User Profile: Nadiasam

Show pings in: English | Malay | All

 

Nadiasam

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 8 of 20

MEREKA YANG BERGELAR AYAH, BACALAH INI!!!

hai assalammualaikumMereka Yang Bergelar Ayah, Bacalah Ini!! - Apabila sudahmempunyai anak, ramai yang sudah mengaku menjadi AYAH, sebenarnya belum lagi, ibarat orang yang baru memiliki bola, dah mengaku jadi footballer.. Kena belajar bagaimana nak imbang bola itu..Nad dapat ni daripada group whatsup,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and a week ago.

 

BERMAIN BERSAMA ANAK, TUNJUK DAN AJAR

hai assalammualaikumBermain Bersama, Tunjuk Dan Ajar - Fariza semakin membesar, sekaran dia dah berusia setahun 26 hari. makin lama, dia makin bijak dan boleh berfikir sendiri. Apa yang kita buat, yang dia nampak, dia akan ikut. Kanak-kanak yang sihat akan membesar dan dapat belajar sesuatu perkara yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and a week ago.

 

MAKAN SELAGI BOLEH, KESIHATAN KENA JAGA JUGA

hai assalammualaikumSaka Dalam Perutku - " Nad, kau ada bela saka ke?? Kenapa badan ko dari dulu sampai sekarang sama je " .." dia ada bela saka ni, sebab tu badan macam tu je "..itulah kata-kata orang tak kisah kawan atau keluarga..Nad hanya mampu tersenyum dan menyuapkan makanan ke dalam mulut sambil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and a week ago.

 

BILA TIDUR AWAL, TERBANGUN TENGAH MALAM, INILAH JADINYA..

hai assalammualaikumAktif Di Waktu Malam - Pukul 8.30 malam dia dah tidur, ingat sampai ke esok pagi, tiba-tiba dengar bunyi pintu, dia pun terbangun. Cepat-cepat bagi susu, dia sambung balik tidur, tapi lepas tu bunyi pintu lagi, daddy dia balik, terus bangun dalam pukul 11 malam. Ermm, terus bulat mata...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and a week ago.

 

DUA BARANG SHOPING DI LAZADA SALES 11.11 DAH SAMPAI

hai assalammualaikumDua Barang Shoping Sales Di Lazada - Hah!!, korang tau kan, sekarang Lazada tengah buat sales gila-gila, dan nad tak terkecuali untuk bershoping dekat situ. Lazada Online Revolution Sales mula pada 11 November haritu, dan nad shoping hari pertama dia buat..hehehe. Kaki shoping online...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and a week ago.

 

MAKAN DOMINO'S LEPAS PENAT BERJALAN DI THE WELD

hai assalammualaikumMakan Dominos - Kalau dah jalan-jalan, perut mesti la lapar kan. Lepas selesai jelajah KL Tower Mini Zoo, kitaorang semua decide nak makan dekat Dominos. Nad memang tak pernah makan dekat Dominos, tapi selalu tengok kawan-kawan pergi makan Dominos macam sedap je. Kitaorang pergi Dominos...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and a week ago.

 

REAKSI ANAK MELIHAT HAIWAN DI KL TOWER MINI ZOO KUALA LUMPUR

hai assalammualaikumMelihat Haiwan Di KL Tower Mini Zoo - Hari Ahad lepas, nad bawak Fariza pergi melihat haiwan. Bila ada anak, anak pulak dah pandai berjalan, pulak tu umur dah setahun, memang seronok bagi dia kenal haiwan. Selalunya, kalau nak tengok haiwan ni, kita fikir Zoo negara je, tapi korang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and a week ago.

 

BAJU PENGANTIN KEMBANG BAWAH : THROWBACK BAJU KAWIN KITA

hai assalammualaikumBaju Pengantin Kembang Bawah Macam Puteri - Ada korang tengok baju pengantin pelakon Amyra Rosli yang telah selamat bernikah dengan Amar Baharin. Cantik sangat weeii. Dah macam puteri. Artis ni kalau lawa, pakai baju pengantin yang direka oleh pereka terkenal seperti Rizman Ruzaini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and a week ago.

 

GEGARVAGANZA 3 : PEMILIHAN LAGU TERKESAN DI HATI PENYANYI

hai assalammualaikumGegarvaganza 3, Layan Habis - Untuk Gegarvaganza 3 ni, nad memang layan habis, siap rekod lagi. Tak macam Gegarvaganza sebelum ni, sekejap tengok sekejap tak tengok. Mungkin sebab untuk Gegarvaganza 3 ni, penyanyi semua yang dah lama tak muncul di televisyen, walaupun sesetangah penyanyi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and a week ago.

 

TIPS MEMILIH BRIDESMAID

hai assalammualaikumHati-hati Pilih Bridesmaid -Dulu masa nad kawin memang nak sangat bridesmaid. Yela, ramai-ramai diapit dengan gadis-gadis, terutama bridemaid tu kawan kita. Tapi kawan dekat semuanya dah sibuk, kawan jauh hanya datang waktu majlis persandingan. Nak kata diaorang bridesmaid jugakla,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and a week ago.

