User Profile: Nadiasam

Show pings in: English | Malay | All

 

Nadiasam

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 8 of 31

NAK BERFESYEN BIAR BERPADA

hai assalammualaikumNak berfesyen Biar Bepada - Macam biasa bila dah sampai musim raya, maka semua pereka fesyen akan keluarkan rekaan baju terbaru. Macam-macam jenis rekaan akan kita nampak dekat media sosial. Ada yang cantik, memang cantik giler, ada yang sederhana, tapi ada juga yang nampak cantik tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months ago.

 

DEKORASI GLAM RUANG KERJA LEBIH MODEN

hai assalammualaikumDekorasi Glam Ruang Kerja Lebih ModenSetiap hari ada je nak buat dengan ruang kerja ni. Yela, dahla kita ngadap meja ni hari-hari, update blog, online dekat meja kerja ni. Bila dah selalu tengok, ada je idea dekorasi nak bagi nampak ruang kerja ni betul-betul sesuai dengan apa yang nad...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months ago.

 

HAMPIR TERBATAL PUASA GARA-GARA DIA

hai assalammualaikumCabaran bulan puasa bila ada anak ni, kena sediakan makanan diaorang. Bau makanan tu bula menusuk ke hidung buat kita nak makan juga..hahaha..sabar nad..sabarr..tu bukan cabaran besar, ada lagi besar.Fariza ni jenisnya kalau makan mesti nak suap mommynya. Harini, nad bagi dia bergedil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months ago.

 

RAYA BERSAMA ALTHEA : BELI DAN DAPAT HADIAH PERCUMA

hai assalammualaikumMacam mana persiapan raya korang, dah selesai belum..hehehe. Nad dah selesai, baju, kasut, tudung semua dah ada..Eh!!, baru perasan, barang makeup la. Lagipun, barang makeup nad nak hampir habis. Mestilah, nak melaram, nak cantik masa raya nanti. Kalau semua dah baru untuk raya,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months ago.

 

DUIT RAYA DARI BRIM..FASA KEDUA DAH MASUK..

hai assalammualaikumSebelum ni nampak orang post dekat facebook, dia tulis, pasal brim, bonus, apa ntah lagi lupa pulak. Yang kita ni, memang selalu la cek maybank2u tengok duit ape masuk..haahha. Pada masa sama, mengharap duit BRIM masuk..kihkih. Yela, nak raya, kena guna duit. Harini macam biasa, setiap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months ago.

 

MOOD DEKORASI , TIGA BARANG BELI DARI SHOPEE DAH SAMPAI

hai assalammualaikumMood Dekorasi, Tiga Barang Dari Shopee Dah SampaiSetiap kali masuk group dekorasi, tengok diaorang dekorasi rumah, cantiknya la. Bersih, kemas, ish geram je rasa. Bila dah masuk group tu, memang membuak-buak hati kita nak mendekorasi rumah jugak. Tapi duit tak mencukupi. Nasib baik jumpa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months ago.

 

RANCANGAN KARTUN OMAR DAN HANA KESUKAAN FARIZA

hai assalammualaikumKalau buka astro ceria, memang macam-macam cerita kartun ada. Terbaru, rancangan kartun Omar dan Hana. Bukan rancangan kartun biasa-biasa, tapi ada message yang disampaikan di situ. Rancangan Omar dan Hana ni konsep nyanyi-nyanyi juga macam Didi And Friends, tapi lebih kepada islamik.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months ago.

 

TAK SUKA BERSELIMUT KETIKA TIDUR

hai assalammualaikumPelik dengan perangai anak dara seorang ni. Korang ada tak anak macam Fariza. Waktu tidur tak suka pakai selimut. Masa baby ada juga nak selimutkan dia, tapi sejak umur dia setahun, langsung taknak pakai selimut. Janganla pakaikan Fariza selimut waktu dia sedar, memang ditolak-tolak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months ago.

 

BERBUKA PUASA DI D'KAYANGAN GRILL AND BARBEQUE STEAMBOAT SHAH ALAM

hai assalammualaikumDah lama rasanya tak makan steamboat. Jadi haritu nad ajak mr mafia berbuka puasa di D'kayangan Grill And Steamboat dekat Shah Alam. Dah alang-alang tu ajak mak dengan ayah sekali berbuka dekat situ. Waze je tempat ni, mesti jumpa punya. Parking pun banyak. Best makan steamboat ni sebab...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months and a week ago.

 

BILA MEREKA SEMBANG BERDUA

hai assalammualaikumDalam sepupu, ada seorang ni sebaya Fariza, namanya Raihan. Tapi dia lahir bulan 5 awal dari Fariza pada tahun yang sama. Fariza bulan 10. Kiranya Raihan ni awal 5 bulan daro Fariza. Sekarang Raihan dah 2 tahun, Fariza bulan 10 baru masuk 2 tahun.Bila balik, Fariza suka betul dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months and a week ago.

