User Profile: Nadiasam

Show pings in: English | Malay | All

 

Nadiasam

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 8 of 21

PENGALAMAN MENGGUNAKAN UBER PERTAMA KALI

hai assalammualaikumPengalaman Menggunakan Perkhidmatan UberMasa belajar dulu, kerap juga naik bas awam pergi sana sini. Tapi, itu sebab ada kawan. Naik LRT pun boleh dikira berapa kali je, sebab naik pun dengan pakwa dulu..hahahaa. Lepas tu dah tak naik LRT. Lama jugakla taknaik sampai dah kawin ni. Nad ni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 2 weeks ago.

 

TERIMA KASIH FARIZA

hai assalammualaikumFariza Anak Yang Baik, Buat Mommy BanggaNampak tak nad buat status dekat facebook. Siapa kawan dengan nad, perasanla status ni. Ye!!..Anak dara sorang ni, usianya dah setahun sebulan, dan masa ni la dia nak buat perkara extreme. Selalunya, dia akan naik tangga ni bila ada mommy dan daddy...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 3 weeks ago.

 

GLAMOROUS DEVOTION : KOLEKSI TERKINI ZACHEELA PENUH GAYA

hai assalammualaikumTergoda Dengan Koleksi Baju Baru Zacheela Yang Unik Dan CantikNi kali pertama nad pergi ke majlis Fashion Show. Memang dah lama teringin nak pergi majlis macam ni, tapi sebelum ni tak berkesempatan. Alhamdulillah, semalam, nad berpeluang menyaksikan acara Fashion Show ni depan mata.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 3 weeks ago.

 

AZHARINA DINOBATKAN SEBAGAI PEMENANG GEGARVAGANZA 2016

hai assalammualaikumAZHARINA DINOBATKAN SEBAGAI PEMENANG GEGARVAGANZA 2016Semalam final Gegarvaganza 3. Harini nak update juga..hehee. Final konsert Gegar Vaganza 2016 berlangsung di Dewan Auditorium, Majlis Bandaraya Shah turut disiarkan secara eksklusif menerusi saluran Astro Ria (104) dan siaran serentak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 3 weeks ago.

 

LUMINOUS SERUM KURANGKAN PARUT DAN KECUTKAN JERAWAT

hai assalammualaikumLuminous Serum Kurangkan Parut Dan Kecutkan JerawatMasalah utama nad sejak masuk kolej ialah jerawat. Entah macam mana, boleh muncul pulak jerawat sana sini. Mungkin sebab hormone atau perbezaan persekitaran. Masalah ni sampai la nad kawin. Memang banyak produk untuk jerawat ni nad...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 3 weeks ago.

 

KHASIAT TEMPE YANG PERLU ANDA TAHU

hai assalammualaikumTempe Banyak Khasiatnya - Siapa suka makan tempe ; sila baca ini. Tempe kalau makan panas-panas memang best dan sedap ! Biasanya tempe dijual di kedai runcit atau pasaraya dengan bersalut plastik ataupun suratkhabar. Goreng pun sedap, buat sambal tempe lagi sedap! Makanan ini sangat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 3 weeks ago.

 

BIJAK ANAK AKU NI..TUNGGANG LANGGANG RUMAH NI

hai assalammualaikumRumah Bersepah Anak Bijak - Hah!!..sebelum ni selalu nampak quote ni dekat facebook. para ibu semua kongsi quote ni..hahaa..Maka para ibu mesti bangga rumah bersepah sebab anak bijak..hahaha. Tapi sememangnya anak kita dah bijak sejak dalam perut lagi. Sebab masa mengandung, kita dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 3 weeks ago.

 

CARA KURUS DENGAN MUDAH, SIHAT DAN SELAMAT

hai assalammualaikumGula-Gula Mince Dan Gel Cool RoseSetiap hari asyik pandang cermin je, cek lemak sana sini. Tak kat perut, kat bawah dagu, tak pun bawah lengan, sampailah ke peha. Stress nampaknya..kalau boleh nak ramping, ada bentuk, dan boleh selit sana sini.. Setiap tahun, mesti korang ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 3 weeks ago.

 

NESTLE MILK DAN NESTLE SNEK CERELAC BUAT PERUT FARIZA KENYANG

hai assalammualaikumMuka Fariza Bila Kenyang - Anak nad sorang ni, memang jenis kuat makan, almaklumla, masa nad pregnant, kerjanya makan je..hahaha..dah turun ke anak. Apa kita makan, dia pun nak makan. Sekarang dah kena berkongsi dengan anak. Kadang dah bagi bubur pun nak makan lagi..Dasyat perut Fariza...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 3 weeks ago.

 

NESCAFE WHITE COFFE RASA PANDAN..WOWW!!

hai assalammualaikumNescafe White Coffee Rasa Pandan - Alhamdulillah, dekat Kuala Lumpur sekarang tengah musim hujan. Hujan kadang pagi, kadang petang, kadang malam, kadang tu ada dari pagi sampai malam. Sukanya bila hujan dekat KL ni, sejuk je selalu. Bila dah sejuk, mulalah nak panaskan badan. Dapat minum...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 3 weeks ago.