 

DARI TONGGENG, LEPAS TU TINDIH BADAN, SELESA...

hai assalammualaikumCara Fariza Susu Bila Dah Setahun - Bila nad baring je, mulalah dia datang. Datang terus buka baju, tangan meraba-raba. Bila tak dapat menangis, dah jumpa dan hisap, bukan main suka dia lagi..hahahaa. Jangan fikir macam-macam, ni pasal anak kita yang dah setahun lebih ni. Perilaku dia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and a week ago.

 

SENARAI 12 LAGU YANG BERJAYA KE ANUGERAH JUARA LAGU 31

hai assalammualaikum12 Lagu Berjaya Ke Anugerah Juara Lagu 31 - Selalunya Separuh Akhir Muzik-Muzik akan buat tiga siaran pertandingan untuk ke Anugarah Juala Lagu, tapi kali ni dia buat dua kali sahaja. Ermmm..makin lama makin pendek pulak kan. Ke memnag dah tiada masa. Semua lagu-lagu yang tercalon, lagu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and a week ago.

 

LAZADA ONLINE REVOLUTION SALES : PARCEL OF MY JOY

hai assalammualaikumLazada Online Revolution 2016 (#LZDMYRevolution ) - Harini dapat satu parcel besar punya. Punya teruja, apa barangnya ye?? Sekali buka,tu dia.. tengok kotak dia dah lawa , buka kotak, kemas je dia susun barang dalam tu. Kita pun belek la satu-satu apa yang ada dalam tu. Macam-macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 2 weeks ago.

 

RESEPI KERABU PAKU PAKIS YANG MUDAH

hai assalammualaikumResepi Kerabu Paku Pakis Mudah - Nad memang suka makan pucuk paku ni. Tak kirala buat lemak ke, tumis ke, atau kerabu. Sedap sangat...haritu balik kampung,mak nad ada bagi benda untuk buat kerabu. Kira dah siapla , tinggal campak je dekat sayur. Jadi haritu pergi pasar, carilah sayur...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 2 weeks ago.

 

RESEPI BEGEDIL DAGING SANTAPAN MALAM

hai assalammualaikumResepi Begedil Daging - Hah!!, tadi dah buat entry begedil untuk anak, ni pulak, begedil daging untuk nad dan suami. Nad memang suka makan begedil daging ni. Kalau sebelum ni tengok mak buat je, kita yang tolong bulat-bulatkan. Harini, nad buat sendiri pulak..hehhe. Bila datang kerajinan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 2 weeks ago.

 

RESEPI BEGEDIL SAYURAN UNTUK FARIZA

hai assalammualaikumBegedil Sayuran Untuk Anak 1 tahun - Bila nad rasa nak makan begedil, nak buat begedil, terfikir pulak dekat anak. Tapi takkan nak bagi yang orang dewasa punya siap ada lada hitam tu. Setakat ni memang nad tak bagi lagi garam dan gula dekat makanan Fariza. Kalau nak maniskan makanan, nad...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 2 weeks ago.

 

REAKSI ANAK BILA DADDY PERGI KERJA DAN BALIK KERJA

hai assalammualaikumVideo Reaksi Anak Bila Daddy Pergi Kerja Dan Balik Kerja - Pantang sangat Fariza ni kalau nampak daddy dia. Sekarang pergi mana-mana cari daddy dia. Nampak je muka daddy dia, gembira lain macam. Tak sama macam dia nampak muka mommy dia. Oh sadis!! Fariza pun tau, bilik kerja daddy dia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 2 weeks ago.

 

PERBUATAN FARIZA YANG MENYENTUH HATI SEORANG AYAH

hai assalammualaikumPerbuatan Fariza Yang Menyentuh Hati Seorang Ayah - Dah beberapa minggu baru nak cerita..hehehe. Banyak sangat benda nak update dekat blog ni. Sampai terlupa nak cerita. Harijadi Fariza haritu, daddy dia ada belikan hadiah untuk Fariza. Sebenarnya dah upload dekat facebook videonya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 2 weeks ago.

 

MELIHAT PEMANDANGAN KUALA LUMPUR DI BUKIT AMPANG

hai assalammualaikumMelihat Pemandangan Kuala Lumpur Di Bukit Ampang - Dah lama nak pergi tempat ni, dari sebelum kawin lagi. Tapi tak sampai-sampai. Ingat dah kawin, dapat orang KL ni dapatla pergi, tapi tak dapat juga. Bila dapat jenis lelaki yang tak suka tempat sesak dan kesibukan orang ramai, redha...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 2 weeks ago.

 

NURSE CAKAP FARIZA ANAK ASKAR , TAPI SEBENARNYA DIA CUCU KEPADA SEORANG ASKAR

hai assalammualaikumFariza Cucu Askar - Haritu check up, nurse terus cakap, "kamu anak askar ke. muka masam je "..Nurse tu cakap lagi, " saya bapaknya askar, akk ni suaminya askar, yang ni pun suaminya askar "..hahahah. Nad hanya mampu senyum. Sebab Fariza memang muka masam, melainkan ada benda yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 3 weeks ago.