 

TERKEJUT AKU BILA ATUK BERCERITA

hai assalammualaikumSemalam adalah hari yang sangat penat bagi nad. Tak tau kenapa bila dekat kampung lemah betul badan ni, sampai asyik nak.baring je. Nasib baik Fariza, bila dekat kampung dia pandai bawa diri, lagi dengan banyak sepupu dia, adalah dia nak berkawan. Jadi nad pun baring la sampai ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months and a week ago.

 

DRAMA BINIKU NINJA LAKONAN JIHAN DAN SUAMI ADALAH KISAH BENAR

hai assalammualaikumNad tau pasal drama ni dekat twitter. Ada orang retweet dekat orang sebenar yang melalui kisah ni..terus pergi ke tweet dia. Cerita ni mulanya dari the vocket lepastu katanya baru dinovelkan, sekarang dibuat cerita..tengok macam menarik je..ni yang nak tengok..terlepas 3 episod dah sebab...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months and a week ago.

 

DRAMA ANDAINYA TAKDIR, LAKI PANAS BARAN, IBU MERTUA PENGHASUT ADA JE DI DUNIA REALITI

hai assalammualaikumNad memang selalu tengok drama TV3 jam 10 malam. Kalau cerita best, menarik dan sampai kepada diri ni, memang layan habis. Lagi-lagi cerita bulan Ramadhan ni, mestila best. Mesti ada massage yang nak disampaikan. Macam drama yang ditayangkan sejak Isnin haritu, pelakon pun best, berlakon...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months and a week ago.

 

CABARAN BERPUASA DI KAMPUNG

hai assalammualaikumSelamat pagi semua. Dah sahur, dah habis waktu sahur pun..hehehe. Alhamdulillah, dah masuk hari tujuh kita berpuasa. Semoga kita dapat menjalani puasa dengan sabar dan istikomah. Sekarang nad ada dekat kampung.Harini masuk hari kedua nad dekat kampung. Kalau dah balik kampung memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months and a week ago.

 

KANSER PAYUDARA, JANGAN BUAT ENDAH

hai assalammualaikumSemalam nad pergi melawat isteri kawan Mr Mafia dekat Hospital Ampang. Dah kenal lama denagn akak ni. Akak tu masuk hospital disebabkan kanser payudara stage ketiga agaknya. kalau sebut kanser memang tak boleh buat main, lagi-lagi kalau dah nampak tanda. Kalau tak nampak tanda, tak tau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months and a week ago.

 

JONLIVIA MALAYSIA'S 1ST ACTIVEWEAR LIFESTYLE CLUB

hai assalammualaikumMajlis Pelancaran Jonlivia Malaysia's 1st Activewear Lifestyle ClubPertama kali nad dengar jenama Jonlivia. Nama pun dah menarik, lagi nak tau apa produk di Jonlivia. Haritu nad pergi ke Majlis Pelancaran Jonlivia Malaysia's di SS2 Petaling Jaya. Sebenarnya Jonlivia ni merupakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months and a week ago.

 

PERSIAPAN RAYA MAK DAN ANAK SELESAI

hai assalammualaikumSebelum puasa lagi memang dah fikir, tema untuk baju raya tahun ni. Sifat mak-mak memang tak nak fikir last minit, nanti pening kepala..hahaa. Setiap tahun memang macam tu, akan fikir awal, nak baju apa, warna apa, yang penting sedondon. Lagi penting mak dengan anak dara mesti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months and a week ago.

 

RESEPI SOTONG BELACAN CILI PADI

hai assalammualaikumNi pulak masak sotong. Mr mafia suka makan pedas, pedas. Kalau buat macam kicap ke, atau yang manis memang dia tak suka. Jadinya setiap makanan memnag kena tambah cili. Nad pun dah terikut. Tak boleh takde pedas dalam makanan. Tapi takdela pedas membakar lidah oii..kira rasa ada pedas,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months and 2 weeks ago.

 

RESEPI SAYURCAMPUR DAN UDANG MASAK LEMAK KUNING

hai assalammualaikumAlhamdulillah, masuk puasa hari kedua. Semoga kita dapat sempurnakan puasa selama 30 hari dengan sempurna. Semalam puasa pertama, rasa lemau je..malas nak buka laptop. Ni ha puasa kedua, rasa kerajinan tu datang..hahaha. Nak kongsi berkenaan resepi jela erk. Puasa, puasa ni memnag susah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months and 2 weeks ago.

 

MAKAN TAK KIRA MASA BILA ADA SAMBAL HITAM NI

hai assalammualaikumMemang tak boleh berhenti nak makan kalau ada sambal hitam ni. Makan macam tu saja, memang sedap. Makan dengan nasi, dengan roti. Kalau malas masak, makan sambal hitam ni dengan roti pun kenyang. Bukan satu roti tapi sampai tiga roti..hahaa. Memang asyik nak makan je bila ada sambal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 months and 2 weeks ago.