User Profile: Nadiasam

Show pings in: English | Malay | All

 

Nadiasam

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 8 of 42

MUDAHNYA EMAIL GAMBAR DAN VIDEO MENGGUNAKAN WETRANSFER.COM

hai assalammualaikumMudahnya Email Gambar Dan Video Menggunakan Wetransfer.com - Nak mudah, memang apa-apa email nad akan tengok dekat apps email je yang ada dekat phone. Semua email nad balas dekat phone ni. Tapi masalah nad setiap kali nad sent video dekat email, mesti tak lepas disebabkan besar. Video...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months and a week ago.

 

FARIZA DAN ADIK FARHANAH

hai assalammualaikumFariza Dan Farhanah Kesayanganku - Nad panggil Fariza, " Fariza, sini kejap, masuk bilik "..dia datang. Nad suruh dia baring dan ambil gambar dengan adiknya. Dia baring sebelah adiknya dan buat muka senyum dan posing sayang adiknya. Wah, gambar terbaik nad dapat Fariza dan adiknya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months and a week ago.

 

TIGA SEKAWAN BULAN 2

hai assalammualaikumTiga Sekawan Bulan 2 - Alhamdulillah, selamat dah semua nad, kakak ipar dan adik bersalin. Tak sangka, masing-masing bersalin bulan 2. Nad bersalin dulu, 5hb, lepas tu kakak ipar 9hb kalau tak silap, adik pulak 26hb Februari. Nad ada geng berpantang. Mak pulak masak makanan berpantang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months and 2 weeks ago.

 

LOVERA GLOW MIST : RAHSIA MUKA SEGAR DAN CANTIK SELALU

hai assalammualaikumLovera Glow MistLovera Glow Mist, Rahsia Muka Segar Dan cantik - Makin lama, makin suka dengan produk Lovera ni. Lagi satu produk Lovera yang nad guna, Lovera Glow Mist. Dah lama nad pakai, sebab muka nad jenis kering dan berjerawat. Jadi nak nampak muka segar selalu, nad sembur je...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months and 2 weeks ago.

 

KAKAK FARIZA BOLEH DIHARAP DAN SANGAT MEMBANTU MOMMY

hai assalammualaikumKakak Fariza Boleh Diharap - Walaupun selalu Fariza buat perangai, tapi dia sekarang dah boleh diharap. Nad tau, Fariza memang seorang anak dan kakak yang baik. Bila nad suruh, atau mintak ambil sesuatu mesti dia akan tolong ambilkan atau buat benda tu.Contohnya, nad suruh dia ambilkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months and 2 weeks ago.

 

KAKAK FARIZA CEMBURU DENGAN ADIK

hai assalammualaikumFariza Cemburu Dengan Adik - Bukan mudah ye nak jaga perasaan dan bagi paham seorang anak yang berusia dua tahun, bahawa sekarang dia dah menjadi seorang kakak dan perlu mengalah demi adiknya. Ada sesetengah budak, boleh menerima dan paham situasi berkenaan tapi tidak Fariza.Memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months and 2 weeks ago.

 

DRAMA FARIZA TIAP KALI NAK TIDUR

hai assalammualaikumJam 2 Pagi, Baru Habis Drama Fariza - Bukan senang jaga dua orang anak yang jaraknya setahun lebih ni. Walaupun Fariza, dah 2 tahun sekarang, dia masih belum paham sepenuhnya apa yang nad cuba sampaikan. Kena buat banyak kali, baru dia paham. Kena tabah didik anak bagi dia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months and 2 weeks ago.

 

MINYAK KELAPA DARA ASFA HOMEMADE AKU AMBIL SEMASA MENGANDUNG

hai assalammualaikumMinyak Kelapa Dara Asfa - Nad tau, ramai dah kenal dan dengar tentang minyak kelapa atau VCO ( Virgin Coconut Oil ), tapi tak ramai yang menggunakannya. Macam nad sendiri, selalu nampak iklan VCO ni lalu dekat tineline facebook, instagram, tapi tak terfikir nak cuba. Sampaila masa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months and 2 weeks ago.

 

OFFICIALLY CUKUP SEBULAN BABY FARHANAH

hai assalammualaikumCukup Sebulan Baby Farhanah - Semalam, 5.3.2018 cukupla baby Farhanah sebulan. Sekejap betul masa berlalu ye. Macam baru haritu mengandung, sakit sana sini. Macam baru haritu bersalin, sekali dah sebulan dah. Masa berlalu dengan cepat. Dan cukup sebulan juga nad berpantang. Tapi, tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months and 2 weeks ago.

 

BONNISAN HIMALAYA TAMBAH SELERA MAKAN ANAK

hai assalammualaikumBonnisan Himalaya, Produk Tambah Selera Makan Anak - Setiap kali makan, memang Fariza akan ikut makan sama, tapi dia makan ikut apa dia nak, apa dia suka, yang nampak sedap dimatanya. Kalau sediakan nasi sepinggan, memang takkan habis, lagi dibuat main ada la. Dia akan makan satu atau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months and 3 weeks ago.