 

SANDISK ULTRA DUAL DRIVE 3.0 64GB

hai assalammualaikumRuang Telefon Besar Dengan Adanya Sandisk Ultra Drive 3.0 64gb - Dah lama nak beli pandrive yang boleh cucuk dekat telefon. Paham-paham jela, perempuan dengan telefon mesti penuh dengan gambar..hahaha. Lepas tu mula la, space telefon tinggal sikit gara-gara gambar sahaja. Nak transfer ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 3 weeks ago.

 

CARA HILANGKAN LEBAM, GELAP DAN HITAM BAWAH MATA

hai assalammualaikumAmeena KSK III - Setiap hari tengok mata dekat cermin. Ya Allah, teruknya mata, sebam , dah macam panda. Mana tak mata lebam, siang melayan anak, malam update blog. Kadang tidur lewat sebab nak siapkan kerja. tak cukup tidur pun ye. Macam ni la, rutin nad setiap hari. Maka muncullah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 3 weeks ago.

 

KAMI BLOGGER BERJIRAN

hai assalammualaikumAku Jiran dengan Blogger Hebat - Nad pun tak sangka boleh berjiran dengan blogegr ni. Kenal denagn blogger ni pun lepas nad kawin dan pindah ke Kuala Lumpur. Tu pun lepas kawan dia dekat facebook. Nad ni memang jenis pemalu nak berkawan dengan blogger lelaki..hahahaha. Ntah tak ingat,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 4 weeks ago.

 

TEFAL MANUAL CHOPPER DARI LAZADA : MUDAHNYA CINCANG BAHAN

hai assalammualaikumTefal Manual Chopper 5 Saat - Bila bab-bab memasak ni, kalau boleh, nak masak tak sampai setengah jam. Cukupla amik masa 5 minit je. Nad ni bukanla jenis tangan chef yang laju je cincang bahan. Kalau nad buat macam tu, maunya terbilah tangan sendiri..hahaa. Sebab pernah terjadi,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 4 weeks ago.

 

PANDAI BETUL BUDAK NI MAKEUP

hai assalammualaikumBudak Kecil Pandai Makeup - Baya-baya macam ni, nad dulu selekeh. Main pondok-pondok, main gelang getah, main permainan tradisional. Macam-macam la. bab-bab mekup memang tak pernah amik tau. Dulu pakai bedak Johnson je..hahaha. Yela dulu internet takda. Jadi permainan kita macam tu la...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 4 weeks ago.

 

MANNEQUIN CHALLENGE ADA DI MANA-MANA

hai assalammualaikumApa tu Mannequin Challenge ?? - Sebelum ni, nad ada perasan la satu photographer ni buat video orang tak bergerak tu dengan macam-macam ragam. Memang unik dan menarik bila tengok. Yang nad tau, orang panggil tu video freeze..hahaa. Dan kali pertama nad buat video beku ni adalah masa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 4 weeks ago.

 

THE COVETS MAJALAH ONLINE TENTANG KECANTIKAN

hai assalammualaikumThe Covets Online Beauty Magazine - Cakap je pasal kecantikan, penjagaan dan makeup, memang perempuan suka sangat. Perempuan ni suka jaga penampilan untuk sentiasa nampak cantik dan yakin. Perempuan ni memang suka baca bab-bab tips kecantikan, tak kisah dekat youtube, majalah, blog atau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 4 weeks ago.

 

GEGARVAGANZA 2016 SEPARUH AKHIR MALAM NI SEMUA HEBAT KECUALI NORA

hai assalammualaikumGegarvaganza Separuh Akhir - Malam ni Gegarvaganza, keseluruhannya bagi nad memang menakjubkan. Setiap peserta menyanyikan dua lagu. Satu lagu nyanyi solo dan satu lagi berduet dengan artis. Nad semestinya sokong Siti Sarah..ahaha..bukan sebab dia kecik macam nad atau ramping macam nad,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 4 weeks ago.

 

FARIZA TUMBUH GIGI DAH!!!

hai assalammualaikumFariza Tumbuh Gigi - Perkembangan Fariza nad tengok dengan mata sendiri, alhamdulillah, syukur sangat. Memang nad impikan dari dulu, sebelum kawin lagi, kalau ada anak, nak jaga anak sendiri. Taknak bagi orang lain jaga, sebab ibu bapa jaga lain, orang lain jaga anak kita lain.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
5 months ago.

 

BILA GUARD RAMPAS TELEFON AYDA JEBAT, LEE KWANG SOO BAIK HATI AMBIL SEMULA TELEFON

hai assalammualaikumLee Kwang Soo Di Paradigm Mall - Korang yang minat giler dengan Lee Kwang Soo mesti tau kan harini dia dekat Paradigm Mall sempena Running Man Challenge 100 plus yang nad pernah war-warkan dekat blog sebelum ni. Tak dapat la nak pergi sebab tau mesti ramai orang giler. Siapa tak minat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
5 months ago.