago.

 

PORTAL PROJEK KAHWIN BANTU BAKAL PENGANTIN MENCARI PAKEJ PERKAHWINAN

hai assalammualaikumMencari Pakej PerkahwinanSiapa nak kahwin tu, hah!!, mesti korang tengah sibuk nak uruskan hal itu ini kan. Banyak sangat nak kena fikir untuk buat sesuatu majlis tu berjalan dengan lancar. Kalau boleh kita nak majlis kahwin tu menjadi suatu memori yang sangat indah. Kalau ada yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
5 months and 4 weeks ago.

 

KULIT JADI LEMBUT DENGAN DEEJA COSMETIC

hai assalammualaikumKeayuan Semulajadi Dengan Deeja CosmeticSejujurnya, nad katakan, nad ni bukanla sejenis orang yang suka pakai produk set lengkap ni. Sebabnya, pernah terjadi sebelum ni, pakai set lengkap satu jenama ni, habis muka naik jerawat. Sejak tu memang malas dah nak pakai skincare yang set...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
5 months and 4 weeks ago.

 

PLAYGROUND FARIZA

hai assalammualaikumKhemah Kanak-kanakSejak nad kemas rumah ni, ada la juga ruang khas tempat permainan Fariza ni. Kalau tak, dekat tilam je la tempat dia bermain. Bila ada ruang, mestila terfikir nak bubuh apa. Tiba-tiba terfikir untuk beli khemah kanak-kanak, sebab pertama, biar barang mainan dia masuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months ago.

 

BARANG KEMAS PERAK UKIR NAMA DARI ASIA SILVER SHOP MURAH DAN CANTIK PILIHAN WANITA

hai assalammualaikumBarang Kemas Perak Sadur EmasSebut je emas, tersenyum lebar kaum wanita ni kan..hehee. Dulu suka ikut mak pergi kedai emas. Tengok, pilih barang kemas, memang rambang mata. Tak kisah la rantai emas, gelang atau cincin. Nad ni jenis tak kisah tentang barang kemas, sama ada emas tulen atau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months ago.

 

SUSUN ATUR : RAK MUDAH ALIH BERODA JIMAT RUANG DAPUR

hai asslammualaikumHah!!, nad ni dah macam pindah rumah je, walaupun rumah ni dah lengkap dengan semua, tapi disebabkan banyak barang sampai rasa sempit je rumah ni. Perasaan seorang perempuan yang suka nampak kemas, memang akan perhati je benda apa yang patut dan tak ptut ada. Lagi-lagi bahagian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months ago.

 

TAWARAN ISTIMEWA RM4999 , JELAJAH IRAN 4 MUSIM DALAM 1

hai assalammualaikumTawaran Diskaun Istimewa Jelajah IranNad suka tengok mereka kaki travel jalan sana sini. Selalunya orang tengok package yang murah untuk melancong. Waktu tu masih ada masa untuk simpan duit. Nad pun suka travel sebenarnya. Tapi, banyak benda penting lagi nak dibuat dengan duit sekarang.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months ago.

 

SENTUHAN KASIH SAYANG BERSAMA ALOEVERA FRESH SOOTHING MOISTURISING GEL

hai assalammualaikumAloevera Fresh Soothing Moisturising GelSememangnya kita tau tumbuhan Aloevera banyak kebaikannya. Hampir 100% pokok Aloevera mengandungi air. Bahagian pelepahnya mengandungi gel yang mempunyai banyak kegunaan dan khasiat dari segi kecantikan dan kesihatan. Jayaone Cosmetic...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months ago.

 

DAH PANDAI MERAJUK DAH

hai assalammualaikumDah Pandai Merajuk DahDah lama dia tunjuk perangai merajuk dia ni sebenarnya. Harini baru dapt cerita. Biasalah, budak, kalau tak dapat apa dia nak, memang merajukla. Merajuk bukan setakat nangis, tapi dia akan baring dekat lantai, menangis dan tolak-tolak badan dia..Kadang tu, baring...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months and a week ago.