 

KOPI HALIA BARA YUSMIRA BANTU BUANGKAN ANGIN DALAM BADAN

hai assalammualaikumKopi Halia Bara YusmiraKopi Halia Bara Bantu Buangkan Angin - Hah!! ingat tak,nad pernah cerita,badan nad masuk angin disebabkan makan brokoli. Masa Pantang merana oii bila angin tak keluar, terkumpul dalam badan masa pantang ni.Korang boleh baca entry tu dekat sini : Badan Masuk Angin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months and 3 weeks ago.

 

DAH 23 HARI BERPANTANG!!!..

hai assalammualaikumSekejap Dah 23 Hari - Macam haritu baru je bersalin. Hari Isnin, 5.2.2018, jam 8.13 pagi nad bersalin. Harini, hari Selasa, 27.2.2018 dah masuk 23 hari lahirkan baby Farhanah. Lagi 7 hari nak sebulan. Awat macam sekejap sangat ni..hhahaha. Bagusla cepat, cepat juga nad habis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months and 3 weeks ago.

 

FARHANAH NASUHA NAMA ADIK FARIZA NAFISAH

hai assalammualaikumMaksud Nama Farhanah NasuhaNama Anak Mesti FN - Lepas seminggu lebih, adik Fariza baru ada nama..haha. Nad memang tak cari awal-awal, sebab cadangnya mr mafia yang patut cari nama untuk anak kedua dia, tapi sampai ke sudah, tak dicari. Last-last nad yang cari dalam google jela. Yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months and 3 weeks ago.

 

BADAN MASUK ANGIN DISEBABKAN MAKAN BROKOLI KETIKA PANTANG

hai assalammualaikumBadan Masuk Angin Masa Pantang Disebabkan BrokoliMakan Brokoli, Badan Masuk Angin Ketika Berpantang- Nad berpantang sekarang dekat kampung. Jadi, makanan pantang, mak yang sediakan. Mak lebih tau, apa yang sesuai untuk anaknya masa berpantang. Kalau nad, memang rasa nak makan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months and 4 weeks ago.

 

MAKCIK TUKANG URUT PALING BEST AREA MERU KLANG

hai assalammualaikumTukang Urut Berpantang Area Meru KlangUrut Masa Berpantang - Lepas bersalin, wajibla kena mengurut badan. Yela, badan dah letih, sakit sana sini, peranakan lagi, semua nak kene betulkan. Urut nak bagi badan cergas, solid macam anak dara lagi. Sebelum bersalin, nad ada cari package...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months and 4 weeks ago.

 

SAKIT RENGAT MENYERANG KETIKA SUSUKAN BABY FARHANAH

hai assalammualaikumSakit Rengat Memang MenyengatSakit Rengat Ketika Menyusu Anak - Sebenarnya nad tak tau pun nad diserang sakit rengat, nad tau pun lepas nad google. Hah macam ni la kita, nak tau apa-apa mesti google, mesti dapat jawapannya. Ceritanya, lepas sehari lahirkan Farhanah. Hari kedua, waktu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
7 months ago.

 

JAUNDIS BABY FN TAK TERLALU TINGGI

hai assalammualaikumJaundis Baby FN Tak Terlalu Tinggi - Kalau cakap pasal jaundis atau kuning mesti risau sangat-sangat. Yela, penyakit kuning ni tak boleh dibuat main-main. Boleh rosakkan saraf otak baby. Macam-macam cara dan petua ada untuk hilangkan jaundis ni, tapi nad buat tiga cara sahaja. Nak tau,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
7 months and a week ago.

 

TERIMA KASIH KAKAK, ADIK KENYANG!!

hai assalammualaikumTerima Kasih Kakak, Adik Kenyang!! - Walaupun nad dah tau, nad mengandung, nad masih lagi susukan Fariza sampaila nad dah nak terasa bersalin. Walauoun orang cakap, masa bersalin tak elok susukan anak, takut baby dalam kandungan tak cukup zat, tapi mindset nad cakap, baby ok, baby kuat,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
7 months and a week ago.

 

ADIK DAH RAMPAS TAKHTA FARIZA

hai assalammualaikumFariza Belum Terima Lagi Kehadiran AdiknyaAdik Dah Rampas " Takhta " Dia - Fariza tengok adik dia, selamba je. Takda rasa nak senyum, nak sayang, nak cium ke apa..hahaha. Takpe, mungkin ambil masa sikit lagi untuk dia terima adik dia ni. Kalau dia tengok adiknya, cuma usap sekejap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
7 months and a week ago.

 

MOMMY,MOMMY..RINDU DIA SAMPAI SAKIT

hai assalammualaikumAnak kesayangan mommy, kakak FarizaFariza Rindu Mommy - Sebelum bersalin lagi nad dah fikir, macam mana la Fariza nanti bila nad takda masa bersalin nanti. Mesti kena tahan lama dekat wad. Dah la 24 jam berkepit dengan mommy, tiba-tiba tengok nanti takda. Nad tak risau waktu siang, sebab...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
7 months and a week ago.